|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
aby nie z kremem, ciasta będą od jakieś 15 stac na stole i jak komuś zachce sie spróbować to może się zatruć
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba można sobie zaokrąglić do pół kilo tortu. Poz tym to szacunkowa ilość więc jeden kawałek większy drugi mniejszy i tak wyjdzie czasem cukiernie mają już gotowe torty - np gotowa forma ilość pięter i średnica i wiedzą że taki tort na 60 osób a taki na 80 osób i sprzedają te torty już w takiej gotowej formie nie przeliczając tego na kg jak młodzi przychodzą zamówić tort to pytają na ile osób i proponują już ze swego asortymentu gotowy kształt tortu
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-10-21 o 00:11 |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
anannke
dokładnie u nas tak mówili, że lepiej w górę zaokrąglić jak już niż miało by zabraknąć.karolinuuusia No wiem wiem mimo to spory wybór jest. Teściowa i moja mama chcą na odchodne dawać ciasto więc i tak dużo będzie ale wciąż nie wiem jakie pochodzę sobie jutro zobacze, podpytam
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no "niestety" na takie imprezy zawsze trzeba w górę liczyć - często gęsto okazuje się że wszystkiego jest zbyt dużo ale zawsze może być ten wypadek że akurat dużo zejdzie i na prawdę byłby nie fajnie jakby zabrakło jedzenia albo picia... dziewczyny tak piszecie o tej bieliźnie i wszystkie o białej - żadna z was nie planuje bielizny nude/beżowej? tak żeby jak się coś przesunie nie było widać? mnie się wydaje to rozwiązanie lepsze niż typowa biała... czy to ja mam jakieś dziwne myślenie ?
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-10-21 o 00:20 |
|
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
anannke
no właśnie lepiej za dużo niż za mało. Jak za dużo to się będzie jadło tydzień. Przynajmniej nie trzeba będzie gotować czy piec
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasami ide sie ugrzac na solarium
zwlaszcza zima ale w przyszlym roku zamierzam jak najdluzej cieszyc sie sloneczkiem- cale wakacje sie opalac a pozniej tylko utrwalac opalenizne raz w tygodniu na solarce. Kochane mam takie głupie pytanie ![]() otoz tez sobie kiedys wymarzylam, ze tz w dniu slubu zobaczy mnie dopiero w kosciele (i bedzie efekt wooow! ) ale z racji tego, ze przed ceremonia musimy podpisac dokumeny w koncelarii to sobie darowalam...Ale bardzo chcialabym, zeby tata prowadzil mnie do ołtarza... I tu moje pytanie- jak to zrobic? skoro razem przyjedziemy, pojdziemy do kancelarii, goscie beda zebrani w kosciele i jak tz ma wejsc sam i tam na mnie czekac? bez sensu troche wiem, ze gdyby kazdy mial takie problemy jak ja, to swiat bylby lepszy ale dziewczyny dzisiaj poruszyly ta kwestie i zainteresowalo mnie to
Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2013-10-21 o 00:34 |
|
|
|
#2530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liste gosci, budzet, rozliczenie z kateringiem i wszystkie zakupy slubne wypisane od samego poczatku. Moj Tz jest mistrzem excela wiec inaczej nie moglo sie to odbyc. Dzieki temu wiemy, ze jestesmy w lesie z oszczedzaniem a dzis skrocilismy liste z 130 do 110. Bo inaczej bysmy nie wyrobili:/ Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje zakupow!!! Velika - jezeli masz chwile: znasz sie na prawie rodzinnym? Chcialabym sie dowiedziec, czy biorac slub z moim TZ w PL (rozwazamy taka opcje) to w przypadku rozwodu aplikuje prawo polskie czy prawo miejsca pobytu czy jak? Czy intercyza sporzadzona za granica jest wiazaca w sytuacji slubu w PL? Czy ma to jakikolwiek wplyw gdzie sie ten slub odbywa? Dziekuje! ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
a w takim wypadku kiedy błogosławieństwo?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie bedzie, albo bedzie jakos na poczatku albo w czasie mszy (krzyzyk na czolko i juz
![]() wejde do kosciola z Tatem ( i to nie jest tradycja amrykanska moje Panie a TZ ABSILUTNIE chce mnie zobaczyc dopiero pod oltarzem
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi sie to
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tortu liczy sie w teorii 10 deko na osobę czyli powiedzmy na 100 osób 10kilo toru. My natomiast nauczeni doświadczeniem weźmiemy na pewno mniej coś około 7-8 kilo na 100 osób. Byłam na tyle weselach i jeszcze na żadnym cały tort nie poszedł
Opiumalfa cudny pomysł z tym spotkaniem przed ołtarzem. My planujemy tak samo, jednak wiem ze trzeba wcześniej z księdzem na ten temat pogadać jak on to widzi. Zawsze jest tak że Państwo Mlodzi przed mszą podpisują razem ze świadkami podpisuja papiery a wtedy niestety plan nie wypali bo Młody i tak Cię zobaczy przed mszą. Druga sprawa, że nie każdy ksiądz zgadza się na to żeby to tata prowadzil Panne Młodą, a Pan Mlody już stal przy ołtarzu. Powiedz macie już to dogadane z księdzem,omawialiście jak on to widzi? Czy póki co to plany tak jak u Nas. No Nam jak to niewypali wkurzę się strasznie bo bardzo, bardzo Nam zależy na tym.
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy mieli Pana Tadeusza.
Kurtynę świetlną mamy w cenie sali. Ale nie chcemy na tym żadnego tiulu. namisek, nie rozmawiałam szczegółowo z florystką. To moją dobra znajoma. Już na początku moich przygotowań ślubnych powiedziała, że zaklepuje mi termin i nie mam sie niczym martwić. W przyszłym roku sie z nią spotkam i obgadam szczegóły. martucha, gratuluję rezerwacji godziny w kościele i zakupu sukni Super cena za tort!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
zgadza się!
|
#2537 | |||
|
Zadomowienie
|
4 super!
gornek Ja chciałam ale mi przeszło TŻ powiedział że wymyślam ![]() Cytat:
O super! ![]() Też chciałąbym kurtynę świetlną. Na sali mają zmieniać dekorację za młodymi wiec mam nadzieję że będzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2538 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry po baaaardzo dlugiej przerwie...
Niestety, ale moje obowiazki mnie przytlaczaja, takze nie za bardzo mam czas na wizaz... Po za tym na razie w sprawach slubnych stagnacja. Ruszy sie cos w okolicach listopada/grudnia. Gratuluje Wam zakupionych sukien
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie!
Witam nowe PMki Nabazgrałyście tyle że w pracy nie dam rady Was nadrobić. W weekend była u nas mama TŻ i zrobiliśmy pełną listę gości, ze wszystkimi danymi. Oczywiście lista cały czas się rozrasta a mama TŻ twierdzi że jej goście poodmawiają i ona jeszcze będzie dopisywać Wstępnie mieliśmy robić wesele na 80-90 osób, po 40 z każdej strony + znajomi. Wczoraj jak wszystkich podliczyłam to wyszło mi 138 osób dorosłych i 37 dzieci w wieku do 12 lat!!!
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Hej anasthasia Wszystkiego najlepszego- chyba urodzinki dzisiaj? Paris miło Cię poczytać znowu
w sobotę zakupilam już suknię, umowa podpisana foty za 2 dni bo modem mi się spalił :-( i w domu neta nie maSent from my HTC Wildfire S A51. 0e using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2541 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Intercyzę zawieracie zgodnie z prawem państwa, które sobie wybierzecie i będzie on skuteczna także w Polsce, jak zawrzecie w Belgii. W przypadku rozwodu stosuje się prawo państwa w którym oboje macie miejsce zamieszkania lub zwykłego pobytu. Miejsce wzięcia ślubu nie ma znaczenia. Tak rozmawiacie o solarium i ja nie wiem, czy iść czy nie. Byłam dwa razy w życiu i do trumny nie pójdę już nigdy brrr, ale to stojące nie było takie złe, chociaż i tak nic nie było widać Trochę mi skóry szkoda....Weszłam dziś na wagę i tragedii nie ma, ufff. Mam do zrzucenia 5 kilo, a nie 7-8 jak myślałam ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniem typowo biała sprawdzi się tylko w przypadku śnieżnobialej sukni, a ja na pewno beda miala ecru/szampan itp
|
||
|
|
|
#2543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Uff , dotrwałam do końca , miałam taki pracowity weekend że nie miałam kiedy czytać , a tu widzę ciągle progres !
Cytat:
Ja się na solarium na pewno nie wybieram przed ślubem , bo nie ma nawet cienia szansy żebym nie była czerwona jak rak Mam dobrą w odcieniu sukienkę, postaram się też ożywić twarz makijażem i może nie będę jedną wielką białą plamą![]() Co do progresu u nas - Zaprojektowaliśmy zaproszenia i jesteśmy na 99%na nie zdecydowani - Czekamy na odpowiedz od restauracji co do zmiany daty - oraz sukces sezonu : Warszawiak wybrał garnitur! Nie czarny, a już traciłam nadzieje, bo jedyne w których Tż się widział były czarne. Taki bardzo ciemny granat, ale efekt jest milion razy lepszy niż przy czarnym. Dzisiaj mamy jechać odebrać, jeżeli się rozmyśli to go chyba zastrzelę, bo wybieranie sukni ślubnej to był pikuś w porównaniu z tym co przeszłam w weekend. - znalazłam rozwiązanie na nakrycie wierzchnie do sukni . Kwiecień jest tak nieprzewidywalny że boje się iść z gołymi ramionami, a nie podobają mi się żadne bolerka czy szale. Mega podoba mi się za to taki sweterek jak u królowej angielskiej i czegoś takiego będę szukać. Załączam fotki
|
|
#2545 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
ale prowadze tez budzet domowy z rachunkami etc, juz od dobrego ponad roku ![]() 250 DDŚ
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
![]() piękny dzień dziś!
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-10-21 o 09:19 |
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, sala jest bardzo duża, 80 osób to minimum które może tam wejść. Optymalnie jest dla 150 osób ale słyszałam że były też imprezy na 200 osób.
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobno zakupy osobno rachunki ? czy jakoś bardziej szczegółowo? |
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam ją za słowo hehe W sobotę za to widziałam PM-kę w samej sukni bez żadnego nakrycia, zimno było jak nie wiem, w dodatku ślub późno, bo ok 17, ja nie wiem jak ona dała wytrzymała![]() Cytat:
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
któraś kiedyś pisała o tej szczotce
Tangle Teezer http://gruper.pl/x.php/1,51936/Produ...&grid=21520190 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

ale przecież w cukierni zamawia się tort na kg więc trudno wyliczać dag na każdą głowę dokładnie, nigdy idealnie się nie pokroi hehe
ja ciągle nie wiem ile i jakie ciasta... Jak myślicie jakie warto?
i chyba można sobie zaokrąglić do pół kilo tortu. Poz tym to szacunkowa ilość więc jeden kawałek większy drugi mniejszy i tak wyjdzie
28.062014

Trochę mi skóry szkoda....