My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 00:07   #2521
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Pewnie tak ale przecież w cukierni zamawia się tort na kg więc trudno wyliczać dag na każdą głowę dokładnie, nigdy idealnie się nie pokroi hehe ja ciągle nie wiem ile i jakie ciasta... Jak myślicie jakie warto?
aby nie z kremem, ciasta będą od jakieś 15 stac na stole i jak komuś zachce sie spróbować to może się zatruć

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:07   #2522
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak ale przecież w cukierni zamawia się tort na kg więc trudno wyliczać dag na każdą głowę dokładnie, nigdy idealnie się nie pokroi hehe ja ciągle nie wiem ile i jakie ciasta... Jak myślicie jakie warto?
no tak ale to wychodzi średnio 10osób/1kg tortu i chyba można sobie zaokrąglić do pół kilo tortu. Poz tym to szacunkowa ilość więc jeden kawałek większy drugi mniejszy i tak wyjdzie czasem cukiernie mają już gotowe torty - np gotowa forma ilość pięter i średnica i wiedzą że taki tort na 60 osób a taki na 80 osób i sprzedają te torty już w takiej gotowej formie nie przeliczając tego na kg jak młodzi przychodzą zamówić tort to pytają na ile osób i proponują już ze swego asortymentu gotowy kształt tortu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-10-21 o 00:11
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:11   #2523
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ah własnie, powiedzcie mi jedno, bo u mnie nie jedna znajoma ktora brala slub miala manie chodzenia na solarium, ja jestem mhm nie, ze przeciwniczka, jednak jakos do szczescia mi to nie jest potrzebne, bo bylam na solarium moze 2 razy w zyciu, mam karnacje w sumie ciemna, ale pytam dlatego, bo nie wiem czy faktycznie isc nabrac koloru czy nie katowac skory tym a Wy bedziecie chodzily, czy tez nie uwazacie sztucznej oplenizny ?
Ja, aż wstyd się przyznać nigdy nie byłam w solarium, ale obiecuję sobie że przed ślubem zafunduję sobie kilka sesji

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:12   #2524
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

anannke

dokładnie u nas tak mówili, że lepiej w górę zaokrąglić jak już niż miało by zabraknąć.

karolinuuusia

No wiem wiem mimo to spory wybór jest. Teściowa i moja mama chcą na odchodne dawać ciasto więc i tak dużo będzie ale wciąż nie wiem jakie pochodzę sobie jutro zobacze, podpytam
Stary 2013-10-21, 00:18   #2525
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciała dać na jedną ścianę w restauracji kurtynę świetlną, ale boję się, że za drogo wyjdzie

Bardzo ładne butki! Ta mięta jest taka subtelna, super, fason też świetny

A co do solarium, ja przejdę się kilka razy. Nie chcę być mocno opalona, ale troszkę tak. I już mam postanowienie, żeby od wiosny uważać na słońce i opalać się tylko w bluzkach bez rękawów Bo jak byłam kupować suknię to byłam lekko opalona, ale i tak mi się ramiączka mocno odznaczały i wyglądało to fatalnie... A ja mam taką skórę, że jak się na majówce opalę, tak mnie trzyma do jesieni.

Mama wytrzasnęła nową wódkę - Palace - wyczytała na jakimś forum, że dobra i popularna na wesela. Tata stanowczo powiedział, że trzebaby coś lepszego, niż Żubrówkę czy nawet Wyborową kupić. Finlandia za droga, ale żeby poszukać czegoś lepszego od przeciętniaków. Słyszała któraś jakieś opinie?
Palace, moja ciocia mi ją zachwalała, ponoć dobra i też się właśnie zastanawiamy nad nią.

Jestem mamą
Stary 2013-10-21, 00:18   #2526
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
anannke

dokładnie u nas tak mówili, że lepiej w górę zaokrąglić jak już niż miało by zabraknąć.

karolinuuusia

No wiem wiem mimo to spory wybór jest. Teściowa i moja mama chcą na odchodne dawać ciasto więc i tak dużo będzie ale wciąż nie wiem jakie pochodzę sobie jutro zobacze, podpytam
ja tam rodzajem ciast się zajmę w przyszłym roku jak będą zamawiać

no "niestety" na takie imprezy zawsze trzeba w górę liczyć - często gęsto okazuje się że wszystkiego jest zbyt dużo ale zawsze może być ten wypadek że akurat dużo zejdzie i na prawdę byłby nie fajnie jakby zabrakło jedzenia albo picia...

dziewczyny tak piszecie o tej bieliźnie i wszystkie o białej - żadna z was nie planuje bielizny nude/beżowej? tak żeby jak się coś przesunie nie było widać? mnie się wydaje to rozwiązanie lepsze niż typowa biała... czy to ja mam jakieś dziwne myślenie?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-10-21 o 00:20
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:21   #2527
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

anannke

no właśnie lepiej za dużo niż za mało. Jak za dużo to się będzie jadło tydzień. Przynajmniej nie trzeba będzie gotować czy piec
Stary 2013-10-21, 00:28   #2528
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
U nas planujemy na 150 osób.
Mamy salę, zespół i catering Na razie zaliczki.
Mamy 5 ciepłych podań, z czego ostatnie po oczepinach i jest to zupka.
Jedno podanie możemy zamienić na lody. Mama bardzo tę zamianę popiera.

Elrosa, wczoraj była na "weselu", właśnie takie storczyki były na stołach Wyglądało ładnie. Nie wiem czy u siebie będziemy stawiali jakieś kwiatki, mało miejsca na stołach będzie.
Na przyjęciu były dwa rodzaje wódek: Bols i Stock. Nikt nie narzekał.

Witam nowe PMki!!!

279 dni
Ja się zdecyduję na jeden rodzaj wódki, mieszać nie będziemy.

Jestem mamą
Stary 2013-10-21, 00:32   #2529
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

ja czasami ide sie ugrzac na solarium zwlaszcza zima
ale w przyszlym roku zamierzam jak najdluzej cieszyc sie sloneczkiem- cale wakacje sie opalac a pozniej tylko utrwalac opalenizne raz w tygodniu na solarce.

Kochane mam takie głupie pytanie
otoz tez sobie kiedys wymarzylam, ze tz w dniu slubu zobaczy mnie dopiero w kosciele (i bedzie efekt wooow!) ale z racji tego, ze przed ceremonia musimy podpisac dokumeny w koncelarii to sobie darowalam...
Ale bardzo chcialabym, zeby tata prowadzil mnie do ołtarza...
I tu moje pytanie- jak to zrobic? skoro razem przyjedziemy, pojdziemy do kancelarii, goscie beda zebrani w kosciele i jak tz ma wejsc sam i tam na mnie czekac? bez sensu troche wiem, ze gdyby kazdy mial takie problemy jak ja, to swiat bylby lepszy ale dziewczyny dzisiaj poruszyly ta kwestie i zainteresowalo mnie to

Wymieniam się

Bloguje

Edytowane przez mmona24
Czas edycji: 2013-10-21 o 00:34
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:37   #2530
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a zrobiłyście sobie może jakąś listę / tabelkę w excelu która pomaga Wam w organizacji tego całego przedsięwzięcia?
my mamy cala rozpiske w Excelu.
Liste gosci, budzet, rozliczenie z kateringiem i wszystkie zakupy slubne wypisane od samego poczatku.
Moj Tz jest mistrzem excela wiec inaczej nie moglo sie to odbyc.
Dzieki temu wiemy, ze jestesmy w lesie z oszczedzaniem a dzis skrocilismy liste z 130 do 110. Bo inaczej bysmy nie wyrobili:/

Cytat:
Ah własnie, powiedzcie mi jedno, bo u mnie nie jedna znajoma ktora brala slub miala manie chodzenia na solarium, ja jestem mhm nie, ze przeciwniczka, jednak jakos do szczescia mi to nie jest potrzebne, bo bylam na solarium moze 2 razy w zyciu, mam karnacje w sumie ciemna, ale pytam dlatego, bo nie wiem czy faktycznie isc nabrac koloru czy nie katowac skory tym a Wy bedziecie chodzily, czy tez nie uwazacie sztucznej oplenizny ?
ja jestem strasznie blada i zima wygladam na chora. Dopiero w wakacje wygladam jako tako a nigdy sie nie opale wiecej niz na zloto, taka karnacja. Wiec do solarium sie wybiore jak najbardziej, zeby ludzi nie straszyc.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ogólnie mam dosyć ciemną karnację - taką oliwkową, ale widać to dopiero jak się opalę w zimę jestem bladziochem i to mi kompletnie nie pasuje do typu urody, wyglądam jak chora :P teraz po wakacjach w Chorwacji mam fajny kolor, taki mogłabym mieć na ślubie. także będę próbowała się opalić naturalnie troszkę przez przyszłe wakacje, jak się nie uda to pójdę na solarium.

kupiliśmy obrączki i garnitur
wlasnie, mamy podobna skore

gratuluje zakupow!!!

Velika - jezeli masz chwile: znasz sie na prawie rodzinnym?
Chcialabym sie dowiedziec, czy biorac slub z moim TZ w PL (rozwazamy taka opcje) to w przypadku rozwodu aplikuje prawo polskie czy prawo miejsca pobytu czy jak? Czy intercyza sporzadzona za granica jest wiazaca w sytuacji slubu w PL? Czy ma to jakikolwiek wplyw gdzie sie ten slub odbywa? Dziekuje!

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
ja czasami ide sie ugrzac na solarium zwlaszcza zima
ale w przyszlym roku zamierzam jak najdluzej cieszyc sie sloneczkiem- cale wakacje sie opalac a pozniej tylko utrwalac opalenizne raz w tygodniu na solarce.

Kochane mam takie głupie pytanie
otoz tez sobie kiedys wymarzylam, ze tz w dniu slubu zobaczy mnie dopiero w kosciele (i bedzie efekt wooow!) ale z racji tego, ze przed ceremonia musimy podpisac dokumeny w koncelarii to sobie darowalam...
Ale bardzo chcialabym, zeby tata prowadzil mnie do ołtarza...
I tu moje pytanie- jak to zrobic? skoro razem przyjedziemy, pojdziemy do kancelarii, goscie beda zebrani w kosciele i jak tz ma wejsc sam i tam na mnie czekac? bez sensu troche wiem, ze gdyby kazdy mial takie problemy jak ja, to swiat bylby lepszy ale dziewczyny dzisiaj poruszyly ta kwestie i zainteresowalo mnie to
popros ksiedza o podpisywanie w trakcie mszy!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:41   #2531
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

a w takim wypadku kiedy błogosławieństwo?

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2013-10-21, 00:44   #2532
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
a w takim wypadku kiedy błogosławieństwo?
u nas nie bedzie, albo bedzie jakos na poczatku albo w czasie mszy (krzyzyk na czolko i juz
wejde do kosciola z Tatem ( i to nie jest tradycja amrykanska moje Panie a TZ ABSILUTNIE chce mnie zobaczyc dopiero pod oltarzem
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 01:15   #2533
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

podoba mi sie to

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2013-10-21, 01:20   #2534
Atomoowka
Wtajemniczenie

Co do tortu liczy sie w teorii 10 deko na osobę czyli powiedzmy na 100 osób 10kilo toru. My natomiast nauczeni doświadczeniem weźmiemy na pewno mniej coś około 7-8 kilo na 100 osób. Byłam na tyle weselach i jeszcze na żadnym cały tort nie poszedł

Opiumalfa cudny pomysł z tym spotkaniem przed ołtarzem.
My planujemy tak samo, jednak wiem ze trzeba wcześniej z księdzem na ten temat pogadać jak on to widzi. Zawsze jest tak że Państwo Mlodzi przed mszą podpisują razem ze świadkami podpisuja papiery a wtedy niestety plan nie wypali bo Młody i tak Cię zobaczy przed mszą.
Druga sprawa, że nie każdy ksiądz zgadza się na to żeby to tata prowadzil Panne Młodą, a Pan Mlody już stal przy ołtarzu. Powiedz macie już to dogadane z księdzem,omawialiście jak on to widzi?
Czy póki co to plany tak jak u Nas.
No Nam jak to niewypali wkurzę się strasznie bo bardzo, bardzo Nam zależy na tym.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:14   #2535
poznanianka1990
Zakorzenienie

My też będziemy mieli Pana Tadeusza.

Kurtynę świetlną mamy w cenie sali. Ale nie chcemy na tym żadnego tiulu.

namisek, nie rozmawiałam szczegółowo z florystką. To moją dobra znajoma. Już na początku moich przygotowań ślubnych powiedziała, że zaklepuje mi termin i nie mam sie niczym martwić. W przyszłym roku sie z nią spotkam i obgadam szczegóły.

martucha, gratuluję rezerwacji godziny w kościele i zakupu sukni Super cena za tort!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:33   #2536
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do tortu liczy sie w teorii 10 deko na osobę czyli powiedzmy na 100 osób 10kilo toru. My natomiast nauczeni doświadczeniem weźmiemy na pewno mniej coś około 7-8 kilo na 100 osób. Byłam na tyle weselach i jeszcze na żadnym cały tort nie poszedł
zgadza się!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:51   #2537
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam, chce
4 super!

gornek

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny , czy planuje któraś z was dekoracje światłem ?
Ja chciałam ale mi przeszło TŻ powiedział że wymyślam

Cytat:
Ja na pewno pójdę. Nie sądzę żebym miała okazję równo i ładnie się opalić, a muszę mieć lekką opaleniznę.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
kupiliśmy obrączki i garnitur
O super!

Też chciałąbym kurtynę świetlną. Na sali mają zmieniać dekorację za młodymi wiec mam nadzieję że będzie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
A co do ozdob ze światełek, nasza sala ma LED lampki na parkiecie, będziemy też mieć światełka na pezodzie naszego stołu i ma filarach.
Świetny efekt dają te lampki

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny dawno mnie tu nie byloale jestem na tydzien w polsce i mam juz sliczne zaproszenia!!!! a do tego

KUPILAM SUKNIE SLUBNA!!!!

fajnie wyszlo jeszcze we wtorek mam przymiarke i cena po obnizce i jest z koronka sliczna!!!! zdjecia pozniej bo wpadlam tylko na chwilke.

dotego bylam na sali mamy juz ustawione meni
zamowiony tort i tez cena super za 5 pietrowy 350zl

no i najwazniejsze slub jest
15:30 16 sierpnia 2014
Wow, gratuluję! Pochwal się zdjęciami jak będziesz miała chwilkę
Stary 2013-10-21, 08:20   #2538
ParisParisienne
Rozeznanie

Dzien dobry po baaaardzo dlugiej przerwie... wlasciwie przegapilam caly watek, ale to nie znaczy, ze o Was nie mysle i czasem nie zagladam...

Niestety, ale moje obowiazki mnie przytlaczaja, takze nie za bardzo mam czas na wizaz... Po za tym na razie w sprawach slubnych stagnacja. Ruszy sie cos w okolicach listopada/grudnia.

Gratuluje Wam zakupionych sukien i wszystkich slubnych nabytkow
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:21   #2539
justynkie
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie!

Witam nowe PMki

Nabazgrałyście tyle że w pracy nie dam rady Was nadrobić.
W weekend była u nas mama TŻ i zrobiliśmy pełną listę gości, ze wszystkimi danymi. Oczywiście lista cały czas się rozrasta a mama TŻ twierdzi że jej goście poodmawiają i ona jeszcze będzie dopisywać
Wstępnie mieliśmy robić wesele na 80-90 osób, po 40 z każdej strony + znajomi. Wczoraj jak wszystkich podliczyłam to wyszło mi 138 osób dorosłych i 37 dzieci w wieku do 12 lat!!!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:42   #2540
kasia1201
Rozeznanie

Hej anasthasia Wszystkiego najlepszego- chyba urodzinki dzisiaj? Paris miło Cię poczytać znowu w sobotę zakupilam już suknię, umowa podpisana foty za 2 dni bo modem mi się spalił :-( i w domu neta nie ma

Sent from my HTC Wildfire S A51. 0e using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:47   #2541
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Velika - jezeli masz chwile: znasz sie na prawie rodzinnym?
Chcialabym sie dowiedziec, czy biorac slub z moim TZ w PL (rozwazamy taka opcje) to w przypadku rozwodu aplikuje prawo polskie czy prawo miejsca pobytu czy jak? Czy intercyza sporzadzona za granica jest wiazaca w sytuacji slubu w PL? Czy ma to jakikolwiek wplyw gdzie sie ten slub odbywa? Dziekuje!
już odpowiadam.
Intercyzę zawieracie zgodnie z prawem państwa, które sobie wybierzecie i będzie on skuteczna także w Polsce, jak zawrzecie w Belgii.
W przypadku rozwodu stosuje się prawo państwa w którym oboje macie miejsce zamieszkania lub zwykłego pobytu.
Miejsce wzięcia ślubu nie ma znaczenia.
Tak rozmawiacie o solarium i ja nie wiem, czy iść czy nie. Byłam dwa razy w życiu i do trumny nie pójdę już nigdy brrr, ale to stojące nie było takie złe, chociaż i tak nic nie było widać Trochę mi skóry szkoda....
Weszłam dziś na wagę i tragedii nie ma, ufff. Mam do zrzucenia 5 kilo, a nie 7-8 jak myślałam

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

Nabazgrałyście tyle że w pracy nie dam rady Was nadrobić.
W weekend była u nas mama TŻ i zrobiliśmy pełną listę gości, ze wszystkimi danymi. Oczywiście lista cały czas się rozrasta a mama TŻ twierdzi że jej goście poodmawiają i ona jeszcze będzie dopisywać
Wstępnie mieliśmy robić wesele na 80-90 osób, po 40 z każdej strony + znajomi. Wczoraj jak wszystkich podliczyłam to wyszło mi 138 osób dorosłych i 37 dzieci w wieku do 12 lat!!!
heh jak za dużo gości będziesz miała, to możesz do mnie podesłać, bo ja mam problem w drugą stronę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:57   #2542
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny dawno mnie tu nie byloale jestem na tydzien w polsce i mam juz sliczne zaproszenia!!!! a do tego

fajnie wyszlo jeszcze we wtorek mam przymiarke i cena po obnizce i jest z koronka sliczna!!!! zdjecia pozniej bo wpadlam tylko na chwilke.

dotego bylam na sali mamy juz ustawione meni
zamowiony tort i tez cena super za 5 pietrowy 350zl

no i najwazniejsze slub jest

15:30 16 sierpnia 2014
Poka suknie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ja tam rodzajem ciast się zajmę w przyszłym roku jak będą zamawiać

no "niestety" na takie imprezy zawsze trzeba w górę liczyć - często gęsto okazuje się że wszystkiego jest zbyt dużo ale zawsze może być ten wypadek że akurat dużo zejdzie i na prawdę byłby nie fajnie jakby zabrakło jedzenia albo picia...

dziewczyny tak piszecie o tej bieliźnie i wszystkie o białej - żadna z was nie planuje bielizny nude/beżowej? tak żeby jak się coś przesunie nie było widać? mnie się wydaje to rozwiązanie lepsze niż typowa biała... czy to ja mam jakieś dziwne myślenie?
Ja bede miała napewno beżową/cielistą, nie znosze bialej bielizny moim zdaniem typowo biała sprawdzi się tylko w przypadku śnieżnobialej sukni, a ja na pewno beda miala ecru/szampan itp

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:12   #2543
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
w sobotę zakupilam już suknię, umowa podpisana foty za 2 dni bo modem mi się spalił :-( i w domu neta nie ma
Gratki, czekamy na fotki!

Cytat:
Faktycznie sporo przybyło... Nie będziecie mieć problemu z miejscem na sali jak wam się mocno zwiększy liczba gości?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 09:14   #2544
ysia
Zadomowienie

Uff , dotrwałam do końca , miałam taki pracowity weekend że nie miałam kiedy czytać , a tu widzę ciągle progres !

Cytat:
Napisane przez [B
martucha0205[/B]]
Zdjęcia , zdjęcia! Uwielbiam sukienki z koronki

Ja się na solarium na pewno nie wybieram przed ślubem , bo nie ma nawet cienia szansy żebym nie była czerwona jak rak Mam dobrą w odcieniu sukienkę, postaram się też ożywić twarz makijażem i może nie będę jedną wielką białą plamą

Co do progresu u nas
- Zaprojektowaliśmy zaproszenia i jesteśmy na 99%na nie zdecydowani
- Czekamy na odpowiedz od restauracji co do zmiany daty
- oraz sukces sezonu : Warszawiak wybrał garnitur! Nie czarny, a już traciłam nadzieje, bo jedyne w których Tż się widział były czarne. Taki bardzo ciemny granat, ale efekt jest milion razy lepszy niż przy czarnym. Dzisiaj mamy jechać odebrać, jeżeli się rozmyśli to go chyba zastrzelę, bo wybieranie sukni ślubnej to był pikuś w porównaniu z tym co przeszłam w weekend.
- znalazłam rozwiązanie na nakrycie wierzchnie do sukni . Kwiecień jest tak nieprzewidywalny że boje się iść z gołymi ramionami, a nie podobają mi się żadne bolerka czy szale. Mega podoba mi się za to taki sweterek jak u królowej angielskiej i czegoś takiego będę szukać. Załączam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c96128490015a9814dbbd8f8.jpg (104,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1e1b5205001eb44a4dbbd8d8.jpg (77,3 KB, 42 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:16   #2545
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a zrobiłyście sobie może jakąś listę / tabelkę w excelu która pomaga Wam w organizacji tego całego przedsięwzięcia?
ja mam w exelu ale prowadze tez budzet domowy z rachunkami etc, juz od dobrego ponad roku

250 DDŚ
Stary 2013-10-21, 09:17   #2546
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

piękny dzień dziś!
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2013-10-21 o 09:19
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:20   #2547
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Gratki, czekamy na fotki!

Faktycznie sporo przybyło... Nie będziecie mieć problemu z miejscem na sali jak wam się mocno zwiększy liczba gości?
Nie, sala jest bardzo duża, 80 osób to minimum które może tam wejść. Optymalnie jest dla 150 osób ale słyszałam że były też imprezy na 200 osób.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 09:21   #2548
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ale prowadze tez budzet domowy z rachunkami etc, juz od dobrego ponad roku
jak sobie to rozpisałaś?

osobno zakupy osobno rachunki ? czy jakoś bardziej szczegółowo?

Stary 2013-10-21, 09:25   #2549
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
[U]- znalazłam rozwiązanie na nakrycie wierzchnie do sukni . Kwiecień jest tak nieprzewidywalny że boje się iść z gołymi ramionami, a nie podobają mi się żadne bolerka czy szale. Mega podoba mi się za to taki sweterek jak u królowej angielskiej i czegoś takiego będę szukać. Załączam fotki
Fajnie wygląda do tego typu sukni. Ja prawdopodobnie będę miała szal. Krawcowa powiedziała że coś tiulowego mi wykombinuje żeby nie zasłaniać przodu sukni, żadne bolerka ani sweterki do niej nie pasują. Zresztą powiedziała że we wrzesniu będzie ciepło więc nie będzie mi potrzebny trzymam ją za słowo hehe W sobotę za to widziałam PM-kę w samej sukni bez żadnego nakrycia, zimno było jak nie wiem, w dodatku ślub późno, bo ok 17, ja nie wiem jak ona dała wytrzymała

Cytat:
Nie, sala jest bardzo duża, 80 osób to minimum które może tam wejść. Optymalnie jest dla 150 osób ale słyszałam że były też imprezy na 200 osób.
Skoro 80 to było minimum to będzie teraz akurat
Stary 2013-10-21, 09:27   #2550
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

któraś kiedyś pisała o tej szczotce
Tangle Teezer

http://gruper.pl/x.php/1,51936/Produ...&grid=21520190

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości