![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() to nie moge zrozumieć tego obecnego pędu krytykowania wszystkiego i wrzucania wszystkich do jednego wora a juz obrabiania pu..py własnych znajomych i pisanie jacy to oni be bo dzieci mają i tysiące zdjęć itd hmm dziwna przypadłość... mi jak coś nei pasuje to po prostu nie oglądam, nie czytam i nie skupiam sie na tym, każdy w życiu ma swoje pasje mnie tez wiele rzeczy nie interesuje, ale sa różne narzędzia żeby skutecznie sobie wszytko filtrować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, jak po prostu bardzo emocjonalnie podchodzę do tego tematu. W sumie wypowiedziałam się już, po co bardziej się emocjonować skoro mamy zaraz będą chciały "zagryźć", bo one wiedzą najlepiej. Powiem tak- temat wątku super i mega na czasie, wielkie ![]() dla autorki. Dziwię się jeszcze, że OZM, nie zdiagnozowano jako nowej choroby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#214 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Jaką zazdrość? No na pewno dziecko nie jest powodem do tego, by go zazdrościć komuś... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez się wydawało,ze wiem wiele o dzieciach,dopóki nie miałam swojego i przyszło tą pseudowiedzę konfrontowac z rzeczywistością
![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Dzieci to dar, a my tu rozmawiamy o przewrażlionych mamach na ich punkcie.
Nie widać różnicy, między zdrowym podejściem, a przesadą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
z tego co pisałas boli Cię mocno,ze mamy mają czas wolny a Ty go nie masz,każdy jest panem swojego losu i kształtuje zycie tak,zeby byc z niego zadowolony,Ty chyba nie jesteś
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#219 |
damn good coffee
|
ja tam nie widzę frustracji u Ainhoy, chyba lekka nadinterpretacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo rozprawiają o sprawach które je w tym momencie dotyczą a nie wchodzą np na forum/dziale o psach i piszą "DLACZEGO tak ciągle piszecie o tych psach, jak mnie to wkurza! macie odzwierzęce zapalenie mózgu! Po co wrzucacie zdjęcia psów i ja muszę je oglądać, dlaczego?" albo na forum ślubne ![]() ![]() Sama jestem uczulona na osoby z opm i znam takie, ale uwaga! nie śledzę każdego ich ruchu/nie słucham/olewam/nie podtrzymuję kontaktu . Ale jeszcze bardziej niż te z opm dziwią mnie te, które na nie narzekają jednocześnie znosząc ich towarzystwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Widać widać,tak jak widać różnicę w wypowiedziach Twoich a Koloru Bzu mimo ze obie zajmujecie podobne stanowisko. Mozna piętnować roszczeniową postawę ,a mozna pluć jadem dla zasady,chorobliwie wręcz czepiając się matek.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wątek nie o tym, tylko o przewrażliwonych mamach, a nie o ich ilości czasu poświęcanego dzieciom i czasie wolnym, którego nie mają, bo mamą jest się 24 h. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Co więcej takich mam jest więcej niż się wydaje. No ale jak ktoś nie ma ambicji na nic więcej, to już nie mój ból. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- jak ktoś nie ma ambicji jako nie-mama to i jako mama ich miał nie będzie ,a bycie ambitnym to coś więcej niż mgr przed nazwiskiem i praca,jesli ktos jest ciekawym swiata człowiekiem,z pasją to macierzynstwo tego nie zmienia,przeciwnie,zmusza do samodoskonalenia,pracy nad sobą -bo ma się ambicje być jak najlepszą matką a nie taka,co włączy dziecku bajkę i posadzi na pól dnia przed tv
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-10-20 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
no były i będą,tak jak rozemocjonowane slubem przyszłe panny młode, faceci którzy kupili pierwszy wymarzony samochód,zapaleni psiarze/kociarze,fani roznych zespołow...i co z tego?
![]() |
#226 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]() no i se laska czekała do 9.30 bo taka była kolejka ze jeszcze z 4 osob sie wcześniej wepchały w tym pani na ekag gdzie wizytę miała za dwa dni i mogła se przyjść na spokojnie w ten sam dzień ,pani której dziwnym trafem koleżanka zajeła miejsce a jak sama mówiła wraca z kościoła ![]() dzizas że trzeba takie proste rzeczy tłumaczyć ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
To ja się też wypowiem w tym forum, może mnie nie pożrecie żywcem. Matką nie jestem, ale mam duuże doświadczenie jako opiekunka do dziecka (np. cały sierpień spędziłam siedząc 10 godzin dzień w dzień z 6-miesiesięczna siostrzenicą) więc jako takie pojęcie mam i dziecki kocham i uwielbiam. Odpieluszkowe zapalenie mózgu istnieje, nie ma o co się kłócić. Wiadomo, dla każdej matki dziecko jest najważniejsze i to jest ok. Ale czasem matki zapominają o istnieniu innych ludzi na świecie i do tego stają się takie... Narcystyczne, ale myśląc o dziecku. Dlatego często widzę, jak ktoś dodaje zdjęcia swoich dzieci (tutaj też widać duże braki w obiektywnym podejściu, ale wiadomo, każda matka myśli że ma śliczne dziecko) do jakiegoś konkursu na ładne niemowlę (aha...) i potem pisze do mnie ,,weź zagłosuj na Damianka!! No weeź!". No nie zagłosuję, przykro mi. Bardzo się cieszę gdy komuś powiększy się rodzinka, chętnie zobaczę zdjęcie maluszka, ale milion pińcet zdjęć w galerii to przesada. Np. weszłam na profil mojej cioci żeby zobaczyć jak się zmieniła a tu tak. Mała w foteliku. Mała w chodziku. Mała się bawi. Mała w sukience. Mała w innej sukience. Ostateczny wybór sukienki. Yohuu jestesmy w parku. Dalej i dalej jesteśmy. Chrzciny małej - 15 zdjęć. Pierwszy ząbek - 5 zdjęć. Mała śpi. Jak słodko. To walniemy 20 zdjęć, pod różnym kątem. Mała się upaprała obiadkiem. Deserkiem. Lodem. Jogurtem. Napluła na siebie. Ma brudne ubranko. I tak całe mnóstwo albumów, dostępnych publicznie. Zdjęć cioci na jej profilu było może z 3. Jak trzyma małą na chrzcinach. To jest odpieluszkowe zapalenie mózgu moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
A kogo to interesuje? Ona ma małe dziecko, ktoś się spieszy do pracy, na rozmowe, spotkanie biznesowe, randkę, zakupy. Każdy ma jakiś powód i jej powód nie jest ani mniej ani bardziej ważny niż inne powody.
Dla każdego to jego powód jest najważniejszym. Poza tym skąd ludzie mogli wiedzieć, że ona sobie tego nie wymyśliła i ściemnia, bo jej się nie chce stać w kolejce. Cwaniaków kolejkowych nie brakuje, może tym się ludzie zasugerowali, albo znieczulica. Życie. Nie ma o czym rozmawiać. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Setki zdjeć dziecka mnie ..hmm.. nudzą. Jesli jest to kilka zdjęć,fajne ujęcia,to owszem,obejrzę z przyjemnością.Fotki malucha opapranego czymkolwiek mnie zniesmaczają,nie wiem czy rodzice zdają sobei sprawę,ze za kilkanascie lat ich dziecko moze miec do nich żal,ze mogą je takimi zdjęciami ośmieszyć (podobnie nagie fotki i pseudozabawne pt. dziecko z piwem). A to,ze rodzice spamują zdjęciami dziecka swoje profile,takie etap,zwykle szybko mija ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
obyś nigdy na sobie nie doswiadczyła takiej przepraszam za szczerość znieczulicy na sobie jaką ty stosujesz ![]()
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona ma rację i jej racja jest najmojsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
kobieta za ladą
|
a gdzie ja napisałam ze ta mama domagala sie by ją przepuszczono??? nigdzie, ja jej zasugerowałam by po prostu wlazła tak jak 4 inne osoby przed nią co więcej tą 4 osobę ona przepuściła bo nie będzie sie z kobitą lat 70 kłócić bo ona wie lepiej kolezanka jej zajeła miejsce jak ona była w kościele ale sie nie chce kócić
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
Trzeba było jednak założyć ten temat na plotkowym
![]()
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zgodziłam z autorką, dla mnie jest przegięciem aby dziecko załatwiało potrzeby fizjologiczne w publicznym gronie, jest dla mnie przesadą karmić piersią zawsze i wszędzie gdzie się stoi, bez oglądania się na innych, jest dla mnie przesadą wrzucanie nie wiadomo ilu zdjęć swojej pociechy i proszenie znajomych o pozytywne komentarze i wiele, wiele innych rzeczy. Tylko nie czuję potrzeby krytykowania i narzekania, mam swoje problemy. Dlatego pytałam czy to jakaś nowa misja naprawy świata przed zalewem napalonych matek? ![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
zawsze mam racje
|
Oby tylko bez tekstów- pokażę wam jak się przewija itd.
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie,że dzieci nie wstawią, ale jaranko kotami ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2013-10-21 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Statystycznie obecnie od czasów wojny jest największy odsetek pracujących matek dzieci poniżej 3 r.ż I jakoś nie spotkałam się z presją -zostań w domu z dzieckiem 3 lata ,tylko odwrotnie :jak to nie wracasz do pracy po macierzyńskim? albo :kiedy wreszcie wracasz do pracy? Teraz pewnie ten czas społecznej tolernacji dla matki zostającej z dzieckiem wydłuzy się do roku z racji dłuzszego macierzyńskiego.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-10-21 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
co tylko potwierdza słowa kawy
można było przenieść na plotkowe ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Bo jeśli miałyśmy fajne koleżanki, które przekształcają się po narodzinach dziecka w mamo-potwory, to jednak trochę smutno człowiekowi, chce jeszcze spróbować utrzymać kontakt, naprawić, ma nadzieje, że przejdzie i koleżanka stanie się normalna matką.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.