|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
[QUOTE=De28;43358624]Mnie przeraza bo jeszcze dom do ogarniecia, ogrod, w zimie odsniezanie, mam jeszcze dwa koty, akwarium i mase roslin w domu.
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie podobnie dom piętrowy na właśnie żądanie / ![]() Trzymam kciuki za ciebie jutro oby szybko poszło. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||||
Zakorzenienie
|
heja!
![]() ze starego wątku zdążyłam nadrobić zaraz biorę się za ten ![]() Cytat:
![]() ![]() moja koleżanka, jest fotografką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() masz wsparcie w TŻ masz piękną dwójkę dzieci i z tego powinnaś się cieszyć a nie przejmować takimi "pierdołami" ! ![]() idę nadrabiać dalej :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że już macie terminy na dniach, albo tym co już urodziły, ja jeszcze się będę cały listopad męczyć. Tak będę leżeć to nie będę miała siły rodzić taka będę sflaczała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() lubieolowki, gratulacje dla męża ![]() De, stawiam, że to jakiś fajny szal, ale nie widać, bo otwiera się strona główna ![]() Ja się zbieram na miasto - najpierw dentysta ( ![]()
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiem, że na Brochowie trzeba się wcześniej umawiać najlepiej chyba tam zadzwonić i dopytać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z fenkiem już raz to przerabiałam ale jakoś nie pamiętam jak to było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie 3 pietra ![]() ![]() ![]() Szal taki-potrzebowalam czegos wesolego, w jesiennych kolorach do bezowego i czarnego plaszcza. W rzeczywistosci kolory ladniejsze, cieplejsze https://images.otto.de/is/image/mmo/9858065?$ov_formats$ Boje sie tez wiecznego halasu. Daniel jest glosny i uparty. Co chwile, ja sam, ja chcialem to, tamto, a do tego jeszcze placzace niemowle. ![]() ![]() Jutro pojdzie szybko. MUSI Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-21 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry , dzień dobry
![]() Dziewczyny wyspałam się dzisiaj , spałam do 9.40 ![]() ![]() Nie pamiętam kiedy mi się ostatnio tak udało, fakt żeby byłam z razy siku w nocy ale to się wytnie ![]() Teraz siedzę Tu z Wami w szlafroczku z kawką i Was nadrabiam od wczoraj a rozstałam się z Wami późno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To dobrze, bo to jedna z moich obaw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ale jestem do tyłu ![]() Idę poczytać jeszcze stary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja zarządzilam ze moga nas oglądać w szpitalu po porodzie ale jak wrócimy do domu to zostajemy sami (z Alisa) ale wtedy mieszkaliśmy 300km od rodziców. Uszanowali.
Teraz sila rzeczy jak maly wyjdzie to będą musieli ostroznie bo on będzie wrażliwy na wszystkie bakterie. Zresztą teraz chce go po prostu mieć blisko. A reszta niech sobie robi co chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobra nadrobiłam! ![]() dziewczyny, dzisiaj jest dzień 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj w ogóle to mała tak szalała jak nigdy, ja nie widziałam żeby tak się ruszała, wypychała itd aż małż był zaskoczony i zdziwiony z resztą ja też :P no i na dodatek tak mnie na dole kłuło że mnie strasznie bolało jakby mi ktoś jakieś końskie strzykawy wbijał ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Laseczki!
Ale mam dzisiaj zabiegany dzień. Od rana piękna pogoda więc robię pranie za praniem aby wysychało na słoneczku. Po weekendzie wstąpiła we mnie nowa siła i energia, którą trzeba jakoś spożytkować. Będę Was podczytywać w biegu. ![]() Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Aaby Super focie
![]() Dzidzia ![]() Trele Przeraziłaś mnie swoim postem o moim planowanym cc.Czy ja o czymś nie wiem ![]() To miało być pewnie do Nasturcji ![]() Jak swędzi to znaczy że się goi.Ale wiem jakie to upierdliwe ,to pewnie mało dobre porównanie ale jak miałam wycinane pieprzyki (2 takie mega duże to zadrapywałam się masakrycznie) A co dopiero TY ![]() Maomami Brawo za pępuszek i za pierwszy tydzień ![]() ![]() Mya Fajny brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Witam i ja z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
De my na szczescie mamy pietrowy domek.wiec roboty mniej ńiz u ciebie. "Ogrod" nie jest za wielki a i odsniezania pewnie nie bedzie bo od kiedy jestem w Irlandii sniezna zime mielismy tylko dwa razy. Co do przedszkola - to rzeczywiscie - pamietam, ze wyjscia z Zuzia na spacery musial byc zorganizowane od a do z - i wymagaly wiecej przygotowan niz weekendowy wyjazd do znajomych hahah.
Ale wiesz co? Mysle, ze dasz rade. Do uporzadkowanego zycia wkradnie sie na chwile chaos, ale jak tylko nauczycie sie z maluszkiem siebie nawzajem, ustalicie jakas rutynke to cala reszta sie sama ulozy. Ja przynajmniej tak sobie tlumacze ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
czuję się jakaś taka "mokra" tam na dole, nie wiem czy mam jakiś nadmiar śluzu czy jak
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Lineczka, trzymam kciuki, zeby to bylo juz i zebys wkrotce trzymala swoje malenstwo w ramionach :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Od rana próbuję ogarnąć resztę bałaganu po remoncie i jakoś kiepsko mi to idzie ![]() ![]() Znajoma do mnie pisze oburzona że chyba nigdy się nie spotkamy bo my ciągle czasu nie mamy, nie potrafi zrozumieć tego że mamy dziecko - jest to dla nas nowa sytuacja i musimy się do niej przyzwyczaić i to wszystko jakoś ogarnąć, do tego nie zaproszę znajomych do takiego bałaganu ![]() ![]() W ogóle to chyba będę się musiała wyprowadzić do rodziców na kilka dni... Komin się nam zapycha i co tydzień trzeba go czyścić, mój tata się wkurzył i go właśnie rozwalają i będą robić nowy co wiąże się z tym że nie będzie można palić w domu dopóki nie skończą a jednak Jaśkowi ciepła potrzeba ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-21 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Kurcze u mńie jest jeszcze jeden powod do niepokoju. Poniewaz ja zawsze pracuje na wieczory moja Zuzu zawsze jest ze mna do 16:30. Od 4 tygodni jestem juz na zwolnieniu i juz widzimy, ze mala zupelnie uzaleznia sie ode mnie - wszystko chce robic "ś mamą" do tej pory, kiedy tz szedl do niej w nocy bo cos jej nie dawalo spac lub przynosil jej mleko (w ten poranki kiedy mial na druga zmiane lub wolne) wszystko bylo ok. Teraz mala wpada w histerie, zaczyna buczec, do wszystkiego jej potrzebna mama. Tylko niekiedy pozwala sie tzowi wykapac i polozyc spac, ale to sa sporadyczne wypadki. Najchetniej siedzialby przyklejona do mamy caly dzien...bardzo sie martwie jak zareaguje na Olenke. Teraz mnie caluje po brzuszku, "przytula Ole", mowi jak bardzo ja kocha. No ale kiedy maluch sie pojawi i zabierze sporo uwagi Zuzia moze sie czuc odsunieta. Bardzo mnig to martwi :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Heeeej, ja sie tylko pokazuję - wciaż w dwupaku
![]() Ja już 37 tydzień, dziś zaczynam pić herbatkę, a w srodę msam wizytę u lekarza, w czwartek u położnej ![]() ![]() No i planuję fryzjera za tydzień więc jeszcze nie moge urodzić ![]() pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my dziś też 8 dni do godz. 0 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
no, też to zauważyłam
![]() ciekawe czy następna wizyta się trafi razem u mnie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta. mała rośnie, jest główką w dół, czyli tak jak przypuszczałam, ze się obróciła waży 1688g 33t3d (choć wydaje mi się, że jest to trochę zaniżone, bo sprzęt jest wiekowy) Ryba możesz wpisać ![]() następna wizyta 12.11.2013 o 15.20 niedługo wybieramy się z mężem na USG, by mógł też zobaczyć dzieciątko. także porównam sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dostałam wiadomość, że moja koleżanka urodziła dzisiaj w nocy synka Stasia ![]() ![]() Anulka, Lineczka - coś nam się szykujecie bardzo ![]()
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
My wczoraj mieliśmy gości- 11 osób plus 3 dzieci. Moi rodzice i teściowie,rodzeństwo.I to tak nie wszyscy(tż ma 5 rodzeństwa)
Istna maniana. Jezu myślałam że zwariuję,do tego dołączył wczoraj mega twardy brzuch,czułam się jakbym miała eksplodować.Tymek mało się ruszał, brzuch jak skała,ale nie ma co się dziwić jak nawet na moment nie odpoczęłam :////// ![]() Dość gości i spędów rodzinnych których zresztą nie trawię ![]() Padłam o 21.00 Zdrówka dla chorowitków ![]() Rusałka Stara ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój powtarza mi często że pitolę.No i może tak jest ![]() Ale i tak wiem swoje..... ![]() O i zauważyłam że następna pitoląca jest Ryba ![]() Szkoda się użalać,życie jest za krótkie. I trzeba zaakceptować to czego już nie możemy zmienić i na co wpływu nie mamy.Chociaż wiecie przychodzą nieraz takie dni że ..... ale po to tutaj siebie mamy żebyśmy mogły sobie popitolić ![]() Trele Mała blondasek kochany,a jak ona na buźce zmieniona ,taka "poważniejsza" Acelinka To teraz niech się dzieje ![]() Ołowek gratki dla męża ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- [QUOTE=De28;43359127] Cytat:
![]() Nie wiem jakbym to wszystko ogarnęła bez żadnej pomocy ![]() i jeszcze z dwójką dzieci ![]() Chyba wolałabym zamienić dom na mniejszy ![]() Ale Ty jesteś taka ogarnięta i zorganizowana że prędzej czy później dasz radę. Czasem tez trzeba odpuścić ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem ludzie mają taki tupet czasem ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to jak musicie się z małym wyprowadzić to nie ma się co zastanawiać tylko się pakować! ![]() Cytat:
![]() nie dociera do mnie to że chwila moment i będę miała małą ze sobą ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.