Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 11:16   #1081
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Hejo. nie wiecie, czy woski Yankee Candle można kupić stacjonarnie np w sieciówkach typu Carrefour? Albo jakieś ich podróby w miarę podobne

Wiem,że można kupić w starej mydlarni i w Piotrze i Pawle coś było,ale czy są nadal nie wiem. Też nie lubię kupować YC w ciemno bo jak na razie to pasują mi tylko ich owocowe zapachy.

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
DeBa. To nie jest skrót. Może jeszcze być. Czasem warto zapytać i poprosić, bo nie sprzedany towar wraca do magazynu.
No to na pewno zapytam. Jest chyba z 5 biedronek to może w którejś trafię

Cytat:
]

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

[/COLOR]
Ja też tak miałam. Po prostu tego typu szampony takie są, dlatego wolę te z SLS.
Owszem szampony z SLS na moje włosy działają,ale przez miesiąc później idzie się zadrapać...

No i odnalazłam przyczynę mojego swędzenia odżywka fryzjerska zrobiła mi małe kuku na głowie ehh... Więc byłam zmuszona użyć Alterry i trochę pomogła,szkoda tylko,że w Rossmanie jest tylko ta jedna z granatem ehh
Stary 2013-10-21, 11:37   #1082
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej
Ja własnie się wyleguję z balsamem alterry morela i trawa cytrynowa od połowy długości
Zaraz pojdę zmyć i oczywiście mam zagwozdkę jakiej by tu odzywki użyć? A może coś nałozyc jeszcze teraz jako pierwsze O?

Mi też wszystkie specyfiki bez sls włosy plączą i kudły są po nich takie tępe.
Obojętnie co by to nie było.

Ktoś pytał o szampon garnier a i k. Ja go mam, jest fajny i silikonów chyba w nim nie ma.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:40   #1083
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
Ja własnie się wyleguję z balsamem alterry morela i trawa cytrynowa od połowy długości
Zaraz pojdę zmyć i oczywiście mam zagwozdkę jakiej by tu odzywki użyć? A może coś nałozyc jeszcze teraz jako pierwsze O?

Ktoś pytał o szampon garnier a i k. Ja go mam, jest fajny i silikonów chyba w nim nie ma.
Ja mówiłam,że miałam tą odżywkę z Avokado i masłem karite,ale tyłka mi urwała. Strasznie mi się włosy po niej plątały. Jak nie znajdę nic fajnego wrócę do Alterry trudno. Muszę jeszcze dorwać jakiś fajny olejek do włosów. W miarę niedrogi.
Stary 2013-10-21, 11:59   #1084
natis1913
Przyczajenie

Witam, mogę się dołączyć? Chyba wątek dla mnie Moje włosomaniactwo zaczęło się jeszcze w lipcu, ale przerwałam je ze względu na łupież :-( A wyglądały już lepiej. Niestety, ale moja mama (z całą rodziną , można by rzec) stwierdziła że to przez te moje wynalazki i ruch poszedł szampon z SLS (Clear).

Ale postanowiłam że wracam (dokładnie od piątku). Moja pielęgnacja wygląda tak:
Szampon: Bd, Barwa Ziołowa Czarna Rzepa (ten zapach-fuj, na szczęście na wykończeniu)
Odżywka: Alterra Granat i Aloes, Ziaja odżywka wygładzająca z jedwabiem (którą na razie odstawiłam, chce popróbować pielęgnacji bez silikonów, ale korci)
Maska: Alterra granat i aloes
Oleje: Alterra oliwka i limonka, olej rycynowy
Dodatkowo: Piję herbatkę ze skrzypu, wcieram Jantara, 1/tydz peeling cukrowy. Zamierzam jeszcze pić herbatę z pokrzywy (babcia ususzyła) i zastanawiam się nad Skrzypovitą, bo jest w aptece ciekawa promocja Wszystko to bo strasznie mi włosy lecą i pewnie jak każda, chce mieć je dłuuższe! Pomyśleć, że we wrześniu obcięłam je z myślą "a po co mi takie długie" -,- miałam do pasa, a teraz lekko za piersi Myję co 3 dni, co 2-gie mycie OMO (póki co brakuje mi fajnej odżywki na "drugie" co 2-gie , a nie chcę często olejować ;-)) Muszę zaiwestować w grzebień The Body Shop, może ktoś się orientuje czy dostanę go w Rzeszowie?
PS: są tu jakieś CG? jak z tymi silikonami?

Edytowane przez natis1913
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:06
natis1913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:59   #1085
kinia8900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Pamiętniki Carrie o młodej Carrie Bradshaw

Kinia Widziałam wczoraj twoją recenzję podkladu inglota na kwc, mam do Ciebie pytanko...
Nie uważasz, że podkład ten jest baaardzo siliconowy ? Nakładając go, mam wrażenie, że nakladam sobie jedwab do włosow na twarz
hehe no masz trochę racji, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Po chwili on mi sie bardzo ładnie wchłania i już nie mam tego uczucia silikonu. Wiadomo dla każdego co innego, ja jestem bardzo zadowolona Poza tym świetnie sie wtapia i na długo matuje.

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:04   #1086
CarmenSandiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Dziewczyny obkupiłam sie na helfy, ale mam problem - co z szamponem? Czymś te oleje zmywać trzeba, najlepiej bez SLS - to wiem, ale czy wszystkie takie szampony tak niemiłosiernie plączą włosy jak BD? Poradzicie coś jak szukać szamponu dla siebie?

No i niestety poczytałam sobie i podjarałam się czarnym syberyjskim mydłem...
ja kiedys uzywalam BD i własnie tez mialam taki problem z plataniem. teraz mam Alterre. jest ok, chociaz pewnie nie ma takiego skladu jak BD. mozesz sprobowac tez z Facelle.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43359569]Niestety wszystkie szampony bez SLS mają to do siebie, że plączą włosy. Użyłam dzisiaj Barwy Rumiankowej i gdybym nie użyła maski to miałabym na włosach jeden wielki kołtun. Trzeba to przeboleć [/QUOTE]

przeciez Barwa ma SLS

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:12   #1087
Antilia
Uzależnienie

Dzięki za odp odnośnie szamponów, musze najwidoczniej zrobić do nich kolejne podejście

A taraz głupie pytanie, bo wybiegłam z obiegu pare lat temu - kallos latte nadal jest na topie?

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:13   #1088
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Hej
My już po wizycie u neuro. Moje dziecko ma zaburzenia rozwoju i podejrzenie autyzmu, dostaliśmy kilka skierowań, już nas pozapisywałam. Wszystko w grudniu. Trzeba się z tym jakoś rozprawić.

Wracając od neurologa wstąpiłam do hurtowni kosmetycnej i kupiłam sobie z Peggy Sage mini polerkę do paznokci, ostry pilnik i gąbeczki lateksowe.
W Biedronce kupiłam tą odżywkę DaBa z olejem arganowym bo myślałam, że to szampon ;p Ma fajny, krótki skład.
Jutro wypróbuję.
Na razie to tylko podejrzenie, więc trzeba być dobrej myśli. Oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Można się dołączyć.? Co prawda jestem mega,mega początkująca,ale mam nadzieję,że zmierzam w dobrym kierunku :P
Hej

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Plany na dziś:
Przed myciem oliwka BDFM na ok.2h
Mycie GP łopian większy
Maska Kallos Color + mąka ziemniaczana na ok.45min
Na końcówki jedwab GP
Jak się sprawdziła BDFM ? A o Kallosa Cię pytałam jakie efekty, bo już się pogubiłam ?

Cytat:
Ja też bym się nie odważyła sama obciąć moich włosów. Mam dwie lewe ręce. Dlatego nie wiem, czy uda mi się uzyskać fale. Zwłąszcza, że nie znam dobrej odżywki bez IPA i zgodnej z CG. Wyobrażcie sobie,że po płukance lnianej miałam przeproteinowanie końcówki. Więc siemię lniane odpada. Kupiłam sobie piankę pomarańczową Isany i moje loki, raczej loko-dredy, po kilku minutach same się rozkręciły. To jak używacie pianki do włosów? Postąpiłam wg instrukcji i wielkie nic z tego wyszło.
Jeju, szkoda, że włosom siemię nie służy. Maska z gluta to moje odkrycie Ja mam piankę fioletową z Isany, ale jeszcze nie próbowałam kręcić włosów przy jej użyciu, więc nie pomogę. Wcześniej też nie stosowałam pianek.

Cytat:
Napisane przez oleeencja Pokaż wiadomość
Witam wszystkie włosomaniaczki. Mogę się do was przyłączyć?
Hej
Cytat:
Napisane przez natis1913 Pokaż wiadomość
Witam, mogę się dołączyć? Chyba wątek dla mnie Moje włosomaniactwo zaczęło się jeszcze w lipcu, ale przerwałam je ze względu na łupież :-( A wyglądały już lepiej. Niestety, ale moja mama (z całą rodziną , można by rzec) stwierdziła że to przez te moje wynalazki i ruch poszedł szampon z SLS (Clear).

Szampon: Bd, Barwa Ziołowa Czarna Rzepa (ten zapach-fuj, na szczęście na wykończeniu)
Odżywka: Alterra Granat i Aloes, Ziaja odżywka wygładzająca z jedwabiem (którą na razie odstawiłam, chce popróbować pielęgnacji bez silikonów, ale korci)
Dodatkowo: Piję herbatkę ze skrzypu, wcieram Jantara, 1/tydz peeling cukrowy. Zamierzam jeszcze pić herbatę z pokrzywy (babcia ususzyła) i zastanawiam się nad Skrzypovitą, bo jest w aptece ciekawa promocja Wszystko to bo strasznie mi włosy lecą i pewnie jak każda, chce mieć je dłuuższe! Pomyśleć, że we wrześniu obcięłam je z myślą "a po co mi takie długie" -,- miałam do pasa, a teraz lekko do piersi są tu jakieś CG?
Witam

Dzień dobry.

Wróciłam po weekendowej przerwie.
Byłam na Rossmanowych zakupach. Do koszyka włożyłam Isanę bawełnianą i Isane Gloss Spulung. Miała być arganowa, no ale potestujemy coś innego
A miałam tego nie robić. Kupiłam kolejne opakowanie GAiKa
W Kauflandzie odzywki Garniera sa w regularnej cenie po 5,99 zł (u Was też ?). Oczywiście te z początku szeregu były już z Isopropylem. Wywaliłąm wszystkie i dokopałam się do egzemplarza z samego końca - bez Isopropylu Biore. Mina ludzi przechodzących bezcenna jak widzieli moje poszukiwania, no ale

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:20
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:24   #1089
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Byłam na Rossmanowych zakupach. Do koszyka włożyłam Isanę bawełnianą i Isane Gloss Spulung. Miała być arganowa, no ale potestujemy coś innego
W Kauflandzie odzywki Garniera sa w regularnej cenie po 5,99 zł (u Was też ?). Oczywiście te z początku szeregu były już z Isopropylem. Wywaliłąm wszystkie i dokopałam się do egzemplarza z samego końca - bez Isopropylu Biore. Mina ludzi przechodzących bezcenna jak widzieli moje poszukiwania, no ale
no no ładne zakupy szalejesz ostatnio
aj zazdroszczę tego Ganiera do Kauflanda mam trochę daleko więc sobie chyba odpuszczę go jednak jak gdzieś bliżej nie znajdę oj tam ludzie ważne, że znalazłaś bez Isopropylu

ja jak nie znajdę nigdzie tego Garniera następnym razem na promocji upoluję: Gliss Kur chyba nie jest taka zła

Edytowane przez kropelkaa
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:26
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:27   #1090
iinnkkaa
Zakorzenienie

Mam w domu przeterminowana vatike (08.2013). Myślicie, że moge jej uzywać nadal? uwielbiamy się z vatiką i nie wiem czy tą wyrzucic i kupić nową czy używać

Dziś:
- myście szmponem alterra
- maseczka na 45 min biovax z olejkami, bingospa, miód, keratyna, pentanol- czekam aż wyschną
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:35   #1091
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
no no ładne zakupy szalejesz ostatnio
aj zazdroszczę tego Ganiera do Kauflanda mam trochę daleko więc sobie chyba odpuszczę go jednak jak gdzieś bliżej nie znajdę oj tam ludzie ważne, że znalazłaś bez Isopropylu

ja jak nie znajdę nigdzie tego Garniera następnym razem na promocji upoluję: Gliss Kur chyba nie jest taka zła
Koniec szaleństw ! Miało być wieki temu, no ale promocja przecież
Kaufland ma fajne ceny odzywek. Taniej niż w Rossie przy niektórych.
Polecam właśnie nie zważać na innych i grzebać do samego końca

Odżywkę polecała Natalia BlondHairCare Oby się u Ciebie sprawdziła

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:39
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:36   #1092
Cos_
Zakorzenienie

Jeszcze nie próbowałam żadnych szamponów ani odżywek z Isany
Stary 2013-10-21, 12:44   #1093
CarmenSandiego
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odp odnośnie szamponów, musze najwidoczniej zrobić do nich kolejne podejście

A taraz głupie pytanie, bo wybiegłam z obiegu pare lat temu - kallos latte nadal jest na topie?
ja nie lubię kallosa latte, mialam raz, zapach dla mnie byl zbyt meczacy, wrecz potem odrzucajacy, a i dzialanie nie bylo wcale jakies super.

kto ma tak jak ja? moje wlosy najlepiej wygladaja dzien po myciu, bo od razu po mycia sa za bardzo puszyste, wygladaja jak suche, zniszczone, przy glowie pelno odstajacych baby hair i na dlugosci tez odstaja pojedyncze wloski. dopiero pozniej rozprostowuja sie troche, i wygladzaja i sa bardziej ludzkie.

kusi mnie zamowienie rosyjskich kosmetykow. maski z efektem laminowania i tej czarnej marokanskiej

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:01   #1094
kinia8900
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze nie próbowałam żadnych szamponów ani odżywek z Isany
też jeszcze nie próbowałam, jakoś przechodziłam obojętnie obok tej firmy, a tu prosze takie pozytywne opinie Z isany miałam antyperspirant, to polecam

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:07   #1095
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
ja kiedys uzywalam BD i własnie tez mialam taki problem z plataniem. teraz mam Alterre. jest ok, chociaz pewnie nie ma takiego skladu jak BD. mozesz sprobowac tez z Facelle.

przeciez Barwa ma SLS
Nie napisałam tego w kontekście, że Barwa nie ma SLS ale ogólnie. Musiałam źle sformułować moją wypowiedź
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:10   #1096
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
też jeszcze nie próbowałam, jakoś przechodziłam obojętnie obok tej firmy, a tu prosze takie pozytywne opinie Z isany miałam antyperspirant, to polecam
Ja używałam jedynie żelu do golenia nóg,bo jest rewelacyjny Ale chyba muszę się jej bliżej przyjrzeć ale najpierw mam w kolejce jeszcze szampon z Hipp i zastanawiam się właśnie nad rosyjskimi kosmetykami do włosów
Stary 2013-10-21, 13:20   #1097
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
obiadek w piekarniku to mam moment
ja też jakoś zawsze sceptycznie podchodziłam do odżywek Isany ale myślę, że jak mi się skończy mrs,potters to kupię jakąś do OMO
w środę mam "wychodne" hehe to sobie pochodzę po mieście i pewnie coś kupię
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:23   #1098
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam Gotowe na wszystko, Housa, Californication, Sekretny dziennik call girl, Seks w wielkim mieście, One tree hill, Plotkarę, Chirurgów,
ooo i Tudorowie mi się przypomnieli a swojego czasu oglądałam, chociaż nie mogłam się zabrać do 3 serii, ale chyba to zrobię
Jak poznałem waszą matkę mi się znudziło tak samo jak Czysta Krew i Pamiętniki wampirów, że nawet 1 serii nie obejrzałam w całości.

I chcemy z TŻ zabrać się za Dextera

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

A powiedzcie mi kochane, który serial przypominałby mi Plotkarę i Seks w wielkim mieście? Bo czegoś takiego szukam
A kiedy leci Plotkara?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Jestem początkującą włosomaniaczką Miałam kiedyś konto na wizażu, jednak musiałam założyć nowe, zresztą wówczas i tak zaglądałam do innych działów forum.
Moje włosomaniactwo jest bardzo początkujące - trwa jakieś 2-3 tygodnie, po trafieniu przypadkiem na informację o olejowaniu włosów, czytałam coraz więcej o olejach, aż trafiłam na bloga Anwen, którego przerobienie zajęło mi ładnych kilka dni
Najpierw było olejowanie oliwą z oliwek, potem oliwką dziecięcą, olejkiem ALterra, olejkiem rycynowym (także dziś, mam wielkie nadzieje na zagęszczenie włosów...). Mieszkam poza miastem, dlatego mam utrudniony dostęp do drogerii (może to i lepiej). Na pewno planuję zacząć pić skrzypokrzywę (o ile nie ma przeciwskazań dla ciąży) i stosować kozieradkę. Po przeczytaniu bloga Anwen w głowie mam czerwoną lampkę - umiar! Moje włosy są chyba niskoporowate i bardzo łatwo je przeciążyć, dzięki czemu już w niedługim czasie po myciu sklejają się w urocze strąki choć nie są tłuste. Dlatego nie mogę przesadzać. Poza tym zapuszczam włosy z krótkich, które nosiłam ok. 2 lata. Nie podam dokładnie długości, ale póki co jest to coś w stylu tego, co na głowie ma Viola Kołakowska.
Liczę, że w razie problemów pomożecie

Co do seriali, to polecę nie wymieniony jeszcze "New girl" - komediowy, jak dla mnie genialny
A może te strąki to falki?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

wiele dziewcząt (w tym ja) stosowała multum kosmetyków przy myciu. Ja też staram się zredukować to, choć nie zawsze mi to wychodzi
Ja nie stosuję codziennie co innego, choć obecnie mam wybór. Nie wiem sama dlaczego. Może się przyzwyczaiłam.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:26   #1099
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
ja mam niebieską odżywkę Isany i jest cudowna
i mam jakiś szampon, ale nie używam go często bo mimo iż nie ma silikonów ani parabenów, to ma w składzie SLS
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:32   #1100
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Nieprawda. Ja mam szampon bez SLS i nie plącze mi włosów. Kiedyś mi plątał, może teraz wraz ze zmiana pielęgnacji, włosy zaczęły się przyzwyczajać do niego
Też prawda, ale ogólnie szampony bez SLS takie są.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Wiem,że można kupić w starej mydlarni i w Piotrze i Pawle coś było,ale czy są nadal nie wiem. Też nie lubię kupować YC w ciemno bo jak na razie to pasują mi tylko ich owocowe zapachy.

No to na pewno zapytam. Jest chyba z 5 biedronek to może w którejś trafię

Owszem szampony z SLS na moje włosy działają,ale przez miesiąc później idzie się zadrapać...

No i odnalazłam przyczynę mojego swędzenia odżywka fryzjerska zrobiła mi małe kuku na głowie ehh... Więc byłam zmuszona użyć Alterry i trochę pomogła,szkoda tylko,że w Rossmanie jest tylko ta jedna z granatem ehh
Używasz odżywki na sklap?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Hej

A jaki masz typ włosów? Bo ja mam przetłuszczającą się skórę glowy i nie kupiłam tego szamponu, bo się bałam przetłuszczenia.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez natis1913 Pokaż wiadomość

Dodatkowo: Piję herbatkę ze skrzypu, wcieram Jantara, 1/tydz peeling cukrowy. Zamierzam jeszcze pić herbatę z pokrzywy (babcia ususzyła) i zastanawiam się nad Skrzypovitą, bo jest w aptece ciekawa promocja Wszystko to bo strasznie mi włosy lecą i pewnie jak każda, chce mieć je dłuuższe! Pomyśleć, że we wrześniu obcięłam je z myślą "a po co mi takie długie" -,- miałam do pasa, a teraz lekko za piersi Myję co 3 dni, co 2-gie mycie OMO (póki co brakuje mi fajnej odżywki na "drugie" co 2-gie , a nie chcę często olejować ;-)) Muszę zaiwestować w grzebień The Body Shop, może ktoś się orientuje czy dostanę go w Rzeszowie?
PS: są tu jakieś CG? jak z tymi silikonami?
Na początku slikonowe może być tylko serum, bo silikony mogą osłabiać skręt. Tak mi się przynajmniej wydaje.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Na razie to tylko podejrzenie, więc trzeba być dobrej myśli. Oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki

Hej

Jak się sprawdziła BDFM ? A o Kallosa Cię pytałam jakie efekty, bo już się pogubiłam ?

Jeju, szkoda, że włosom siemię nie służy. Maska z gluta to moje odkrycie Ja mam piankę fioletową z Isany, ale jeszcze nie próbowałam kręcić włosów przy jej użyciu, więc nie pomogę. Wcześniej też nie stosowałam pianek.

Hej

Witam

Dzień dobry.

U mnie też.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:40   #1101
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka
obiadek w piekarniku to mam moment
ja też jakoś zawsze sceptycznie podchodziłam do odżywek Isany ale myślę, że jak mi się skończy mrs,potters to kupię jakąś do OMO
w środę mam "wychodne" hehe to sobie pochodzę po mieście i pewnie coś kupię
Właśnie byłam ostatnio w Auchanie i widziałam szampon z Mrs Potters,ale nie mogłam znaleźć odżywki i nie kupiłam a była taka wielka butla.

Cytat:
Też prawda, ale ogólnie szampony bez SLS takie są.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Używasz odżywki na sklap?[COLOR="Silver"]
Nie,nakładam od połowy długości
Stary 2013-10-21, 13:46   #1102
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też.
O ! Czyli jak po Garniera to tylko do Kauflandu I inne odzywki też polecam tam szukać, bo są fajne promocje, a regularna cena też jest ok
Stary 2013-10-21, 14:09   #1103
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
A kiedy leci Plotkara?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

A może te strąki to falki?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Ja nie stosuję codziennie co innego, choć obecnie mam wybór. Nie wiem sama dlaczego. Może się przyzwyczaiłam.
Ojj, raczej nie Po mamie mam włosy proste jak druty, do tego cienkie, od dziecka miałam proste bez jakichkolwiek tendencji do kręcenia (nad czym ubolewam )
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:26   #1104
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny obkupiłam sie na helfy, ale mam problem - co z szamponem? Czymś te oleje zmywać trzeba, najlepiej bez SLS - to wiem, ale czy wszystkie takie szampony tak niemiłosiernie plączą włosy jak BD? Poradzicie coś jak szukać szamponu dla siebie?

No i niestety poczytałam sobie i podjarałam się czarnym syberyjskim mydłem...
Ja zmywam mydełkiem Sesa-jak dla mnie najlepsze.

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
ja nie lubię kallosa latte, mialam raz, zapach dla mnie byl zbyt meczacy, wrecz potem odrzucajacy, a i dzialanie nie bylo wcale jakies super.

kto ma tak jak ja? moje wlosy najlepiej wygladaja dzien po myciu, bo od razu po mycia sa za bardzo puszyste, wygladaja jak suche, zniszczone, przy glowie pelno odstajacych baby hair i na dlugosci tez odstaja pojedyncze wloski. dopiero pozniej rozprostowuja sie troche, i wygladzaja i sa bardziej ludzkie.

kusi mnie zamowienie rosyjskich kosmetykow. maski z efektem laminowania i tej czarnej marokanskiej
Miałam tak samo-na poczatku byłam bardzo zachwycona, ale 1l to za dużo. Po pewnym czasie ta maska zaczęła mnie wkurzać-wywiozłam do domu. Uzywam raz na dwa tyg jak jadę do rodziców

Bedę dzisiaj w okolicach hebe i aż się boję wchodzić-40% znizki na kolorówkę. Kusi mnie bardzo ta Deba

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:10   #1105
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
O, właśnie, jeszcze Gotowe na wszystko i Seks w wielkim mieście

@Edyta, a z czego klasówka z matmy?
Z przeksztalceń wykresów funkcji. Dziś muszę wkuć na jutro
- angielski
- łacinę
- historię
- zacząć czytać do olimpiady
- biologię
- klasówka z chemii

Ta, to chyba wszystko. Na dziś.
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:19   #1106
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Ja zmywam mydełkiem Sesa-jak dla mnie najlepsze.
Aaa! Super to słyszeć, bo je dziś rano zamówiłam

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:06   #1107
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Jajajaj! Godzinę temu weszłam do pokoju, zdążyłam umyć głowę, nałożyć maskę i dopiero zauważyć, że na łóżku leżą koperty
W jednej "próbka" preparatu Artro Protect - próbka, bo tylko 30 tabletek
I przesyłka z próbkami od Marizy:
- matująca baza pod makijaż
- podkład balansujący
- krem łagodzący ekstratk z bawełny
- awokado krem nawilżający
- wygładzająca baza pod makijaż
- krem wiesiołek rewitalizujący
- aloes krem odżywczy
I do tego dwa produkty pełnowymiarowe - pomadka ochronna poziomkowa i kremowy podkład z witaminą E

Dziewczyny, kocham panią Grażynę przysłała mi tyle dobroci... i słów mi brak dla niej <3
Stary 2013-10-21, 16:17   #1108
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Jajajaj! Godzinę temu weszłam do pokoju, zdążyłam umyć głowę, nałożyć maskę i dopiero zauważyć, że na łóżku leżą koperty
W jednej "próbka" preparatu Artro Protect - próbka, bo tylko 30 tabletek
I przesyłka z próbkami od Marizy:
- matująca baza pod makijaż
- podkład balansujący
- krem łagodzący ekstratk z bawełny
- awokado krem nawilżający
- wygładzająca baza pod makijaż
- krem wiesiołek rewitalizujący
- aloes krem odżywczy
I do tego dwa produkty pełnowymiarowe - pomadka ochronna poziomkowa i kremowy podkład z witaminą E

Dziewczyny, kocham panią Grażynę przysłała mi tyle dobroci... i słów mi brak dla niej <3
Sądząc po tym co napisałaś to pani Grażyna faktycznie jest fajna
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:28   #1109
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

Dzień dobry.

Witaj Hmm..ciężko mi powiedzieć jak się olejek sprawuje po pierwszym użyciu, ostatnia mieszanka z kallosem i BDFM była świetna, włoski błyszczące i ładnie dociążone, na pewno w tym tygodniu ją powtórzę. Dziś będzie testowanie odżywki Isany

Oo to widzę że ładnie się obładowałaś, fajnie że zakupy się udały Do kauflanda mam dalekoo Już sobie wyobrażam Ciebie jak poszukujesz AiK i reakcje ludzi

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Ja ma tą odżywkę, na razie tylko raz jej użyłam i działanie było bardzo fajne muszę uważać na wszelkie odżywki/maski z proteinami bo zaraz mam sianko ale raz na jakiś czas będzie w porządku,włosy były błyszczące i dociążone, tylko końcówki nie były bardzo zadowolone ale były jeszcze przed podcięciem więc pewnie dlatego

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:35   #1110
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43364281]Sądząc po tym co napisałaś to pani Grażyna faktycznie jest fajna [/QUOTE]

A weź, kontakt mega szybki i sprawny, wysyłka w piątek dziś już doszło, trafiła ze wszystkim idealnie... może u mni jest jakaś ukryta kamera?
Siedzę z Biovaxem na kłaczkach, za pół godzinki zmywam i GAiK, płuczę rumiankiem i Ziaja Intensywne Odżywianie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości