|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Wiem,że można kupić w starej mydlarni i w Piotrze i Pawle coś było,ale czy są nadal nie wiem. Też nie lubię kupować YC w ciemno bo jak na razie to pasują mi tylko ich owocowe zapachy. Cytat:
![]() Cytat:
No i odnalazłam przyczynę mojego swędzenia odżywka fryzjerska zrobiła mi małe kuku na głowie ehh... Więc byłam zmuszona użyć Alterry i trochę pomogła,szkoda tylko,że w Rossmanie jest tylko ta jedna z granatem ehh |
|||
|
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja własnie się wyleguję z balsamem alterry morela i trawa cytrynowa od połowy długości ![]() Zaraz pojdę zmyć i oczywiście mam zagwozdkę jakiej by tu odzywki użyć? A może coś nałozyc jeszcze teraz jako pierwsze O? Mi też wszystkie specyfiki bez sls włosy plączą i kudły są po nich takie tępe. Obojętnie co by to nie było. Ktoś pytał o szampon garnier a i k. Ja go mam, jest fajny i silikonów chyba w nim nie ma.
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mogę się dołączyć?
Chyba wątek dla mnie Moje włosomaniactwo zaczęło się jeszcze w lipcu, ale przerwałam je ze względu na łupież :-( A wyglądały już lepiej. Niestety, ale moja mama (z całą rodziną , można by rzec) stwierdziła że to przez te moje wynalazki i ruch poszedł szampon z SLS (Clear).Ale postanowiłam że wracam Szampon: Bd, Barwa Ziołowa Czarna Rzepa (ten zapach-fuj, na szczęście na wykończeniu) Odżywka: Alterra Granat i Aloes, Ziaja odżywka wygładzająca z jedwabiem (którą na razie odstawiłam, chce popróbować pielęgnacji bez silikonów, ale korci )Maska: Alterra granat i aloes Oleje: Alterra oliwka i limonka, olej rycynowy Dodatkowo: Piję herbatkę ze skrzypu, wcieram Jantara, 1/tydz peeling cukrowy. Zamierzam jeszcze pić herbatę z pokrzywy (babcia ususzyła Wszystko to bo strasznie mi włosy lecą i pewnie jak każda, chce mieć je dłuuższe! Pomyśleć, że we wrześniu obcięłam je z myślą "a po co mi takie długie" -,- miałam do pasa, a teraz lekko za piersi Myję co 3 dni, co 2-gie mycie OMO (póki co brakuje mi fajnej odżywki na "drugie" co 2-gie , a nie chcę często olejować ;-)) Muszę zaiwestować w grzebień The Body Shop, może ktoś się orientuje czy dostanę go w Rzeszowie? PS: są tu jakieś CG? jak z tymi silikonami? Edytowane przez natis1913 Czas edycji: 2013-10-21 o 12:06 |
|
|
|
#1085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym świetnie sie wtapia i na długo matuje.
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43359569]Niestety wszystkie szampony bez SLS mają to do siebie, że plączą włosy. Użyłam dzisiaj Barwy Rumiankowej i gdybym nie użyła maski to miałabym na włosach jeden wielki kołtun. Trzeba to przeboleć [/QUOTE]przeciez Barwa ma SLS
|
|
#1087 |
|
Uzależnienie
|
Dzięki za odp odnośnie szamponów, musze najwidoczniej zrobić do nich kolejne podejście
![]() A taraz głupie pytanie, bo wybiegłam z obiegu pare lat temu - kallos latte nadal jest na topie?
|
#1088 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam piankę fioletową z Isany, ale jeszcze nie próbowałam kręcić włosów przy jej użyciu, więc nie pomogę. Wcześniej też nie stosowałam pianek.Hej ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Wróciłam po weekendowej przerwie. Byłam na Rossmanowych zakupach. Do koszyka włożyłam Isanę bawełnianą i Isane Gloss Spulung. Miała być arganowa, no ale potestujemy coś innego ![]() A miałam tego nie robić. Kupiłam kolejne opakowanie GAiKa W Kauflandzie odzywki Garniera sa w regularnej cenie po 5,99 zł (u Was też ?). Oczywiście te z początku szeregu były już z Isopropylem. Wywaliłąm wszystkie i dokopałam się do egzemplarza z samego końca - bez Isopropylu
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-21 o 12:20 |
|||||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aj zazdroszczę tego Ganiera do Kauflanda mam trochę daleko więc sobie chyba odpuszczę go jednak jak gdzieś bliżej nie znajdę oj tam ludzie ważne, że znalazłaś bez Isopropylu ![]() ja jak nie znajdę nigdzie tego Garniera następnym razem na promocji upoluję: Gliss Kur chyba nie jest taka zła
Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-10-21 o 12:26 |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w domu przeterminowana vatike (08.2013). Myślicie, że moge jej uzywać nadal? uwielbiamy się z vatiką i nie wiem czy tą wyrzucic i kupić nową czy używać
![]() Dziś: - myście szmponem alterra - maseczka na 45 min biovax z olejkami, bingospa, miód, keratyna, pentanol- czekam aż wyschną |
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaufland ma fajne ceny odzywek. Taniej niż w Rossie przy niektórych. Polecam właśnie nie zważać na innych i grzebać do samego końca Odżywkę polecała Natalia BlondHairCare Oby się u Ciebie sprawdziła
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-21 o 13:39 |
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie próbowałam żadnych szamponów ani odżywek z Isany
|
|
|
|
#1093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kto ma tak jak ja? moje wlosy najlepiej wygladaja dzien po myciu, bo od razu po mycia sa za bardzo puszyste, wygladaja jak suche, zniszczone, przy glowie pelno odstajacych baby hair i na dlugosci tez odstaja pojedyncze wloski. dopiero pozniej rozprostowuja sie troche, i wygladzaja i sa bardziej ludzkie. kusi mnie zamowienie rosyjskich kosmetykow. maski z efektem laminowania i tej czarnej marokanskiej
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
też jeszcze nie próbowałam, jakoś przechodziłam obojętnie obok tej firmy, a tu prosze takie pozytywne opinie
Z isany miałam antyperspirant, to polecam
|
#1095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba muszę się jej bliżej przyjrzeć ale najpierw mam w kolejce jeszcze szampon z Hipp i zastanawiam się właśnie nad rosyjskimi kosmetykami do włosów
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
hejka
obiadek w piekarniku to mam moment ![]() ja też jakoś zawsze sceptycznie podchodziłam do odżywek Isany ale myślę, że jak mi się skończy mrs,potters to kupię jakąś do OMO w środę mam "wychodne" hehe to sobie pochodzę po mieście i pewnie coś kupię
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ja nie stosuję codziennie co innego, choć obecnie mam wybór. Nie wiem sama dlaczego. Może się przyzwyczaiłam. |
||
|
|
|
#1099 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i mam jakiś szampon, ale nie używam go często bo mimo iż nie ma silikonów ani parabenów, to ma w składzie SLS |
|
|
|
|
#1100 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
O !
Czyli jak po Garniera to tylko do Kauflandu I inne odzywki też polecam tam szukać, bo są fajne promocje, a regularna cena też jest ok
|
#1103 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Po mamie mam włosy proste jak druty, do tego cienkie, od dziecka miałam proste bez jakichkolwiek tendencji do kręcenia (nad czym ubolewam )
|
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bedę dzisiaj w okolicach hebe i aż się boję wchodzić-40% znizki na kolorówkę. Kusi mnie bardzo ta Deba
|
||
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- angielski - łacinę - historię - zacząć czytać do olimpiady - biologię - klasówka z chemii ![]() Ta, to chyba wszystko. Na dziś. |
|
|
|
|
#1106 |
|
Uzależnienie
|
Aaa! Super to słyszeć, bo je dziś rano zamówiłam
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Jajajaj! Godzinę temu weszłam do pokoju, zdążyłam umyć głowę, nałożyć maskę i dopiero zauważyć, że na łóżku leżą koperty
![]() W jednej "próbka" preparatu Artro Protect - próbka, bo tylko 30 tabletek ![]() I przesyłka z próbkami od Marizy: - matująca baza pod makijaż - podkład balansujący - krem łagodzący ekstratk z bawełny - awokado krem nawilżający - wygładzająca baza pod makijaż - krem wiesiołek rewitalizujący - aloes krem odżywczy I do tego dwa produkty pełnowymiarowe - pomadka ochronna poziomkowa i kremowy podkład z witaminą E Dziewczyny, kocham panią Grażynę |
|
|
|
#1108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Oo to widzę że ładnie się obładowałaś, fajnie że zakupy się udały Już sobie wyobrażam Ciebie jak poszukujesz AiK i reakcje ludzi![]() Cytat:
muszę uważać na wszelkie odżywki/maski z proteinami bo zaraz mam sianko ale raz na jakiś czas będzie w porządku,włosy były błyszczące i dociążone, tylko końcówki nie były bardzo zadowolone ale były jeszcze przed podcięciem więc pewnie dlatego
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43364281]Sądząc po tym co napisałaś to pani Grażyna faktycznie jest fajna
[/QUOTE]A weź, kontakt mega szybki i sprawny, wysyłka w piątek dziś już doszło, trafiła ze wszystkim idealnie... może u mni jest jakaś ukryta kamera? ![]() Siedzę z Biovaxem na kłaczkach, za pół godzinki zmywam i GAiK, płuczę rumiankiem i Ziaja Intensywne Odżywianie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

nie wiecie, czy woski Yankee Candle można kupić stacjonarnie np w sieciówkach typu Carrefour? Albo jakieś ich podróby w miarę podobne 

Moje włosomaniactwo zaczęło się jeszcze w lipcu, ale przerwałam je ze względu na łupież :-( A wyglądały już lepiej. Niestety, ale moja mama (z całą rodziną , można by rzec) stwierdziła że to przez te moje wynalazki i ruch poszedł szampon z SLS (Clear).
)
Myję co 3 dni, co 2-gie mycie OMO (póki co brakuje mi fajnej odżywki na "drugie" co 2-gie , a nie chcę często olejować ;-)) Muszę zaiwestować w grzebień The Body Shop, może ktoś się orientuje czy dostanę go w Rzeszowie? 

Więc siemię lniane odpada. Kupiłam sobie piankę pomarańczową Isany i moje loki, raczej loko-dredy, po kilku minutach same się rozkręciły. To jak używacie pianki do włosów? Postąpiłam wg instrukcji i wielkie nic z tego wyszło.
do Kauflanda mam trochę daleko więc sobie chyba odpuszczę go jednak jak gdzieś bliżej nie znajdę
oj tam ludzie ważne, że znalazłaś bez Isopropylu