Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 11:24   #4801
wikajaga
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

to fajnie, masz przynajmniej spokój i mozesz bez przeszkód dalej myśleć o świętach a nie o tym że zaraz odpadnie ci głowa. Gwiazdki skończone?? Śnieżynki znaczy się..

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:34   #4802
martyneczkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziulaczek1991 Pokaż wiadomość
Zapraszam do mojej galerii na Pinspire http://www.pinspire.pl/madziulaczek1...BCe-Narodzenie
dziękuję, piękne

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość

Mam to samo i mieliśmy o to spine trochę, że od razu założył, że się nie zobaczymy,a nawet moi znajomi daja radę wyskoczyć na spotkanie w któryś dzień świat, żeby poświętować z bliskimi. Teraz mówi, że musimy pomyśleć jak to ogarnąć, ale ja mam tak, że nie lubie znowu wracać do takich tematów, bo mi znowu robi się przykro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas ta sytuacja jest na szczęście prostsza, pochodzimy z tej samej miejscowości więc się dzielimy, każde je kolację wigilijną u siebie, a po kolacji najpierw TŻ przychodzi do mnie i troche siedzie, a później ja do niego ciekawe czy kiedys po ślubie bedzie tak samo

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
u mnie przeważnie jest tak, że każdy tworzy listę, co by mu się przydało / co by chciał dostać, potem ktoś to wrzuca na google drive tak że można tam zaznaczać, komentować, kto co kupi albo kupił. W ten sposób nic się nie powtarza i każdy dostanie to, co chce sprawdza się ten sposób już któryś raz.

u mnie jest podobnie, tylko spisuje się na kartce i każdy zawsze zadowolony, ze ma to co chciał
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:39   #4803
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Kurde, Lexie za każdym razem się zastanawiam jak widzę Twój nick, to zapytam w końcu Pamiętam, że był taki wątek, i wydaje mi się, że to Ty go założyłaś, gdzieś odpowiedzialnie pytałaś jak przekonać się do psa TŻta, którego z jakimś tam względów musieliście wziąć do siebie...A Ty za psami nie przepadałaś czy coś...I potem widziałam Cię na psim wątku jak fajnie z miłością o psiakach mówiłaś...Strasznie mnie wzrusza taka przemiana, dobrze pamiętam?
Tak, to ja i mój wątek
Psa TŻta musieliśmy zabrać z tego prostego powodu, że go nikt nie chciał (no, babcia TŻta niby chciała, ale nie miała siły się nim zajmować, a na dodatek karmiła go ludzkim żarciem przez co chorował cały czas) i nam gadali, ze go gdzieś oddadzą. Nawet raz mieli ugadaną jakąś znajomą, co się zastanawiała.
No a teraz mamy psy już dwa Chociaż muszę przyznać, że moje relacje z Rokim (którego wzięliśmy od rodziny TŻta) i Elmo (który jest wychowywany przeze mnie od szczeniaka ) są trochę inne. Roki to bardziej pies TŻta, choć oczywiście staram się o niego też dbać, myśleć, zajmować się itp, a Elmo, cóż - kocha swoją panią, a pani kocha jego
Teraz jak rodzina TŻta widzi psa, to sami przyznają, że mu lepiej u nas, niż tam z nimi, więc hamują zapędy babci do "weźmy go ze sobą, ja już mogę z nim wychodzić"

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-10-21 o 11:40
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:40   #4804
justysiaa89
Zakorzenienie

byłam dziś w Kauflandzie, liczyłam już na jakieś świąteczne elementy, ale nic nie widziałam, nawet słodyczy

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
całe szczęście, że ja "głupia" jestem i ósemek nie mam chociaż jeden problem mniej...
ja mam wszystkie 4, żadna nie chce wyjść, bo są ułożone tak, że "biją" w siódemki (robiłam rtg) i wcale nie czuję się mądrzejsza a i one do najmądrzejszych jak widać nie należą, skoro nawet nie potrafią porządnie urosnąć
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:45   #4805
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez wikajaga Pokaż wiadomość
to fajnie, masz przynajmniej spokój i mozesz bez przeszkód dalej myśleć o świętach a nie o tym że zaraz odpadnie ci głowa. Gwiazdki skończone?? Śnieżynki znaczy się..
O tak, ulga niesamowita
Co do śnieżynek - przez weekend zrobiłam sobie przerwę, dziś też jeszcze dam sobie spokój, ale jutro wracam do pracy Ostatecznie stwierdziłam, że boków nie będę "brokatować", więc odpadło mi najgorsze

A ja tak nieśmiało przypominam, że już 21 października - jeszcze kilka dni i zamykamy świąteczną listę wymiankową

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:02   #4806
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
Ja lubię, bardzo nawet. Ale ja ogólnie jestem takim odmieńcem, że lubię cmentarz, lubię tam chodzić. Więc 1 listopada jest takim fajnym dniem dla mnie, lubię szczególnie gdy robi się ciemno i jest wtedy pięknie. Chociaż jest jeden minus, nie lubię tego napierającego tłumu.
Też uwielbiam 1 listopada Kocham ten nastrój nostalgii, smutku i zadumy i chodzenie po cmentarzu brodząc w liściach. Nienawidzę tylko korków i godzinnego stania w mpku, żeby w końcu dojechać na cmentarz i z powrotem znowu to samo

Cytat:
U mnie będzie podobnie za rok - wspólne święta jako małżeństwo A no i z maluchem w brzuchu to kompletna magia
Zapamiętam naszą wspólną pierwszą wigilię do końca życia Dzień wcześniej złapałam grypę żołądkową. Wiadomo gorączka, wymioty i biegunka. Całą przeleżałam w łóżku z paluszkami u boku i colą Na chwilkę tylko wstałam i się z mężem połamałam opłatkiem i zjadłam jednego krokieta (tak je uwielbiam, że nie ma bata żebym ich nie zjadła). Nigdzie nie pojechaliśmy i spędziliśmy ją w domku sami. W Boże Narodzenie mojego męża złapała więc też dom i powtórka z rozrywki. Ale było ciekawie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Rozumiem Was dziewczyny...miałam tak przez 10 lat związku, wigilie spędzaliśmy osobno, ale w pierwsze i drugie święto razem....było mi strasznie przykro ze wigilia bez niego no i zawsze licytacja które święto u kogo
Dwa lata temu się zaręczyliśmy w święta a w zeszłym roku spędziliśmy pierwszy raz wspólną wigilie i święta jako małżeństwo i było cudownie, w tym roku spędzimy święta już z naszą córeczką jeszcze w brzuszku więc też będzie magicznie.....o ile nie zacznę 5 tyg przed terminem rodzić
My chyba też powoli zaczniemy myśleć o powiększeniu rodziny. W końcu to już 3 lata po ślubie. Choć nam się nie śpieszy. Ale z każdym dniem zaczynam już czuć ten instynkt Może za rok, albo dwa

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to PRZEŻYŁAM, już po wszystkim, ostatnia ósemka zniknęła z mojej paszczy!
Dentysta dał mi znieczulenie, pogadaliśmy kilka minut, aby zaczęło działać jak powinno i w końcu przyszedł ten moment, kiedy wziął do ręki "szczypce" Staje za mną, chwyta ząb i mówi: "Tak jak zawsze - robimy powoli, ale dokładnie - ósemka to nie żarty." Przytaknęłam i się zaczęło... Niecałą minutę później machał mi już zębem przed oczami Ósemeczka wyszła grzecznie - w całości
Podziwiam twoją odwagę! Na samą myśl o wyrywaniu zębów dostaję drgawek Na szczęście mi się ani jedna ósemka nie wyrżnęła jeszcze, a mam już około 30stki i mam nadzieję, że tak zostanie, bo dentystka mi mówiła, że u mnie trzeba będzie od razu rwać, bo mi pokrzywią wszystkie zęby

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:03
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:25   #4807
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Tak, to ja i mój wątek
Psa TŻta musieliśmy zabrać z tego prostego powodu, że go nikt nie chciał (no, babcia TŻta niby chciała, ale nie miała siły się nim zajmować, a na dodatek karmiła go ludzkim żarciem przez co chorował cały czas) i nam gadali, ze go gdzieś oddadzą. Nawet raz mieli ugadaną jakąś znajomą, co się zastanawiała.
No a teraz mamy psy już dwa Chociaż muszę przyznać, że moje relacje z Rokim (którego wzięliśmy od rodziny TŻta) i Elmo (który jest wychowywany przeze mnie od szczeniaka ) są trochę inne. Roki to bardziej pies TŻta, choć oczywiście staram się o niego też dbać, myśleć, zajmować się itp, a Elmo, cóż - kocha swoją panią, a pani kocha jego
Teraz jak rodzina TŻta widzi psa, to sami przyznają, że mu lepiej u nas, niż tam z nimi, więc hamują zapędy babci do "weźmy go ze sobą, ja już mogę z nim wychodzić"

Ale to jest coś prześwietnego dla mnie - byłaś sceptyczna wobec psów, zrobiłaś coś z miłości do chłopa i w końcu sama się przekonałaś Super, wieeelki szacunek dla Ciebie

sherlook a ja i tak uważam to za magię...też fajny klimat Przytulnie, rodzinnie... Ja postaram się choć naciągnąć, żeby w ostatni dzień świąt już przyjechał, bo 28 mamy ślub i no jakby nie patrzeć musi być na miejscu

Kurczę a co do dzieci...to ja już powoli czuję ten klimat, ale jesteśmy świeżo po studiach, pierwsza praca, zaraz ślub i remont...Niestety jeszcze nie ten czas dla nas

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 12:33   #4808
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Ale to jest coś prześwietnego dla mnie - byłaś sceptyczna wobec psów, zrobiłaś coś z miłości do chłopa i w końcu sama się przekonałaś Super, wieeelki szacunek dla Ciebie
Dziękuję Ci bardzo

Zastanawiam się tylko jak uchronić choinkę przed tymi moimi futrami
Stary 2013-10-21, 12:52   #4809
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
My chyba też powoli zaczniemy myśleć o powiększeniu rodziny. W końcu to już 3 lata po ślubie. Choć nam się nie śpieszy. Ale z każdym dniem zaczynam już czuć ten instynkt Może za rok, albo dwa
Hmmm ja tak tylko chcę dodać ze czasami to wcale nie jest takie proste jak się wydaje i trzeba 2-3 lata się starać albo i dłużej
Stary 2013-10-21, 14:39   #4810
Kelis95
Raczkowanie

Ja bardzo nie lubię 1 listopada. Jestem chora, jak mam iść na cmentarz. Jeszcze z 3-4 lata temu tak panicznie bałam się tam chodzić, że zawsze wymyślałam na 1.11 jakąś chorobę albo ból głowy. Teraz staram się jakoś "doroślej" do tego podchodzić i już na panikuję tak jak kiedyś. No i wiem, że jak już jest po 1.11 to niedługo urodzinki i święta to bardzo pomaga
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:56   #4811
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
byłam dziś w Kauflandzie, liczyłam już na jakieś świąteczne elementy, ale nic nie widziałam, nawet słodyczy
W kauflandzie widziałam ze świątecznych rzeczy jedynie sporo suszonych owoców, kusiła mnie mieszanka na kompot, ale się jeszcze wstrzymałam. Ale mak kupiłam już ze 2 tyg. temu
A wczoraj kupiłam gwiazdkowe foremki do wycinania pierniczków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 15:05   #4812
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Już coraz bliżej Cieszę się niesamowicie

Czy Wy też tak macie, że lubicie 1 listopada? Ma swój klimat, ja spędzam czas z rodziną...Jest fajnie

Kurczę, jedyne, co mnie boli troszkę, to że te święta z moim chłopem spędzimy osobno Na szczęście to będą ostatnie Święta spędzone osobno, ale mimo wszystko

Dentystów nie znoszę i boję się panicznie
Ja też lubię 1 listopada. Chyba dlatego, że zawsze na spokojnie można powspominać tych, którzy odeszli. I poza tym lubię ten nastrój zadumy. Poza tym to już listopad, czyli coraz bliżej do Świąt. Nie znoszę tylko- jak już ktoś wspomniał- tych tłumów, nieprzejezdnych dróg i zatłoczonych parkingów przy cmentarzach. Krew zalewa.

Cytat:
Ja bardzo go sobie chwalę Nie jest to może dentysta z serii "do rany przyłóż" - nie cacka się z pacjentem, ale jest za to konkretny i dobry w tym co robi
I powtarzam Ci kochana - nie ma się czego bać Oczywiście zaznaczam, że odnoszę się do normalnie wyrżniętych ósemek - domyślam się, że w innym przypadku może być z tym więcej zachodu

Nie odgryzłaś jej go?

Ogólnie to nie potrafię zrozumieć, jak można LUBIĆ wizyty u stomatologa Ja wiem, że można się nie bać itd., ale LUBIĆ? Dla mnie to wyższa szkoła jazdy Podziwiam!

Ja lubię ten dzień właśnie ze względu na specyficzny klimat, jednak zawsze dobija mnie istna rewia mody na cmentarzu
A co złego Ci zrobili, że tak tych dentystów nie znosisz?

A tak w ogóle to PRZEŻYŁAM, już po wszystkim, ostatnia ósemka zniknęła z mojej paszczy!
Dentysta dał mi znieczulenie, pogadaliśmy kilka minut, aby zaczęło działać jak powinno i w końcu przyszedł ten moment, kiedy wziął do ręki "szczypce" Staje za mną, chwyta ząb i mówi: "Tak jak zawsze - robimy powoli, ale dokładnie - ósemka to nie żarty." Przytaknęłam i się zaczęło... Niecałą minutę później machał mi już zębem przed oczami Ósemeczka wyszła grzecznie - w całości
Nie, palec dentystki ostał się cały, ale spojrzała na mnie takim wzrokiem, że do dziś pamiętam. No i kazała tacie mnie jakoś okiełznać, jak zwierzątko.

Gratuluję wizyty zakończonej sukcesem!

Rewia mody też mnie rozbraja. Najbardziej komiczne jest to jak jedna baba przed drugą kupują sobie, buty, kurtkę, torebkę, etc. "na Wszystkich Świętych". Jakby nie musiały iść na cmentarz, to by boso chodziły czy jak?

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
Ja bardzo nie lubię 1 listopada. Jestem chora, jak mam iść na cmentarz. Jeszcze z 3-4 lata temu tak panicznie bałam się tam chodzić, że zawsze wymyślałam na 1.11 jakąś chorobę albo ból głowy. Teraz staram się jakoś "doroślej" do tego podchodzić i już na panikuję tak jak kiedyś. No i wiem, że jak już jest po 1.11 to niedługo urodzinki i święta to bardzo pomaga
Nie ma co się bać, każdego z nas to czeka.

Cześć wszystkim tak w ogóle! U mnie słońce świeci pełną parą, także świąteczny nastrój krąży gdzieś daleko. Ale cieszy mnie, że kilka osób w okół mnie też już myśli o Świętach, od razu raźniej.

Tymczasem rozmyślam nad listą prezentów, wertuję internet w poszukiwaniach, a nauka czeka. Kopnie mnie ktoś w cztery litery, żebym się wzięła do roboty?

Nimfa- myślałam, że adwentowy kalendarz niejadalny.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:38   #4813
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:

sherlook a ja i tak uważam to za magię...też fajny klimat Przytulnie, rodzinnie... Ja postaram się choć naciągnąć, żeby w ostatni dzień świąt już przyjechał, bo 28 mamy ślub i no jakby nie patrzeć musi być na miejscu

Kurczę a co do dzieci...to ja już powoli czuję ten klimat, ale jesteśmy świeżo po studiach, pierwsza praca, zaraz ślub i remont...Niestety jeszcze nie ten czas dla nas
Ja za to w ogóle tego nie czuję 26 grudnia stuknie nam 3 rocznica ślubu, a nam zupełnie nie w głowie dzieciaki Ja nie dość, że nie czuję w sobie instynktu macierzyńskiego, to w dodatku nie za bardzo przepadam za dziećmi Męża też jakoś nie ciągnie w tym kierunku Tylko rodzinka wciąż pyta, kiedy dzidzię planujemy

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo

Zastanawiam się tylko jak uchronić choinkę przed tymi moimi futrami
Ja muszę chronić choinkę nie tyle przed moim psem, co przed jego ogonem Stanie sobie taki Nelson koło drzewka i radośnie miota tą kitą na wszystkie strony, a jak próbujesz odciągnąć go na bok - miota z podwójną siłą

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
Ale czego się bałaś? W sensie, że ktoś wstanie z grobu?

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ja też lubię 1 listopada. Chyba dlatego, że zawsze na spokojnie można powspominać tych, którzy odeszli. I poza tym lubię ten nastrój zadumy. Poza tym to już listopad, czyli coraz bliżej do Świąt. Nie znoszę tylko- jak już ktoś wspomniał- tych tłumów, nieprzejezdnych dróg i zatłoczonych parkingów przy cmentarzach. Krew zalewa.

Nie, palec dentystki ostał się cały, ale spojrzała na mnie takim wzrokiem, że do dziś pamiętam. No i kazała tacie mnie jakoś okiełznać, jak zwierzątko.
Gratuluję wizyty zakończonej sukcesem!
Rewia mody też mnie rozbraja. Najbardziej komiczne jest to jak jedna baba przed drugą kupują sobie, buty, kurtkę, torebkę, etc. "na Wszystkich Świętych". Jakby nie musiały iść na cmentarz, to by boso chodziły czy jak?

Nie ma co się bać, każdego z nas to czeka.

Cześć wszystkim tak w ogóle! U mnie słońce świeci pełną parą, także świąteczny nastrój krąży gdzieś daleko. Ale cieszy mnie, że kilka osób w okół mnie też już myśli o Świętach, od razu raźniej.

Tymczasem rozmyślam nad listą prezentów, wertuję internet w poszukiwaniach, a nauka czeka. Kopnie mnie ktoś w cztery litery, żebym się wzięła do roboty?

Nimfa- myślałam, że adwentowy kalendarz niejadalny.
Przypomniało mi się, że ja kiedyś szarpałam się z laryngologiem
No ale co się dziwisz? To nie wiesz, że w ten dzień trzeba trochę przylansować? No naprawdę, nie wiem skąd Ty się urwałaś

A tak poważnie, to racja, racja A już najbardziej rozbraja mnie, kiedy na dworze jest kilkanaście stopni, a babeczki i tak muszą pokazać się w futrze

Wymiana zapachowa
Stary 2013-10-21, 15:47   #4814
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
Ja lubię, bardzo nawet. Ale ja ogólnie jestem takim odmieńcem, że lubię cmentarz, lubię tam chodzić. Więc 1 listopada jest takim fajnym dniem dla mnie, lubię szczególnie gdy robi się ciemno i jest wtedy pięknie. Chociaż jest jeden minus, nie lubię tego napierającego tłumu.
O to tak jak ja, może tylko latem na cmentarz mnie nie ciągnie a tak to o każdej porze i godzinie mogła bym łazić

Cytat:
Nawet lubię 1 listopada, tylko że TŻ pochodzi z innego miasta, wiec każdy długi weekend, każde święto itp oznaczają, że "trzeba" tam pojechać. Nawet się o to pokłóciliśmy ostatnio, z jednej strony on by chciał czasem rodzinę odwiedzić, a z drugiej ja nie mam ochoty każdego "wolnego" rozwalać sobie wyjazdem. Szczególnie, że te wyjazdy nie sprawiają mi zbytniej przyjemności...
Więc 1 listopada to kolejna "okazja" do wyjazdu, i już na samą myśl mi gorzej
Zostałabym chętnie w Warszawie, ale mamy dwa psy i zawsze jest problem co w takiej sytuacji z nimi począć i robi się problem.
Coś nie pałasz miłością do ''teściowej'' . Ja uwielbiam jeździć do teściów, są całkiem spoko

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Hmmm ja tak tylko chcę dodać ze czasami to wcale nie jest takie proste jak się wydaje i trzeba 2-3 lata się starać albo i dłużej
Coś o tym wiem, 6 lat starania i końca nie widać
Stary 2013-10-21, 15:58   #4815
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Czy Wy też tak macie, że lubicie 1 listopada? Ma swój klimat, ja spędzam czas z rodziną...Jest fajnie

Kurczę, jedyne, co mnie boli troszkę, to że te święta z moim chłopem spędzimy osobno Na szczęście to będą ostatnie Święta spędzone osobno, ale mimo wszystko
1. Lubię, bo to czas kiedy wracam do rodziny Spędzam wtedy dużo czasu z dziadkiem Lubię ten delikatny przymrozek. Co prawda nie jestem chrześcijanką, więc nie uczestniczę w mszach, ale idę na cmentarz, pomagam ogarnąć pomnik, przywitam się z rodzinką i lecę do babci na ulubiony, ciepły obiad - zrobiony oczywiście specjalnie na mój przyjazd
Aha - co do lansu na cmentarzu to śmiech na sali Szczególnie kiedy widzę te futra - mnie osobiście brzydzą i złamanego grosza bym za nie nie dała...
Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Mam to samo i mieliśmy o to spine trochę, że od razu założył, że się nie zobaczymy,a nawet moi znajomi daja radę wyskoczyć na spotkanie w któryś dzień świat, żeby poświętować z bliskimi. Teraz mówi, że musimy pomyśleć jak to ogarnąć, ale ja mam tak, że nie lubie znowu wracać do takich tematów, bo mi znowu robi się przykro.
Ja w tym roku spędzę przynajmniej jeden wieczór świąt z TŻ. Mamy trochę rozjazdów po rodzinkach i nigdy nie było jak zaplanować spotkania czego mi bardzo brakowało i w końcu się wkurzyłam i umówiliśmy się, że wpadnie! A to już chyba 5 święta, kiedy jesteśmy razem.

Cytat:

Zazdroszczę Ja jestem w połowie studiów i boję się trochę, że nie zdążymy się finansowo ogarnąć do 30., a dzieci generalnie nam się marzą. No i połączenia ciąża+świąta Ale muszę jeszcze poczekać z 5 lat

Edytowane przez Milena_12
Czas edycji: 2013-10-21 o 16:00
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 16:06   #4816
madziulaczek1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
U mnie od rana świeci słońce i nie czuć w ogóle świątecznego klimatu,
ale jeszcze trochę i może zacznie się zima.

Też uważam, że 1 listopada ma swój klimat, trochę tak nostalgicznie jest, ale czasami lubię takie dni.

Też widziałam tą reklamę i taka świąteczna mi się wydaje.

Oczywiście Proszę bardzo
0,5kg margaryny
0,5 kg cukru
0,5 kg miodu
3 paczki przypraw do pierników
3 czubate łyżki kakao

Składniki rozpuścić na małym ogniu, żeby utworzyły jednolitą masę.
Po ostudzeniu wymieszać z:
2 kg mąki
6 jaj
2 łyżki sody lub amoniaku

Zagnieść ciasto.

Piec w temperaturze 175 stopni około 10-15 minut.

Tylko to jest przepis na dużą ilość tych pierników. Jak robię z tego przepisu i dzielę go na pół (wszystkich składników biorę połowę mniej niż jest w przepisie), a i tak dużo mi tych pierników z połowy wychodzi.

Dziękuję Ja potrzebuję tylko na choinkę
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:10   #4817
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to w ogóle tego nie czuję 26 grudnia stuknie nam 3 rocznica ślubu, a nam zupełnie nie w głowie dzieciaki Ja nie dość, że nie czuję w sobie instynktu macierzyńskiego, to w dodatku nie za bardzo przepadam za dziećmi Męża też jakoś nie ciągnie w tym kierunku Tylko rodzinka wciąż pyta, kiedy dzidzię planujemy

Ja muszę chronić choinkę nie tyle przed moim psem, co przed jego ogonem Stanie sobie taki Nelson koło drzewka i radośnie miota tą kitą na wszystkie strony, a jak próbujesz odciągnąć go na bok - miota z podwójną siłą

Ale czego się bałaś? W sensie, że ktoś wstanie z grobu?

Przypomniało mi się, że ja kiedyś szarpałam się z laryngologiem
No ale co się dziwisz? To nie wiesz, że w ten dzień trzeba trochę przylansować? No naprawdę, nie wiem skąd Ty się urwałaś

A tak poważnie, to racja, racja A już najbardziej rozbraja mnie, kiedy na dworze jest kilkanaście stopni, a babeczki i tak muszą pokazać się w futrze
Wyobraziłam sobie scenkę z psem.

Jak to skąd? Z choinki, to oczywiste!

Futerko i lansiarskie kozaczki to zestaw obowiązkowy, musi być na bogato!

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:17   #4818
Jelizawieta
Rozeznanie

Dziewczyny mam zębową masakrę już mnie boli nie jeden a dwa zęby!!! na dodatek dziś mój dentysta nie przyjmował więc dopiero jutro ide po pracy. Dobrze, że jutro i w środę mam wolne to bede mogła sobie dychnąć po tych trzech nockach. Dziś muszę dokończyć listy prezentów bo znow bede w dup*e. Jeszcze na sobote muszę napisać rozdział magisterki oooooh nic, ide troszkę posprzątać

a co do ciąż i dzieciów to mój endo powiedział, że w przyszłym roku będziemy mogli zacząć się starać. zobaczymy jak to będzie bo myślę jeszcze o podyplomówce więc to się zobaczy

Edytowane przez Jelizawieta
Czas edycji: 2013-10-21 o 16:24
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:24   #4819
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Ten problem pewnie się pojawi i u mnie
Dodatkowo mam obawy, że młody może chcieć sobie poprzeżuwać ozdoby, na przykład. Stąd wciąż rozważam, czy jednak nie kupić małej choinki i nie upchać jej na regale... Ale kocham choinki, DUŻE choinki, i taka mała mnie odstręcza

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
Coś nie pałasz miłością do ''teściowej'' . Ja uwielbiam jeździć do teściów, są całkiem spoko
Właśnie "teściowa" jest okej Ma trochę marudną naturę i zawsze znajdzie jakiś problem do narzekania ale to dobra kobieta
Niestety irytuje mnie brat TŻta i jego babcia (ona akurat wszystkich irytuje, nawet własne córki ).
Rodzina TŻta jest bardzo inna od mojej, stąd czasem ciężko mi tam przebywać. Np. u nich w rodzinie wszelkie imprezy, spotkania rodzinne itp wiążą się z alkoholem, u mnie bardzo rzadko, czasem jakieś wino się pojawi. Kiedy tam jestem zawsze mi proponują alkohol, a ja prawie zawsze odmawiam (na co oni odpowiadają naciskami). U nich się akceptuje papierosy w domu, u mnie nie palili ani domownicy, ani goście (a ja jestem bardzo wrażliwa na dym i od odrobiny nawet mam mdłości i boli mnie głowa). Poza tym w jego rodzinie często pojawiają się jakieś spory, kłótnie, obrazy, nieprzyjemne sytuacje, a u mnie tego nie ma. Wychowuje swoje psy w określony sposób, ale oni nic sobie z tego nie robią i pozwalają im na więcej albo dają im jeść coś, czego nie powinni. No i na dodatek brat TŻta, który był w Holandii, teraz jest w Polsce - w związku z czym średnio jest gdzie spać. Dla mnie nocowanie w małej klitce z nim, jego narzeczoną i dwoma psami jest nie do zaakceptowania Potrzebne mi minimum prywatności.
Ogólnie cieszę się, że TŻ przeprowadził się do mnie do Warszawy i mam jakiś bezpieczny dystans do jego rodziny. Wolałabym tak tego nie czuć, ale nic nie poradzę.
Ufff, wygadałam się
Stary 2013-10-21, 17:10   #4820
mika93
Zadomowienie

lexie co do rodzeństwa TŻ to mam tak samo. Toleruję ale są między nami takie różnice że ciężko się dogadać. Do tego i siostra i brat nie mówią, oni się drą i rzucają takim mięsem że masakra. Zastanawiam się czasem jak się mój TŻ tam uchował, on sam się śmieje że wychowywał się sam i patologia go dzięki temu ominęła .
Stary 2013-10-21, 17:44   #4821
Martita 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Futerko i lansiarskie kozaczki to zestaw obowiązkowy, musi być na bogato!
nic tylko pstrykac zdjęcia i wrzucić na jakiegoś bloga modowego
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:52   #4822
madziulaczek1991
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze kilka dni i zamykamy świąteczną listę wymiankową
Tak nieśmiało zapytam: jaką listę?
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:56   #4823
psiunia20
Przyczajenie

Hej wszystkim,a ja chciałabym się dowiedzieć czy znacie jakies strony internetowe gdzie można zamówić katalogi ze świątecznymi pierdółkami,wiecie coś takiego jak Bon Prix?
psiunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:02   #4824
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Tak nieśmiało zapytam: jaką listę?
Organizujemy świąteczną wymianę prezentów między chętnymi wizażankami z tego wątku Musiałabyś cofnąć się gdzieś do postów z września, tam było więcej szczegółów

Wymiana zapachowa
Stary 2013-10-21, 18:50   #4825
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Ja potrzebuję tylko na choinkę
Nie ma za co Żeby były twarde takie na choinkę to najlepiej jeszcze cienko rozwałkuj bo ja zawsze dosyc grube robię.

Jem pierwsze pomarańcze w tym sezonie, jeszcze nie są aż takie dobre ale i tak nie narzekam.

Okazuję się, że w czwartki będę miała wolne, bo miałam mieć jeden wykład i ten przedmiot mi przenieśli na semstr letni. Co ja będę robiła w ten wolny dzień tak co tydzień? Lepiej, żeby piątek był wolny bo przynajmniej dłuższy weekend bym miała i wcześniej do domu bym mogła jeździć. Bez sensu zrobili.
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:05   #4826
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Już coraz bliżej Cieszę się niesamowicie

Dentystów nie znoszę i boję się panicznie
Ja mam mieszane uczucia co do 1 listopada z jednej strony lubię ten klimat, fajnie wieczorem wygląda cmentarz, czas spędzony z rodziną a z drugiej strony mam wrażenie że ten dzień jest taki smutny

Już niedługo losowanie osób ciekawe kogo wylosuje
U mnie ciągle pada deszcz, i jest zimnooo i na dodatek źle się czuje, ale nie smucę już,
Stary 2013-10-21, 19:13   #4827
angelofmydreams
Raczkowanie

Witam Witam po roku ))

Patrzę a temat został przeniesiony tutaj!!. I już sporo naklikałyście.

Widzę,że przygotowania idą pełną parą! i dobrze bo przyznam się szczerze,że sama zaczynam myśleć o udekorowaniu JUŻ SWOJEGO MIESZKANIA. I myślę i myślę ....

A jak u was myślicie już??

buziaki !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 19:22   #4828
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
(...)
Bo mu się pewnie tak chojka podoba, że aż mu się ogon cieszy

Cytat:
Napisane przez Martita 88 Pokaż wiadomość
nic tylko pstrykac zdjęcia i wrzucić na jakiegoś bloga modowego
Np. na faszyn from Raszyn

Ahoj, cześć i czołem jestem chyba ze 30 stron w plecy jak nie więcej
Co do 1-2 listopada mam mieszane uczucia. Moja babcia MUSI być na cmentarzu 1.11 ok godz. 10-12 kiedy są największe tłumy. No nijak się tam nie da dojechać, na cmentarzu iść, o zadumie nie wspomnę! No nie powiem co mnie trafia ale są takie lata kiedy ja po prostu nie jestem w stanie dojechać do rodzinnego miasta na tak wczesną porę ze wzgl. na pracę i wtedy jest pięknie bo jadę na cmentarz późnym popołudniem/wieczorem, jest piękny klimat - ciemno, światło zniczy, cisza. Jest jak pomyśleć, powspominać. I nawet te kramiki z szyszkami i lizakami mają wtedy swój urok szkoda, ze babcia jest niereformowalna.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2013-10-21 o 19:25
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:44   #4829
Ccarolinaa
Zakorzenienie

A lubicie Halloween ? ja powiem szczerze że jakoś specjalnie nie wariuje, ale lubię ten zwyczaj Lubię wycinać z dyni lampion, miałam gdzieś zdjęcie z zeszłego roku ale nie moge znalezc Teraz w Lidlu będą mieli super słodycze na Halloween żelki i czekoladki mniam
Stary 2013-10-21, 19:49   #4830
Ccarolinaa
Zakorzenienie

O znalazłam dynie z zeszłego roku- zdjęcie kiepskie bo starym telefonem:P może nie jest piękna :P i moje pierniczki tez nie za bardzo urodziwe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu1.jpg (16,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22122011175.jpg (24,0 KB, 25 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości