My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 14:06   #2641
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
KILKA ŚLUBNYCH ABSURDÓW, czyli przesądy cz. setna
ciemnogród. Nie wierzę w ani jeden

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:06   #2642
ysia
Zadomowienie

Ja było na takim weselu i wyszło ok , bardziej bym się bała dać do grania zespołowi tak ważną piosenkę , bo może ich ponieść fantazja i dopiero będzie niefajnie.

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:07   #2643
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się zastanawiałam i nie wiem co zrobić. Szukam piosenki na pierwszy taniec i mam kilka typów. Część z nich to piosenki, których nie wyobrażam sobie, aby zostały wykonane przez zespół. Niestety nie byłam na weselu, na którym pierwszy taniec byłby z płyty, a resztę grałby zespół. Myślicie, że nie będzie to głupio wyglądało? Czy szukać czegoś innego?
Myślę, że nie będzie to głupio wyglądało. Byłam na kilku weselach, gdzie piosenka była w oryginale, z resztą co tu daleko szukać, u nas też tak będzie
Jest to duży plus, ponieważ podczas tańca nie będzie stresu, że zespół doda coś od siebie i nam się choreografia sypnie
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:11   #2644
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tak się zastanawiałam i nie wiem co zrobić. Szukam piosenki na pierwszy taniec i mam kilka typów. Część z nich to piosenki, których nie wyobrażam sobie, aby zostały wykonane przez zespół. Niestety nie byłam na weselu, na którym pierwszy taniec byłby z płyty, a resztę grałby zespół. Myślicie, że nie będzie to głupio wyglądało? Czy szukać czegoś innego?
Powiem Ci szczerze, że na wszystkich weselach na których byłam w ciągu kilku ostatnich lat piosenka na pierwszy taniec była z płyty lub pendrive'a Nasz na pewno będzie z pena. Zespół może zawsze coś sknocić, a w dodatku jak ćwiczycie wcześniej pierwszy taniec to wtedy wg mnie tylko oryginalne wykonanie.
Stary 2013-10-21, 14:12   #2645
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
ciemnogród. Nie wierzę w ani jeden
ja łamie wszystkie po kolei!
ale jeden z nich wykorzystam- moja teściowa chciała żebym miała bukiet z kalii- ja powiedziałam ze wolę goździki, teraz jak coś powie to powiem że kalie pecha przynoszą
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:15   #2646
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie będzie to głupio wyglądało. Byłam na kilku weselach, gdzie piosenka była w oryginale, z resztą co tu daleko szukać, u nas też tak będzie
Jest to duży plus, ponieważ podczas tańca nie będzie stresu, że zespół doda coś od siebie i nam się choreografia sypnie
U mojej koleżanki piosenkę na pierwszy taniec oraz na podziękowanie dla rodziców miała śpiewać szwagierka Pana Młodego. Wodzirej zaprosił gości do kółeczka, zapowiedział pierwszy taniec, Młodzi ustawili się ładnie w środku i orkiestra zaczyna grać...
I nagle słychać jak ta laska śpiewa: "kto mi tuż przed snem nucił bajki baj baj..."

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:16   #2647
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja łamie wszystkie po kolei!
ale jeden z nich wykorzystam- moja teściowa chciała żebym miała bukiet z kalii- ja powiedziałam ze wolę goździki, teraz jak coś powie to powiem że kalie pecha przynoszą
Ha, ja też będę miała goździki, bo kalie do mnie nie pasują
A resztę łamię TŻ wybrał suknię i mnie w niej widział a i ja będę się przeglądać w lustrze we wsztystkim Obrączki będę mierzyła do bólu!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:17   #2648
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, że na wszystkich weselach na których byłam w ciągu kilku ostatnich lat piosenka na pierwszy taniec była z płyty lub pendrive'a Nasz na pewno będzie z pena. Zespół może zawsze coś sknocić, a w dodatku jak ćwiczycie wcześniej pierwszy taniec to wtedy wg mnie tylko oryginalne wykonanie.

To mnie uspokoiłyście Na ostatnich weselach na jakich byłam, zawsze grał zespół i co tu dużo mówić, nigdy mi się nie podobało. Dzięki
Stary 2013-10-21, 14:19   #2649
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
KILKA ŚLUBNYCH ABSURDÓW, czyli przesądy cz. setna

1. Panna młoda nie powinna również przeglądać się w lustrze w pełnym stroju ślubnym oczywiście że będę się przeglądać sto razy

2. Przy wyborze bukietu ślubnego Panna Młoda powinna unikać kwiatów o nazwie kalie nie mówię nie ale jeśli znajdę ładny bukiet z pomarańczowymi kaliami...

3. Agrafka, a nie szycie rozdartej sukni ślubnej! - oczywiście że bym zszyła, bałabym się że agrafka się rozepnie itp.

4. Pan Młody nie może zobaczyć Panny Młodej przed ślubem w suknie ślubnej! - Już byliśmy razem mierzyć i razem będziemy kupować

5. Przymierzanie cudzej sukni ślubnej

6. Buty od narzeczonego zakazane! My mamy wspólny budżet ale gdyby tak TŻ zechciał mi sprezentować fajne buty...

7. Nie przymierzaj obrączki! Oczywiście że będę mierzyć tysiąc razy

8. Pierścionek zaręczynowy twardy jak złoto!
Jak widać szczęście w małżeństwie nie jest mi pisane

Stary 2013-10-21, 14:25   #2650
alloffkowa
Zakorzenienie

Czemu wszystkie buty które są piękne są wysokie?;( Szukam jakiś czerwonych max 8 cm, a wszystkie które mi się podobają mają minimum 10 ;((
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-21, 14:30   #2651
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie, pomijając już fakt, że jest na sali wówczas zbyt głośno dla takiego maleństwa. Będzie odwracać uwagę świadka, który zamiast zajmować się PM i zabawą, zajmowac sie będzie maluszkiem.
Dlatego ja bym go odprosiła , ale Tż się nie zgadza
No ale ludzie, to nie pokaz dzieci, a wesele i starosta ma się zajmować gośćmi.

Nie wyobrażam sobie tego dziecka na weselu po prostu.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:34   #2652
ysia
Zadomowienie

Cytat:
7. Nie przymierzaj obrączki!
Dzizys i teraz wszystko do odwoływania, ile roboty

My kupiliśmy jakiś czas temu srebrne i bardzo je lubimy - czyt. po ślubie cywilnym zostają. Po kościelnym dopiero zmieniamy na złote i to tylko ze względu na to że srebrne nie przetrwają długo, a mamy do nich niesamowity sentyment
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0748a.jpg (13,3 KB, 59 załadowań)

Profil FB
Stary 2013-10-21, 14:35   #2653
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pan Młody powinien mieć koszulę z długim rękawem. W ogóle to do garnituru powinna byc koszula z długim rękawem.
Mój TŻ też się bardzo poci, kiedyś próbowaliśmy tabletek Perspi Block czy coś takiego ale efektu nie było żadnego.
Jedyne rozwiązanie to koszule na zmianę. U nas na sali będzie klimatyzacja ale i tak planuję zabrać dla TŻ jedną lub dwie koszule zapasowe.
dobra opcja z koszulą, też wezmę zapasową dla niego

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Prawda W ogóle koszule z krótkim rękawem do garnituru odpadają Próbował jakiegoś blokera lub tabletek na pocenie?
ja tez mu mówiłam, że koszula z krótkim rękawem odpada od razu. Ma być długi.
Nie próbował nic, kiedyś mu dała siostra jakies tabletki które kupiła mężowi na pocenie, ale on nie jadł, i jak się okazało były przeterminowane więc je wyrzuciliśmy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-21, 14:38   #2654
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście polecam to rozwiązanie (widziałam na weselach, wyszło fajnie). Układ ćwiczycie do znanego Wam utworu, więc stres przy tańczeniu będzie mniejszy. A co jeśli zespół zagra w zupełnie innym rytmie albo zrobi tak autorską interpretację, że ciężko będzie rozpoznać oryginał?

Cytat:
ja też tak chciałam, ale żeby ojciec chrzestny, ale potem usłyszałam od księdza że to pogański zwyczaj ( na dzisiejsze czasy coś na styl muzułmanów, jak ojciec oddaje córkę jak psa mężowi, pod jego władze) i mi się odechciało
(
Ale bzdury - to staropolski zwyczaj :/
I żeby porównać pannę młodą do psa, ręce opadają. Wg mnie warto wybrać takie rozwiązanie, jakie dyktuje serce.

Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
chcialam sie upewnic, ze nie ma opcji aby Pan Młody mial koszule z krotkim rekawem nie ? Nie spotkałam sie przynajmniej nigdy z taka opcja, a szukam dobrego rozwiazania, poniewaz moj Tz strasznie sie poci, i sam twierdzi ze on nie da rady wytrzymac w koszuli z długim rekawem. Ale nie bedzie mial wyjscia, prawda?
Przydzadzą się dezodoranty, dobrze podpowiadają dziewczyny. Ja bym jeszcze doradziła koszulę z naturalnych tkanin. Idealnie byłoby, jakby miał jedną, dwie rezerwowe na zmianę. Zaobserwowałam, że na weselach naprawdę ratuje to trochę pana młodego - o ile pachy suche, to plecy mogą się pocić.

wenedka, nie wiem, czy to dobre rozwiązanie (maluszek się wymęczy). Z doświadczenia weselnego widzę, że dzieciaci świadkowie/ starostowie poświęcają dużą ilość czasu dzieciom (to naturalne), ale kiedy przychodzi do jakiejś sytuacji problemowej (np. wódki brak), to nie ma kogo zapytać, poprosić o pomoc.

Co do przesądów - nie warto się przejmować. Znam pary, które zadbały o wszelkie pomyślne przesądy, unikały tego, co powinny; a mimo to małżeństwa nieudane (przed ślubem już się na to zanosiło).

Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Co sądzicie o srebrnych butach do sukienki (takich jak załączone)?
2. Co w ramach podziękowań dla osób innych niż rodzice, które znacząco pomagają (finansowo) w organizacji wesela?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LACIE05.400.1.jpg (18,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg download.jpg (12,4 KB, 19 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:38   #2655
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Pytanie dotyczące zaproszeń:
czy wszystkie z Was będą mieć na zaproszeniu, że Pani X i Pan Y wraz z rodzicami, zapraszają na..?
Pytam, ponieważ mam zagwostkę - sami tego nie planowaliśmy, w ogóle nam szczerze mówiąc przez myśl nie przeszło, ale kurde w niemalże każdym zaproszeniu jakie widziałam był ten zwrot.
Nie wiem też na jakiej to jest zasadzie: chodzi o to, że rodzice są jakby współgospodarzami/współorganizatorami imprezy?
Bo my wszystko organizujemy i ogarniamy sami i rodzice będą po prostu gośćmi.
O tym samym dziś myślałam. U nas jest podobnie i ja chcę zrezygnować z określenia że zapraszamy z rodzicami

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a garnitur z vistuli ten, który też już pokazywałam. granatowy, trzy częściowy.
Super w nim wygląda Twój TŻ!

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
o to wrzucę parę zdjęć , bo uważam że jest bardzo warta uwagi, może kogoś zainspiruje
Mierzyłam baaardzo podobną, nawet nie wiedziałam że Kate taką miała. Fakt suknia śliczna

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
bardzo ladne, a ktory model wybieracie?
Decyzja jeszcze na 100% nie podjęta, niebawem wrzucę foty to pokaże o których myślimy

Cytat:
Poproszę o relację Może dodasz zdjęcia real? Szukałam innych, ale te za 1 zł całkiem fajne Jak was czytam ostatnio to stwierdzam, że same siebie nakręcamy i tylko my będziemy widzieć każdy mankament, niedopasowanie kolorów, odcieni itd. Sama zauważyłam, że czytając o wielu rzeczach nawet nie pomyślałabym np o dopasowaniu sukni do obrusów Dziewczyny nie popadajmy w paranoje Na końcu i tak wszystkim nie dogodzimy
Pewnie że tak. Teraz idę pichcić obiad, ale jak wstawię go do piekarnika to wrzucę foty Ja nie chcę wydawać fortuny na zaproszenia, a jak na tą cenę są naprawdę ok

Cytat:
Czemu wszystkie buty które są piękne są wysokie?;( Szukam jakiś czerwonych max 8 cm, a wszystkie które mi się podobają mają minimum 10 ;((
Mam podobnie że podobają mi się szpilki, ale wiem że takich na pewno na ślub nie kupię....

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:39   #2656
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
a ja nie bylam na weselu gdzie piosenka na pierwszy taniec byłaby grana przez zespół
nic sie nie martw
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:47   #2657
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
fajne i przydadzą Ci się po ślubie na różne okazje

Profil FB
Stary 2013-10-21, 15:01   #2658
enzunio
BAN stały

Cytat:
Nie, sala jest bardzo duża, 80 osób to minimum które może tam wejść. Optymalnie jest dla 150 osób ale słyszałam że były też imprezy na 200 osób.
/no to luz

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
zobaczcie, tak to wygląda. koszula jest ciemniejsza od tego wzornika... jestem zła, że wczoraj sama tego nie spradziłam tylko ślepo zaufałam babce z obsługi sklepu....

a w vistuli nie przyjmują zwrotów, więc super ;/
wygląda jak ecru, które kupiłam tacie rok temu... nie ivory...

Cytat:
Dziewczyny dziękuję
Od dziś 8 m-cy do ślubu

Cytat:
ja też tak chciałam, ale żeby ojciec chrzestny, ale potem usłyszałam od księdza że to pogański zwyczaj ( na dzisiejsze czasy coś na styl muzułmanów, jak ojciec oddaje córkę jak psa mężowi, pod jego władze) i mi się odechciało

Laski, ale mnie rozłożyło, leże i kwiczę, byłam u lekarza, L4 do czwartku ;(
co za dziwny ksiądz... ja chcę, żeby mnie tata prowadził, ale nie wiem co ksiądz powie młody jest to może uzna, że fajnie

zdrowiej

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wiem!ale Królowa brzmi o wiele dostojniej, zakomplementowałam!
dwa, na wesele
trzy. Prawda? Mi się zdecydowanie bardziej podoba ta suknia od tej "oficjalnej"!
Mi się ta oficjalna w ogole nie podobała. A ta była ekstra Coś podobnego mierzyłam, tyle, ze dużo skromniejszego i gdybym brała ślub za 10 lat to bym sie na coś takiego właśnie zdecydowała

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

chcialam sie upewnic, ze nie ma opcji aby Pan Młody mial koszule z krotkim rekawem nie ? Nie spotkałam sie przynajmniej nigdy z taka opcja, a szukam dobrego rozwiazania, poniewaz moj Tz strasznie sie poci, i sam twierdzi ze on nie da rady wytrzymac w koszuli z długim rekawem. Ale nie bedzie mial wyjscia, prawda?
noł opszyn do garnituru nie nosi się krótkiego rękawa, a PM już w ogóle ejst na świeczniku, więc musi być długi
Cytat:
Pan Młody powinien mieć koszulę z długim rękawem. W ogóle to do garnituru powinna byc koszula z długim rękawem.
Dokładnie, ja jestem z siebie dumna, bo jak jakieś 10 lat temu powiedziałam mojemu tacie, że krótki rękaw + krawat to wiocha tak do dziś pamięta i ostatnio kupował sobie koszulę na krótki rękaw w FH i babceczka zaproponowała mu krawat, a on do niej: a pani nie wie, że do krótkiego rękawa nie nosi się krawata? baba spaliła buraka

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
justynkie dobrze pisze - zawsze do garnituru długi rękaw
to nieeleganckie gdy wkłada się koszulę z krótkim rękawem do marynarki, niezależnie od tego czy jest się PM czy wujkiem Józkiem
Mój TŻ zawsze bierze kilka koszul na przebranie

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
2. Co w ramach podziękowań dla osób innych niż rodzice, które znacząco pomagają (finansowo) w organizacji wesela?
Super
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:13   #2659
springtime
Rozeznanie

Cytat:

Jeżeli pasują do ogólnej stylizacji to świetnie. Bardzo mi się podobają srebrne, sama chciałam, ale mi totalnie nie pasują do stylizacji i tematu dekoracji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 15:16   #2660
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście polecam to rozwiązanie (widziałam na weselach, wyszło fajnie). Układ ćwiczycie do znanego Wam utworu, więc stres przy tańczeniu będzie mniejszy. A co jeśli zespół zagra w zupełnie innym rytmie albo zrobi tak autorską interpretację, że ciężko będzie rozpoznać oryginał?

Ale bzdury - to staropolski zwyczaj :/
I żeby porównać pannę młodą do psa, ręce opadają. Wg mnie warto wybrać takie rozwiązanie, jakie dyktuje serce.

Zdrowiej

Przydzadzą się dezodoranty, dobrze podpowiadają dziewczyny. Ja bym jeszcze doradziła koszulę z naturalnych tkanin. Idealnie byłoby, jakby miał jedną, dwie rezerwowe na zmianę. Zaobserwowałam, że na weselach naprawdę ratuje to trochę pana młodego - o ile pachy suche, to plecy mogą się pocić.

wenedka, nie wiem, czy to dobre rozwiązanie (maluszek się wymęczy). Z doświadczenia weselnego widzę, że dzieciaci świadkowie/ starostowie poświęcają dużą ilość czasu dzieciom (to naturalne), ale kiedy przychodzi do jakiejś sytuacji problemowej (np. wódki brak), to nie ma kogo zapytać, poprosić o pomoc.

Co do przesądów - nie warto się przejmować. Znam pary, które zadbały o wszelkie pomyślne przesądy, unikały tego, co powinny; a mimo to małżeństwa nieudane (przed ślubem już się na to zanosiło).

Nie jest staropolski, i On mi to udowodnił, ogólem odpowiedział mi długą historię na ten temat, nie bardzo się zagłębiałam więc już nie pamiętam dokładnie.
A tekst o psie dodałam już sama i nie tyczy on panny młodej tylko traktowania kobiet przez mężczyzn pochodzenia muzułmańskiego.
niestety, niewiele osób wie jak strasznie są one traktowane, stwierdzenie "jak pies" nawet tego nie opisuje.

I dziękuję za zdrówko
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-21, 15:21   #2661
aneczka25057
Rozeznanie

Witam się po dłuższej nieobecności. Niestety nie nadrobię (nawet nie wiem na której stronie ostatnio skończyłam). Remont już powoli dobiega końca więc teraz czasu będę miała trochę więcej

Przez ten czas (poza remontem) wiele się u mnie działo, zarówno dobrego jaki i złego (bo okazuje się, że od nowego miesiąca nie będę miała pracy i obecnie szukam nowej), a poza tym zaczęłam ostatni rok magisterki. No i najważniejsze, w sobotę

KUPIŁAM SUKIENKĘ!

już wisi w szafie a ja co chwila do niej zaglądam. Już wiem jaka euforia towarzyszy takiemu zakupowi Sama jestem jeszcze w szoku, bo nie spodziewałam się, że na 10 mies. przed ślubem będę miała sukienkę w szafie... Trafiłam do salonu gdzie przez 3,5 h mierzyłam sukienki. zmierzyłam chyba 20 (jak nie więcej - po piątej sukience straciłam rachubę) modeli ale warto było! Panie w salonie bardzo miłe, pomocne i cierpliwe
Niestety nie można było robić zdjęć (nawet po zakupie), dlatego mam tylko jedno ale małe i niewyraźne (robione z ukrycia jak pani wyszła po welon). I co ważne załapałam się na 30% zniżki i zamiast 2780 zł zapłaciłam 1950 zł.

*Sfotografowałam dla Was moje CUDO do tego będę miała bolerko koronkowe zapinane na plecach (coś a'la załącznik nr 2).

Wszystkie "16-stki" od dziś dwójeczka z przodu -
299 DDŚ
Gratulacje z okazji wczorajszych 300

Witam nowe PM-ki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131021_123614.jpg (68,0 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (9,7 KB, 59 załadowań)
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-10-21 o 21:19
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:26   #2662
ysia
Zadomowienie

aneczka25057 piękna suknia , gratuluje wyboru i wytrwałości !

Profil FB
Stary 2013-10-21, 15:26   #2663
docik10
Zakorzenienie

Gratulacje sukni nawet do końca nie doczytałam bo już musiałam Ci gratulacje napisać i muszę przeczytać resztę hihi Ja mam suknię od lutego tego roku a ślub w sierpniu przyszłym roku ale nie mogłam się oprzeć Wywiozłam ją do siostry z dwóch powodów:
tata pali w domu u siostry jest zakaz palenia
nie chciałam jej cały czas widzieć, żeby się nie opatrzyła

Suknia śliczna
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:32
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:26   #2664
madzixx88
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

w weekend byłam u rodzinki TŻ i strasznie się cieszę, bo też żyją naszym ślubem kuzynki rozmyślają już nad kieckami
Teściowa zdobyła nr do dziewczyny, która ślicznie grała na skrzypcach na ślubie znajomej
Moja babcia natomiast dała nam obrączki swoich rodziców, z grawerem z roku 1909 klasyczne, złote, okrągłe..TŻ założył i stwierdził, ze jemu pasuje
najpierw nie myśleliśmy nad zaniesieniem swojego złota do jubilera, ale teraz się zastanawiam nad tym.
Czy w salonach typu Apart/Kruk taka opcja wchodzi w grę, czy tylko u prywatnych jubilerów?

co do sukni ślubnej to myślałam cały weekend czy wziąć tę z wyprzedaży z Wrocławia ale mama mi odradziła salonowa jest w rozmiarze 38 a ja bym musiała mieć zmniejszaną do 34, boję się, że takie zmniejszanie może nie wyjść idealnie tak jakby suknia była od podstaw szyta może to głupie ale coż

aaa i widziałam te buty z Loft37, fajne są, ale mam mieszane uczucia, czy są warte swojej ceny...choć mega wygodne mimo obcasa 11
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:30   #2665
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziękuję za odpowiedzi tym które mi odpowiedziały

czyli będą koszule na zmiane i dezodorant. Tz musi się troche pomęczyć, trudno

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-21, 15:30   #2666
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest staropolski, i On mi to udowodnił, ogólem odpowiedział mi długą historię na ten temat, nie bardzo się zagłębiałam więc już nie pamiętam dokładnie.
A tekst o psie dodałam już sama i nie tyczy on panny młodej tylko traktowania kobiet przez mężczyzn pochodzenia muzułmańskiego.
niestety, niewiele osób wie jak strasznie są one traktowane, stwierdzenie "jak pies" nawet tego nie opisuje.

I dziękuję za zdrówko
Można o tym poczytać "Europie barbarzyńskiej" Moczulskiego

Ja jestem umiarkowaną feministką i nie wyobrażam sobie, żeby mężczyzna miał mnie ODDAWAĆ komuś. Nie jestem niczyją własnością, żeby ktoś mnie musiał podawać
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:31   #2667
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również nie mam zamiaru dopasowywać Tż-ta pod kolor przewodni (fiolet) - myślę, że przypinka mu w zupełności wystarczy. Co do koszuli, to już sama nie wiem... niby suknia w kolorze ivory, myślałam że koszula powinna być w zbliżonym odcieniu....

Kolor garnituru??? Myślałam o ciemnym graficie. Tż z kolei świetnie wygląda w różnych odcieniach niebieskiego, więc może granatowy?
Eee jeżeli masz suknienkę ivory to niestety koszula TŻ też powinna mieć taki odcien bo na zdjęciach czy na filmie może być wrażenie, ze przy snieżnobialej koszuli suknieka będzie wygladała na brudną/zakurzona.
Tak mi kilki fotografów i kamerzysta powiedział.

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności. Niestety nie nadrobię (nawet nie wiem na której stronie ostatnio skończyłam). Remont już powoli dobiega końca więc teraz czasu będę miała trochę więcej

Przez ten czas (poza remontem) wiele się u mnie działo, zarówno dobrego jaki i złego (bo okazuje się, że od nowego miesiąca nie będę miała pracy i obecnie szukam nowej), a poza tym zaczęłam ostatni rok magisterki. No i najważniejsze, w sobotę

KUPIŁAM SUKIENKĘ!

już wisi w szafie a ja co chwila do niej zaglądam. Już wiem jaka euforia towarzyszy takiemu zakupowi Sama jestem jeszcze w szoku, bo nie spodziewałam się, że na 10 mies. przed ślubem będę miała sukienkę w szafie... Trafiłam do salonu gdzie przez 3,5 h mierzyłam sukienki. zmierzyłam chyba 20 (jak nie więcej - po piątej sukience straciłam rachubę) modeli ale warto było! Panie w salonie bardzo miłe, pomocne i cierpliwe
Niestety nie można było robić zdjęć (nawet po zakupie), dlatego mam tylko jedno ale małe i niewyraźne (robione z ukrycia jak pani wyszła po welon). I co ważne załapałam się na 30% zniżki i zamiast 2780 zł zapłaciłam 1950 zł.

*Sfotografowałam dla Was moje CUDO (załącznik nr 2), do tego będę miała bolerko koronkowe zapinane na plecach (coś a'la załącznik nr 3).

Wszystkie "16-stki" od dziś dwójeczka z przodu -
299 DDŚ
Gratulacje z okazji wczorajszych 300

Witam nowe PM-ki

super gratuluję

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:32   #2668
ysia
Zadomowienie

madzixx88 z tej wyprzedaży w siechnicach pod Wrocławiem ?

Profil FB
Stary 2013-10-21, 15:34   #2669
justynkie
Wtajemniczenie

aneczka25057 gratuluję sukni! Co prawda ja bym założyła do niej mniejszą halkę ale i tak jest piękna!!!

Stary 2013-10-21, 15:34   #2670
czekooczekolada
Zakorzenienie

a no i dziś dwójka z przodu

DDŚ
299

🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości