|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Bo niestety macierzynstwo pokazywane jest w telewizji przez rozowe okulary. Zawsze usmiechnieta i zadbana mama. A tak nie jest. Mama jest czesto zmeczona, ma zly humor, niewyspana, nerwowa, ma ochote czasami wrzucic dziecko do szafy itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dopiero wstałam, i powiem Wam że z chęcią położyłabym się z powrotem..
Dziś brzuch mi przeszkadza jak nigdy..jakoś tak mi dziwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super wygladacie! Cytat:
![]() ALE DZIEŃ.. nic nie załatwilam, wszedzie milion podpisów, świstków papierków. :/ jutro znów trzeba bedzie iść. Mały zaczął ulewać na żółto, przestraszyłąm sie, ale zadzwoniłam do położnej, powiedziałam co i jak i kazała dzisiaj odstawić pierś i ściągać z nich i wylewać, a karmić tylko mm, jutro mam zadzwonić, czy cos sie zmieniło, prawdopodobnie karmić tylko cycem a w środe przyjedzie, jak bedzie miała możliwość to z wagą. Eh.. wyszłąm na panikare, ale jestem zielona z tym wzystkim. Normalnie jestem taka zmęczona że ![]() Dziewczyny- od jutra porodziki, zaczynacie od De? ![]() ![]() kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania! ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() a ja mam z tym problem, bo nie jestem nigdzie zameldowana ;/ Beatko- kryzys minie! ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Ale mam nerwa...nie chce spac w szpitalu, nie umiem. Bylam dwa razy i nie moglam zmruzyc oka.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Spiesze z newsem.
Aaby na porodowce! Nina zdecydowala sie wyjsc tydzien wczesniej. Czeka na cc i pyta sie kto sie zglasza na pare ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-21 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
No to trzymamy kciuki za Aaby!!!
Ja tez mialam inne wyobrazenia na temat macierzynstwa. Naczytalam sie, jak to jest pieknie, ze po trzech miesiacach dziecko zaczyna przesypiac ciurkiem 6h w nocy, ze bardzo latwo rozroznic kiedy placze bo glodne, bo mokre, bo zmarznieta lub bo potrzebuje bliskosci (ja uwazalam, ze okrpona ze mnie matka, skoro dl mnie kazdy placz brzmial podobnie). Teorie mialam w jednym paluszku. Praktyka jak zwykle byla zupelnie inna... Ale jakos dalismy sobie rade. Mala juz ma trzy lata i wszyscy zyja :-D I za nic nic nie zamienilabym tego doswiadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Nemosku ty widze masz termin tak jak ja więc czekam na info co twoja ginka na odstawienie powie.....tyle, że u Ciebie chyba cos sie juz dzieje prawda??? a u mnie poza częstymi skurczami to nic.....
mamusie spodziewające sie chłopczyków strzeżcie sie hehehhe bo do pary chłop potrzebny na gwałt hehehhehehe
#280 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mąż... no wygodnicki jest, tylko szkoda że nie pomyślał że Tobie mogą troszeczkę przeszkadzać ![]() własnie parzę sobie pierwszy kubek herbaty z liści malin- to wygląda jak trawa a pachnie jak siano ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() czekamy na wieści o tym że Nina jest na świecie i trzymam kciuki!! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Aaby KCIUKI!!!
![]() De- Nie dziwie Ci się że nie chcesz ich po porodzie niewiadomo jak długo.. męża masz cwanego ![]() Ja powiedziałam ze w szpitalu życzę sobie tylko siostre i meża, nikt inny miał nie przychodzić. Kuźwa, mam takie zastoje ;( a mnie też mąż dzisiaj wkur,wił.,, pomaga- jestem mu za to wdzięczna, bo serio robi wiele, jak z butelki to małego karmi, jak ponosic też, kąpie, no ogólnie po pracy zajmuje sie małym, a jeszcze w domu mi pomaga.. ale kurde mówie mu że mały ulewa i to sporo a on że ciągle przesadzam, że wymyslam.. dopiero jak na niego sie mały zrzygał i to tak porządnie to stwierdził ze mam racje, ale ż mały sie przejada... no wiec stwierdziłam że i tak nie je tyle ile powinien, bo je maks 80 ml.. no i mówie mu że martwie sie bo potrafi ulewać nawet po godzinie czy dwóch od odbicia, podczas snu.. i że martwie sie zeby w nocy nie zaczął się krztusić itd.. ale on mi ciągle mówi ze wymyślam... dopiero jak mały dzisiaj zwrócił coś żółtego to stwierdził ze faktycznie mam racje i od razu do lekarza chciał iść, i mnie wyśmiał ze do położnej dzwonie... potem mówie ze jak wrócimy ze spaceru to że nakarmi małego i ja sie kimnę bo jestem strasznie zmęczona, ledwo na oczy widzę, łeb mnie napierdziela i cycki mnie bolą niesamowicie, powiedział spoko- wracam a on ubrany i wychodzi.. bo kolega go poprosił zeby zmienił go na kilka godzin w pracy a on kiedys mu te godziny odrobi.. super. Jak ja go potrzebuje tak ten poszedł i widziałam go dzisiaj 20 minut.. wyszedł o 6:30 wrócił o 15 a o 16:30 (w tym czasie byłam na spacerze z młodym, na godzine 15minut:P) już wychodził . ![]()
#282 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, tak piszecie o tych problemach, że zaczyna mnie to przerażać... Ja wiem, że nie będzie kolorowo i nastawiam się na problemy, wiadomo, że dziecko wywróci świat do góry nogami, ale chyba nie jest aż tak źle ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Rusałko znasz jakieś przepisy na muufinki? Tylko nie jakieś wymyślne... ![]() Cytat:
aaaaaa ale wiadomość!!!Trzymam mocno kciuki!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Napisalam do Pepper co tam słychac, odpisała mi, że ciągle o nas myśli i lada moment wraca na forum, bo jej tęskno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Przyznam, że ja też zaczęłam powątpiewać w swoje siły...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
A pamiętacie jak to z aaby jest - ona miała zaplanowaną cesarkę? Bo nie pamiętam, a nie chciałam jej tyłka zawracać takimi pytaniami teraz
![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
Ooo no to super że już na prostą wychodzą :P
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Abby ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Ma ktoś ebooki tych książek :
- Pierwszy rok życia dziecka. - W Paryżu dzieci nie grymaszą. ?? Może być też coś innego o podobnej tematyce ![]() ![]() Skoro i tak cały dzień leżę w łóżku to może chociaż poczytam ![]()
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma ktoras nawilzacz powietrza?
Chce kupic no mamy suche powietrza w mieszkaniu a jak zaczniemy grzac to bedzie jeszcze gorzej. Nie wiem tylko czy na pokoj 8m2 starczy mi taki o pojemnosci 3l czy lepiej wziasc ten na 5l? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#293 |
Zakorzenienie
|
Kociak Aaby ma planowa cesarke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#294 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie najadłam się na zapas tak żeby mi bokami wychodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak napisałaś to już Cię z wózkiem skojarzyłam ![]() Cytat:
![]() Oj tak pogodę udało się ładna utrafić ![]() Oj tak dzisiaj dzień aktywności większej był,a wczoraj jakaś dziwna cisza. A meliskę pijesz?Może coś pomoże ![]() Cytat:
![]() Już niedługo i nas czekają pewnie cięższe dni ![]() Rybko Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Ryba a co Ci powiedzieli o tym , ze Kacperek ulewa na żòłto? Że niby zjadłaś coś nie tak?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O nie nie ![]() ![]() Chce skończyć 37 tydzień na spokojnie a potem niech się dzieje co chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"w oczekiwaniu na dziecko" oraz "język niemowląt". Też bym chciała te powyższe.
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
nemosku, no znaczy się ładny brzuszek w ładnej bluzeczce
![]()
#299 |
Zadomowienie
|
Wróciłam!
Wizyta trwała prawie dwie godziny, bo miałam spore skurcze na ktg i doktor długo mnie trzymał. Ogólnie mam już skierowanie do szpitala. Lekarz powiedział jednak, że mam je wykorzystać, gdy poczuję mocne skurcze lub odchodzące wody. Dzieć jest już w kanale, główka wyczuwalna w badaniu wewnętrznym, rozwarcie "w połowie do pełni". Do maxymalnej dawki fenoterolu dołożył mi jeszcze duphaston. Mam odstawić we wtorek. W środę kolejna wizyta. Ogólnie on powiedział, "Byle wytrzymać tydzień, potem można rodzić". Najprawdopodobniej od 31.10 będę juz w szpitalu i będą ciąć 4.11. Ale wiele zależy od tego, jak będzie w przyszłą środę [może się uda kilka dni przeciągnąć jeszcze, ale lekarz wątpi], oraz od tego, czy nie zacznę rodzić na dniach [w to lekarz bardzo wierzy...]. Moja kluska waży 3130g w 35t0d Sram żarem jak przed pożarem. TŻ mało nie spadł z krzesła, jak lekarz powiedział "do zobaczenia w środę na wizycie, albo na oddziale już jutro". Pobrali mi jeszcze GBS, HCV, HIV i zapłaciłam 380zł. Mało nie umarłam na zawał. No, ale gość ordynator oddziału, na którym chcę rodzić. A wiadomo: pacjentka ordynatora to inny status niż pacjentka kogośtam. Taką mam nadzieję ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Aaby- kciuki mocne!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pytała co jadłam..wiec to raczej nie z jedzenia :P powiedziała zebym sprawdziła ile ulewa po mm jak jest na nim cały dzień, potem cały dzien na cycu.. kazała masować piersi żeby usunąć te zastoje, bo są wielkie, ogromne, bolące ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() co do pogrubionego- zgadza się ![]() Jak ja leżałam to ze mna na oddziale leżała córka ordynatora- miała full wypas, swoją pielęgniarkę i położną 24h i wszystko co chciała. Jak urodziła i wyszła to przyjeli dziewczyne która prywatnie u ordynatora prowadziłą ciąże to miała nawet swoją sale :P i mogła wszystko;p nie miała tylko położnej dzieciecej- wszystkie na nią ryczały ciagle, że źle sie zajmuje synem itd..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.