|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
A jak, jak zwykle, widzę LKASIĘ, którą proszę o ujawnienie się.
Podczytujesz nas od bardzo dawna i bardzo często, więc HALO! Nie pozostawaj anonimowa, bo to niemiłe.
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4204 | |||
|
Zakorzenienie
|
takim tempem to ja nigdy nie nadrobie
i lodówka mi sie znowu zepsuła tym razem chyba sama się nie naprawi niestety, już zamówiłam serwis, ale dopiero w poniedziałek za tydzień będą, a do tej pory po każdą pierdołę będę latać do mamy 16 schodów w dół ale będzie kondycja![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaka chustka w czachy ![]() Cytat:
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nooooo woźnica nie moze być a bartnik tymbardziej
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
pytasz, tam gdzie zawsze będzie
![]() haha u mnie zawsze był Wacek ![]() kiedyś niedawno, jak jechałam na slub tej koleżanki co własnie robiłam im sesje, to jechaliśmy z jej wujkiem Wackiem... modliłam się żeby nie poprosił mnie o mówienie do niego po imieniu
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
|
#4208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bokeh, jesteś piękna!
|
|
|
#4209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
opuszczam grzędę.
Dobranoc
|
|
#4211 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356268]Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam
A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka): http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli... No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać.[/QUOTE] zobaczyc bedzie dobrze, trzymam kciuki i daj znac co i jak Cytat:
Cytat:
korzzystajcie jak najowocniej ze wspolnych chwilCytat:
Cytat:
![]() moja jak pelza to albo wystawia jedna reke pozniej do niej druga albo i tak czesciej obie na raz a nogi ma w gorze Cytat:
żołnierz |
|||||
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
O rety, otworzylam sobie dzisiaj weselne winko, wypilam lampke i czuje sie jak po butelce, sprzety i sprzeciki mnie powalily, ide zmyc z siebie procenty i przytulic sie do synusia. Buziaki
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Sarah my zdecydowalismy sie na romera 9-18 z motywem zyrafki. Zanim pojde spac mam jednak jeszcze jedno pytanko wypiekam sama chlebek, czy bąblowi moge podawac taki z mąki pęłnoziarnistej? Czy lepiej taki najzwyklejszy z pszennej?
|
|
|
|
#4213 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dogoniłam Was zboczuchy
![]() zapomniałam napisać wcześniej o kosi łapci - u mnie standard jak wszędzie, ale moja kuzynka ma taką wersję: kosi kosi kosiczki, kupi tatuś buciczki, a mamusia pończoszki, dla (imię) na nóżki ![]() nie zacytowało mi nawijkowej podróży a widziałam wczoraj w pogodzie, że nad morzem ma laaaaćCytat:
Cytat:
i buziaki za dyszkę Cytat:
masakra, ja myslałam po miniaturce, że jakieś pokaleczone dziecko wklejasz to pokazał co potrafi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko biedronka, nie ma ogonka.... wary po cyce, cyce po wary, wary po kolana ![]() Cytat:
|
|
#4214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobilam, to teraz sie przywitam. Czesc! |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Blanka ma dookoła oczu takie małe krostki,wcześniej nic się z tym nie działo. Lekarka powiedziała ze coś ja uczuliło. Ale teraz Blanka to drapie. Mogę to czymś posmarowaći? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Jak zwykle widze tugeze przespalam jak na mohermode przystalo poszlismy spac o 21U nas zawsze byl dżony :P i kaśka A Ikasia sie kiedys u nas udzielala czy mi sie wydaje?Meneq, Yae jest przepiekna, a to krzeselko do blatu rewelacyjny pomysl, w pl tego nie widzialam, swietne!!! Marsi wspolczuje @, jak karmienia w dzien sie zredukowaly do 2, rano i wieczorem to brzuch mnie tak napitala ze olosie, tylko czekam az krwawa mary mnie nawiedzi Bokeh super, ze wypad udany, gdzie byliscie??? Nawijko, wspolczuje podrozy i przygod, ale wazne, ze z malym nie jest tak zle jak myslalas!!! Pstryniu, Gojka, ciesze sie, ze u dzieciaczkow czysto w plucach ![]() MIKA!!!!!!!! Sto lat!!! I spelnienia marzen!!!!!!!!! U nas nocka jako taka, za to pospalismy do 7.20 tak mozna zyc!!!!!!!!!!!!!! Malego nie obudzil ani budzik, ani prysznic, ani suszarka malza, szokens na maksa, zawsze najpozniej na suszarce sie budzil.Obok nas sprzedaja taka stara jakby wille w zabudowie szeregowej ostatni segment, chcialam sie dowiedziec za ile jak mi walneli cena to myslalam, ze zemdleje, 750tys kogo w polsce na to stac powiedzcie mi???Wiecie co, wczoraj sie polozylismy spac, zgasilismy swiatla, a nasza kota....zaczela plakac!!!!!!!!! Autentycznie, zaczela miauczec tak rozzalonym glosem, ze nie moglam jej sluchac, malz musial przyniesc ja do lozka i musielismy ja wyglaskac i wyprzytulac bo sie nie dalo ![]() Babel mi rozwalil poranek haha o tej porze zawsze go biore na przewijak i do spania a dzisiaj? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie Silver jak tam Twoje oczy?? Meneq byliśmy na szyndzielni, taka góra lekko ponad 1000m szliśmy około 2h powoli. Zdjęcia beda dziś na blogu Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Hanislawa na plecach
![]() Bokeh, zazdroszcze urody
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
narazie na szybko bo wczoraj zapomnialam mam mrozone obiadki. jak je rozmrozic? ![]() wstawic do lodowki, poprostu wystawic na blat i niech sie powoli rozmrazaja w temp pokojowej, wlozyc takie zamrozone prosto do podgrzewacza czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Wystaw z zamrażary na blat ;p
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty jak masz podgrZewacz to,prosto do podgrzewacza bym dała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
he; dobrze, j
melduję się z rana i zaczynam produkcję zupek dla Filipa; dobrze, że zamrażarka przynajmniej działą, to będę je miała gdzie trzymać Cytat:
![]() i super, że dał Ci się młody wyspać ja jak pamiętam wieczorem, żeby na następny dzień wyciągnąć, to wkładam do lodówki i tam się powoli rozmraża; a tak, to normalnie na blacie w kuchni
|
|
#4227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u nas mgła taka, że nic nie widać:/ mam nadzieję, że się rozpogodzi do pory spacerowej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dzień przed wieczorem wkładam do lodówki a rano wyjmuje i się rozmraża w tem pokojowej.
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-22 o 08:31 |
||
|
|
|
#4228 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak właśnie... nie dostałam jeszcze okresu, ostatni miałam 6 września ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za odp
a jeszcze jedno - odkrecic nakretke? niech normalnie dochodzi powietrze?
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, apropos biegania, nie ma u was w soboty biegam bo lubię???
http://www.biegambolubie.com.pl/
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Podczytujesz nas od bardzo dawna i bardzo często, więc HALO! Nie pozostawaj anonimowa, bo to niemiłe.

tym razem chyba sama się nie naprawi niestety, już zamówiłam serwis, ale dopiero w poniedziałek za tydzień będą, a do tej pory po każdą pierdołę będę latać do mamy 16 schodów w dół
ale będzie kondycja

i wszystkiego najlepszego dla Miki 

co prawda w owu smuty z TZ mieliśmy ale potem nadrabiałam

tak mozna zyc!!!!!!!!!!!!!! Malego nie obudzil ani budzik, ani prysznic, ani suszarka malza, szokens na maksa, zawsze najpozniej na suszarce sie budzil.