|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
No właśńie dlatego się wacham, ale....moja mama mniej więcej w takim wieku zaczęła drugą wnuczkę uczyć, i chociaz potem bratowa zaniedbała to troszkę to teraz w wieku 20miesięcy sama sika, sprząta po sobie, itp...dlatego cały czas o tym myślę.
Cytat:
![]()
![]() |
#4052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
Nie ma szans żeby Blanka Zasnela dzisiaj. Remont na dole,kucie ścian,tłuczenie młotkiem. Ogromny hałas.
Poza tym to nigdy nie zrozumiem jak Wy to robicie,że Wasze brzdące nie budzą się w nocy w ogóle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ewik u nas też to się nie sprawdziło. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
|
Cześć Gwiazdy, chciałam się tylko zameldować-dalej szalejemy z Mamą, Mała jest obkupiona od stóp do głow ślicznymi rzeczami ja zresztą też
![]() ![]() Julianka moja taka kochana przylepa-uwielbiam ją jak nigdy wcześniej ![]() Chciałam tylko powiedzieć, że cała jest prześliczna-na okładkę magazynu dla pań! |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hje, gdybym bya na Twoim miejscu to chyba bym już osiwiała, ocipiała i nie wiem co jeszcze... Masakra po prostu i podziwiam CIę za cierpliwość i opanowanie. Cała pięknaś ![]() Szaja 3mam kciuki za Dorkę ![]() Mika wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Ja się zastanawiam, kiedy się Mody przestanie na papusianko budzić ![]() Iwfka też się zastanawiałam jak to po zmianie czasu będzie, ale ja go spróbuje w sobotę godzinę dłużej przetrzymać przed spaniem i zobaczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do złotych rad to olej ![]() chociaż swoja drogą moja Mama też ostatnio coś nabąkneła o tym, że skoro wiem kiedy Hania kupe robi to żeby Ją sadzać na nocnik. no tylko Ona jeszcze nie siedzi ![]() Cytat:
![]() a co do wstawania. ja jeszcze niedawno tak chciałam żeby Hania raczkowała. a teraz chętnie bym się cofnęła do czasów leżenia na macie i obrotów ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A szczerze, to liczę na to, że u mnie będzie podobny skutek. Cytat:
![]() Fewciu, a ja dobrze kojarzę, że u Was tuż po odstawieniu od UU były lepsze nocki? bo u nas jest ciut lepiej, ale boję się właśnie czy to nie chwilowy efekt. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem na etapie że kocham mojego szkraba tak strasznie jak nigdy przedtem ![]() Mika duuuużo szczęścia kochana, zdrowia przede wszystkim bo ono przecież jest najważniejsze, żebyś zawsze byla taka piękna, mądra i cierpliwa, życzę Ci wszystkiego o czym tylko marzyszysz i sto lat sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na zajęciach, potem zakupy i cały dzień w ruchu, aż mnie stopy bolały, masakra.
![]() ![]() ![]() Gojka, pozwól, że się odniosę jako administratorka klubu, bo widzę, że nikt tego nie zrobił - Misiael pojawiła się na forum później niż Ty, owszem, ale za to jest z nami codziennie, pisze duuuuużo, dużo postów, nie znika. Tu nie chodzi o staż, ale o fakt zżycia się ze sobą... Nie powinnaś tak do tego podchodzić, że "Ta Pani pojawiła się później, a ma dostęp do klubu" - bo nie o to tu chodzi... Spokojnie, jak będziesz z nami regularnie pisać i wyrobi się jakaś większa więź, to i Ty dostaniesz zaproszenie. ![]() Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-10-21 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dodaję zwykła oliwe z oliwek..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() meduzza do kiedy Mama zostaję? ja sie nie mogę doczekać spotkania z moja Siostrą i Antosiem ![]() buziaki dla Kubusia pstryczkowego za 10 miesięcy ![]()
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wynajęcie w sezonie..1200 za dobę...zrezygnowaliśmy.. ![]() (w sezon wchodzą też wszystkie długie weekendy)-poza sezonem 650 zł
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak kupowałam ale nie wiem czy nie jakis lepszy potrzebny Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
o właśnie - buziaczki dla Kubusia za 10 miesięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
No wiem, ale pisałam że zaczęła sadzać/przywyczajac do nocnika, a potem jak już do mnie przyjechała i tam tylko czasem na weekend, to druga babcia i mama nic nie robiły w tym kierunku i Mała wogóle zapomniała i potem jakby od nowa znowu moja mama jak tylko tam była uczyła. Jakby nie przerwa to moze wczesniej by siadała.
#4068 |
Zakorzenienie
|
Ufff, jestem, co za dzien
![]() Co bedzie dalej??? Zaczelo sie pieknie. Wychodzimy z mieszkania i co? Ulewa stulecia. Dobrze, ze wzielam folie na wozek, choc ona i tak niewiele dala. Woda zaczela zbierac sie na niej, Kubus nawalal w folie nozkami (zawsze to robi) i wszystko wylalo sie na niego ![]() Ja oczywiscie mookrusienka, takze tego. Na szczescie w pociagu bylo ok. Wkurza mnie tylko to, ze sama nie moge wyjsc z wozkiem (przerwa miedzy pociagiem a peronem jest zbyt duza, wozek by mi tam wlecial) i za kazdym razem musze prosic o pomoc. Ale dalam rade. Po wyjsciu oczywiscie schoooody (winda nie dziala, bo po co; tzn absurd - jak przyjedzie na gore, otworza sie drzwi, ludzie wysiada, nikt nie wsiadzie, drzwi sie zamkna i jesli za jakis czas ktos ponownie chce skorzystac, to nie moze, bo nie ma przycisku, zeby ponownie otworzyc drzwi ![]() ![]() Takze stoje przy tych schodach, przepuszczajac ludzi, 2 pociagi przyjechaly, ludzie lataja, lekka reka z 80 osob z nich wylazlo i co? NIKT sie nie zaoferowal z pomoca, a wszyscy schodzili na dol ![]() Dobra, najwazniejsze, sama wizyta ![]() Pan rehabilitant mily, spokojny, wytlumaczyl co i jak, choc troszke zamkniety w sobie, mam wrazenie. Kubus rzeczywiscie jest lekko opozniony, ale facet powiedzial, ze nie ma tragedii i zeby az tak sie tym nie przejmowac, bo dzieci roznie sie rozwijaja. Niektore jego zachowania sa charakterystyczne dla 5 miesiaca - krecenie sie wokol wlasnej osi - a niektore dla 8 miesiaca - np wspinanie sie na palcach stopek i dzwiganie du*pki (pozycja jakby robil pompki). Pokazal mi jakie cwiczenia moge robic w domu (niezbyt wiele tego na poczatek), pozwolil Kube sadzac (ale wylacznie na moich kolanach, w sytuacji, gdy jego miednica scisle przylega do mojego brzucha+mam kontrolowac, zeby siedzial prosto). Nie moge sadzac go na podlodze - chodzi o to, zeby nie przechylal sie do przodu, tylko trzymal pion. O Tuli moge zapomniec ![]() Jesli chodzi o asymetrie - niewielka jest, ale do wycwiczenia. Pocwiczylismy tylko 45min, bo Kuba zaczal juz lekko marudzic. Przejdzmy do powrotu ![]() Niespodzianka - ulewa stulecia nr 2!!!!! Lało przez caaaały czas w drodze na pociag - folia na wozek niewiele dawala, kocyk mokry, Kubusia kurtka tez, balam sie, ze zmarznie... Na moich spodniach nie bylo ani centymetra suchego miejsca, buty i skarpetki moglabym wykrecac, wlosy tez, nawet bluzke pod kurtka mialam mokra, rece lodowate od deszczu. Cos strasznego. Oczywiscie jak weszlam do mieszkania to lac przestalo ![]() ![]() Z tej okazji nie robie dzis obiadu i pewnie zjem pizze, o!! A najbardziej mnie wkurza, ze w Gdansku oczywiscie jest taki osrodek, w ktorym moglabym Kube rehabilitowac, ba, 10min piechota ode mnie!!! Ale przeciez terminy sa na styczen ![]() No nic, pobujalam sie tam do stycznia, a potem bede chodzic tutaj na miejscu. I tak fartem udalo mi sie wcisnac na wizyte (ktos zrezygnowal). W poczekalni rozmawialam z kobieta, ktora czeka na rehabilitacje od sierpnia ![]() To sie wyzalilam ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-21 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | ||||
Rozeznanie
|
:Hi:
Mam Was! ![]() ![]() Cytat:
Ostatnio w sobotę zadzwonił jego klient że coś z kompem nie tak - wyszedł rano, wrócił o 15.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356268]Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam ![]() A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka): http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli... No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać.[/QUOTE] Mam nadzieję że ona po prostu potrzebuje więcej czasu, niech neurolog j ją obejrzy ale zobaczysz że na pewno jest wszystko ok. Rożne są teorie, ja od lekarza słyszałam że na tym etapie krzyżowanie nóg nic nie znaczy i ważne żeby dziecko umiało je odkrzyżować. U nas swego czasu też tak było, Oli krzyżował wszędzie. Na lezaco, w wozku, u mnie na kolanach jakby po turecku siedział no i przy podnoszeniu pod paszki też ciągle mu się te nogi plątały. Minęło samo, teraz zaczął się zsuwać z kanapy i normalnie na 2 nóżki a trzymamy pod pachy zgina nogi prawidłowo. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Nawijko no widzisz - źle nie jest, poćwiczycie i będzie dobrze, Kubuś to dzielny chłopak, da sobie radę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Konto usunięte
|
Nawijko, pozwolisz, że nie skomentuję przygod?
![]() W srodę mam wizytę u neonatolożki z katowic, okazało sie, ze w naszej przchodni od niedawna przyjmuje zdrowe dzieci! ciekawa jestem, co powie. Lady, ty mnęża do Japonii wyciagnij to od razu pojedzie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4073 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie strasznie brakuje koncertów. Narobiłyście mi ochoty ![]() Cytat:
Co do pogody - ![]() Oli od kilku dni pełza!! ![]() Wiecie co mnie wkurza w związku z tymi rehabilitacjami itd? Widać po tym niestety że to marketing trochę jest (no ale jak cała nasza służba zdrowia). Pokazane jest co jest nieprawidłowe, jak źle trzymamy, źle pielęgnujemy, chcesz wiedzieć jak robić to prawidłowo? Przyjdź do nas i zapłać słono. Niby można znaleźć jak prawidłowo nosić itd. ale jednak często opinie są sprzeczne, a potem się okazuje że dużo rzeczy źle robimy. No ale gdyby był szerszy dostęp do tej wiedzy, to nie byłoby interesu... a teraz rehabilitacja dzieci to jest plaga. Czemu kiedyś tego nie było? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
szajka, u nas obroty wokol osi sa od miesiaca (teraz ma 8), czyli tez pozno...
Kurcze, taka prywatna rehabilitacja mase kasy musi kosztowac, powiedzmy 2x w tygodniu, ehhh... A jak to jest z nfz? Moge znalezc kilka osrodkow rehabilitacji i do kazdego chodzic, skoro bede miec skierowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Uff, ale pospałyśmy (z przerwą 20-minutową koło siódmej). I jeszcze byśmy spały ale tatuś nas przyszedł obudzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Konto usunięte
|
Nawijko, nie, musisz do jednego wybranego iść
![]() No i ogólnie reh. dziecięca droższa niż dorosłych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymie, po prostu zaraz nie wytrzymie...
![]() Nawijko, u nas jest tak, że jak mam skierowanie na reh., to idę do jednego ośrodka (akurat mamy w naszej mieścinie) i tam już do końca chodzimy. Tzn. jak np. chodziłyśmy na masaże stópki, to przez 2 tyg., akurat tyle trwa "jedna seria", tam chodziłyśmy. Każdego dnia podpisywałam Polę na takiej liście, że te 10 zabiegów ma zrobione i oni to sobie dają do archiwum, a i nam się kopia tej karty przydała, jak poszłyśmy do ortopedy. Ale jak np. teraz bym dostała znowu skierowanie, to spokojnie mogłabym iść gdzie indziej. Bo to jest na zasadzie - co skierowanie, to możesz z nim iść, gdzie chcesz, ale dopóki nie skończysz zabiegów, to tam zostajesz. Tak jest u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Konto usunięte
|
Hje, tak dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i już jesteśmy po wizycie.... Płucka czyściuteńkie ![]() ![]() Lecę do kierowniczki się dogadać.... oby poszła mi na rękę i za porozumieniem stron udało się świadectwo pracy dostać... No i żebym nie musiała 7 dni pracować jeszcze, bo nie mam z kim dziecka zostawić... Mame kręgosłup boli, z łóżka nie wstaje, na zwolnieniu jest, na tż i teściową nie mam co liczyć.... Miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.