|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Wiesz co... jeszcze tak sobie ostatnio pomyślałam, że jak chłop ma 26 lat to jest już zupełnie dorosły i powinien zadbać o siebie i rodzinę i jego rodzicom tak naprawdę nic do tego. Moim zdaniem o wiele ważniejsze jest, żeby założył tą działalność, żeby się zadeklarował gdzie będziecie mieszkać, jak was utrzyma. Rodzice to wg mnie sprawa drugorzędna. Oczywiście wypadałoby im powiedzieć z czystej przyzwoitości, ale z drugiej strony może nie wiesz o wszystkim jak tam wygląda sytuacja. Może faktycznie taka informacja mogła by źle wpłynąć na zdrowie jego taty? Ciężko powiedzieć czy dla jego rodziców dziecko to będzie dobra czy zła wiadomość? Tak czy tak, życzę, żeby się wszystko szybko poukładało, bo stres ewidentnie nam nie służy w tym stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, daj znać po oczywiście
![]() |
#663 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jednak wczoraj tradycyjnie miałam ciężki wieczór. Jakieś pół godz. po pierwszych modłach znowu mnie wezwało na kolejne i jak się próbowałam zerwać z łóżka to złapał mnie potworny ból w krzyżu... i nie dałam rady się podnieść... na szczęście TZ już był w domu i podał mi miskę... na szczęście ból sam szybko przeszedł... Cytat:
![]() oby się dziadostwo nie rozwinęło ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Seleniti;43371360]No i TŻ przyznał się w końcu po co mu było to zdjęcie USG... ale mam na niego nerwy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może potrzebował wsparcia w rozmowie z rodzicami... chciał to przedyskutować itd... Ja dale jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Objawy, które miałaś są typowo ciążowe, ale o tym drętwieniu, to nic nie słyszałam... Ja bym szła z tym do ginekologa ![]() Co do omdleń, to ja już dostałam instrukcję, chociaż nigdy nie zemdlałam (raz tylko prawie). Jak zgaśnie światło, to trzeba szybko kucnąć i odłożyć ostre przedmioty, które się trzyma... po to by nie zrobić sobie krzywdy upadkiem... A prawie mdlałam parę lat temu (z osłabienia). U mnie wyglądało to tak, że najpierw zrobiło mi się strasznie słabo, a potem straciłam wzrok... wiedziałam, że ok 2-3 metrów ode mnie stoi moja koleżanka... dałam radę na ślepo podbiec do Niej i powiedziałam, że nic nie widzę. Od razu się domyśliła o co chodzi (ja myślałam, że po prostu oślepłam i byłam przerażona), posadziła mnie na krześle pod klimatyzacją, dała wodę i przeszło bez omdlenia... a wydarzyło to się w sklepie... jak biegłam do tej koleżanki, to przebiegłam koło jakiejś klientki z dzieckiem i usłyszałam za sobą "Boże, jak można przychodzić tak pijanym do pracy, nie do pomyślenia". Fajna reakcja... jak ktoś się gorzej poczuje, to zaraz pijany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. Jestem nadal przeziebiona, bylam w aptece ale syropu Prenalen niestety nie ma- zamówiłam i odbiór jutro.
Poza tym strasznie zimno w Poznaniu, ale wygląda na to że się przejaśni. No nic, ide coś zjeść ![]() Miłego dniaaaa i gratuluje nowym mamusiom ![]() powoli rozglądam się za Szkoła Rodzenia w Poznaniu- zapisy na listopad już w paru miejscach są, my będziemy iść w grudniu jakoś pod koniec. aaa i wczoraj wieczorem miałam napad- zjadłam całą miskę kapusty kiszonej z cebulą i pietruszką. Mniaaaaam. Za to smalec miał posmak ryby....;( Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2013-10-22 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Anteria witaj
![]() martuszka0 ja już przestałam go rozumieć.. ![]() PallasRil zgodziłabym się z Twoimi pierwszymi zdaniami, gdyby on coś robił w tym kierunku ![]() ![]() ![]()
#667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A propos szkoły rodzenia to zrób dobry wywiad wśród koleżanek do której warto się wybrać, bo moja przyjaciólka trafiła na tak nawiedzone baby na szkole rodzenia, że ciężko ją było później do porodu przekonać i musiała mieć cesarkę, bo się tak zafiksowała, że nie urodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mycha, dobrze, że napisałaś co jest na zdjęciach, bo bym nie zgadła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Vampirko właśnie dziś podarowałam sobie zajęcia i wygrzewam się w łóżeczku z herbatką, dziękuję
![]() Mycha ale śliczne zwierzaczki ![]() Hope, Hope, Hope apeluję, że my tu wszystkie czekamy na wieści od Ciebie
#671 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny współczuję Wam bardzo tych wszystkich mdłości, wymiotów i złego samopoczucia. Normalnie od samego czytania już mi jest ciężko, a co dopiero jak Wy to musicie przechodzić. Ja mam to szczeście, że ani w pierwszej ciąży ani teraz żadnych dolegliwości nei miałam.
CO do szkoły rodzenia to nam polecali ok 30 tygodnia, żeby się zapisywać. Bo tak na swieżo bardziej człowiek będzie
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
Pallas Ril wywiad mogę zrobić tylko internetowy bo w sumie wśród znajomych mam tylko parę kobiet, które rodziły ale nie chodziły do Szkoły Rodzenia....pozostają opinie w sieci.
Jest jakaś szkoła Bambino i Mama Gaja w Poznaniu, obie bezpłatne. |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Też dostałam się na maila
![]() Ilkas, ale miałaś wielki brzusio ![]() ![]() I to prawda, wszystkie dziewczyny wyglądacie jak modelki!!! Zaraz poszukam coś od siebie do wrzucenia...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-10-22 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, u nas dzisiaj pobudka o 6
![]() ![]() Madziuuula ja też Hani nie lubię zostawiać samej, więc raczej ten pomysł nie przejdzie. Tylko u nas jest taki problem, że ona po prostu się wygłupia przy nas i przez to bardzo długo zasypia. Mąż wymyślił, że może jak zostanie sama to się nie będzie chichrać i skakać po całym łóżku ![]() Gratuluję ćwiczeń! Kashha powinniście porozmawiać szczerze z TŻtem, bo to dziwna zazdrość jest jak dla mnie ![]() Gosius cieszę się, że mąż w domu, dbajcie o siebie wszyscy ![]() Selenity trzymam kciuki, żeby znowu Cię nie złapało ![]() ![]() ![]() Co do wychodzenia wcześnie ze szpitala, podobno w UK tak jest, że wychodzą zaraz po porodzie jeśli wszystko jest ok ![]() Agusi7a zgadzam się z dziewczynami, na pewno powinnaś to skonsultować z lekarzem ![]() Paulka tu chodzi chyba głównie o to, żeby mocz nie był rozcieńczony płynami, które spożywasz, dlatego ma być mocz poranny, ja też dużo sikam w nocy a do badania zawsze robię po obudzeniu już. A i instrukcję dostałam taką samą jak Ty ![]() Seksta ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale jak chcesz chodzić to ja radzę poszukać przy szpitalu, przy którym chciałabyś rodzić, dzięki temu będziesz miała możliwość poznania kilku chociaż położnych ![]() Mycha no powiem Ci, że roboty było sporo przy tych królikach, ale jak potem widziałam do jakich fajnych domów trafiały to było warto robić to wszystko ![]() ![]() Hope gdzie jesteś? Szkoda, że nikt nie ma numeru telefonu ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A i dziewczyny trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() ![]()
![]() |
#678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dałam focię na maila. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- I też zaczynam się martwić o Hope...
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
Kasia jest szkoła rodzenia w szpitalu, w którym chciałabym rodzić ale nie wiem czy chciałabym za to płacić 500 zł więc musimy z TŻ przemyśleć.
a jeśli chodzi o gryzonie- my przez długi czas mieliśmy szczury. Niestety dwie samice ze sklepu zoologicznego były zaciążone i po 2 tygodniach mieliśmy łącznie 23 szczury...Prócz matek pozostawiliśmy sobie jeszcze 6 dziewczyn i dwóch chłopaków, pokój mielismy pełen klatek a resztę oddaliśmy do adopcji. Szczurki pojechały do Krakowa, Szczecina, Wrocławia, Warszawy....po całej Polsce ![]() ![]() Jeździmy też co jakiś czas do schroniska pod Śremem, ok. 60 km od Poznania- zawozimy karmę i wyprowadzamy hurtowo psy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
napisz do Nikii89 PW, to wpisze cię na pierwszą stronę
![]()
#681 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarz powiedział mi, że to bardzo typowe - rosnący płód uciska na różne nerwy i tętnice. Ale tutaj, dla lekarzy wszystko jest w normie i ok ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-10-22 o 09:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
![]() chciałam wam pokazać naszego fretkowego synusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie też szukam szkoły na nfz, bo wystarczy, że za wizyty i badania płacę kupę kasy :/ |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję już napisałam ![]()
#685 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja juz probowalan do Was napisac ale sie nie dalo. Skonczyl mi sie transfer i strony mi sie raz ladowaly raz wcale. Dlugo.. Raz probowalam napisac ale przy wyslaniu mi wyskoczyl jakis blad. Dzisiaj lepiwj chodzi. Ja dzis sie mialam wypisac, miaam miec tylko badanie wziernikowe delikatnie, zeby zobaczyc jak sie goi ta nadzerka. Badal mnie tym razem ordynator. Akurat podczas krwawienia :sciana: no i co? Oczyscil sobie to i stwierdzil ze to raczej nie ona. Wiec zrobil usg i znalazl zrodlo kolo trofoblastu. To lozysko jak dobrze rozumiem. Uslyszalam o tym trofoblascie jak pokazywal kolezance ale dobrze nie zrozumialam czy z niego czy kolo niego. Dopytalam sie ale nie powiedzial mi to tylko ze ogolnie nie nadzerka. No i podlamalam sie, nie powiem. Bo to juz zagrozona ciaza na pewno. Co prawda moje male rosnie sobie pomalutku i z nim bylo wporzwdku ale porzucilam mysli o wyjsciu tylko od razu zrozumialam, ze zostaje dopoki sytuacja sie nie rozwiaze. Niestety albo w lewo albo w prawo. Mam nadzieje ze sie miejsce zaleczy. Ale przebylam dluga droge od poczatku wrzesnia nikt nic nie znalazl... No i przeciez oszczedzalam sie wiec czy teraz gdy dalej leze bede miala szanse... Podlamalo mnie to, teraz znowu musze sie oswoic z nowa sytuacja... Juz obcykalam sobie i wytlumaczylam krwawiaca nadzerke na wszystkie strony, a dzis cos innego jednak. Wiem ze dobrze mi zyczycie i za kazde dobre zyczenie bardzo dziekuje. Za kazda modlitwe za kazde dobre slowo. Mam cicha nadzieje ze to wszystko ustanie i da spokoj mojemu dziecku, ale jaka droge musze przejsc zanim na tym swiecie sie pojawi to nie wiem... Byle juz nie byla trudniejsza. Buziaki dziewczyny. Jak mi sie zwiekszy transfer to Was sprobuje nadrobic i Wam poodpisuje;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-22 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
martuszkao do tych szkół również zapisy są od 21 tygodnia, więc tak liczę że u mnie będzie to pod koniec grudnia.
I tak jak mówisz- wystarczy, że mamy dość wydatków i chociaż na tym można trochę zaoszczędzić. Nie wyobrażam sobie zapłacić 500 zł i po pierwszych zajęciach zrezygnować bo nam sie nie spodoba... |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() mamą czerwcowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A można wiedzieć w jakim szpitalu chcesz rodzic? Ja Hania rodzilam na polnej, tyle ze wtedy mieszkaliśmy w samym Poznaniu. Teraz tez chciałabym dojechać ale nie wiem czy to sie uda. Moja położona polecala szkole prowadzoną przez położne z lutyckiej bo na polnej wtedy była kiepska ale ostateczne w ogole nie poszliśmy nigdzie. Ale masz rację ze jak jest możliwość zeby zaoszczędzić to trzeba bo będziemy miały wystarczająco dużo innych wydatków ![]() Super a wykastrowany? ![]() ![]() Sent from my GT-P5100 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Nitka dzieki za informacje, troche mi ulzylo.
No i Hope w koncu sie odezwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() SELENITI pij duzo wody z cytryna i np.suszonej żurawiny ![]() NITKA88 wydaje mi sie ze to nie ruchy czujesz tylko przelewanie sie w jelitach ktore sa teraz wyzej.Od ginki dostalam takie kolko z podzialem na dni, tyg, msc i opisem i tam jest napisane ze wielorodki 1 ruchy moga poczuc od 17 tyg a mamusie 1 raz bkizej 20 tyg.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.