|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Hmm, u mnie juz mdlości na szczescie minely, wczoraj tylko mialam gorszy dzien i na wieczór poprzytulałam sie do muszli
![]() A starszak, od tygodnia w przedszkolu,ale znowu zasmarkany, taki urok przedszkola.
![]() |
#603 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
Cowe trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.
Seleniti może się chłopina ogarnie w końcu. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-21 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasiu, to widzę, że Hania pokroju Kubusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#606 | |
Rozeznanie
|
cowie bedzie dobrze
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |||
Zadomowienie
|
Misieńka śpi, więc nadrabiam
![]() Pieszecie o tej toxo. W pierwszej ciąży to była moja zmora i robiłam badania co miesiąc ![]() ![]() Która na pisała o chrupkach bekonowych?! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja Mama jest położną i to taką z powołania, bardzo kocha swój zawód i jest cudowną osobą, więc spodziewam się że dla pacjentek również ![]() Podaję Wam link do bloga, który prowadzi położna. Warto poczytać z czym mają do czynienia: http://polozna.blog.pl/ ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Seleniti trzymam kciuki, żeby się ten Twój chłop wziął w garść w końcu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też tak myślę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż dzisiaj stwierdziłam, że Hania zamiast być mniej to jest coraz bardziej absorbująca ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
Witam mamuski!
Poczytywalam Was troche wczoraj, ale nie mialam sily nic pisac... poklocilam sie z tz... bo stwierdzil ze bedzie mi sprawdzal telefon!!!! Najpierw mu powiedzialam ze nie ma czevo szukac w moim telefonie, a on mi go wyrwal i stwierdzil ze on musi sprawdzic bo ja cos ukrywam! Powiem Wam ze nie wiem kiedy tak sie wkurzylam normalnie w furie wpadlam i zaczelam sie na niego wydzierac... i bylo po rodzinnej niedzieli kazde siedzialo w innym kacie w domu i dalej nie gadamy. Na spokojnie pozniej pomyslalam i wymyslilam, jedynych znajomych jakich tutaj mamy to sa znajomi mojego tz... i tylko z nimi utrzymujemy jakis kontakt... Ale po drugiej stronie Chi mieszka moj kolega jeszcze z Krk bylismy sasiadami, mieszkalismy na tym samym osiedlu, on juz kilka razy zapraszal NAS zebysmy sie spotkali, a dodam ze sam ma zone i dwoje dzieci, ale moj tz nigdy nie chcial... teraz ten kolega zaprosil NAS na chrzciny swojej coreczki, o czym zdazylam tz powiedziec zanim dostalismy zaproszenie. W sobote napisalam do kolegi sms ze dziekujemy za zaproszenie i ze widzimy sie w niedziele... Ehhhh nie wie. czy to zazdrosc czy o co chodzi???? Jak tak mozna??? Seleniti trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#610 | |||
Zakorzenienie
|
QUOTE=dwakolory1;43363339] A tu w domu lekcje do odrobienia, musimy się uczyć na pracę klasową z historii... Lipa, bo najchętniej poszłabym spać.[/QUOTE]
Jak to fajnie zabrzmiało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam jednak nie lubię zostawiac małego samego, leże z nim 15-30 min śpiewam kołysanki głaszcze i zaśnie ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie jakoś tak było z wymiotami najgorsza ich kumulacja pod sam koniec ![]() ![]() Moje gardło umiera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa wiem co chciałam - ćwiczyłam dziś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Selenti oby dziś im pokazał! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny !!
![]() ![]() ![]() ![]() kashha to mi ewidentnie wygląda na zazdrość ![]() ![]() ![]()
#613 | ||
Zakorzenienie
|
Kasian
![]() Kasha, ta zazdrość TŻ jest śmieszna i nieuzasadniona! O co mu chodzi, że świeżo upieczony ojciec zostawi swoją rodzinę dla Ciebie? Ale wiem, że niektórzy faceci tak mają... kiedyś to przerabiałam, ale nie wiem co Ci poradzić... Ja wtedy nie dałam rady tego wytłumaczyć... Madziula ![]() Ja akurat teraz znowu parszywie się czuję, ale cały dzień nic się nie ruszałam... zmobilizowałaś mnie, by chociaż 5 min "posiedzieć" na piłce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, ja tylko na chwile bo dzis pol dnia z malym u lekarzy bylismy i jestem ledwo zywa. Maly przeziebiony zbieraja mu sie plyny w uszach, bylismy tez na USG jaderek, bo mu uciekaja strasznie do kanalu. No i mamy isc na konsultacje do chirurgaa-urologa, martwie sie o mojego malucha
![]() Nie nadrobilam Was oczywiscie, tylko dwie osatnie strony, mam nadzieje ze u Hope wszystko ok ![]() Widze, ze poruszylyscie temat usypiania starszakow. Nasz maly chyba nei ma czasu na spanie i zawsze byly z tym straszne problemy, teraz jest o niebo lepiej, ale zeby usnal to musi trzymac czyjac reke w dloni. No i jeszcze czesto wymaga spiewania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() Ostatnio mój dostęp do internetu był zupełnie uzasadniony - mąż w szpitalu. No, ale dobre wiadomości - mam męża w domu - i mogę się cieszyć nim tydzień bo ma zwolnienie. Zawieźliśmy dzisiaj do pracy jego zwolnienie, dostaliśmy placuszki ślubne, bo szefowa męża brała ślub w sobotę.. Później odwiedziliśmy teściową - tutaj też z pustymi rękami nie wyszliśmy ![]() Mąż, ma się trochę oszczędzać, zmienić styl życia, kawy nie pije 6 dzień - oby tak dalej ![]() ![]() Wiecie, że dzisiaj po raz pierwszy nie chciano mi sprzedać kwasu foliowego bez recepty ![]() ![]() Ból pleców nie ustaje, a i ostatnio zauważyłam, że podczas wydmuchiwania nosa, na papierze widzę małe skrzepki krwi.. ![]() Mam nadzieje, ze sie usprawiedliwiłam, i przyjmiecie mnie z powrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uciekam do łóżeczka. Dobranoc Mamusie
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zadomowienie
|
monika83 trzymam
![]() ![]() ![]() gosius to dobre wiadomości przynosisz ![]() ![]() Również mam tak z noskiem, 2 razy nawet miałam krwotok ![]() ![]() ![]() ![]() Któraś z Was też wspomniała, że aptekarka apapu sprzedać nie chciała, no masakra ![]() ![]()
#618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale żeby kwasu nie sprzedać? ![]() Ja na miejscu TŻ zarejestrowałabym się do kardiologa na NFZ, ale poszła też wcześniej prywatnie, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i czy może sobie pozwolić na czekanie. A od następnej wizyty już na kasę chorych ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Co do krwi z katarem, to też od jakiegoś czasu tak mam. Krwawią mi też dziąsła przy myciu zębów. Ale też gdzieś czytałam, że to normalne. Wiecie, ćwiczyłam na piłce... jakieś 2 minuty i pobiegłam się modlić, bo wstrząsy źle mi zrobiły ![]() ![]() Monika, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
Ojjj Dziewczęta trzymajcie za mnie kciuki bardzo proszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#620 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Podczytuję Was w miarę na bieżąco w telefonie, ale laptopa otwieram dopiero wieczorem, kiedy już nie pamiętam co chciałam komu napisać ![]() U mnie już coraz lepiej, nie wymiotowałam od tygodnia, a mdłości też jakby coraz mniej dokuczliwe. Wydaje mi się, że zaczynam czuć pierwsze ruchy, a wczoraj słuchałam sobie serduszka ![]() ![]() Jeśli chodzi o szybkie wyjście ze szpitala po porodzie, to ja urodziłam w poniedziałek o 17tej a we wtorek o 12 już miałam wypis. Podejrzewam, że gdybym urodziła rano, to wyszłabym już tego samego dnia i dla mnie jest to jak najbardziej ok ![]() Mam nadzieję, że tym razem wyjdę równie szybko, bo chyba zapłakałabym się z tęsknoty za synkiem ![]() I to chyba tyle ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, gratuluję tych, które już się odbyły i witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Vampirka w ciąży to normalka
![]() ![]() Martuszka to się ciesz że tak luźno ![]() Chociaż przyznam się że tak jak przechodziłam pierwszą ciążę i jak na razie tą to mogę co roku być w ciąży :P Seksta a wytłumaczyli się chociaż dlaczego nie masz jutro wizyty? Cowie ![]() ![]() Seleniti może chce w końcu pogadać z rodzicami ?? ![]() Kashha aż tak zazdrosny ?? zawsze taki był ? Madziula tak stosowałam Olbas u siebie ![]() ![]() ![]() Monika83 oby z tymi jąderkami to nic poważnego i dużo zdrówka dla Adasia ![]() No to tragicznie z tą wizytą . Ja chodze na NFZ i mam co 2tygodnie, a po szpitalu miałam nawet co tydzień. A na pierwszą wizytę też czeka się ok. tydzień czasem 2 ale to rzadkość. A dodam że ten lekarz do którego chodze jest dobry i oblegany. Gosius super że mąż już w domu ![]() Mail na razie zablokowany , z powodu dużej aktywności dlatego niech nikt nie próbuje wejść do jutra , może jak nie będzie aktywności, prób zalogowania to odblokuja ![]() Dzisiaj była piękna pogoda i dużo czasu spędziliśmy na dworze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Tez tak mysle chyba poszedl po rozum do głowy
![]() VwVampirkaty chyba znajdziesz jakis patent na mdlosci zobaczysz jeszcze bogata bedziesz ![]() ![]() ![]() Hope gdzie jestes nasze ♡ Gosius dobrze masz juz meza przy sobie i teraz bedziecie razem o siebie dbac ![]() kashha ciche dzionki ![]() ![]()
#623 |
Zadomowienie
|
No i TŻ przyznał się w końcu po co mu było to zdjęcie USG... ale mam na niego nerwy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Czułam po prostu, że tak będzie...
![]() |
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Matyldo moj dziec zasnal dopiero 22:15 i caly misterny plan, ze poprasuje poszedl sie rypac
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Pallas czytalam artykul i jesli wszystko byloby bez komplikacji to jak najbardziej skorzystalabym, tym bardziej, ze mieszkam kilka minut od szpitala i zawsze moge wrocic jak cos, ale ze ostatnio nie obkurczala mi sie macica to i pewnie bym sie nie lapala, ze wzgledu na ''wywiad polozniczy'' ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- gosiu ciesze sie, ze Twoj maz juz jest w domu ![]() co do krwawiacego nosa, to cala pierwsza ciaze tak mialam, i teraz tez, radze sie przyzwyczaic ![]() monika biedny Twoj maluch ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- nitka ja tez sie zdziwilam, ze serduszko slychac bylo tym detektorem na ostatniej wizycie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Dzieki za dobre slowo dziewczyny!
Chyba zawsze taki byl... ale nigdy az tak bardzo, nie wiem o co chodzi... moze pogadamy jak mlody pojdzie spac, bo narazie nie odstepuje tz na krok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#629 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Dla mnie to będzie okropny dzień. Pół nocy nie przespałam. Denerwuję się badaniami i pierwszym dniem w pracy po miesięcznej przerwie. Już mnie z rana naciągało. Idę ![]() Życzę Wam milszego dnia niż mój ![]()
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będzie wszystko ok, tylko uważaj na siebie i zero stresu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.