|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
no to nieźle.Ja ustalonych godzin nie mam. Jeszcze czekam aż wstanie, a już 3,5 h minęło od karmienia :P Ostatnio drzemka przed kąpielą jest najdłuższa z całego dnia, a noce przesypia
|
|
|
|
|
#902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
każdy sie czasem denerwuje,jedni szybciej inni wolniej....... ech,nie przejmuj sie i nie słuchaj takich gadek ![]() Cytat:
Ucałuj go w pyszczek niech dochodzi do zdrówka.Cytat:
![]() Cytat:
Jak okresowe boleści sie nasilą to łykne sobie.Cytat:
dla tesciowej
|
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tż ![]() i czekamy na zdjęcia w rajstopkach ![]() Cytat:
Przecież jak raz przesuniesz to w końcu późniejsza będzie rutyną... Nam Młody też się przestawił tylko w drugą stronę. Kiedyś kąpaliśmy Go o 21, teraz nie jest w stanie tak długo wytrzymać i kąpiemy między 18-19.30 I potem ładnie zasypia
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moj tz nie kumał o co chodzi z tą rutyną i ostatnio sam na własnej skórze sie przekonał jak ta rutyna jest ważna dla dziecka Laura miała kilka dni zaburzoną swoją ukochaną rutynke i robiła jazdy.Wszystko przez przeprowadzke...Ale juz powróciło to do normy
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę się pogodzić z Tż co by jutro od rana mieć się z kim kłócić
![]() Dobrej
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzają sie dni kiedy jeszcze wczesniej jest kąpiel...czasem troszke pozniej ale ogolnie ok.20 mała jest wykapana i kima.
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Margos wlasnie chodzi o to ze nie chcialabym przesuwac tej godziny w tyl bo chcialabym mieć przynajmniej wieczorem troche czasu dla siebie...
Jutro spróbuję ja wykapac o 18 moze to cos da |
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my juz prawie tez pogodzeniCytat:
zależy od dziecka............kiedyś kąpaliśmy Laure jak Wy Pitera-o 21 a wszystko sie cofneło do 20. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Czas na moje kapanko i kimanko. Do jutra żabki
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczynki za wsparcie
Nigdy nie sadzilam ze to powiem ale jeżeli chodzi o wychowanie Antosi to o wiele bardziej wole moja tesciowa niz mame. Juz sie nie moge doczekać kiedy w koncu sie wyprowadze... Dziecko spi a ja jestem glodna ale nie ide do kuchni bo nie mam zamiaru gadac z mama. Ide spac. Dobranoc laseczki
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
w sobote ide na wesele, jak sie "wystroje" to zrobie fote i wam wrzuce ale do Klubu
![]() a rzeski - ide machne fote.
|
#911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie słuchaj takich rzeczy. Wszyscy mądrzy jak nie muszą sami ogarnąć.Cytat:
Eve te wszystkie kompromitujące foty to ja schowam aż do 18stki chyba Zrobię mu potem album heheJak mi wypadały zęby to wróżki zębuszki nie było jeszcze na świecie a szkoda...Młody padł o 21. Mnie po tych śpiewach boli krtań. Mam nadzieję że to nie przeziębienie, bo tż kicha i prycha. Oby się mały nie zaraził ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
witam siee wyczerpana jak kon po westernie
tz byl w pracy 12 godzin i dopiero co wrocil ale zjadl zupe i poszedl usypiac Xawka a ja walcze z Leo i z 38,5stopni goraczki u siebie zaraz padne na pysk Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Eve, zdrowka dla Aleksa
Margosia, ale mialas z tym powrotem, ja bym sie tez poryczala i chyba wpadla w panike. Mela, za zabek u Margosi i super, ze Ali serduszko ma sie dobrze ![]() Edziu juz sie wyspal Dzisiejsze zasypianie to jakis cyrk i sama jestem sobie winna. Po kapieli Edek pojadl i szybko odplynal, wiec odlozylam go do lozeczka i zadowolona zaczelam ogarniac jego rzeczy i poruszylam przewijak na lizeczku, ktory go zbudzil (musialam go lekko przesunac, a dobrze wiedzialam ze ten dzwiek go czesto wybudzal Juz wiele razy tlumaczylam, ze po japieli z Edziem nie rozmawiam, bo staram sie go wyciszyc, a TZ stwierdzil, ze przeciez Maly i tak nie spal. No nie spal i trzeba bylo go uspic. Potem zjadl wiecej, zasnal i przed chwila go idlozylam, a ten kichnal Wlaczylam mu dzwiek odkurzania i jaka reakcja? Smieje sie i guga Zaczal marudzic, wiec znow jest przy cycu i je az uszy sie trzesa Ciekawe co bedzie dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Rocky no to podwójna piątka, bo ja tak się poklocilam z Tztem, że ho ho. Strasznie mi przykro, że On nie widzi problemu...
Mela super, że u kardiologa wszystko ok. No i brawa za pozbycie się przez Małgosie pierwszego zabka. Strawberry ja robię tak: po kąpieli butla. Odbijanie. Później kładę, daję smoka, pielucha na oczy, On się w nią wtula. Następnie z YouTube włączam dźwięk suszarki i dziecko śpi. jak juz mocno usnie to YouTube wyłączam.Hej. Ja jestem dzisiaj wypompowana całkowicie. Kłótnie z Tztem i w ogóle dooopa. Jutro z Małym do okulisty idę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam nadrabiam ale pędzicie jak szalone więc daje już spokój i bede na bierząco
|
|
|
|
#916 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS..brwi tez super ![]() Cytat:
![]() Jutro biorę się za mycie okien u mamy trochę chcę jej pomóc ![]() A pogoda sprzyja ku temu ![]() Dziś bylismy na spacerku w lesie i kilka grzybów jeszcze znalazłam ![]() A Ty biedna z tą @:/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co przynosi taka Zębuszka? Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co..dla mnie to jest dziwne..co komu do tego czy matka karmi piersią czy nie...no kurde....taki wybór..a co jak chce a nie może...to takim gadanie tylko dołuje się te biedne mamuśki... Misiaczka dałaś radę ![]() Cytat:
![]() Ostatnio się śmiałam jak to jest... jak dorosły pusci bączka albo beknie to taki wstyd... a jak dziecko zrobi bączka to radość, że go brzuszek nie boli, jak beknie to też super ![]() Cytat:
LEMURKI MALUTKIE!!! ogromne kciuki dla WAS!!!! |
||||||||||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, kocham Twoje rzęsy
![]() Ja zawsze chciałam sobie zrobić 1:1, ale boję się, że moje naturalne strasznie się osłabia. I tak z natury mam liche. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-22 o 22:06 |
|
|
|
#918 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Tweed pytałaś o ojca....zaczęło sie od tego, że my z Tż rozmawialiśmy normalnie z sąsiadem, z którym on wojuje i że niby jakieś teorie spiskowe z nim urządzaliśmy na niego
A ,,na swoim" jest super Tari ale masz mafioza w domu ![]() Cytat:
ona jest z moich okolic Skarżyska. Cytat:
Ja na ciemieniuchę używałam kremowego olejku Ziajka, potem smarowałam oliwką Hipp i wyczesywałam Cytat:
za wizytę u kardio i dla Małgosi za ząbka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to teraz możesz uwodzic spojrzeniem ![]() Moim mężczyzni już spią, ja obejrzałam mecz Radwańskiej ale przegrała idę się kąpać, potem odciąganie i spać. Dobrej nocki dla wszystkich |
||||||||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie...gdzie Neni... Dotka nas już chyba nie lubi....
A dobra rada Oliath to by mogła sie czasem pokazać
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam praktycznie wogole swoich rzes, bo sa mega krotkie - wiec przedluzala - nie widac
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- u Nenich to pewnie Skok Skoka Skokiem pogania...tak domniemam:/ |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo,
Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250 ![]() A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio. Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo ![]() ![]() ![]() Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem ![]() Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka nie dla meza nie, bo nie zasluzyl. Ide na wesele do kolezanki i jakos tak mnie naszlo - bo czuje sie jak kura domowa.
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43378100]Pozdro z parku szczytnickiego
tu tez cudnie ![/QUOTE]udała Ci się ta foteczka!!!
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość dzisiejszego dnia. Oliwia z okazji 3 miesięcy była marudna jak nigdy. Nie znoszę takich dni, bo czuję, że przerasta mnie to wszystko i pragnę uciec stąd jak najdalej. Najlepiej na samotne wakacje pod palmą.
niech już to dziecko rośnie i niech mi powie o co jej chodzi. A nie marudzenie i kwekanie. Łeb mnie nawala. Dziś cały dzień chodziłam w nieumytych włosach, zero makijażu. Dobrze, że chociaż zęby umylam. Nie znoszę siebie takiej niezadbanej. A jutro idę cierpieć pod laserem. Dobranoc wszystkim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#929 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No Kochana na Ciebie zawsze moge liczyc
|
||
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
teso no kochana
nawet jakbym chciala nie udaloby mi sie strzelic takiej ladnej foty - gratuluje zrecznosci i slicznie wyszliscie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

no to nieźle.

więc byłam unieruchomiona. Ale ileż można siedzieć bezczynnie. Skok jaki czy co...?
Teraz biedny leży półprzytomny na podłodze i nie może wstać
niech dochodzi do zdrówka.
Bylam tez s dzis robic sie dalej na bostwo - czyli wykorzystalam u kolezanki swoj prezent urodzinowy (urodziny mialam w lipcu, dzien po Aleksa narodzinach
Jak okresowe boleści sie nasilą to łykne sobie.
a do tego dobra kucharka i sama marchewkę wyhodowala
dla tesciowej 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

12.06.2010

idę się kąpać, potem odciąganie i spać.