Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 20:35   #901
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Powiedziała ze skoro Antosia nie chce spac to znaczy ze sie przestawila i powinnam ja kapac pozniej no wiec powiedzialam ze dziecko musi miec rutyne i chodź bym miala ja do 24 usypiac to godziny kapania nie zmienie. Dlatego nie jestem gotowa na dziecko...
no to nieźle.

Ja ustalonych godzin nie mam. Jeszcze czekam aż wstanie, a już 3,5 h minęło od karmienia :P Ostatnio drzemka przed kąpielą jest najdłuższa z całego dnia, a noce przesypia

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:35   #902
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Wlasnie sie dowiedziałam od mojej mamy ze piwinnam jeszcze poczekac z dzieckiem bo nie jestem jeszcze gotowa, za szybko sie denereuje... Dobrze ze ona byla gotowa na slub majac 19 lat i na dziecko majac 20...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

każdy sie czasem denerwuje,jedni szybciej inni wolniej.......
ech,nie przejmuj sie i nie słuchaj takich gadek
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Gnom w końcu padł po godzinie leżenia na mnie, już nie bawiłam się w odkładanie do łóżeczka, tylko skaturlałam go na nasze łóżko...i śpi. (chociaż wczoraj też mówiłam, że śpi a po 15 min koniec i impreza całą noc i cały dzień ) A w ciągu dnia też miał godzinę snu i też na mnie więc byłam unieruchomiona. Ale ileż można siedzieć bezczynnie. Skok jaki czy co...?

Mój piesek pozbył się dzisiaj męskości Teraz biedny leży półprzytomny na podłodze i nie może wstać W ogóle okazało się, że ma jedno jajko w brzuchu, więc musiał mieć rozcinane pół brzucha

.
Biedny piesio Ucałuj go w pyszczek niech dochodzi do zdrówka.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[

Rano skoczylam do kolezanki po recepte dla Aleksa na antybiotyk, bo to zapalenie drog moczowych Bylam tez s dzis robic sie dalej na bostwo - czyli wykorzystalam u kolezanki swoj prezent urodzinowy (urodziny mialam w lipcu, dzien po Aleksa narodzinach) i zrobilam sobie rzeski - alez mam teraz spojrzenie
To mrugnij do nas,powal spojrzeniem na focie
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Rocky ja raz wzięłam Stwierdziłam, że skoro po 3 miesiącu można dziecku podać to i sama mogę wziąć
No własnie ja tez tak sobie rozumuje Jak okresowe boleści sie nasilą to łykne sobie.
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
He he ja raczej do mniejszości będę należeć na forum bo moja teściowa fajna kobitka a do tego dobra kucharka i sama marchewkę wyhodowala
zazdroszcze dla tesciowej
Stary 2013-10-22, 20:38   #903
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
U nas byl nawet fajny dzien. Przed poludniem TZ zaoferowal sie pospacerowac z Edziem i pomimo deszczu spedzili na dworze 2h. Dobrze, ze TZ sie nie przejmuje tym, ze jest mokry A Edziu dotlenil sie. Ja w tym czasie ugotowalam obiad, poprasowalam i pospalam. Potem Edziu ladnie sie bawil, troche cwiczylismy, a teraz wykapany i najedzony zasnal mi na ramieniu. Sprobuje go za chwe odlozyc.
dla Tż
i czekamy na zdjęcia w rajstopkach
Cytat:
Powiedziała ze skoro Antosia nie chce spac to znaczy ze sie przestawila i powinnam ja kapac pozniej no wiec powiedzialam ze dziecko musi miec rutyne i chodź bym miala ja do 24 usypiac to godziny kapania nie zmienie. Dlatego nie jestem gotowa na dziecko...
Hm... ja osobiście bym chyba jednak zmieniła godzinę kąpieli na późniejszą
Przecież jak raz przesuniesz to w końcu późniejsza będzie rutyną... Nam Młody też się przestawił tylko w drugą stronę. Kiedyś kąpaliśmy Go o 21, teraz nie jest w stanie tak długo wytrzymać i kąpiemy między 18-19.30 I potem ładnie zasypia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:40   #904
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorem

Tari, swietna fotka 'karczka' Ja dzis Edkowi porobilam kompromitujace w rajsropkach, choc dla mnie wygladal w nich slodko

Ghia, mina po marchewce wymiata

Rocky, wspolczuje @

Strawberry, widze ze z Twojej many ekspert i co rusz ma 'zlote' mysli

Agaplast, przykro mi, nie wiedzialam ze torbiele na jajnikach moga byc juz u niemowlat. Moze poradz sie innego specjalisty aby sie upewnic czy to jest to. Zycze Biance szybkiego powrotu do zdrowia.

U nas byl nawet fajny dzien. Przed poludniem TZ zaoferowal sie pospacerowac z Edziem i pomimo deszczu spedzili na dworze 2h. Dobrze, ze TZ sie nie przejmuje tym, ze jest mokry A Edziu dotlenil sie. Ja w tym czasie ugotowalam obiad, poprasowalam i pospalam. Potem Edziu ladnie sie bawil, troche cwiczylismy, a teraz wykapany i najedzony zasnal mi na ramieniu. Sprobuje go za chwe odlozyc.

Fajnie Wam dzionek upłynął
Cytat:
masakra
Moj tz nie kumał o co chodzi z tą rutyną i ostatnio sam na własnej skórze sie przekonał jak ta rutyna jest ważna dla dziecka
Laura miała kilka dni zaburzoną swoją ukochaną rutynke i robiła jazdy.Wszystko przez przeprowadzke...Ale juz powróciło to do normy
Stary 2013-10-22, 20:43   #905
Margosia__
Zakorzenienie

Dobra idę się pogodzić z Tż co by jutro od rana mieć się z kim kłócić
Dobrej

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:43   #906
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Ja ustalonych godzin nie mam. Jeszcze czekam aż wstanie, a już 3,5 h minęło od karmienia :P Ostatnio drzemka przed kąpielą jest najdłuższa z całego dnia, a noce przesypia
My tez jakiś czas nie mielismy, z czasem sie unormowało i kąpiemy Laurke miedzy 19 a 20.Najczęsciej ok 19.30.
Zdarzają sie dni kiedy jeszcze wczesniej jest kąpiel...czasem troszke pozniej ale ogolnie ok.20 mała jest wykapana i kima.
Stary 2013-10-22, 20:44   #907
strawberry162
Rozeznanie

Margos wlasnie chodzi o to ze nie chcialabym przesuwac tej godziny w tyl bo chcialabym mieć przynajmniej wieczorem troche czasu dla siebie...
Jutro spróbuję ja wykapac o 18 moze to cos da

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:47   #908
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra idę się pogodzić z Tż co by jutro od rana mieć się z kim kłócić
Dobrej
my juz prawie tez pogodzeni
Cytat:
Hm... ja osobiście bym chyba jednak zmieniła godzinę kąpieli na późniejszą
Przecież jak raz przesuniesz to w końcu późniejsza będzie rutyną... Nam Młody też się przestawił tylko w drugą stronę. Kiedyś kąpaliśmy Go o 21, teraz nie jest w stanie tak długo wytrzymać i kąpiemy między 18-19.30 I potem ładnie zasypia
dobrze godosz.....

zależy od dziecka............kiedyś kąpaliśmy Laure jak Wy Pitera-o 21 a wszystko sie cofneło do 20.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Czas na moje kapanko i kimanko.
Do jutra żabki
Stary 2013-10-22, 20:47   #909
strawberry162
Rozeznanie

Dziekuje dziewczynki za wsparcie
Nigdy nie sadzilam ze to powiem ale jeżeli chodzi o wychowanie Antosi to o wiele bardziej wole moja tesciowa niz mame. Juz sie nie moge doczekać kiedy w koncu sie wyprowadze...

Dziecko spi a ja jestem glodna ale nie ide do kuchni bo nie mam zamiaru gadac z mama. Ide spac. Dobranoc laseczki

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:48   #910
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

w sobote ide na wesele, jak sie "wystroje" to zrobie fote i wam wrzuce ale do Klubu

a rzeski - ide machne fote.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rzesy.jpg (38,1 KB, 45 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:49   #911
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie sie dowiedziałam od mojej mamy ze piwinnam jeszcze poczekac z dzieckiem bo nie jestem jeszcze gotowa, za szybko sie denereuje... Dobrze ze ona byla gotowa na slub majac 19 lat i na dziecko majac 20...

nie słuchaj takich rzeczy. Wszyscy mądrzy jak nie muszą sami ogarnąć.

Cytat:
He he ja raczej do mniejszości będę należeć na forum bo moja teściowa fajna kobitka a do tego dobra kucharka i sama marchewkę wyhodowala

No u nas ze spaniem problemu nie ma a z jedzeniem taki malutki a co napięcie ma wspólnego z jedzeniem?

Mamusia Antosia
Prężenie się, wyginanie w różne strony.

Eve te wszystkie kompromitujące foty to ja schowam aż do 18stki chyba Zrobię mu potem album hehe

Jak mi wypadały zęby to wróżki zębuszki nie było jeszcze na świecie a szkoda...

Młody padł o 21. Mnie po tych śpiewach boli krtań. Mam nadzieję że to nie przeziębienie, bo tż kicha i prycha. Oby się mały nie zaraził

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:55   #912
ita83
Wtajemniczenie

witam siee wyczerpana jak kon po westernie

tz byl w pracy 12 godzin i dopiero co wrocil ale zjadl zupe i poszedl usypiac Xawka a ja walcze z Leo i z 38,5stopni goraczki u siebie
zaraz padne na pysk
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-22, 20:58   #913
jakierka
Zadomowienie

Eve, zdrowka dla Aleksa

Margosia, ale mialas z tym powrotem, ja bym sie tez poryczala i chyba wpadla w panike.

Mela, za zabek u Margosi i super, ze Ali serduszko ma sie dobrze

Edziu juz sie wyspal Dzisiejsze zasypianie to jakis cyrk i sama jestem sobie winna. Po kapieli Edek pojadl i szybko odplynal, wiec odlozylam go do lozeczka i zadowolona zaczelam ogarniac jego rzeczy i poruszylam przewijak na lizeczku, ktory go zbudzil (musialam go lekko przesunac, a dobrze wiedzialam ze ten dzwiek go czesto wybudzal ). Potem Edzia zostawilam TZtowi a sama poszlam pod prysznic. Oczywiscie poprosilam aby syna uspil a spod prysznica slysze rozmowy, gugania, spiewy Juz wiele razy tlumaczylam, ze po japieli z Edziem nie rozmawiam, bo staram sie go wyciszyc, a TZ stwierdzil, ze przeciez Maly i tak nie spal. No nie spal i trzeba bylo go uspic. Potem zjadl wiecej, zasnal i przed chwila go idlozylam, a ten kichnal Wlaczylam mu dzwiek odkurzania i jaka reakcja? Smieje sie i guga Zaczal marudzic, wiec znow jest przy cycu i je az uszy sie trzesa Ciekawe co bedzie dalej

Stary 2013-10-22, 20:58   #914
Agrafka86
Wtajemniczenie

Rocky no to podwójna piątka, bo ja tak się poklocilam z Tztem, że ho ho. Strasznie mi przykro, że On nie widzi problemu...

Mela super, że u kardiologa wszystko ok. No i brawa za pozbycie się przez Małgosie pierwszego zabka.

Strawberry ja robię tak: po kąpieli butla. Odbijanie. Później kładę, daję smoka, pielucha na oczy, On się w nią wtula. Następnie z YouTube włączam dźwięk suszarki i dziecko śpi. jak juz mocno usnie to YouTube wyłączam.

Hej. Ja jestem dzisiaj wypompowana całkowicie. Kłótnie z Tztem i w ogóle dooopa.
Jutro z Małym do okulisty idę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok .

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:58   #915
AgaPlast
Zadomowienie

Nadrabiam nadrabiam ale pędzicie jak szalone więc daje już spokój i bede na bierząco
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:04   #916
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
w sobote ide na wesele, jak sie "wystroje" to zrobie fote i wam wrzuce ale do Klubu

a rzeski - ide machne fote.
a co Ci robiła z rzeskami
PS..brwi tez super

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze do dziecięcego gina

NENI-gdzieś Ty? ????????????????????? ????????????
I Madiii???Jak tam liście? Pograbione?
moja Droga sad wygląda jak Picus glancus, mama mówiła bym juz dała spokoj a ja nie mogłam sie oprzec tym lisciom
Jutro biorę się za mycie okien u mamy trochę chcę jej pomóc

A pogoda sprzyja ku temu

Dziś bylismy na spacerku w lesie i kilka grzybów jeszcze znalazłam

A Ty biedna z tą @:/

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Koleżanka była dziś u neurologa i powiedział jej że te problemy z napięciem to efekt uboczny tabletek podtrzymujących ciąże. I to by się zgadzało czemu nagle tyle dzieci ma z tym problemy. Duphaston, nospa, fenoferol...

no nie mów....:/

Cytat:
Chyba mu nie smakowała marchewa
Załącznik 5454255

Mamusia Antosia
wstretna marchewa

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam,
przepraszam ze sie ostatnio nie udzielam ale miam małego doła.
Mała była na kontrolnym usg i ma nadal zastój moczu wiec raczej jest to wada wrodzna i do tego wyszło ze ma torbiel na jajniku
podobno to genetyczne ale u mni w rodzinie nikt nie miał i dlatego sie martwie.
Musze teraz załatwic wizyte u nefrologa i zobaczyc co dalej.
poztaram sie was ponadrabiac.
uuu to kciuki by było ok!!!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
My po kardiologu. Wszystko ok, te szmery to normalka i mam sie nie martwic. Moge sobie powtorzyc badanie jak mala skonczy 2 lata ale koniecznosci nie ma. Alicja grzecznie rozmawiala z pania doktoemr. Smiala sie po swojemu a pani dr pyta "Co to jakas infekcja? Kaszelek?" Powiedzialam ze to jej smiech bo ona tak smiesznie sie smieje jakby kaslala.
Nie lubie jezdzic po Lodzi jak sie spiesze. Wszedzie korki, a tu mi Alicja o cyca sie dopomina. Bylam sama bo maz zostal z Malgosia w domu. Musialam na Statoilu karmic.

Aaaa i news: Malgosi wypadl pierwszy zabek!!! Dzis w nocy przyjdzie do niej wrozka zebuszka z prezencikiem. Nie wie kiedy zgubila zeba, gdzies na podworku. Teraz cieszy sie ze jej nie oklamalam i rzeczywiscie nie bolalo.

super, ze wsio ok po kardio.

A co przynosi taka Zębuszka?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
nie nadrobie, padam na cyce, ryj i na wszystko
Drugi dzień bez Tż, praca na 3 etaty: pomoc domowa, niania, praca zawodowa.
Muszę wytrzymać półtora miesiąca. Troszkę mi Mama pomaga na ile może zdrowotnie.
Antka dziś przewentylowałam w ogrodzie. Pogoda cudna, jutro też tak ma być.
Może wieczorem albo w nocy poczytam.
a gdzie go pogoniłaś?

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witajcie

ehhh... rzadko zaglądam ostatnio bo co rusz coś się dzieje...
Jak nie ROTAWIRUS to teraz mały na antybiotyku...
Gardełko zaczerwienione i strasznie kaszle...
Znów uziemieni mały już szajby w domu dostaje
ja też

Do tego walczymy z ciemieniuchą... wychodzi mu już na brwiach... smarujemy oliwką ale szczerze to g*wno daje macie jakiś złoty sposób na to świństwo???
Boję się że może to być jednak alergia na coś a nie ciemieniucha...
biedne maleństwo!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
:

przez to karmienie stworzysz sobie osobna liste wrogów

Wiecie co..dla mnie to jest dziwne..co komu do tego czy matka karmi piersią czy nie...no kurde....taki wybór..a co jak chce a nie może...to takim gadanie tylko dołuje się te biedne mamuśki...

Misiaczka dałaś radę

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A ja muszę pochwalić Filipa - dziś też była kupka! Nie wiedziałam, że to będzie dla mnie taka radość :P
brawo za kupkę coś o tym wiem,jakie to szczęście

Ostatnio się śmiałam jak to jest...

jak dorosły pusci bączka albo beknie to taki wstyd...
a jak dziecko zrobi bączka to radość, że go brzuszek nie boli, jak beknie to też super
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
A jaki smoczek? Sprawdz na doz .pl tam masz darmową dostawę do apteki.

Małego po marchewce boli brzuszek Myślałam wczoraj że to marudzenie to od niewyspania, ale dziś śpi dobrze a marudzi. Teraz czytam, że po marchewce tak może być bo zatwardza. Jak myślicie wprowadzać jutro nowe warzywko czy poczekać kilka dni?
moze poczekaj...żeby brzuś się uspokoił..

LEMURKI MALUTKIE!!! ogromne kciuki dla WAS!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:05   #917
lachryma
Zakorzenienie

Eve, kocham Twoje rzęsy
Ja zawsze chciałam sobie zrobić 1:1, ale boję się, że moje naturalne strasznie się osłabia. I tak z natury mam liche.

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-10-22 o 21:06
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:05   #918
magolina
Wtajemniczenie

Tweed pytałaś o ojca....zaczęło sie od tego, że my z Tż rozmawialiśmy normalnie z sąsiadem, z którym on wojuje i że niby jakieś teorie spiskowe z nim urządzaliśmy na niego potem robił nam na złość typu trzaskał drzwiami jak Młody spał, wiercił, walił mlotkiem itp a jak mu się zwracało uwage, że dziecko śpi to twierdził,że jemu to nie przeszkadza więc chcieliśmy zabudować sobie górę żeby tak nie było słychać to nam nie pozwolił, no bo to JEGO dom. A jak powiedzieliśmy że jak się nie da zabudować to się wyprowadzimy to powiedział, że jak nam się nie podoba to droga wolna. No więc nie było wyjścia bo ja bym psychicznie tam wysiadła.

A ,,na swoim" jest super

Tari ale masz mafioza w domu

Cytat:
Magolina avgdzie tak babka mieszka? czy ona nie nazywa sie Stanislawa Zajac? Bo ja mialam do takiej samej babki jechac jak opisujesz a my z tych samych stron
A wiesz, że nawet nie wiem jak ta babka ma na nazwisko?? ona jest z moich okolic Skarżyska.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witajcie

ehhh... rzadko zaglądam ostatnio bo co rusz coś się dzieje...
Jak nie ROTAWIRUS to teraz mały na antybiotyku...
Gardełko zaczerwienione i strasznie kaszle...
Znów uziemieni mały już szajby w domu dostaje
ja też

Do tego walczymy z ciemieniuchą... wychodzi mu już na brwiach... smarujemy oliwką ale szczerze to g*wno daje macie jakiś złoty sposób na to świństwo???
Boję się że może to być jednak alergia na coś a nie ciemieniucha...
Ojjj współczuję i zdrówka Smyka

Ja na ciemieniuchę używałam kremowego olejku Ziajka, potem smarowałam oliwką Hipp i wyczesywałam ciemieniucha zeszła ale myję tą Ziajką Adasia nadal. Buźkę też bo na brwiach też miał.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
My po kardiologu. Wszystko ok, te szmery to normalka i mam sie nie martwic. Moge sobie powtorzyc badanie jak mala skonczy 2 lata ale koniecznosci nie ma. Alicja grzecznie rozmawiala z pania doktoemr. Smiala sie po swojemu a pani dr pyta "Co to jakas infekcja? Kaszelek?" Powiedzialam ze to jej smiech bo ona tak smiesznie sie smieje jakby kaslala.
Nie lubie jezdzic po Lodzi jak sie spiesze. Wszedzie korki, a tu mi Alicja o cyca sie dopomina. Bylam sama bo maz zostal z Malgosia w domu. Musialam na Statoilu karmic.

Aaaa i news: Malgosi wypadl pierwszy zabek!!! Dzis w nocy przyjdzie do niej wrozka zebuszka z prezencikiem. Nie wie kiedy zgubila zeba, gdzies na podworku. Teraz cieszy sie ze jej nie oklamalam i rzeczywiscie nie bolalo.

za wizytę u kardio i dla Małgosi za ząbka.

Cytat:
Witam,
Mała była na kontrolnym usg i ma nadal zastój moczu wiec raczej jest to wada wrodzna i do tego wyszło ze ma torbiel na jajniku
Zdrowka dla Małej

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Jejuuuuu, pierwszy raz miałam takie przygody z usypianiem Amelki. Tak ją bolał brzuszek, że krzyk to chyba w dzielnicy obok słyszeli. Godzinę totalnego płaczu. Ciepła pieluszka na brzuszek, herbatka rumiankowa i jakoś udało się pokonać ból . Biedna Kryszynka padła mi na rękach. TŻ był przerażony, ale stanął na wysokości zadania i razem ogarnęliśmy sytuację. Oby to się nie powtórzyło, bo serce mi pęknie ...
Oby się nie powtórzyło

Cytat:
Chyba mu nie smakowała marchewa
Załącznik 5454255

Mamusia Antosia
No chyba nie

Cytat:

nie przejmuj się takim gadaniem, jesteś super mamą

Cytat:

Rano skoczylam do kolezanki po recepte dla Aleksa na antybiotyk, bo to zapalenie drog moczowych Bylam tez s dzis robic sie dalej na bostwo - czyli wykorzystalam u kolezanki swoj prezent urodzinowy (urodziny mialam w lipcu, dzien po Aleksa narodzinach) i zrobilam sobie rzeski - alez mam teraz spojrzenie
Zdrówka dla Aleksa.
No to teraz możesz uwodzic spojrzeniem

Moim mężczyzni już spią, ja obejrzałam mecz Radwańskiej ale przegrała idę się kąpać, potem odciąganie i spać.

Dobrej nocki dla wszystkich
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:05   #919
madi82
Zakorzenienie

Właśnie...gdzie Neni... Dotka nas już chyba nie lubi....
A dobra rada Oliath to by mogła sie czasem pokazać

28.07.2013r.
Stary 2013-10-22, 21:08   #920
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a co Ci robiła z rzeskami
PS..brwi tez super
ja nie mam praktycznie wogole swoich rzes, bo sa mega krotkie - wiec przedluzala - nie widac i o to chodzi, maja byc naturalne.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-22, 21:08   #921
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie...gdzie Neni... Dotka nas już chyba nie lubi....
A dobra rada Oliath to by mogła sie czasem pokazać
No mamuski się ociagaja

Stary 2013-10-22, 21:11   #922
jakierka
Zadomowienie

Eve, super rzesy wygladaja Szykujesz sie na przybycie meza, co?

Stary 2013-10-22, 21:13   #923
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam praktycznie wogole swoich rzes, bo sa mega krotkie - wiec przedluzala - nie widac i o to chodzi, maja byc naturalne.
swietnie wyglądają!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
No mamuski się ociagaja

u Nenich to pewnie Skok Skoka Skokiem pogania...tak domniemam:/

28.07.2013r.
Stary 2013-10-22, 21:13   #924
Oliath
Zakorzenienie

Hejo,

Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu

Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym

Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250

A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio.

Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie zadnych skaz, kolek ani brzydkich kupek nie zaobserwowano wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo

Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem

Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS

Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:14   #925
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jakierka nie dla meza nie, bo nie zasluzyl. Ide na wesele do kolezanki i jakos tak mnie naszlo - bo czuje sie jak kura domowa.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-22, 21:15   #926
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43378100]Pozdro z parku szczytnickiego tu tez cudnie ![/QUOTE]

udała Ci się ta foteczka!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-10-22, 21:24   #927
lachryma
Zakorzenienie

Mam dość dzisiejszego dnia. Oliwia z okazji 3 miesięcy była marudna jak nigdy. Nie znoszę takich dni, bo czuję, że przerasta mnie to wszystko i pragnę uciec stąd jak najdalej. Najlepiej na samotne wakacje pod palmą.
niech już to dziecko rośnie i niech mi powie o co jej chodzi. A nie marudzenie i kwekanie.
Łeb mnie nawala.
Dziś cały dzień chodziłam w nieumytych włosach, zero makijażu. Dobrze, że chociaż zęby umylam. Nie znoszę siebie takiej niezadbanej.

A jutro idę cierpieć pod laserem.
Dobranoc wszystkim.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
jakierka nie dla meza nie, bo nie zasluzyl. Ide na wesele do kolezanki i jakos tak mnie naszlo - bo czuje sie jak kura domowa.
I dobrze! Takie rzeczy to dla siebie trzeba robić,a nie żeby przypodobać się mężowi.

Stary 2013-10-22, 21:28   #928
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo,

Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu

Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym

Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250

A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio.

Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie zadnych skaz, kolek ani brzydkich kupek nie zaobserwowano wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo

Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem

Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS

Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
nie widzialam mleka krowiego prosto od mucki w kartoniku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-22, 21:29   #929
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Witam,
Biedactwo!! Mam nadzieje ze cos sie da zaradzic...

Cytat:

Olej matke..

Cytat:
udała Ci się ta foteczka!!!
No Kochana na Ciebie zawsze moge liczyc
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:31   #930
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

teso no kochana nawet jakbym chciala nie udaloby mi sie strzelic takiej ladnej foty - gratuluje zrecznosci i slicznie wyszliscie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości