![]() |
#331 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do makijazu to takie "tapeciary" sa tez w Polsce ![]() Cytat:
![]()
Morena mia, siete son los pecados cometidos, suman ocho conmigo, nueve los que te cobro, mas de diez he sentido y por mi parte, sobra darte lo que me das, damelo... damelo bien, lo pongo aqui, lo pongo a quien |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym ja nie mowilam,czy sa super ubrane,czy tez nie,opisywalam ich ogolny styl ubierania sie,najczesciej spotykany na ulicach,mnie sie on nie podoba,nie musisz podzielac mojego zdania ![]() nie mowimy tu o tym co jest rowniez w polsce.... kazdy opisywal styl kobiet z kraju,w ktorym mieszka... ![]() owszem,ja NIGDY nie spotkalam naprawde ladnej wloszki i uwierz mi,ze bardzo wiele osob by moje zdanie podzielilo,no ale zalezy tez co sie komu podoba,co sie uwaza za ladne ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ja nie cierpie natomiast tych szalikow wokol szyi, nawet teraz. az tak im zimno ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2755989 3]
![]() ![]() ja nie cierpie natomiast tych szalikow wokol szyi, nawet teraz. az tak im zimno ? ![]() Fakt,ja szaliki nawet teraz widuje,moja kolezanka tak je namietnie nosi ![]() ![]() a ja rurki i trambki to nawet u doroslych dziewczyn widze nie tylko u nastolatek,wyjatkowo mi sie to nie podoba ![]()
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja nie mowie ze wszystkie wloszki sa piekne, zdarzaja sie te ladne i te nieciekawe z urody, no ale w innych krajach nie jest przypadkiem tak samo? ![]() z pelnym szacunkiem dla twojego zdania ![]()
Morena mia, siete son los pecados cometidos, suman ocho conmigo, nueve los que te cobro, mas de diez he sentido y por mi parte, sobra darte lo que me das, damelo... damelo bien, lo pongo aqui, lo pongo a quien |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cala masa osob (cudoziemcow) mieszkajacych we wloszech ma podobne odczucia do moich ,co mnie utwierdzilo w przekonaniu,ze chyba z moim wzrokiem nie jest az tak zle ![]() one raczej uroda nie grzesza,jest niewiele tych atrakcyjnych,z tego co obserwuje,no ale gusta sa gustami ![]() a co do ich ubioru,tez niestety nic specjalnego,chociaz ktos by sobie mogl pomyslec,Mediolan stolica mody (jakos tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
ja tam uwazam, ze jest duzo ladnych dziewczyn we Wloszech
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiadomo rozne sa gusta ![]() ![]() moze zalezy od regionu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do ubioru to mnie drazni to ze co prawda ladnie sie ubieraja( nie wszystkie) ale troche nudnawo ![]() ![]() chociaz sama musze sie przyznac, ze w ostatnia zime sama sobie kupilam dwie pary ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
no to teraz ja
![]() mieszkam w wiedniu i generalnie ciężko mi określić, jak chodza ubrane tutejsze kobiety, ale może dlatego, że jest ciężko okreslić, kto jest miejscowy, a kto przyjezdny ![]() jak miałam 17 lat mieszkałam rok w niemczech, więc mogę co nieco powiedzieć o nastolatkach. w mieście, którym mieszkałam panowała jakaś moda na "zbuntowany" image: dziewczyny nosiły podarte kolorowe rajstopy, były obwieszone jakimiś łancuchami, no i te fryzury!...np. zafarbowana na zielono albo wściekły róż grzywka itp. młode niemki potrafiły kupować mnóstwo firmowych ciuchów i nosić je tak, by wyglądały jak za grosze z lumpeksów. generalnie panowała jakaś moda na ustylizowane niechlujstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie odpowiem ![]() ![]() ![]() Tak z tymi włosami to lekka przesada,zielenie, róże, fiolety, norma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Wizażanki, wizażanki! Może pora nieco odświeżyć ten temat?!
Przeglądałam tak to forum i do tej pory nie zauważyłam, by któraś z was omówiła sposób ubierania się kobiet na Dalekim Wschodzie, toteż dorzucę swoje trzy grosze! W miejscu, w którym regularnie przesiaduję [ czyt. Japonia ] na ulicach panuje istna rewia mody! Nie mówiąc już o kobietach dorosłych, bo większość z nich preferuje elegancki styl ubierania się, są zadbane i naprawdę bardzo trudno dostrzec wśród tłumu przedstawicielek płci pięknej jakąś 'maszkarę', to wśród nastolatków panuje istny kosmos! Ogromna różnorodność stylów począwszy od lolitek, gotów, przez różnego rodzaju przedstawicielki gyaru, na przerysowanych ganguro skończywszy, chociaż i tak mój największy podziw zdobyły fanki j-rocka, z kolorowymi włosami i toną kolczyków, których za żadne skarby świata, nie da się sklasyfikować do odpowiedniej kategorii. Pomysłowość tych ludzi zabija, zdecydowanie, ale mimo wszystko, wyglądają genialnie i to im trzeba przyznać : 3 ~`
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
W mniejszych miejscowosciach (czytaj zadupiach) gdzie jest tylko jeden slep spozywczy i fabryka ryb obowiazuja dwa style: roboczy (uniform ktory da ci pracodawca) i wygodny (dres, kaloszki lub adidaski). A no i jezcze stroj wizytowy czyli najczesciej bluza, sweterek i jeansy. Zero makijazu, fryzura jal najprostsza... ludziom sie nie chce starac bo i nie ma po co!!!Zycia towarzyskiego tam nie ma, dyskoteki tylko jak ktos w domu urzadzi, jak jest jakis bar to przypomina poska mordownie - spelunke, zycie toczy sie tylko wokol pracy!
Dobre hahaah ale taka jest prawda hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Rewelacja te zjecie!
Poznasz Polke w Irlandii po:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
A teraz uwaga! One piece - hit sezonu w krajach skandynawskich:
http://onepiece.com/se/shop/info/ind...FdAumAodFVYw8w http://onepiece.com/se/shop/category/view:1 ![]() Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2011-12-06 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
e,ja już w tamtym sezonie widywałam ludzi w tych "uroczych" kombinezonkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2011-12-09 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
widocznie w tym sezonie są"większym hitem",kurde naprawdę mogłam brać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Katalonki - wszystkie tak samo. Nijako, szaro, z kolorowymi dodatkami i apaszkami.
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Ja sie w duzej czesci zgodze z tym co napisala Romanaccia.
Wloszki zazwyczaj ubieraja sie na sportowo, tego lata widzialam ogrom studenten w jeansach i tshirtach Hard rock cafee (jakby jeszcze ladne byly te tshirty to ok ale dla mne to bardziej bym do spania nosila). Do tego drazni mnie obsesja posiadania znanych i drogich marek nawet jak kogos nie stac na to. Wszedzie widze torebki LV(glownie dwa stare fasony), okulary Armaniego itp. So do samej urody to bardzo podobaja mi sie oczy wloszek ale w wiekszosci sa niskie i nabite (nie grube ale zazwyczaj sa trosszke przy kosci). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
moze tak odswiezyc watek?
![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a apropo tych modnych dzielnic nad Bosforem- ostatnio podśmiewamy się z mega sportowego trendu- wszyscy noszą firmowe, sportowe ciuchy, niemal jak na jogging, a do tego tona biżuterii, makijaż od a do z i te właśnie mega wielkie okulary- prawie poszłam biegać, ale starbucks wołał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie kroluja dresy, powyciagane podkoszulki, najczesciej z dlugimi rekawami, bez wzgledu na to czy za oknem jest ponad 30 stopni, spodnice nalozone na spodnie, crocsy - obowiazkowo ze skarpetami na nogach. Do calosci dolozony jest recznik zawieszony na szyi, lub bardziej dyskretnie, maly reczniczek w reku.
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
U nas obowiazuje cos takiego
sportowe buty spodnie do biegania a do tego super wypasiona,markowa torebka,oczywiscie nie sportowa no i na przyklad elegancki plaszczyk lub na przyklad krotka skorzana kurteczka
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
to sa legginsy/getry a nie spodnie do biegania. gdyby nie te buty, to by jeszcze przeszlo ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Finki nie dbają o siebie prawie wcale. W użyciu codziennym, w każde miejsce, bez względu na okazję zakładają dresy (ale nie ładne ubrania z dresowej bawełny, jaką teraz szyje Risk Made in Poland, na przykład), ale paskudne ortaliony, albo dresiory (typu po domu) tak duże, że wyglądają jak ściągnięte ze starszego brata ![]() Makijaż... Tak jak wspomniane, nie malują się prawie wcale. Albo! Nakładają tonę makijażu szpachlą. Ciapią się samoopalaczami i robią im się zacieki na szyi... Bo w większości mają jasne cery. Ostatnimi czasy zrobiła się moda na sztuczne rzęsy (1:1) i szpory żelowe. Jestem za jednym i drugim, o ile jest wykonane to ładnie i z gracją. Czego nie mogę powiedzieć o Finkach. Rzęsy (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć) mają takiej samej długości na całym oku. Sprawia to wrażenie takiej lalki z lat 80./90. (takiej, która jak stoi prosto ma oczy otwarte, a jak się ja położy to je zamyka), dość przerażające (a do tego lubią sobie tam ciapnąć jakąś cyrkonię, albo kolorowe rzęski...). Szpony, jak wszędzie, byle długie i na bogato. (Co nadmienię raz jeszcze, laska tak "wyszpachlowana" pomyka w centrum handlowym w dresie) Włosy. Mało która ma ładne i zadbane włosy. Te blondwłose mają je bardzo cienkie i mało, te ciemnowłose lubią się na jasne farbować. Do tego milion róży, fioletów, zieleni, wystrzyżeń, przedłużeń, etc. Wiele osób wygląda jak papugi. Ozdoby. Nigdy i nigdzie nie widziałam ludzi z tyloma kolczykami (zwłaszcza twarzy) i wieloma bardzo dziwnymi tatuażami... Ostatnio rzuciła mi się na mieście w oczy para, obydwoje mieli POŁOWY twarzy wytatuowane tribalami ![]() Nadal mnie zastanawia jak oni przezywają w czasie zimy w Conversach. A fińskie zimy to tak nawet do -30... ![]() Finki praktycznie prawie wcale nie chodzą w sukienkach i spódnicach w dzień powszedni. Przywdziewają je natomiast na imprezy w klubach, do tego wysokie szpile, na których większość jest nienauczona chodzić (bo normalka to adidasy i emuki) i idą w tango (i jak już Taka wspomniała, bywają zazwyczaj bardzo agresywne, jak popiją). Jak nadmienione - jak na ulicy trafi się zadbana, ładna dziewczyna w spódnicy lub sukience i na obcasie, to 90% nie jest Finka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do imprez to ja częściej widuję Norweżki nie na szpilkach,a w kozakach, oficerkach niezależnie od pory roku ![]() Trampki są tak powszechne i popularne,że są sklepy obuwnicze sprzedające tylko trampki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakładają to wszyscy... Głównie młodzież. A poza tym jest taka tradycja, że jak studenci wybierają się na miasto na rundkę po barach i literalną "naj*bkę" do nieprzytomności, to zakładają takie kombinezony jednoczęściowe. Typowo robocze. W danym mieście zazwyczaj jeden kierunek ma swój kolor (chociaż nie koniecznie). Po tym można poznać brać studencką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za wspomnieniu o stylu Finek. W wakacje odwiedzę ten kraj po raz pierwszy i dobrze wiedzieć, czego pod tym względem można się spodziewać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.