|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Ja tez mam dyszke ![]() Tari- milo mi. Moze chcesz autograf ![]() ![]() Czy Ty jestes z Lodzi? Cos mi sie kojarzy? Bo Lodz to moje ulubione miasto. Od lat kibicuje jednej z lodzkich druzyn pilkarskich ![]() Mela- zazdroszcze Malgosi takiej gabki z Klapuszkiem bo go kocham poprostu. Kiedys mialam nawet torebke z nim i zebyscie wiedzialy, ze z nia chodzilam ![]() No i ![]() Ja spylam spac. Ledwo juz na oczy widze. Maly spi od 1,5h ale ja mialam pranie do zlozenia, a nie chcialam zostawiac na potem zeby mi kot sie nie wtrynil. No to milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Witamy sie
![]() Lemurki wielkie kciukasy Mela 100 lat ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ![]() My tradycyjnie nie spimy od 4 tylko dzisiaj brak także drzemki porannej :/ Za godz. na spacerek to mała znowu pospi ze 3 godz. a ja w tym czsie ogarne chate bo burdel straszny. A niby nie ma nikogo w domu cały dzien ![]() Wczoraj tez miałam mega mało pokarmu. Pewnie stres zrobił swoje i cały dzien wisiałam na laktatorze jak tylko mała nie piła i dzisiaj bola suciory okropnie. Dziewczyny współczuje przejsc z TZ . Mój na szczescie sie ogarnoł i sam bierze sie za mała bo widzi ze czasami padam na twarz. Potrafi juz nawet kupe przewinąc ![]() ![]() ![]() No i niezłe przeboje macie z chrzcinami:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co oni się z Ptysiem tak dziś zgadali? On identycznie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Cześć
EWEEVE chrzciny robimy w Winnicy a kościół katedra chyba odwrotnie powinnam napisać ![]() ARRABIATA przykro mi z powodu pieska. A co mu się stało? TARI no to u nas nie napięcie jest problemem bo mały się nie pręży tylko nie chce stać czyli u nas chyba refluks jest problemem MAGOLINA to ta babka chyba bliżej Kielc mieszka a powiedz coś więcej jak wygląda zabieg bo u tej to ponoć bolesny bardzo U nas noc spokojna ale standardowo pobudka o 4 rano i znowu zwłoki jestem ale po śniadaniu Antonio usunął więc śmigam i ja Dobranoc ![]() Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-23 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||
Rozeznanie
|
Mela - wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nie umię się tym ebay-em obsłużyć :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka nawet w miarę.. Mały początkowo super spał..4h ![]() ![]() Powiem Wam, że gdybym miała wstać po tych dwóch pierwszych drzemkach, byłabym wyspana.. ale te godzinne bliżej rana- one mnie rozwalają po prostu. Dzisiaj znowu pobudka po 7..guganie w łóżeczku, rozciąganie się i uśmiechy.. nie dałoby się Małego uśpić ![]() Wczoraj był tak piękny i ciepły dzień, że 3 razy na spacerek wychodziliśmy.. Olek krótko spał..wracaliśmy na cyca, zabawa do upadłego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj popołudniu jedziemy z Olkiem na basen.. przyjaciele zabierają swoją córę i będziemy się pluskać ![]() ![]() Aaaa i Oluś coraz więcej śmieje się na głos.. wczoraj pod blokiem, gdy się obudził usiadłam na ławce przy wózku i mówiłam zmieniając intonację i pokazując głową 'mama mówi taaaak' Oluś mówie nieeeee!'.. nie wiem co w tym śmiesznego, ale Mały miał niezłą podzierkę ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Chciałam nadrobić wczorajszy dzień i dzisiejszy ranek, ale Mały się obudził już..eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |||||
Zakorzenienie
|
Katerine2 ogólnie to całą tą sytuację z tż rodziną uważam za chorą, dobrze, że udało wam się znaleźć chrzestną dla Justynki. A szwagierkę trzeba olewać, niech rodzina sama dojdzie do tego, że przydałaby się jej terapia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nudzi ci się o tej godzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Tari gdzie ten bobotic moge dostać i co to jest?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-23 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
She, ja osobiscie lubie ebay, ale to tylko dlatego, ze korzystam z angielskiego. Polski ebay nie jest tak popularny jak allegro, wiec jezeli masz konto ba allegro to chyba lepiej
![]() Czy ktos sie orientuje czy na allegro mozna placic przez paypal? Mela, Ty kiedys wspominalas, ze nie widzisz zdjec w aplikacji. Ja jakos w swojej moge wchodzic na strone www, ale bezpisrednio z aplikacji. Chyba ze to tylko w iPhone. W kazdym razie tam gdzie sie robi update na dole jest tez srodkowa ikonka i wlasnie ona prowadzi do www ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Fajne rzęski
![]() ![]() [QUOTE=Oliath;43386507 Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250 ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Tari- Widzew
![]() ![]() Dzoan- ![]() Ja uwielbiam ebay. Karmie wiec nie spie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#1005 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
byczyliśmy sie w łóżku do 9 ![]() dziś idziemy na szczepienie a pogoda słoneczna tylko wieje zimny wiatr |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
Michał wszystko dobrze u okulisty
![]() Ghia jak u Was z refluksem? Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1007 |
Zadomowienie
|
dzwoniłam do poradni nefrologicznej i mam termin na sierpien 2014!!!!!!!!!
ciekawe jak ginekolog ma terminy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że jest dziecięcy gin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() po jakimś czasie zaczynasz mieć halucynacje i łapiesz kontakt z jimmem morissonem ![]() Cytat:
![]() Moze jeszcze sie ogarnie, a jak nie to daj mu w łep i sama go nastaw! Cytat:
![]() Trzymam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
Moj tez sie zajal starszakiem i teraz mają super kontakt, ale nie wyobrazam sobie zeby nic nie robil przy maluchu... A wiecie co, dzisiaj nie spie od 4 rano, najpierw kupa i przebieranie, potem stękanie i krecenie sie w lozeczku, potem okazalo sie ze sie zlal i wszystko mokre, wiec przebieranie, w miedzy czasie sie wybudzil i nie mogl juz zasnac, potem karmienie, potem znow krecenie sie... I kupa... I w trakcie przebierania slysze ze Ignas strasznie placze w swoim pokoju... No i pierwszy raz bylam w takiej sytuacji ze nie wiem ktoremu dziecku pomoc... Tu kupa, tam placz... Myslalam ze tz do niego pojdzie i przytuli ale cisza a spal na dole po pozno wrocil wiec nie moglam go huknac.. Wiec przebralam malego zostawilam na moim lozku i poszlam do starszaka, mial zly sen wiec przytulilam mocno, przykrylam kolderka dalam misia i polezalam z nim chwile zeby spokojnie zasnal... No i powrot do malego ktory ciamkal na szczescie spokojnie piastki ... I potem znow proba uspienia, ale nic z tego.. Na koncu a byla juz 7 rano wzielam go na rece chwile pobujalam zasnal, odlozylam do lozeczka i spal godzinke do momentu kiedy tz nie wszedl do pokoju z pytaniem czy te ciuszki przygotowane dla starszaka na pantonime to ciuszki na pantonime. ![]() ![]() ![]() ![]() nosz powiesic za jaja głąba to czasami mało... ![]() I tak oto jestem po kawie, maly spi pol godzinki w wozku.. Ale cos sie wierci wiec zaraz pewnie koniec drzemki.. Ehhhh Łącze sie w bólu z pozostałymi zombie... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Paulinka- mozesz mi podac przepis na to jak robisz dynie
![]() A ja dostalam od jednej ciotki taki mikserek z pojemniczkami do robienia tych marchewek i innych sloiczkow i tam jest ciekawa rozpiska jak karmic dziecko na dobe i jest dla kp i mm taka sama. Jest podzial na od 4-6 na 7mc , 8mc i potem chyba na juz wiekszego dzidziolka. Jak sie wyspie to Wam wrzuce ![]() Maly cos swiruje lekko cos baczki go mecza. Ide zasnac moze sie uda ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#1011 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Bosz jak czytam ze Wy wstalyscie o 4 to ja sie zastanawiam, o ktorej Wy spac chodzicie? Z kurami chyba.
U mnie 3:30 i ja jeszcze oka nie zmrozylam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#1013 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Wczoraj młody poszedl spać z Tż o 21.30, wstał na jedzenie po 3, poszedł od razu spać, wstał po 7, zjadł, poszedł spać i śpi nadal ![]() Ja po sniadaniu, umalowana, czekam jak wstanie, zje, przebieranko, ubieranko i lecimy na spacerek. Katerine, Czerwony Balonik współczuje problemów z chrzestnymi i chrzcinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Mela, wszystkiego najlepszego okazji 18stki
![]() Domcia, przykro, że tż zachowuje się jak burak ![]() Samanta, zadławię się kiedyś przez ciebie ze śmiechu ![]() Teso, współczuję nocki... Musieliśmy go wykastrować bo zrobił się agresywny i złośliwy. Pogryzł naszą suczkę i pooblewał wszystkie drzwi w domu. Bałam się o dziecko. Pies jest ze schroniska i niewiadomo, co mu w głowie siedzi. U nas w końcu normalna nocka. Od 1 karmienie co 3h. Chociaż o 4 Kuba rozbudził się na maxa, zaczął gadać i się śmiać...ale go zignorowałam, to się uspokoił i zasnął ![]() Teraz go położyłam na macie ale zaczął ryczeć to przełożyłam do huśtawki. Nie spodobał mu się prezent od babci za 'dwieście dwadzieścia' ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-23 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Oliath ratuje dlatego terapia w pt.
Dzis tak sobie mysle ze Alicja jest totalnym przypadkiem, wpadka i chyba jako znak dla nas sie urodzila, ze mamy byc razem. Bo kompletnie nie byla planowana. Chcialam drugie dziecko ale jeszcze odkladalam to w czasie bo malzenstwo, bo praca itd. A teraz ze zdwojona sila musimy o nas walczyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1017 | |||||||
Konto usunięte
|
Hej!
Od wczoraj miałam chyba z 15 stron nadrabiania, ale nadrobiłam, jednak mało co pamiętam i lecę jedynie na cytatach. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Całą ciążę Nospę (ale o wpływie Nospy już tu rozmawiałyśmy), Dupka, Euthyrox, Clexane, 2 ostatnie tygodnie Fenoterol, no sporo tego było, ale pewnie części z tych leków zawdzięczam to, że Mały jest na świecie. Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie, Smily Play Słodkich snów, genialny produkt - gdyby się nie zepsuł :/ Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy od sprzedawcy. Cytat:
![]() Mela STO LAAAAT ![]() Ja ostatnio chodzę na spacerki, mój tata aktualnie nie może do mnie przyjechać, to wszystko ogarniam sama, więc na kompa pozostaje mniej czasu. Arturek waży 5600 g, przybrał w tydzień niecałe 90 gramów, trochę mało, ale może odbija się ten brak apetytu - bo teraz je już ociupinkę ociupinkę lepiej. Ale chyba grunt, że przybiera, no nie? Poza tym nocki u nas OK, dzisiaj w nocy (tak, można się popukać w głowę:P) sama obudziłam dziecko na jedzenie... Bo mi się wiercił od 1 i myślałam, że zaraz będzie ryk, poleciałam do kuchni, zrobiłam mleko, wracam, a ten śpi w najlepsze. No to poczekałam chwilę, nic. Delikatnie przewinęłam, trochę się rozbudził, zjadł i kima. Potem jeszcze pobudka ok. 5. Do 8 spaliśmy, częściowo na mnie, ale ja już czasami nie mam siły na usypianie i biorę dziecko na siebie i śpimy... Teraz jeszcze trochę odciągnę, potem ogarnę chatę, siebie i spacerek. Jest taka cudowna pogoda, wczoraj chodziłam w krótkim rękawku. Jak Mały śpi, to ja sobie zakładam słuchawki (jak chodzę po takiej ścieżce, żadnych samochodów ani nic) i ludzie się na mnie dziwnie patrzą, czy to naprawdę coś strasznego? I nie pamiętam, co miałam więcej pisać, jak mi się przypomni, to napiszę. Karuzelka spakowana, mama weźmie i odda ją do sklepu do reklamacji, nie wiem, co ja zrobię do czasu rozpatrzenia... Na razie mam taki pałąk z zabawkami, nieruchomy, ale nie interesuje to zbytnio Arturka. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A, jeszcze: wczoraj widziałam na tej ścieżce ludzi z takim totalnie oldschoolowym wózkiem kwadratowym, granatowym, zgadnijcie, o kim od razu pomyślałam? ![]() Podobny do tego: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...OIDnn6Re1tZUuB tylko większe i białe koła, a to obicie takie jakby zamszowe, ale też granatowy. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
chciałam Was nadrobić i zamiast tego zasiedziałam się na youtube
![]() ale już się biorę Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Jaka konkretnie herbatkę rumiankowa podajecie dzieciom?? chodzi mi o firmę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mały mi płacze spać chce, a sam nie umie zasnąć więc jęk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.