|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Kurde znowu mnie wizaż wylogował, nigdy wczesniej mi się tak nie zdarzało
![]() Cytat:
Moja sie rozpycha, ręce rozłożone na boki, łapie za włosy, dla mnie to ciężkie przeżycie jak z nią śpię np. Jakie przytulanie, ona nie chce odpycha mnie ![]() Cytat:
No przykre ale przynajmniej będziesz do niej jeździć na wakacje ![]() Cytat:
|
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Kurcze a ja ostatnio często tak Zuzkę noszę, tak jak Ty pokazałaś że nie wolno. Ale nie cały czas, tylko jak ją wnoszę po schodach, czasami po domu. W tej prawidłowej pozycji jest mi ciężko bo ona ciężka już jest ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:32 |
|||
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
silver, czytalam, ze wodonercze w znakomitej wiekszosci przypadkow mija samoistnie, takze glowa do gory
cala, wspolczuje przezyc ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka już coraz lepiej. Kaszle jeszce , ale przynajmniej nie płacze przy tym. Nosek ma lekko zatkany, ale nic jej nie cieknie.
Wczoraj ją za grubo ubrałam, nie spociła się, ale była bardzo gorąca ![]() tak normalnie to bym jej czapki nie założyła. ehhhhhDziś znowu pięknie. Jak się obudzi to wybywamy na jakiś spacer. OBiad muszę ugotowac, a tak mi się nie chce. Chyba pomidorówka bedzie na szybko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Aaa Zrozumiałam, że to w ogóle tak nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Dziecko mi śpi już godzinę, a ja zamiast coś zrobić w domu to się obijam |
|
|
|
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radosna tworczosc uprawiam ze sniadaniami: jogurt z owocami, kisiele, budynie. Jutro zrobie cos a la kleik z chleba na mm z bananem i morelami. Cytat:
|
||
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Cała-wiem co przeżyłaś,pisałam wam nie raz jak Oskar mi się dusił flegmą. Boję się tych chwil jak cholera-ale wtedy trzeba zachować zimną krew i przede wszystkim zdrowy umysł. Tylko tak możemy pomóc dziecku. Ewik- (w słowniku zawsze wychodzi mi dzik ) ja też często myślę o doszkoleniu się w kwestii pierwszej pomocy dla tak małego dziecka. Tu metody są inne jak u dorosłego człowieka więc warto byłoby wiedzieć jak postąpić w razie wypadku. Przeraża mnie to że może coś się stać (bo przecież może) a ja nie będę wiedziała jak działać.Dla Was za bioderka.Silver- będzie wszystko dobrze. Nie nastawiaj się od razu na najgorsze. Dobrze że wychodzicie do domu
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie dobrze! Sciskam Darusie U nas siostra tz, wiec będzie mnie mało Meneq fajny pomysł z zestawieniem zdjęć naszych z dziećmi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4388 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
jeju pierwsza noc w życiu, gdzie nie spałam ani minuty ![]() nie wiem chyba go brzuch bolał , jęczał, nic nie pomagało a rano zrobił 3 smierdzace zielone kupy dobrze,ze TZ po 5 wzial malego to pospałam chwilke Cytat:
![]() ja dawałam troszkę, oddech niemowlaka ziejącego czosnkiem- bezcenne ![]() Cytat:
to chyba jednak chodziło o ramen ![]() chcę zrobić przy najbliższej okazji, myślałąm,żeby wywar był głównie drobiowy (czy indyk też może być? ) z dodatkiem wieprzowiny ale nie za dużo już Ci mówię co mam z dodatków, które chciałabym wykorzystać makaron soba pasta miso grzyby shitake tofu czy mogę wykorzystać wszyztko z tych dodatkow poza mięsem i typowymi warzywami na wywar? mogłabyś wrzucić przepis do klubu? i jeszcze jedno wyzwanie- kaczka, mam kaczkę i mam ochotę ją zluzować- czyli wycągnąć szkielet, znudziła mi się już taka klasyczna z jabłkami, chciałąbym zjeść ją wg orientalnego przepisu ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE]ja już to dawno mówiłam Całą bidulko ale się stracha najadłaś, mój TZ kiedyś tak we śnie zrobił, też myslałam,że ze strachu się przekręce
|
|||
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko-bo Ty pisałaś że zarobiłaś na sprzedaży ciuchów 600 zł. Zdradzisz mi sekret jak?
![]() Albo ja mam jakieś ubrania nie teges albo brak talentu do sprzedaży. Póki co miałam tylko kilka wymian i parę propozycji wymian (ale nie doszły do skutku). No i POMÓŻCIE MI PRZY WYMYŚLENIU PREZENTU DLA MĘŻULA Aha mój syn dziś kończy 9 miesięcy
|
#4390 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szajka za wizytę.Kurcze robię brzuszki, jak pogoda jest to skakanka, myślę o bieganiu, a wczoraj po 21 szarlotka na ciepło z lodami ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
GRATULACJE
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio - nie zazdroszcze kombinowania. Cytat:
![]() Po 1 rzeczywiscie, teraz juz ponad 600zl, ale hmm w przeciagu roku??? Takze nie jest to jakis kosmiczny wynik ![]() Hmm a w jaki sposob wystawiasz ubrania i robisz zdjecia? Ja staram sie robic je w dobrym swietle (czasem jak widze niektore fotki na tablicy to porazka :/), najpierw sama rzecz, a potem ewentualnie na mnie. Podaje tez wymiary. I ceny nie sa jakies wygorowane, kilkanascie zl biore za rzecz. Propozycje wymian to plaga na tablicy niestety... Buziaczki dla Oskarka
|
||
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam sie szczerze, ze od zera ramenu nigdy nie robilam - zawsze albo w knajpie albo do instatnt dodaje troche dodatkow i gotowe. A z kaczka chyba moje sily przeceniasz, szukalam, czegos, ale specjalnie kaczki sie nie jada a tym bardziej nadziewanej. A zbieg okolicznosci niesamowity Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-10-23 o 11:10 |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem właśnie,że jajo fajnie pasuje do ramenu, widziałam ostatnio w książce jeszcze kawalek takie zarumionego boczusiu ![]() ano i za skończone miesiące |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś weszło 40ml kaszy. Może zjadłaby do końca (zrobiłam 60) ale spać się zachciało i teraz śpi. Słucham Waszych rad, w tym tej Nancy, żeby nawet jeśli nie zje - zachowywać schemat posiłków, i względnie się trzymam godzin, że np między 11-12 jest kaszka, nawet jak zje jedną łyżeczkę..
Między posiłkami pierś of course i do spróbowania różności BLW.. Szaja: kciuki! Cała: o boże, tego się boję najbardziej, zakrztuszenia...
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, progres jest
![]() Meduzza kochanie, dziękuję za przesyłkę, właśnie dostałam laktator uratowałaś moją laktację jestem Ci bardzo wdzięczna a Leoś na pewno jeszcze bardziej
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Meduza: brawo za postawę i pomoc dla Naszej Marsi!
Ehh, mama mi przyniosła krokiety z pieczarkami i barszcz i zamiast to zostawić na potem na obiad to ja jem teraz... o 11:51 - no ale ślinotoku dostałam a Mała śpi to chociaż raz zjem nie w biegu - tak to sobie tłumaczę:P |
|
|
|
#4398 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43389667]Na 16:30 wizyta jest
trzymam!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja sprzedaję z różnym skutkiem - przede wszystkim na all. Jakbym pozbierała do kupy to może tez by się jakaś większa kwota uzbierała, bo wpada po 20-30 zł. Najczęściej jest tak że jak sądzę że się nie sprzeda to się sprzedaje i odwrotnie, no i ja też wystawiam za grosze. Lecę się ubierać, dziś na pewno nie wrócimy do domu przed zachodem słońca pieeeeeeknie tam |
||||
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie zaznaczyło mi cytatów
![]() Sliver trzymam kciuki za córeczkę... Zrobiłyśmy wczoraj mnóstwo ładnych zdjęć, tzn daleko im do zdjęć Bokeh, ale i tak mi się podobają. Wstawię jakieś ale to dopiero jak przyjedzie mi transfer, bo na tym necie teraz nie mogę nic zrobić... AAAA I muszę pochwalić tź, wczoraj siedział całe popołudnie z małą no i wogle jakoś lepiej między nami... Chyba troche zrozumiał... Zmykamy na spacerek... Miłego.... |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko-staram się robić zdjęcia przy dobrym naturalnym świetle. Wydaje mi się że zdjęcia wychodzą w porządku. Ceny też nie są wysokie bo dużo rzeczy mam po 3,5,7 złotych-to ceny za koszulki,bluzki na długi rękaw,spodnie,jedyne co mam droższe to suknia ślubna i suknia balowa-ale to wiadomo że nie sprzedam za 10 zł. Co do opisów-no może tu pies pogrzebany... Zawsze pisze tylko jaki jest rozmiar z metki. Jak mam czas to pisze firmę danej rzeczy i tyle. Nie mam czasu na szczegółowe informacje dlatego zawsze pisze że więcej informacji udziele na pw. Może faktycznie trzeba lepszego opisu na zachętę
![]() i zdjęcia na "modelu"
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, o matkozcórką :strach-drzwi: Jak dobrze, że wiedziałaś, co robić ![]() Fewciu, super, że nocka lepsza Mała, I jeszcze dla Piotrusia Insolito! ------------------------------ Bożesz, jak jest cudnie ![]() I ogłaszam, że moje dziecko spało dzisiaj w wózku Jak już wracałyśmy, to zasnęła i ją zostawiłam koło domu. Spała chyba godzinę.Trochę pizga, ale to chyba nawet lepiej, bo tak to by nie było czym oddychać ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Yellow, Pola też szybko zaczęła podnosić główkę w leżeniu na brzuszku. Nie wiem kiedy dokładnie, ale chrzciny miała w Wielkanoc, i wtedy już podnosiła. No a jak z pełzaniem Oliego? On ciągnie bezwładnie nogi przy tym podciąganiu się, czy jakoś ich tam "używa"? Bo jeśli cokolwiek z nimi robi, to nie jest tak źle |
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Trochę przepadłam, no ale od pon na uczelni bywałam no i dziś miałam wejściowkę to trza było się pouczyć wszystko napisałam ![]() No i oczywiście moje bole głowy... no masakra jakaś, jak zaboli to ja nie mogę patrzeć na telefon, bo od tego światła, które on daje jest jeszcze gorzej Właśnie wracam do domu, pewnie wskocze w dresy i pójdę z Ola na spacer. I syf armagedoński muszę ogarnąć, jeju tak mnie to wkurza, że jak ja mam szkole i nie sprzątam w tym czasie w domu to ten brud narasta, nikt nawet palcem nie kiwnie! I ja bym tego nie sprzątała,no ale jak pomyśle, że Ola te brudy wyciera, a czasem zjada... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyznaję , że trochę się opuściłam w łajzarzowaniu -wybaczcie ![]() Powoli normują nam si e sprawy życiowe także planuje dołączyć jak dawniej. Tylko nie umiem się wbić ;/ Streści mi któraś ostatnie 20 stron ? ( Meduzza, Charlizz?)Dzisiaj Blanka pięknie sygnalizuje że śpiąca - podchodzi do mnie wspina się się i przytula, biorę ją na ręce ona mnie ściska za szyje i chwile ją nosze i zasypia , cudowny widok Wpadnę później |
|
|
|
#4405 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję strachu ![]() Cytat:
jedynie nogami fika i ręce normalnie wg mnie pracują, no dokładnie tak jakby było za niskie napięcie tułowia i obręczy barkowej Cytat:
Cytat:
nie obsłużyłabym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dziękuję za kciuki jeszcze
|
||||||||
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soba ugotowac a pozniej podsmazyc razem ze szczypiorem, paluszkami krabowymi i grzybami shiitake. Doprawic sola i pieprzem oraz sosem sojowym i bialym winem w proporcji 6:1 |
|
|
|
|
#4407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lenova no w końcu! Cieszę się że wszystko idzie ku lepszemu! Charliz brawa za wejściówke! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to ja ![]() Cytat:
Powiedz mi - japonska zywnosc tez jest tak konserwowana jak w PL? Cytat:
Cytat:
Niestety wystawianie wymaga czasu, dlatego ja zwykle fotki robie w dzien, a wystawiam wieczorem jak Kubus spi. W opisie krotko charakteryzuje rzecz (kolor, material, fason, itp), podaje rozmiar, firme, stan, czasem wymiary, zawsze pisze o kosztach wysylki lub mozliwosci odbioru osobistego. Podalam tez swoj tel.kom i powiem Ci, ze sporo osob sie tak kontaktuje (sms lub rozmowa). Zauwazylam, ze najlatwiej sprzedac bielizne (ale nie zuzyte majciochy :P) - jakies body, koszulki nocne, gorsety, legginsy, staniki nieuzywane, itp. Oprocz tego tuniki, szale, spodniczki, sukienki, torebki. Koszulki z krotkim czy dlugim rekawem, spodnie rzadko schodza. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43393409] u nas identycznie - NIGDY leżąc na plecach nie podniosła głowy jedynie nogami fika i ręce normalnie wg mnie pracują, no dokładnie tak jakby było za niskie napięcie tułowia i obręczy barkowej [/QUOTE] No to piatka! U nas tez nozki i łapki szalone, podobno problem tkwi w wiotkosci brzucha. Moze u Was tez cos w ten desen? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-23 o 13:39 |
||||
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis zrobilam 160ml mm, zoltko i lyzke skrobi, wszystko wymieszalam, ciagle mieszajac zagotowalam na malym ogniu az do otrzymania odpowiedniej konsystencji. |
||
|
|
|
#4410 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, też możliwe, bo u nas brzuszek spory, rozlany
![]() Dziewczyny, dorwałam w pracowniczej bibliotece GENIALNĄ książkę "Zabawy, zabawki, dzieci" Idy Merżan. Ona taka pro-korczakowska, a książka jest z 1967 roku - i tym bardziej mnie szokuje (pozytywnie!). http://allegro.pl/zabawy-zabawki-dzi...459669189.html ta pozycja. Ja ogólnie uważam, że Korczak jest bardzo AP a ta książka musiała być kolosalną rewolucją w tamtych czasach pani opisuje np. w jak głupi sposób rodzice psują dzieciom zabawę, jak ważne jest pozwalanie na samodzielne rozwiązywanie dziecięcych konfliktów, ba - opisuje 2 niemowląt, jedno w wózku swobodne, bawi się nogami, cieszy słońcem, uśmiecha do dzieci (bla bla bla) a drugie opatulone ciasno przez "nierozsądną mamę" ciche, potulne, bez możliwości - uwaga! swobodnego ruchu. Takie teksty w czasach, gdy dzieci ciasno owijało się niemalże pierwszy rok ale jestem pod mega wrażeniem i muszę inne książki tej pani dorwać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

Moja sie rozpycha, ręce rozłożone na boki, łapie za włosy, dla mnie to ciężkie przeżycie jak z nią śpię np. Jakie przytulanie, ona nie chce odpycha mnie 
tak nas w nocy pogryzly ze o rany, mlody przez to buszowal w nocy poltorej godz, drapal sie i wkurzal, tyle, ze spalismy ladnie do 8 praiwe, ale i tak zombie jestem 
22.05.2008
14.08.2011

za wizytę i silver za wynik Darii 

na pewno będzie dobrze! Sciskam Darusie