My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 17:26   #3331
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja bym dała pokrowce Mnie osobiście bardziej się one podobają niż krzesła. No ale zależy też, czy te pokrowce są płatne i ile

Wreszcie się do tego przyznałaś

Moja babcia kocha piwonie, dlatego moje działkowe, hodowane są specjalnie przez mamę dla babci, na Dzień Matki Także są zawsze w maju
chyba nawet ich nie ma i bym musiała od jakiejś firmy dekorującej pożyczac
ale na szczęście nie muszę się tym głowić bo dziewczyny mnie utwierdziły w przekonaniu że moje krzesła są piękne
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:31   #3332
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość

Co do wspólnych ślubów, ja bym chyba zaproponowała wspólny To takie moje małe marzenie. Chyba że nie dzierżyłabym jej czy coś...
ja nigdy w życiu nie chciałabym podwójnego ślubu - może zabrzmi to niefajnie, ale chcę być w tym dniu najważniejsza, w ogóle logistycznie nie wyobrażam sobie takiego przedsięwzięcia ...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Sluchajcie u nas siostra TZta bierze slub 12 kwietnia, ich kuzynka 30 maja a my 21 czerwca. Bedzie okolo 40 gosci dublujacych sie na kazdym weselu, i co mamy zrobic???
Na poaczatku oczywiscie mialam mega wku*w, ale co ja moge poradzic. Dalej jest mi troche przykro...
Opiumalfa u nas jest dokładnie tak samo - jak już pisałam na wątku - siostra TŻ dwa miesiące przed nami. My dwa miesiące później, a co gorsza ślub będzie około 400km od miasta rodzinnego TŻ.

I co, i trudno

Nie mam zamiaru się przejmować ani nie jestem zła. A już tym bardziej nie wpadłabym na pomysł przekładania ślubu - w kolejnym roku może znów coś wypaść i takie błędne koło.

Nawet cieszę się, że mamy śluby tak koło siebie - bardzo lubię siostrę TŻ i fajnie wymieniać się doświadczeniami i podpatrzyć u nich co i jak będzie wyglądało

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:33   #3333
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
I ja! I ja! też 26.04
Mam dylemat salowy, jak już pisałam wcześniej mamy wesele w sali teatru i zastanawiam się nad jej dekoracją tzn. niby mamy mieć ubrane krzesła i stoły "weselnie" ale obicie krzeseł jest tak ciekawe że nie wiem czy nie zostawić takich "nieubranych"
skoro krzesła ładne to nie ma potrzeby ich zasłaniać, czasami lokale daja pokrowce na krzesła, żeby się nie syfiły, bo zawsze ktoś coś może rozlać, czy palucha wytrzeć w krzesło (znam takich, niestety)
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Kocham cir za ten post teraz juz wiem jak te róze sie nazywają rośnie krzak pod oknem teściowej i ciagle sie na nie czaje, osttanio coś sugerowałam że takich potrzebuje na bukiet, a ona tylko skomentowała "róża jak róża"

miałam dziś pierwszy koszmar ślubny
w kościele przed wejściem wszyscy goście zdeptali mój dlugi welon tak, ze nic z niego nie zostało... jedziemy na sale a tam jakaś studniówka!!!! a nas wepchneli do takiej maleńkiej sali. Zespół zaczał puszczać piosenki z kaset magnetofonowych z naszego odtwarzacza z lat 90 ktory straszy na półce u nas w domu, a mężczyźni zakamuflowali się w pokoju gdzie była olbrzymia plazma i grali w wyścigi samochodowe i kobiety siedziały i piły wódkę bez popitki!
cóż za ignorancja!!!

haha, niezły koszmarek, baby zawsze dadzą radę
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja chcę fuksjowe buty
ja też
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mowa o kszesłach, myślicie że na moje potrzebne są pokrowce??
Średnio mi widzę widzą pokrowce a krzesła całkiem ładne, choć na tych zdjęciach niewiele widać, oceńcie proszę
ładnych krzeseł zasłaniać nie trzeba
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Widze, ze temat wieku, zabaw itp no niezle, my z TZ w sumie stare dziady ja na slubie bede miala praweie 28 bo 25 maja mam urodziny, Tz ju bedzie mial 31 Co do zabaw to ja osobiscie bym chciala miec karete, strasznie mi sie podoba, oraz konkurs tanca ale dla panów, zreszta co i jak ustale dopiero z zespolem, bo to oni bywaja na weseleach i wiedza co sie sprawdza
konkurs tańca dla facetów to jest genialny pomysł, na jednym weselu chłopaki zostali podstępem zaciągnięci przez wokalistkę do kibelka, kazała im zdjąc spodnie, panowie się rozochocili, a ona z wora wyjęła spódniczki baletniczki (która szukała baletowego motywu?? ) i musieli tańczyc jezioro łabędzie :P najpierw w zespole a później każdy solo, wygrał ten, który zdobył najgłośniejsze oklaski (zespół jakoś to mierzył), a na drugim w parach tańczyli, ja płakałam ze śmiechu
Cytat:
gornek u mnie tez na pewno będzie kareta i tradycyjne krzesełka to chcemy razem z oczepinami... a tak o 2 w nocy jak goście będa się jeszcze trzymać to chciałabym zorganizować 30minutowe biesiadowanie przy stołach, ale nie wiem czy to sie uda przy okragłych stolikach

w ogole mam taki plan czasowy
24:00 - tort
1:00 oczepiny (teraz na weselu tak były i super - wesele wydawało sie bardziej dynamiczne) + 2 konkursy wyżej wspomniane
2:00/2:30 biesiadowanie, a zaraz po nim taniec z zimnymi ogniami i pożegnanie fotografa...
co sie podczas biesiadowaai robi?? bo mi się to z jedzeniem kojarzy i śpiewami
a co do zimnych ogni to też bym chciała, ale boję się o suknię...
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
U nas też będzie kareta a z pozostałych zabaw to chyba najbardziej ucieszą się uczestnicy bowiem będziemy rozdawać ekstra prezenty-np.odkurzacz bezprzewodowy-czyli zmiotka i szufelka,lub ekspres do kawy-kawa+gazeta super ekspres...i takie tam

gornek my jesteśmy starsze dziady od Was
moja kuzynka miała jedną z nagród jacuzzi, miska z wodą gazowaną
Cytat:
nie zgodzę sie z tobą dla mnie pokrowce są po prostu odświętne
dodają elegancji, zobacz na moja sale w pokrowcach https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...18831384_n.jpg i bez http://www.aljo.pl/gallery/4b71e54d7f29e.jpg - jest różnica
jak dla mnie oba wyglądają super, salę masz przepiękną
Cytat:
A co sądzicie o zabawach na oczepinach? jeszcze niedawno myslałam że to super pomysł a teraz sama nie wiem...
ale w sumie to chciałabym, ale takie integrujące, może jakiś uklad taneczny? chyba za bardzo kombinuje
kombinuj, kombinuj, na weselu nr 1 cały czas zabawy były i wszyscy się bawili, ale było mało gości, ok. 50-60 osób.
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Świat_katarzyny Ale obłedna sala !!! mega !

Edit: My tort cchcemy podać po obiedzie ! jako deser do obiadu a ten deser z obiadu przesunąć na później
też sądzę, że tort po obiedzie to dobry pomysł, bo później w czasie upojenia nikt nie chce jeść tortu, bo niby szkodzi, ja jem zawsze i jest ok
Stary 2013-10-23, 17:34   #3334
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
nie zgodzę sie z tobą dla mnie pokrowce są po prostu odświętne
dodają elegancji, zobacz na moja sale w pokrowcach https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...18831384_n.jpg i bez http://www.aljo.pl/gallery/4b71e54d7f29e.jpg - jest różnica
Masz bardzo ładną salę Powiem szczerze że w obydwu wersjach mi się podoba

Cytat:
Też mamy takie prezenty
a dokładnie:
ekspres do kawy (gazeta Ekspres i paczka kawy)
rejs Batorym (wódka Batory)
kolacja w restauracji chińskie- pałeczki, ryz, świeczka
zastawa stołowa- papierowe tacki i plastikowe sztućce
polonez caro - papierosy caro i wódka polonez
odkurzacz bez przewodowy- szufelka i zmiotka
zmywarka- płyn do naczyń i ścierka
7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza
Zgapiam!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
nic specjalnego nie planujemy, pewnie pójdziemy sobie na romantic kolację wyjeżdzać na pewno nie będziemy nigdzie, bo tydzień później lecimy do barcelony
Jedziecie pozwiedzać?Chcemy pojechac tam z TŻ w bliżej nieokreślonym terminie więc jakbyś miała namiar na jakiś fajny hotel/pensjonat to poprosze

Cytat:
jak myslicie - 2 zabawy przy oczepinach wystarczą + wykupowanie butów PM? a może to za dużo?
Do tego dojdzie rzucanie welonem/krawatem, taniec na wózek więc myślę że wystarczy
Ja zauwazyłam w ciągu ostatnich kilku lat, że coraz mniej osób bierze udział w oczepinach. My będziemy mieć jakieś tańce integrujące, ale to zaraz na początku, żeby rozruszać towarzystwo.

Cytat:
Świat_katarzyny Ale obłedna sala !!! mega !

Edit: My tort cchcemy podać po obiedzie ! jako deser do obiadu a ten deser z obiadu przesunąć na później
Mój TŻ chce tort po obiedzie, ja też coraz bardziej się skłaniam ku takiemu rozwiązaniu. Ok 22 po wypiciu kilku głębszych nie każdy ma ochotę na tort i sporo zostaje, więc to jest jakiś argument za

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Witaj w klubie i jak widać data ślubu też ta sama Ja z moim TŻ poznałam się na studiach i w przyszłym roku prawie Nam stuknie 10 lat jak się znamy, a ze sobą jesteśmy od 2 lat ... eh... a wszystko zaczeło się od przyjaźni a tymczasem z tego wszystkiego wyszło takie "przeznaczenie" hehe
My też jesteśmy ze sobą 2 lata, a znamy się ok 6 chyba

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
My też test zgodności i rzucanie podwiązką/krawatem Może coś jeszcze, ale nic na siłę. A jaka to zabawa "kareta"?
Kareta http://www.youtube.com/watch?v=HcUhwMMMHbM

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Też tak robicie? Czy zdajecie się na orkiestrę / DJ-a/ wodzireja?
Zabawy będziemy ustalać z zespołem, może oni będą mieli jakąś fajną propozycję. Podoba mi się jeszcze coś takiego, tylko jakoś bardziej dynamicznie prowadzone http://www.youtube.com/watch?v=54O2DLU7Djo
Stary 2013-10-23, 17:35   #3335
enzunio
BAN stały

Ja chcę zamienić godzinowo tort z lodami
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:35   #3336
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja krzesła będę miała "ubrane" u nas to 5 zeta za sztukę a gości około 100. Bardziej podobają mi się takie niż łyse.
Wódki około 150 sztuk planujemy kupić mam nadzieję że starczy na 2 dni z poprawinami. I chyba nie będziemy rozdawać, zależy czy i ile zostanie.
Pończochy będę miała zdecydowanie, może wezmę drugą parę w razie gdyby. Bardzo dobrze mi się w nich chodzi niezależnie czy kupię za 4 zeta czy 16. Myślę że przy skakaniu na weselichu zjeżdżać nie będą

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:37   #3337
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U nas tort będzie dopiero około 21 - 22. To taka dodatkowa atrakcja - tort krojony jest w piwnicze dworku, która oświetlona jest świecami i lampionami

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-23, 17:38   #3338
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
O! I to jest genialny pomysł! Jak to czasami dobrze mądrego posłuchać
Stary 2013-10-23, 17:46   #3339
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
skoro krzesła ładne to nie ma potrzeby ich zasłaniać, czasami lokale daja pokrowce na krzesła, żeby się nie syfiły, bo zawsze ktoś coś może rozlać, czy palucha wytrzeć w krzesło (znam takich, niestety)
tego nie wzięłam pod uwagę... Popytam jeszcze w restauracji jak tam pojadę, czy pokrowce są obowiązkowe , jeśli tak to nie będę walczyć bo głupio doliczać krzesło do kosztorysu. Dziękuję za otrzeźwienie umysły!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:52   #3340
no_doubt
Wtajemniczenie

Co do wieku to ja Was dziewczyny zakasuje wszystkie: mam 31 lat, a dokładnie w dniu ślubu (moje urodziny) będę miała 32 lata!!!! To ja z Mieszkiem I popołudniową herbatkę piłam Powiem Wam więcej mój TŻ jest ode mnie młodszy o 4 lata Znamy się od 2007 r., a w dniu ślubu będziemy ze sobą 4 lata i 3 miesiące I co Wy na to?

Co się tyczy krzesełek na sali: będę miała pokrowce na krzesełkach (5 zł szt.) do tego przewiązane kokardą (ok. 2 zł/szt.)

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:58   #3341
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Co do wieku to ja Was dziewczyny zakasuje wszystkie: mam 31 lat, a dokładnie w dniu ślubu (moje urodziny) będę miała 32 lata!!!! To ja z Mieszkiem I popołudniową herbatkę piłam Powiem Wam więcej mój TŻ jest ode mnie młodszy o 4 lata Znamy się od 2007 r., a w dniu ślubu będziemy ze sobą 4 lata i 3 miesiące I co Wy na to?
No to mnie przebiłaś, bo ja będę miała tyle 5 dni po swoim ślubie
Stary 2013-10-23, 18:02   #3342
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
tego nie wzięłam pod uwagę... Popytam jeszcze w restauracji jak tam pojadę, czy pokrowce są obowiązkowe , jeśli tak to nie będę walczyć bo głupio doliczać krzesło do kosztorysu. Dziękuję za otrzeźwienie umysły!
Cytat:
Co się tyczy krzesełek na sali: będę miała pokrowce na krzesełkach (5 zł szt.) do tego przewiązane kokardą (ok. 2 zł/szt.)
uważam, że pobieranie kasy za "ubranie" krzeseł to czyste zdzierstwo, jeszcze takie kwoty!!! u mnie też jest pobierana taka opłata, ale ja jej nie ponoszę ze względu na promocję, ale z tego co wiem, to pobierają chyba 4 zł za "pranie" skoro ktoś prowadzi dom weselny czy salę weselną powinien liczyć się z tym, że takie rzeczy ludzie wezmą i powinien sobie wliczyć to w cenę albo wrzucic w koszty, bo za obrusy jakoś opłat się nie pobiera, a to one się najbardziej brudzą...
Stary 2013-10-23, 18:04   #3343
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
uważam, że pobieranie kasy za "ubranie" krzeseł to czyste zdzierstwo, jeszcze takie kwoty!!! u mnie też jest pobierana taka opłata, ale ja jej nie ponoszę ze względu na promocję, ale z tego co wiem, to pobierają chyba 4 zł za "pranie" skoro ktoś prowadzi dom weselny czy salę weselną powinien liczyć się z tym, że takie rzeczy ludzie wezmą i powinien sobie wliczyć to w cenę albo wrzucic w koszty, bo za obrusy jakoś opłat się nie pobiera, a to one się najbardziej brudzą...
Możliwe, że tak, ale ja chyba nie mam siły się licytować o takie rzeczy. Według mnie to powinno być w cenie sali, no ale cóż...

Lemon "tyle" czyli 31?

Stary 2013-10-23, 18:06   #3344
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Ja mam na szczęście pokrowce wliczone w cenę

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:07   #3345
mojakaren
Zakorzenienie

no_doubt

Lemon_Drop

W dniu ślubu będziecie tak piękne i szczęśliwe, że ubędzie Wam spokojnie o jedną dekadę ;D

Co do pokrowców - to faktycznie zdzierstwo. Ale ja słyszałam śmieszniejszą rzecz - na sali pani dolicza sobie po 5zł od każdego gościa w ramach .....
NAPIWKU DLA KELNERÓW To jakaś żenada ;/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-23, 18:10   #3346
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
no_doubt

Lemon_Drop

W dniu ślubu będziecie tak piękne i szczęśliwe, że ubędzie Wam spokojnie o jedną dekadę ;D

Co do pokrowców - to faktycznie zdzierstwo. Ale ja słyszałam śmieszniejszą rzecz - na sali pani dolicza sobie po 5zł od każdego gościa w ramach .....
mojakaren trochę kosmetyczce podkładu pójdzie, by ukryć to i owo

A z tym napiwkiem to zabiłaś mnie takim zwyczajem to chyba wole płacić 5 zł za krzesło

Stary 2013-10-23, 18:12   #3347
rabbitka
Rozeznanie

Ale bapeodukowałyście
Ysia krzesła ładne, ale jak Dziewczyny juz wspomniały ja bym postawiła na pokrowce, bardziej weselne mi się wydaja no i prawda, chronia przed uszkodzeniem krzesła my mam w cenie sali

Swiat_Katarzyny piękna Twoja sala, z pokrowcami zdecydowanie lepiej

Co do oczepin, my nie będziemy mić, a jedyna zabawa, to rucanie bukietem i krawatem/muchą. Reszty nie lubię :p
Co do wieku mu znamy się ponad 4 lata, jesteśmy z sobą 2 lata, w dniu ślubu będziemy mieć ja 25 TŻ 26. Ogólnie ostatnio czuje się staro (kryzys jesienny chyba) ale ludzie dają mi na oko 18/19 lat, o dowód jestem zawsze pytana :p
Peonie/piwonie, szczęściara ze mnie bo w czerwcu łatwo dostępne (od razu mi to florystka powiedziała) więc napewno będą w bukiecie i dekoracjach.
Co do ślubów w Rodzinie, jak narazie na 2014 tylko my, moj starszy brat coś przebąkuje o ślubie, ale myślą na czerwcem 2015

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:13   #3348
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
mojakaren trochę kosmetyczce podkładu pójdzie, by ukryć to i owo

A z tym napiwkiem to zabiłaś mnie takim zwyczajem to chyba wole płacić 5 zł za krzesło
Nie ma co ukrywać tylko podkreślać i pokazywać piękno PM

No sama zdębiałam jak usłyszałam o tych napiwkach, jakiś sknerus płaci ludziom grosze, resztę dostaną od PM, którzy przecież płacąc za salę powinno mieć to zapewnione.

Może jeszcze niedługo trzeba będzie swoje żarówki przynosić na salę weselną :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-23, 18:19   #3349
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

wow, super Ja chciałam 22 czerwca w tym roku ślub brać, w moje 30 urodziny, ale nie udało się znaleźć już fajnej sali jak szukaliśmy. Potem opcja była że 21 czerwca 2014, a stanęło na 28 i też dobrze.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
no_doubt

Lemon_Drop

To już tatalne przegięcie, przesada, co do ubrania krzeseł to też uważam że powinno być darmowe, no ale cóż.

Jestem mamą
Stary 2013-10-23, 18:21   #3350
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
wow, super Ja chciałam 22 czerwca w tym roku ślub brać, w moje 30 urodziny, ale nie udało się znaleźć już fajnej sali jak szukaliśmy. Potem opcja była że 21 czerwca 2014, a stanęło na 28 i też dobrze.
Nie ma tego złego Mnie znajomi się pytają, czy nie żałuję, że taką datę wybrałam na swój ślub, bo nie dość, że 09.08 się zaręczyliśmy to i są moje urodziny, a teraz dojdzie rocznica ślubu. Ja im zawsze odpowiadam, że teraz nie ma siły, żeby TŻ nie zapomniał o moich urodzinach Dodaję, że termin porodu przyszłego bobo też będziemy mierzyć na 09.08 a co

Stary 2013-10-23, 18:26   #3351
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja bym wolała gdyby nie było pokrowców, ale zapewne będą. Byłam na mojej sali na weselu i faktycznie pokrowce były na krzesłach. Na dole zdjęcia bez i z. Moim zdaniem te krzesła są za ładne żeby je zasłaniać

Szczytem z pobierania opłat było 15 zł za każdą otwartą butelkę wódki na jednej z sal... A jak brało się alkohol od nich wtedy brali uwaga... 40 zł za 0,5!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (49,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (59,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (53,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (61,8 KB, 13 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:28
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:27   #3352
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
no_doubt

Lemon_Drop

masakra....

Zapędziłam się- i zrobiłam 20 kokardek za dużo
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-23, 18:31   #3353
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja bym wolała gdyby nie było pokrowców, ale zapewne będą. Byłam na mojej sali na weselu i faktycznie pokrowce były na krzesłach. Na dole zdjęcia bez i z. Moim zdaniem te krzesła są za ładne żeby je zasłaniać

Szczytem z pobierania opłat było 15 zł za każdą otwartą butelkę wódki na jednej z sal... A jak brało się alkohol od nich wtedy brali uwaga... 40 zł za 0,5!!!
Sal śliczna Ale ja chyba bym wolała pokrowce, podoba mi się tak jak jest na pierwszym zdjęciu
A ta opłata i cena za butelkę 0,5 to jestem w szoku!!! Zaczynam doceniać moją salę

Stary 2013-10-23, 18:32   #3354
basiczek24
Wtajemniczenie

No_doubt z tym terminem porodu będzie trudno nawet bardzo, zależy od Waszej dzidzi kiedy będzie chciała wyjść, no ale jak będziecie celować tak na sierpień to może być poślizg ewentualnie kilka dni, to też fajnie. Za jednym zamachem można zrobić imprezkę.Tylko pamiętaj jak chcesz koniecznie dzidzie na sierpień to noc poślubna konsumowana z zabezpieczeniem - koniecznie!!!

Jestem mamą
Stary 2013-10-23, 18:35   #3355
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
No_doubt z tym terminem porodu będzie trudno nawet bardzo, zależy od Waszej dzidzi kiedy będzie chciała wyjść, no ale jak będziecie celować tak na sierpień to może być poślizg ewentualnie kilka dni, to też fajnie. Za jednym zamachem można zrobić imprezkę.Tylko pamiętaj jak chcesz koniecznie dzidzie na sierpień to noc poślubna konsumowana z zabezpieczeniem - koniecznie!!!
hehehe z tym terminem to żart, ale gdyby jakimś cudem
Po weselu i poprawinach to noc poślubna będzie w podróży poślubnej

Stary 2013-10-23, 18:44   #3356
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
SORRY ale ja biorę pod uwagę to, że część gości może do mnie na wesele nie przyjść bo ich na to zwyczajnie nie stać, jak ktoś już sobie termin zaklepał to wypadałoby się troszkę dostosować i wziąć to pod uwagę, a nie jak wielka dama wpychać się miesiąc czy dwa przed czy po bo ja muszę mieć ślub już i teraz i nie wytrzymam ani chwili dłużej.

A potem się dziwicie, że Wam kuzyneczki tydzień przed się wpychają najlepiej mieć wszystko w tyłku bo przecież JA jestem najważniejsza na świecie
U mnie kuzyn się żeni w połowie lipca ja w połowie września. Nie uzgadnialiśmy ze sobą terminów bo uważam że nie ma potrzeby takiej. Nawet jakby był to tylko tydzień różnicy. W końcu on też ma plany marzenia tak jak ja. I nie chodzi o to że moje "ja" jest najważniejsze a o to że nie wszystko się kręci wokół mnie. tragedii tym że będą 2 wesela nie będzie. Goście wiedzą prawie rok wcześniej więc uważam że to sporo i mogą się nastawić. A nie widzę potrzeby tego żeby on miał przekładać ślub bo i ja sama bym nie chciała. I nie ważne że ktoś zaklepał pierwszy datę a ktoś potem. nie wszyscy muszą planować ślub na 2 lata do przodu. Ja np bardzo czekam na ślub z tż i o rok już go przełożyliśmy z powodów finansowych więc jakby kuzyn chciał abym przesunęła ślub na później to chyba bym śmiechem zabiła. Powiedziałabym mu że on może sobie przesunąć najwyżej na wiosnę albo styczeń jak chce myślę że każdy ślub jest wyczekany dla PM i uważam że to nie fajnie mówić albo myśleć w ogóle żeby ktoś przełożył ślub z mojego powodu. Co innego jak już było ustalone i nagle się plany zmieniają i ktoś wybiera datę bliską z durnego powodu - typu pechowy 13. Ale są ludzie którym na konkretnej dacie zależy i robi im różnice czy to 13 czy 20 więc dlaczego nie mają mieć prawda spełnić swojego marzenia?

Cytat:
Ale sprowadza się to do tego samego - to że ty sobie wymarzyłaś jakąś konkretną datę , to nie znaczy ,że cała rodzina ma wstrzymać oddech i oczekiwać tylko na to wydarzenie .
Rozumiem przypadki dziewczyn , że ktoś im się wciska na tydzień przed to napewno nie jest fajnie i zapewne takich sytuacji się powinno unikać , ale już mówić , że 3 miesiące wcześniej to nietakt wpychać się ze swoim ślube, to już gruba przesada. Takie jest moje zdanie , nie każdy musi sięz nim zgadzać- chodzi mi tylko o zdrowe podejście do tego wydarzenia
dokładnie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
sukienka jak sukienka - góra koronkowa a dół raczej prosty tiulowy, na wierzch sweterek i tyle
widziałaś jaki bukiet ci kiedyś wrzucałam? biało - niebieski

Cytat:
Dziękuję za opinie choć to wnętrze to nie wnętrze mojej sali, uważam że do wnętrza będą pasować
wg mnie nie ma potrzeby pokrowców ja sama nie przepadam za pokrowcami. Dla mnie idealne wesele to po prostu przyjęcie w restauracji z klasą i jak lokal ma swój urok w wystroju to typowo weselne dekoracje tylko to psują.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:45   #3357
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe z tym terminem to żart, ale gdyby jakimś cudem
Po weselu i poprawinach to noc poślubna będzie w podróży poślubnej
My też chcemy zaraz po weselu jechać w podróż, marzy mi się Hiszpania

Jestem mamą
Stary 2013-10-23, 18:48   #3358
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

wg mnie nie ma potrzeby pokrowców ja sama nie przepadam za pokrowcami. Dla mnie idealne wesele to po prostu przyjęcie w restauracji z klasą i jak lokal ma swój urok w wystroju to typowo weselne dekoracje tylko to psują.
ooo ujełas to idealnie
uważam tak samo
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-23, 18:50   #3359
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam problem. Byłam dziś w Triumph i pytałam o staniki bez ramiączek do sukni slubnej. Czuje się trochę zawiedziona (może niesłusznie).Pani zaproponowąła mi 4 rodzaje białych i ecru staników ale wszystkie miały odpianane ramiączka w taki sposób , że to miejsce odpięcia było wyżej tak, że wystawałoby to. Pokazała mi też bardotkę ale wyglądał ten stanik jak po babci , że niby dopasowuje się do ciała i jest bardzo wygodny ale wygląd miał niezbyt zachęcający.... Powiedzcie czy nie ma nic innego? Myśałam, że w takim sklepie będzie wiekszy wybór.Jedynie co mi się podobało to pas do pończoch. Bo ceny też niefajne chociaż pewnie standardowe jak na ten sklep.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:52   #3360
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam problem. Byłam dziś w Triumph i pytałam o staniki bez ramiączek do sukni slubnej. Czuje się trochę zawiedziona (może niesłusznie).Pani zaproponowąła mi 4 rodzaje białych i ecru staników ale wszystkie miały odpianane ramiączka w taki sposób , że to miejsce odpięcia było wyżej tak, że wystawałoby to. Pokazała mi też bardotkę ale wyglądał ten stanik jak po babci , że niby dopasowuje się do ciała i jest bardzo wygodny ale wygląd miał niezbyt zachęcający.... Powiedzcie czy nie ma nic innego? Myśałam, że w takim sklepie będzie wiekszy wybór.Jedynie co mi się podobało to pas do pończoch. Bo ceny też niefajne chociaż pewnie standardowe jak na ten sklep.
polecam iść do sklepu z braffitingiem gdzie kupisz strapless a nie stanik z odpinanymi ramiączkami...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:56
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości