|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
i jeszcze lekarz ![]() No i obiadek nastawiony... Ale myślę o tych naleśnikach z serem... może dam radę zrobić na kolację... żeby mnie tylko mdlości nie dopadły... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
monita to dopiero musi być z niej super lekarz
Cytat:
ja nie wiem, ale nawet u mnie znajome bez pojęcia są i potrafią strzelić takim tekstem, że rzygać się chce ![]() Mnie to nawet kuzynka dowaliła tekstem kiedy wyszłam ze szpitala (nie pamiętam czy wspominałam) "nie lepiej żebyś jednak poroniła" Powiedziałam sobie, że spamiętam te osoby, które uważają, że "ciąża to nic, pikuś, tylko brzusio rośnie i o nic się martwić nie trzeba, a dolegliwości? a gdziee tam, sam cud, miód malina" a niech mi się, któraś będzie próbować żalić, kiedy same w ciąży będą to sama będę gadać to co one "przecież ciąża to pikuś"
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril, to bylo 30sci lat temu, jak ona byla w ciazy, nie wiem jakie wtedy byly wytyczne.... Teraz to nie do pomyslenia! Zreszta widac bylo rezultat: wczesniak o malej wadze.... Szkoda slow...
A ta kolezanka tez niezla.... jakos ludzie nie maja zrozumienia dla kobiet w ciazy.
|
#1024 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie lubiłam pajace w pierwszych miesiącach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja po ogłoszeniu nowiny o pierwszej ciąży dostałam od Teściowej łańcuszek z wizerunkiem Matki Boskiej na serduszku i nosiłam całą ciążę...Kuba nie był owinięty pępowiną
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-23 o 14:59 |
||||||
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeju, dziewczyny, jakie teksty!!!! Ludzie za grosz taktu nie maja, na prawde. Ja na przyklad czuje sie super, ale mialam przez miesiac mdlosci bez wymiotow i wyobrazam sobie, jak ciezko musi byc jak ktos non stop zle sie czuje i wymiotuje!
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie nie do pomyślenia jest to, jak ludzie potrafią komentować stan w ciąży
A już Pani doktor przeszła samą siebie Faktycznie wzór do naśladowania Szkoda, że jeszcze kielicha sobie nie walnęła do tej fajki
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej wkurza mnie to, ze on mi ciagle gdera, ze ta polozna to na pewno sie nie zna i na pewno moge pic kawe litrami i zebym poszla prywatnie i spytala lekarza....
Moja polozna jest jedna z najlepszych w Madrycie, ma swoja strone interentowa z poradami (dosc profesjonalna) i zdobyla wiele nagrod w dziedzinie, na prawde lepiej mi sie trafic nie moglo. A na kawe tak czy siak nie mam ochoty, nie wiem o co mu chodzi, jak jakas stara baba sie zawzial i brnie w to i brnie. Chyba sobie nie moze wyobrazic, ze kobieta moze "tyle" poswiecic, a ta jego zona nie mogla, no juz innego wytlumaczenia nie znajduje....
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Seleniti, kuzynka pięknie przytekściła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
martuszka0 - 3 mam kciuki za wizytę...
wiola 883 - super że wyniki ok. z infekcją na pewno sobie poradzisz. madziullla dzięki za info o leginas nie lubię lidla ale po nie skocze zobacze co tam dają ![]() a co do wielkości śniadań to ty mnie dziewczyno nie strasz monita dziwne podejście szefa. Nie ma co... Powiedz mu że po prostu nie masz ochoty na kawkę, masz zachciankę na herbatkę owocową i już ![]() lolitka te ciuszki jak nowe... super sprawa... 96 gr to faktycznie rekord )selenti współczuje kuzynki, matko skąd ci ludzie sie biorą...
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Wygadalam sie Wam i mi lepiej, bo juz mnie taka zlosc na niego wziela!
Uciekam juz do domku, odgrzac zupke i tego indyka szykowac Zycze Wam popoludnia bez "modlow"!!!
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam czekam na klientów, którzy się już spóźniają prawie 30 minut... masakra
Jak tylko się z nimi uporam to lece do domku na pomidorową... drugiego już nie jem bo jestem po 10 pierogach Udanego popołudnia Kochane.
|
#1032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziś piękna pogoda
|
|
#1033 | |
|
Rozeznanie
|
Martusia, śliczny brzuszek, taki kształtny. Widzę, ze synek śmiga na biegowym - lubi? Bo mój uwielbia swój
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#1034 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zauważyłam natomiast, że mam ładne włosy, takie lśniące bardziej i moje paznokcie się już nie łamią. Też są ładniejsze ![]() Cytat:
Mnie też strasznie mnie wzdyma. I wyglądam jakbym już była w zaawansowanej ciąży. I nie tylko ja to widzę, ale otoczenie też obojętnie co zjem i już bebech się robi, a czasem az mi tak skórę naciąga, że trochę boli.Muszę poczytać fora, co na te wdęcia.
|
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
No nie ma co Dziewczyny, w moim przypadku 100% sprawdza się powiedzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
selenti niestety tak czasem jest z tą rodzinką...
Klienci jednak się nie pojawili a mnie dopadł marazm... nic mi się nie chce... jeszcze 20 min i ide do domu... A w domu czeka mnie księgowość dg małża i kurs elearningowy który muszę zacząć robić bo mi się ważność kończy,,, a najchętniej to położyłabym się
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze zdjęcia z wczorajszej wizyty:
DSC_0247.jpg DSC_0248.jpg a tutaj spodnie rurki z HM o których kiedyś tam pisałam, za 79 zł, a w nich mój wzdęty brzuch. DSC_0245.jpg Seleniti moja "teściowa" pyta się mnie, czy mój tż MUSIAŁ iść ze mną na badania usg (mieszkamy ze sobą 5 lat). Ja zdziwiona, mówię nieśmiało: no musiał. A ona, ale jak to to przecież twój problem ![]() Jak siostrze powiedziałam, że jestem w ciąży to usłyszałam: ale wy sie do tego nie nadajecie. A ile jeszcze tego było
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-23 o 15:55 |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę dziewczyny tych usg i udanych wizyt, ja byłam dzisiaj u lekarza i nic mi nie powiedział
na usg mam iść jeszcze za dwa tyg bo na dzisiejszym nic nie widział bo stwierdził że za małe jeszcze
|
#1039 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam za okna. Ja myłam jakieś 1,5 miesiaca temu. Teraz dopiero będę myć na święta (po malowaniu) Cytat:
Cytat:
No właśnie. Skąd? Mi to się nadal mało co chce. Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I brzunio!! Za te teksty niektórym to bym lańsko sprawiła.....
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-23 o 16:01 |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na USG jeszcze tak wcześnie nic nie widać, więc nie ma sensu robić.Jezu.. ale mi się dziś chce spać... normalnie cały dzień bym spała... a najlepsze, że za oknem taka piękna pogoda! Rozumiem jakby było szaro i zimno, a tak??!! |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzusio nie wygląda na wzdęty Też niezłe teksty aż się nóż w kieszeni otwiera...To ja mam jeszcze taki, z racji iż z rodziną mojego taty nie utrzymuję kontaktów, głównie chodzi mi o dziadków, mam ich w , ale byłam ciekawa czy mój tatuś pochwalił się, że zostanie dziadkiem i czy ich poinformował o fakcie zostania pradziadkami, zapytałam więc o to mojego brata z racji, że on utrzymuje z nimi kontakt, moja mama też była ciekawa, na co ja powiedziałam, pewnie ten zgred powiedział coś w stylu, że chyba mnie popier.... i co strzeliłam w 10 ponoć mój tatuś szybko ukrócił peplanine dziadka, ale mnie i tak ich zdanie nie obchodzi, dla mnie Ci ludzie nie istnieją po prostu
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co ja usłyszałam na pierwszej wizycie? Gin. Zrobił wywiad. Wg bety 7 tc, wg OM 7 tc, a wg usg 5 tc i 4 dni. Na usg serce biło. Ale usłyszalam, że płód za mały, że się pewnie nie rozwija, że mam nikomu nic nie mówić i lekrz na końcu życzył mi powodzenia. Za 2 tygodnie poszłam do innego. Jak robił usg to nawet nie patrzyłam w monitor i mówię mu, że pewnie nic tam już nie ma. A było, całe zdrowe i urosło ![]() Szkoda, że mnie lekarz nastawił, źe nic z tego nie będzie i takie rzeczy mi mówić. Już mógł mnie olać, siedzieć cicho i kazać przyjść za 2 tygodnie
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-23 o 16:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Seleniti - ta Twoja mała Panda to mi misia Koralgola przypomina
ślicznościilkas - odnośnie tych body... to może by do tych tescowych doszyć po prostu po jednym zatrzasku takim malutkim, są dostępne w pasmanterii takie plastikowe i metalowe... pewnie to trochę zachodu z tym doszywaniem, ale skoro jakość tych co masz Ci odpowiada, a te z H&M czy coccodrillo będą droższe, to może takie rozwiązanie? ANTERIA - wzdęcia same powinny przejść w kolejnych tygodniach (u mnie przeszły) Light Limara - ale już ten Dzidź duży Nikii89 - zerknij proszę czy ode mnie wiadomość dostałaś? Magdi555 - też dostałam od Teściowej wisiorek i byłam bardzo zaskoczona... to jakaś tradycja? Ja wczoraj i dzisiaj korzystam z wrocławskiej pięknej jesieni i spacerkuję... ale jak wracam to jestem taki padzioch, że od razu drzemka się należy
|
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
seleniti - fajnie, ze wizyta udana
![]() jeszzcze mi marudź o kilka dni różnicy to Cię znajdę i batem przez plery przyleję! zapominasz że to nawet jedna kropka mniej jak zaznaczy lekarz, albo bobas dupke zwinie a Ty takie pierdoły gadasz że nie potrzebnie psujesz sobie wrażenia z wizyty... jeszcze że cycki nie bolą i że nie masz mdłości... no wiesz co! ja ci dam zaraz dokładać takich wymysłów naprawdę, żeby tylko takie problemy się miało! dorosła baba ... ![]() co do bóli mam nadzieję, że Ci przejdą, i obędzie się bez szpitala.. może masz tyłozgięcie macicy? czytałam,że przy tym bóle pleców są szczególnie odczuwalne. taka budowa np u mnie jest. A może trzeba zmienić już pozycję do spania? Ciesz się że wszystko pięknie się rozwija bez żadnych przygód! jesteś mega mega szczęściarą ![]() tym bardziej nie rozumiem po co ci ten lek uspokajający. seksta - nie zamartwiaj się, takie teksty to moze zlosliwosc a jesli to twoja kolezanka to faktyvznie bardziej miala na mysli twoje zle samopoczucie ktorego sama sie obawia, najzwyczajniej w swiecie... pikaso - to pięknie Cię załatwił ten konował! niech go kule biją! on wogole wziął pod uwagę Twoją blixniaczą ciążę? naprawdę bencwał i rozumiem Twoje rozżalenie - tam zawsze jest ten sam lekarz? może warto spróbować jeszcze raz jeśliby nie? zamyślona - silna i waleczna babka jesteś więc pokonasz trudności. Szkoda, że Cię tak jak na złość dopadło tyle przeciwności, mam nadzieję że Ci los odpuści. Anteria - wzdęty brzuszek to już chyba pomalutku zostanie - wszystkie kiszeczki muszą się stłoczyć, zrobić miejsce macicy i dzidziusiowi oczywiscie mowie o wydętym brzuszku, bo jesli dokuczaja ci dolegliwosci jakies typu zatrzymane gazy to wlasnie espumisan, moze Ci ktos przesle a jak nie to wal smialo, ja albo ktoras z dziewczyn sluzymy pomocą dla mnie on bywał zbawienny naprawdę nie raz.martuszka - trzymam kciukasy! czekam na wiesci monita01- no szef po prostu ekspert od wszystkiego ;d olej to a na te anegdotki to trzebabylo mu krótko: jest się czym chwaić, naprawdę.kasian- to Hania pospała... teraz Ci da popalić jak nabierze energii ![]() seleniti - kuzynce to bym albo odwinęła a przynajmniej dosadnie powiedziala co myśle~! Justynka - cieszę się, że macie się dobrze, i czekam na Twoje fotki! ![]() bejb200 -witaj hahaha dokładnie! |
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Light Limara, śliczy dzidzia! Te nasze dzieci to już prawdziwe małe człowieczki
Dziewczyny, te teksty, ktore slyszycie, to jeden lepszy od drugiego A najlepsze jest to, że obcy by nigdy czymś takim nie rzucił! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny i pewnie bym nie panikowała z tą wizytą tylko że ja mam podwójną macicę i bojęsię bo często z tego powodu wychodzą kłopoty
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny za porady w sprawie zaparc, bede chyba probowac po kolei bo nic nie rusza sie pod tym kątem u mnie jedynie mnie śliwki suszone nie zachęcają, bo nie lubię bakalii ![]() Cytat:
byłam na wizycie przedwczoraj i wszystko gra. no a ciaza faktycznie dwa tygodnie młodsza na usg
|
|
#1049 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też tak do tego podchodzę, a że jestem bardzo pamiętliwa to mało kiedy mi takie rzeczy umykają Cytat:
Cytat:
Teksty, które usłyszałaś powalające sprałabym im ![]()
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz wyliczył że 5 tydz i 3 dzień, no mam nadzieję że za dwa tyg będzie już wszystko ładnie widać i że maluszek będzie zdrowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

i jeszcze lekarz

Strasznie lubiłam pajace w pierwszych miesiącach 

Do tego dziki ryz i chyba surowke z marchewki zetre 

na usg mam iść jeszcze za dwa tyg bo na dzisiejszym nic nie widział bo stwierdził że za małe jeszcze