|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
u nas córkę rejestrował mąż |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Kurde, co sobie Was dziś poczytam, zacytuje biore się za odpisywanie, to ktoś przychodzi akurat i zawraca mi gitare...eehh
Z tego co zapamiętałam: Lineczka wkładka żelowa działa cuda ![]() A co do brazylijskich seriali, to też oglądałam Zbuntowanego. Pamiętam że była na Polsacie taka ramówka, od 16tej same seriale "Luz Maria" zbuntowany i coś jeszcze leciało. Ja jeszcze oglądałam "Paloma" w ogóle to lubiłam te brazylijskie seriale, teraz nawet jednym okiem chyba patrzeć bym nie mogła ![]() Lece czytać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Myślę nad wywołaniem 3 zdjęć z sowami, coś takiego jak tutaj http://img1.etsystatic.com/023/0/693...43885_slx8.jpg i tutaj http://img0.etsystatic.com/018/1/693...92802_m4ng.jpg i powieszeniu ich w antyramach. Naklejki ścienne u nas odpadają, bo mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Kilka gwoździków mogę wbić, zaszpachlujemy później te dziurki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam, przerażenie w oczach.
Cytat:
![]() ![]() ja jestem ciekawa czy przy moich zgagach córka będzie kudłata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak serio to chciałam, żeby był ten sam odnośnik, a że bluzka naciągliwa... ![]() ![]()
![]() |
#846 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Sorento jaki ładny zgrabny brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noo te laski na tych dyskotekach tak zamiatały tymi pupciami, mi to się ich stroje podobały ![]() hehe mina Jaśka bezcenna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
motylek jak tam?? dzwoniłaś do lekarza, co tam powypisywał???
Nadal brak wieści od De ![]() I jeszcze anka_85 gdzieś zaginęła ![]()
#848 | |||
Wtajemniczenie
|
Dla chętnych i posiadających piłki ćwiczenia rozciągające dla ciężarnych, bardzo miłe i przyjemne - właśnie skończyłam i teraz siedzę na pile
![]() strona 20 -> http://issuu.com/magazynsupermama/do..._supermama_nr3 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do łapania siuśków są woreczki sppecjalne w aptece, u chłopaczka to raz dwa pójdzie gorzej dziewczynce złapać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Hej. My dzis wstalysmy o 12 bo noc byla ciezka, I wlasnie sie ogarnełysmy , choc nie do konca bo jeszcze prasowanie zostalo.
Zauwazylam ze po kazdym spacerze moje dziecko wogole nie chce spac. Wczoraj wrocilismy po 17 a mała udało sie uspac po 24. I to juz drugi dzien z rzedu.. Poprostu nie chce jej sie spac ![]() Lineczka- ja juz tez odlozylam to zdjecie ! Jest niesamowite I jaka daje motywacje! Rok to szmat czasu ale jaki efekt ![]() Aha .. Zelowe wkładki dzialaja cuda ![]() Beatka- mam nadzieje ze wszystko bedzie u Was dobrze. A Od kiedy mala ma plesniawke? Mowili Od czego? Co do laktacji. Moze sprobuj takiej herbatki granulowanej z Hippa. Ja jak ja piłam to mi samo kapało az musialam ja odstawic, bo nie wyrabiałysmy. Domi- ![]() ![]() Hania ![]() Dziekuje tez wszystkim za komentarze dotyczace karmienia gdzie popadnie. Troche mnie podnioslyscie na duchu ![]() Tak czy siak zamòwiłam tez Medele . Przyjdzie to zobaczymy czy sie spisze ![]() Lece czytac dalej.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakby faktycznie zgaga świadczyła o ilości włosów, to moje dziecko urodzi się z warkoczem ![]() ![]() Domidobrze, że położna jutro przychodzi, to może coś zaradzi, albo chociaż podpowie. Taka bezradność i niemoc jest najgorsza, ale pewnie każda z nas w jakiejś sytuacji odczuje te stany. Ale tu cichutko. Położyłam się spać, myślałam że ze 3 strony będę miała do czytania, a tu parę postów. No nie wierzę ![]() Poruszałyście wcześniej temat karmienia piersią w miejscach publicznych. Byliśmy jakiś czas temu u znajomej i już taką sporą córę miała, ale dawała jej jeszcze cyca. Mała co chwilę się upominała o niego, a ona bez żadnej krępacji ciach tego cyca na wierzch. I tak parę razy. Mój Tż krępował się dużo bardziej niż ona. Za każdym razem szybko odwracał głowę, ale po którymś razie zupełnie przestał na nią patrzeć, nawet jak cyc już był schowany, tak się bidny krępował ![]() Ja chyba jak będzie możliwość, to będę wychodzić do innego pokoju, na mieście też postaram się okryć lub gdzieś się schować. Nie dość, że ja pewnie będę się mniej krępować, to jeszcze chciała bym uniknąć u moich gości zażenowania jakie przeszedł mój mąż ![]() ![]() Przy rodzicach, przyjaciółkach pewnie bez problemu będę karmić, ale już przy dalszej rodzinie czy znajomych raczej postaram się schować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super. Majka taki sluz ma w pampersie na bank, bo ostatnio sie nad tym zastanawialam ![]() Zawartosc zółta. I co teraz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak bardzo żałuję że nie mam jak dostać się jutro z Jaśkiem do lekarza, może uda mi się wyrwać tatę z pracy choć już mi głupio że tak go wykorzystuje. TŻ jutro musi być w pracy i nie ma szans żeby się urwał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ogólnie dwa dni było spokojniej i nawet lepiej a dzisiaj mamy chyba jakieś przeboje brzuszkowe, tylko nie wiem po czym bo ja nic specjalnego nie jem. Przez dwa dni mała prawie nie ulewała a dzisiaj cały dzień jej się ulewa, raz jej podałam dzisiaj mm i nei wiem czy to możliwe ale tak jakby po nim zaczęło jej się bardziej ulewać. Ja nie wiem czy ona nie jest na tyle głodna i jej się ulewa czy co, bo jak ją ważymy to przybiera, jeszcze zobaczymy jutro na wadze położnej co nam pokaże. Domi oby Jaśkowe problemy poszły precz, bidusie te nasze dzieciaczki jak się tak męczą Ciekawe co tam u De?? Złapała mnie dzisiaj jakaś niemoc ![]()
![]() |
#858 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dziś u mamy i byłyśmy na długim spacerze. Zrobiło mi się lepiej. No i oczywiście odebrałam autko od mechanika. Tysiak poszedł się je....... , ![]() ![]() Jak zajechałam to bolało mnie podbrzusze, tak, że cięzko było mi chodzić. Na szczęście po nospie przeszło. Teraz siedzę sama w domku bo mężulek w pracy, i to do późna będzie. A jutro jeszcze przegląd muszę zrobić, bo oczywiście był do dziś. Mam nadzieję, że mnie policyja nie złapie ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- A i jeszcze musze sie poskarżyć, że hemorid mi wrócił, a myślałam, że zwalczyłam go tydzień temu. I do tego czopki mi się skończyły ![]()
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Siły mnie niedawno opuściły,poczytałam Was ale nie chce mi się odpisywać na wszystko .Dzień bez drzemki dniem straconym
![]() Nasturcja Ja zrozumiałam inaczej o tych gazikach (ze str 40). ![]() Sorento Kawał świetny ![]() ![]() Świetne porównanie z mężem.Troszkę mu przybyło w pasie co? ![]() Rośniecie razem ![]() ![]() Cieszę się że jestem mobilizatorem ![]() Domi Dla mnie mina jakby wystraszona ![]() Biedny mały namęczy się i Ty razem z nim. ![]() Daj znać co powie położna po wizycie. Aaby Ale z zaskoczenia urodziłaś.I dobrze ,nie miałaś czasu na rozmyślanie.Ale kto by się spodziewał że tak pójdzie rach ciach. Trzymam kciuki za spadek bilirubiny. Życzę Ci dużo sił ![]() AnoulkaNie ma sprawy-czysta przyjemność ![]() Ktosiula U mnie wyniki były już na następną wizytę która miałam tydzień po poprzedniej. Uroki 9 miesiąca ![]() Te piłki są takie mega wygodne i relaksujące.Zamierzam się nimi raczyć na porodówce ![]() Właśnie zgaga to mit ![]() Moja przyjaciółka ani razu nie miała zgagi i co ? Mały taki owłosiony,gęste czarne włoski. ![]() Ale Kacper Rybki też włosiasty a zgagi miała maskaryczne.Ciekawe ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u De
![]() Mam nadzieje ze nie męczy sie dziewczyna jak poprzednio ![]() Ja skonczylam prasowanie. Uff Mam juz pełny karton ciuchow w ktore Maja Od razu miala za male lub juz w nie nie wchodzi I nie wiem co z tym zrobic. Ona tak szybko rosnie ze nasz koszyk to mysle ze do konca roku nie ma szans . Bedziemy musialy sie ewakuowac do lozeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tutaj spokojnie,co się z nami podziało ![]() Idę grzanki robić,czas na kolację ![]() O i chyba oglądnę coś w tv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam strych, ale nie chce mi się tam dreptać na to 4 piętro z parteru ![]() tnie robimy sobie takich drogich prezentów, bo ona kosztuje 180 zł ![]() Cytat:
![]() może ta znajoma to jakoś popchnie jak będzie oddawać ten nasz wniosek ![]() ![]() Cytat:
![]() nie ma sprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaka minka! Co wy baby ode mnie chcecie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od 24Kasiuli24. Jest w szpitalu, bo miała ciśnienie 150/120. Coś tam jej podali i jak spadnie to puszczą ją do domku, a jak nie to CC. Pozdrawia.
Kasiula już jest w terminie więc może rodzić i ma taką nadzieję, że do domciu wróci już z malutkim ![]()
#864 |
Rozeznanie
|
Ale dalysmy dzis z mamuska czadu
![]() ![]() Piekna pogoda, tak wiec spacerek musial byc zaliczony ![]() ![]() Strasznie zazdroszcze wszystkim mamusiom spacerkow z dzieciaczkami w taka pogode ![]() Buziaki, ide spac ![]() A Leon chyba probuje bokiem wyjsc.. tak mi sie od wczoraj w prawa strone pcha, ze dramat ![]() Dobranoc
#865 |
Zakorzenienie
|
Maomami - dziekuje
![]() U mnie naszczescie nie ma ulewania, ale za to z butelka sobie nie radzimy. Tak to chyba juz musi byc , jak nie urok .. Z kad ta nie moc Mao ? Ja boje sie ze tak mnie dopadnie jak Tz pojdzie do pracy. Ze jak wroci z pracy to będę siedziała w tej samej pozycji jak wychodzil. Ze zarosniemy brudem, a on biedaczek padnie z głodu I to w brudnych skarpetkach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#866 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() buziaki dla kudłacza ![]() i kciuki za efekt naświetlań ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeżeli chodzi o naklejki to mi się nie zdarzyło żeby ściane zniszczyły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez mam te bóle co chwile i co chwile przechodzą, nudne się to robi ![]() Cytat:
![]() bożesz tż jest jeszcze w pracy, do 6 rano ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Kasiula ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję dziewczynki za wszystkie miłe słowa o brzuszynku ![]()
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |||
Zadomowienie
|
aaby miałaś lekki poród
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |||
Zadomowienie
|
Ja dwa razy tyle
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.