Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 17:38   #4951
sweet_vintage
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

U mnie w mieście są 3 porodówki państwowe. W najlepszej z nich sale porodowe są 1-osobowe, a poporodowe 3-osobowe. Łazienki są 2 na cały oddział.

Jeśli chodzi o znieczulenie to taka opcja oczywiście jest, ale jeśli na miejscu jest anestezjolog, a wiadomo jak z tym jest. Jak sie trafi do szpitala w weekend lub w święta no to szanse są nikłe nawet na jakieś większe zainteresowanie położnych. Niby możliwy jest porod w wodzie, ale wanna jest tylko w 1 sali, a jest ich łącznie 5 wiec jeśli danego dnia jest tłok to o wannie można zapomnieć, to samo z workami sako czy plikami. Sama nie wiem już co myślec o tym miejscu, bo z jednej strony jest tam dobry personel i sprzęt (do ratowania zarówno matki i dziecka), ale niestety bez "znajomosci" to z ta opieka bywa rożnie. Pozycja do rodzenia jest leżąca i zbytnio nie ma możliwości rodzenia w innej.

Mam tez w mieście dobra, prywatna porodówke i chyba w ostateczności tam wyląduje, bo znieczulenie jest tam gwarantowane, możliwość porodu w rożnych pozycjach, 1- osobowe sale porodowe i poporodowe z łazienkami itd. Po prostu normalny standard, ale niestety nie gwarantowany w państwowym szpitalu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:42   #4952
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
tylko że tam jedynie opinie dobrą ma chirurgia mózgu (uciekła mi nazwa )

no właśnie niestety nie bardzo ... bo z tego co się dowiedziałam to miejscowość obok gdzie chciałam jechać są problemy ze sprzętem i niedobór personelu i generalnie wszyscy mi odradzają tamten szpital.... a potem to już kawałek mam bo Lubliniec albo Katowice albo Radomsko no ale to odpada ze wzg na odległość ...
no ale przejade się pod koniec roku do tej mojej "umieralni" i sama ocenie jak to teraz wygląda bo może faktycznie coś zmienia się na lepsze...
A jak daleko miałabys? Pierwszy poród trwa ładna chwile, więc szansa, ze urodzisz w samochodzie jest minimalna
Ja w tej sytuacji pewnie rozwazalabym tez poród domowy.
Stary 2013-10-23, 17:48   #4953
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tutaj wogole jakos wszystkie napotkane zwierzeta sa przyjacielskie,psy,koty,w iewiorki ...
Coś w tym jest. Wokół nas jest mnóstwo psów, ale ciężko usłyszeć szczekanie. I są tu na osiedlu takie dwa spasione kocury, które przychodzą nawet do obcych i łaszą się o głaskanie.
Stary 2013-10-23, 17:53   #4954
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Coś w tym jest. Wokół nas jest mnóstwo psów, ale ciężko usłyszeć szczekanie. I są tu na osiedlu takie dwa spasione kocury, które przychodzą nawet do obcych i łaszą się o głaskanie.

Ja zauwazylam,ze wszystkie psy ktore spotykamy to tak strasznie sie ciesza jak widza czlowieka i sie witaja.
I u ludzi tutaj tez bardzo mi sie podoba,ze chociaz nieznajomi to pozdrawiaja na ulicy,mowia dzien dobry. Bardzo to mile.
Stary 2013-10-23, 18:06   #4955
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Biorę się za kolejne allegrowe zakupy wyprawkowe
Co kupujesz? Pozostało mi się cieszyć waszymi wyprawkowymi zakupami
Stary 2013-10-23, 18:11   #4956
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Mam tez w mieście dobra, prywatna porodówke i chyba w ostateczności tam wyląduje, bo znieczulenie jest tam gwarantowane, możliwość porodu w rożnych pozycjach, 1- osobowe sale porodowe i poporodowe z łazienkami itd. Po prostu normalny standard, ale niestety nie gwarantowany w państwowym szpitalu.
u mnie była prywatna klinika w której chciałam rodzić ale się zamknęła...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A jak daleko miałabys? Pierwszy poród trwa ładna chwile, więc szansa, ze urodzisz w samochodzie jest minimalna
Ja w tej sytuacji pewnie rozwazalabym tez poród domowy.
poród domowy odpada bo o tego ciąża musi być bezproblemowa a moja jest zagrożona.
a do innych porodówek mam min 60 kilometrów ale nikt by mnie nie odwiedził tak daleko i nie miałby mi kto pomóc...więc to też odpada.
Mimo mieszanych opinii ciągle skłaniam się ku miejscowości obok (jakies 15minut) ale zobaczymy jak to będzie...
Stary 2013-10-23, 18:19   #4957
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Co kupujesz? Pozostało mi się cieszyć waszymi wyprawkowymi zakupami
Pozostałe pierdoły typu butelki czy podpachy

Kolega tż zaproponował, że da nam całkowicie nowy fotelik do samochodu, on go nie używał bo miał drugi. Chcemy mu za ten fotelik zapłacić, ale on nie chce kasy, bo też go od kogoś dostał. Hmm... nie powiem, bardzo się cieszymy ale jest to drogi sprzęt i tak za darmoche głupio mi brać. Tż stwierdził, że postawi mu flaszkę, ale ja pomyślałam, że może kupię coś jego córce? Jakiś zabawkę czy coś? Tylko, że nie wiem ile ona już ma. Wiem tylko, że raczkuje i powoli zaczyna wstawać, więc podejrzewam, że około 7 mies. może mieć?
Macie może jakieś pomysły co można kupić takiemu brzdącowi?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 18:23   #4958
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
moze cos takiego http://allegro.pl/rainforest-mata-ed...613993550.html
albo http://allegro.pl/muzyczny-chodzik-e...617840680.html

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:27
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:25   #4959
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Pozostałe pierdoły typu butelki czy podpachy

Kolega tż zaproponował, że da nam całkowicie nowy fotelik do samochodu, on go nie używał bo miał drugi. Chcemy mu za ten fotelik zapłacić, ale on nie chce kasy, bo też go od kogoś dostał. Hmm... nie powiem, bardzo się cieszymy ale jest to drogi sprzęt i tak za darmoche głupio mi brać. Tż stwierdził, że postawi mu flaszkę, ale ja pomyślałam, że może kupię coś jego córce? Jakiś zabawkę czy coś? Tylko, że nie wiem ile ona już ma. Wiem tylko, że raczkuje i powoli zaczyna wstawać, więc podejrzewam, że około 7 mies. może mieć?
Bardzo dobry pomysł. A ile chcesz wydac??
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:27   #4960
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Moze zestaw ksiazeczek ze sztywnymi stronami?
Trudno wyczuc co dziecko juz ma i czym sie interesuje.
Albo sorter ksztaltow?

Cytat:
Takie dziecko juz z maty wyrasta,poznaje swiat,nie dla niego juz lezenie na macie
Stary 2013-10-23, 18:28   #4961
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł. A ile chcesz wydac??
Myślę, że tak do 80 zł ?

Fajna ta mata Tylko co będzie jak już taką ma ?
Wiecie nie chcę pytać co potrzebują tylko najlepiej kupić coś co się przyda nawet jak będzie zdublowane

Gosia pomysł z książeczkami wydaje się super!
Stary 2013-10-23, 18:29   #4962
lidkaa82
Zadomowienie

http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...617360122.html mój synus miał ten stolik i bardzo go lubił. Dostał go jak miał 9 m-cy.
Stary 2013-10-23, 18:34   #4963
Akkma
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za pomysły!

A druga sprawa, o jakich wymiarach kupowałyście podkłady poporodowe? Tzn. te które się kładzie pod pupę sobie po porodzie, a później przewija na nich maluszka.
Stary 2013-10-23, 18:37   #4964
lidkaa82
Zadomowienie

http://allegro.pl/ksiazeczka-interak...603900511.html lubił też zabawki tego typu
Stary 2013-10-23, 18:38   #4965
gosia261282
Gang Iren

Akkma bardzo fajne sa wszelkie kostki edukacyjne.
U nas maja z reguly w kazdej przychodni,szpitalu i dzieciaki sa bardzo zainteresowane. Cos jak to,sa rozne wariacje,mniejsze,wieksze :

http://allegro.pl/baby-mix-drewniana...637604855.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 18:47   #4966
_Shiloh_
Wtajemniczenie

uff...jestem po szczepionce na krztusiec dostałam o 14:00, miałam wziąć w zeszłym tygodniu, ale kiepsko sie czułam. Jak na tą chwilkę boli mnie tylko ręka, mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych w najbliższych dniach. Pielęgniarka mówiła, że mogą się pojawić przez dwa dni: stan podgorączkowy, zmęczenie itp.

Dodatkowo szczepionka ma chronić przed tężcem, błonicą i polio, chyba dobrą decyzję podjęłam. Bo niektóre mamuśki w UK odmawiają szczepienia.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:51
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:50   #4967
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pomysły!

A druga sprawa, o jakich wymiarach kupowałyście podkłady poporodowe? Tzn. te które się kładzie pod pupę sobie po porodzie, a później przewija na nich maluszka.
Ja kupiłam 2 rozmiary, na łóżko pod moje dupsko 60\90 a na przewijak i do łóżeczka mam 60\60
Stary 2013-10-23, 18:50   #4968
forester
Zadomowienie

gosia261282 super, że po wizycie wszystko ok

patrycjja dobrze, że wszystko ok. Ja też przytyłam ok 8 kg i wcale nie uważam, żeby to było za dużo. Nie dajmy się ogłupić!

vacuity Zuza była moim faworytem imienia dla dziewczynki, ale w drodze kompromisu jest Marysia, choć Zuza dalej mnie kusi. No i na pewno urośnie

Co do szpitala moim typem wciąż jest ten do którego trafiła na początku Iwantyou- z tego co mi wiadomo, jest on dobrze wyposażony, opieka jest na wysokim poziomie no i jest szpitalem położonym najbliżej mnie. Ja patrze też na możliwość jednoczesnego naprawienia mojego przepukliny podczas cc, a tam chirurgia jest podobno ok. jednak gdyby coś się działo z ciążą lub dzieckiem zdecyduje się na szpital położniczy- opieka dla mnie tam jest kontrowersyjna, ale dla dziecka jest nie porównywalna z żadnym innym szpitalem w Poznaniu. Rozważam tez poród w szpitalu prywatnym.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:53   #4969
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
uff...jestem po szczepionce na krztusiec dostałam o 14:00, miałam wziąć w zeszłym tygodniu, ale kiepsko sie czułam. Jak na tą chwilkę boli mnie tylko ręka, mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych w najbliższych dniach. Pielęgniarka mówiła, że mogą się pojawić przez dwa dni: stan podgorączkowy, zmęczenie itp.

Dodatkowo szczepionka ma chronić przed tężcem, błonicą i polio, chyba dobrą decyzję podjęłam. Bo niektóre mamuśki w UK odmawiają szczepienia.
Ja tez sie zdecydowalam na nia,ale dopiero za 3 tyg dostane,bo zabraklo dzis szczepionek.
Daj znac potem czy jakies skutki uboczne (odpukac!) wystapily.
Stary 2013-10-23, 18:56   #4970
em ma
Zadomowienie

Wróciłam
Cytat:
ja w piątek mam pierwsze zajęcia jakaś bardzo pozytywnie nakręcona na to jestem
Super! Ja polecam Sporo się już dowiedziałam
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Moja SR zaczęła się pół godziny temu. Jak tak dalej pójdzie to się z nią nie wyrobię.
Kochana poradzisz sobie i bez SR w razie co
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wróciłam z połówkowego - moja córka nadal pozostaje córką Emma, tym samym ładnie proszę - wpisz mi Zuzannę, najwyższa pora Mała ma całe 600 gram (ale spoko, to akurat środek normy na ten tydzień, jeszcze urośnie ) i wszystkie parametry w normie. Wypięła się dupką i usilnie zasłaniała twarz, ale udało mi się zobaczyć, że wygląda jak taki zasuszony potworek koniecznie musi nabrać trochę ciałka
Super że wszystko ok Zaraz wpiszę Zuzankę
Stary 2013-10-23, 18:57   #4971
iwantyou99
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Jak sie czujecie? Mam nadzieje ze wszystkie Krzywe cukru wyszły dobrze i ze badania usg rownież. Ja juz jestem w domu wiec jak któraś ma jakies pytania odnosnie wrażeń po cc czy tego co sie przydaje to piszcie w wiadomości prywatnej bo pewnie ciezko mi bedzie was czytać na bierzaco.
Jeśli chodzi o jakies info o przyczynach to wiemy napewno ze miałam malowodzie. Powstało w ciagu 13 dni bo tyle czasu było miedzy moim ostatnim usg a cc. Problem polega tylko na tym ze nie wiadomo gdzie sie wody podziały dlatego ze mi sie nic nie saczylo. Najprawdopodobniej zawiniły moje nerki " doładowanie" przez ten okropny monural ba bakterie. Wiecej informacji bede miała za 10 dni po wizycie u lekarza który mnie otwierał.
Z dobrych wieści: Domi stracił tylko 80g do 4 doby wiec super. Oddycha samodzielnie. No i terAz hit! Oddał w nocy smolke! Siedem razy i jeszcze większy hit! Strawił pierwsze 3 ml jedzonka!! Ma koło siebie dwie bliźniaczki i nie moze sie biedak zdecydować ktora wsiąść sobie za narzeczona!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:58   #4972
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez sie zdecydowalam na nia,ale dopiero za 3 tyg dostane,bo zabraklo dzis szczepionek.
Daj znac potem czy jakies skutki uboczne (odpukac!) wystapily.
Gosia a decydujesz się na szczepionkę na grypę? Ja nigdy się nie szczepiłam w PL i waham się czy sie zaszczepić, a midwife coś wspomniała, że mnie zaszczepi na wizycie za tydzień.

Jakoś chyba nie widzę sensu szczepienia na grypę.

iwantyou99: Kochana naprawdę cieszę się z całego serca, że z maluszkiem wszytsko ok. Nawet dzisiaj mówiłam o Tobie i małym TŻ, i przeżywałam bardzo Waszą sytuację. Oby w dalszym ciągu było tak jak jest -czyli bardzo dobrze. Wiesz już jak długo Twój maluszek będzie w szpitalu? Jak Ty się czujesz? Boli Cię szew? Odciągasz pokarm? Jak psychicznie funkcjonujesz?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-23 o 19:01
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:59   #4973
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o znieczulenie to taka opcja oczywiście jest, ale jeśli na miejscu jest anestezjolog, a wiadomo jak z tym jest. Jak sie trafi do szpitala w weekend lub w święta no to szanse są nikłe nawet na jakieś większe zainteresowanie położnych. Niby możliwy jest porod w wodzie, ale wanna jest tylko w 1 sali, a jest ich łącznie 5 wiec jeśli danego dnia jest tłok to o wannie można zapomnieć, to samo z workami sako czy plikami. Sama nie wiem już co myślec o tym miejscu, bo z jednej strony jest tam dobry personel i sprzęt (do ratowania zarówno matki i dziecka), ale niestety bez "znajomosci" to z ta opieka bywa rożnie. Pozycja do rodzenia jest leżąca i zbytnio nie ma możliwości rodzenia w innej.
U mnie w mieście jest identycznie.Opieka medyczna na najwyższym poziomie, świetny odział neonatologiczny, poradnia laktacyjna, normy ISO SRISO I PIERDZISO. A komfort rodzącej? I znieczulenie, i pozycja w II fazie i poród w wodzie - pod wszystkim jest jakieś "ale". Z informacjami jestem na świeżo, bo właśnie wróciłam z wycieczki po tym przybytku. Nie dość, że się tam poryczałam (na sali obok babka najpierw stękała, potem darła się w niebogłosy, a potem był płacz noworodka ) to się porządnie wkurzyłam na ich niektóre procedury. No kurde, porody wertykalne? Proszę bardzo, ale parcie na łóżku "bo położnej tak wygodniej". To jej ma być wygodnie?! Immersja wodna? Tak, ale tylko w pierwszej fazie. Znieczulenie? Ale i owszem... gdy anestezjolog znajdzie czas pomiędzy wyrostkiem na chirurgii i złamaniem na ortopedii

Iwantyou - gratuluję, wieści są naprawdę super! Widać, że masz pozytywne nastawienie. Postaraj się teraz dużo odpoczywać, siły ci się przydadzą

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-10-23 o 19:03
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:00   #4974
em ma
Zadomowienie

No dziewczyny...patrząc na pierwszą stronę, to jak u Mezagi faktycznie są dziewczynki to doszło do tego że babeczek jest więcej
Stary 2013-10-23, 19:02   #4975
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 2 rozmiary, na łóżko pod moje dupsko 60\90 a na przewijak i do łóżeczka mam 60\60
A ile wzięłaś sztuk tych i tych?
Stary 2013-10-23, 19:02   #4976
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Zdrzemnelam się, chyba glukoza mnie osłabiła.
Ja laktatora nie kupuje,może okazać ze 50 czy150 wydane na darmo.
Mi biust tylko się wypełnił i czekam grudnia z kupnem stanika , oby się luźniej powiększył bo i tak miałam za duży a upatrzony z allesa
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...587284352.html

Ajakasia co u ciebie?
Dzięki za pamięć, u mnie ok Antek grzecznie siedzi w brzuszku i mam nadzieję, ze wyjdzie po Nowym Roku

Jestem cały czas na bieżąco, czytam Was codziennie, także nie zaginelam. Jednak gdybym chciała odpisywać codziennie i cytować, to juz nie starczyłoby mi czasu...
Jak juz piszę, to powiem Wam dziewczyny, ze nie wyobrażam sobie, zeby Was teraz nie było.. codziennie rano czytam, co u Was, przeżywam wszystko i stałyscie mi sie naprawdę bliskie

pozdrawiam wieczornie
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:06   #4977
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jak sie czujecie? Mam nadzieje ze wszystkie Krzywe cukru wyszły dobrze i ze badania usg rownież. Ja juz jestem w domu wiec jak któraś ma jakies pytania odnosnie wrażeń po cc czy tego co sie przydaje to piszcie w wiadomości prywatnej bo pewnie ciezko mi bedzie was czytać na bierzaco.
Jeśli chodzi o jakies info o przyczynach to wiemy napewno ze miałam malowodzie. Powstało w ciagu 13 dni bo tyle czasu było miedzy moim ostatnim usg a cc. Problem polega tylko na tym ze nie wiadomo gdzie sie wody podziały dlatego ze mi sie nic nie saczylo. Najprawdopodobniej zawiniły moje nerki " doładowanie" przez ten okropny monural ba bakterie. Wiecej informacji bede miała za 10 dni po wizycie u lekarza który mnie otwierał.
Z dobrych wieści: Domi stracił tylko 80g do 4 doby wiec super. Oddycha samodzielnie. No i terAz hit! Oddał w nocy smolke! Siedem razy i jeszcze większy hit! Strawił pierwsze 3 ml jedzonka!! Ma koło siebie dwie bliźniaczki i nie moze sie biedak zdecydować ktora wsiąść sobie za narzeczona!

Bardzo się cieszę że z małym co raz lepiej
A jak ty się czujesz? To wszystko stało się tak szybko, czy masz tak jeszcze ze czekasz na kopniaka albo dolegliwość ciążowa? Czy one wszystkie już minęły.....wiesz zazdroszczę Ci ze możesz już cieszyć się synkiem i patrzeć na niego

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
A ile wzięłaś sztuk tych i tych?
5 szt 60\90 i 25 szt 60\60
Stary 2013-10-23, 19:07   #4978
ejani
Zadomowienie

Witajcie,

zostawić Was na jeden dzień i już prawie wątek wykończony... było już głosowanie co do tytułu nowego? jeśli się nie zakończyło, to głosuję za dotychczasowym)

jeszcze muszę zrobić jedno ciasto (mamie na pożegnanie do pracy, tak spędziłam ostatnie dwa dni) i będę Was nadrabiać, tylko jeszcze poskarżę się, że u mnie stanęło jednak na antybiotyku (i tłumaczeniu się, czemu nie przyszłam wcześniej, skoro nie było poprawy://) tak że przeziębione dziewczyny szybko do lekarza! mam nadzieję, że nie zaszkodziłam ani nie zaszkodzę tym maluszkowi (jak się nadal dość żwawo rusza, to chyba nie może być źle, nie? )

wrócę tak szybko jak się da...
Stary 2013-10-23, 19:11   #4979
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ojej jak super!!!!! strasznie się ciesze że z Dominikiem coraz lepiej, że sam oddycha i zjadł - silny chłopak to da radę

co do małowodzia- cholera skąd to się bierze jak się mogły wody "ulotnić":confu sed: skoro nie wyciekły to wyparowały?? cholera...
Stary 2013-10-23, 19:13   #4980
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
super że wszystko idzie w dobrą stronę
nadal trzymamy kciuki za waszą rodzinkę i oby dalej były takie postępy

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Witajcie,

zostawić Was na jeden dzień i już prawie wątek wykończony... było już głosowanie co do tytułu nowego? jeśli się nie zakończyło, to głosuję za dotychczasowym).
jeszcze się nie zaczęło ale ja też jestem za dotychczasowym tytułem ze zmianą numerka tylko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości