Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 19:01   #4471
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Dlaczego ON ma sukienkę ??????
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:03   #4472
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
no to pjona bo mi też
hmm a mi się skończył wczoraj i też 5 dniowy

Wkurza mnie ten brak normalnego internetu... Wchodzę na wizaż, mija 5 min zanim strona się załaduje, jak już się załaduje to od razu w drugiej karcie otwieram kolejną i zanim tą pierwszą przeczytam mam już załadowaną następną... Nie lubię tak....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:04   #4473
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa
a ja jestem szybsza od pudelka bo juz jakiś czas temu pisałam o tym wózku
http://www.pudelek.pl/artykul/60169/...ysiecy_kupila/
teraz tylko dopiszę,że do listy posiadaczy dołączyła Justyna Steczkowska, Beata Sadowska i Karolina Malinowska, kurde on naprawdę taki piękny?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:16   #4474
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
taaaa
teraz tylko dopiszę,że do listy posiadaczy dołączyła Justyna Steczkowska, Beata Sadowska i Karolina Malinowska, kurde on naprawdę taki piękny?
za 8patoli to słaby strasznie, wygląda na taki co kosztuje ok 2tysie. Mi się podoba, ale nie za taką kasę;p

ide sie kąpac i do łozka nomonomonm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:23   #4475
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj w faktach było

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:24   #4476
e_vel
Wtajemniczenie

cześć

jestem PADNIĘTA... normalnie nie wiem jak się nazywam... Dziewczynki wyciskają ze mnie wszystkie pokłady energii, dziś to już tak nie mam sił, że mi się płakać chce. Mai nie idzie spuścić z oczu na 5 sekund, przez co Karinka chyba odreagowuje to, że poświęcam tak dużo czasu Majusi i też daje popalić. Dziś to w złości jej nawet powiedziałam, że jej buzię taśmą zakleję Oczywiście nigdybym tak nie zrobiłą, ale to by było jedyne wyjście chyba, żeby na 10 sekund przestała gadac/śpiewać/krzyczeć... Nikt nie mówił, że będzie łatwo ale w takim dniu jak dziś to mam serdecznie dosyć... a teraz tak słodko śpią, że bym je schrupała. A ja nie mam sił na nic... Nie miejcie mi za złe, że tak mnie tutaj mało.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:26   #4477
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dlaczego ON ma sukienkę ??????
Ponieważ to jest u nich tradycja,strój jest w tej rodzinie x lat juz, choć od 10 lat to tylko replika, bo oryginał juz był zbyt wysłużony

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 19:33   #4478
e_vel
Wtajemniczenie

chciałam Wam jeszcze donieść że JUŻ SĄ MANDARYNKI BIEDRONKOWE _ PYYYSZNE tylko pestek mają dużo

Hje, a @ masz normalnie, bo wiesz... kolejne baby też by mogło spowodować pojawienie się mleka

Co do księżniczki Jerzego to ja rozumiem, że tradycyjna kieca ale kurde to jest kiecka dla CÓREK, a nie dla synów Swoją drogą Kate pięknie wyglądała
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:34   #4479
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko-bardzo Ci dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Czasu brak ale będę starać się ulepszyć swoje ogłoszenia.
Nie ma sprawy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:39   #4480
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
taaaa
rozwaliła mnie opcja w tym wózku- "napęd elektryczny gdyby mamie przestało się chcieć pchać", czyli co siadam na ławce puszczam wózek i niech sobie jeździ?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:42   #4481
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tylko że ja nie biorę, w tym problem
Zabrzmiało jak wyznanie narkomana na detoksie

Dziękuje Wam za kopniaki! Mam siniaki na tylktake tego mi trzeba było
Otóż chłopiec potrafi raczkować,stawać,chodzic przy meblach, gada jak nakręcony,robi "papa",przybija piątkę,pokazuje głową"nie nie" i "tak tak",podaje cześć itp. Nie najbardziej martwi to że Blanka nie wypowiada żadnych sylab. Jedynie jak płacze to "ne ne ne".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:51   #4482
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
rozwaliła mnie opcja w tym wózku- "napęd elektryczny gdyby mamie przestało się chcieć pchać", czyli co siadam na ławce puszczam wózek i niech sobie jeździ?
no no, a w tym czasie mamusia sie łajzaży

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zabrzmiało jak wyznanie narkomana na detoksie

Dziękuje Wam za kopniaki! Mam siniaki na tylktake tego mi trzeba było
Otóż chłopiec potrafi raczkować,stawać,chodzic przy meblach, gada jak nakręcony,robi "papa",przybija piątkę,pokazuje głową"nie nie" i "tak tak",podaje cześć itp. Nie najbardziej martwi to że Blanka nie wypowiada żadnych sylab. Jedynie jak płacze to "ne ne ne".

jak taka mundra to trzeba bylo sie zapytac czy synus wytrzymalby kilka ladnych miechow w takich szelkach jak blanusia miala, bez mozliwosci ruchu... wiec takie raczkować,stawać,chodzic przy meblach, gada jak nakręcony,robi "papa",przybija piątkę,pokazuje głową"nie nie" i "tak tak",podaje cześć itp to zaden wyczyn, O!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:54   #4483
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

jak taka mundra to trzeba bylo sie zapytac czy synus wytrzymalby kilka ladnych miechow w takich szelkach jak blanusia miala, bez mozliwosci ruchu... wiec takie raczkować,stawać,chodzic przy meblach, gada jak nakręcony,robi "papa",przybija piątkę,pokazuje głową"nie nie" i "tak tak",podaje cześć itp to zaden wyczyn, O!
Aż mi się łezka zakręciła w oku

Stary 2013-10-23, 19:54   #4484
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

polejce tej pani bo mądrze mowi
Fewcia, czubku zluzuj majty
Stary 2013-10-23, 19:58   #4485
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No to opowiadam, a potem nadrobię.

Lekarka bardzo miła, fajna, ale młodziutka i bez doświadczenia, w trakcie specjalizacji. I to ma znaczenie, bo sama przyznała - ona nie bardzo się na takich sprawach zna no i ma Dorcia wzmożone napięcie w nóżkach, neurolog, reh musi być. Ale...gdybym wprost jej nie pokazała co robi z nogami to ani by jej nie zbadała no i od razu teksty, że przecież dzieci rozwijają się indywidualnie, bla bla bla, no bo fakt - ale prawda taka, że nie wszystko mozna na to zgonić i jeśli dziecko w pewnym momencie nie robi czegoś co powinno od dawna to jest to niepokojące
ale i tak uważam, że nie tylko w nogach ma wzmożone napięcie, a ta kobieta po prostu nie potrafi określić i tyle. bo w nogach wzmożone jest i to widać, to krzyżowanie i napinanie jest charakterystyczne, natomiast - wg mnie tam jest niskie napięcie mięśni tułowia i obręczy barkowej a to wzmożone napięcie nóg to reakcja na niskie napięcie - bo to niepodnoszenie głowy leżąc na plecach, nieobracanie się na boki, niechęć do obracania się z brzucha i odwrotnie - to są objawy niskiego napięcia (a do tych rzeczy konieczne są mięśnie tułowia właśnie). A ja olałam konwenanse i wzięłam młodą pod pachy i mowię: niech pani patrzy co ona z nogami wyczynia i tak jest zawsze, nie tylko tu w gabinecie (co można by na zdenerwowanie zgonić). No to ona dopiero wtedy się zorientowała że faktycznie, jest nie tak
wtedy ją sama wzięła i patrzy, jak ona stawia nogi przy próbie postawienia, no to jej mowię: pani doktor, ona NIGDY nie sprężynuje, tylko na sztywno - no to już widziała że faktycznie mam rację i wtedy próbowała ją posadzić a ona nóżki sztywne nadal.

Jutro czeka mnie dzwonienie i szukanie neuro i równocześnie ogarnianie reh :/ dobrze, że chociaż reh mam nagrane kontakty, jutro do tej naszej pani Iwonki zadzwonię, do której chodziła Dorcia, to się umówię od razu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:02   #4486
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43400769]No to opowiadam, a potem nadrobię.
[/QUOTE]

czyli jednym slowem podszkolilas pania doktor
trzymam kciuki za bardziej owocne wizyty

Stary 2013-10-23, 20:03   #4487
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
polejce tej pani bo mądrze mowi
Fewcia, czubku zluzuj majty
Poluzowane

Szaja czy Tobie potrzebny jest jakiś lekarz? Kochana Ty sama sobie potrafisz postawić diagnozę

Stary 2013-10-23, 20:05   #4488
pstryczek84
Zakorzenienie

kurcze, sa fajne znizki na ksiazki przydatne do pracy a na koncie puchy, wiatr hula ze hej

1 listopada, przybywaj!!!!!

zmykam sie myc i spaciu bo mezus juz podchrapuje

Buziaki! Spokojnej nocki zycze!

Stary 2013-10-23, 20:10   #4489
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
w piątek tzt ma urodziny i zamierzam mu upiec torta, zrobić krokiety, gyrosa i zupe kalafiorową;p
o maj gad dobrze, że mój tego nie czyta

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no to ja, co by tradycji stało się zadość, na amen zgubiłam dzisiaj klucze na spacerze
czemu mnie to nie dziwi

Cytat:
masz tylko 40 kodow? ja mam 100... jakbym miala 40 to by nawet nie opylalo mi sie otwierac zakladki z Allegro

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heeeej.
Cały dzień na zakupach dzisiaj, ehhh. Moja mama z nami pojechała, bo jest na urlopie, więc było fajnie, kupiłam sobie kilka rzeczy, dla małej też sporo, jak zawsze, trochę się wyluzowałam...
a to tak bez fotek?

Cytat:
Jezu, posikałam się

W jaki sposób blondynka zaczyna pracę z komputerem?
Robi dwa szybkie szpagaty, gdyż w instrukcji obsługi napisano, że należy dwa razy kliknąć myszką.
staaaaaaaaareeee

Cytat:
no cóż, sukmanę ma zjawiskową ale jak Kejt pięknie wygląda

Cytat:
ja notorycznie zapominam piny oraz kody dostępu do bankowości elektronicznej
ja kiedyś naprzymierzałam ubrań, nawybierałam, podchodzę do kasy i zonk - nie pamiętam pinu; a w portfelu 50 zł; z żalu kupiłam sobie naszyjnik i została mi dycha, i jakoś nie pomyslałam, że muszę z Rzeszowa do domu wrócić; niby samochód zatankowany, ale różnie bywa, a z dyszką dużo bym nie zdziałała

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
cześć

jestem PADNIĘTA... normalnie nie wiem jak się nazywam...
jutro będzie lepiej

Cytat:
pewnie coś jak kosiarka, sama ciągnie

Cytat:
o jaaaa, świetnie to napisałaś

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43400769]No to opowiadam, a potem nadrobię.
[/QUOTE]

no i po co Ci było tam iść, jak sama zdiagnozowałaś a teraz tylko ćwiczyć i ćwiczyć i będzie ok

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 20:13   #4490
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Poluzowane

Szaja czy Tobie potrzebny jest jakiś lekarz? Kochana Ty sama sobie potrafisz postawić diagnozę

zgadzam się z Twoja wypowiedzią

o ch.ju złoty!! zobaczcie co ten dzony zrobil!!!!!!! http://www.pudelek.pl/artykul/60180/...est_blondynem/ a taki towar był ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-23, 20:17   #4491
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a to tak bez fotek?

Kupiłam sobie maskę do włosów, paletę korektorów Wibo (wydaje się fajna, a bardzo tania), 2 pary legginsów i... majtki. Więc chyba nie ma czego fotografować... A, i piękne sandałki za 10zł w Biedronce, o takie: http://www.oershang.com/images/3/H701322.jpg Identyczne, tylko bez tej białej nitki z przodu na kokardce, nawet kwiatki w środku takie same... I taki sam kolor (tak tak, kupiłam różowe ). Nie było czarnych. A za 10zł to musiałam kupić, na lato super. Wygodne, mięciutkie, już je lubię.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-10-23 o 20:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:25   #4492
Konto usunięte

Cytat:

W nocy z soboty na niedzielę zmieniamy czas z letniego na zimowy. 27 października nad ranem cofniemy wskazówki zegarów z godz. 3.00 na godz. 2.00, dzięki czemu będziemy spali o godzinę dłużej. Czas letni zacznie znów obowiązywać 30 marca 2014 r.

tia, ten kto to pisał to na pewno miał fiuta

Cytat:
Hejka,
jejuuuuuuu jak mi sie chce spać! wreszcie mam swój samochodzik!! <3 pojechalam na zakupy;p w piątek tzt ma urodziny i zamierzam mu upiec torta, zrobić krokiety, gyrosa i zupe kalafiorową;p

Kupilam sobie hula hop z masazerem, w szoku jestem ze udało mi się kręcić więcej niż 5 sekund;p ba, nawet 3 reklamy przekręciłam :P
oryginalny dobór potraw

Cytat:
Mówisz i masz :a ty,a ty

też biję Fewcię

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Black, nienawidzę głuchych telefonów, a jak dzwoni do mnie obcy nr lub zastrzeżony, to nie odbieram, bo się boję
też nie odbieram nieznanych lub zastrzeżonych, no chyba, że się spodziewam. Nie, bo nie.

Cytat:
mi tez

masz tylko 40 kodow? ja mam 100... jakbym miala 40 to by nawet nie opylalo mi sie otwierac zakladki z Allegro

Cytat:
Ach bym zapomniała, dziś widziałam przepiękny widok, dwa malutkie noworodki-bliźniaki... laski... one były takie maciupcie... normalnie nie wiem ze 3.5kg maxxxxx <3<3<3 jak zobaczyłam, to prawie żem się popłakała. Takie słodkie... i tak mi się wszystko przypomniało, II kreseczki... poród... cudne przeżycie.. mam nadzieje, ze jeszcze tego doświadcze.
ja dzisiaj widziałam na trawie test ciążowy, nie wiem jaki wynik ale też mi się tak zrobiło... nostalgicznie?

Cytat:
taaaa
e tam, wózek jak wózek, nawet mnie cena specjalnie nie szokuje bo umówmy się - dla tych pań 8tys to jest skromna kwota.

Cytat:
Poluzowane

Fewciu, a wiesz, że mi jakoś tak głupio? bo to naprawdę nie tak że ja pozjadałam rozumy wszystkie i chcę za alfę i omegę robić :/ ale zwyczajnie, coś mnie zaniepokoiło, obserwowałam czy na pewno mi się nie wydaje, poczytałam o tym (i to na stronach specjalistycznych, a nie na kafeterii ) no i... inna rzecz, że to moje dziecko, nie lekarki, i ja znam ją najlepiej i widzę, co mnie niepokoi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:27   #4493
marsi11
Zakorzenienie

szaja to widzę,że lekarka miała dziś faktultety z szajologi
trzymam kciuki za Dorkę

jakie moja mama zrobiła śledzieeeeeeeeeee właśnie żremy z TZ

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

acha, szaja zrobiłam photo telefonem zabawk z TK Maxxa co mnie ostatnio prosiłaś, wrzucić?
Stary 2013-10-23, 20:44   #4494
laurka23
Zakorzenienie

Szaja, faktycznie podobne z Dorcią jesteście
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny planujące i budujące się, a także myślące o wyprowadzce na swoje.
Hje pytałaś o mieszkanie, my mieliśmy kupę szczęścia, bo w spadku po moich dziadkach mam mieszkanie, moi rodzice kiedyś wypupili. Dziadziuś i babia zmarli . A my wyremontowaliśmy sobie i mamy święty spokój. Teściowa mi nad głową nie wisi, a wiem że była przekonana że będziemy u nich mieszkać. No cóż, miałam przedsmak 3 miesiące po ślubie. Never again
Neti Antoś słodziak

Cytat:
ehh szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał.

Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana.

Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy...

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje (((((((((((

ewik
, za wizytę i silver za wynik Darii
Masakra dobrze że już dobrze ale się wystraszyłaś na pewno

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze Prawdopodobnie Daria ma refluks, czyli cofa jej sie mocz.... Na 100% ma wodonercze (co już stwierdzono po urodzeniu). Trzeba to kontrolować. Muszę Darie od razu zapisać do poradni nefrologicznej. Jak bedzie sie to pogarszać to wtedy operacja......
Nie myśl o operacji, trzymam kciuki żeby samo minęło.

Cytat:

Aha mój syn dziś kończy 9 miesięcy
100 latek i dla Piotrusia Insolito też!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
kurde nie zaznaczyło mi cytatów

Sliver trzymam kciuki za córeczkę...

Zrobiłyśmy wczoraj mnóstwo ładnych zdjęć, tzn daleko im do zdjęć Bokeh, ale i tak mi się podobają. Wstawię jakieś ale to dopiero jak przyjedzie mi transfer, bo na tym necie teraz nie mogę nic zrobić...

AAAA I muszę pochwalić tź, wczoraj siedział całe popołudnie z małą no i wogle jakoś lepiej między nami... Chyba troche zrozumiał...

Zmykamy na spacerek... Miłego....
Oby tak zostało!

Cytat:
a i macie moją zdolniachę

Cytat:
Napisane przez lkasia Pokaż wiadomość
Witam,

Co by nie być anonimową przedstawię się. Mam na imię Kasia, jestem z Krakowa, mój Kubuś urodził się 26 stycznia 2013, a więc na dniach kończymy 9 miesięcy. Podczytuję od dawna to prawda, zaczęłam jeszcze w Poczekalni. Na początku ciąży kupiłam dwie książki o rozwoju dziecka, a potem przypadkiem znalazłam w internecie Was i.... czerpię z Waszej wszechstronnej wiedzy i doświadczenia a książki leżą i się kurzą... Mam nadzieję, że nie jesteście tym urażone.

No i będę szczera - potraficie czasem poprawić nastrój )))
Witaj, Twój synek ma urodziny wtedy co ja

Cytat:
Oj, to ja w Twojej sytuacji powinnam już sobie kopać dołek

☠☠☠☠a, laski, ale żem se teraz stresa zrobiła
Wprowadziłam wózek do domu, a do tego koszyczka na zakupy często daję portfel. No i wyciągam z niego wszystko, a portfela nie ma
Myślę, pięknie. Zgubiłam pewnie gdzieś po drodze, ktoś już zdążył zajomać i pewnie nie odda, bo tak by się już dawno odezwał. A w portfelu wszystko: kasa, dowód osobisty i karta rossnę.
I zaczęłam sobie wyrzucać, że mogłam od razu po spacerze sprawdzić, to bym poszła szukać i jeszcze go może znalazła
Idę jeszcze raz z nadzieją do tego wózka, zaglądam, macam - no ni ma W końcu patrzę, a portfel sobie siedzi między tym koszyczkiem a kółkiem
Uffff

Lekarka bardzo miła, fajna, ale młodziutka i bez doświadczenia, w trakcie specjalizacji. I to ma znaczenie, bo sama przyznała - ona nie bardzo się na takich sprawach zna no i ma Dorcia wzmożone napięcie w nóżkach, neurolog, reh musi być. Ale...gdybym wprost jej nie pokazała co robi z nogami to ani by jej nie zbadała no i od razu teksty, że przecież dzieci rozwijają się indywidualnie, bla bla bla, no bo fakt - ale prawda taka, że nie wszystko mozna na to zgonić i jeśli dziecko w pewnym momencie nie robi czegoś co powinno od dawna to jest to niepokojące
ale i tak uważam, że nie tylko w nogach ma wzmożone napięcie, a ta kobieta po prostu nie potrafi określić i tyle. bo w nogach wzmożone jest i to widać, to krzyżowanie i napinanie jest charakterystyczne, natomiast - wg mnie tam jest niskie napięcie mięśni tułowia i obręczy barkowej a to wzmożone napięcie nóg to reakcja na niskie napięcie - bo to niepodnoszenie głowy leżąc na plecach, nieobracanie się na boki, niechęć do obracania się z brzucha i odwrotnie - to są objawy niskiego napięcia (a do tych rzeczy konieczne są mięśnie tułowia właśnie). A ja olałam konwenanse i wzięłam młodą pod pachy i mowię: niech pani patrzy co ona z nogami wyczynia i tak jest zawsze, nie tylko tu w gabinecie (co można by na zdenerwowanie zgonić). No to ona dopiero wtedy się zorientowała że faktycznie, jest nie tak
wtedy ją sama wzięła i patrzy, jak ona stawia nogi przy próbie postawienia, no to jej mowię: pani doktor, ona NIGDY nie sprężynuje, tylko na sztywno - no to już widziała że faktycznie mam rację i wtedy próbowała ją posadzić a ona nóżki sztywne nadal.

Jutro czeka mnie dzwonienie i szukanie neuro i równocześnie ogarnianie reh :/ dobrze, że chociaż reh mam nagrane kontakty, jutro do tej naszej pani Iwonki zadzwonię, do której chodziła Dorcia, to się umówię od razu.[/QUOTE]

Szkoda że taka niedoświadczona lekarka. Trzymam kciuki za rechabilitację.

Dobrej nocy dziewczyny mąż mnie goni już!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:46   #4495
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał.

Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana.

Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy...

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje
Straszne Mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała już przeżywać takich chwil

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43389667]Na 16:30 wizyta jest [/QUOTE]

Mam nadzieję, że wszystko było dobrze na wizycie

Cytat:
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze Prawdopodobnie Daria ma refluks, czyli cofa jej sie mocz.... Na 100% ma wodonercze (co już stwierdzono po urodzeniu). Trzeba to kontrolować. Muszę Darie od razu zapisać do poradni nefrologicznej. Jak bedzie sie to pogarszać to wtedy operacja...(
Będzie dobrze
Cieszę się, że już wychodzicie

[QUOTE=nafiyqa;43390097

U nas chodzi o zasypianie. Dziec jest spiacy, ale odwidzialo mu sie zasypianie w wozku. Najchetniej by zasypial przy uu [/QUOTE]

A u nas ostatni i przy uu nie chce zasypiać

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ehh, mama mi przyniosła krokiety z pieczarkami i barszcz i zamiast to zostawić na potem na obiad to ja jem teraz... o 11:51 - no ale ślinotoku dostałam a Mała śpi to chociaż raz zjem nie w biegu - tak to sobie tłumaczę
Jesteś jak teść Nawijki

Cytat:
Mała, dla Oskarka za 9tkę.
I jeszcze dla Piotrusia Insolito!
Dziękuję

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:49   #4496
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
przeczytałam pierwszą stronę i najbardziej mi przypadło do gustu-
Czikiriki bumsiakalaka od ponad roku męczymy TŻ-ta ptaka

Dziewczyny to nosidło to wisiadło czy nie?
http://tablica.pl/oferta/nosidelko-e...tml#6c53a4de45
Mam takie tylko w wersji eco 2, spoko bardzo. Ostatnio pierwszy raz zalozylam je prawidlowo i czulam odciazenie, w ogole plecy mnie nie bolaly a mam problemy z kregoslupem.

Szaja i to jest super wlasnie, sama potrafisz dojsc do dobrego wniosku, zaden lekarz Ci kitu nie wcisnie! To jest swiadome macierzynstwo, wlasne zdanie wszystko ze zdrowym rozsadkiem. Swoim podejsciem poszerzasz nasze horyzonty, sadze ze spora czesc z naszego grona po Twoich niektorych wypowiedziach zaczela inaczej patrzec na rozne sprawy.

Fewcia i na dupe ode mnie! Przeciez Blanka super sie rozwija, patrz jak skoczyla po zdjeciu szelek! Przeskoczyla pare watkowych dzieciaczkow starszych od niej!

Ofkors mialam pisac juz o 18 ale mloda znowu dzien wyjca. Oglaszam, iz MAMY ZEBA! Nie jestesmy ostatni Ale z nas rodzice, nie zauwazylismy, a przyszla babcia i zobaczyla

Pochwale sie dzis 80 przysiadami przy kuchence i pysznymi placuszkami z dyni

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:50   #4497
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43401371]tia, ten kto to pisał to na pewno miał fiuta

oryginalny dobór potraw

.[/QUOTE]

Ta zupa najbardziej pasujeide spać, baj baj

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-23, 20:50   #4498
Konto usunięte

Marsi pewnie! dawaj foto
Stary 2013-10-23, 21:00   #4499
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Pstryku, tak piękniście to ma być podobno do soboty

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Boże, jak słowo "mama" piękni

e brzmi z usteczek takiego małego bobaska

Cytat:
Hej kochane. My jeszcze w szpitalu. Dziś Daria miała robione badanie cystografie (masakra! Był straszny płacz)... Jutro sie dowiem jakie są wyniki i może wyjdziemy jutro do domu
obyscie szybko wyszly i wyniki byly dobre

ojej doczytalam
trzymam kciuki zeby nie trzeba bylo robic operacji

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE]

wow

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiecie jedna z mamuś styczniowych 2014 już urodziła przez cc . Słabo czuła ruchu i pojechała na ip . Niecałe 1200 g waży.
Dzidziuś sam oddycha. Stan po cc ok. mam nadzieję że będzie ok wszystko

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej hej!
Meneq uczylismy mlodego caly czas mowiac jak sie schodzi z kanapy? No jak sie schodzi? Jak sie schodzi z kanapy? Juz mialam dosc tego pytania :P i obracalismy go wlasnie tylem, poprzedniego dnia lecial na glowke, a nastepnego juz ladnie zaczal schodzic :P
Dobrze, ze sie dogadaliscie z malzem

Yellow, ale masz dziada tzt!!!!!!!

Rany dziewczyny inwazja komarow normalnie tak nas w nocy pogryzly ze o rany, mlody przez to buszowal w nocy poltorej godz, drapal sie i wkurzal, tyle, ze spalismy ladnie do 8 praiwe, ale i tak zombie jestem

Taka piekna pogoda a ja dolka zalapalam jakiegos

Moja siostra na stale sie przenosi nad morze

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
przykro

ale znajdz pozytyw, bedziesz miala kwatere za free nad morzem

Cytat:

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje (((((((((((

ewik
, za wizytę i silver za wynik Darii
ojej ale sie strachu najadals oby to sie wiecej nie powtorzylo

a jaki to ruch napiszesz mi

Cytat:
Nawijko-bo Ty pisałaś że zarobiłaś na sprzedaży ciuchów 600 zł. Zdradzisz mi sekret jak?
Albo ja mam jakieś ubrania nie teges albo brak talentu do sprzedaży. Póki co miałam tylko kilka wymian i parę propozycji wymian (ale nie doszły do skutku).

No i POMÓŻCIE MI PRZY WYMYŚLENIU PREZENTU DLA MĘŻULA

Aha mój syn dziś kończy 9 miesięcy

Cytat:
Nie wiem, o co cho. Leci mi mleko z prawego cyca Tzn. jak przycisnę. Leci normalnie taka fontanna mała, z lewego też, ale nie aż tyle. Nie karmię już prawie pół roku i był czas, że nic a nic nie wyciekło nawet, a tu
Oczywiście na wykarmienie Poli by nie starczyło , no ale jednak.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Pola umie robić "papa" :jupi:

Cytat:
Kopnijcie mnie w zad i wytłumaczcie młotkiem żebym nie porównywała Blanki do innych dzieci Spotkałam znajoma,ma synka parę dni starszego i on tak dużo potrafi.

ja bym Ci dala kopsanca ales Ty tak szczupła, ze strach co bys sie nie zlamala, ciesz sie, ze dalkeo mieszkasz
Nati jedna z najstarszych i co w porownaniu do innych

Cytat:
Hejka,
jejuuuuuuu jak mi sie chce spać! wreszcie mam swój samochodzik!! <3 pojechalam na zakupy;p w piątek tzt ma urodziny i zamierzam mu upiec torta, zrobić krokiety, gyrosa i zupe kalafiorową;p

Kupilam sobie hula hop z masazerem, w szoku jestem ze udało mi się kręcić więcej niż 5 sekund;p ba, nawet 3 reklamy przekręciłam :P
ales Ty dobra zona jest
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:15   #4500
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Jesteś jak teść Nawijki
Kochana, moj tesc o 11:50 jest po deserze i juz rozmysla co zje na podwieczorek

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości