Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 16:37   #4441
karusia_2007
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Hje Mala, Black i Karusia trzymam kciuki za wasze usamodzelnianie mieszkaniowe i popieram decyzje

Mnie w wieku 15 lat rodzice wywiezli z domu, od tamtej pory mieszkalam w wielu miejscach i jak kilka lat temu przyszlo mi wrocic do domu rodzinnego i spedzic tam prawie rok, to bez wachania stwierdzam, ze byl to jeden z trudniejszych okresow i dla mnie i dla rodzicow.
Dziękuję bardzo za kciuki Na pewno się przydadzą

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Myślę, że szybko bym się przyzwyczaiła, bo i tak najczęściej właśnie tak jest. Tylko z tą świadomością, że wieczorem nie byłoby nikogo choć na chwilę do pomocy (jeśli tż byłby zagranicą), byłoby trudniej

Na razie mamy tylko w planach Ale teście chcą nam jak najszybciej działkę przepisać, to mam nadzieję, że i my od przyszłego roku zaczniemy, chociaż te fundamenty

Dacie radę. Najgorzej zacząć a potem jak jest juz motywacja to jakoś leci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE] wow ale Dorka podobna do mamy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U mnie jest o tyle "głupia" sytuacja z mieszkaniem że rodzice chcą nam przepisać dom w którym teraz razem miezkamy. Ale zanim będziemy tu mieszkać sami to jeszcze ...(przecież nie bede czekać na śmierć rodziców). Mamy też działke na której jest możliwość wybudowania się-no ale stwierdziliśmy że jak mielibyśmy sie budować to za te pieniądze można kupić mieszkanie/dom i ma sie ten kąt od zaraz. Budowy trwają latami jak sie nie ma kasy A my jej nie mamy. Narazie w gre wchodzi tylko wynajem- a co dalej czas pokaże.[COLOR="Silver"]
Mała moja mama też mieszka sama i częśto nam mówi żebyśmy szli do niej mieszkać ale jakos ani ja ani mój tż się tam nie widzimy na dłużej. Zawsze nam się marzył własny domek i do tego bedziemy dążyć. Chociaż tak jak piszesz będzie to trwało kilka lat, bo nie mamy kasy żeby się w rok wybudować a jakiś ogromny kredyt nie wchodzi w grę bo się boimy. Chcielibyśmy jak najwięcej zrobić ze swoich mimi, że to trwa a potem (2-3lata) wziąć jakiś 50 tys na wykończenie typu meble, rtv i agd

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
C
Wczoraj zrobilam czekoladowe muffinki - pyszne byly oraz fasolke szparagowa, szpinak, kalafiora i rzepe dla Yae na obiadki, i na koniec dnia przeprowadzilam konstruktywna rozmowe z tz. Przekonalam go do oddania Yae pod opieke t. Kiedy przyjedzie moj bracik, to tez go poprosimy o pomoc.
Moj tz jest wlasnie na etapie szukania kolejnego miejsca pracy i wybierania specjalizacji. O kciuki prosze!
Fajnie że tż się namówił

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał.

Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana.

Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy...

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje (((((((((((

ewik
, za wizytę i silver za wynik Darii

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43389667]Na 16:30 wizyta jest [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze Prawdopodobnie Daria ma refluks, czyli cofa jej sie mocz.... Na 100% ma wodonercze (co już stwierdzono po urodzeniu). Trzeba to kontrolować. Muszę Darie od razu zapisać do poradni nefrologicznej. Jak bedzie sie to pogarszać to wtedy operacja......
oby się okazało, że operacja nie będzie konieczna. Dużo zdrówka

Cytat:
Nawijko-bo Ty pisałaś że zarobiłaś na sprzedaży ciuchów 600 zł. Zdradzisz mi sekret jak?
Albo ja mam jakieś ubrania nie teges albo brak talentu do sprzedaży. Póki co miałam tylko kilka wymian i parę propozycji wymian (ale nie doszły do skutku).

No i POMÓŻCIE MI PRZY WYMYŚLENIU PREZENTU DLA MĘŻULA

Aha mój syn dziś kończy 9 miesięcy
za 9 miesięcy
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:39   #4442
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Kopnijcie mnie w zad i wytłumaczcie młotkiem żebym nie porównywała Blanki do innych dzieci Spotkałam znajoma,ma synka parę dni starszego i on tak dużo potrafi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:41   #4443
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziękuje cioteczkom w imieniu Oskarka mua mua mua!
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:45   #4444
charlizz
Zadomowienie

Fewciu, kop w ten Twoj zgrabny zadek!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:45   #4445
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w zad i wytłumaczcie młotkiem żebym nie porównywała Blanki do innych dzieci Spotkałam znajoma,ma synka parę dni starszego i on tak dużo potrafi.

Ale, że niby co?

Kopię! :kopniak_w_zad:
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:50   #4446
Delicjanka
Zakorzenienie

Hejka,
jejuuuuuuu jak mi sie chce spać! wreszcie mam swój samochodzik!! <3 pojechalam na zakupy;p w piątek tzt ma urodziny i zamierzam mu upiec torta, zrobić krokiety, gyrosa i zupe kalafiorową;p

Kupilam sobie hula hop z masazerem, w szoku jestem ze udało mi się kręcić więcej niż 5 sekund;p ba, nawet 3 reklamy przekręciłam :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:51   #4447
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to ja w Twojej sytuacji powinnam już sobie kopać dołek

☠☠☠☠a, laski, ale żem se teraz stresa zrobiła
Wprowadziłam wózek do domu, a do tego koszyczka na zakupy często daję portfel. No i wyciągam z niego wszystko, a portfela nie ma
Myślę, pięknie. Zgubiłam pewnie gdzieś po drodze, ktoś już zdążył zajomać i pewnie nie odda, bo tak by się już dawno odezwał. A w portfelu wszystko: kasa, dowód osobisty i karta rossnę.
I zaczęłam sobie wyrzucać, że mogłam od razu po spacerze sprawdzić, to bym poszła szukać i jeszcze go może znalazła
Idę jeszcze raz z nadzieją do tego wózka, zaglądam, macam - no ni ma W końcu patrzę, a portfel sobie siedzi między tym koszyczkiem a kółkiem

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-23 o 16:53
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 16:51   #4448
lkasia
Raczkowanie

GG do lkasia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jak, jak zwykle, widzę LKASIĘ, którą proszę o ujawnienie się. Podczytujesz nas od bardzo dawna i bardzo często, więc HALO! Nie pozostawaj anonimowa, bo to niemiłe.
Witam,

Co by nie być anonimową przedstawię się. Mam na imię Kasia, jestem z Krakowa, mój Kubuś urodził się 26 stycznia 2013, a więc na dniach kończymy 9 miesięcy. Podczytuję od dawna to prawda, zaczęłam jeszcze w Poczekalni. Na początku ciąży kupiłam dwie książki o rozwoju dziecka, a potem przypadkiem znalazłam w internecie Was i.... czerpię z Waszej wszechstronnej wiedzy i doświadczenia a książki leżą i się kurzą... Mam nadzieję, że nie jesteście tym urażone.

No i będę szczera - potraficie czasem poprawić nastrój )))
lkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:54   #4449
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Mówisz i masz :a ty,a ty

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-23, 16:56   #4450
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lkasia Pokaż wiadomość
Witam,

Co by nie być anonimową przedstawię się. Mam na imię Kasia, jestem z Krakowa, mój Kubuś urodził się 26 stycznia 2013, a więc na dniach kończymy 9 miesięcy. Podczytuję od dawna to prawda, zaczęłam jeszcze w Poczekalni. Na początku ciąży kupiłam dwie książki o rozwoju dziecka, a potem przypadkiem znalazłam w internecie Was i.... czerpię z Waszej wszechstronnej wiedzy i doświadczenia a książki leżą i się kurzą... Mam nadzieję, że nie jesteście tym urażone.

Kubuś... Kraków... Za dużo tego

A tak w ogóle, to witam
I za późną odezwę!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A teraz odebrałam głuchy telefon
Stary 2013-10-23, 16:59   #4451
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Witaj

Co do pogrubionego-nie wątpimy ( ).
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 17:08   #4452
charlizz
Zadomowienie

Black, nienawidzę głuchych telefonów, a jak dzwoni do mnie obcy nr lub zastrzeżony, to nie odbieram, bo się boję

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

lkasia,

Stary 2013-10-23, 17:09   #4453
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Black, nienawidzę głuchych telefonów, a jak dzwoni do mnie obcy nr lub zastrzeżony, to nie odbieram, bo się boję
Jam jest HJE
Stary 2013-10-23, 17:14   #4454
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Jam jest HJE
Zostałaś przechrzczona

Ku.wa jak na złość. No jak na złość
Allegro ma przerwę techniczną
Nie zdążę wymyśleć,znaleźć,kupić
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-10-23 o 17:15
Stary 2013-10-23, 17:17   #4455
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Zostałaś przechrzczona

Ku.wa jak na złość. No jak na złość
Allegro ma przerwę techniczną
Nie zdążę wymyśleć,znaleźć,kupić

a kiedy ma?

Ja tez nie odbieram nr zastrzeżonych z tych samych powodów co Ty charlizz;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 17:19   #4456
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a kiedy ma?

Ja tez nie odbieram nr zastrzeżonych z tych samych powodów co Ty charlizz;p
Nie wiem jaki był numer, bo to dzwonił tel. stacjonarny, na nim się nam numery nie wyświetlają
Tak to zastrzeżonych też nie odbieram, a ogólnie nieznajome, to tylko jak się takiego spodziewam
Stary 2013-10-23, 17:23   #4457
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to ja w Twojej sytuacji powinnam już sobie kopać dołek

Wprowadziłam wózek do domu, a do tego koszyczka na zakupy często daję portfel. No i wyciągam z niego wszystko, a portfela nie ma
Myślę, pięknie. Zgubiłam pewnie gdzieś po drodze, ktoś już zdążył zajomać i pewnie nie odda, bo tak by się już dawno odezwał. A w portfelu wszystko: kasa, dowód osobisty i karta rossnę.
I zaczęłam sobie wyrzucać, że mogłam od razu po spacerze sprawdzić, to bym poszła szukać i jeszcze go może znalazła
Idę jeszcze raz z nadzieją do tego wózka, zaglądam, macam - no ni ma W końcu patrzę, a portfel sobie siedzi między tym koszyczkiem a kółkiem
no to ja, co by tradycji stało się zadość, na amen zgubiłam dzisiaj klucze na spacerze małż musiał się z pracy zwalniać bo nie miałam jak do domu nawet wejść
kuwa wiedziałam, że kiedyś to nastąpi teraz wymienianie zamków, dorabianie kluczy, ja piędolę, jakby faktycznie nie było na co kasy wydawać
także cieszę się, że portfel się znalazł

Fewciu, kopwdupę!!! Co on takiego potrafi czego Blaneczka nie ? przeca Blaneczka zdolna dziewuszka, siedzi staje, czego chcesz więcej?
Cytat:

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

lkasia,

też nie odbieram chyba że wiem, że ma ktoś z nieznajomego zadzwonić

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:26   #4458
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaki był numer, bo to dzwonił tel. stacjonarny, na nim się nam numery nie wyświetlają
Tak to zastrzeżonych też nie odbieram, a ogólnie nieznajome, to tylko jak się takiego spodziewam
ha! Jak do nas na stacjonarny dzwonił zastrzeżony(mieliśmy z wyświetlaniem nr) to z premedytacją nie odbierałam,albo tylko podnosiłam słuchawkę i odkładałam hyy-a to dlatego że pod zastrzeżonymi dzwonili z pokazów,banków i chuj wie jeszcze czego.

Deli- we wtorek

Nawijko-bardzo Ci dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Czasu brak ale będę starać się ulepszyć swoje ogłoszenia.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-23, 17:27   #4459
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no to ja, co by tradycji stało się zadość, na amen zgubiłam dzisiaj klucze na spacerze

też nie odbieram chyba że wiem, że ma ktoś z nieznajomego zadzwonić
Oj

O to to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 18:02   #4460
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A już tym bardziej nie ciąża, bo właśnie dzisiaj mi się kończy 5dniowy @
mi tez

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
żeby zmienić muszę mieć kod prawda?
A ja mam tylko starą kartę na której jest nieodkryty ostatni, 40 kod.
masz tylko 40 kodow? ja mam 100... jakbym miala 40 to by nawet nie opylalo mi sie otwierac zakladki z Allegro

Cytat:

dobrze ze sie znalazl

Cytat:
Witam,

hej hej

pokaz tego przystojniaczka
mam nadzieje ze zostaniesz z nami na dluzej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:05   #4461
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mi tez
Epidemia
Stary 2013-10-23, 18:05   #4462
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heeeej.
Cały dzień na zakupach dzisiaj, ehhh. Moja mama z nami pojechała, bo jest na urlopie, więc było fajnie, kupiłam sobie kilka rzeczy, dla małej też sporo, jak zawsze, trochę się wyluzowałam...

Cała, nieprzyjemna sytuacja! Ale najważniejsze, że zachowałaś zimną krew i nic się nie stało. A co to za ruch, który wykonałaś, co położna Cię go nauczyła?

Cytat:
Nie wiem, o co cho. Leci mi mleko z prawego cyca Tzn. jak przycisnę. Leci normalnie taka fontanna mała, z lewego też, ale nie aż tyle. Nie karmię już prawie pół roku i był czas, że nic a nic nie wyciekło nawet, a tu
Oczywiście na wykarmienie Poli by nie starczyło , no ale jednak.
Kochana, ja tak kiedyś miałam przy braniu tabletek, coś mi się w hormonach pomieszało i z jednego cyca mi trochę ciekło...

Cytat:
Witam,

No, nareszcie! Mam nadzieję, że będziesz się czasem do nas odzywać. Powiedz może coś więcej o sobie?

Cytat:
Cytat:
Jam jest HJE
Hje czy też Black , ja się pod tym podpisuję, też nie lubię od obcych numerów odbierać, bo kiedyś często dostawałam jakieś głuche telefony i od tamtej pory mam wrażenie, że znów ktoś będzie chciał to samo zrobić.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:14   #4463
hje
Zakorzenienie

Jezu, posikałam się

W jaki sposób blondynka zaczyna pracę z komputerem?
Robi dwa szybkie szpagaty, gdyż w instrukcji obsługi napisano, że należy dwa razy kliknąć myszką.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Kochana, ja tak kiedyś miałam przy braniu tabletek, coś mi się w hormonach pomieszało i z jednego cyca mi trochę ciekło...
Tylko że ja nie biorę, w tym problem

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:15
Stary 2013-10-23, 18:16   #4464
Delicjanka
Zakorzenienie

Amelka już usnęła a ja idę robić Abs i chyba troche pokręcę tym hulahopsem ...... spac mi się chce mega, nie wiem czy dotrwam do topchefa

Ach bym zapomniała, dziś widziałam przepiękny widok, dwa malutkie noworodki-bliźniaki... laski... one były takie maciupcie... normalnie nie wiem ze 3.5kg maxxxxx <3<3<3 jak zobaczyłam, to prawie żem się popłakała. Takie słodkie... i tak mi się wszystko przypomniało, II kreseczki... poród... cudne przeżycie.. mam nadzieje, ze jeszcze tego doświadcze.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-23 o 18:23
Stary 2013-10-23, 18:23   #4465
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja nie biorę, w tym problem
Widziałam - ale mam na myśli to, że pewnie w hormonach coś Ci się poprzestawiało.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:25   #4466
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam - ale mam na myśli to, że pewnie w hormonach coś Ci się poprzestawiało.
Coś się dzieje
Stary 2013-10-23, 18:37   #4467
laurka23
Zakorzenienie

Poznikały mi wszystkie cytaty, a od wczoraj zaznaczam Z tego co pamiętam.

Debrah ja to bym chciała, żeby Miś mi zjadł chociaż 20 ml kaszki, ale on ma szczękościsk i nie otwiera wcale buzi. Muszę go oszukiwać i podstawiać butelkę ze smoczkiem, wtedy otwiera a ja siup do buzi A tak bym chciała żeby świadomie jadł. O dziwo, jak włożę łyżeczkę to nie wypluwa tylko ładnie połyka. Taki z niego niejadek. No ale uu zawsze i wszędzie jak u was.

Nowa mamusia, Klara chyba pytała, dlaczego na swoim mleku kaszki nie zrobię, otuż nie da rady, bo jak bym swoje mleko zagotowała i gotowała 3-15 minut, to nic by z niego nie było. Robię kasze "dorosłe", nie daję kaszek dziecięcych. To moje zboczenie, po prostu przeraża mnie skład. Producentów żywności dziecięcej nie interesuje zdrowie dzieci a sprzedaż. Wiadomo że dzicko wybierze słodkie Ale to moje zboczenie i nie musicie tego czytać.

Bokeh zdjęcia jak zawsze piękne.
Cytat:
Czesc!
mala szpinak gotuje, hartuje, osuszam papierowym recznikiem i siekam. Smakuje calkiem przyzwoicie; jesli dodasz masla, to juz w ogole.
debrah Najwazniejsze, ze Amelka probuje. Predzej czy pozniej zaskoczy. Cierpliwosci kochana! Pewnie odnosnie rozszerzania masz powyzej dziurek od nosa dobrych rad, ale dzis przy sniadaniu myslalam o Was i mam pewien pomysl. Mianowicie, zebys zrobila Amelce kisiel, budyn lub zagescila zupke maka ziemniaczana. Yae jadla budyn i wchodzil jak nic innego. W Japonii taka glutowata konsystencja jest zalecana niejadkom wlasnie.

nawijko, laurko jak namoczyc morele?

Wczoraj zrobilam czekoladowe muffinki - pyszne byly oraz fasolke szparagowa, szpinak, kalafiora i rzepe dla Yae na obiadki, i na koniec dnia przeprowadzilam konstruktywna rozmowe z tz. Przekonalam go do oddania Yae pod opieke t. Kiedy przyjedzie moj bracik, to tez go poprosimy o pomoc.
Moj tz jest wlasnie na etapie szukania kolejnego miejsca pracy i wybierania specjalizacji. O kciuki prosze!
O widzisz, ostatnio się zastanawiałam czy by budyniu lub kisielu nie zrobić, chyba jutro wykombinuję zamiast kaszki kukurydzianej zrobię kisiel jabłkowy, dzięki! Oby przeszedł u nas

Pewnie Nawijka już odpowiedziała, ale ja dopiero nadrabiam. Owoce suszone jak mam ekologiczne, to zalewam wodą zimną na noc i rano daję do kaszki razem z wodą z moczenia. Nie eko przemywam, przelewam wrzątkiem, moczę i odlewam wodę przed dodaniem do kaszy.

Kciuki trzymam!

Fewciu absolutnie nie poświęcam 100 procent uwagi, po pierwsze nie da się, coś trzeba zrobić w domu czy koło siebie, i dla własnego i dziecka zdrowia psychicznego też daję nam czasem parę minut na odpoczęcie od siebie. U nas się nie da tak długo, bo Miś z tych dzieci co nie umią się na dłuższy czas same sobą zająć.

Tyle zapamiętałam, lecytynka potrzebna

Żaliłam się tu już nie raz jak to Michał nie chce jeść. No i dziś obiad nie zapowiadał się lepiej, dostał ziemniaczka, żółtko , kawałek jabłka.My jedliśmy ziemniaki, jajko, sos grzybowy i surówkę z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchwią i cebulką. Oczywiście rozpłaszczył żółtko i ziemniaka i rozsmarował po blacie, jabłko zrzucił ale zainteresował się czerwoną miseczką w której była kapusta. Dałam mu ciekawa co zrobi. Władował łapkę do miski, nabrał kapusty i wpakował do buzi Połowa wypadła, ale oblizywał paluszki i operację powtórzył jeszcze dwa razy Chyba lubi kwaśne Potem wycyckał mandarynki kawałeczek. Niby nic takiego a jaram się

Idę nadrabiać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:37   #4468
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Miso i tofu to tylko misoshiru mi na mysl przychodzi.
Soba ugotowac a pozniej podsmazyc razem ze szczypiorem, paluszkami krabowymi i grzybami shiitake. Doprawic sola i pieprzem oraz sosem sojowym i bialym winem w proporcji 6:1

a na czym podsmażyć? olej kokosowy? hm?
kochana wkleisz do degustatorni do klubu? potem znowu zgubię
czy to tak samo długo się gotuje jak ramen (ponoc 5 h to minimum)
podrzuć jeszcze jakąś zupę, gdzie mogę sobę wykorzystać
Cytat:
Jestem załamana Nie mam pomysłu na jakikolwiek prezent Chciałabym coś oryginalnego,od siebie ale co?
a jaki masz budżet i kiedy ma urodziny?
mój też ma niebawem, porywam go na jeden dzien do hotelu

Cytat:
Nie wiem, o co cho. Leci mi mleko z prawego cyca Tzn. jak przycisnę. Leci normalnie taka fontanna mała, z lewego też, ale nie aż tyle. Nie karmię już prawie pół roku i był czas, że nic a nic nie wyciekło nawet, a tu
Oczywiście na wykarmienie Poli by nie starczyło , no ale jednak.
po zakończeniu karmienia jeszcze przez rok mialam troszkę mleka

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę Belek, nie mogę znaleźć karty kodów z banku, a to ostatnio była jedna z ulubionych zabawek mojego dziecka , zabawne, tylko jakby to teraz przelew zrobić...

Mała : z prezentem ciężko pomóc jak się kogoś nie zna, ja sama mam zwykle takie rozterki.
ja notorycznie zapominam piny oraz kody dostępu do bankowości elektronicznej
Cytat:
Witam,

Witaj kochana, mam nadzieję,ze zostaniesz dłużej skoro już nas dobrze znasz i dobrze się tu czujesz
a powiedz mi czemu tak późno ? gdyby nie black nadal byś się nie odzywałą ?

Cytat:
a jak dzwoni do mnie obcy nr lub zastrzeżony, to nie odbieram, bo się boję .
kazik staszewski śpiewal,że się nie odbiera gdy się nie wie kto dzwoni

a tak wogóle to hello, dzień mi poleciał jak szalony, tyle spraw
dziś mały miał dzień prezentow i kurde dostał.... chodzik
na szczęście to jakieś ametykańskie cudo 3w1 więc i ma inne funkcje i i tak siedzieć w nim nie chciał
Dostałam też fajną sprawę- ametykańską wodę kolońską dla niemowląt, marki Johnson's baby, ślicznie pachnie, taka zwykla woda z delikatnym aromatem
Caławdeszczu nadaj temat mamie, niech Ci przyślę z usa, ja też bym się podpięła pod zamówienie bo chciałabym wypróbować pozostałe zapachy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:39   #4469
charlizz
Zadomowienie

No nie gadaj wybacz mi o hje

Stary 2013-10-23, 18:58   #4470
misiaeel
Wtajemniczenie

widziałyście?
http://www.pudelek.pl/artykul/60201/...al_ochrzczony/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości