Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 20:50   #871
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Angiee miała sie odezwać...

ciekawe jak u DE?
i jak u Pepper..?

Anulka- .

Aaby- fajny porodzik za spadek bilirubiny!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ciekawe co u De
Mam nadzieje ze nie męczy sie dziewczyna jak poprzednio

Ja skonczylam prasowanie. Uff

Mam juz pełny karton ciuchow w ktore Maja Od razu miala za male lub juz w nie nie wchodzi I nie wiem co z tym zrobic.

Ona tak szybko rosnie ze nasz koszyk to mysle ze do konca roku nie ma szans . Bedziemy musialy sie ewakuowac do lozeczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana, gdybyś była bliżej i były by to unisex ciuchy to z chęcią bym odkupiła :P Ja nie wiem jak to jest, mój urodził się 54cm, a te ciuszki które mam na rozmiar 56 mu jakoś na klacie wisi, rękawy za duże, co najwyżej na długość są dobre, ale takie fest luźne są i nie podoba mi sie to..

Tak, ja miałam przokropną zgagę i mój ma włosy

Idziemy jutro do lekarza z małym, ciekawe ile przybrał

Domii- za problemy brzuszkowe- zeby poszły precz!!

Kasiula to już rodzić może.

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-10-24 o 01:58
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:59   #872
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja nie mam balkonu

mam strych, ale nie chce mi się tam dreptać na to 4 piętro z parteru

tnie robimy sobie takich drogich prezentów, bo ona kosztuje 180 zł

długo im schodzi tak czy siak, oni mają czas

może ta znajoma to jakoś popchnie jak będzie oddawać ten nasz wniosek a co do ceny tych rozliczeń to ja to będe miała za kawe, no może plus jakąś flaszeczke małą

w tych ksiązkach często głupotki pisza, ale też zdarzają się przydatne rzeczy

nie ma sprawy

no wiem właśnie że ją polecałyście, dlatego chcem

ma pecha kobieta

jaka minka! Co wy baby ode mnie chcecie
W promocji nawet za 130 kupisz
Ale wiesz mogłaby sprawić Wam prezencik na poremontowe mieszkano

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od 24Kasiuli24. Jest w szpitalu, bo miała ciśnienie 150/120. Coś tam jej podali i jak spadnie to puszczą ją do domku, a jak nie to CC. Pozdrawia.

Kasiula już jest w terminie więc może rodzić i ma taką nadzieję, że do domciu wróci już z malutkim
To trzymamy kciuki żeby długo jej nie trzymali i żeby wyszła ze szpitala już z bobasem

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ale dalysmy dzis z mamuska czadu blysk prawie wszedzie, tylko w jednym pokoju widac slady remontu, ale nie dalam rady wiecej dzis zrobic, bo kregoslup peka mi na pol
Piekna pogoda, tak wiec spacerek musial byc zaliczony a teraz umieram
Strasznie zazdroszcze wszystkim mamusiom spacerkow z dzieciaczkami w taka pogode
Buziaki, ide spac mam nadzieje, ze rodzic nie bede :p
A Leon chyba probuje bokiem wyjsc.. tak mi sie od wczoraj w prawa strone pcha, ze dramat
Dobranoc
No to teraz rodzic możesz

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Maomami - dziekuje
U mnie naszczescie nie ma ulewania, ale za to z butelka sobie nie radzimy.
Tak to chyba juz musi byc , jak nie urok ..

Z kad ta nie moc Mao ?
Ja boje sie ze tak mnie dopadnie jak Tz pojdzie do pracy. Ze jak wroci z pracy to będę siedziała w tej samej pozycji jak wychodzil.
Ze zarosniemy brudem, a on biedaczek padnie z głodu I to w brudnych skarpetkach )

nie no chyba nie będzie tak źle

Tak teraz czytam sobie o Waszych problemach z dzieciaczkami ,ulewaniach,bolących brzuszkach,problemach ze snem i mam nadzieję że jako doświadczone mamusie będziecie z kolei nam przyszłym też rad udzielać.Staram się kodować niektóre rzeczy, ale nie ma to jak zderzenie praktyki z prawdziwą rzeczywistością.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:03   #873
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Też bym chciała jak najdłużej w domu wytrzymać... Ale się boję, że spanikuję i pojadę za wcześnie :P I pewnie tak będzie A najbardziej to bym nie chciała wszczynać fałszywego alarmu, że pojadę a tu się okaże dupa :P i wrócę spowrotem.
No ja tego się najbardziej boję, bo ja będę jechać do Wałbrzycha rodzić, a to jest jakieś 70 km ode mnie więc jak już będzie fałszywy alarm, to raczej zostanę u rodziców w Wałbrzychu a mąż wróci sam do Wrocka i będzie na telefonie. Ale jak za długo bym miała u rodziców siedzieć to przecież zwariuję

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Myślę nad wywołaniem 3 zdjęć z sowami, coś takiego jak tutaj http://img1.etsystatic.com/023/0/693...43885_slx8.jpg i tutaj http://img0.etsystatic.com/018/1/693...92802_m4ng.jpg i powieszeniu ich w antyramach. Naklejki ścienne u nas odpadają, bo mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Kilka gwoździków mogę wbić, zaszpachlujemy później te dziurki.
super to wygląda

Kasiula, abyś wyszła z maleństwem już ze szpitala

Ja byłam na konsultacji u anestezjologa. W sumie to powiedziała kilka ciekawostek o zzo. Jutro Wam napiszę, jak któraś chętna, bo muszę sobie to wszystko poukładać co mówiła. Ale generalnie wychodzi z tego, że to nie zawsze takie kolorowe jakby się wydawało musi być.
Stary 2013-10-23, 21:10   #874
rusalka12
Zadomowienie

Sorento sliczne brzusio. Takie malutkie. No ale ty ogolnie jestes kruszynka

Ja wlasnie wrocilam ze spaceru z psica. Musialam wyjsc, zeby mlody wykapal i polozyl Zuzie spac bo ciagle wszystko "ś mamą". 40min spacerek w dosc zimny wieczor troche mnie zrelaksowal
Hmmm...ja zaczelam miec jakies uplawy, dosc sporo. Przy Zuzi tak nie mialam. W ogole przy Zuzi nie odszedl mi zaden czop wiec nie mam pojecia jak to wyglada...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:20   #875
babku
Zadomowienie

Anestezjolog to zawsze będzie straszył, zresztą musi, bo fakt faktem każda ingerencja medyczna w nasze ciało niesie jakieś zagrożenia i trzeba się z tym liczyć. Ale zapytajcie młode lekarki czy rodzą z zzo czy bez?

Ale oczywiście pisz wszystko co tam Ci powiedziała i jaką decyzję podjęłaś.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-10-23 o 21:21
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:20   #876
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
J
Też się tego boję, miałam nawet sen, że siedziałam w piżamie z dredami zamiast włosów i bujałam się na krześle jak opętana
mam przed oczyma scene z horroru i taką melodyjke z pozytywki
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale wiesz mogłaby sprawić Wam prezencik na poremontowe mieszkano .
a to będe szukać w takiej cenie

no mogłaby, aleona ma sama kupe kredytów na głowie, nam pożycyzła troche kasy na ten przedpokój i dała kase na kafelki na podłoge więc może już jej darujemy byle procentów od pożyczki nie policzy

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Ja byłam na konsultacji u anestezjologa. W sumie to powiedziała kilka ciekawostek o zzo. Jutro Wam napiszę, jak któraś chętna, bo muszę sobie to wszystko poukładać co mówiła. Ale generalnie wychodzi z tego, że to nie zawsze takie kolorowe jakby się wydawało musi być.
czekamy na info chociaż ja się nastawiam na poród bez zzo, ale kto tam wie jak wyjdzie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:21   #877
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
napisz

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
dziękuję Teraz się już czuję jak foczka, choć mąż do mnie dalej od czasu do czasu kruszynko mówi

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 21:23   #878
acelinka
Zakorzenienie

myślicie że zrobienie sobie tostów o tej godzinie to przesadyzm?
Stary 2013-10-23, 21:38   #879
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie w takich chwilach zawsze mówię, a co tam w ciąży przecież jestem

Chciałam mężowi puścić jakiś filmik z pierwszej pomocy ostatnio i przypadkiem znalazłam pana przystojnego z warsztatów
Na żywo lepiej się prezentował
Daję linka, bo fajnie facet to prezentuje. My z mężem ćwiczyliśmy na naszej lalce do tresury piesa Fajnie z tą lalką. Uczyłam go też z jak ma zmieniać papka, żeby za nóżki jak kurę nie podnosił. Śmiał się, ale ogólnie wczuł się i grzecznie wykonywał moje zadania

http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU
Stary 2013-10-23, 21:40   #880
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wiadomość od 24Kasiuli24. Jest w szpitalu, bo miała ciśnienie 150/120. Coś tam jej podali i jak spadnie to puszczą ją do domku, a jak nie to CC. Pozdrawia.

Kasiula już jest w terminie więc może rodzić i ma taką nadzieję, że do domciu wróci już z malutkim
Ojejj w sumie to może się rozpakowaćAle fajnie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Angiee miała sie odezwać...

ciekawe jak u DE?
i jak u Pepper..?

Anulka- . za spadek bilirubiny!

Aaby- fajny porodzik

Kochana, gdybyś była bliżej i były by to unisex ciuchy to z chęcią bym odkupiła :P Ja nie wiem jak to jest, mój urodził się 54cm, a te ciuszki które mam na rozmiar 56 mu jakoś na klacie wisi, rękawy za duże, co najwyżej na długość są dobre, ale takie fest luźne są i nie podoba mi sie to..

Tak, ja miałam przokropną zgagę i mój ma włosy

Idziemy jutro do lekarza z małym, ciekawe ile przybrał

Domii- za problemy brzuszkowe- zeby poszły precz!!

Kasiula to już rodzić może.
Ciekawe czy u mnie się sprawdzi, mam nadzieję że nie, bo moja córa będzie łysa
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale wiesz mogłaby sprawić Wam prezencik na poremontowe mieszkano

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

To trzymamy kciuki żeby długo jej nie trzymali i żeby wyszła ze szpitala już z bobasem

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

No to teraz rodzic możesz

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

nie no chyba nie będzie tak źle

Tak teraz czytam sobie o Waszych problemach z dzieciaczkami ,ulewaniach,bolących brzuszkach,problemach ze snem i mam nadzieję że jako doświadczone mamusie będziecie z kolei nam przyszłym też rad udzielać.Staram się kodować niektóre rzeczy, ale nie ma to jak zderzenie praktyki z prawdziwą rzeczywistością.
No powiem szczerze że sama jestem przerażona...jak ja nie zauważe tego śluzu w kupie?Albo w ogóle milion innych rzeczy? Teraz to ja się zaczynam tego dziecka bać..
Cytat:

no mogłaby, aleona ma sama kupe kredytów na głowie, nam pożycyzła troche kasy na ten przedpokój i dała kase na kafelki na podłoge więc może już jej darujemy byle procentów od pożyczki nie policzy

czekamy na info chociaż ja się nastawiam na poród bez zzo, ale kto tam wie jak wyjdzie
To samo sobie wyobraziłam!!I jeszcze takie rozczochrane włosy
Cytat:
Ja myślę że to całkiem dobry pomysł, sama przed chwilą pochłonęłam jednego
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:45   #881
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam mężowi puścić jakiś filmik z pierwszej pomocy ostatnio i przypadkiem znalazłam pana przystojnego z warsztatów
Daję linka, bo fajnie facet to prezentuje. My z mężem ćwiczyliśmy na naszej lalce do tresury piesa Fajnie z tą lalką. Uczyłam go też z jak ma zmieniać papka, żeby za nóżki jak kurę nie podnosił. Śmiał się, ale ogólnie wczuł się i grzecznie wykonywał moje zadania

ja to i bez ciąży jem różne dziwne rzeczy o różnych dziwnych porach

dzięki za linkaaa zaraz sobie poprzypominam bo niby to wiem wszystko a jednak gdzięs umyka

ma ktoś ochote na tościka?

Lineczka,
rodzisz? Te skurcze jak na @ to jakoś regularnie są? Bo to się od takich zaczyna

mnie mama znów zagrzała, bo zostawiłam telefon w samochodzie i mnie natchnęło po 21 że go nie mam, a tam nieodebrane połączenie i sms "co się z Toba dzieje" nosz kuźwa jestem dorosła nie musze się meldować o 20 że jestem w domku, grzecznie jem kolacje, pójde spać za godzinke. Odpisałam że zostawiłam tel w aucie to mi mama napisała"to dobrze bo już się martwiłam". No kurczeeeee, weźcie powiedzcie ze my takie nie będziemy za naście lat
Stary 2013-10-23, 21:45   #882
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

oj ja głupia....
zrobiłam mężowi przegląd ciuchów. podzieliłam na 3 części: tak, może, zdecydowanie nie.
parę rzeczy z nie nie przeszło, ale i tak było lepiej niż się spodziewałam.
teraz muszę wszystko wyprać i poprasować.. któraś chętna do pomocy???

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:47   #883
aaby
Zakorzenienie

Anoula, ogromne gratulacje! Nina wita na świecie koleżankę!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:48   #884
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

oj ja głupia....
zrobiłam mężowi przegląd ciuchów. podzieliłam na 3 części: tak, może, zdecydowanie nie.
parę rzeczy z nie nie przeszło, ale i tak było lepiej niż się spodziewałam.
teraz muszę wszystko wyprać i poprasować.. któraś chętna do pomocy???
mój to większośc by zostawił "bo szkoda", "bo się przyda jak schudne" a potem gada że to ja jestem chomik

mąż na pewno chętnie pomoże

tosty pochłonięte jeszcze Rennie i można iść spać

dobranoc

jutro może mnie nie być,ale nie planuję rodzić ( ) jak zawioze natalke do przedszkola to jade do mamy włosy farbować i podciąć, trzeba wyglądać na porodówce a co

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-23 o 21:51
Stary 2013-10-23, 21:52   #885
aaby
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:53   #886
babku
Zadomowienie

Odpowiem krótko:

Cytat:
No kurczeeeee, weźcie powiedzcie ze my takie nie będziemy za naście lat
Będziemy

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
któraś chętna do pomocy???
Nie
Stary 2013-10-23, 21:56   #887
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem krótko:

Będziemy
no wiem

ale póki co może pożyje nadzieją, że chociaż troszke będzie inaczej
Stary 2013-10-23, 21:59   #888
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję Ci bardzo za ten filmik!! Obejrzeliśmy z TŻtem bardzo fajny i pouczający

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
ja to i bez ciąży jem różne dziwne rzeczy o różnych dziwnych porach

dzięki za linkaaa zaraz sobie poprzypominam bo niby to wiem wszystko a jednak gdzięs umyka

ma ktoś ochote na tościka?

Lineczka,
rodzisz? Te skurcze jak na @ to jakoś regularnie są? Bo to się od takich zaczyna

mnie mama znów zagrzała, bo zostawiłam telefon w samochodzie i mnie natchnęło po 21 że go nie mam, a tam nieodebrane połączenie i sms "co się z Toba dzieje" nosz kuźwa jestem dorosła nie musze się meldować o 20 że jestem w domku, grzecznie jem kolacje, pójde spać za godzinke. Odpisałam że zostawiłam tel w aucie to mi mama napisała"to dobrze bo już się martwiłam". No kurczeeeee, weźcie powiedzcie ze my takie nie będziemy za naście lat
Będziemy
Cytat:
mój to większośc by zostawił "bo szkoda", "bo się przyda jak schudne" a potem gada że to ja jestem chomik

tosty pochłonięte jeszcze Rennie i można iść spać

dobranoc

jutro może mnie nie być,ale nie planuję rodzić ( ) jak zawioze natalke do przedszkola to jade do mamy włosy farbować i podciąć, trzeba wyglądać na porodówce a co
Taa a mój weźmie niby jako "robocze" po czym i tak to założy na normalne wyjście..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Też zmykam do spania, dobranoc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:00   #889
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziekujemy wszystkim za gratulacje!
Przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu... I zeby nie bylo - nie nadrobilam Was

Jak wiecie Nina postanowila wyjsc tydzien wczesniej niz moj lekarz to zaplanowal. W pn w nocy poczulam bole jak przed @.Rano juz byly dosc czeste ale uznalam "Eee, w koncu mam pewnie jakies przepowiadacze" - wszak u mnie ciaza bezobjawowa od poczatku do konca
Po 10 pojechalismy na umowione ktg. Tam wyszlo kilka skurczy o sile 40-60. Mysle sobie ze moze jednak nie symuluje (a bolalo mocno w odstepach srednio 7 minut). No ale lekarz dyzurujacy obejrzal zapis i mowi ze planowo mam sie zglosic w nd do szpitala. No to skoro lekarz tak mowi to widocznie daleeeeeka droga...
Pojechalismy jeszcze na zakupy, zjadlam kebaba i do domu. W drodze powrotnej mowie do meza ze jak mam tydziem z takimi regularnymi skurczami chodzic to ja dziekuje. Sciagnelam na telefon licznik - wychodzily co 3-5 minut. Zadzwonilam do swojego lekarza - powiedzial, ze nie ma co sie sugerowac ktg, ze mam wierzyc temu co czuje... Madrala...
Poszlam pod prysznic i stwierdzilam ze jesli po kapieli nic sie nie zmieni to jedziemy na IP.
Jakos po 18 bylismy w szpitalu. Badanie: rozwarcie 2cm, szyjka zgladzona w 90% (cokolwiek to znaczy ). Wywiad, ktg, nasilenie skurczy, o 20.15 na sale. O 20.30 Mala przyszla na swiat
Takze dla mnie kompletne zaskoczenie - zwlaszcza, ze caly dzien myslalam, ze po prostu mi sie wydaje i ze jak pojade to mnie wezma za frustratke. Zwlaszcza ze pare godzin wczesniej bylo ktg i lekarz nic nie mowil...

Jak po? Pierwsza noc pozostawie bez komentarza. Wczorajszy dzien mocno depresyjny, duzo plakalam - nie dosc ze bol, to Mala kompletnie nie potrafila mnie zlapac, brodawki plaskie jak Tybet i na koniec okazalo sie ze ma podwyzszona bilirubine. Od wieczora ma wlaczona fototerapie takze nie ma spania, jest czuwanie. Ale w nocy ladnie zassala - nie wiem czy polecialo jej cokolwiek ale glupie kilka pociagniec a mi to bardzo dodalo sil. Takze walcze i na kazde kwikniecie biore ja i przystawiam. W tej chwili nic dla niej lepszego nie ma wiec walcze...
Jutro rano pobiora jej krew i sprawdzimy poziom bilirubiny. Oby spadla

Poza tym jest malym cudakiem! i Kudlaczem! Tak tak, bez zgagi tez sie da

Sciskamy wszystkie ciotki!
Dzielna jesteś. Ja wiem jak to jest, gdy ślęczysz nad lampami. Z Alisą płakałam, bo jej to nieszczęście spadać nie chciało, a ja już czułam się w szpitalu jak w więzieniu i wpadałam w depresję. Ale to szybko mija a Ty pamiętaj, że jesteś tam dla Malutkiej . Z piersią też dacie radę. Na pewno!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja tak z doskoku, mam pytanie do mamuś
Jak to jest z ubezpieczeniem dziecka? Gdzie to trzeba zgłosić??
Przez pierwsze pół roku dziecko ma ubezpieczenie od państwa. A potem u pracodawcy jedno z rodziców zgłasza dziecko do swojego ubezpieczenia.
Cytat:
Aha ..
To super.
Majka taki sluz ma w pampersie na bank, bo ostatnio sie nad tym zastanawialam
Zawartosc zółta.

I co teraz?
...
Jak nie cierpi i nie ma wysypek to nico . Widocznie jest w Twojej diecie coś, co Małej nie do końca odpowiada. Ale nie eliminuj nic. Jeśli nic jej nie dolega, to brzuszek się uczy tolerować ten składnik.

Cytat:
...

Mam juz pełny karton ciuchow w ktore Maja Od razu miala za male lub juz w nie nie wchodzi I nie wiem co z tym zrobic.

Ona tak szybko rosnie ze nasz koszyk to mysle ze do konca roku nie ma szans . Bedziemy musialy sie ewakuowac do lozeczka

Nikt z Twoich znajomych nie jedzie do Polski?

Cytat:
...

no wiem właśnie że ją polecałyście, dlatego chcem

ma pecha kobieta

jaka minka! Co wy baby ode mnie chcecie
ja nie polecałam, ja pytałam i jak dziewczyny zachwaliły to kupiłam. Mam od około tygodnia i dopiero teraz chwalę

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
aaby miałaś lekki poród

raz w życiu widziałam u synka koleżanki nietolerancję pokarmową - za każdym razem piana z pupki to się bierze z niedojrzałości układu pokarmowego?

...
Z niedojrzałości, uczulenia, różnie to bywa.

Cytat:

ja właśnie kupiłam za 129 plus przesyłka

Domi, można spróbować podać probiotyk, np. dicoflor (w kropelkach jest lepszy niż w saszetkach lub kapsułkach ale trudno go dostać). Nasze dzieci to wczesniaki i w ich układzie pokarmowym musi dojść do tzw. kolonizacji bakterii. Czyli naturalnego zasiedlenia, bo urodziły się w pewnym sensie jałowe, a organizm ludzki nie jest do tego stworzony. Być może Jaś po prostu źle znosi ten etap. U nas było kilka kiepskich dni i śluzu w kupie, ale tak właśnie wytłumaczyła to p. neonatolog.

Buziaki dla Was

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 22:00   #890
sorento
Rozeznanie

Dobranoc mamusie i dzidziusie Spokojnej, przespanej nocy i samych cudownych snów!

nasz synek
Stary 2013-10-23, 22:01   #891
rusalka12
Zadomowienie

Haha. My tez robilismy przeglad ciuchow tza bo jego szafy pekaly w szfach. I co? Oddalismy torbe ciuchow jego tacie a szafy nadal pekaja w szfach... A to za fajne, a to tyle wspomnien a to... Grrrr...
Stary 2013-10-23, 22:04   #892
sorento
Rozeznanie

Dzidzia wrzuć zdjęcie synka
A jak Twoja pocesarkowa rana? Coś lepiej?

nasz synek
Stary 2013-10-23, 22:05   #893
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dwa razy tyle

Czyli w nocy mała buszowała, a nad ranem pospałyście razem do 12? Czy ja to dobrze rozumiem? Kurcze bardzo jestem ciekawa jak ja dam radę z tym spaniem tudzież niespaniem

O to w takim razie żeby już nie puszczali do domu

Też się tego boję, miałam nawet sen, że siedziałam w piżamie z dredami zamiast włosów i bujałam się na krześle jak opętana
Buszowała Od 17 do 24 praktycznie non stop. Tzn nie płakała , ale cały czas musisz do niej mòwic bo inaczej marudzi. O 24 padła ale na 1,5h I od prawie 2 do 5 znowu pogaduszki. Dopiero jak padła to po 8 obudzila sie na cyca I pozniej znowu do 12 spałyśmy.

A co do wizji z dredami
Na szczescie jeszcze tak zaawansowanego stadium nie przewiduje
Cytat:

Ja wlasnie wrocilam ze spaceru z psica. Musialam wyjsc, zeby mlody wykapal i polozyl Zuzie spac bo ciagle wszystko "ś mamą". 40min spacerek w dosc zimny wieczor troche mnie zrelaksowal
Hmmm...ja zaczelam miec jakies uplawy, dosc sporo. Przy Zuzi tak nie mialam. W ogole przy Zuzi nie odszedl mi zaden czop wiec nie mam pojecia jak to wyglada...
Jak kupa zbitego kisielu

Cytat:

U mnie jezdzi auto z lodami I ma taka melodyjke. Nie wiem kto u niego kupuje . Ja zaraz mam przed oczami
Taki skrzypiacy drewniany fotel bujany, I paskudna lalka jezdzaca w kòłko na rowerku.

Cytat:
Ja mysle ze nie. Tez se zrobie. A godzine dumałam co by tu zješć

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:12   #894
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Nie
ej, ciężarnej się nie odmawia

Cytat:

tego się bałam, że będzie chciał zachować rzeczy na "a co jak przytyję?" albo z sentymentu, "bo to fajne jest". fajne może było, ale ileś tam lat temu

taaa pomoże.... chyba ze 2 tyg by leżało i czekało na prasowanie pozwijane.... :P

uciekam pod prysznic i spac

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Haha. My tez robilismy przeglad ciuchow tza bo jego szafy pekaly w szfach. I co? Oddalismy torbe ciuchow jego tacie a szafy nadal pekaja w szfach... A to za fajne, a to tyle wspomnien a to... Grrrr...
ja powiedziałam mężowi, że w sentymenty się nie bawię.. :P
będę musiała mu to przypomnieć jak będziemy porządkować wszystkie pierdoły. on w szafie miał jakieś stare radio samochodowe, jakieś inne sprzęty audio, nawet dzojstik z comodorka :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:15   #895
babku
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo za ten filmik!! Obejrzeliśmy z TŻtem bardzo fajny i pouczający[COLOR="Silver"]
Proszę bardzo. Zaraz zbiorę do kupy wszystkie filmiki z pierwszej pomocy i wkleję. Nie chce mi się spać, to zrobię coś pożytecznego
Akurat takiej wiedzy nigdy za wiele.
Stary 2013-10-23, 22:17   #896
rusalka12
Zadomowienie

Oj nie chesz wiexziec co moj ma...ostatnio wywalilam jego kable i kazalam przejzec, bo zajmowaly pol sschowka. Okazalo sie, ze 3/4 tych ☠☠☠☠☠☠☠ poszla do kosza...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Matko co jakis czas (co kilka minut) lapie mnie dziwny bol w kroczu. Takie klucie, ze siedziec sie nie da. Co jest grane??
Stary 2013-10-23, 22:20   #897
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzidzia - ja głupia nie wpadłam na to ze ktos moglby do Polski jechac. Będę sie orientowac ..

Powiem Wam ze dzis Tz kupił Espumissan - tak w razie W. nie podawalam małej bo co prawda ma problemy z ta kupka , ale jak mocniej po cisnie to radzi sobie sama , nie płacze .
Wpisalam w google Esspumisan - I w szoku jestem bo mamy nie wypowiadaja sie o nim dobrze. Pisza , ze rozleniwia jelita I pozniej bez niego ciezko dziecku sie wyproznic. Naprawde.
Pozytywnych opini jest nie wiele. Ja go chyba Majce nie podam.

Moja mama zamowila z Niemiec krople na kolke Sab Simplex . Podobno cos rewelacyjnego. slyszalyscie o nich? Mam nadzieje ze nigdy nie będę musiala ich nigdy nawet otworzyc.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:21   #898
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Dzidzia wrzuć zdjęcie synka
A jak Twoja pocesarkowa rana? Coś lepiej?
no tak nieszczególnie lepiej

Cytat:
Buszowała Od 17 do 24 praktycznie non stop. Tzn nie płakała , ale cały czas musisz do niej mòwic bo inaczej marudzi. O 24 padła ale na 1,5h I od prawie 2 do 5 znowu pogaduszki. Dopiero jak padła to po 8 obudzila sie na cyca I pozniej znowu do 12 spałyśmy.
Może jej się tryb dnia z nocą pomieszał?

. Witaj Kochanie

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-03-18 o 14:04
Stary 2013-10-23, 22:23   #899
babku
Zadomowienie

Szybki, internetowy kurs pierwszej pomocy

Bezdech i zakrztuszenie

Dziecko traci przytomność
http://www.youtube.com/watch?v=h2HP6w81Mf8

Dziecko nie oddycha
http://www.youtube.com/watch?v=r0hjhLgFFV4

Wypadek komunikacyjny, upadek
http://www.youtube.com/watch?v=VK8f8IGE9VM

Krwotoki i złamania
http://www.youtube.com/watch?v=8Nh33YffCuU
Stary 2013-10-23, 22:25   #900
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

trele sab simplex to to samo co inne simetikony. ale wiadomo, że z reguły najlepsze jest to, co nie jest nasze . a my znaleźliśmy polski, bobotic plus gripe water i było lepiej niż na sab simplexie. ale to na wzdęcia jest a nie na kupy

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości