|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
U nas drugie karmienie.
Sara chyba lepiej. Nie słyszałam wiercenia wcześniej więc chyba lepiej. Uff Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Strawbery super że kupa. Trzeba to oblac. Jakaś herbata koperkowa albo co Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Domi to super ze kropelki pomogly
Moze teraz sie wyspisz w koncu![]() A kupa oblana juz woda:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize
Twoje dziecko twoje metody. Co ty sie przejmujesz co inni mówią, ważne że Wy jesteście zadowolone z anulka. Każdy z nas ma ciotki dobre rady i koleżanki zazdrośnice. Walić je Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Jakierka Dzieki za przypomnienie. Ale chyba użyje nutelle szybciej niż w miesiąc Haha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- A gdzie Samanta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Z tego co widzę chyba każda ma zmiana noc. Aż szkoda kłaść sie spać Haha tak przyjemnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciotka mi fajne czapki robi małemu. Wstawie jedna pózniej. I teraz sweterek bedzie robić. Ona wczesniej dla córki miskow takie cuda robiła, ze ![]() Cytat:
![]() My mieliśmy dzis przygodę,ktora nam Tz zafundował. Wyszliśmy późno na spacer ok.17. Tz wyszedł i stwierdził,ze zawraca sie po grubsza kurtkę. Okay. Ja mowie,ze juz pomału ide i nas dogoni. Okay. Odwracam sie po jakims czasie, patrzę Tz idzie,ale cos w telefonie klika to mysle ide dalej przed siebie. Nagle slysze,ze mnie wola. Mowie co chcesz chodź bo ciemno bedzie niedługo. Tz mowi nagle słuchaj musze ci cos powiedzieć. Gadam No to dawaj, a on zatrzaslem drzwi od chaty, a klucz został w starej kurtce ![]() Gada juz napisałem do wlascielki zeby przyjechała z zapasowymi kluczami. Okay. Mowie i co dopisała, a on , ze nie jeszcze. Nagle zaczal taki lekki śmieszek poruszyć,ktory sie zamienił w ostry grad zrobiło sie mega zimno i do tego mały zaczal sie wkurzac nie wiem czemu. Musiałam każda możliwa dziurę w chodniku zaliczyć zeby wozek skakał ![]() A Tz moj wyluzowany se idzie obok. Gadam weź do niej dzwon bo nie zamierzam spać na ulicy. Tz jakis kuzwa zaspany, ruchy zolwie. Mnie juz ch* strzelał A babka nasza jest pielęgniarka i nie moze miec tel przy sobie w pracy i zawsze mowi zeby do szpitala dzwonić. Tz wie o tym,ale co tam napisze jej SMS poczeka potem jej zadzwoni i zostawi wiadomość, a na koncu zadzwoni do szpitala ![]() Dobrze, ze ten szpital jest 5min.od naszego domu. Jak wróciliśmy to szybko skończyłam do sklepu . Jak wróciłam to juz mały plumkal u Tz na raczkach. Od razu sie rozebralam i cyc. Potem patrzę krolewicz mi odlatuje, a to dzien kąpieli , to ja szybko wanienke i kapu kapu. Mały cos piskal, ale potem był okay. Na przewijaku odwrocilam go na brzuszek i pomasowalam mu plecki, a on był taki szczęśliwy i tak fajnie piszczal Chciał sie na plecki obrócić ,ale przewijak jest jak lozeczka i nie mógł. To ja go szybko na podłogę na kocyk z gola doopinka mysle niech se polezy jak ma humor, trza korzystać z chwili. Pocwiczyl tak z 7min.moze i juz zaczal ryc nosem w kocu i kwekac wiec go zabralam bo nie chciałam zeby sie rozwscieczyl. Ubralam i gościu kilka minut po 21 zgasl. Chciałam mu nawet cycka dać na spiocha wiecej,ale nie chciał.Normalnie odlozylam do lozeczka był w takim twardym śnie, ze mogłam z nim zrobic wszystko. 5min.slysze płacz. Mysle o nie ja sie chyba zastrzele. Podeszłam do lozeczka zabralam kocyk bo moze mu było za ciepło bo był juz w spiworku, zrobiłam szalik z pieluszki on tam cos pokwekal jeszcze,a ja mu powiedziałam zeby daj mi zjesc i był grzeczny i on zasnął Boisz jakby cudownie było jakby tak codziennie zasypial nawet o tej 21 ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Domi- super, ze sie udało
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Tysia kciuki za USG.
Samantha no to miałaś dzień pełen wrażeń. Michał spał od 24 do 6 kwekal, dałam mu butle i teraz znowu odpływa.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj mały spi juz 3h i nie jadł juz 4.5h
![]() Az sie boje co bedzie jak sie zbudzi.
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Sam wwreszcie ci dziecko daje pospac a ty sie boisz co bedzie jak sie obudz? Kobito zluzuj posladki i idz spac.
My po pierwszym porannym karmieniu i mega kupie. Az pod kran ja wzielam bo nie bylo sensu bawic sie na przewijaku. Teraz mi mala kicha mimo ze jest 10 min po tym zabiegu. Cynamonku, Lemurki jak tam dzisiaj u was? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1239 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Noc do kitu Na dziś miałam duży plany działania, jednak skończy się na tym, że wyskoczę z Małym do biedronki zobaczyć bodziaki, kupie co potrzebuje i żeby nie siedzieć samej w domu powędrujemy do mamy. Idę nadrabiać. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
I Dla Kubusia piękna wagaCytat:
![]() Chociaż ja się zbieram do dużego parku u mnie w mieścinie i nigdy mi nie po drodze. Bebiko Cytat:
A co jest w środku? Chodzi mi o to kółeczko do trzymania ![]() Cytat:
Żeby już Ci więcej nie chorowała Cytat:
Cytat:
wciąż zaciśnięte Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do rozszerzenia pokarmu, to nie tak, że nie rozumiemy. Ja bym się bała podać takiemu okruszkowi nowe rzeczy, mimo, że Franek też nie chciał jeść mleka i teraz bywa różnie i mieliśmy pozwolenie od pediatry to się z tym wstrzymuje ile mogę. A próbowałaś zmienić jej smoka? Może jej tamten nie pasował, albo mleczko nie smakowało. Próbowałabym na różne sposoby. Dobrze jedynie, że Anulka jednak lubi nowe rzeczy i nic jej po tym nie dolega A widzisz, a mój bąki te które same nie chciały wyjść, gromadzi w sobie i potem ryczy
|
||||||||
|
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gnom spi dalej. Tz za 5min.bedzie z roboty wiec moge iść spać. Niestety mam tak, ze jak Tz nie ma w domu to nie usne
|
|
|
#1241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cię, że dajesz rade po tak częstych pobudkach Cytat:
Cytat:
Mój waży tyle samo Fajnie się dźwiga takiego kolca, co? Tylko, że wzrostu ma już 74 cm A ciuszki ubieram nawet na 80 tyle, że rękawy za długie
|
|||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli zas chodzi o kasze manne, wiem ze zapycha zoladek, ale to glownie chodzi o starsze dzieci, ktore jedza juz stale posilki i wtedy kasza manna ok na noc, ale dla takich maluchow - szok. Dlatego jest cos takiego jak ekspozycja na gluten, gdzie powoli sie ja wprowadza, a nie jest ona dominujaca. Witam sie i znikam ![]() mialam dzis misje wiec od 5 jestem na nogach, a dziec co 2 h jadl - szok
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie a nie 5te
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1244 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie zawszę będą gadać.Cytat:
a i tak bardziej interesuje go to co dzieje się za oknem, czego z fotelika nie widzi, więc nie chce w nim siedzieć. Budzi się, czyli reszta nadrabiania później. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Chyba musicie codziennie taką urządzać, to Mały będzie ładnie spał
|
|||||||
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
charlize wlasnie dobrze ze Sami napisala, bo zapomnialam. Pisalas ze ania nie je tyle ile na opakowaniu - otoz moj Aleks tez nie. Niby tam pisze, ze powinien jesc 120-150 ml, a u nas jak zje 90 ml to jest sukces. Pani dr powiedziala, ze widocznie nie potrzebuje tyle, bo ladnie przybiera i mam tylko kontrolowac czy dobowa dawka jest ok. Czyli wyliczyla 780 ml. Moj je co 2h po okolo 90 ml i jak policzylam to miescimy sie w tych dobowych dawkach.
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest mi dane trochę pobyć ale jakoś tak pusto tu
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dziś noc była okropna chyba zaszkodziły grzyby z pizzy, która była na obiad piotrka cała noc baki meczyły |
|
|
|
#1249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śpiąco
i łeb boląco ( )Myślałam, że po basenie Mały będzie ładnie spał, ale gdzież tam..karmienia: 22:40, 00:30, 2:10, 3:55, 5:15 i 7:10.. niedługo potem pobudka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę, bo mi się tu wyjec drze
|
|||||||
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Franka też bączki męczyły... Cytat:
![]() A zawieszkę z FP też dostałam jakiś czas temu.
|
||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam i ja o 7:30
))))karmienia w nocy dwa 0 2:30 i 4:30 mała nadal się troszkę wierciła, ale nei na tyle by mnie obudzić i chyba nie męczyła się tak bardzo bo nie stękała aż tak głośno. ludzie wyspałam sie ))))))ale widzę, że chyba dla każdej z nas nocka była znośna! ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- dzoan no dziś na Ciebie przyszła zła noc, niech to (może w dzień odeśpisz jakoś |
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze Bo dla innych (i dla mnie) jak czytałam to nie bardzo A teraz pytanie - czy 1 listopada macie zamiar być z dziećmi na cmentarzu? Tzn. na mszy? Ja chyba odpuszczę, chociaż troszkę mi tak dziwnie, bo do brata zawsze chodziłam... |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Wita
m sie. ![]() Wczoraj moje dziecie spało przez cały dzien 15 min. wiec czarownico mamy chyba skoka. Nic nie jadłam i nie piłam do 17 az TZ wrócił bo mała tylko na rekach a ja własnie wczoraj rano szwagierce nosidło dałam. o 17 Tz dostał mała a ja wybyłam na 2 godz na zakupy bo juz dosyc miałam potem kapiel i mała zasneła w 3 sek, noc spoko tylki tradycyjna pobudka o 4 . teraz spi mi na rekach i az sie boje ja odłozyc. ja tez wczoraj padłam i o 20.30 spałam. oli moja tez macha tylko jedna łapka czasami lemurki super wiesci neni fajnie ze z kotkiem ok. kastraty tak maja. moj zarł przez rok specjalna karme dla kotów droga jak diabli ale teraz po 6 latach nie ma z nim zadnego problemu i je wszystko co mu pod pysk podejdzie ![]() teso przykro mi udało mi sie mała umowic na 19.11 prywatnie do nefrologa-300 zł mi ubedzie-ale zdrowko wazniejsze ![]() i 25.11 ginekolog na NFZ- mam nadzieje ze pomoze
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie noc kiepska rano wstał w dobrym humorze ale ciągle katar go meczy i od tego kaszle, na szczęście tylko w dzień. Ubrałam go i nagle zwymiotował na siebie i łózko![]() zaraz się wezmę do nadrabiania
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze ze Ty sie chociaz wyspalas.
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Biedny Malutki, niech szybciutko mu to mija. |
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agrafka a jak wygladał ten pepek u was??? bo u nas narazie widze maleńką wypukłość, której nie było i jest lekko zaczerwieniony, jakby podrażniony. Myslicie ze mam isc juz teraz z tym pepkiem czy moge poczekać do 14 listopada ?? |
|
|
|
|
#1258 | |
|
Konto usunięte
|
Hej.
U nas nocka fajna, ale pogoda do chrzanu i tylko odciągnę i idę robić kawusię mmmm ![]() Cytat:
Często chodzę z Artkiem na cmentarz. |
|
|
|
|
#1259 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, że Sara tak ładnie spała i w końcu się wyspałaśCytat:
Cytat:
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w ten deszczowy poranek. Mlody pieknie spal do 7 pomimo tego że z tż całą noc męczył nas kaszel
Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.Domcia za nockę oby już tak zostało.Dla niewyspanych przesyłam moc kofeiny. Dla chorych dzieciaczków dużo zdrówka. Ona mój po tej marchwi nie mógł prykać. Strasznie stękał i krzyczał aż. Jak mu się udawało to był to mega bąk Dziś w nocy też Frania męczyło?Charlize ja nie krytykuję diety maluszka. Mamy wiedzą najlepiej co i kiedy podawać. Znam dziecko, które od 3 miesiąca jadło już to co rodzice i nic mu nie było (!!!). Sama jednak jestem mało odważna w tych kwestiach i po akcji z marchewką jeszcze bardziej się boję coś podać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

KCIUKI DLA ADASIA

Moze teraz sie wyspisz w koncu

piękna waga
. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.

12.06.2010
i łeb boląco
(
o co chodzi
Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.