Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 05:30   #1231
strawberry162
Rozeznanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hurra!!!
Za lotto mogę trzymać, ale jeden mln dla mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kejt nie ma problemu to moze tylko Ty trzymaj kciuki bo jak tak kazda miliona bedzie chciala to nic dla mnie nie zostanie

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 05:34   #1232
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

U nas drugie karmienie.
Sara chyba lepiej. Nie słyszałam wiercenia wcześniej więc chyba lepiej.

Uff

---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Strawbery super że kupa. Trzeba to oblac. Jakaś herbata koperkowa albo co

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 05:36   #1233
strawberry162
Rozeznanie

Domi to super ze kropelki pomogly Moze teraz sie wyspisz w koncu

A kupa oblana juz woda:p

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 05:40   #1234
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Charlize
Twoje dziecko twoje metody.
Co ty sie przejmujesz co inni mówią, ważne że Wy jesteście zadowolone z anulka.
Każdy z nas ma ciotki dobre rady i koleżanki zazdrośnice. Walić je

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ----------

Jakierka
Dzieki za przypomnienie.
Ale chyba użyje nutelle szybciej niż w miesiąc Haha.

---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

A gdzie Samanta?

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Z tego co widzę chyba każda ma zmiana noc.
Aż szkoda kłaść sie spać Haha tak przyjemnie

Stary 2013-10-24, 05:46   #1235
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U nas infacol poszedł w ruch, po 2 godzinach usypiania sara Zasnela.
Ide spac, trzymajcie kciuki aby ta Noc była bez wiercenia.

Żeby bylo lepiej, Boże.....

Cytat:
Ja jestem, ale przelotem.
Wciagnelam się w szydelkowanie, bo mam śliczne nowe wloczki. Dziergam sowe dla Fi. Pewnie jutro będzie gotowa
Ale teraz dobranoc

A ja zapomniałam jak sie dzieje. Tzn.na drutach pamietam,ale na szydelku zapomniałam. Ciotka nie mogła uwierzyć w to bo twierdzi, ze tego sie nie zapomina jak sexu i jazdy na rowerze. A jednak ja zdolna jestem

Ciotka mi fajne czapki robi małemu. Wstawie jedna pózniej. I teraz sweterek bedzie robić. Ona wczesniej dla córki miskow takie cuda robiła, ze wiec jestem podjarana tymi sweterkami od niej

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
My jutro tzn dziś idziemy na usg brzuszka żeby sprawdzic jak tam nerki więc prosimy o kciuki. Drugie karmienie.[COLOR="Silver"]

My mieliśmy dzis przygodę,ktora nam Tz zafundował. Wyszliśmy późno na spacer ok.17. Tz wyszedł i stwierdził,ze zawraca sie po grubsza kurtkę. Okay. Ja mowie,ze juz pomału ide i nas dogoni. Okay.
Odwracam sie po jakims czasie, patrzę Tz idzie,ale cos w telefonie klika to mysle ide dalej przed siebie.
Nagle slysze,ze mnie wola. Mowie co chcesz chodź bo ciemno bedzie niedługo. Tz mowi nagle słuchaj musze ci cos powiedzieć. Gadam No to dawaj, a on zatrzaslem drzwi od chaty, a klucz został w starej kurtce
Gada juz napisałem do wlascielki zeby przyjechała z zapasowymi kluczami. Okay. Mowie i co dopisała, a on , ze nie jeszcze. Nagle zaczal taki lekki śmieszek poruszyć,ktory sie zamienił w ostry grad zrobiło sie mega zimno i do tego mały zaczal sie wkurzac nie wiem czemu. Musiałam każda możliwa dziurę w chodniku zaliczyć zeby wozek skakał
A Tz moj wyluzowany se idzie obok. Gadam weź do niej dzwon bo nie zamierzam spać na ulicy. Tz jakis kuzwa zaspany, ruchy zolwie. Mnie juz ch* strzelał co za cielak.
A babka nasza jest pielęgniarka i nie moze miec tel przy sobie w pracy i zawsze mowi zeby do szpitala dzwonić. Tz wie o tym,ale co tam napisze jej SMS poczeka potem jej zadzwoni i zostawi wiadomość, a na koncu zadzwoni do szpitala
Dobrze, ze ten szpital jest 5min.od naszego domu.

Jak wróciliśmy to szybko skończyłam do sklepu . Jak wróciłam to juz mały plumkal u Tz na raczkach. Od razu sie rozebralam i cyc. Potem patrzę krolewicz mi odlatuje, a to dzien kąpieli , to ja szybko wanienke i kapu kapu. Mały cos piskal, ale potem był okay. Na przewijaku odwrocilam go na brzuszek i pomasowalam mu plecki, a on był taki szczęśliwy i tak fajnie piszczal Chciał sie na plecki obrócić ,ale przewijak jest jak lozeczka i nie mógł. To ja go szybko na podłogę na kocyk z gola doopinka mysle niech se polezy jak ma humor, trza korzystać z chwili. Pocwiczyl tak z 7min.moze i juz zaczal ryc nosem w kocu i kwekac wiec go zabralam bo nie chciałam zeby sie rozwscieczyl. Ubralam i gościu kilka minut po 21 zgasl. Chciałam mu nawet cycka dać na spiocha wiecej,ale nie chciał.
Normalnie odlozylam do lozeczka był w takim twardym śnie, ze mogłam z nim zrobic wszystko. 5min.slysze płacz. Mysle o nie ja sie chyba zastrzele. Podeszłam do lozeczka zabralam kocyk bo moze mu było za ciepło bo był juz w spiworku, zrobiłam szalik z pieluszki on tam cos pokwekal jeszcze,a ja mu powiedziałam zeby daj mi zjesc i był grzeczny i on zasnął
Boisz jakby cudownie było jakby tak codziennie zasypial nawet o tej 21

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Domi- super, ze sie udało Tfu tfu odpukac

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 06:15   #1236
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tysia kciuki za USG.

Samantha no to miałaś dzień pełen wrażeń.

Michał spał od 24 do 6 kwekal, dałam mu butle i teraz znowu odpływa.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 06:48   #1237
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny moj mały spi juz 3h i nie jadł juz 4.5h
Az sie boje co bedzie jak sie zbudzi.

Stary 2013-10-24, 07:34   #1238
mela1234
Zakorzenienie

Sam wwreszcie ci dziecko daje pospac a ty sie boisz co bedzie jak sie obudz? Kobito zluzuj posladki i idz spac.

My po pierwszym porannym karmieniu i mega kupie. Az pod kran ja wzielam bo nie bylo sensu bawic sie na przewijaku. Teraz mi mala kicha mimo ze jest 10 min po tym zabiegu.

Cynamonku, Lemurki jak tam dzisiaj u was?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:50   #1239
ona8686
Zakorzenienie

Witam
Noc do kitu tyle pobudek jeszcze u nas nie było, nawet nie chce mi się pisać. A teraz już ucina sobie 1 drzemkę.

Na dziś miałam duży plany działania, jednak skończy się na tym, że wyskoczę z Małym do biedronki zobaczyć bodziaki, kupie co potrzebuje i żeby nie siedzieć samej w domu powędrujemy do mamy.

Idę nadrabiać.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Z kotkiem lepiej i operacji raczej nie będzie
Jutro jedziemy jeszcze na prześwietlenie i będziemy wiedzieć więcej.

Tweed wpisz proszę na pierwszą stronę wymiary Kuby na 3 miesiące- waga 6600 i wzrost 64 cm
Dobrze, że z kociaczkiem już w porządku
I Dla Kubusia piękna waga

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dobry wieczor!
My pozazdroscilismy Teso i dzisiaj na ponad 3h pojechalismy nad zatoke. Lazilam z Igim po lesie,bo uwielbia drzewa,liscie i byl wniebowziety. Ale i tak po 30min padl. Mi za to nogi z tylka wylaza..tyle ze dotlenieni jestesmy:-o
Wczoraj poklocilam sie z mezem i nie chcialo mi sie nic pisac..
Fajny wypad
Chociaż ja się zbieram do dużego parku u mnie w mieścinie i nigdy mi nie po drodze.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A na jakie zmieniacie?
Bebiko

Cytat:
Możemy się kiedyś umówić na wspólne oglądanie

za jutrzejsze wybudzanie. Super,że operacja się powiodła

A ja skończyłam pierwsze dzierganki - jutro konkurs na moim blogu i do wygrania taki oto chwytaczek
Także zapraszam do śledzenia www.280dni.com
Jakie fajne A co jest w środku? Chodzi mi o to kółeczko do trzymania

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Przepraszam....dawno mnie nie było, ale przyznam się bez bicia, że ani nie miałam chęci, sił i czasu...

A Anulka jest słodka, strasznie ją kocham. Za tydzień skończy trzy miesiące. Mam tylko z nią jeden problem, nie chce pić mleka. Pije mniej niż zaleca producent na opakowaniu mleka. Ale za to chętnie wcina jogurciki dla dzieci, mus jabłkowy, ziemniaki z masełkiem, zupki. Ważyłam ją ostatnio w ciągu 5 tygodni przytyła 600 g. Teraz waży 6250 g w 12 tygodniu życia.

Spróbuję was dziewczęta choć trochę nadrobić, ale nie wiem czy się uda.
Słodziakowata Żeby już Ci więcej nie chorowała

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach?
Ja-
TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów...

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Wizażowe ciotki kochane,
dziękujemy za kciuki, modlitwy i dobrą energię. Jasiek po sześciogodzinnej operacji jest w niezłej formie, według lekarzy diagnoza się potwierdziła i zabieg został przeprowadzony zgodnie z planem. Teraz Maleństwo leży na OIOM-ie w głębokiej śpiączce farmakologicznej. Wygląda jak mały kosmonauta, ale być może jutro anestezjolog zacznie Go powoli wybudzać. Nikomu nie życzę widzieć dziecka na sali intensywnej terapii. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.
wciąż zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki

Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości

Cytat:
To nie jest tak, że je wszystko na raz. Jednego dnia daje jej trochę musu jabłkowego roboty mojej mamy a innego na przykład ziemniaki z masełkiem czy zupkę.(Ale tylko kilka małych łyzeczek do spróbowania). Musiałam to zrobić, bo nie chce pić mleka. Czasem minie 6 godzin zanim chce wypić mleko. Pije je bardzo niechętnie, jakbym ją truła, robi przy tym takie minki. A jeść przecież musi.

Dodatkowo problem jest taki, że jest tak do mnie przyzwyczajona, że jak chcę ją zostawić pod opieką mojej mamy to wyje jak syrena strażacka i moja mama nie jest w stanie się uspokoić. dziwi mnie to, bo starałam się aby miała tez kontakt z innymi ludzmi, pozwalam aby inni się nią zajmowali. fakt, że ja jestem z nią najczęściej ale boję się co będzie jak będę musiała iść do pracy.
Mój tż wodzi oczkami jak zniknę mu z horyzontu i jak chce go zostawić u mamy

Co do rozszerzenia pokarmu, to nie tak, że nie rozumiemy. Ja bym się bała podać takiemu okruszkowi nowe rzeczy, mimo, że Franek też nie chciał jeść mleka i teraz bywa różnie i mieliśmy pozwolenie od pediatry to się z tym wstrzymuje ile mogę.
A próbowałaś zmienić jej smoka? Może jej tamten nie pasował, albo mleczko nie smakowało. Próbowałabym na różne sposoby.

Dobrze jedynie, że Anulka jednak lubi nowe rzeczy i nic jej po tym nie dolega

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
nooo bąki sadzil po tej marchwi takie ze myslalam ze mu dupe rozrywa
A widzisz, a mój bąki te które same nie chciały wyjść, gromadzi w sobie i potem ryczy

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:50   #1240
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sam wwreszcie ci dziecko daje pospac a ty sie boisz co bedzie jak sie obudz? Kobito zluzuj posladki i idz spac.

My po pierwszym porannym karmieniu i mega kupie. Az pod kran ja wzielam bo nie bylo sensu bawic sie na przewijaku. Teraz mi mala kicha mimo ze jest 10 min po tym zabiegu.

Cynamonku, Lemurki jak tam dzisiaj u was?

Z tym baniem sie to mi chodzi o to,ze jak moj mały sie budzi to jest taka syrena na cycka,ze karetki takiej nie maja

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Witam
Noc do kitu tyle pobudek jeszcze u nas nie było, nawet nie chce mi się pisać. A teraz już ucina sobie 1 drzemkę.

Na dziś miałam duży plany działania, jednak skończy się na tym, że wyskoczę z Małym do biedronki zobaczyć bodziaki, kupie co potrzebuje i żeby nie siedzieć samej w domu powędrujemy do mamy.

Idę nadrabiać.
Miłych zakupów

Gnom spi dalej. Tz za 5min.bedzie z roboty wiec moge iść spać. Niestety mam tak, ze jak Tz nie ma w domu to nie usne

Stary 2013-10-24, 07:58   #1241
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Na pewno spróbuję z mm.. tylko czekam, żeby kupić w dobrym momencie, by wykorzystać jak najwięcej w ciągu 3 tyg od otwarcia.. muszę sobie zaplanować na ten czas jakieś wyjścia bez dziecka i męża
Tylko sie nie zdziw jak będzie spał tak samo
Podziwiam Cię, że dajesz rade po tak częstych pobudkach

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Pytałam o herbatke rumiankowa, bo wlasnie chcialabym mu podawac - teraz pije wode, ale ciezko nam to idzie. Tyle, ze ja wolalabym taka herbatke nie slodzona i ewentualnie sama glukoza lekko slodzic.
Herbatkę rumiankową hippa można też kupić w saszetkach, tylko chyba ciężko dostępna jest w sklepach.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
my wczoraj bylismy na drugim szczepieniu i maly nie taki maly bo wazy 7500! mierzy 67 i wzorst z waga rowno na ok 90 centylu
Mój waży tyle samo Fajnie się dźwiga takiego kolca, co?
Tylko, że wzrostu ma już 74 cm A ciuszki ubieram nawet na 80 tyle, że rękawy za długie

Franuś
Stary 2013-10-24, 08:03   #1242
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Eve, jestem ciekawa efektow tych zabiegow A co do kaszy manny, to czytalam ze tylko zapycha zoladek pozwalajac dziecku dlugo spac, jednak nie zawiera zadnych wartosci odzywczych, wiec nie dziwota, ze doprowadzila do anemii. Warto podawac inne kasze, no ale na wschodzie manna jest popularna i jakze sie bez niej obejsc Jak Aleks, lepiej?
co do efektow na pewno dam znac.
jesli zas chodzi o kasze manne, wiem ze zapycha zoladek, ale to glownie chodzi o starsze dzieci, ktore jedza juz stale posilki i wtedy kasza manna ok na noc, ale dla takich maluchow - szok. Dlatego jest cos takiego jak ekspozycja na gluten, gdzie powoli sie ja wprowadza, a nie jest ona dominujaca.

Witam sie i znikam

mialam dzis misje wiec od 5 jestem na nogach, a dziec co 2 h jadl - szok

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:05   #1243
Samantha7
Zakorzenienie

Pierwsze karmienie a nie 5te

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-10-24, 08:14   #1244
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
U nas infacol poszedł w ruch, po 2 godzinach usypiania sara Zasnela.
Ide spac, trzymajcie kciuki aby ta Noc była bez wiercenia.

Żeby bylo lepiej, Boże.....

świetnie, że nocka fajna

Cytat:
My jutro tzn dziś idziemy na usg brzuszka żeby sprawdzic jak tam nerki więc prosimy o kciuki. Drugie karmienie.

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Mamy kupę!!! Co prawda trzeba wietrzyc pokoj ale i tak sie cieszymy
Szkoda ze kazalam tz ja przebrac przed kupa bo bomba radiologiczna ja musialam sie zajac

Cytat:
Nie wiem czy osiągnęłam odwrotny skutek. Mała od początku mniej pije mleka, ale zawsze przybierała na wadze. Fakt, urodziła się z większą wagą i pediatra mówi, że możliwe że mniej potrzebuje tego mleka.
Z początku podawałam Bebilon zwykły, potem zmieniłam na Bebilon Comfort, a dzisiaj kupiłam Nestle Nan, wypróbuję jak skończy mi się Bebilon Comfort czyli pewnie w niedziele.

Jestem trochę wyczulona na krytykę, takie kompleksy z dzieciństwa. Przestałam nawet jeździ na zakupy z dzieckiem do mojej pracy, mam tak znajomą która działa mi na nerwy. Jak słyszę jej teksty to mnie rozsadza.
1. Dlaczego daję małej skoczka? Ona by nigdy nie dała
2. Czym ją karmie, że jest taka duża" Hmm...duża sie urodziła, a ciuszki w rozmarze 68 nosi od 10 tygodni i ciągle pasują
3. Dlaczego Ania śpi, jak przyjeżdżam z nia na zakupy? Nie, lepiej aby się darła w niebogłosy
4. "Jeszcze nie schudłaś po ciąży? A może znowu jesteś w ciąży?" Matko, schudłam 20 kg w dwa miesiące.
I tak wymieniać mogę bez końca....
Pisałaś, też że Ania nie chce jeść tyle ile pisze producent na opakowaniu - może nie potrzebuje aż tyle i mniej jej po prostu wystarcza. A krytyką się nie przejmuje Ludzie zawszę będą gadać.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja tez spi na zakupach bo w aucie zasypia. Choc dzis wyspana to rozgladala sie.
Dla tych dziewczyn ktorych dzieci nie lubia jezdzic autem czy w wozku polecam taki palak z zabawkami. Kupilam na allegro za ok 35 zl i zaczeps sie go wszedzie: bujaczek, wozek, fotelik samochodowy. Alicja dzis dzieki temu miala zajecie w aucie.

Mamy a i tak bardziej interesuje go to co dzieje się za oknem, czego z fotelika nie widzi, więc nie chce w nim siedzieć.

Budzi się, czyli reszta nadrabiania później.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Pierwsze karmienie a nie 5te

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

My mieliśmy dzis przygodę,ktora nam Tz zafundował. Wyszliśmy późno na spacer ok.17. Tz wyszedł i stwierdził,ze zawraca sie po grubsza kurtkę. Okay. Ja mowie,ze juz pomału ide i nas dogoni. Okay.
Odwracam sie po jakims czasie, patrzę Tz idzie,ale cos w telefonie klika to mysle ide dalej przed siebie.
Nagle slysze,ze mnie wola. Mowie co chcesz chodź bo ciemno bedzie niedługo. Tz mowi nagle słuchaj musze ci cos powiedzieć. Gadam No to dawaj, a on zatrzaslem drzwi od chaty, a klucz został w starej kurtce
Gada juz napisałem do wlascielki zeby przyjechała z zapasowymi kluczami. Okay. Mowie i co dopisała, a on , ze nie jeszcze. Nagle zaczal taki lekki śmieszek poruszyć,ktory sie zamienił w ostry grad zrobiło sie mega zimno i do tego mały zaczal sie wkurzac nie wiem czemu. Musiałam każda możliwa dziurę w chodniku zaliczyć zeby wozek skakał
A Tz moj wyluzowany se idzie obok. Gadam weź do niej dzwon bo nie zamierzam spać na ulicy. Tz jakis kuzwa zaspany, ruchy zolwie. Mnie juz ch* strzelał co za cielak.
A babka nasza jest pielęgniarka i nie moze miec tel przy sobie w pracy i zawsze mowi zeby do szpitala dzwonić. Tz wie o tym,ale co tam napisze jej SMS poczeka potem jej zadzwoni i zostawi wiadomość, a na koncu zadzwoni do szpitala

Jak wróciliśmy to szybko skończyłam do sklepu . Jak wróciłam to juz mały plumkal u Tz na raczkach. Od razu sie rozebralam i cyc. Potem patrzę krolewicz mi odlatuje, a to dzien kąpieli , to ja szybko wanienke i kapu kapu. Mały cos piskal, ale potem był okay. Na przewijaku odwrocilam go na brzuszek i pomasowalam mu plecki, a on był taki szczęśliwy i tak fajnie piszczal Chciał sie na plecki obrócić ,ale przewijak jest jak lozeczka i nie mógł. To ja go szybko na podłogę na kocyk z gola doopinka mysle niech se polezy jak ma humor, trza korzystać z chwili. Pocwiczyl tak z 7min.moze i juz zaczal ryc nosem w kocu i kwekac wiec go zabralam bo nie chciałam zeby sie rozwscieczyl. Ubralam i gościu kilka minut po 21 zgasl. Chciałam mu nawet cycka dać na spiocha wiecej,ale nie chciał.
Normalnie odlozylam do lozeczka był w takim twardym śnie, ze mogłam z nim zrobic wszystko. 5min.slysze płacz. Mysle o nie ja sie chyba zastrzele. Podeszłam do lozeczka zabralam kocyk bo moze mu było za ciepło bo był juz w spiworku, zrobiłam szalik z pieluszki on tam cos pokwekal jeszcze,a ja mu powiedziałam zeby daj mi zjesc i był grzeczny i on zasnął

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Domi- super, ze sie udało Tfu tfu odpukac
Ale mieliście przygodę Chyba musicie codziennie taką urządzać, to Mały będzie ładnie spał

Franuś
Stary 2013-10-24, 08:16   #1245
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

charlize wlasnie dobrze ze Sami napisala, bo zapomnialam. Pisalas ze ania nie je tyle ile na opakowaniu - otoz moj Aleks tez nie. Niby tam pisze, ze powinien jesc 120-150 ml, a u nas jak zje 90 ml to jest sukces. Pani dr powiedziala, ze widocznie nie potrzebuje tyle, bo ladnie przybiera i mam tylko kontrolowac czy dobowa dawka jest ok. Czyli wyliczyla 780 ml. Moj je co 2h po okolo 90 ml i jak policzylam to miescimy sie w tych dobowych dawkach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-24, 08:25   #1246
yevele
Zadomowienie

Cześć
Kari kończy dzisiaj 3 miesiące
z tej okazji postaram się trochę nadrobić jeśli będzie mi dane
Stary 2013-10-24, 08:30   #1247
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć

Jeszcze jest mi dane trochę pobyć ale jakoś tak pusto tu

Franuś
Stary 2013-10-24, 08:34   #1248
fiazo
Zakorzenienie

witam
dziś noc była okropna chyba zaszkodziły grzyby z pizzy, która była na obiad piotrka cała noc baki meczyły

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:35   #1249
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiąco i łeb boląco ()
Myślałam, że po basenie Mały będzie ładnie spał, ale gdzież tam..karmienia: 22:40, 00:30, 2:10, 3:55, 5:15 i 7:10.. niedługo potem pobudka

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Dzoan no sonda mi nie pasuje. Hmm nie wiem którą odpowiedź zaznaczyć
Masz po prostu pecha. Jak Ty jesteś to dziewczyny albo śpią, albo walczą ze skokami lub innymi dolegliwościami.
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Dzoan, ciągle myślę którą odpowiedź zaznaczyć
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzoan, odpowiedzi sa wielokrotnego wyboru, no nie? Zarcik, po prostu zanim nadrobisz juz wszystkie spia
całe szczęście, że nie dałam możliwości wielokrotnego wyboru

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A my dalej nie śpimy o co chodzi

A ja sram w gacie na sama myśl o jutrzejszym szczepieniu. Czytam o tych szczepionkach i tylko głupsza jestem. Wiem że jest juz noc i pewnie nikt tego nie przeczyta ale
dziewczyny które szczepily 6 w 1 czy tylko w Polsce na rynku jest jedna tego typu szczepionka tj. infanrix hexa? Jak wyglada program szczepień po tej szczepionce?
domcia kiedyś wrzucała linka z programem szczepień.. niestety sobie nie zapisałam

Cytat:
My jutro tzn dziś idziemy na usg brzuszka żeby sprawdzic jak tam nerki więc prosimy o kciuki. Drugie karmienie.

Cytat:
Szkoda ze kazalam tz ja przebrac przed kupa bo bomba radiologiczna ja musialam sie zajac

Cytat:

też bym się wkurzyła na Tżta, że nie potrafi załatwić tego szybciej

Cytat:
Tylko sie nie zdziw jak będzie spał tak samo
Podziwiam Cię, że dajesz rade po tak częstych pobudkach
no właśnie już mnie dziewczyny raz ostrzegały, także mam to na uwadze.. aczkolwiek nadzieja jest

Idę, bo mi się tu wyjec drze

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:41   #1250
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
dziś noc była okropna chyba zaszkodziły grzyby z pizzy, która była na obiad piotrka cała noc baki meczyły

Franka też bączki męczyły...

Cytat:
Dzień dobry śpiąco i łeb boląco ()
Myślałam, że po basenie Mały będzie ładnie spał, ale gdzież tam..karmienia: 22:40, 00:30, 2:10, 3:55, 5:15 i 7:10.. niedługo potem pobudka
Ciebie też pomiziam

A zawieszkę z FP też dostałam jakiś czas temu.

Franuś
Stary 2013-10-24, 08:45   #1251
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wstałam i ja o 7:30 ))))
karmienia w nocy dwa 0 2:30 i 4:30

mała nadal się troszkę wierciła, ale nei na tyle by mnie obudzić i chyba nie męczyła się tak bardzo bo nie stękała aż tak głośno.

ludzie wyspałam sie))))))

ale widzę, że chyba dla każdej z nas nocka była znośna!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

dzoan
no dziś na Ciebie przyszła zła noc, niech to(
może w dzień odeśpisz jakoś

Stary 2013-10-24, 08:49   #1252
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

mała nadal się troszkę wierciła, ale nei na tyle by mnie obudzić i chyba nie męczyła się tak bardzo bo nie stękała aż tak głośno.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

dzoan
No chyba właśnie tym razem dla Ciebie nocka była ok i bardzo dobrze
Bo dla innych (i dla mnie) jak czytałam to nie bardzo

A teraz pytanie - czy 1 listopada macie zamiar być z dziećmi na cmentarzu? Tzn. na mszy? Ja chyba odpuszczę, chociaż troszkę mi tak dziwnie, bo do brata zawsze chodziłam...

Franuś
Stary 2013-10-24, 08:54   #1253
AgaPlast
Zadomowienie

Wita
m sie.
Wczoraj moje dziecie spało przez cały dzien 15 min. wiec czarownico mamy chyba skoka.
Nic nie jadłam i nie piłam do 17 az TZ wrócił bo mała tylko na rekach a ja własnie wczoraj rano szwagierce nosidło dałam.
o 17 Tz dostał mała a ja wybyłam na 2 godz na zakupy bo juz dosyc miałam
potem kapiel i mała zasneła w 3 sek, noc spoko tylki tradycyjna pobudka o 4 . teraz spi mi na rekach i az sie boje ja odłozyc. ja tez wczoraj padłam i o 20.30 spałam.
oli moja tez macha tylko jedna łapka czasami
lemurki super wiesci
neni fajnie ze z kotkiem ok. kastraty tak maja. moj zarł przez rok specjalna karme dla kotów droga jak diabli ale teraz po 6 latach nie ma z nim zadnego problemu i je wszystko co mu pod pysk podejdzie
teso przykro mi

udało mi sie mała umowic na 19.11 prywatnie do nefrologa-300 zł mi ubedzie-ale zdrowko wazniejsze
i 25.11 ginekolog na NFZ- mam nadzieje ze pomoze
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:58   #1254
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie noc kiepska chyba przez chorobę mały od 2 nocy budzi mi się co 2 h, co 1,5 a nawet co 1h, a tak ładnie w nocy już spał. Dzisiaj jeszcze nie mógł w nocy zasnąć i walczyłam z nim od 3,15 do 4,45 rano wstał w dobrym humorze ale ciągle katar go meczy i od tego kaszle, na szczęście tylko w dzień. Ubrałam go i nagle zwymiotował na siebie i łózko biedulek mój niech szybko wyzdrowieje

zaraz się wezmę do nadrabiania

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:59   #1255
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

yyyyyyyyyyyy nie dla kazdej - u mnie od 22 pobudka co 2 h ale dobrze ze Ty sie chociaz wyspalas.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-24, 09:02   #1256
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Wita
m sie.
Wczoraj moje dziecie spało przez cały dzien 15 min. wiec czarownico mamy chyba skoka.
Nic nie jadłam i nie piłam do 17 az TZ wrócił bo mała tylko na rekach a ja własnie wczoraj rano szwagierce nosidło dałam.
o 17 Tz dostał mała a ja wybyłam na 2 godz na zakupy bo juz dosyc miałam
potem kapiel i mała zasneła w 3 sek, noc spoko tylki tradycyjna pobudka o 4 . teraz spi mi na rekach i az sie boje ja odłozyc. ja tez wczoraj padłam i o 20.30 spałam.
oli moja tez macha tylko jedna łapka czasami
lemurki super wiesci
neni fajnie ze z kotkiem ok. kastraty tak maja. moj zarł przez rok specjalna karme dla kotów droga jak diabli ale teraz po 6 latach nie ma z nim zadnego problemu i je wszystko co mu pod pysk podejdzie
teso przykro mi

udało mi sie mała umowic na 19.11 prywatnie do nefrologa-300 zł mi ubedzie-ale zdrowko wazniejsze
i 25.11 ginekolog na NFZ- mam nadzieje ze pomoze
Współczuje skoka
za wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie noc kiepska chyba przez chorobę mały od 2 nocy budzi mi się co 2 h, co 1,5 a nawet co 1h, a tak ładnie w nocy już spał. Dzisiaj jeszcze nie mógł w nocy zasnąć i walczyłam z nim od 3,15 do 4,45 rano wstał w dobrym humorze ale ciągle katar go meczy i od tego kaszle, na szczęście tylko w dzień. Ubrałam go i nagle zwymiotował na siebie i łózko biedulek mój niech szybko wyzdrowieje

zaraz się wezmę do nadrabiania

Biedny Malutki, niech szybciutko mu to mija.

Franuś
Stary 2013-10-24, 09:12   #1257
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
oddam na 24h dzieci sztuk dwie- odespie...odpoczne i odbiore....

witam sie wieczorowa pora -
ciekawe czy dzis w nocy tez bede sama z soba pisac hihihi
a tak naprawde to nie jest mi do smiechu bo maly daje ostro popalic dzis np plakal 1,5h no z przerwami takimi minutowymi lub dwu i od nowa nic nie pomagalo az w koncu padl za to chyba uszkodzil mi bebenki bo mi w uszach szumialo jeszcze godzinie po wystepie

co to moze byc ...kolka nie bo baki sadzi az milo i nie podkurcza nozek
zaczynam go podejzewac o napiecie ale czy to az tak sie objawia? prezy sie i zaciska raczki w piastki - poszlabym do lekarza ale nie wiem czy sa to w irl w stanie zdjagnozowac i leczyc

a ja nie mam czasu na chorobe...temp 37.7 gardlo juz dawno wywrocilo sie na druga strone a glowa chyba potroila obwod

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Ty to masz przerąbane,moze kimnij sie w dzien jakos, podrzu dzieciaki??? cokolwiek?? no i wez jakis paracetamol bo rozłożysz sie na dobre

Agrafka
a jak wygladał ten pepek u was??? bo u nas narazie widze maleńką wypukłość, której nie było i jest lekko zaczerwieniony, jakby podrażniony.
Myslicie ze mam isc juz teraz z tym pepkiem czy moge poczekać do 14 listopada ??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:16   #1258
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

U nas nocka fajna, ale pogoda do chrzanu i tylko odciągnę i idę robić kawusię mmmm

Cytat:
A teraz pytanie - czy 1 listopada macie zamiar być z dziećmi na cmentarzu? Tzn. na mszy? Ja chyba odpuszczę, chociaż troszkę mi tak dziwnie, bo do brata zawsze chodziłam...
Wszystko zależy od pogody, jak będzie ładnie to tak, ale na mszy na pewno nie zostanę, choć czasami chodziłam na tę mszę na cmentarzu.
Często chodzę z Artkiem na cmentarz.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:17   #1259
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
łącze się w bólu
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć
wszystkiego najlepszego na Karinki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
mój jak zjadłam pieczarki też tak zareagował
Cytat:
Franka też bączki męczyły...

A zawieszkę z FP też dostałam jakiś czas temu.
a po jakim czasie od rejestracji dostałaś? ja jeszcze nie dostałam
Cytat:

dzoan
brawo super, że Sara tak ładnie spała i w końcu się wyspałaś
Cytat:
Teraz już chyba mogę iść spać?

I znowu ja nadrabiam i żadnej już nie ma

Chyba naprawdę zrobię tę sondę:
1) nie jestem lubiana
2) głupio gadam
3) głupio wyglądam

I karmienie mieliśmy o 22:40 - po 2h10min. snu,
czekam z niecierpliwością () na kolejne

Dobranoc
my po prostu o tej godzinie śpimy ja już wczoraj o 21,30 spałam a tz o 21

Cytat:

Dziekujemy za magiczne kciuki jak one tak dzialaja to poprosze o kciuki za mojego totolotka

brawo za kupę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:19   #1260
taribari
Zadomowienie

Witam sie w ten deszczowy poranek. Mlody pieknie spal do 7 pomimo tego że z tż całą noc męczył nas kaszel Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.

Domcia za nockę oby już tak zostało.

Dla niewyspanych przesyłam moc kofeiny.

Dla chorych dzieciaczków dużo zdrówka.

Ona mój po tej marchwi nie mógł prykać. Strasznie stękał i krzyczał aż. Jak mu się udawało to był to mega bąk Dziś w nocy też Frania męczyło?

Charlize ja nie krytykuję diety maluszka. Mamy wiedzą najlepiej co i kiedy podawać. Znam dziecko, które od 3 miesiąca jadło już to co rodzice i nic mu nie było (!!!). Sama jednak jestem mało odważna w tych kwestiach i po akcji z marchewką jeszcze bardziej się boję coś podać.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości