|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Wszystkie typy. Wiecie co, rano obudziliśmy się bardzo późno i jeszcze do tego nie możemy znaleźć książeczki zdrowia Henia! Pojechaliśmy do przychodzi, ale nie zaszczepią bez książeczki... Nie wiem gdzie ona jest! Beznadzieja. |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi, dobrze że z Sonią już lepiej
![]() Gda, to się szykują generalne porządki
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Na początku pytanie do maggie. Jestem mega ciekawa co to za zmiany zachodzą w Twoim życiu. Do klubu nie mam dostępu, a jeżeli tu o tym pisałaś to niestety nie nadrobiłam tego. Zdradzisz co tam się u Ciebie dzieje? Alicja pije zwykle z niekapków, mleko z butli, a i z kubkiem nie najgorzej sobie radzi. ![]() Wow, piękne masz włosy Cytat:
Cytat:
Alicji wyszedł trzeci ząbek, także powoli. Zaczęła też już pewnie stawać bez trzymanki więc pewnie niebawem pójdzie. ![]() Niestety ciągle ma katarek, a w sobotę basen. Podobno ma być teraz nurkowanie. Chyba że babka żartowała. Nie chciałabym tego ominąć. No ale jak jutro też będzie gil wisiał to sobie odpuścimy. U mnie ogólnie ciężko. Mąż ma jakąś depreche przez co co chwile się o coś denerwuje. Ciężko z nim wytrzymać, ale muszę wytrzymać. W końcu nie będę mu jeszcze problemów dodawać. Niedługo zmieni pracę, mam nadzieję, że będzie mu tam lepiej. Oby się coś zmieniło na lepsze bo w ten sposób to długo nasz związek nie pociągnie. |
||
|
|
|
#4084 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monarika;43408132
Wam też all nie działa od wczoraj ![]() [/QUOTE] Wczoraj mieli jakaś awarię do 18.Dziś rano mi śmigało. Cytat:
![]() Ja miałam ostatnio podobną tylko na skrzyżowaniu też nie mogłam żadnego biegu wrzucić-sprzęgło poszło.Dzwonię do chłopa co by mi hol załatwił a on"a to pewnie sprzęgło poszło bo szwankowało " nie no spoko a ja stoję jak bałwan na środku skrzyżowania...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamil przyszedł z przedszkola ze stanem podgorączkowym 37,4 i bolącym gardłem Rano było wszystko dobrze,to możliwe żeby angina u się tak rozkręciła w ciągu 1 dnia?
|
|||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja lubie biegi zmieniać w aucie jakoś mam wtedy pełną kontrole nad nim ![]() Brawo za ząbek ![]() Mój Alanek raz sie zapomniał i trzymając włosa w rączkach stał 5 sekund bez trzymania sie niczego ![]() No oprócz włosa ![]() Zdrówka dla malutkiej i poprawy relacji w domku!! Nie wyobrażam sobie mojego brzdąca nurkującego bo jak mu woda po buzi leci to go jakby zatyka. Ale nie żeby nie lubił wody ![]() Ja uwielbiam pływać to i jego naucze ![]() Nauczyłam chłopa wiec mam małe doświadczenie ![]() Cytat:
nienawidze tej pory roku bo sie choróbska panoszą ![]() Zdrówka dla Kamilka. Cytat:
Ponoć to taki wiek i niektóre dzieci tak mają. Mówiła o kropelkach na noc by podawać ale musze do niej jeszcze podskoczyć w tym temacie. Jak skończył 3,5 m-ca to już potem zawsze spał we własnym łóżeczku. Nigdy sam w pokoju. Zawsze spie z nim ja, a jak mąż ma na 14tą do pracy to wtedy on z nim spi by mnie troche odciążyć. Spać chodzi około 20 lub 21. O kurde juz taka godzina?? ![]() Sie zapomniałam, tż zaraz z pracy wróci, a ziemniaki jeszcze nie nastawione ![]() Dobrze że chociaż kurczak sie robi ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:43 |
|||
|
|
|
#4087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te baby to zupełnie inny świat, kompletnie inne podejście do życia niż ja mam! ciężko się żyje z takimi ludźmi pod jednym dachem... to wszystko jest na dłuższą opowieść, którą zafunduję Wam może w przyszłym tygodniu, bo teraz mąż w domu i nie chcę, żeby mi tu przyuważył co piszę ![]() a telefon kusi mnie, kusi czekam właśnie na moją ostatnią wypłatę z pracy, to sobie chyba go sprawię - a ostatnią dlatego, że złożyłam wniosek o urlop wychowawczy |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie przepadam i to maksymalnie za rodziną męża niestety. Jakbym miała z nimi mieszkać to bym w psychiatryku wylądowała albo za innymi kratami... A przypomnij jaki fonik kupujesz?? ![]() Chyba coś pisałas ale nie zakodowałam ![]() Ja sie zapatrzyłam w sgs4 ale jakoś prędzej niż za rok to nie kupie ![]() Jeszcze ostatnio w sklepie go oglądałam i sie teraz wkurzam bo gdyby mąż na niego nie pokazał to bym o nim tyle nie rozmyślała ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- [QUOTE=kasiam187;43408005 a meningokoki? my jeszcze na to chcemy szczepić, ale nie wiem od czego zacząć. daj znac !![/QUOTE] Ja tez zaszczepię na meningokoki,trochę się zgapiłam i nie zdązyłam przezd mmr,bo zrobili sobie urlop w punkcie szczepien,a odstęp musi byc 2 m-ce. Jak sie maly nie pochoruje to zrobie w tej przewie przez hexą i pneumokokami. Na meningokoki są szczepionki NeisVac i nimenrix. |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko że u mnie koszt x2 ![]() Co sądzisz jako lekarz o szczepionce na ospę?Bo ja się jakoś teraz podaje po 13 miesiącu życia,warto? |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja siedzę u fryzjera .Ula możliwe,że to angina. Dandus ostatnio miał i rano było wszystko dobrze a po południu wysoka gorączka o wieczorem już lekarz Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Hejka my dzis po szczepieniu naszaKluseczka wazy 12kg ale nie ma co sie dziwic na 2 kuchniach i na cycu
pozdrawiam wszystkich cieplutko
|
#4093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przygody nie zazdroszcze,ja to jestem panikara i pewnie bym zawalu dostala ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
nasze pediatryczki zapisują maluszkom czopki viburcol i rodzice sobie chwalą. Juz ostatnio myslalam ,zeby u malego wyprobowac,ale jakos uspokoil sie w nocy. |
||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnuś tu nie pisałam bo nie ma się czym chwalić. odchodzę od męża. co będzie dalej, czas pokaże
Cytat:
od niedawna korzystam z samochodu służbowego produkowanego dla idiotów Lewek, niefajne doświadczenie. szkoda straconej sesji i takich kosztów
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki kochane, pisze na biegu,bo zaraz czas oprawiania małej,a nie miałam neta wcześniej.Do pracy mnie przyjęli ale niestety tylko cały etat...i popoludniowku do 1w nocy. Nie mam jak po nich wrócić do domu.jedynie przez park koło godziny drogi pieszo.,teściowa z Jagoda na 8h+dojazd mój i jej nie zostanie...max 4h... Chyba,ze Jagode do niej będziemy zawozili ale przy zarobkach mc 900zł, po 3mc 960zl nie ma szans. 5dni w tyg po8h.Czuje sie beznadziejnie
przyjelam prace,a po powrocie i rozmowie z teściowa i mężem muszę zadzwonić i zrezygnować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam żeby mi przepisała ale powiedziała żeby przeczekać czas jak minie mu gorączka. Gorączka mu minęła to nie mam kiedy iść bo tż w pracy rano a nie chce małego do tej przychodni brać. Jakoś nie lubie czopków podawać bo mały ich też nie lubi. Żal mi mu w tą pupe wciskać te czopki-dupki... Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() O ospie są zdania podzielone,jedni twierdzą ,że lepiej przechorowac,inni,zeby szczepic,aby zapobiec ewentualnym powiklaniom. Ja na pewno w pierwszej kolejnosci zajmę się meningokokami,ale na ospe pewnie tez zaszczepię,bo przynosze do domu rozne cholerstwa. A nie chcialabym,zeby maly w takim mlodym wieku musial ospe znosic. Dzis piekny dzien,ludzi malo,ale 2 ospy,szkarlatynę i gorączkę bostońską miałam,wiec co będę na rzeczach przynosic jak sie zrobi plucha i zimno? haha i jeszcze świerzb też był |
||
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak źle? W ciąży teraz jesteś i takie stresy. Z drugiej strony jak masz się stresować życiem z nim to lepiej zmienić coś na lepsze. Życie z moim mężem jest też stresujące i nie raz myślałam o rozwodzie. No ale jeszcze trwamy. Zobaczymy. Chciałam jeszcze oznajmić, że staramy się o rodzeństwo dla Aluni. Szkoda tylko, że moje libido dalej kuleje. Cóż, trudny mąż + zmęczenie nie pomagają. |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angel, wybacz nie pamietam czy pisałaś - to miała być umowa zlecenie czy o pracę? bo jeśli o pracę to powinna być min. najniższa krajowa 1600 brutto (1182 netto) przy pełnym etacie. przykro mi. myślałam, ze to juz wszystko obgadane a rozmowa to formalność
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Od 15 do 18.30 siedziałam u fryzjera
![]() rozjasnialam,farbowalam,c ieniowalam i ogolnie mam o wieleeee mniej wlosow . Zdjęcia dalam na klub .Teraz biore się za nadrabianie ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Danduś brał te czopki bo masakryczne miał noce rozdarte na rekach ale nic mu nie pomagały nie wielką różnice zauważyłam. Z wiekiem samo przeszło. Cytat:
. Myslalam,ze to już pewne . A nie ma szans na mniejszy etat? Cytat:
Chłopcy już śpią to pazurki musze sobie zrobić .
|
|||
|
|
|
#4101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ja tylko z doskoku.
Marta, jutro postaram się nadać przesyłkę, będzie u mnie moja mama to wyskoczę na miasto. niestety z Leną nie dam rady iść na pocztę, za ciężka by było, w jednej ręce paczka, w drugiej Lena ![]() tak ostatnio wyglądają nasze spacery ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jedne czerwone a drugie granatowe. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-24 o 20:44 |
||
|
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu idziesz na wychowawczy? Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że od jakichś dwóch tygodni czuję ruchy. Możliwe to tak wcześnie? Przecież to dziecko to jeszcze takie tyci tyci, a ja na brzuchu mam więcej tłuszczu niż ciąży Z Michałem poczułam dopiero w 19 tygodniu, ale to był konkretny kopniak, a teraz jakieś motylki od czasu do czasu..A w ogóle to powiedzcie mi, czy dzieci bardzo ruchliwe w brzuchu później też są bardziej energiczne i żywiołowe? Jakie są Wasze obserwacje? Bo Michał był chyba taki przeciętny, nie skakał jakoś przesadnie, i teraz też jest taki spokojny w miarę. Za to mojej siostry córa w brzuchu była bardziej kręcona i po urodzeniu też. Za to szybciej się rozwija. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-10-24 o 20:58 |
|||
|
|
|
#4103 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze ale przygoda niefajna i oby udało się taniej naprawić ![]() Cytat:
Cytat:
piękna waga ![]() Cytat:
A co do samochodu to znam osoby, którym by się przydał bo zdarza im się jeździć 60 km/h na dwójce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to bym się chyba kąpała po twojej pracy w płynie do dezynfekcji ![]() Cytat:
Cytat:
A co do ruchów w brzuchu a późniejszego temperamentu to nie pomogę bo Otylka całkiem jak Michaś
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-24 o 21:03 |
||||||||
|
|
|
#4104 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Jutro już piątek, jak mi szybko czas leci. I znowu będę ledwo żywa
w ogóle ostatnio pisałam, że czekam ze szczepieniem, ale chyba jednak nie będę, skoro Antek ma iść do żłobka... Cytat:
![]() Cytat:
szkoda sesji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla niegoCytat:
Cytat:
pierwsze koty za płoty - może będzie kolejna szansa na pracęCytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() z tą terorią to u nas się sprawdza. Antek był bardzo ruchliwy w brzuszku, a teraz dłużej niż 2 minuty nie usiedzi w miejscu
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Co do autka to TŻ dziś już odebrał, kosztowało to 300zł plus 150 laweta. Także nie jest najgorzej, ale też nie mało..
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do drugiego to u Nas się nie sprawdzilo z Dandim bo w brzuchu był spokojny a teraz diabel ![]() Z Fabim się sprawdza |
|
|
|
|
#4107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4108 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najlepsze jest to, ze w brzuszku najbardziej szalala w nocy i jak sie urodzila 4 pierwsze miesiace miala swoja najdluzsza dobowa aktywnosc w nocy, juz jako noworodek parudniowy potrafila nie spac np od 2 do 4. Oczywiscie pelno pobudek na cyca tez bylo, jak raczyla juz zasnac laskawie, nie wspominam tego najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- PRzepraszam za brak pl znakow, wylaczylam podpowiedzi i teraz nie wiem jak robic tablet, szatanska machina wkurza mnie strasznie
|
|||
|
|
|
#4109 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy w rodzinie bardzo słabe zęby, praktycznie co kontrola a robię je raz na pół roku to coś się sypie zwłaszcza po ciąży. Kanałowo miałam leczone pół gęby.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem fatalnym kierowcą, ostatnio przejechałam na ręcznym jakieś pół kilometra ![]() [QUOTE=angel166;43414104]Dzięki za kciuki kochane, pisze na biegu,bo zaraz czas oprawiania małej,a nie miałam neta wcześniej.Do pracy mnie przyjęli ale niestety tylko cały etat...i popoludniowku do 1w nocy. Nie mam jak po nich wrócić do domu.jedynie przez park koło godziny drogi pieszo.,teściowa z Jagoda na 8h+dojazd mój i jej nie zostanie...max 4h... Chyba,ze Jagode do niej będziemy zawozili ale przy zarobkach mc 900zł, po 3mc 960zl nie ma szans. 5dni w tyg po8h.Czuje sie beznadziejnie przyjelam prace,a po powrocie i rozmowie z teściowa i mężem muszę zadzwonić i zrezygnować o kurka pisałaś że jest możliwość na pół etatu, dlaczego zmienili zdanie ? Cytat:
ale Ci zazdroszczę
|
|||||||
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że jednak dzieciaczki ujawniają swój temperament już w łonie mamusi
przynajmniej w większości przypadków. No zobaczymy jak to moje będzie się rozwijało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Wszystkie typy.

mieli poszukać używanej, mam nadzieję, że koszt będzie duużo mniejszy. 

Rano było wszystko dobrze,to możliwe żeby angina u się tak rozkręciła w ciągu 1 dnia?