|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Właśnie zaczęłam czytać o tym xylitolu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
dzoan wspolczuje nocki
domcia gratuluje fajnej nocki, obstawiam podobnie jak dizewczyny koleczki u malutkiej. Moj tez sie tak wiercil. Pamietaj ze infacol trzeba zuzyc w ciagu 28 dni od otwarcia Moj maly spi, co najlepsze juz 1,5 godziny - w domu, w dzien - szok |
|
|
|
#1443 |
|
Konto usunięte
|
Mannę zamierzam gotować na wodzie i zmieszać z moim mlekiem, w ilości pół łyżeczki suchej zaledwie.
Nabiał to dla mnie pieśń przyszłości, w ogóle o tym jeszcze nie myślę. Dlatego trochę się zdziwiłam mlekiem u Oli i jogurcikami u Charlize - a propos, co to za jogurciki? Nie chcę Cię krytykować, pytam z ciekawości. Tak jak piszecie - wolnoć Tomku w swoim domku, każdy robi to, co uważa za słuszne, ale pogadać można. Jestem głodna i pęka mi głowa z bólu, ale Mały śpi na mnie... |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43412076]
No wlasnie dlatego od kiedy sie starszak urodzil jestem na wojennej sciezce z moimi tesciami co uwazaja mnie za dziwadlo bo nie chcialam dziecku podawac slodzonej wody mineralnej lub czekoladek... I nie pozwalalam im tego robic... I do dzisiaj nie zalapali o co nam chodzi niestety I teraz starszak jak dostaje kinderniespodzianke to dla zabawki bo wie ze syfiasta czekolade ma wyrzucic. ![]() Dobra ide na spacer bo malizna mnie opieprza z maty Potem jeszcze cos napisze[/QUOTE] moja tez woli zabawki , czekolade zacznie jesc, ale oddaje mnie. ale jak ma ochote na kinderka daje jej, nie obzera sie nimi na potege. Oni w zlobku czasem maja bulke slodka, wiec w sumie zwalczyc sie nie da . Ponadto, wszystko jest dla ludzi ale w umiarkowanej ilosci. Jej jaka cisza bez Marysi - az mi dziwnie, ale chrzestny sie zobowiazal, odebral ze zlobka i sie bawia. Mlody bawi sie zabawka, gada do niej, a mamusia niezdrowo pije 3 kawe dziennie . I odkad mam zmywarke z funkcja wypazania butelek, to wlasnie pierwszy raz je nastawilam Bylam dzis u kolezanki, ona pierwsze dziecko urodzila martwe - zachlysnela sie mala w 9 miesiacu smolka i udusila, pozniej miala pozamaciczna ciaze i kilka poronien i wreszcie jest w ciazy 7 miesiacu . Mlode sie jeszcze nie pokazalo, wiec nie wie co beda miec, ale juz jej powiedzialam, ze jak synka to jej pozycze ubranek (pozycze, bo te poczatkowe mam od bratowej z zastrzezeniem ze mam oddac jak bedzie w cazy).Aleks pokazal sie z grzecznej strony i bawil sie pielucha, gadal, usnal na chwile. Ale kolo 14 juz zaczal marudzic bo chcial spac, a on przyzwyczajony do spania w lozeczku, to wrocilam do domu i usnal ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- kejt brawa za bioderka
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ważne że śpi i jej wygodnie ![]() Cytat:
jak długo moge jej ten infacol podawać? skąd będę wiedziała, że juz nie ma kolek? ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- a co do rozszerzania diety, to ja jeszcze nie wiem na co się zdcyduję i kiedy to zrobię. na razie czytam duzo o tym, porównuje opinie Wasze i innych mam i myślę ciężko aż mi z głowy paruje hahaha )mam nadzieję, że przez następne miesiące wyklaruje mi się pogląd ta temat rozszerzania diety i zacznę działać według planu
|
||
|
|
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaczne od jakies kaszki bezmlecznej z glutenem np. orkiszowej. Jak przez tydz. bedzie ok to dam np. dynie potem odczekam jeszcze i podam jabłuszko- swoje własne z ogrodu . musze troche słoiczków porobic. a z marchwia to sie wstrzymam bo mam wrazenie ze troche ja uczula. Pije sok domowy z marchwi co 2-3 dzien i potem mam jazde z malłą bo brzuszek boli.
Do zupek bede dawac oliwe z oliwek
|
|
|
|
#1448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie pomogę, bo nie wiem kiedy wyznaczą nam zabiegi Gre o tron ![]() Póki co mama wyćwiczona w ruszaniu szczęką Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43406811]
A ile Piotruś przybrał, że neonatolog nie była zadowolona? Ja właśnie jadę 5.11 do ośrodka reh i już szykuję kasiorę na taxi :/ Nie mam tam nawet bezpośredniego autobusu... [/QUOTE]trochę ponad kilogram, a różnica w wizytach była miesiąc i pare dni, jak dla mnie to prawidłowo było Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ładnie ważyCytat:
za koleżankęwróciliśmy od neonatologa, Piotrek waży 5500, pobrali krew na morfologię, skierowania na rehabilitację nie dostaliśmy, ale sympatyczna pani dr powiedziała że z nim ok i ładnie główkę na brzuszku trzyma i bardzo silny, wzięła go do podciągnięcia do siadu a ten na nogi stawał |
|||||
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43412739]E tam od razu szacun
wzięłam go sposobem.. Oddawał mi sztuczna z niespodzianki ja dawałam mu kawałek prawdziwej [/QUOTE]Ważne, że działa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Już po szczepieniu. Miś był bardzo dzielny. Płakał, a raczej marudził lekko przy każdym z trzech wkłuć, ale za moment patrzył na mamusię i się śmiał.
Tylko teraz nie może jakoś zasnąć mimo, że oczka mu się kleją. Tatuś wozi go wózkiem po mieszkaniu. Miś waży 6400 g. Duży z niego chłopak, a urodził się taki maleńki. Co do rozszerzania diety to ja na pewno z tych restrykcyjnych i moi teściowie już uważają mnie za wariatkę. ![]() Kejt- do kiedy trwa konkurs? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnego i pokaźnego Misia ![]() Konkurs do końca października
|
|
|
|
|
#1454 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic mi od tego nie jest, jestem zdrowa. Cytat:
Cytat:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, brawo za szczepienia, super, że tak dzielnie je zniesliscie.
|
#1456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
CYNAMONKU nie trac wiary, musisz wierzyc w Adasia chocby wszyscy watpili bo wiara czyni cuda. Tulę mocno i wspieram. U nas brzusio sie uspokoił uff Antonio pojadł już normalnie i zasnał bez problemu. Tz z ta skrecona kostką był na jakimś zabiegu moze mu szybko przejdzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwile z nowa teza co do mojego dziecka - Leo jest maruder bo malo spi, malo spi bo go ciezko uspic za to byle go.wno go budzi....
ma tylko dwie pory co zasypia w miare bez problemu i spi dluzej niz 15min o 12:10 kiedy idziemy na spacerek i o 20:00 po kapieli.... pozostale pory sa do kitu a co do rozszerzania diety ja nigdy Xawkowi nie zalowalam slodkosci i jakos nie jest ich zwolennikiem tylko od czasu do czasu go cos najdzie jedynie sama wode rzadko pije zazwyczaj trzeba mu dodac soku z cytryny lub pomaranczki zeby poczul jakis smak... z Leo zrobie tak samo rozszerEnie diety od 4 m-ca stopniowo jedeb produkt co drugi dzien przez tydz i dopiero kolejny Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43412450]Mannę zamierzam gotować na wodzie i zmieszać z moim mlekiem, w ilości pół łyżeczki suchej zaledwie.
Nabiał to dla mnie pieśń przyszłości, w ogóle o tym jeszcze nie myślę. Dlatego trochę się zdziwiłam mlekiem u Oli i jogurcikami u Charlize - a propos, co to za jogurciki? Nie chcę Cię krytykować, pytam z ciekawości. Tak jak piszecie - wolnoć Tomku w swoim domku, każdy robi to, co uważa za słuszne, ale pogadać można. Jestem głodna i pęka mi głowa z bólu, ale Mały śpi na mnie...[/QUOTE] Sa jogurciki z hippa bodajze. Nie pamietam jak to ze skladem bylo. Na 100% nie bede malej dawala danonkow. Surka nie podam ci linka bo poki co operuje tylko na apce bo int stacjonarny ma problemy ze soba. Ale na allegro w dzieciecym dziale wpisz palak baby mix. Bylysmy u Malgosi w szkole na spotkaniu z pania od tanca ludowego i Malgosia chce chodzic. Jutro zaczyna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie dostalam roze od Xawka...ciekawe od ktorego z sasiadow urwal- mam nawet typ hehehe
leon padl moze pospi z pol godz Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis chce przetrzymac Alicje zeby pozniej poszla spac zeby jakos przesuniecie czasu bezbolesnie przejsc.
|
#1461 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tż też wodzi, ale zostawić się juz nie daje Cytat:
Ale wykresu u Cibie to fajna sprawa, widać, że rodzice byli skrupulatni Cytat:
![]() Ja już tyle po porodzie na czasami też czuje dyskomfort ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku? Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE] Taki był mój zamiar, który nie wyszedł Zresztą przy ząbkowaniu u nas smoczek jest zbawieniem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
a już leci 16 tydzień ![]() Cytat:
Dziewczynki chyba bardziej, szkoda, bo ja gromadzę to i owo i chciałabym jednak żeby kiedyś to docenił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43411412]To ja dołączam do grona restrykcyjnych mamusiek ![]() Starszaka karmionego kp plus raz dziennie butla poszerzanie menu zaczelam w 5 miesiacu od marchewki... Potem na spokojnie jabluszko, kaszka manna, ziemniak... Pozniej do picia wode, czasem rozcienczony soczek, do dzisiaj w wiekszosci pije wode, slodyczy nie podawalam zadnych baaardzo dlugo.. Potem przedszkole to zweryfikowalo Dzis chlopak zdrowy jak rydz, bez alergii, je wszystko, ostatnio nawet zasmakowala mu brukselka !! no w szoku bylam bo ja sama do dzisiaj nie przepadam oby tak dalej Malizna dostanie cos nowego w 6 mc [/QUOTE]No i własnie podobnie zamierzam ale życie to zweryfikuje ![]() A te plus raz dziennie butla to chodzi o mm? Moge potem foty zrobic ale...ja nie kupowałam nowych...przyjechały ze starego mieszkania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do wagi i cm to moze twoje dziecko po prostu taką drobinka jest Cytat:
![]() moze cos szkrobne ale nie wiem czy wymysle cos co Cie zachwyci
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku bardzio mocno Was przytulam i modlę się za zdrówko Adasia. Musi być dobrze, musi !
Dziewczyny o jakiej rejestracji rozmawiałyście? Ja pomimo planowanej cc też mam dyskomfort na dole. Czasami też mam wrazenie ze cos mi wyplywa, a nie wyplywa. A o dziabaniu mysle jako o obowiazku. Dlatego u nas w tej kwestii jest póki co jak u starych pierników prawie Nawet nie chcę myśleć jak dziewczyny po sn, lub po długim porodzie zakonczonym cc muszą się tam czuć ![]() Witam nowa mamusię |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no widzisz a tak sie bałaś szczepienia ![]() Cytat:
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jezeli chodzo kape czuje sie ok. Ale jestem po cc. Po pierwszym porodzie sn po 6 tyg bylam ok. Jedynie sahara doskwiera.
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
leon juz sie wyspal
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również witam nową mamusie
![]() Cynamonku cały czas o Was mysle ![]() Eweeve fajne masz te rzęski
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Bałam się, bo za pierwszym razem był dramat, a dziś takie miłe zaskoczenie.
![]() Idziemy się kąpać. |
|
|
|
#1469 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie pediatra kazała podawac sytale leki na kolke, ale .... jesli masz w dawce np 3 x po 8 kropelek to kazala dawac tak: 1 x 4 kropelki 1x 4 kropelki a po poludniu/na wieczor 1x 8 to jest przyklad, bo nie wiem jak jest przy infacolu ja mam bobotic podaje na wyczucie, jak maly jest spokojnt to daje 2-3 kropelki, a jak jest gorzej to max dawke |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

. Ponadto, wszystko jest dla ludzi ale w umiarkowanej ilosci.
- zachlysnela sie mala w 9 miesiacu smolka i udusila, pozniej miala pozamaciczna ciaze i kilka poronien i wreszcie jest w ciazy 7 miesiacu
. Mlode sie jeszcze nie pokazalo, wiec nie wie co beda miec, ale juz jej powiedzialam, ze jak synka to jej pozycze ubranek (pozycze, bo te poczatkowe mam od bratowej z zastrzezeniem ze mam oddac jak bedzie w cazy).Aleks pokazal sie z grzecznej strony i bawil sie pielucha, gadal, usnal na chwile. Ale kolo 14 juz zaczal marudzic bo chcial spac, a on przyzwyczajony do spania w lozeczku, to wrocilam do domu i usnal
12.06.2010

za koleżankę

sama juz nie wiem,jak mu do jutra nie minie to wezwe weta.
Dziewczynki chyba bardziej, szkoda, bo ja gromadzę to i owo i chciałabym jednak żeby kiedyś to docenił