|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej.
![]() Ostatnio było mnie mniej na wątku, bo miałam mnóstwo rzeczy do załatwienia, ale podczytywałam Was regularnie z telefonu ( mam nowy i nie ogarniam klawiatury, więc odpisywanie już mi nie idzie). Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja tam nie lubię chodzić w ciąży chyba... na razie to czuję się po prostu gruba, jak już poczuję mocniej te ruchy to na pewno będzie inaczej, ale tak czy siak marzę o tym aby był już kwiecień. Poza tym już mi jest ciężko, wchodzę na to trzecie piętro z Miśkiem na rękach i jestem ledwie żywa, a co będzie za 3 m-ce? Nawet jak zacznie w końcu chodzić to przecież sam nie wejdzie tak wysoko... Ja nie wiem naprawdę. |
|
|
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobiety. Większość mnie pewnie nie pamięta bo bardzo dawno się nie udzielałam na tym portalu. Ostatnio pisałam gdy byłam jeszcze w ciąży a teraz moja kruszyna ma 13 miesięcy i 1 dzień
Czy przyjmiecie mnie z powrotem? Miło mi też poznać wizażanki, z którymi nie miałam okazji się poznać
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny oglądające PLL jak wasze wrażenia, czy faktycznie Ezra to A ?
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-10-24 o 22:11 |
|||
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Nie pamiętam nawet czy ja zakładałam ten wątek ale wiem, że prowadziłam listę staraczek itp
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż ja się tutaj nie udzielam, Ciebie doskonale pamiętam z wątku staraczkowego dawno Cię na wizażu nie widziałam.
|
|
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, aż tak zła u Was sytuacja?? aż mnie otelepało jakoś ![]() A Ty w ciąży przecież i jeszcze tyle stresu... A co to za auto co wypisuje takie rzeczy??? aż mnie to rozbawiło ![]() Cytat:
o jaaaa, na szkarlatyne kiedyś sie umierało z tego co słyszałam. Dobrze że medycyna poszła do przodu. Od koleżanki dzieci też to niedawno przechodziły. Cytat:
Eh, zazdroszcze Wam dziewczyny - tym które są w ciąży i tym które planują. Nam sie to chyba nie uda bo mały daje ostro czasem w kość a tż też mnie tak czasem wnerwia że nie ma sensu myśleć nawet o drugim dziecku. Gdybym trafiła do szpitala to by małego zagłodził i w ogóle zaniedbał... A tak zawsze chciałam dwójke mieć... Angel nosek w góre, znajdziesz lepszą prace. No i zapomniałam co to chciałam jeszcze skrobnąć ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc to my z TŻ-tem ( tak, tak ogląda ze mną ) mamy teorię, że chcą nas wkręcić z tym Ezrą, bo równie dobrze w tej masce mógł biegać ktoś inny. Ezra na bank jest to wmieszany, ale jeszcze nie wiem jak. Coś mi dało do myślenia i muszę to sprawdzić jak będę miała dłuższą chwilkę! A mianowicie... Spencer chyba przecięła tego kogoś tymi nożycami, prawda? I chyba Ezra oddawał Arii telefon tą samą ręką i nie był skaleczony, ale to wszystko jeszcze do sprawdzenia. I jaki szok z tą Ali!!! Jak ją goniły na końcu to byłam przekonana, że nas w jajo zrobią i to będzie Cece.
|
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
ja też cię pamiętam...a na jakim forum się udzielasz?
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie puchlam, nawet całkiem ładnie wygladalam. Tylko byłam wielkim sloniem bo przytyłam 23kg. I czułam się z tym okropnie. Oby teraz było mniej. Witaj Jagoda ![]() wysłane z fona
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny,
Melduję, że Sonii wyszedł w końcu trzeci ząbek, górna lewa jedynka, ta najbardziej spuchnięta z krwiakiem. CO te nasze dzieci się namęczą z tymi ząbkami i widać że druga jest w natarciu także jak znam życie za chwilę dołączy do pary. Cytat:
witaj z powrotem
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
kochane pisze na biegu, póki małą spokojna wiecej o tej pracy. Pozniej postaram sie nadrobic. Gosc mówi,że nei ma możliwosci 1/2 etatu ani nawet 3/4 jak we Wrocku(gdzie własnie chrzesntni Jagody pracują),bo tu jest stały personel i wszyscy mają po 160h w miesiacu. To jest cały etat tak?bo może ja sie nei znam?5dni w tyg po 8h. 3dni na rano, wolne,2dni na popołudniu,wolne i tak w koło. Chyba,że będę miała szkołę to robie 5dni i wtedy 2 dni wolnego. Stawka przez pierwzse 3mc na zlecenie 8zł brutto za godzinę, po 3 mc 8,6 brutto za godzinę przy umowie o pracę. Można wziasc zlecenie to wtedy jest 9zł brutto. Liczyłam na tym kalkulatorze brutto-netto http://www.infor.pl/kalkulatory/brut...FfHItAod32AAiw 1280zł brutto wychodzi przez te pierwzse 3mc to na rękę 958zl, po 3 mc na umowę na rękę wychodzi 1013
nie wiem czy ja źle coś liczę czy co![]() zresztą to i tak na chwilę obecną nie ma sensu,bo tesciowa powiedziała,że do 3r.ż. Jagody się nią nie zajmie,bo się boi a po co się oferowała cały czas
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
na tym forum jestem cały czas, tylko raczej udzielam się w prywatnym klubie. Napisz kiedy twoja córeczka się urodziła. Jak ma na imię. Pamiętam, że termin porodu miałaś chyba na 5 września 2012.
|
|
|
|
#4127 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabków nam się przebija górna,prawa trójka i lewa w natarciu![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
ząbka i by katarek w końcu minął mój też innej pracy szuka przez co humor ma niezaciekawy,bo i z moim szukaniem nie za fajnie![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
wiec za wiele się nie zmieniło hpo drugiej stronie brzuchola---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- super ale ja chce jeszcze przodem zobaczyc ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- u nas plombowanei u prywatnego dentysty,który ma umowe z nfz 70-100zł
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bylam pewna ze bedzie Cece. uff i jak tu czekac do stycznia![]() ogladałas juz RAwenswood? ja jeszcze nie, aż boje się znowu wciągnąć
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle przeszczęśliwa jestem jak cholera,że na babcie liczyć mogę. Zachowują się jakby Jagoda potworem jakimś była. O ile mojej mamie się nie dziwię(choć zostawała już z Jagoda na godzinę, dwie z nią sama) to teściowej nie rozumiem,bo przecież zawsze taka mądra w spr wychowywania dzieci
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
A męża to coś trzepło? 1300 na rękę? To więcej niż minimalna, a ciężko coś takiego znaleźć. No sama wiesz że cieżko cokolwiek znaleźć, ale mając takie KFC, tu robisz a szukasz czegoś innego. |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż teraz powiedziała mi to tak oficjalnie, więc chyba wierzyć . Też zaczynam szukać pracy no i liczę na minimalna na początek, nie ma co się spodziewać cudów. Dobrze będzie jak w ogóle coś znajdę... Znasz może dobrze jakiś język? Sporo moich znajomych poznajdowało ostatnio pracę w jakiś firmach zagranicznych gdzie musza po prostu rozmawiać z ludźmi w danym języku, po angielsku, niemiecku, hiszpańsku. Kierunek studiów jaki skończyli się nie liczy, tylko komunikatywność + znajomość języka. Nawet mój tż był na rozmowie kiedyś i dali mu do zrozumienia, że zajął drugie miejsce i następnym razem ma duże szanse, tylko, że teraz już go to nie interesuje. Ja znam język nawet, nawet, ale nie umiem za bardzo się porozumieć, tj. jak się zestresuję to nic nie powiem po polsku mi trudno, co dopiero po angielsku . Warto się rozejrzeć za takim czymś właśnie, jeśli ktoś szuka pracy, bo dają na początek ok. 2500 na rękę.
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przyjęłaś pracę i ok. Zanim wyrobisz książeczkę też trochę minie. Może się uda przeciągnąć. A żłobek nawiedzaj, pytaj co chwila. No i rozejrzyj się za jakąś panią na kilka godzin. Ile za żłobek w ogóle będziesz płaciła?
|
|
|
|
#4134 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruchy teraz poczułam chyba w 16tc (tak 15t3d). teraz już regularnie skacze mi w brzuszku. Cytat:
Cytat:
a stres dobrze mi nie robi. brzuch mi okropnie zaczął twardnieć, łykam prochy rozkurczowe. dziś postaram się wcisnąć jakoś na wizytę do gina a samochodzik tyci tyci volkswagen up Cytat:
gratulacjeCytat:
tylko jak się kłócić i stawiać warunki i dopominać czegokolwiek
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-25 o 11:23 |
|||||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś zAdzwonie do tej fundacji i zapytam czy duzi osób przed nami na tej liście i czy faktycznie w ciagu mc jest szansa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Kilka znam angielski tylko-mam certyfikat na poziom b1 średniozaawansowany ale nie czuje sie na siłach by q powarznej firmie sie dogadać, ładnie, dokładnie gramatycznie. A z takim kali jejsc kali pić to wiocha złożyć i sie ośmieszyć na rozmowie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak uda Ci sie wcisnąć na wizyte do lekarza to pisz co i jak Hello!!! ![]() Jestem wyspana !!! Dzisiaj noc przecudna ![]() Alan poszedł spać o 21, o 2 w nocy mu smoczek wypadł i nie mógł znaleść (ani ja ) więc dostał drugi i spanko do 7:40 Mogłoby tak być już zawsze to by bylo idealnie wręcz ![]() W ogóle to ostatnio spacerki sie fajne zrobiły bo mały interesuje sie otoczeniem troche bardziej i więcej rozumie, więc godzinka spacerku bez marudzenia jest ![]() Czasem chce na rączki, ale go z mężem zagadujemy i potem sie rozgląda itd. A chodzimy gdzies przy ulicach gdzie sie dużo dzieje to wtedy ma zajęcie ![]() A wczoraj wieczorem siedzielismy we trójke w pokoju, nagle paluszkiem mi pokazuje na tate i mówi "tata", a jak go zapytałam gdzie jest mama to popatrzył na mnie, pokazał na mnie paluszkiem i powiedział "mama" No tak go wysciskałam i wycałowałam że już miał dość ![]() O, zasnął własnie ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Malemalenstwo- mam córkę Zuzannę(23.09.2012) Term in porodu miałam na 12 ale mój szkrab się nie spieszył więc miałam wywoływany poród.Dziewczyny wy lepiej nic nie mówcie na temat pracy i płacy w Polsce Agnus21-przykro mi ale mam nadzieję, że to tylko kryzys. A co do zębów to ja miałam ostatnio leczonego zęba pierwszy raz kanałowo i całe leczenie( 4 wizyty) zapłaciłam 500zł ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- angel166- ładne imię dałaś córce ![]() k laski:Ja się pochwalę...moja córka śpi zawsze od 19:30 do 7:00
|
#4138 | |||
|
potworkowa
|
![]() u nas butle i czasem niekapek, ale chcemy ją na niekapek przestawić, dzisiaj wieczorem do spania mleko z niekapka dostanie, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za chodzenie ![]() Cytat:
![]() co do spania, to chyba mam luksus, bo mala śpi od 19 do 9:30
|
|||
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Z Michałem poczułam dopiero w 19 tygodniu, ale to był konkretny kopniak, a teraz jakieś motylki od czasu do czasu..

Jestem fatalnym kierowcą, ostatnio przejechałam na ręcznym jakieś pół kilometra 

zabków nam się przebija górna,prawa trójka i lewa w natarciu
mój też innej pracy szuka przez co humor ma niezaciekawy,bo i z moim szukaniem nie za fajnie
Rano było wszystko dobrze,to możliwe żeby angina u się tak rozkręciła w ciągu 1 dnia?
k laski: