|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Ja tylko tak na szybko, mam dzis Tżta w domu, może potem uda mi sie nadrobić
![]() Byłam zrobić tego Rh- tzn antygeny, wynik dopiero za 5 dni... I byłam w nowym laboratorium, zgadałam sie z laborantką bo się okazało że ma różnicę miedzy dziećmi 17 m-cy No i podpytałam ją o żłobek, ona mówi że mam zostawić młodego, no teraz to nie problem dam rade ale jak maleństwo przyjdzie na świat to nie ogarnę - fakt te początkowe karmienia 45 minut a tyle czasu to się Oliś sam sobą nie zajmie... Ona oddała starszą jak miał 3-4 mce. No muszę przemyslec jeszcze... No i kupiłam Olafowi ksiażeczkę "Czekamy na dzidziusia" z serii obrazki dla maluchów, w carrefourze za 15 zł, może jakiejś podwójnej mamusi się przyda, bardzo fajna Pół przeczytałam, jest tam że nie wolno mamie skakać po brzuchu np :pEdytuje, by nie nabijać postów :p Hope to pewnie dlatego, że już nie krwawisz, uznali że nie ma czego tamowac Ja tam lubie sobie wytłumaczyć Wierzmy, że wiedzą co robią i będzie good ![]() Gosius91 ja właśnie dziś robiłam nie pamiętam jakiś antygen :p Generelanie powiedziałam pani że ja w ciąży mam Rh- mąż ma Rh+ i chce badać czy nei ma przeciwciał . Jak robisz prywatnie to polecam laboratoria Synevo, gdzie indziej kosztuje 25, tam 19zł i dostałam zniżke dla ciężarnej (toć to chyba tylko w ciąży się bada :p ) wyszło 15,20 :p Ab_cd super, że badania okiJ Dwakolory współczuje myszki. A może do klatki i udomowicie? ![]() Karolak koniecznie wrzuć zdjęcia z pasowania ![]() Nikki masz przeboje z tymi spacerkami, mi się jakoś udaje okiełznac, zazwyczaj przekonuje ze wracamy do taty:P Ale dziś staliśmy 15 minut i patrzeliśmy jak śmieciarka opróznia WSZYSTKIE śmietniki ![]() Gratulacje wyboru butków, to teraz szybko po nie wracaj ![]() Lecę bo młody rozwala mi dokumenty, stary wisi wiecznie na telefonie
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-25 o 12:26 |
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
|
|
|
|
#1413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nikiii no w końcu udało się wybrać buty ![]() A ja już w pracy Dobrze, że babka zdążyła się upiec to wzięłam sobie na wynos do torby. A w ogóle to jutro zawozimy Milcię do moich rodziców i zostaje u nich na noc. My za to idziemy ze znajomymi do kina...a później wieczorem...hulaj duszo.... |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula a co TŻ mysli na temat żlobka?
Szkoda że nie mam blisko carrefura ale może przez Internet zamówię ![]() U Nas nic dziś nie dało rady , ani idziemy do taty, piesków, dziadka, kurek NIC. Jakiś taki zmierzły dziś ten mój syn w domu wcale lepiej nie było, bo obiadek bee, rzucał wszystkim co popadło i strasznie płakał nie wiadomo o co . Teraz śpi więc mam luz. Martuszka racja cud tydzień chodziłam i się rozglądałam po sklepach , bo ja wybredna jestem , wymysliłam sobie że chcę na płaskim kozaki i czarne , czubek nie może być zbyt okrągły ani zbyt szpiczasty A powiem Wam że ciężko znaleźć na płaskim bo większośc na obcasie lub koturnie;/ A jednak w ciąży i jeszcze potem z młodym na sanki to lepiej na płaskim ![]() Teraz tylko muszę sięgnąć do portfela TŻ wziąć brakującą kwotę i podjechać po nie ![]() Lecę robić mizerię i obrać kartofle, po południu przychodzi do mnie fryzjerka , ale tylko podciąć końcówki i trochę przerzedzić te moje grube włosy
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to hulajcie miłego wieczoru i nocki.Madziula dzięki za info o książce. Szukam jej od dłuższego czasu. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-25 o 12:44 |
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra...pijesz kawke ? Podziwiam Ja w ogole kawy przed ani teraz w ciazy nie pijam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
o matuniu... nie było mnie tydzień, chore dziecko i nawała pracy w pracy, a tu widzę odliczanie zakończone i nowy rozdział tętni życiem
czuję się dobrze, mdłości przechodzą, tylko ze spaniem mam kłopot bo najchętniej spałabym cały czas wczoraj miałam USG, widziałam swoja dzidzię, pierwsza rzecz jaką zobaczyłam to bijące serce z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo, i wreszcie określił mi lekarz TP na 29 maja ![]() postaram się Was nadrobić powoli... ach... witam wszystkie nowe mamusie
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane mamuśki ♡
Dzień był cudowny wszystko się udało
|
#1419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
A do mnie dziś przyszedł ten rogal do spania Motherhood. Normalnie jak się w nim położyłam to myślałam, że tam już zostanę
A jeszcze tyyyyyyyle pracy dziś :/---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- No chyba nie myślisz, że taki zdawkowy komentarz nas zadowoli? :P Opowiadaj!
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Gosiiaczek - odespałaś już
jak się czujesz jako żoncia
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
No superrr
![]() Ale opowiadaj ze szczegółami wszystko i zdjęcia również mile widziane
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to już tylko czekam do wypłaty
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Coodmalina a dziecko już zdrowe?
Super że na USG wszystko dobrze termin masz w urodziny mojej mamy ![]() Gosiaczek ciesze się że ten jeden z Najważniejszych dni w życiu się udał ale może coś więcej ?? :PKasia to tak jak u mnie. TŻ sobie grabi od dłuższego czasu i ma szlaban w sumie lekarz jeszcze zakazu nie zdjął też:P
|
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakieś szczegóły poprosimy
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry witam sie wymiotnie
do 11 tej chodze jak zombie a trzeba jednak synka ogarnac wyjsc na spacer na zakupy obiad, w mieszkaniu mam totalny syf![]() dzis mam taki melancholijny nastroj, dzwonilam do chrzestnej synka, ktora przedwczoraj byla na villopunkcji, jutro ma wyniki, niestety plynu bylo malo i niedali rady pobrac takze do amnio, wiec za 4 tyg musi zrobic aminopunkcje Cytat:
monita mamy synka, mowi po wlosku i po polsku, oczywiscie w tym momencie wloski przewaza, gdyz widoamo cale otoczenie mowi po wlsku, ponoc dziecko zaczyna rozrozniac jezyki ok. 4tego r.z., zna juz kilka pioseneczek po polsku jestem dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja sie wczoraj zastanawialam czy przy tokso mozna jest parowki?
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek super że się wszystko udało, czekamy na szczegółową relacje
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za rade, TZ mnie z tym pilnuje, ale jak mu powiedzialam, ze do gulaszu dodaje sie tylko troche, a reszte bedzie mogl sobie wypic, to juz nic nie mowil Parowki mozna chyba, bo one sa parzone. Zreszta dla pewnosci mozez je usmazyc lub ugotowac, ale wydaje mi sie, ze surowe tez sa ok. Sama mam w planach na jutro na obiad hotdogi Miam!
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak co na allegro jest ta ksiażka mniej wiecej w tej cenie przesyłka do in posta Nooo ma się rozumieć że cudowny, czekamy na dalsze relacje
|
|
#1431 |
|
BAN stały
|
Pikaso haha, dzięki
Nikii89 a swoją drogą to sama muszę się wybrać wreszcie po buty. No ale normalnie w świecie nie mam kiedy ![]() Coodmalina hej super, że na wizycie wszystko ok i dzidzol dobrze sobie rośnie ![]() A swoją drogą to Kasian mogłaby się już odezwać...Kciuki już puściłam, bo chyba już po Gosiiaczek heeeej powiedz coś więcej. Gratuluję młoda żonko
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż mimo moich szczerych chęci OLAŁ to po prostu Byłam wściekla i zapowiedziałam już, że po urodzeniu będzie przytulanko... Tylko ciekawe ile wytrzymam ja
|
|
#1433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak, można w nim karmić. Tu podaje dokładny link: http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 Tu jest pokazane na ile sposobów można go używać: https://www.google.pl/search?q=kojec...ml%3B775%3B517 Aha i jakbyście zamawiały to dostałam zniżkę 5%. Możecie ją wykorzystać, bo wygląda na to, że jest nielimitowana. Trzeba wpisać kod "Kolejne zakupy". |
||
|
|
|
#1434 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
joł joł joł, witam się z własnego łóżeczka!
![]() principessa- to sporo progestetonu, mialas badany naturalny poziom i byl niski czy tak na zaś ci podają? no i pytałam czy wiesz co jest w zastrzykach ? bo ciekawa jestem, też mam problemy co rusz. seleniti - bardzo dobrze powiedziane. dwakolory- pozycz od kogos kota, zamknij go w sypialni i zobaczysz. Dlugo mu nie bedzie trzeba ![]() kasiab- piwną czy pijaną ![]() Pallas Rill - namówiłaś
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-25 o 13:40 |
|
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
A pracą się nie przejmuj. To zawsze przykre jak tak wychodzi. Ja tam ciągle tak mam, staram się i staram, a potem klops. Ale jak nie ta robota to inna. Nie martw się będzie dobrze. Ja też nie. W poprzedniej sobie mierzyłam, bo słaba byłam i miłam niską i moja "ukochana" ginekolożka sobie to ignorowała i nic mi nie tłumaczyła (m.in. dlatego ją zmieniłam, ale baby nigdy nie zapomnę i jak jej syn sprzedał z brzucha kopniaka wielkiego aż się przestraszyła, a był to jego pierwszy taki wielki ko ). Ale to tylko raz na jakiś czas, a teraz nie będę sie zamartwiać na przyszłość, i tak niczego nie zmienię, co ma być to będzie. Cytat:
Cytat:
![]() A jak miałaś genetyczne to miałaś pełen zestaw i jak powiedzieli że ok to ok ![]() Cytat:
Mina jej zrzedła i zaczęła się pruć że po co się odzywam itd., skoro i tak wchodzę. Wytłumaczyłam tylko że chamstwo wymaga zwalczania . No i poszłam. Oczywiście nikt z zainteresowanych nie odezwał się, ale to już ich problem. A najbardziej mnie wkurzył wtedy TŻ, który zaczął mnie uciszać. Chamstwa nie cierpię i nie potrafię wtedy siedzieć cicho. A gdyby "pani" weszła i kulturalnie oznajmiła to ok, ale drzeć się i patrzeć na wszystkich z wyższością to dla mnie nie jest ok.Znowu w ciąży jeszcze siedzę grzecznie w kolejce i słyszę - "te kobiety w ciąży to kultury nie mają, ciągle się wpychają i tylko by chciały bez kolejki. Jak nie umieją ciąży znieść to niech w ciąże nie zachodzą, albo niech sobie chodzą do poradni tylko dla takich w ciąży, a nie". Zaznaczam, że uprzejma, starsza pani siedziała na wprost mnie i o mnie to mówiła, byłam jedyną ciężarną w kolejce i CZEKAŁAM na swoją kolej, nie chciałam wejść poza kolejnością. A może przepisy tak jak mamy na innym wątku wrzucać też do klubu do specjalnego wątku tylko na przepisy. |
||||
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś No to w końcu w tych nerwach się popłakałam i powiedziałam, że nie dostanie nic do rozwiązania... Miałam ochotę uciekac z tego łóżka, ale ☠☠☠☠a kanapa dopiero zamówiona A co cholera jasna myśli, że jak on chce tego to wtedy można tylko, o nieee Powiedział, że się boi, że mi coś zrobi i że młody w głowę dostaje Ale srają muchy będzie wiosna. Każda wymówka jest dobra
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
No super, że już domku
Dobrze się czujesz?? Robiłam piwnąCytat:
A najgorsze jest to, że ja gadam przez sen i boję się , że mąż coś podsłucha![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

No i podpytałam ją o żłobek, ona mówi że mam zostawić młodego, no teraz to nie problem dam rade ale jak maleństwo przyjdzie na świat to nie ogarnę - fakt te początkowe karmienia 45 minut a tyle czasu to się Oliś sam sobą nie zajmie... Ona oddała starszą jak miał 3-4 mce. No muszę przemyslec jeszcze... 

miłego wieczoru i nocki.
Masakra...

"
za pasowanie Misi. Kuba miał 2 tygodnie temu 

Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś
A najgorsze jest to, że ja gadam przez sen i boję się , że mąż coś podsłucha