|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Jeśli chodzi o przedszkolankę, to ja sama nie wiem bo ona jest generalnie bardzo sympatyczna tylko nie podoba mi się że od razu dla niej jest niegrzeczny, bo brak mu dyscypliny/posłuszeństwa. Niegrzeczne dziecko to dla mnie takie co bije, gryzie, przeklina, pluje itp. On jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem i ogromną ilością pomysłów na minutę Nie mówię, że jest idealny ale mam wrażenie, że to Pani sobie z nim nie radzi a jemu trzeba zorganizować czas tak by miał zajęcie...Cytat:
to dlatego, że często gotuje jak ja coś robię w kuchni. wtedy daję mu garnek, łyżkę, trochę kaszy gryczanej, on dodaje sól i pieprz i wodę i na dworzu w wiaderku zawsze miesza piasek z trwaą, liśćmi, kwiatami itp.Cytat:
Cytat:
![]() Dziś mam na 16 wizytę u gina i mam zamiar wymusić szybkie usg(ost. miałam 6 tygodni temu) żeby sprawdzić wagę i ułożenie bo mam wrażenie że był główkowo a już nie jest... Poza tym chcę jeszcze raz o zwolnieniu zagadać... a jak nie to stwierdziłam że nie bede z siebie wariata robiła i chodziła do rodzinnego tylko wezmę 5 dni urlopu. I tak mam 16 dni zaległych.
|
||||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
|
|
|
#1203 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tzn przy natalce tak miałam, teraz tez tak zrobie tylk najpierw trzeba kołyske przywieźc Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj nie rozmawiać, może będzie więcej spał bo mu będzie nuuudno ![]() Cytat:
![]() mi dzisiaj w zusie nie przyjęli L4, bo lekarzowi ręka zjechała i wyszło ze mam zwolnienie od 25.20.2013 do 5.11.2013 kuurrrde nosz wiadomo że to jest tam 1 a ni 2 przecież nie ma 20 miesiąca Cytat:
jak masz zakupy za jakąs kwote (kiedyś było 150 zł) to za darmo wysyłają nawet ![]() Cytat:
nie mam pojęcia gdzie by było najszybciej.W jakim wieu ma być to usg i wizyta u neurologa? Podpytam koleżanke bo ona jeździ z synkiem gdzieś w te okolice Twoje ![]() Cytat:
![]() zieeeeeeewacz Cytat:
![]() Cytat:
w sumie ma rację, chociaż wiadomo że moze pójśc w jedną albo druga strone, ale lepiej się nastawić na gorszą to potem człowiek miło zaskoczony ![]() Mnie tym ktg jakoś lekarz nie męczy pierwsze pewnie będe miała w niedziele ![]() Dobra, odpoczęłam i wracam do roboty zrobiłam dzis więcej niż od początku tygodnia
|
||||||||||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
ZWARIOWANE - madra ta polozna. Sama prawde mowila
MAO - ale brzuch Ty napewno w ciazy bylas? A Zuzolek sliczny Dziewczyny o jakich witaminkach Wy piszecie? Co podajecie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-25 o 13:35 |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo to że trzylatki nie potrafią jeszcze rozpoznawać swoich emocji do końca to mam nadzieję pani wie nie no musi wiedzieć ![]() głównie chodzi o to, że dziecku trzeba wytłumaczyć a nie "jesteś niegrzeczny: i koniec. Prawda taka że dziecko po paru minutach nie wie co zrobiło i nie wie co znaczy "niegrzeczny"trzeba konkretów "to i to zachowanie było nieładne, nie robi się tak bo mogłeś zrobić krzywde koledze. Rozumiem że się zdenerwowałeś, następnym razem przyjdź do mnie to spróbujemy zabawke naprawić" coś w ten deseń ale przecież wiesz ![]() kurde, chce do pracy ![]() Ale lekarz nie chce Ci L4 wystawić? Nie rozumiem dlaczego
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-25 o 13:36 |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem siup do garnka, zalewam 0.5 litra bulionu, dodaję odrobinę pora jak mam, i gotuję tak. ok. godziny. Co by się niemal rozpadały. Do tego dodaję: cząber, ciut czosnku [bo mój chłop nie lubi], tymianek, soli trochę, pieprzu, papryki słodkiej, ostrej - jak kto lubi Blenduję na krem. Na patelni podsmażam boczuś. łączę razem, chwilę gotuję, podaję w miseczkach. Na wierzch robię kleksa z kwaśnej śmietany
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym mogla byc Twoim mezem )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
mówimy o witaminie K+D, albo samej D jak ktoś karmi tylko mm
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
MAO - super masz już brzuch ! Żeby mi też tak ładnie malał po porodzie
A duży miałaś brzuch przed porodem ? Może masz jakieś foto?Zuzolek prześliczna Zwariowane - a mówili Ci na wizycie czy już jakieś rozwarcie masz ? Ja jak byłam 10 października to szyjkę już miałam bardzo krótką ale rozwarcia brak. A Leo ma super wagę, zobacz a wcześniej Cię jakiś lekarz straszył że bardzo duże dziecko i że dużo wód masz. Brzucho i mieszkanie super
|
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim brzuchu i o małej królewnie
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby u mnie też tak kolorowo było... Mała słodka Drapie się pazurkami czy ma wiecznie zimne rączki że skarpeteczki jej zakładacie?Cytat:
za zakupy! Wózek śliczny, w takich kolorach jak mój ![]() Cytat:
Ile masz w pasie?Kuchnia i sypialnia super! Widzę w łóżku bananowego kochanka ![]() A położna dobrze gada. Lepiej wiedzieć co nas czeka, a nie samą sielankę sobie wyobrażać. Jakie te skurcze Ci się pisały na KTG? Na ile %? Oby clotrimazol pomógł na tą wysypkę ![]() Idę smażyć mielone
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Anoula, Maomami- dzięki.
Będę szukać zatem ![]() Trele- zapraszam do Krk
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
nie nadążam za wami już nowy wątek.... to się melduję i witam w 32 tc
|
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez bananowego kochanka to bym chyba w ogóle nie spała A co do skurczy, to nie widziałam całego zapisu, tylko sam początek i były tam przez chwilkę 20%-30%, a potem spadek do 0%. Dalej nie wiem Miałam się przespać, żeby wyleczyć tą moją bolącą głowę i chyba nic z tego Jakiś dzień do
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie lasencje
![]() Mao- jaki Ty masz brzuszek nie jedna chciałaby miec taki, wtym ja a maleństwo przecudne, już nie mogę się doczekać naszych Nadrobiłam, ale nie pamietam co miałam pisać. Mam zbudyniały mózg i jestem zakręcona jak chiński słoik Wczoraj miałam pierwsze ktg, myslałam że odlece, ale wytrzymałam te 30 minut ogólnie ktg wyszlo dobrze. Miałam jeszcze mieć usg, ale ginka nie miała jak zrobic, bo na Izbie Przyjęć była sama- 4 pacjentki do przyjęcia, dwa porody i jeszcze coś tam, to pojechałam dzisiaj sprawdzić te moje wody płodowe. Wszystko dobrze, ale ale, w poniedziałek miałam usg i maluchy ważyły po 2,3 kg , a dzisiaj jedno juz 2,8 kg a drugie 2,6 kg szok normalnie, wiadomo, że jest granica tolerancji +/- 0,5 kg, ciekawa jestem jak w końcu wyjdą z wagą, teraz mamy 35 tc. Czyli patrząc normalnie to mam 5,4 kg dziecka w brzuszku Oczywiście pochwaliłam sie T ich wagą, a ta na to to jakieś duże te dzieci, w poniedziałek to samo, ja ☠☠☠☠☠☠☠e, czy ona nie wie, że to nie są dokładne pomiary, w☠☠☠☠ia mnie
|
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie z innej beczki apropo mojej pechowej zmywarki...od kilku dni zauwazyłam że nie domywami naczyń, sprzwadziłam dysze, filtr....sól i nabłyszczacz jest...i jak najpierw myslałam ze moze po prostu było zaschniete i nie dała sobie rady to tak teraz watpiebonie domywakubka z herbaty czy np noża z nutelli....macie jakis pomysł?
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak u mnie, tzn ja mam i rozwarcie i szyjkę skróconą - po cichu liczę na szybszy poród
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Aha..
Majka dostala zastrzyk z vit.K przy narodzinach. A D to tylko przy Mm tak? Edit. Juz doczytalam. Wit D3 podaje sie przy karmieniu piersia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-25 o 14:27 |
|
|
|
#1221 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę, faktycznie kolosa nosisz w tym brzuszku
|
|
#1222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz dzis kolezance powiedzialam ze moze bolec, ale byle szybko![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
spore Twoje maluchy, ale to dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj kupić finish, wymyć zmywarę. Jak nie pomoże: puścić ją pustą raz- dwa razy, żeby sprawdzić, czy podgrzewa odpowiednio wodę. [ustaw najwyższą temperaturę mycia i jak otworzysz to albo para buchnie potężnie, albo słabo-jak słabo tzn, ze ten termostat od podgrzewania wody szaleje]
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy wypisie ze szpitala mi powiedzieli żebym jej dawała wit. D, a od 8 dobry życia jeżeli jest więcej karmienia piersią albo samo piersią to wit. K+D,
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10?
Cc wkońcu ustalona
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
Na serce dostałam Metokard- on jest na arytmię.
Nie mam nadal ustalonego cc- wyjdzie w trakcie, ale ja się na nie nastawiam szczególnie przez wzgląd na bliznę i paciorkowca. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co powie pani dr- ja sądzę, że złapie mnie w domu i pojedziemy. Będę wtedy nalegać na cc. Mam dzwonić do swojej pani dr jak coś się zacznie, a ona zadzwoni do lekarza, który będzie miał wtedy dyżur w szpitalu. |
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszce...jak ja bym chciała wiedzieć kiedy....i wiecie co dzisiaj chyba lepiej z domu moze nie wychodzić bo mam jakiegos mega pecha... Najpierw fryzjerka mi niedojechała do salonu i dalej strasze włosami..;/ ta zmywara paskudna i co jescze??właśnie chciałam sobie puscic plyte na wiezy a tu szufladka na plyte sienie wysuwa....nosz.... |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pary to na pewno ktos sie znajdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ciekawe co tam u De ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

ogromne współczucia dla rodziców i rodzinki
Poza tym chcę jeszcze raz o zwolnieniu zagadać... a jak nie to stwierdziłam że nie bede z siebie wariata robiła i chodziła do rodzinnego tylko wezmę 5 dni urlopu. I tak mam 16 dni zaległych.

Kazał smarować clotrimazolem, jeśli nie przejdzie to wtedy iść do dermatologa.
Ty napewno w ciazy bylas?
KCIUKI DLA ANI
nie mówcie mojej teściowej o tym.
ja bym mogla byc Twoim mezem