Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 14:24   #541
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

A i tak jak mówiłam kupiłam mu flaszkę i grę
Stary 2013-10-25, 14:32   #542
lidkaa82
Zadomowienie

Odebrałam synka z temperaturą ze złobka i Pani mówiła że nic nie jadł. Wiec dzwonie do męża żeby po drodze z pracy kupił ze 4 skrzydełka i włoszczyzne to ugotuje Młodemu rosołek bo lubi i bagietke do naszej zupy. A on oczywiscie ze kupi tylko żebym sms-a mu napisała z tą listą bo z pracy wychodzi dopiero za pół godziny i pewnie czegoś zapomni przez ten czas no całe trzy pozycje na liscie do ogarnięcia
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:35   #543
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Lidka spoko mój mąż zawsze mówi , żebym mu smsa napisała . I wszytsko najlepiej w jednym bo może zapomnieć , że był drugi sms Przykład chociaż z wczoraj miał kupić twaróg śmietankowy , wędlinę ,bułki , wodę i margarynę .
A kupił bułki , wędlinę , wodę i serek ze szczypiorkiem o margarynie zapomniał .
i zdrówka dla małego życzę.
Stary 2013-10-25, 14:35   #544
magnusia
Zakorzenienie

Coś mi dziś mój brzuch sie stawia Niby jest ok ale co chwila na kilka sekund mam kamień. Nospy nie brałam jeszcze i zastaawim sie czy brac od razu czy nie??? Sama nie wiem, pierwszy raz mam taką sytuacje i nie chce niepotrzebnie panikowac ale z drugiej strony niechce tez zegoś zlekceważyć to ne kest jakos bolesne tylko niewygodne. Młody sie rusza choc dzis troche ospale ale sie rusza. Nie chce wpaść w panikę....
Stary 2013-10-25, 14:37   #545
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się chwalić,że dziś mamy 10 rocznicę ślubu
Pod poduszką znalazłam kolczyki,takie dokładnie:

http://www.fhinds.co.uk/Jewellery/go...mm-072715.html

Muszę iść coś mężowi kupić...
Gratuluję rocznicy. 10 lat to niemało. A kolczyki piękne.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
I pytanie: czy na basen wypada iść w stroju dwuczęściowym czy jednak jedno? Zasłaniać brzuchol wielki czy eksponować? Niekoniecznie popływam, na bank potaplać się w wodzie ze starszakiem
U mnie na basenie panuje przeróżna moda ciążowa. Niektóre dziewczyny przychodzą nawet w zwykłej kolorowej bieliźnie.

Super, że Emma jeszcze w dwupaku. Mam nadzieję, że dziewczyny szybko będą mogły wrócić do domu.

U nas dzisiaj szaro i pada. A musimy jechać na zakupy. Głowę mam ciężką, najpierw nie mogłam zasnąć, a potem się dobudzić. Muszę się jakąś kawą poratować.
Stary 2013-10-25, 14:38   #546
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Lidka spoko mój mąż zawsze mówi , żebym mu smsa napisała . I wszytsko najlepiej w jednym bo może zapomnieć , że był drugi sms Przykład chociaż z wczoraj miał kupić twaróg śmietankowy , wędlinę ,bułki , wodę i margarynę .
A kupił bułki , wędlinę , wodę i serek ze szczypiorkiem o margarynie zapomniał .
i zdrówka dla małego życzę.
Mój jak poszedł ostatnio po chleb, cebule, cole i loda (bo mnie naszło na rożka) to wrócił z chlebem, colą, piwem, chipsami (mecz był wieczorem ) przyznał że po loda sie wrócił bo zapomniał, a cebuli nie kupił wcale
Stary 2013-10-25, 14:39   #547
magnusia
Zakorzenienie

lidka--- zdrówka dla synka życzę
Stary 2013-10-25, 14:40   #548
demonyianioly
Rozeznanie

Wspaniała wiadomość, że EMMA lepiej i nadal podwójna!
Prezent flaszka i gra najlepszy, sama bym takim nie pogardziła, oczywiście w wersji wino i w stanie nie ciężarnym
D. Lynch świetne filmy tworzy, Lost Highway najlepszy, polecam fankom psychodelicznego kina.
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:46   #549
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mój jak poszedł ostatnio po chleb, cebule, cole i loda (bo mnie naszło na rożka) to wrócił z chlebem, colą, piwem, chipsami (mecz był wieczorem ) przyznał że po loda sie wrócił bo zapomniał, a cebuli nie kupił wcale
Mój miał kupić JEDNĄ dużą cebulę- przyniósł TRZY duże na pytanie po jaką cholerę kupił trzy jak potrzebna była jedna stwierdził, że "cebula w domu musi być"
Stary 2013-10-25, 14:46   #550
cherubinka
Zadomowienie

Gosia, dopiero doczytałam i gratuluję rocznicy ...a kolczyki urocze
A tak nawiązując do gier komputerowych ...wiecie, że mój małż wcale nie gra w gry i dla niego w ogóle komputer i internet mógłby nie istnieć
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:47   #551
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Odebrałam synka z temperaturą ze złobka i Pani mówiła że nic nie jadł. Wiec dzwonie do męża żeby po drodze z pracy kupił ze 4 skrzydełka i włoszczyzne to ugotuje Młodemu rosołek bo lubi i bagietke do naszej zupy. A on oczywiscie ze kupi tylko żebym sms-a mu napisała z tą listą bo z pracy wychodzi dopiero za pół godziny i pewnie czegoś zapomni przez ten czas no całe trzy pozycje na liscie do ogarnięcia

Lidka nie obraź się,że się wtrącam,ale skrzydełka kurczaka są najgorszą jego częścią,bo właśnie w nie wstrzykiwane są leki,antybiotyki itd. Może ugotować na innych częściach lepiej?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Coś mi dziś mój brzuch sie stawia Niby jest ok ale co chwila na kilka sekund mam kamień. Nospy nie brałam jeszcze i zastaawim sie czy brac od razu czy nie??? Sama nie wiem, pierwszy raz mam taką sytuacje i nie chce niepotrzebnie panikowac ale z drugiej strony niechce tez zegoś zlekceważyć to ne kest jakos bolesne tylko niewygodne. Młody sie rusza choc dzis troche ospale ale sie rusza. Nie chce wpaść w panikę....

Weź nospe teraz,może położ się jak możesz.
Stary 2013-10-25, 14:47   #552
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
a próbowałaś aspargin??? Moja mama farmaceutka mówi, że kobiety w ciąży bardzo sobie chwalą i właśnie na skurcze najlepszy podobno.
Ja biorę aspargin ale on chyba w sobie mało magnezu ma.

Cytat:
No jak patrze na siebie to stwierdzam że ciąża to nie choroba tylko kalectwo. Ledwo łaże, jak siąde lub się położe to wstać nie moge, zmienic pozycji w łóżku też nie mogę. No po prostu kwitne
Z tym się mogę zgodzić - kalectwo jak nic.

Cytat:

Gosiu kolejnych wspólnych lat Wam życzę Kolczyki super - bardzo lubię zimowe klimaty

Cytat:
Przynoszę dobre wieści
Sms od Em my :
póki co udało się wyciszyć skurcze i brzuch już tak nie boli.Tak mnie nafaszerowali lekami , że nawet nie chce myśleć jak to na małą działa.
Dorotka jest dziś bardzo spokojna ale co jakiś czas sprawdzają tętno i jest ok. Pewnie odpoczywa po wczorajszych atrakcjach . Wg usg waży ok 1800g i nadal się nie przekręciła .
Powiedzieli , ze skurcze mogła wywołać sama próbując się przekręcić a macica zareagowała jak na początek porodu . Rzadko to się zdarza ale jest tak ułożona , ze ciężko się jej przekręcić będzie i różnie z tym może być .
Pozdrów dziewczyny ode mnie i podziękuj za trzymanie kciuków . Psychicznie dziś mam się znacznie lepiej.
Uffff. Super, że sytuacja opanowana

Cytat:
Najważniejsze , ze u Em my wszystko się uciszyło i jest pod dobrą opieką .

Mnie jeszcze nikt nie przepuścił nie ustąpił miejsca . A brzuch mam pokaźny ostatnio byłam na mieście i musiałam sobie robić postoje bo mnie coś kuło w dole brzucha .
Więc zatrzymywałam się łapałam się za brzuch i głęboko oddychała wszyscy patrzyli się na mnie jak na obcego nikt nie zapytał czy dobrze się czuję lub cokolwiek przystanąć zobaczyć czy jest ok
Ja naprawdę cieszę się że mam samochód bo sądzę , ze w moim autobusie nikt by mi miejsca nie ustąpił

W ogóle ostatnio jak byłam na glukozie w laboratorium była masa ludzi ja siedziałam i przyszedł starszy dziadek z dorosłym synem ale raczej chorym bo było widać po chłopaka , ze z nim coś nie tak . Czujecie , że nikt im nie ustąpił miejsca mimo , że siedziały baby w średnim wieku . To ja wstałam z tym bębenem moim wielkim i ustąpiłam miejsca a ludzie spojrzeli się na mnie jak na ufo , że czemu akurat im ustąpiłam miejsca
Ja miałam sytuację wkurzającą w tamtym tygodniu u ortopedy. Wchodzę do poczekalni z wywalonym brzuchem, bo w kurtce się nie dopinam i o kulach. Wiadomo jak to u ortopedy - większość ludzi połamana, więc się nie pcham nigdzie tylko pytam kto ostatni i stoję. Było kilkoro młodych osób towarzyszących poszkodowanym ale nikt się nie ruszył z miejsca. A ja z tym nieasertywnych mocno. Jedna babka mówi chyba do swojego męża, żeby mi miejsce ustąpił, bo jestem w ciąży a ten się tylko a mnie popatrzył z góry na dół i walnął tekstem, że sobie mogłam przyjść wcześniej miejsce zająć, bo pewnie i tak jak wszystkie babsztyle w ciąży na zwolnieniu siedzę i żeruję na jego składkach. Myślałam, że tam padnę - ze śmiechu. Powiedziałam, że nie potrzebuję jego zagrzanego miejsca, na którym pewnie siedzi od rana, żeby mu nikt nie zajął. I stałam do momentu aż pierwsza osoba do gabinetu nie weszła i mogłam sobie usiąść.

Cytat:
Z moim jest to samo. Zawsze - nawet jak idzie do sklepu tylko po bułki i picie to musi mieć to smsem wysłane bo rzeczywiście może czegoś nie kupić. Teraz go rozumiem, bo ma tyle rzeczy na głowie, że sama się dziwię, jak to wszystko ogarnia. Ale czasem mnie to wkurzało.

AAAA i się muszę pochwalić. Chyba za dwa tygodnie będziemy już przeprowadzeni. A przynajmniej wszystko na to wskazuje
Stary 2013-10-25, 14:50   #553
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Gosia, dopiero doczytałam i gratuluję rocznicy ...a kolczyki urocze
A tak nawiązując do gier komputerowych ...wiecie, że mój małż wcale nie gra w gry i dla niego w ogóle komputer i internet mógłby nie istnieć
Spokojnie, mój też nie gra dla niego gry to strata czasu (dla mnie zresztą też) ale każdy ma swój sposób na relaks.
Meczy też nie ogląda (hura!) No, chyba, ze Polska coś ważnego gra to razem oglądamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:50   #554
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Co do zakupów to mój jadąc gdzieś pyta co potrzeba, ja mówię zazwyczaj kilka rzeczy,3-4. I prawie za każdym razem pamięta jedną a za reszta dzwoni.
Stary 2013-10-25, 14:53   #555
laverdaa
Przyczajenie

A mnie nikt nigdy nie chciał przepuszczać. Stoję w kolejce w Lidlu kasa jedna otwarta kolejka jak nie wiadomo co, a ja jeszcze nie ze z wózkiem tylko w rękach bo "po jedną rzecz" i co wy, nikt się nie zlitował, a jeszcze raz bratowa męża mnie przepuściła bo zobaczyła, to myślałam że reszta kolejki mnie zje.
Dodam, że nie jestem z takich znowu drobnych żeby mieć mały brzuszek, bo widać go jak nie wiem, i pomylić z tłuszczem też się nie da;p

A co do ciuszków, to ja odkąd zobaczyłam ciuszki z Next, to żadne inne mi się nie podobają, śpiochy stamtąd są cudowne, nie zamówiłam nic jeszcze no bo przesyłka i w ogóle, ale korci mnie jak nie wiem;p Robią czasami darmowe to czekam;p

A mam pytanie, jak u Was ze śpiworkami do spania? Czy jednak kołderki? Bo sama się nie mogę zdecydować.
Mamy małe mieszkanie i ciągle bierzemy pod uwagę funkcjonalność i wybór jest jeszcze trudniejszy..
laverdaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:56   #556
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mezaga masakra jakie chamstwo

Doszła do mnie przesyłka z bebilonu dostałam fajną poręczną teczkę A5 na dokumenty akurat będzie i zestaw kołysanek instrumentalnych Ale bez szału raczej spokojna muzyczka może kiedyś puszczę małemu już widzę jak przy nich zaśnie
Stary 2013-10-25, 14:57   #557
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez laverdaa Pokaż wiadomość

A co do ciuszków, to ja odkąd zobaczyłam ciuszki z Next, to żadne inne mi się nie podobają, śpiochy stamtąd są cudowne, nie zamówiłam nic jeszcze no bo przesyłka i w ogóle, ale korci mnie jak nie wiem;p Robią czasami darmowe to czekam;p

A mam pytanie, jak u Was ze śpiworkami do spania? Czy jednak kołderki? Bo sama się nie mogę zdecydować.
Mamy małe mieszkanie i ciągle bierzemy pod uwagę funkcjonalność i wybór jest jeszcze trudniejszy..

Oj ja dla dzieciaków uwielbiam ciuchy z Nexta.
Na początek u mnie będą kocyki do zawijania dziecka w becik i śpiworki.
Stary 2013-10-25, 14:58   #558
milka-pilka
Zakorzenienie

Nie pojechaliśmy rano do Ikiei, bo za późno wstaliśmy, a TZ miał umówione spotkanie.

Cytat:
Napisałam Em mie, że ma pozdrowienia od wszystkich i ma przekazać Dorotce , zeby jeszcze trochę posiedziała w brzuchu . Że jest ślina i ma się nie zamartwiać bo musi być dobrze .
Bardzo dziękuję/my

Cytat:

Śliczne kolczyki. Wszystkiego najlepszego dla Was!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj triumfuję! Tż zgodził się na Blankę Moja córka w końcu nie jest bezimienna
Piękne imię! Miło kojarzy mi się z Hiszpanią Fajną ma genezę

Cytat:
Przynoszę dobre wieści
Sms od Em my :
póki co udało się wyciszyć skurcze i brzuch już tak nie boli.Tak mnie nafaszerowali lekami , że nawet nie chce myśleć jak to na małą działa.
Dorotka jest dziś bardzo spokojna ale co jakiś czas sprawdzają tętno i jest ok. Pewnie odpoczywa po wczorajszych atrakcjach . Wg usg waży ok 1800g i nadal się nie przekręciła .
Powiedzieli , ze skurcze mogła wywołać sama próbując się przekręcić a macica zareagowała jak na początek porodu . Rzadko to się zdarza ale jest tak ułożona , ze ciężko się jej przekręcić będzie i różnie z tym może być .
Pozdrów dziewczyny ode mnie i podziękuj za trzymanie kciuków . Psychicznie dziś mam się znacznie lepiej.
Trzymam nadal mocne kciuki za Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Poniekąd się zgadzam nastrój to jedno a drugie - po prostu trzeba lubić ich specyficzny styl. Chociaż na dłuższą metę mogą męczyć.
Lynchowka "Zagubiona autostrada" to jeden z moich naj naj naj ulubieńszych filmów
co do Allena - ale stare filmy. "Bierz forsę i w nogi" widziałam nieskończoną ilość razy - to moja ukochana komedia, uwielbiam taki humor i takie produkcje.
Polecam jeszcze Jima Jarmuscha (chyba, że już znacie). Moim ulubionym filmem Jarmuscha jest "Inaczej niż w raju", no a potem "Kawa i papierosy".
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:00   #559
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Spokojnie, mój też nie gra dla niego gry to strata czasu (dla mnie zresztą też) ale każdy ma swój sposób na relaks.
Meczy też nie ogląda (hura!) No, chyba, ze Polska coś ważnego gra to razem oglądamy
No to mamy podobne egzemplarze
Stary 2013-10-25, 15:00   #560
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja dla dzieciaków uwielbiam ciuchy z Nexta.
Na początek u mnie będą kocyki do zawijania dziecka w becik i śpiworki.
Zauważyłam, że ciuszki z lumpków też najfajniejsze są firmy Next
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:00   #561
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Lidka nie obraź się,że się wtrącam,ale skrzydełka kurczaka są najgorszą jego częścią,bo właśnie w nie wstrzykiwane są leki,antybiotyki itd. Może ugotować na innych częściach lepiej?

No cos ty, teraz mnie zastrzeliłas. A to się nie wstrzykuje gdzies w dupsko tam gdzie mięsień większy?? Zawsze na zupe skrzydełka kupuje, chyba że gotuje większy gar to kupuje ćwiartki
Stary 2013-10-25, 15:05   #562
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

Gratuluje i życzę dużo miłości i zrozumienia na kolejne lata. A kolczyki są śliczne.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A w ogole to chcialam sie pochwalic ze wedlug mojego telefonu dzisiaj moja 100dniowka !!!!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj triumfuję! Tż zgodził się na Blankę Moja córka w końcu nie jest bezimienna
Super! Bardzo ładne imię.
Cytat:
Przynoszę dobre wieści
Sms od Em my :
Kamień z serca. I oby tak zostało jeszcze przez 2 miesiące .
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Obawiam się, że w jakimś stopniu może to być sen proroczy...
W poniedziałek byłam na konsultacjach u innego lekarza, takiego z dobrą opinią. Nie kazał mi odstawiać leków, wręcz przeciwnie - powiedział, że jestem w grupie ryzyka przedwczesnego porodu Nawet u niego na fotelu podczas badania zaliczyłam bardzo "niepokojący" skurcz....
Kobieto nie strasz. Łykaj leki i oszczędzaj się jak tylko możesz .
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
A no i dostałam dziś smsa z kliniki że przyspieszyli mi wizytę u lekarza...mam nadzieję że z wynikami moimi wszystko ok, wizytę mam we wtorek o 10 trzymajcie mocno kciuki. Dziwne to bo byłam tam niecałe 2 tygodnie temu...
Jasne, że będę trzymać kciuki, a Ty odezwij się po wizycie.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do tego co mówili lekarze, to mi też powiedzieli, że dziecko swoimi ruchami stymuluje macicę i może wywołać skurcze i twardnienie.
Dlatego lepiej oszczędzić dodatkowej stymulacji macicy od zewnątrz i nie głaskać, ugniatać brzucha, nie pukać do dziecka.
Mój gin też mi ostatnio mówił żebym nie masowała i nie męczyła brzucha.
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
W sumie pocieszam się tym, że jak już przyjdzie czas rozwiązania, to moja macica będzie tak wyćwiczona, że będę miała stosunkowo lekki poród
Oby .
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Niezła waga Co z tymi naszymi dziećmi Emmy miednicowo, moj miednicowo, Twoja miednicowo
Mój też miednicowo.
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Zobaczycie że się poobracają mnie tydzien tego Pani doktor straszyła że mam za malo wód że mały się nie obróci bo nie ma jak a dzis już elegancko ułożony glówką na dół Mój lekarz prowadzący porobil dziś dokładne pomiary USG i maly waży 1177 a nie 820 jak stwierdziła Pani na 4d a co do wód plodowych owszem mam malo ale wystarczająco mieszczą się w normie
No to super! Czyli kobieta niepotrzebnie Cię zestresowała.

Wróciłam z pracy i czuję, że zamknęłam pewien etap w życiu. Wiem, że jak tam wrócę to nie będę już tą samą osobą (mam tylko nadzieję, że mi nie odbije zupełnie na punkcie dziecka i bycia mamą ). Dziś czeka mnie jeszcze miłe spotkanie z koleżankami, więc pewnie nadrobię Was późnym wieczorem lub jutro.

Kootek mamrotek, jedź do pracy i zamknij swoje sprawy. Na mnie to bardzo dobrze podziałało .

Uciekam gotować obiadek.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:06   #563
lidkaa82
Zadomowienie

w ogóle drób to najgorsze mięso, przynajmniej ten sklepowy, bo najbardziej faszerowane, ale weź tu teraz kupuj dziecku króliki i gołąbki to dość że nigdzie nie ma to jak sa to mega drogie
Stary 2013-10-25, 15:08   #564
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No cos ty, teraz mnie zastrzeliłas. A to się nie wstrzykuje gdzies w dupsko tam gdzie mięsień większy?? Zawsze na zupe skrzydełka kupuje, chyba że gotuje większy gar to kupuje ćwiartki
No niestety,też kiedyś nie wiedziałam,a teraz to już szczególnie dla dzieci wystrzegam się skrzydełek.
Stary 2013-10-25, 15:09   #565
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
No niestety,też kiedyś nie wiedziałam,a teraz to już szczególnie dla dzieci wystrzegam się skrzydełek.
Dobrze że przynajmniej niemowlęce zupki gotowałam mu na kurczęcym cycku bo bym sobie teraz pluła w brode
Stary 2013-10-25, 15:10   #566
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle drób to najgorsze mięso, przynajmniej ten sklepowy, bo najbardziej faszerowane, ale weź tu teraz kupuj dziecku króliki i gołąbki to dość że nigdzie nie ma to jak sa to mega drogie
My mamy dojście do królików, kupiliśmy ostatnio 2 i siedzą w zamrażalce. Płaciliśmy 30 zł za sztukę, a wazyły ok 1800 każdy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:11   #567
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja z reguły mięso kupuję na farmie,tak samo jaja,owoce,warzywa,organi czne.
No ale fakt,dwa razy drożej.
Stary 2013-10-25, 15:14   #568
lidkaa82
Zadomowienie

Dzięki Bogu za ibufen, po gorączce nie ma śladu i dzieć odzyskuje dobry humorek. Zobaczymy co sie z tego rozwinie. Oby nic

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Ja z reguły mięso kupuję na farmie,tak samo jaja,owoce,warzywa,organi czne.
No ale fakt,dwa razy drożej.
Ja sie wychowałam na gospodarstwie to wszystko było swojskie. Teraz to tylko jaja wiejskie kupuje bo mam możliwość a tak nie mam dojścia, a te typowo ekologiczne nie na nasza kieszeń. Rodzice co prawda już nie mają gospodarstwa ale ogródek to mi chociaż czasem prześlą troche owoców i warzyw jak ktoś jedzie akurat od nich do nas
Stary 2013-10-25, 15:15   #569
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Doszła do mnie przesyłka z bebilonu dostałam fajną poręczną teczkę A5 na dokumenty akurat będzie i zestaw kołysanek instrumentalnych Ale bez szału raczej spokojna muzyczka może kiedyś puszczę małemu już widzę jak przy nich zaśnie
dostałam to już jakiś czas temu i powiem szczerze, że teczunia bardzo mi służy. mam wszystko w jednym miejscy i usg i skierowania i inne ciążowe karteluszki. no i nie muszę dużych teczek nosić a płytę włączyłam raz i drugi, ale nie zauważyłam jakiejś szczególnej reakcji małej, chociaż wiem, że ma to mieć dobry wpływ. a podobno najlepszy wpływ będzie miało słuchanie już po porodzie, jeśli w czasie mieszkania w brzuszku maluch słuchał, a mama była zrelaksowana i wypoczęta

super, że u Em my sytuacja opanowana

wczoraj kupiłam sobie herbatkę granulowaną i od wczoraj tak ją ciapię na sucho (nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek ją wypiłam). jest i kwaśna i słodka, już mnie język boli
Stary 2013-10-25, 15:17   #570
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Lidka zdrówka dla Alka.

U nas gołąbki teść ma,i takie młode dziewczyny dostawały. Do dziś uwielbiają to mięso. Królik tak sobie im wchodzi,chociaż ja bym teraz zjadła-bo chude miesko. Jaja mamy swoje,trochę drobiu też ale też zdarzy się kupić gotowego kurczaka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości