|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
mela, matko co za sierota z twojego męża (sorry) Potrzebuje chyba instrukcji obsługi do własnego dziecka.Gnom się wybudza...chyba zgłodniał ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Lemurki, kciuki. Będzie dobrze! |
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Tż usnal:banghead: nie ma godzenia
![]() LEMURKI super, że już na sali. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej ![]() MELA nie dobry Tż ![]() Czekam żeby nakarmić Młodego i też idę spać. Wszystkim życzę spokojnej nocy Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Kompletnie nie wie ten moj maz co robic. Malgosia zajmuje sie rewelacyjnie, ale tez w sumie od momentu jak zaczela byc bardziej komunikatywna. No do malych to on sie kompletnie nie nadaje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a opowieść stworzona pod wieczór - przepisywałam na bloga w środku nocy ![]() właściwie obok - Zagórze Cytat:
|
||
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
To ja może opiszę wreszcie wizytę rehabilitantki.. Jesteśmy z niej bardzo zadowoleni, konkretna babeczka, bardzo dużo informacji otrzymaliśmy..nawet nie potrafię powtórzyć
Oluś ma: -stwierdzoną asymetrię- w leżeniu na plecach prawa strona, -łuk odgięciowy- pchanie głowy w podłoże, -wzmożone napięcie grzbietu, a słabe brzucha, -w leżeniu na brzuchu brak obciążenia przedramion, -w reakcji trakcji (?) głowa lekko ucieka do tyłu, -wzmożone napięcie obwodowe.. Zalecenia: -codziennie wykonywać masaż i ćwiczenia, które pokazała i mamy opisane na kartce, -sposób noszenia matczyny i ojcowski, -hamakowanie na kocyku 5-6x po 2 min. -bardzo często układać na brzuszku, min. 30x po 1 min. -b.cz. układać na kolanach (nóżkami do naszego brzucha, na sztywnym oparciu pod skosem- głowa wyżej niż nóżki) -b.cz. głaskać zewn. powierzchnie palców (żeby otwierał piąstki) -zabawa w "Jelonka" 10-20x dziennie -b.cz. zwracać się do niego z lewej strony ciała -2x dziennie podawać pół łyżeczki syropku (suplementu diety) Wamag- magnez z wapniem Oluś został pochwalony za wykonywanie "Jelonka", zauważyła że składa dłonie do siebie- jest to umiejętność nabywana w 3mż, a Oluś składa je od urodzenia (nawet zdjęcia ze szpitala mamy)- mówiła, że to oznaka, że półkule mózgowe już ze sobą wspólgrają, bardzo szybko zaczęły, więc intelektualnie będzie się szybko rozwijał Ponadto uznała, że wzrok skupia jak 5miesięczne dziecko.. ogólnie wyglądem, wagą i zachowaniem bardzo jej się podobał Wychodząc powiedziała 'widzę co on wyrabia, będzie się szybko rozwijał' ![]() Ponadto odnośnie szczepionek jakby któraś chciała poczytać, to radziła zapoznać się ze zdaniem dr Majewskiej.. choć jak ja przeczytałam jeden artykuł, to wolałam nie czytać więcej, bo wychodzi, że wszystkie krzywdzimy swoje dzieci. Dowiedzieliśmy się, że jesli dziecko nie ma cieknącej śliny z buźki, a tak jak Olek pieniącą się, bąbelkująca, to znaczy że był w ciąży niedotleniony. Czkawka w łonie matki też nie jest normalna, świadczy o niedotlenieniu. Ogólnie wszystkie dolegliwości w ciąży (i nie tylko) świadczą o braku magnezu i często lekarze bagatelizują, twierdząc że to 'normalne'. Uczulała również na NOP- niepożądany odczyn poszczepienny.. po szczepieniu może się ujawnić jakaś zmiana u dziecka, coś czego wcześniej nie było, coś powtarzającego się.. np. dziecko zaczyna nagle szaleć przy piersi, co dzień o danej godz. płacz..itp.itd. |
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Karmie Alicje i ide spac. Zastanawiam sie czy odkladac ja do lozeczka czy zostawic u siebie? Tak lubie z nia spac. Z Malgosia zreszta tez. Wczoraj w nocy obudzila sie jak karmilam Ale, czekala az skoncze i wtulila sie we mnie zeby zasnac. Nogi tak wcisnela i zakrecila wokol moich ze chyba jak paragraf wygladaly. Ale uwielbiam te chwile i zastanawiam sie co bedzie jak obie corki bede jaz nastolatkami i nie beda chcialy sie do mamy przytulac, bo beda wolaly chlopakow!
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Tragicznie ze mną.. nie mogę wstać z krzesła, a co dopiero z łóżka.. nim doszłam do płaczącego dziecka, już się na maksa rozbudziło..na szczęście zasnął przy cycu..Dzisiaj śpi ze mną w łóżku, bo nie dam rady do niego wstawać i go wyciągać i wkładać do łóżeczka. Ale nawet przeskoczenie nad nim by podać raz jedną, raz drugą pierś będzie dla mnie nie lada wyczynem
Dobrze, że mnie nikt nie widział jak z łóżka wstawałam...myślałam, że łba z poduszki nie podniosę.. a jak już usiadłam, to do pozycji stojącej jedna ręka na łóżeczku, druga na materacu i stanęłam zgięta w L..myślałam, że się nie wyprostuję..z bólu chciało mi się Idę poprosić męża o masaż i nasmarowanie Voltarenem i kładę się..nie mam siły siedzieć ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
dzoan, a jak się bawi w jelonka?
omg, Kuba jak był w brzuchu to miał czkawkę non stop ![]() W ogóle co do rehabilitacji- dziewczyny, wy macie jakieś zalecenie od pediatry czy same się wybrałyście na konsultację do rehabilitantów z dziećmi? |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan plaster rozgrzewajacy sobie przyklej. Powinno pomoc. Wygoncie mnie. Karzcie mi isc spac bo sie zebrac stad nie umiem
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę spać. Dobranoc ![]() Aaa i dzis Filip skończył 13 tyg. więc skok już u nas nie zawita Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-10-25 o 23:12 |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 1 karmienie nocne.
Nadal sie wiercimy. Super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas po spaniu no co zaliczyl 2h to wystarczy czego ja sie czepiaam...moglam isc spac o 20 - moglam a nie szalec z zelazkiem i na wizazu
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Witaj Domi ..ja czekam do 23 na pierwsze karmienie wiec chyba dzis nie pospie..mlody z powrotem zasnal i jest u siebie ciekawe jak dlugo wytrwam Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1843 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU-
JAKIERKA- sto lat!!! Duzo radosci z Edzia i wiele milosci od tz- tz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wkleje Wam kiedys zdjecia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mialam jechac do Pepco bo otworzyli niedaleko mnie z samymi chyba ciuchami ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- LEMURKI- kciukasy nadal Mocno zacisniete. A Jas pojdzie teraz w mase ![]() DZOAN- moze nasmaruj spobie mascia rozgrzewajaca? biedactwo jestes
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Było karmienie i odbicie. Mały śpi słodko już, Tż obok, a mi się nie chce spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Ehh... Przyjęli, że to kolonia bakterii.
Czyli w najlepszym układzie wychodzimy w połowie grudnia- jeśli wszystko pójdzie bez komplikacji... Niestety stan Adasia sie pogarsza ![]() Młody strasznie wymiotuje. Przez 2dni schudl 200g więc waży juz mniej niż 4kg ;( Nie chcieliśmy żeby ktokolwiek widział Adasia w takim stanie... Wszystko niestety idzie w złym kierunku. Moi rodzice przylecieli do Adaska jak miał 6tygodni, teraz czas na teściową- przylatuje do nas za tydzień żeby chociaż poznać Młodego bo nie wiadomo jak będzie... Lekarze mówią nam wprost, ze nie potrafią ustalić właściwych dawek leków dla Małego. Nasz syn nie jest łatwym przypadkiem. Chcieliśmy przetransportować Adasia do innego szpitala ale dzisiaj był chirurg, który operował serduszko Małego i powiedział, ze Młody musi zostać bo on jest jego chirurgiem i w razie powtornej operacji on wie co i jak... Czujemy z mężem, że Adaś powoli oddala sie od nas ![]() Lekarze też nie maja zbyt radosnych min. Ale walczymy. Niedawno pisałam Madi, ze obrazilismy sie na Boga za to co nas spotkało... Wczoraj wieczorem juz tak kiepsko było, że ochrzcilismy Adasia Nie wiem w sumie po co... Bóg chyba o nas zapomniał. Jeśli w ogóle istnieje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNOMONKU brak mi słów. Jedyne co mogę napisać to: Nie poddawajcie się!
JEŚLI WIARA CZYNI CUDA - MUSISZ WIERZYĆ, ŻE SIĘ UDA! ADASIU WALCZ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku brak slow...wierze w to ze Adas wyjdzie z tego..
niewiem co powiedziec... sciskam was mocno. |
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałyście,że jest coś takiego jak smoczek do inhalacji?
http://www.smyk.com/numi-med-smoczek...t-niemowlaka-p Ja jestem zaskoczona ![]() A i jeszcze-o mleku Hipp dla zainteresowanych: http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/a...odpowiada.html Zamiast iść spać jak zawsze za dużo w necie siedzę po nocy ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cynamonku popłakałam się jak przeczytałam twój post...walczcie! nie poddawajcie się! nadal się modlę za waszego Adasia. Oby udało się ustalić odpowiednie dawki leków i oby mały z tego wyszedł jak najszybciej,oby mu się polepszyło. Ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić przez co przechodzicie,ale mam nadzieję,że w końcu będzie dobrze.
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonowa... brakuje słów, ale naprawdę, z całego serca, chcę Ci życzyć jak najlepszego zakończenia tej historii...
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Sprubuje troche nadrobic. Oliath, Lilo pewnie wystraszyla sie, ze niektore ciocie wizazowe zaczely sie o nia martwic i aby nie niepokoic mamy zabrala sie do roboty dla niej za to ze tak pieknie trzyma glowke jak na pierwszy razSurka, przykro mi odnosnie bakterii u Lili, oby szybko sie ich pozbyla Stokrotko, Tari, zdrowka Wam :cmok; Samantha, mnie olej rycynowy nie zadowolil, zapychal pory i tylko wywolywal lupiez. Moge zas polecic olej kokosowy Lachryma, jak brzuch, lepiej troche? Podziwiam Cie, ze tak dzielnie to znosisz i to na wlasne zyczenie ![]() Margosia, oby z TZ sie poprawilo Dziekuje wszystkim za kolejne zyczenia! Lemurki, dla Jasia za dzielne wytrzymanie operacji. Oby szybko doszedl do siebieRocky, zdrowka dla pieska ![]() Neni, zdrowka dla kotka Sylwia, zapomnialam sie z Toba przywitac Witaj ![]() Tari, niezla fotka Roxy, super, ze zagladasz Zdrowka calej rodzinie Domcia, super ze juz po sesji. Jestem pewna, ze fotograf wybierze ladne zdjecia ![]() Ja mialam dzis troche roboty, sprzatanie, pranie, obiad, spacerek. Potem odwiedzila nas moja mama. Wieczorem zas robilam salatke i tiramisu i tak jakos dzien zlecial. Czuje sie wykonczona i Edziu zamiast ladnie spac dosc czesto sie budzi. Jutro mamy gosci i ciekawe jak to bedzie. Jestem w tyle z nadrabiania, zajzalam jednak na koniec aby sprawdzic co u Cynamonkow. Cynamonowa, prosze Cie, walcz poki macie sily!! Sprobuj uwierzyc! Ja nie wierze w boga w pojeciu chrzescijanskim, wierze zas w wielka energie, w to ze wszystko i wszyscy jestesmy polaczeni i mamy moc tworzenia rzeczywistosci i wplywania na nia. Postaraj sie myslec pozytywnie i poprosic Adasia aby do Was powrocil. Wierze tez w karme i w to, ze kazda dusza wybiera sobie los na ziemi w zaleznosci od tego co sie z nia dzialo poprzednio i nie zawsze mamy wplyw na ostateczny cel tej wedrowki. Pamietaj, ze skoro Adas jest tu i teraz to ma w tym swoj cel i dla Niego to jest bardzo wazne przez co teraz przechodzi. Trzymajcie sie dzielnie jakkolwiek to nie byloby trudne a my tu wszystkie bedziemy sie modlic o poprawe zdrowia dla Adasia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co na to mąż, znajdzie się jeszcze dla niego skrawek łóżka? moj TZ wstaje połamany jak Maje biorę do nas
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Boze cynamonki...nie wiem co pisac
Co do zmany szpitalu jesli czujecie ze gdzie bedzie mu levies to go przenoscie...za przeprosgenie nasze dziecko nasze decyzje nikt nie ma prawa go zatrzymywac... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- A jeszcze cynamonowa a nie ma mozliwosci odciagniecie logos z innego szpitalu na konsultacje ? Powalcz...wiem ze nielatwo a jak Ty nie masz sly poprosic tz zeby podzwonil i popytal Kurcze z tego wszystkie literal mi sie przestawiaja Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 2 karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1857 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Kapie niunie codzienni i głowke także myjemy codziennie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Justynka mi dziś cyrki odstawia w spaniu. Usnela o 21 i do tej pory już 3 razy wstawala a raz uslyszalam ze placze wchodzę do pokoju zaglądam do lozeczka a moja niunia na brzuszku i nie wiem jak jej się to znow udało...chyba tak niechcący przez przypadek. Dobranoc.
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-10-26 o 01:43 |
|||||
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
I karmienie. Weszlam zobaczyć czy jest info o Adasiu...
Cynamonku- przytulam was mocno! Wszystkie wierzymy, ze Adas w końcu wyjdzie z tego! Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Domciątko byłam u ciebie na blogu, super sie czyta
![]() Zauważyłam na fotkach z 6 tyg życia Sary źe ma czerwone powieki. Zauważyłam to u Mai jak śpi na dworzu. Zmartwiło mnie to i pytałam pediatry ale jakoś mnie zbył. Podejrzewam że nie miał żadnej teorii. A ty co o tym sądzisz?
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz czy beda nastepne sezony? Bo na Scotta bym sobie popatrzyla jeszcze ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Potrzebuje chyba instrukcji obsługi do własnego dziecka.

. Chudy jest niemiłosiernie, ale przynajmniej najtrudniejszy etap mamy już za sobą. Dziękuję wszystkim, za słowa otuchy i trzymanie kciuków! 
Dobrze, że mnie nikt nie widział jak z łóżka wstawałam...myślałam, że łba z poduszki nie podniosę.. a jak już usiadłam, to do pozycji stojącej jedna ręka na łóżeczku, druga na materacu i stanęłam zgięta w L..myślałam, że się nie wyprostuję..z bólu chciało mi się

do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych
żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90ml:
dzwoniłam dowiedzieć sie jak sobie radzą to ledwie TZ słyszałam
Pochwal się potem 
dla niej za to ze tak pieknie trzyma glowke jak na pierwszy raz
Witaj
No mówię wam, dramat