Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 08:05   #1321
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Zaliczyłam dzisiaj rundkę do UP, ledwo doszłam

Mamuśki to prawda, że dziecko po porodzie jest aktywne mniej więcej w takich porach jak było aktywne w brzuchu? Jeśli tak to coś czuję, że nocki będę miała tragiczne. Mała mi się taaak wierci w nocy i zasypia dopiero nad ranem.

Ciężki dzień za mną, teraz odpoczywamy
Rany śliczna jesteś i ten zgrabny brzusio
Stary 2013-10-26, 08:23   #1322
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Powiedzmy że noc przespana teraz Liwka bawi się z babcia, a ja jadę do sklepu, i potem szybkie sprzatanie, coby poźniej mieć więcej czasu dla siebie, co prawdopodobnie i tak mi się nie uda.

A weekend się zaczął to będzie spokój na forum. chyba ze urodzi nas 10 od razu to tłok będzie
Stary 2013-10-26, 08:28   #1323
ryba91
Zakorzenienie

sliczne brzuszki wklejałyscie wczoraj

Trele ja mam własnie z bobika

Lineczka- swiete słowa:P idz sie wyspac/odpoczac poki mozesz:P

Witam
ale miałam straszna noc... od 3 siedzimy i ja sie modle zeby mlody zasnal, a on nie wiem o co :P na cycki sie obraził, ciaggnie je, wbija paury, ale ssac nie chce przez to siedzenie nawet nie mam jak sciagnac:/dalam mu mm i on dalej oczy jak piec zloty .......
ja wygladam taka glodna jestem taka ze hej :P wczoraj ino obiad zdarzyłam zjesc..........

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Powiedzmy że noc przespana teraz Liwka bawi się z babcia, a ja jadę do sklepu, i potem szybkie sprzatanie, coby poźniej mieć więcej czasu dla siebie, co prawdopodobnie i tak mi się nie uda.

A weekend się zaczął to będzie spokój na forum. chyba ze urodzi nas 10 od razu to tłok będzie
zroób mi tez zakupy
Stary 2013-10-26, 08:37   #1324
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, nadrabiam, nadrabiam ale nie jest łatwo.

Ja mam do porodu 6-8 dni a ani czop nie odchodzi, ani pokarm nie leci...zaczynam poważnie się zastanawiać, że prześpię albo przegapię moment, w którym wszystko się zacznie

Zdjęcia brzuszków śliczne, zdjęcia maluchów jeszcze piękniejsze. Ja niestety mam sporo na głowie, tak szczerze, zaczynam się zachowywać bardzo nieodpowiedzialnie, bo dopuszczam do siebie tyle stresów i nerwów, że szkoda gadać. ( moja rodzinka- i ukochane problemy, elaborat napisać to mało, sagę można napisać o tych problemach w 12 księgach).
Nie umiem tego wyłączyć, po prostu nie umiem.

Była rozmowa o chrzcinach, też myśleliśmy o świętach ale w końcu doszliśmy do wniosku, że to jest czas kiedy jest gonienie za wszystkim i jeszcze dodatkowo roboty sobie dorabiać...no nie wiem. Teraz planujemy w styczniu na Trzech Króli. Ale jeszcze nie mamy do końca wszystkiego ustalonego.

Na odparzenia jakaś lekarka kiedyś kazała moczyć pupę w wywarze rumianku i posypywać mąką i bardzo dużo wietrzyć...na takiej zasadzie, że pupę owijasz tetrą podkładasz ceratkę i często monitorujesz...do przewijania i przebierania...trochę roboty jest ale pomaga.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 08:58   #1325
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele Sprawdziłam jaka dawka w bobiku i jest ok.

Powodzenia tym na wylocie i spokojnych dni tym które jeszcze poczekaja. Przed nami ostatnie przygotowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:15   #1326
acelinka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

ja dzis spałam jak zabita, ani razu an siku nie wstałam, nie słyszałam jak natalka wołała mame nie wiem o co chodzi

beatko, słuchaj trele tormentiol jest świetny na duże odparzeni Jak posmaruje 2-3 razy na dobre najgorsze miejsca to na pewno nie zaszkodzi

muszę się zbierac, natalke do dziadka, ja do szkoły mam nadzieje że nie zaczne tam rodzić niby wszystkie znaki mówią że to już, ale ja jakoś wewnętrzinie nie czuję żeby miało się coś wydarzyć

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Ja mam do porodu 6-8 dni a ani czop nie odchodzi, ani pokarm nie leci...zaczynam poważnie się zastanawiać, że prześpię albo przegapię moment, w którym wszystko się zacznie

Była rozmowa o chrzcinach, też myśleliśmy o świętach ale w końcu doszliśmy do wniosku, że to jest czas kiedy jest gonienie za wszystkim i jeszcze dodatkowo roboty sobie dorabiać...no nie wiem. Teraz planujemy w styczniu na Trzech Króli. Ale jeszcze nie mamy do końca wszystkiego ustalonego.

Na odparzenia jakaś lekarka kiedyś kazała moczyć pupę w wywarze rumianku i posypywać mąką i bardzo dużo wietrzyć...na takiej zasadzie, że pupę owijasz tetrą podkładasz ceratkę i często monitorujesz...do przewijania i przebierania...trochę roboty jest ale pomaga.
weźmie Cię z zaskoczenia

jeśli chodzi o chrzciny - jeżeli rzeczywiście urodze na dniach to chyba zrobimy jeszcze przed świętami, w pierwszej połowie grudnia i będzie z głowy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:24   #1327
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele Sprawdziłam jaka dawka w bobiku i jest ok.

Powodzenia tym na wylocie i spokojnych dni tym które jeszcze poczekaja. Przed nami ostatnie przygotowania

Dziekuje. W takim razie pojade dzis I kupie.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

ja dzis spałam jak zabita, ani razu an siku nie wstałam, nie słyszałam jak natalka wołała mame nie wiem o co chodzi

beatko, słuchaj trele tormentiol jest świetny na duże odparzeni Jak posmaruje 2-3 razy na dobre najgorsze miejsca to na pewno nie zaszkodzi

muszę się zbierac, natalke do dziadka, ja do szkoły mam nadzieje że nie zaczne tam rodzić niby wszystkie znaki mówią że to już, ale ja jakoś wewnętrzinie nie czuję żeby miało się coś wydarzyć

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

weźmie Cię z zaskoczenia

jeśli chodzi o chrzciny - jeżeli rzeczywiście urodze na dniach to chyba zrobimy jeszcze przed świętami, w pierwszej połowie grudnia i będzie z głowy
Zebys tylko nie urodziła gdzies po drodze. W polu )

A co do masci to nie ja - pewnie Dzidzia

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:04   #1328
rusalka12
Zadomowienie

Dzien dobry.
Ja znowu kiepska noc. Moja cora zdecydowala, ze przypomni mi jak to bylo, kiedy budzila sie na jedzenie w nocy. Tej nocy bylo "jedynie" 4 razy. I znowu - siusiu, zabawka gdzies sie zawieruszyla, o 6:20 mleko...jestem taka zmeczona, ze ledwo na oczy patrze. I czuje juz, ze bedzie wysoki cukier, czuje sie fatalnie...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:04   #1329
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Dziś z TŻtem jadę do Szczecina, to pewnie mój ostatni wypad przed porodem, a muszę załatwić mnóstwo spraw!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Beatko kup tormentiol. I nie słuchaj ze on szkodliwy bo i owszem, tylko ze musialabys na dobe cala tubke zuzyc. I po każdym czyszczeniu pupy osuszaj dokladnie tetra. Znam rany na pupie az do krwistego miesa .
Jest jeszcze fenomenalny triderm ale to na recepte i ze sterydem jak juz nic rady nie daje.

Edit: wczoraj minęło nam 7 lat razem. Łukasz pod moją nieobecnosc się uzewnetrznial kulinarnie a geniuszem w tej kwestii nie jest . Ale bardzo się staral i choć perfect nie było to było smaczne (skladnik po skladniku sprawdzal czy nie będzie wzdymal :p ).
Dziś będę piec nadziewane rogaliki z Alisa a tatus będzie sprzatal. Sprawiedliwosc musi być

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ----------

Trele witaminę k podaje się u nas do końca 3 miesiąca życia leży karmieniu naturalnym a d3 powinno sie nawet do 14 roku życia dziecka. My po 4 miesiacach przeslismy na tran. Potem było lato a ta witaminę sie wytwarza gdy jest slonecznie. Kolejnej jesieni dalismy syntetyczna i Alise wysypalo.a po tranie zaczęła wymiotowac. Teraz staramy sie dostarczac w diecie.

Dla Was z okazji 7 rocznicy!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
sliczne brzuszki wklejałyscie wczoraj

Trele ja mam własnie z bobika

Lineczka- swiete słowa:P idz sie wyspac/odpoczac poki mozesz:P

Witam
ale miałam straszna noc... od 3 siedzimy i ja sie modle zeby mlody zasnal, a on nie wiem o co :P na cycki sie obraził, ciaggnie je, wbija paury, ale ssac nie chce przez to siedzenie nawet nie mam jak sciagnac:/dalam mu mm i on dalej oczy jak piec zloty .......
ja wygladam taka glodna jestem taka ze hej :P wczoraj ino obiad zdarzyłam zjesc..........

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

zroób mi tez zakupy
Ale Kacperek daje popalić mamusiMam nadzieję że dzisiaj da Ci bardziej odpocząć
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Zdjęcia brzuszków śliczne, zdjęcia maluchów jeszcze piękniejsze. Ja niestety mam sporo na głowie, tak szczerze, zaczynam się zachowywać bardzo nieodpowiedzialnie, bo dopuszczam do siebie tyle stresów i nerwów, że szkoda gadać. ( moja rodzinka- i ukochane problemy, elaborat napisać to mało, sagę można napisać o tych problemach w 12 księgach).
Nie umiem tego wyłączyć, po prostu nie umiem.

Oby te wszystkie nerwy i problemy poszły sobie precz!sio!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:09   #1330
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam mamuśki

wczorajszy wieczór do , noc jeszcze gorsza, a i dzisiejszy ranek beznadziejny. Wszystko mnie boli, nie mogę się ruszać, głowa mi pęka, brzuch swędzi Mam już dosyć.. Jadę zaraz do rodziców i tam sobie poleżę cały dzień, przynajmniej nie będę sama..

Buziaki i miłego dnia życzę
Stary 2013-10-26, 10:18   #1331
Zuzziak
Rozeznanie

Hej hej.
Miki, Antibia, Zwariowane serduszko piękne brzuszki macie
Jakoś tak spokojniej na wątku się zrobiło, aż dziwnie :P
Ja cały tydzień jakaś w nerwach jestem, nie mogę się uspokoić, dodatkowo co chwila coś jest nie tak. Wczoraj tak mnie w podbrzuszu zaczęło kłuć, aż się zwijałam z bólu, dosłownie paraliżu dostawałam, do tego od wczoraj wydzielina mi się zmieniła na zielonkawą, czasami jak leżę, albo jak wstaję to czuję że mi się mokro bardzo robi, a to właśnie ta gęsto-wodnista zielona wydzielina. Już nie wiem co mam o tym myśleć:/ Myślałam, że te ostatnie tygodnie przejdę spokojnie, a tu nerwy, stres, bóle, niepokój, nie wiadomo co robić ze sobą, zamiast być szczęśliwa i wesoła wyczekiwać spokojnie do terminu

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:19   #1332
aksbarg
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Śliczne te Wasze maluszki i brzuszki!! Ja już się nie mogę doczekać mojej malutkiej.

Wczoraj poszłam na IP, chciałam aby mi zrobili ktg bo słabo czuję ruchy małej. Od tygodnia nie biorę leków i wydaje mi się, że ona się jakaś taka niemrawa zrobiła. W ciągu dnia mało się rusza, na pewno nie ma 10 ruchów na godzinę. Za to w nocy się uaktywnia. Najpierw położna powiedziała, że za ktg chce 50 zł ale powiedziałam jej,że mam wskazania tzn.że słabo czuje ruchy poza tym jestem w terminie okołoporodowym. W sumie na 5 minut przystawiła mi głowicę do brzucha i trochę uspokoiła.
Zauważyłam,że na ostatniej wizycie 17.10 mam wpisane,że mam 3 stopień łożyska, naczytałam się w necie,że to chyba za wcześnie, właściwie miesiąc przed tp... Gin nic nie mówił o tym, wczoraj pytałam położną i powiedziała, że 3 st jest ok na tym etapie. Mimo wszystko się trochę martwię bo wg. mojego gina ktg miałam 17.10 a kolejne o4.11... Dwa i pół tygodnia.

Mam pytanie o paciorkowca, niestety wyszedł dodatni
Są różne opinie, że niby min. 4 h przed porodem trzeba podać a mój gin mówi,że wystarczy 1 h przed aby dziecko było chronione.

Dziewczyny proszę doradzcie co warto kupić do apteczki noworodka? Bo ja niestety będę w dużej mierze sama , Tż ma masę na głowie w pracy i obawiam się, że ciężko byłoby mi na samym początku latać do apteki. Mam nadzieję, że chociaż ten pierwszy tydzień będziemy razem w domu.

Mysłałam o:
czopki przeciwgorączkowe
krople na pleśniawki
maść majerankowa na katar
coś na kolki
(mam gaziki, spirytus, maść na odparzenia, spray z roztworem wody morskiej do noska, fridę, sól fizjologiczną)
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:30   #1333
aksbarg
Raczkowanie

Załączam mój brzucholek oraz furę-nie jest to najpiękniejszy wózek na świecie, gondola jest bardzo nisko ale za to jest super zwrotny i lekki (9 kg stelaż + gondola), niestety będę go musiała wnosić na 2 piętro więc waga to był dla mnie priorytet. Do tego mam psa a tż będzie większość czasu w pracywięc czekają mnie spacery z wózkiem i psem i potem wchodzenie po schodach z moją psicą na smyczy i gondolą w ręku, stelaż chyba będę zostawiać na dole na klatce chociaż i tak się boję bo mam niemiłe doświadczenia ze zlodziejami.
Brzuszek z wczoraj czyli 36t4d, waga ok. 69/70 kg, waga wyjściowa 53/54 kg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciaza 039.jpg (75,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciaza 036.jpg (92,7 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez aksbarg
Czas edycji: 2013-10-26 o 10:32
Stary 2013-10-26, 10:40   #1334
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej.
Ja cały tydzień jakaś w nerwach jestem, nie mogę się uspokoić, dodatkowo co chwila coś jest nie tak. Wczoraj tak mnie w podbrzuszu zaczęło kłuć, aż się zwijałam z bólu, dosłownie paraliżu dostawałam, do tego od wczoraj wydzielina mi się zmieniła na zielonkawą, czasami jak leżę, albo jak wstaję to czuję że mi się mokro bardzo robi, a to właśnie ta gęsto-wodnista zielona wydzielina. Już nie wiem co mam o tym myśleć:/ Myślałam, że te ostatnie tygodnie przejdę spokojnie, a tu nerwy, stres, bóle, niepokój, nie wiadomo co robić ze sobą, zamiast być szczęśliwa i wesoła wyczekiwać spokojnie do terminu
Zuzziak na Twoim miejscu zadzwoniłabym do swojego ginekologa, nie wiadomo co to jest za wydzielina..I jeżeli masz jakieś problemy czy nerwy pamiętaj że zawsze możesz nam się wyżalić

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Śliczne te Wasze maluszki i brzuszki!! Ja już się nie mogę doczekać mojej malutkiej.

Wczoraj poszłam na IP, chciałam aby mi zrobili ktg bo słabo czuję ruchy małej. Od tygodnia nie biorę leków i wydaje mi się, że ona się jakaś taka niemrawa zrobiła. W ciągu dnia mało się rusza, na pewno nie ma 10 ruchów na godzinę. Za to w nocy się uaktywnia. Najpierw położna powiedziała, że za ktg chce 50 zł ale powiedziałam jej,że mam wskazania tzn.że słabo czuje ruchy poza tym jestem w terminie okołoporodowym. W sumie na 5 minut przystawiła mi głowicę do brzucha i trochę uspokoiła.
Zauważyłam,że na ostatniej wizycie 17.10 mam wpisane,że mam 3 stopień łożyska, naczytałam się w necie,że to chyba za wcześnie, właściwie miesiąc przed tp... Gin nic nie mówił o tym, wczoraj pytałam położną i powiedziała, że 3 st jest ok na tym etapie. Mimo wszystko się trochę martwię bo wg. mojego gina ktg miałam 17.10 a kolejne o4.11... Dwa i pół tygodnia.

Są różne opinie, że niby min. 4 h przed porodem trzeba podać a mój gin mówi,że wystarczy 1 h przed aby dziecko było chronione.

Dziewczyny proszę doradzcie co warto kupić do apteczki noworodka? Bo ja niestety będę w dużej mierze sama , Tż ma masę na głowie w pracy i obawiam się, że ciężko byłoby mi na samym początku latać do apteki. Mam nadzieję, że chociaż ten pierwszy tydzień będziemy razem w domu.

Mysłałam o:
czopki przeciwgorączkowe
krople na pleśniawki
coś na kolki
(mam gaziki, spirytus, maść na odparzenia, spray z roztworem wody morskiej do noska, fridę, sól fizjologiczną)
Nie mam pojęcia jak to jest z paciorkowcem, w pon. mam wizytę mogę się dowiedzieć jeśli chcesz.
No właśnie ja inteligentna przyszła mama, zapomniałam kompletnie o apteczce dla maluszka Później zapytam szwagierki co kupowała, chyba, że mamusie tutejsze już szybciej odpowiedzą na to pytanie
Cytat:
Załączam mój brzucholek oraz furę-nie jest to najpiękniejszy wózek na świecie, gondola jest bardzo nisko ale za to jest super zwrotny i lekki (9 kg stelaż + gondola), niestety będę go musiała wnosić na 2 piętro więc waga to był dla mnie priorytet. Do tego mam psa a tż będzie większość czasu w pracywięc czekają mnie spacery z wózkiem i psem i potem wchodzenie po schodach z moją psicą na smyczy i gondolą w ręku, stelaż chyba będę zostawiać na dole na klatce chociaż i tak się boję bo mam niemiłe doświadczenia ze zlodziejami.
Co Ty chcesz od tego wózka?Jest bardzo ładny!!!za śliczny brzuszek,masz bardzo ładną figurę
Stary 2013-10-26, 10:44   #1335
Mya1989
Zakorzenienie

:h:
Wzięłam się za sprzątanie. Dzisiaj uświadomiłam sobie, że w życiu nie wyrobimy się do porodu. Kuchnie kończy koleś w środę/ czwartek, więc potem bierze się za łązienkę i wc, to dodatkowo z 2 tygodnie. Razem już 3 a do porodu mam 4,5 a jeszcze korytarz. Więc zwracam się do mojego dziecia aby się nie rodził ejszcze...

Wczoraj nie dałam rady i musiałam kupic colę, po prostu dostawałam wścieklizny. CHyba musze kupić puszkę i pić kiedy naprawdę nie daję rady....

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
No więc my już po wizycie
Szyjka się skraca, na KTG "coś się rusza", ale nie zapowiada się, że urodzę w najbliższych dniach .. Grzeczny synuś Słucha tatusia
Leo w 39t3d waży 3463 g (Rybko, dopisz proszę na pierwszą stronę )
Poza tym ta moja wysypka to może być grzybica Kazał smarować clotrimazolem, jeśli nie przejdzie to wtedy iść do dermatologa.
Moja mama mówiła, że jak była w ciąży z moim bratem, to taka wysypka pojawiła jej się na udach i strasznie męczyła się z nią jakiś czas, stosując leki od dermatologa. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, bo w nocy nieświadomi się drapię przez sen.

A co do nocy, to kolejną mogę uznać za nieprzespaną.. w ogóle się nie wyspałam, co chwila budzenie, przekręcanie, oczy jak 5 zł.. a teraz tak potwornie boli mnie głowa, że o matko.

W czasie KTG miałam jeszcze rozmowę z położną, która "uświadamiała" mnie, że wcale nie jest super, ekstra i kolorowo po porodzie, że nie ma co się nastawiać na sielankę, bo rzeczywistość jest inna i niektórzy mogą się rozczarować, bo np. nie czują ogromnej miłości do swojego dziecka, tylko takie "o, fajnie. mam dziecko. super" . Ogólnie mówiła o baby blues, o karmieniu, o tym, że "nie ma spania, jest opróżnianie cycków" Cytując "te wszystkie mamy itd mają w okół skakać, a Ty masz się zajmować cyckami! Po karmieniu pierś ma być całkiem wyczyszczona, po następnym kolejna i tak w kółko ".

We wtorek mam przyjść na kolejne KTG, o której mi się zachce I tak co dwa dni, aż będę tydzień przeterminowana, to wtedy do szpitala .

A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu
Mam taki sam przewijak śliczny jest i pakowny, ale tz z kolega mięli problrm ze skręceniem

Wgl gratuluję wszystkich wizyt, tygodni, brzuszków, remontów i wszyyystkiego!!

Aksbarg ogólnie ostatnio widziałam ten wózek w innej wersji kolorystycznej i mówię do tż : boziu jaki potworek ale Twój w różu wygląda o niebo lepiej! I naprawdę mi się podoba. Słodki taki

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Zuzziak ja bym zadzwoniła do gina, albo na IP jechała. Podejrzanie mi wygląda zielona wydzielina i to tak dużo... Moze to wody płodowe, tylko tak słabo lecą?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:45   #1336
De28
Wtajemniczenie

Nie mam narazie chwili ale melduje ze jestem od wczoraj w domu i mam nadzieje, ze tak zostanie. Dzis na kontrole.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:46   #1337
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej.
Ale zielonkawe upławy to chyba nie za dobrze. Mysle ze powinnas zapytac lekarza..

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Mysłałam o:
czopki przeciwgorączkowe
krople na pleśniawki
coś na kolki
Czy ja dobrze rozumiem, ze pojechalas do panstwowego szpitala na ktg bo nie czulas ruchow I polozna kazala Ci za to zaplacic?
To sa jakies kpiny

Co do apteczki- mi nie przychodzi na mysl nic wiecej.

DzIDZIA - Najlepszego dla Was. Obyscie tak pociágneli ze sobá jeszcze z 70 lat razem )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-26, 10:49   #1338
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie mam narazie chwili ale melduje ze jestem od wczoraj w domu i mam nadzieje, ze tak zostanie. Dzis na kontrole.
jeszcze w dwupaku ?

Zastanawiam się gdzie mam ssawkę do odkurzacza... Jest sama rura. W&&^$^ mnie ten remont...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-26, 10:50   #1339
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
De dobrze ze sie odezwalas uff
A jak mały? Pisz nam szybko ..

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
jeszcze w dwupaku ?

Zastanawiam się gdzie mam ssawkę do odkurzacza... Jest sama rura. W&&^$^ mnie ten remont...
Luuuuz ...
Złość piękności szkodzi !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-26, 10:50   #1340
De28
Wtajemniczenie

Mozecie dopisac- Christian 23.10.2013 godz. 4.09 -2900g, 47 cm wiec malenstwo. I jak przy pierwszym synu walczymy z zoltaczka.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:54   #1341
89Beatka
Wtajemniczenie

Aksbarg
wózek bardzo ładny ważne ze spełnia wymagania jakie masz co do wózków i jest nowoczesny a dla mnie to plus

co do paciorkowca,tez miałam dodatni wynik, i na godzine przed cc założyli mi mała kroplówkę z antybiotykiem. Więc myślę ze w momencie porodu sn jest zdecydowanie więcej czasu na podanie antybiotyku. Wiec nie denerwuj się bo nie ma czym
Normalne ze jesteś zdenerwowana, wszystko to dla nas nowość
Stary 2013-10-26, 10:55   #1342
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Mozecie dopisac- Christian 23.10.2013 godz. 4.09 -2900g, 47 cm wiec malenstwo. I jak przy pierwszym synu walczymy z zoltaczka.
Dobrze że do nas napisałaś już się naprawdę niepokoiłyśmy..
Oby szybko żółtaczka przeszła
Stary 2013-10-26, 10:56   #1343
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
GrAtulacjeeeeeeeeee A jak ty się czujesz? jak Daniel przyjął braciszka?
Stary 2013-10-26, 10:59   #1344
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
De dobrze ze sie odezwalas uff
A jak mały? Pisz nam szybko ..

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Luuuuz ...
Złość piękności szkodzi !

Cytat:
Gratulacje kochana, mam nadzieję, że nie namęczyłas się tak jak z Danielem

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-26, 11:00   #1345
aksbarg
Raczkowanie

De28 gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze rozumiem, ze pojechalas do panstwowego szpitala na ktg bo nie czulas ruchow I polozna kazala Ci za to zaplacic?
To sa jakies kpiny
Nie do końca. Chyba źle zaczęłam bo na początku powiedziałam coś w stylu "chciałabym się dowiedzieć czy u państwa można zrobić ktg" a ona do mnie na to, że tak, że kosztuje ktg. Potem od słowa do słowa powiedziałam jej, że to chyba jak się nie ma żadnych wskazań.. a ja czuję ruchy słabiej, ogólnie jakoś tak mniej intensywnie i rzadziej.

Zuzziak ja bym pojechała na IP jakbym miała zielone upławy, od razu pomyślałabym, że wody płodowe są zabarwione na zielono. Lepiej to sprawdzić niż potem żałować

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
:h:
Aksbarg ogólnie ostatnio widziałam ten wózek w innej wersji kolorystycznej i mówię do tż : boziu jaki potworek ale Twój w różu wygląda o niebo lepiej! I naprawdę mi się podoba. Słodki taki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Co Ty chcesz od tego wózka?Jest bardzo ładny!!!za śliczny brzuszek,masz bardzo ładną figurę
Dziękuję. Co do wózka- jest za niski dla nas, tzn ta gondola jest taka głęboka jak jakaś trumienka i strasznie nisko osadzona, ciężko się dostać do kosza na dole. Spacerówka jest o wiele ładniejsza i jakoś lepiej przemyślana.

Edytowane przez aksbarg
Czas edycji: 2013-10-26 o 11:02
Stary 2013-10-26, 11:03   #1346
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
tez się zastanawiam, ale myślę że to nie przez pieluszki ale będę kontrolować
polecam tormientol (czy jakoś tak) i wietrzenie tyłeczka

Cytat:
aaaa Gratulacje!!!

Dobry
normalnie nie chce mi się nic, a tu sprzątać trzeba... remont skończony!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
fajny brzuszek i wózek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:09   #1347
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
De28 gratulacje!!!!

Nie do końca. Chyba źle zaczęłam bo na początku powiedziałam coś w stylu "chciałabym się dowiedzieć czy u państwa można zrobić ktg" a ona do mnie na to, że tak, że kosztuje ktg. Potem od słowa do słowa powiedziałam jej, że to chyba jak się nie ma żadnych wskazań.. a ja czuję ruchy słabiej, ogólnie jakoś tak mniej intensywnie i rzadziej.

Zuzziak ja bym pojechała na IP jakbym miała zielone upławy, od razu pomyślałabym, że wody płodowe są zabarwione na zielono. Lepiej to sprawdzić niż potem żałować

Dziękuję. Co do wózka- jest za niski dla nas, tzn ta gondola jest taka głęboka jak jakaś trumienka i strasznie nisko osadzona, ciężko się dostać do kosza na dole. Spacerówka jest o wiele ładniejsza i jakoś lepiej przemyślana.
No właśnie ja mam 178 cm a tż 185 to strasznie niski byłby dla nas, ale i tak mi sie podoba
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
polecam tormientol (czy jakoś tak) i wietrzenie tyłeczka

aaaa Gratulacje!!!

Dobry
normalnie nie chce mi się nic, a tu sprzątać trzeba... remont skończony!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

fajny brzuszek i wózek
alez zazdroszczę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-26, 11:19   #1348
Olenka_24
Zadomowienie

De gratulacje ! Duzo zdrowka dla Malego ! A ty jak sie czujesz ?

Dzien dobry Mamusie
Ja dzis cos placzliwa jestem , mam nadzieje ze to tylko hormony

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:31   #1349
Lilith890502
Zakorzenienie

ja mam dziś jakiś też dziwny dzień, wszystko mnie drażni jade zaraz na wizyte do endo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:06   #1350
Taszanta
Zakorzenienie

Ależ już mam dość tego ciążowego mózgu i zapominania o wszystkim potrzebowałam przeprać getry, w których chodzę na okrągło, ale że musiałam też wyjść do sklepu to tak sobie zaplanowałam dzień, żeby pranie wstawić później, jak już nie będę nigdzie wychodzić i nie będę ich potrzebować. No i co, właśnie po wstawieniu prania zauważyłam, że w pralce się pierze wszystko, oprócz getrów musiałam prać w rękach

Ależ tu dziś spokój, naprawdę nikt nie rodzi? Może ktoś się jeszcze skusi przed poniedziałkiem?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości