|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
narazie mam stosowac sudocrem na zmiane z clotrimazolum, zobaczymy czy coś da, tak lekarka kazała
|
#1292 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
i dzionek miły za wizytę ... Szykuj się A torba spakowana??![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze trochę grudniowych mamuś po Tobie Ciekawe czy to na mnie będziecie czekać z odchowalnią![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taszanta Ty to kłębek nerwów jesteś!!!! Proszę sobie jakiś wieczorny relaks zaaplikować!!! Fajnie się Wam trafiło z tymi kuponami, obu częściej takie akcje ![]() domi zdrówka dla męża!!! Jasiek rośnie jak na drożdżach ![]() Naleśniczku Ty nasz ![]() maoami za jutrzejszą imprezę! Kup sobie meliskę i weź ze sobą, jak będą przeginać to poproś o zaparzenie Może załapią ![]() Lecę dziewczynki, bo jedziemy na weekend do moich rodziców!!! Więc pewnie będę mieć dużo nadrabiania w poniedziałek ![]() Taszanta, Coralady Mój Tż ma w poniedziałek urodzinki, lubię ta datę
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę powodzenia na tych zdjęciach ![]() Cytat:
![]() A jak przeczytałam "Naleśniczku Ty nasz" to padłam ze śmiechu |
||
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zaliczyłam dzisiaj rundkę do UP, ledwo doszłam ![]() Mamuśki to prawda, że dziecko po porodzie jest aktywne mniej więcej w takich porach jak było aktywne w brzuchu? Jeśli tak to coś czuję, że nocki będę miała tragiczne. Mała mi się taaak wierci w nocy i zasypia dopiero nad ranem. Ciężki dzień za mną, teraz odpoczywamy
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję że pytasz
Dałyśmy radę, córcia nie dała mi nawet aż tak bardzo popalić A odpukać mała dzisiaj póki co nie ulała ani razu A w ogóle to zauważyłam że po jedzonku jak małą potrzymam na rękach, poprzytulam i troszkę utulę to łatwiej zasypia, w sumie po chwili niedługiej dość, a ja się tyle nocek umarudziłam i umęczyłam bo nie chciała zasypiać po jedzeniu- a ja głupia po jedzeniu i odbiciu odkładałam ją od razu do rożka i tak próbowałam uśpić ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Ja zmykam dzisiaj już dziewczynki, mała zasnęła więc i ja trochę odpocznę przed następnym karmieniem. Dobrej nocki wszystkim
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
![]() melduję się tylko na szybko wieczornie ![]() dałam dziś czadu ze sprzątaniem, popołudniu jeszcze sobie strzeliłam spacerek z natalką nie krótki, byliśmy z tż po kołyske w końcu ![]() wydaje mi się że brzuch się obniżył, chociaż i tak jest wysoko ale ja miałam bardzo wysoko do tego śluz z pasmami krwi, to chyba na prawdę tuż tuż ![]() stopy mnie straszliwie bolą i w krzyżu położe natalke i chyba sama też pójde w kimono oczywiście najpierw coś zjem jutro mam szkołę jeszcze pójde sobie, a co
|
|
|
|
#1297 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zwolnienie to mam wystawione do 31.10 i miałam 31.10 przyjść na wizytę ale okazało się że remontują przychodnię i zamykają na 2 tygodnie i tydzień temu jak byłam to powiedział że nie wypisze nakładającego się ale dziś poszłam i wypisał mi od niedzieli do 6 grudnia czyli 5 dni będzie się nakładało. mam nadzieję, że zus nie zrobi problemu tylko po prostu za te 5 dni wiadomo odmówi wypłaty zasiłku, bo podwójnie nie może ale to dla mnie jasne tylko zeby za kolejne wypłacił.Cytat:
Cytat:
po prostu trzeba go bardziej pilnować bo ma 100 pomysłów na minutę np. wejdzie na parapet na okno itp.Cytat:
![]() Ja po wizycie. Wymusiłam usg żeby sprawdzić czy nadal główka w dole (ze zwgl. na mój starch przed cc) ale tylko mi pokazał że tak i sprawdził tętno. Nie zmierzył. Aha posiew moczu dobry i pobrał próbki wymazu z pochwy i odbytu na paciora. Miałam się pokazać 14 lub 15 ale nie było miejsc więć dopiero na 21 jestem zapisana ale mam dzwonić bo może coś się zwolni... ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- aaaa i zapomniałam w poniedziałek kończę 30 lat ![]() z tej okazji "wprosili" się znajomi (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo są mile widziani), bo chcą przyjść z życzeniami. Wcześniej zanim dowiedziałam się o ciąży planowałam big imprę z pompą ale teraz już nie dam rady, więc chcą przyjśc życzenia złożyć. no i powiedziałąm żeby przyszli, że nie robię urodzin ale drink i ciacho się znajdzie. Dziś się dowiaduję, że kupili mi jakiś prezent W tej sytuacji muszę zrobić chociaż coś na ciepło - robię lazanię i właśnie zaraz idę przygotować sobie sos ragu. Poprosiłam mamę aby mi upiekła tort. Kochana mamusia pomyślała, że zrobi mi tort ajerkoniakowy i karpatkę, bo może komuś jeszcze przyjdzie do głowy przyjść a to w sumie jeszcze niedziela. Potem stwierdziła, że zrobi jeszcze tort czekoladowy bo przecież może ktoś przyjść w poniedziałek Tym sposobem będę miała 2 torty i karpatkę (już gotowa i jest pyyycha). Na początku się śmiałam ale teraz wprosił się jeszcze brat męża z żoną na jutro a na niedzielę zapowiedziała się jeszcze jedna koleżanka hehe
|
||||
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się także wpraszam![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- W czwartek jestem zaproszona na impreze urodzinową i parapetówe zarazem..jutro muszę kupić jakieś prezenty..
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wieczorami po kąpaniu, w piżamie to nie bardzo ![]() Dziewczyny, pytanko, mam bóle krzyżowe(chyba, na dole pleców) takie pulsacyjne, chwilę trwają i puszcza, jeszcze tak nie miałam do tej pory....czy to mogą być skurcze te tzn krzyzowe? |
|
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
toż to już po mnie od 6 rano intensywnie do 23
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no spać też musi
na początku dziecka nie ma,a po kilku dniach okazuje się że dzieci wcale nie śpią po 20 h na dobe![]() Trele ma chyba ten problem
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałabym tak, ale to płonne nadzieje.
teraz włąśnie mąż nakarmił córeczkę i odłożył do łożeczka, zaarz się ździwi bo młoda na pewno spać nie pójdzie, niech ją bawi
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko musimy zrobic to najpozniej za 4tygoddnie...tego neuro zalatwic
Domii my bd chrzcic w styczniu bo moja mama i siostra dostana urlop z zagranicy Lineczko- nie sprawdzam tego bo nigdy mi sie to nie przytrafilo... teraz bede Beatko z zageszczaczem masakra. Nie dosc ze wydalam prawie 30zl to jeszcze zmarnowalam swoje odciagniete mleko. Mlody wypil troche moze z 30ml i dalejypluwa to... nie chce pic takiego gestego wiec musialam i tak podac mu normalnie...sprobowalam trzy razy i ciagle tak samo... zobacze jutro. Cora to trzynam kciuki w pon! Taszanta tak samo :p Nemosek zbliza sie godzina 0 Pisze na szbko z tab. Poki maly spi wiec nie. Cytuje. Bylismy 2godz na spacerze a on taki spokojniutki byl. W domu juz marudzil... polezal w wodzie zjsdl 2godziny marudzil i spi. :d a mi odpada kregoslup.
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamięta,przeleciałam na szybcika
Dzidzia Super że już wychodzicie do domku.Chciałoby się powiedzieć w końcu!!!! Rybka Fajowy ten Twój mały mężczyzna Beatka Wszystkiego najlepszego dla Liwki z okazji 3 tygodni ![]() Lineczka,Acelinka , Ale numer już niedługo będziecie tulić swoje dziewczyny Weronisiek dobrze że już w domciu ![]() Dzastin Nie ma za co ![]() Kamilek Moamami Masz chyba jakieś znajomości tam na górze ![]() A Zuzinka Zwariowane Ale piłunia no i fajny domek macie ![]() Rusałka Zgrabny brzusio Antibia Brzuś i w gratisie jeszcze synek ![]() Basiaaaa Ale te Twoje bliźniaki to dorodniaczki ![]() Nasturcja Trochę za wcześnie 28.10 ![]() Lineczka ale mi tak dosłownie ciutkę,odrobinę takiej galaretki na razie czekam na coś więcej bo przeciez i bez czopa można chodzić i chodzićAż boje się zaglądać w majty ![]() Malinka,Maomami,Olenka,Kt osiula,Lilith,Maomami,Lue sita,Ryba Kasiula Trzymasz sie w dwupaku nieźle,a już myślałyśmy że będzie następny bobas Domi To Jasiek rośnie jak na drożdzach ![]() Kyte Niby chciałam końcem października ale teraz już chyba nie chcę Kociak Też nie wierzę w to ale muszę się oswoić z myślą ![]() Jeśli by mnie brzuch pobolewał to nie mam brać bo pewnie się coś rozkręca i Nospa i tak nie pomoże. No staram się nie nakręcać,ale jak dzisiaj usłyszałam "wyrok" to nogi mi zmiękły nie powiem. Taszanta Waga z usg może być i zawyżona i zaniżona. Ja tak jak Ty mam nadzieję że usg przekłamało na korzyść bo mój maluch jakiś duży nie jest. Nie stresuj się Ale waga 2900 nawet ciut mniejsza jest przecież ok. Beatka Dziękuję Sorento Dostałam dzisiaj drugiego lwa Super będzie na prezent Dostałam też koszulę do porodu,nawet fajna(może i nie wyrzucę) i jeszcze zakupiłam jedną w Pepco za 24,99.Dopakowałam walizę wodą i biszkoptami i mam jeszcze tyle miejsca w niej jakbym o czymś zapomniała![]() Chyba jestem gotowa ![]() Mały się ostatnio bardzo wypyyyyyyyyyyyycha,czyżby mu było już tak bardzo ciasno ![]() Dla wszystkich świętujących Najlepszego |
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
A i Świetny kostium na Haloween
Zapomniałabym dzisiaj dotarł wóz )Jutro wstawię fotkę a co! Zrobię dzień chwalipięctwa ![]() A tymczasem do spanka bo noc miałam z |
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa pora.
Zwariowane, Antibia, Miki cudne brzuszki, fotki slodkie ![]() Mao wow. Brzuszek jakby nigdy nie byl zamieszkany... Olenka tak, dobrze pamietasz, pochodze z okolic Nysy. Gratuluje wizyt, trzymam kciuki za nastepne. Przepraszam, ze wiecej nie odpisuje ale mam kolejny fatalny dzien. Cukier nie fiksuje tylko rano, ale caly dzien cos sie niefajnego dzieje. Raz mam tak niski, ze ledwo daje radę, a potem po posilku (tyle co kot naplakal) tak rosnie, ze wariuje :-( Dobrze, ze moja Zuzolinka dzis jak do rany przyloz. |
|
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
![]() Starszy Synek wtulony bo to pieszczoch straszny ....wrociłam niedawno staralam się w miare na kom podczytywać. ogolnie pasowanie to wiem ze wredna matka ze mnie ale porazka,niedość że dłuugo i nudno dziecipo 20 min zaczeły szaleć ( ja im się nie dziwie). za moich czasów jakos to inaczej wygladało...i jescze Ci nawiedzeni rodzice....zbulwersowałam się w pewnym momencie, chłopaczek coś mówi na środku sali przez mikrofon a rodzice się wpierdzielili staneli tyłem doniego i foty strzelaja dzieciaczkom....nosz kuzwa azmi sie szkoda go zrobiło i wstyd za brak kultury...ech...potem z rodzicami pojechalismy do restauracji i troche sie wystrachałam bonagle czałemamiec skurcze i to tak regularnie co 15 min....tyle że nie były bolesne, raczej nieprzyjemne. zaczełam się śmiać ze jescze dziadkowiena urodziny prezent zdąża dostac ale wrociłamdo domu i sie uspokoiło.... i wogole padnieta taka byłam a teraz miprzeszło i tak sie za prasowanie (JAKtosiula, farba juzkiedyś pisałam to Dulux Satin z mieszalni niepamietam nr ale farba rewelacja, scierka gąbeczką przejeżdzam i czysciutko jakbym jakasplastikowa sciane miała efekt satyny rewelacja, naprzedpokój super przy moich brudasach....resztke walnelismy do sypialni i też![]() zastanawiam sie jak z tym skurczami....juz słsyzałam opowiesci że nie bolałao mocno a w szpitalu okazało sie ze juz spora akcja porodowa...spytam tak? ma boleć? czy regularnie ma byc? z Piotrkiemmi wody odeszły wiec sie nie zastanawiałm hehe Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-10-25 o 23:34 |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu udało się poprzytulać w mężem
Pokołysaliśmy Amelcię aż czkawki dostała
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis u nas idealnie, az sie boje ze to kosztem nocki.. Mi sie wydaje ze Majka ma taki tryb jak w brzuchu 2na2 2 dni cisza , 2 dni dyskoteka . O nie. Co to to napewno nie . Ja moglabym spac 10-12h ona ledwo 3 Kurde ja nie wiem jak bylo z jej nocna aktywnoscia w brzuchu. Bo albo spała, albo to ja tak spałam ze jej buszowanie mnie nie ruszalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Kyte zanlazlam filmik na kotlet.tv jak zrobic lukier plastyczny. Moze ci sie przyda.
Sprawdz sobie tez stronke www.mojewypieki.com - sa tam propozycje roznych swietnych tortow i innych slodkosci. Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby cos nie wyszlo. Przepisy sa naprawde super. |
|
|
|
#1315 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z tymi bólami to może być chyba indywidualna sprawa kto jaki ma próg bólu...sama nie wiem w sumie mam nadzieje że mi wody też odejdą![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Dobranoc |
||||
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ukruszyło mi się pół zęba
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko kup tormentiol. I nie słuchaj ze on szkodliwy bo i owszem, tylko ze musialabys na dobe cala tubke zuzyc. I po każdym czyszczeniu pupy osuszaj dokladnie tetra. Znam rany na pupie az do krwistego miesa
. Jest jeszcze fenomenalny triderm ale to na recepte i ze sterydem jak juz nic rady nie daje. Edit: wczoraj minęło nam 7 lat razem. Łukasz pod moją nieobecnosc się uzewnetrznial kulinarnie a geniuszem w tej kwestii nie jest . Ale bardzo się staral i choć perfect nie było to było smaczne (skladnik po skladniku sprawdzal czy nie będzie wzdymal :p ).Dziś będę piec nadziewane rogaliki z Alisa a tatus będzie sprzatal. Sprawiedliwosc musi być ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Trele witaminę k podaje się u nas do końca 3 miesiąca życia leży karmieniu naturalnym a d3 powinno sie nawet do 14 roku życia dziecka. My po 4 miesiacach przeslismy na tran. Potem było lato a ta witaminę sie wytwarza gdy jest slonecznie. Kolejnej jesieni dalismy syntetyczna i Alise wysypalo.a po tranie zaczęła wymiotowac. Teraz staramy sie dostarczac w diecie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-26 o 02:29 |
|
|
|
#1318 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i brawa dla Łukasza, no w sumie dla was ![]() Cytat:
Cytat:
a nuż cos ruszy
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsza pobudka Od godziny 23.30
- I dobrze bo juz sie obudziłam cala mokra, wkladki przelane, koszula az do brzucha .. Teraz bym mogla sciagnac z litr mleka, bo ona I tak tyle nie zje .. Dzidzia - orientowałam sie I kupie w Polskim sklepie vit. D3 w ampulkach - Bobik sie to nazywa . Powinno byc na poczatek ? A vitK to musze poczytac, jaka dawke dostala przy narodzinach I na jak dlugo wystarczajaca . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a zdjecie.. Cytat:
![]() mi wczoraj taka galaretka wycłaziła w dużych ilościach ale bez nitek krwi ani bez niczego tylko takie białe coś miała jeszcze w sobie ta galareta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry! tak wyczekuję i wyczekuję tej akcji porodowej że nie wiem, już bym chciała urodzić a tu nic ![]() idę jeszcze powylegiwać się w łóżku, dopóki mogę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Dostałam fajne kozaczki właściwie nie wiem z jakiej okazji.Stwierdził że chce mi coś kupić
Przyjemny geścik.
I to na poważnie 

i dzionek miły
za jutrzejszą imprezę! Kup sobie meliskę i weź ze sobą, jak będą przeginać to poproś o zaparzenie 

Chyba jeszcze nie uświadczyła naprawdę niegrzecznego dziecka! Ona jakaś nowa jest czy co???

Ja się także wpraszam