|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]()
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Powiedzmy że noc przespana
teraz Liwka bawi się z babcia, a ja jadę do sklepu, i potem szybkie sprzatanie, coby poźniej mieć więcej czasu dla siebie, co prawdopodobnie i tak mi się nie uda.A weekend się zaczął to będzie spokój na forum. chyba ze urodzi nas 10 od razu to tłok będzie
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczne brzuszki wklejałyscie wczoraj
![]() Trele ja mam własnie z bobika ![]() Lineczka- swiete słowa:P idz sie wyspac/odpoczac poki mozesz:P Witam ale miałam straszna noc... od 3 siedzimy i ja sie modle zeby mlody zasnal, a on nie wiem o co :P na cycki sie obraził, ciaggnie je, wbija paury, ale ssac nie chce przez to siedzenie nawet nie mam jak sciagnac:/dalam mu mm i on dalej oczy jak piec zloty .......ja wygladam tak a glodna jestem taka ze hej :P wczoraj ino obiad zdarzyłam zjesc..........---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, nadrabiam, nadrabiam ale nie jest łatwo.
Ja mam do porodu 6-8 dni a ani czop nie odchodzi, ani pokarm nie leci...zaczynam poważnie się zastanawiać, że prześpię albo przegapię moment, w którym wszystko się zacznie ![]() Zdjęcia brzuszków śliczne, zdjęcia maluchów jeszcze piękniejsze. Ja niestety mam sporo na głowie, tak szczerze, zaczynam się zachowywać bardzo nieodpowiedzialnie, bo dopuszczam do siebie tyle stresów i nerwów, że szkoda gadać. ( moja rodzinka- i ukochane problemy, elaborat napisać to mało, sagę można napisać o tych problemach w 12 księgach). Nie umiem tego wyłączyć, po prostu nie umiem. Była rozmowa o chrzcinach, też myśleliśmy o świętach ale w końcu doszliśmy do wniosku, że to jest czas kiedy jest gonienie za wszystkim i jeszcze dodatkowo roboty sobie dorabiać...no nie wiem. Teraz planujemy w styczniu na Trzech Króli. Ale jeszcze nie mamy do końca wszystkiego ustalonego. Na odparzenia jakaś lekarka kiedyś kazała moczyć pupę w wywarze rumianku i posypywać mąką i bardzo dużo wietrzyć...na takiej zasadzie, że pupę owijasz tetrą podkładasz ceratkę i często monitorujesz...do przewijania i przebierania...trochę roboty jest ale pomaga. |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Trele Sprawdziłam jaka dawka w bobiku i jest ok.
Powodzenia tym na wylocie i spokojnych dni tym które jeszcze poczekaja. Przed nami ostatnie przygotowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ja dzis spałam jak zabita, ani razu an siku nie wstałam, nie słyszałam jak natalka wołała mame nie wiem o co chodzi ![]() beatko, słuchaj trele tormentiol jest świetny na duże odparzeni ![]() muszę się zbierac, natalke do dziadka, ja do szkoły mam nadzieje że nie zaczne tam rodzić ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
jeśli chodzi o chrzciny - jeżeli rzeczywiście urodze na dniach to chyba zrobimy jeszcze przed świętami, w pierwszej połowie grudnia i będzie z głowy
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) A co do masci to nie ja - pewnie Dzidzia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ja znowu kiepska noc. Moja cora zdecydowala, ze przypomni mi jak to bylo, kiedy budzila sie na jedzenie w nocy. Tej nocy bylo "jedynie" 4 razy. I znowu - siusiu, zabawka gdzies sie zawieruszyla, o 6:20 mleko...jestem taka zmeczona, ze ledwo na oczy patrze. I czuje juz, ze bedzie wysoki cukier, czuje sie fatalnie... |
|
|
|
#1329 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Dziś z TŻtem jadę do Szczecina, to pewnie mój ostatni wypad przed porodem, a muszę załatwić mnóstwo spraw! Cytat:
z okazji 7 rocznicy!Cytat:
Mam nadzieję że dzisiaj da Ci bardziej odpocząć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki
wczorajszy wieczór do Mam już dosyć.. Jadę zaraz do rodziców i tam sobie poleżę cały dzień, przynajmniej nie będę sama.. Buziaki i miłego dnia życzę
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej.
Miki, Antibia, Zwariowane serduszko piękne brzuszki macie Jakoś tak spokojniej na wątku się zrobiło, aż dziwnie :P Ja cały tydzień jakaś w nerwach jestem, nie mogę się uspokoić, dodatkowo co chwila coś jest nie tak. Wczoraj tak mnie w podbrzuszu zaczęło kłuć, aż się zwijałam z bólu, dosłownie paraliżu dostawałam, do tego od wczoraj wydzielina mi się zmieniła na zielonkawą, czasami jak leżę, albo jak wstaję to czuję że mi się mokro bardzo robi, a to właśnie ta gęsto-wodnista zielona wydzielina. Już nie wiem co mam o tym myśleć:/ Myślałam, że te ostatnie tygodnie przejdę spokojnie, a tu nerwy, stres, bóle, niepokój, nie wiadomo co robić ze sobą, zamiast być szczęśliwa i wesoła wyczekiwać spokojnie do terminu
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Śliczne te Wasze maluszki i brzuszki!! Wczoraj poszłam na IP, chciałam aby mi zrobili ktg bo słabo czuję ruchy małej. Od tygodnia nie biorę leków i wydaje mi się, że ona się jakaś taka niemrawa zrobiła. W ciągu dnia mało się rusza, na pewno nie ma 10 ruchów na godzinę. Za to w nocy się uaktywnia. Najpierw położna powiedziała, że za ktg chce 50 zł ale powiedziałam jej,że mam wskazania tzn.że słabo czuje ruchy poza tym jestem w terminie okołoporodowym. W sumie na 5 minut przystawiła mi głowicę do brzucha i trochę uspokoiła. Zauważyłam,że na ostatniej wizycie 17.10 mam wpisane,że mam 3 stopień łożyska, naczytałam się w necie,że to chyba za wcześnie, właściwie miesiąc przed tp... Gin nic nie mówił o tym, wczoraj pytałam położną i powiedziała, że 3 st jest ok na tym etapie. Mimo wszystko się trochę martwię bo wg. mojego gina ktg miałam 17.10 a kolejne o4.11... Dwa i pół tygodnia. Mam pytanie o paciorkowca, niestety wyszedł dodatni Są różne opinie, że niby min. 4 h przed porodem trzeba podać a mój gin mówi,że wystarczy 1 h przed aby dziecko było chronione. Dziewczyny proszę doradzcie co warto kupić do apteczki noworodka? Bo ja niestety będę w dużej mierze sama , Tż ma masę na głowie w pracy i obawiam się, że ciężko byłoby mi na samym początku latać do apteki. Mam nadzieję, że chociaż ten pierwszy tydzień będziemy razem w domu.Mysłałam o: czopki przeciwgorączkowe krople na pleśniawki maść majerankowa na katar coś na kolki (mam gaziki, spirytus, maść na odparzenia, spray z roztworem wody morskiej do noska, fridę, sól fizjologiczną)
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Załączam mój brzucholek oraz furę-nie jest to najpiękniejszy wózek na świecie, gondola jest bardzo nisko ale za to jest super zwrotny i lekki (9 kg stelaż + gondola
Brzuszek z wczoraj czyli 36t4d, waga ok. 69/70 kg, waga wyjściowa 53/54 kg.
Baby on board TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-10-26 o 10:32 |
|
|
|
#1334 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
No właśnie ja inteligentna przyszła mama, zapomniałam kompletnie o apteczce dla maluszka ![]() Cytat:
za śliczny brzuszek,masz bardzo ładną figurę |
|||
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
:h:
Wzięłam się za sprzątanie. Dzisiaj uświadomiłam sobie, że w życiu nie wyrobimy się do porodu. Kuchnie kończy koleś w środę/ czwartek, więc potem bierze się za łązienkę i wc, to dodatkowo z 2 tygodnie. Razem już 3 a do porodu mam 4,5 a jeszcze korytarz. Więc zwracam się do mojego dziecia aby się nie rodził ejszcze...Wczoraj nie dałam rady i musiałam kupic colę, po prostu dostawałam wścieklizny. CHyba musze kupić puszkę i pić kiedy naprawdę nie daję rady.... Cytat:
śliczny jest i pakowny, ale tz z kolega mięli problrm ze skręceniem![]() Wgl gratuluję wszystkich wizyt, tygodni, brzuszków, remontów i wszyyystkiego!! Aksbarg ogólnie ostatnio widziałam ten wózek w innej wersji kolorystycznej i mówię do tż : boziu jaki potworek ale Twój w różu wygląda o niebo lepiej! I naprawdę mi się podoba. Słodki taki---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Zuzziak ja bym zadzwoniła do gina, albo na IP jechała. Podejrzanie mi wygląda zielona wydzielina i to tak dużo... Moze to wody płodowe, tylko tak słabo lecą? |
|
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam narazie chwili ale melduje ze jestem od wczoraj w domu i mam nadzieje, ze tak zostanie. Dzis na kontrole.
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To sa jakies kpiny Co do apteczki- mi nie przychodzi na mysl nic wiecej. DzIDZIA - Najlepszego dla Was. Obyscie tak pociágneli ze sobá jeszcze z 70 lat razem ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się gdzie mam ssawkę do odkurzacza... Jest sama rura. W&&^$^ mnie ten remont... |
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak mały? Pisz nam szybko .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Złość piękności szkodzi ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozecie dopisac- Christian 23.10.2013 godz. 4.09 -2900g, 47 cm wiec malenstwo. I jak przy pierwszym synu walczymy z zoltaczka.
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Aksbarg
wózek bardzo ładny ważne ze spełnia wymagania jakie masz co do wózków i jest nowoczesny a dla mnie to plusco do paciorkowca,tez miałam dodatni wynik, i na godzine przed cc założyli mi mała kroplówkę z antybiotykiem. Więc myślę ze w momencie porodu sn jest zdecydowanie więcej czasu na podanie antybiotyku. Wiec nie denerwuj się bo nie ma czym Normalne ze jesteś zdenerwowana, wszystko to dla nas nowość
|
#1342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby szybko żółtaczka przeszła
|
||
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1345 | ||
|
Raczkowanie
|
De28 gratulacje!!!!
Cytat:
Zuzziak ja bym pojechała na IP jakbym miała zielone upławy, od razu pomyślałabym, że wody płodowe są zabarwione na zielono. Lepiej to sprawdzić niż potem żałować Cytat:
Dziękuję. Co do wózka- jest za niski dla nas, tzn ta gondola jest taka głęboka jak jakaś trumienka i strasznie nisko osadzona, ciężko się dostać do kosza na dole. Spacerówka jest o wiele ładniejsza i jakoś lepiej przemyślana.
Baby on board TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-10-26 o 11:02 |
||
|
|
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry ![]() normalnie nie chce mi się nic, a tu sprzątać trzeba... remont skończony!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
i wózek
|
|||
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
De gratulacje ! Duzo zdrowka dla Malego ! A ty jak sie czujesz ?
![]() Dzien dobry Mamusie Ja dzis cos placzliwa jestem , mam nadzieje ze to tylko hormony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dziś jakiś też dziwny dzień, wszystko mnie drażni jade zaraz na wizyte do endo
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ już mam dość tego ciążowego mózgu i zapominania o wszystkim
musiałam prać w rękach ![]() Ależ tu dziś spokój, naprawdę nikt nie rodzi? Może ktoś się jeszcze skusi przed poniedziałkiem?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

teraz Liwka bawi się z babcia, a ja jadę do sklepu, i potem szybkie sprzatanie, coby poźniej mieć więcej czasu dla siebie, co prawdopodobnie i tak mi się nie uda.
chyba ze urodzi nas 10 od razu to tłok będzie
przez to siedzenie nawet nie mam jak sciagnac:/dalam mu mm i on dalej oczy jak piec zloty .......
nie wiem o co chodzi 
)
KCIUKI DLA ANI 

z okazji 7 rocznicy!

za śliczny brzuszek,masz bardzo ładną figurę
Kazał smarować clotrimazolem, jeśli nie przejdzie to wtedy iść do dermatologa.