Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 12:35   #781
demonyianioly
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Amberella
dla mnie sex drugs... przeszedł bardzo płynnie w ciążę, dużo imprezowaliśmy, byliśmy bardzo towarzyscy i rozrywkowi. Teraz mam tak samo jak Ty, tylko, że jestem sama , bez tż. Ludzie pijani i podpici doprowadzają mnie do szału, nigdy wcześniej tak nie miałam... A już żebym miała ich sama zaprosić i im dolewać zamiast pachnieć w ciepłym szlafroczku to już przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Komentarzy wysłuchuję już teraz, że mamuśka, pieluchy, że koniec życia itd.
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:39   #782
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Znam to!!! Nawet jak synek przyszedł na świat to sie to zmieniło bo ciągle słyszałam "to wpadniemy do was, bo wam tak pewnie będzie wygodniej" No faktycznie super wygodnie jak na 36 m podpici goście chcą posiedzieć, pośmiać się i tak do 1 w nocy. A obok maluch spał. Jak był malutki to hałasy mu nie przeszkadzały, ale wstawał np o 6 rano jak ja do 2 w nocy sprzątałam po gościach Szybko ukruciłam ten proceder. Zapraszamy znajomych ale pojedynczo i na 17 najpóźniej, zeby do 22 było po posiadówce.
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
No i dobrze, że się wyżaliłaś . Nie daj się wmanewrować w żadną imprezę, na którą nie masz ochoty. Niech znajomi znajdą sobie inną "metę" . Niech się przyzwyczajają, że Wasze życie się teraz zmieni i uszanują to.
Napiszę Ci jeszcze, że r ozumiem Cię doskonale. Moi znajomi zapowiedzieli się, że zgodnie z tradycją wpadną do nas na domówkę na Sylwestra Mąż uświadomił im, że chyba jednak już nie pora na to i czasy szalonych imprezek u nas (zawsze u nas) to już historia. Ja dodałam, że jak będę jeszcze w dwupaku to będę leżeć w piżamie przed TV i sapać, a jak mi się zachce to pójdę spać, nie czekając na północ. Mam wrażenie, że jednak nie dotarł do nich sens naszych słów i czeka nas jeszcze jedna rozmowa. Oczywiście niezbyt miła. Też nie wyobrażam sobie w 9 m-cu zwłaszcza, szykować imprezy, usługiwać jak gospodyni, patrzeć na pijackie harce i sprzątać po wszystkim. Ehhh... Mam wrażenie, że grono znajomych nam się zmniejszy i popularne będą komentarze o nas, że nieźle nam odwaliło po pojawieniu się dziecka. Dobrze, że jednak większość znajomych ma potomstwo i rozumie, że czas "sex, drugs i rock&roll" już się skończył .
No właśnie. Widzę, że nie tylko u mnie tak jest. Najbardziej wkurzało mnie też gadanie znajomych, że u nich ciężko się spotkać, bo mają małe mieszkania i nie ma miejsca.. Nosz kuźwa, my mamy tylko 62m, więc to też nie są apartamenty królewskie, a poza tym i tak zawsze siedzimy w salonie, który jest mniejszy, niż niejedna kawalerka więc tłumaczenie, że ktoś tam mam mało miejsca jest dla mnie totalną bzdurą... chodzi tylko i wyłącznie o wygodę, bo wiadomo, każdy sobie wyjdzie o której chce i ma to w doopie, a ja się muszę użerać z dobitkami, no a potem ogarnięcie tego wszystkiego, pozmywanie podłóg, gdzie zawsze coś jest narozlewane....
Nie chce mi się już takich imprez, a najbardziej przykre jest to, że najbardziej komentują to osoby, które nigdy u siebie imprez nie robią..

Też tak czuję , że grono znajomych nam się troszkę zweryfikuje i bardzo dobrze, bo jak mam mieć 30 znajomych tylko od imprez , to wole 6 czy 8, ale takich naprawdę sprawdzonych..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a kto Cię zmusi do robienia imprezy? Nie ma i już- nie masz ochoty na zapraszanie 30 osób i koniec- jak ktoś chce to niech u siebie zrobi imprezę na tyle osób. Najwygodniej jest iśc do kogoś bo sprzątać potem nie trzeba ale bez przesady żeby wymagać od ciężarnej balu ?!
No właśnie powiedziałam kiedyś wszystkim przy okazji jakiegoś spotkania, że u nas już imprez nie będzie, ale niektórzy nie zrozumieli...
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:46   #783
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wszystkie jednak przyznają, że biust już nie ten sam, więc to chyba każdą z nas czeka.

To ja się wyłamię i powiem,że ten sam.
Chociaż szczerze to liczyłam,że będzie większy...

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Gosia- wczoraj nie było mnie na wizażu , to życzę dzisiaj, Spóźnione ale szczere : wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy. I kolejnych wiele szczęśliwych lat spędzonych razem.
Co do kolczyków , śliczne po prostu .
.
Dziękuję

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Amberella
dla mnie sex drugs... przeszedł bardzo płynnie w ciążę, dużo imprezowaliśmy, byliśmy bardzo towarzyscy i rozrywkowi. Teraz mam tak samo jak Ty, tylko, że jestem sama , bez tż. Ludzie pijani i podpici doprowadzają mnie do szału, nigdy wcześniej tak nie miałam... A już żebym miała ich sama zaprosić i im dolewać zamiast pachnieć w ciepłym szlafroczku to już przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Komentarzy wysłuchuję już teraz, że mamuśka, pieluchy, że koniec życia itd.

I tak większość ludzi prędzej czy później czekają zupki,kupki i wyrzynające się ząbki. A bycie matką wcale nie musi tak bardzo ograniczać jakby się z pozoru wydawało.
Poza tym ile można imprezować? Podstarzała bezdzietna 40-stka latająca z imprezy na imprezę,żyjąca "pełnią życia" wygląda już żałośnie.
A kobieta która jest matką,ale oprócz tego nie zatraciła też siebie,może sobie pozwolić też na wyjście na imprezę,bo przecież wszystko jest dla ludzi,także dla matek. Tyle,że ci wieczni imprezowicze wracają do domu w którym co najwyżej może ich kac tam zastać,w tym pustym domu,a gdy ty wrócisz z imprezy będzie na ciebie czekał ktoś jeszcze
Stary 2013-10-26, 12:56   #784
demonyianioly
Rozeznanie

gosia261282
Masz 100 % racji. Ludzie w takim wieku wyglądają śmiesznie i groteskowo, udając nastolatków. Ja miałam plan poczekać jeszcze kilka lat, 3-4, nie mam magistra zrobionego, a nie wiem czy będzie mnie stać od przyszłego roku. Mikuś pewnie pochłonie morze pieniążków. Nie mniej jednak taki słodki śliczny dzidziuś <3 nie mogę się doczekać, aż go zobaczę, poznam się z nim, przytulę.
Tak jak mówisz, posiadanie dziecka nie musi oznaczać siedzenia w domu non stop. Zawsze gdzieś można wyskoczyć, a życie jest bogatsze z tą małą istotą wśród nas
Stary 2013-10-26, 13:00   #785
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Amberella
Też tak mam, a co najważniejsze - mam już swoje lata, więc chyba po prostu wyrosłam z takich imprez i dojrzałam do kolejnego etapu życia jakim jest macierzyństwo. I te komentarze, że "zobaczycie, skończy Wam się..." itp. strasznie mnie wku...ją, bo czuję raczej, że nam się coś zacznie . I jestem tym podekscytowana.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
No właśnie. Widzę, że nie tylko u mnie tak jest. Najbardziej wkurzało mnie też gadanie znajomych, że u nich ciężko się spotkać, bo mają małe mieszkania i nie ma miejsca.. Nosz kuźwa, my mamy tylko 62m, więc to też nie są apartamenty królewskie, a poza tym i tak zawsze siedzimy w salonie, który jest mniejszy, niż niejedna kawalerka więc tłumaczenie, że ktoś tam mam mało miejsca jest dla mnie totalną bzdurą... chodzi tylko i wyłącznie o wygodę, bo wiadomo, każdy sobie wyjdzie o której chce i ma to w doopie, a ja się muszę użerać z dobitkami, no a potem ogarnięcie tego wszystkiego, pozmywanie podłóg, gdzie zawsze coś jest narozlewane....
Nie chce mi się już takich imprez, a najbardziej przykre jest to, że najbardziej komentują to osoby, które nigdy u siebie imprez nie robią..

Też tak czuję , że grono znajomych nam się troszkę zweryfikuje i bardzo dobrze, bo jak mam mieć 30 znajomych tylko od imprez , to wole 6 czy 8, ale takich naprawdę sprawdzonych..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

No właśnie powiedziałam kiedyś wszystkim przy okazji jakiegoś spotkania, że u nas już imprez nie będzie, ale niektórzy nie zrozumieli...
Jakbym czytała o sobie, nawet metraż mieszkania mam ten sam i dość mały salon.
Co do pogrubionego to święta racja .
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O proszę, czyli i tu jest nadzieja .

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Poza tym ile można imprezować? Podstarzała bezdzietna 40-stka latająca z imprezy na imprezę,żyjąca "pełnią życia" wygląda już żałośnie.
A kobieta która jest matką,ale oprócz tego nie zatraciła też siebie,może sobie pozwolić też na wyjście na imprezę,bo przecież wszystko jest dla ludzi,także dla matek. Tyle,że ci wieczni imprezowicze wracają do domu w którym co najwyżej może ich kac tam zastać,w tym pustym domu,a gdy ty wrócisz z imprezy będzie na ciebie czekał ktoś jeszcze
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:05   #786
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Amen klask i:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Też tak mam, a co najważniejsze - mam już swoje lata, więc chyba po prostu wyrosłam z takich imprez i dojrzałam do kolejnego etapu życia jakim jest macierzyństwo. I te komentarze, że "zobaczycie, skończy Wam się..." itp. strasznie mnie wku...ją, bo czuję raczej, że nam się coś zacznie . I jestem tym podekscytowana.
Mam identyczne podejście
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:12   #787
milka-pilka
Zakorzenienie

Co do imprez (wydaje mi się, że jestem w wątku najstarsza ) to ja już od kilku lat przestałam totalnie balować, bo najzwyczajniej mi się znudziło. Oczywiście łażę czasem na imprezy (w ciąży mniej, bo mi się nie chce), ale bardziej cenię sobie jakieś wyjątkowe wyjścia (koncerty, kino, teatr) Może jestem już nieco zblazowana, wiele w życiu imprezowałam, wiele widziałam i przeżyłam, i teraz cenię sobie spokój i własny rozwój. Mój TZ też już trochę narzeka, jak go koledzy wyciągają, bo wypije 2-3 drinki i na drugi dzień źle się czuje. Organizm nie ten sam co 20 lat temu .
Moi znajomi w sumie chyba wszyscy mają dzieci, ja jestem jedną z ostatnich więc teraz będą grupowe spacerki i kinderbale

Perfuzja, dasz radę tylko spokojnie Powolutku wszystko sobie poukładasz Fajnie, że już będziecie w swoim domku.

Cytat:
Ja liczę, że mój będzie większy Z natury mam mały biust, a teraz troszkę mi urósł i jest idealny
Co do rozstępów to ja na udach mam już jakieś stare, chyba z okresu dojrzewania ale nie pamiętam kiedy się zrobiły, więc spodziewam się tego, że mogą pojawić się nowe. Na razie nic się nie pojawiło, ale mi już bliżej do 40-stki więc jakoś akceptuję zmiany w swoim ciele. Będę je lubić nawet jeśli troszkę oklapnie
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:20   #788
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Znam to!!! Nawet jak synek przyszedł na świat to sie to zmieniło bo ciągle słyszałam "to wpadniemy do was, bo wam tak pewnie będzie wygodniej" No faktycznie super wygodnie jak na 36 m podpici goście chcą posiedzieć, pośmiać się i tak do 1 w nocy. A obok maluch spał. Jak był malutki to hałasy mu nie przeszkadzały, ale wstawał np o 6 rano jak ja do 2 w nocy sprzątałam po gościach Szybko ukruciłam ten proceder. Zapraszamy znajomych ale pojedynczo i na 17 najpóźniej, zeby do 22 było po posiadówce.
mi sie niestety też tak trafiło, że długo byłam jedyna z "wolnym" mieszkaniem (tzn bez rodziców i w miarę dostępnym), tylko że z kolei pracowałam w wekendy i po imprezach w wekend (bo z kolei reszta towarzystwa pracowała pon-pt i tylko wtedy udawało nam się zebrać w miarę wszystkim) szłam rano do pracy, albo byłam po pracy padnięta. i nie raz były plany, żeby się spotkać ok 17-18, żeby posiedzieć maks do północy, ale mi się księżniczki spóźniały, a potem impreza się przeciągała, bo "tak fajnie się siedzi" i aluzje nic nie dawały.
teraz się przeprowadziliśmy i już w ogóle imprezy się niemal skończyły po kilku akcjach (długo gadać) i wyszło na to, że jeszcze przed ciążą trochę poluzowałam kontakty. plan był taki, żeby po przeprowadzce zrobić parapetówę dla wszystkich i chyba jeszcze to bym chciała (byle się udało przeprowadzić), ale potem średnio to widzę
fakt, że do męża pewnie będę dalej przychodzili koledzy na mecze, ale przyznam się Wam, że z nimi mniejszy problem, nawet jeśli po meczu zostają na kilka głębszych lub płytszych, niż z moimi znajomymi (przede wszystkim jeśli chodzi o mentalność ale też organizację- byle dojście do lodówki nie było zagrodzone, to jest dobrze, a coś więcej poza chleb ze smalcem i czipsy nie jest mile widziane )
no a jak pojawi się maleństwo, to już w ogóle będzie wszystko pod nie (ale fakt, że zakładam w takim momencie wyjście do innego pokoju a nie totalnie pusty dom
ale fakt, że mi teraz trochę się samotnie zrobiło, ale nawet jak zapraszałam kogoś "na godzinkę" to się z tego posiadówa zrobiła i już odechciało mi się odwiedzin nie mówię, że wszystkich, ale jednak miałam kilka takich sytuacji i jednak już widzę, że dziecko mnie zmieniło, więc co będzie później?

to się też trochę pożaliłam, ogólnie kiepski dziś mam humor (na szczęście mężowi przeszło i wspiera)
Stary 2013-10-26, 13:21   #789
lejdi_aga13
Rozeznanie

hello jutro zaczynam 26tydzien

dziewczyny jak to jest?Cytałam,ze 7miesiac jest od 27tygodnia a wg harczewskiego to jest

„długość ciąży” od miesiączki
175 dni
25 tygodni
6 miesięcy, 1 tygodni
czyli niby jestem od tygodnia w 7 miesiacu? Sama nie wiem

gosia najlepszego:jupi :
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:22   #790
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U Was też tak słonecznie???
Nadrobię Was później bo teraz zabieram się za sernik dyniowy - od tygodnia za mną chodzi. Mam nadzieję że wyjdzie tak jak chce
sernik dyniowy? podziel się proszę przepisem! jestem taką fanką dyni!!!
Stary 2013-10-26, 13:31   #791
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Oszczędziłam mojemu tego widoku i zawołałam go do gabinetu dopiero jak gin powiedział, że od teraz mam USG przez brzuch.
Mojemu mężowi w ogóle została oszczędzona ta 'trauma,' bo od pierwszego razu (9tc) miałam USG przez brzuch.

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Moja mama, jak tylko napomknę o czymś co mnie aktualnie boli, od razu mówi "nie jęcz, nie ty pierwsza, nie ostatnia"
Właśnie, dziś boli mnie naddupie
Nie no, świetny tekst. Od razu powinno nam być lepiej.

Cytat:
Położne powtarzają, że kluczem jest utrzymanie ścięgień podtrzymujących biust w dobrej kondycji, czyli trzeba się zaopatrzyć w dobry stanik. Podobno da się uniknąć efektu 'pępek między piersiami.'

Uciekam na ostatnie zajęcia w SR. Dziś będzie mało przyjemnie - o komplikacjach w czasie porodu, czyli o tym, czego panicznie się boję.
Stary 2013-10-26, 13:46   #792
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Hej dziewczyny,

Właśnie posprzątałam całe mieszkanie i na sam koniec wylałam całe wiadro wody z płynem, bo się o nie potknęłam Człowiek już jakiś niegramotny jest.....

Właśnie mi się lekko ciśnienie podniosło, bo od wczoraj mamy tel. od kilku znajomych, co tam w sobotę robimy, z aluzją, że może jakaś imprezka u nas itp... Kuźwa już kiedyś im wszystkim powiedziałam, że czasy imprez na 20-30 osób się u nas zakończyły, poza tym każdy ma mieszkanie i może zaprosić do siebie, ale jakoś ciężko to wszystkim zrozumieć....
Najbardziej mnie wkurza to, że zawsze to my organizowaliśmy jakieś spotkania u nas, a nikt raczej nie kwapił się, żeby zaprosić do siebie. Kurna ostatnią rzeczą na jaką mam teraz ochotę jest siedzenie z bandą pijanych osób, a potem dodatkowo sprzątanie po nich

To się wyżaliłam...
Rozumiem Cię całkowicie
Też nie mam ochoty na zapraszanie i zabawianie gości...a potem jeszcze sprzątanie po imprezie.....oooo nieeee
Ciąża to czas dla mnie i maleństwa i zamierzam go spożytkować na relaksie....nic na siłę

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U Was też tak słonecznie???
Nadrobię Was później bo teraz zabieram się za sernik dyniowy - od tygodnia za mną chodzi. Mam nadzieję że wyjdzie tak jak chce
U mnie czarne chmury i deszcz.....ale nie przeszkadza mi to
Mniam może być pyszny twój serniczek

Ja właśnie wstawiłam do piekarnika "kruszon" i muszę skończyć roladę ze śmietaną i borówką
Chłopaki dzielnie pracują przy remoncie, coś się im należy do kawki popołudniowej

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Amberella
Na wszystko w życiu przychodzi czas
Jeszcze będą Ci zazdrościć maleństwa, i szybko się sami zdecydują na pieluchy
Współczuję braku Tż, mój mąż ciągle w trasie i mam go zazwyczaj tylko weekendami więc rozumiem Cię doskonale
Stary 2013-10-26, 13:51   #793
ejani
Zadomowienie

nie przebiję Waszych zbiorów, ale wrzucę i co ja dostałam ostatnio (jak się chwaliłam).
przy okazji mam pytanko do doświadczonych mamuś, co dokładnie jest na dwóch pierwszych zdjęciach? to pierwsze to jakieś pieluchy wielorazowe, czy ich część? a to drugie to wiem, że do okrywania dziecka, ale jak to się nazywa?
kolejność to dzieci, koszule do szpitala i zwykłe ubranka ciążowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1909.jpg (63,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1914.jpg (47,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1916.jpg (41,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1913.jpg (59,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1915.jpg (62,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1910.jpg (71,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1908.jpg (95,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1912.jpg (35,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1911.jpg (82,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-10-26, 13:55   #794
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Zobacz na filmie to, co niewidzialne gołym okiem.
źródło: Discovery Channel,
program „Ciekawość”

http://dzieci.pl/kat,132642,title,Zm...uticaid=6118c5

Super wizualizacje - polecam
Oooo to elegancko. Dzięki za informację
Selena, jak się miewasz? Co Ci powiedział gin na temat Twojego cukru? Mam nadzieję, że psychicznie się jakoś trzymasz?
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z Lublina
wybiera się któraś do SR? i ewentualnie gdzie?
Ja wprawdzie nie wybieram się do SR, bo mam mieć cc, ale dobra opinię ma SR, którą prowadzą położne ze Staszica, m. in. Teresa Chmiel, moja koleżanka rodziła pod opieką tej kobitki dwie córeczki, podobno babka jest świetna w swoim fachu.
Cytat:
Moi znajomi zapowiedzieli się, że zgodnie z tradycją wpadną do nas na domówkę na Sylwestra Mąż uświadomił im, że chyba jednak już nie pora na to i czasy szalonych imprezek u nas (zawsze u nas) to już historia. Ja dodałam, że jak będę jeszcze w dwupaku to będę leżeć w piżamie przed TV i sapać, a jak mi się zachce to pójdę spać, nie czekając na północ. Mam wrażenie, że jednak nie dotarł do nich sens naszych słów i czeka nas jeszcze jedna rozmowa. Oczywiście niezbyt miła.
U nas ten sam problem z Sylwestrem, od 4 lat przyjeżdżają do nas znajomi (nie powiem, są w porządku) i w tym roku chyba też liczyli na to, ale ja już zapowiedziałam, że się wypisuję z tego interesu, już widzę swoją energię na 12 dni przed tp (albo tuż po cc)... I mam wrażenie, że lekka uraza została... A sami mają dziecko i ona też rodziła w styczniu, więc powinna rozumieć o czym mówię?!
Cytat:
Tyle,że ci wieczni imprezowicze wracają do domu w którym co najwyżej może ich kac tam zastać,w tym pustym domu,a gdy ty wrócisz z imprezy będzie na ciebie czekał ktoś jeszcze
Pięknie powiedziane!
Cytat:
Ja szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam wybitnie imprezowa (no, może między 16, a 19 rokiem życia, ale też bez obsesji), na szczęście tż podobnie. Oboje lepiej czujemy się w domu, na własnych śmieciach, a jeśli już impreza u kogoś, to w małym gronie i nie do rana, dla nas obojga spanie "u kogoś" po imprezie (niekoniecznie mocno zakrapianej, chodzi raczej o dojazd do domu, żeby nikt nie był pokrzywdzony, bo mieszkamy za miastem) jest nie do przyjęcia. I dlatego z zasady nie imprezujemy... No cóż, takie z nas odyńce-samotniki...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:55   #795
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Położne powtarzają, że kluczem jest utrzymanie ścięgień podtrzymujących biust w dobrej kondycji, czyli trzeba się zaopatrzyć w dobry stanik. Podobno da się uniknąć efektu 'pępek między piersiami.'

Z moimi mini cyckami to byłby wyczyn
Stary 2013-10-26, 14:02   #796
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Z moimi mini cyckami to byłby wyczyn
poczekamy, zobaczymy
Stary 2013-10-26, 14:02   #797
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
przy okazji mam pytanko do doświadczonych mamuś, co dokładnie jest na dwóch pierwszych zdjęciach? to pierwsze to jakieś pieluchy wielorazowe, czy ich część? a to drugie to wiem, że do okrywania dziecka, ale jak to się nazywa?

Na temat pieluch wielorazowych nie mam pojęcia,bo nie używałam.
To białe to jakiś otulaczek,a to drugie kocyk.
Stary 2013-10-26, 14:09   #798
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Na temat pieluch wielorazowych nie mam pojęcia,bo nie używałam.
To białe to jakiś otulaczek,a to drugie kocyk.
tak, chodziło mi o ten jakiś otulaczek- dziwi mnie, że ma taki kapturek na główkę, ale chyba na po kąpieli to za ciepły

a kocyk rozpoznałam (i skarpetki też, to są zdjęcia grupowe, żeby wiedzieć, co komu oddać) )
Stary 2013-10-26, 14:13   #799
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
nie przebiję Waszych zbiorów, ale wrzucę i co ja dostałam ostatnio (jak się chwaliłam).
kolejność to dzieci, koszule do szpitala i zwykłe ubranka ciążowe
No niezłe zbiory
A mi to pierwsze zdjęcie przypomina gatki siateczkowe
Stary 2013-10-26, 14:16   #800
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Tajeczka, ja teraz mieszkam w Świdniku, ale myślałam o SR w Lublinie, bo zależy mi na trybie weekendowym. Dobre opinie ma SR Lidii Ruty, tam jest opcja jednego weekendu, ale nie wiem czy to nie za duży natłok informacji na raz? Jeśli znajdziesz info o innych weekendowych szkołach to daj znać, proszę, bo nie wszystkie się ogłaszają w necie. Ja słyszałam dobre opinie o SR przy szpitalu na Staszica i o SR na Racławickich - tam prowadzi zajęcia jakaś emerytowana położna starej daty, podobno ma ogromną wiedzę.
jeśli finanse mi pozwolą to poważnie myślę o szkole na Staszica. ostatnio nawet zbiegiem okoliczności jak nawinął się na wizycie temat to własnie gin dał mi wizytówkę z namiarem na jedną z prowadzących położnych. dodam, że akurat jej nazwisko znam, bo koleżanka trafiła na nią kilka lat temu na porodówce, a że do żadnej SR nie chodziła ani nic to miała pieniążki w garści (była naszykowana na wszystko). położna nie wzięła kasy, a koleżanka opiekę miała taką, że do tej pory słyszę ochy i achy na jej temat

Cytat:
A mąż to bystrzak jest. Do mojego chyba jeszcze nie dotarło, że NAPRAWDĘ będziemy mieli dziecko.
mój ostatnio stwierdził, że on jest facetem i wzrokowcem. on poczuje, że ma dziecko jak zobaczy różowego bobasa.
ale ja tak się zastanawiam- ten różowy bobas to chyba nie szybko małe dzieci po porodzie kojarzą mi się prędzej z kolorem bordo ciekawe co on na to .

Cytat:
Hej dziewczyny,

Właśnie mi się lekko ciśnienie podniosło, bo od wczoraj mamy tel. od kilku znajomych, co tam w sobotę robimy, z aluzją, że może jakaś imprezka u nas itp... Kuźwa już kiedyś im wszystkim powiedziałam, że czasy imprez na 20-30 osób się u nas zakończyły, poza tym każdy ma mieszkanie i może zaprosić do siebie, ale jakoś ciężko to wszystkim zrozumieć....
Najbardziej mnie wkurza to, że zawsze to my organizowaliśmy jakieś spotkania u nas, a nikt raczej nie kwapił się, żeby zaprosić do siebie. Kurna ostatnią rzeczą na jaką mam teraz ochotę jest siedzenie z bandą pijanych osób, a potem dodatkowo sprzątanie po nich
u nas na blisko 4 lata mieszkania razem wszystkie andrzejki, sylwestry i inne posiadówki się odbywały. i zawsze każdy się zapowiadał, że pomoże a koniec końców sama stałam cały dzień przy garach w tym roku planuję sylwestra we dwoje - ostatni taki w zasadzie zobaczymy co nam z tego wyjdzie. znający życie i tak skończy się na czymś większym

w ogóle wg listy na pierwszej stronie zaczynam dzisiaj 7 miesiąc/ 3 trymestr to można powiedzieć ostatnia prosta.
i wcale nie zaczyna się dobrze- plecy w nocy dokuczały, a jako że na kolację zjadłam płatki kukurydziane z mlekiem ( i to w zawrotnej ilości mieszczącej się w małym kubeczku ) to pół nocy męczyło mnie coś na kształ zgago-mdłości. do wc też biegałam częściej niż zwykle. oby to był jednorazowy wybryk mojego organizmu, bo na dłuższą metę będzie to bardzo męczące
Stary 2013-10-26, 14:19   #801
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Sms Od Em my :
Na szczęście nadal jestem w dwupaku . Nie wiem kiedy wyjdę ale skurcze nie są już bolesne i regularne -leki je wyciszają .Chyba Dorotka uznała , że u mamy najlepiej . Przesyłam pozdrowienia

Czyli wychodzi na To , że sytuacja opanowana Cieszę się bardzo , że z Em mą już lepiej
U nas dziś pracowity dzień , piękna pogoda więc wypoczywam na dworze póki słoneczko jeszcze jest

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2013-10-26 o 14:22
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:27   #802
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No niezłe zbiory
A mi to pierwsze zdjęcie przypomina gatki siateczkowe
no właśnie, jak były zwinięte też tak podejrzewałam, tylko ten kształt... myślałam najpierw, że to jakieś ekologiczne wielorazowe podkłady poporodowe, ale to przecież zaraz by przemokło, dlatego podejrzewam, że to coś do pieluch dla dziecka... jak nie rozwikłam tej zagadki, to się spytam, tylko nie chcialam wyjść na totalnego laika

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Sms Od Em my :
Na szczęście nadal jestem w dwupaku . Nie wiem kiedy wyjdę ale skurcze nie są już bolesne i regularne -leki je wyciszają .Chyba Dorotka uznała , że u mamy najlepiej . Przesyłam pozdrowienia

Czyli wychodzi na To , że sytuacja opanowana Cieszę się bardzo , że z Em mą już lepiej
U nas dziś pracowity dzień , piękna pogoda więc wypoczywam na dworze póki słoneczko jeszcze jest
uff, to dobra wiadomość, brawo
Stary 2013-10-26, 14:32   #803
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Ja szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam wybitnie imprezowa (no, może między 16, a 19 rokiem życia, ale też bez obsesji), na szczęście tż podobnie. Oboje lepiej czujemy się w domu, na własnych śmieciach, a jeśli już impreza u kogoś, to w małym gronie i nie do rana, dla nas obojga spanie "u kogoś" po imprezie (niekoniecznie mocno zakrapianej, chodzi raczej o dojazd do domu, żeby nikt nie był pokrzywdzony, bo mieszkamy za miastem) jest nie do przyjęcia. I dlatego z zasady nie imprezujemy... No cóż, takie z nas odyńce-samotniki...
Mi się w pewnym momencie włączył taki hulaszczy tryb życia i razem z tż dawaliśmy czadu włócząc się po klubach (nigdy dyskotekach), koncertach lub balując we własnym domu. Od kilku lat stopniowo i zupełnie spontanicznie wyciszamy się i jak mamy mieć imprezę to zawsze domówkę (zwykle u nas ). Szwędanie się po klubach już nas nie bawi, a i też nie chce nam się zwyczajnie. A odkąd wiemy o ciąży to wolimy spędzać wieczory w domu, we dwoje . Spotkania ze znajomymi tak jak Lidka pisała - najlepiej na 17.00, czy 18.00.
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
mój ostatnio stwierdził, że on jest facetem i wzrokowcem. on poczuje, że ma dziecko jak zobaczy różowego bobasa.
ale ja tak się zastanawiam- ten różowy bobas to chyba nie szybko małe dzieci po porodzie kojarzą mi się prędzej z kolorem bordo ciekawe co on na to .
Najpierw przeżyje szok, że to jednak nie róż, a później pokocha nad życie .

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Sms Od Em my :

Dzięki za wieści od Em my. I to za dobre wieści. Odpozdrów ją od nas . Ja też zaraz spadam na dwór - pokorzystam ze słoneczka i kiełbasy z ognicha .

Ejani, całkiem ładną masz już kolekcję

Miłego dnia!
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:34   #804
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Sms Od Em my :

Bardzo się cieszę, bardzo dobra wiadomość
Stary 2013-10-26, 14:35   #805
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
przy okazji mam pytanko do doświadczonych mamuś, co dokładnie jest na dwóch pierwszych zdjęciach?
To pierwsze to super wygodne siateczkowe majtki poporodowe One są tak dziwnie sprasowane, jak je rozłożysz i porozciągasz to ukażą ci się dwie cudowne nogawki

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-10-26 o 14:40
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:42   #806
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
I tak większość ludzi prędzej czy później czekają zupki,kupki i wyrzynające się ząbki. A bycie matką wcale nie musi tak bardzo ograniczać jakby się z pozoru wydawało.
Zgadzam się w 100 % z tym .
Nigdy nie zapomnę jak 2 lata temu koleżance powiedziałam , że wychodzę za mąż a później chcę mieć dziecko .
Koleżanka w moim wieku czyli obecnie 23 lata .
Powiedziała mi wtedy , ze ona chcę się cieszyć pełnią życia imprezy wyjazdy I kiedy ja będę niańczyć "bachora" () To ona wtedy będzie podróżować i się rozwijać zawodowo .
Jak jej powiedziałam , ze mnie imprezy już nie kręcą bo wyrosłam z tego to mnie wyśmiała
Ale ja od zawsze marzyłam szybko założyć rodzinie . Wielkich imprez nie lubię wole spotkanie ze znajomymi w jakimś lokalu na piwie i pizzy ( no teraz soczku ) niż jeździć na jakieś imprezy gdzie jest masa ludzi .
W mojej pracy jest laska młodsza o rok ode mnie i ona żyje imprezami w protektorach zbiorowiskach ludzi gdzie teraz średnia wieku to 14-16 lat ! Chłopaka to nigdy w życiu nie słyszałam , żeby miała a zachowuję się jakby miała dokładnie te 15 lat ! Nawet na skargi chodziła do kierownika bo np. Kolega brzydko powiedział do koleżanki czujecie to ? Dziewczyna 22 lata Współpracować nie potrafi , widzi tylko czubek swojego nosa i sądzi , ze jest za☠☠☠ista I obstawiam , że prędko sobie nikogo nie znajdzie z takim podejściem .

Ja mam 23 lat , od ponad 5 lat jestem w szczęśliwym związku , za 3 miesiące na świat przyjdzie nasz syn i powiem Wam , ze nigdy nie zamieniłabym tego wszystkiego na coś innego . Ani nikomu nie zazdroszczę , że w wieku 23-27 lat sobie jeździ na imprezy .

Moja koleżanka która mnie wyśmiała , ze chcę mieć dziecko i jak się dowiedziała , że jestem w ciąży napisała mi tylko , ze ona jedzie do PARYŻA bo może . No super niech se jedzie . Tylko za kilka lat gdy ona się ocknie i pomyśli , że może by chciała to dziecko to czasem może być za późno . Albo jak jej się uda to wtedy ja Będę sobie szaleć bo będę mieć już duże dzieci A nie w wieku 40 lat będę bawić się w przewijanie pieluch .
Do tego powiedziała mi , że ja w ciąży i po będę zaniedbana i w ogóle na pewno będę wrakiem człowieka
Stary 2013-10-26, 14:53   #807
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Sms Od Em my :

Wspaniała wiadomość Oby Dorotce było jak najdłużej dobrze u mamy
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:56   #808
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Zgadzam się w 100 % z tym .
Nigdy nie zapomnę jak 2 lata temu koleżance powiedziałam , że wychodzę za mąż a później chcę mieć dziecko .
Koleżanka w moim wieku czyli obecnie 23 lata .
Powiedziała mi wtedy , ze ona chcę się cieszyć pełnią życia imprezy wyjazdy I kiedy ja będę niańczyć "bachora" () To ona wtedy będzie podróżować i się rozwijać zawodowo .
Jak jej powiedziałam , ze mnie imprezy już nie kręcą bo wyrosłam z tego to mnie wyśmiała
Ale ja od zawsze marzyłam szybko założyć rodzinie . Wielkich imprez nie lubię wole spotkanie ze znajomymi w jakimś lokalu na piwie i pizzy ( no teraz soczku ) niż jeździć na jakieś imprezy gdzie jest masa ludzi .
W mojej pracy jest laska młodsza o rok ode mnie i ona żyje imprezami w protektorach zbiorowiskach ludzi gdzie teraz średnia wieku to 14-16 lat ! Chłopaka to nigdy w życiu nie słyszałam , żeby miała a zachowuję się jakby miała dokładnie te 15 lat ! Nawet na skargi chodziła do kierownika bo np. Kolega brzydko powiedział do koleżanki czujecie to ? Dziewczyna 22 lata Współpracować nie potrafi , widzi tylko czubek swojego nosa i sądzi , ze jest za☠☠☠ista I obstawiam , że prędko sobie nikogo nie znajdzie z takim podejściem .

Ja mam 23 lat , od ponad 5 lat jestem w szczęśliwym związku , za 3 miesiące na świat przyjdzie nasz syn i powiem Wam , ze nigdy nie zamieniłabym tego wszystkiego na coś innego . Ani nikomu nie zazdroszczę , że w wieku 23-27 lat sobie jeździ na imprezy .

Moja koleżanka która mnie wyśmiała , ze chcę mieć dziecko i jak się dowiedziała , że jestem w ciąży napisała mi tylko , ze ona jedzie do PARYŻA bo może . No super niech se jedzie . Tylko za kilka lat gdy ona się ocknie i pomyśli , że może by chciała to dziecko to czasem może być za późno . Albo jak jej się uda to wtedy ja Będę sobie szaleć bo będę mieć już duże dzieci A nie w wieku 40 lat będę bawić się w przewijanie pieluch .
Do tego powiedziała mi , że ja w ciąży i po będę zaniedbana i w ogóle na pewno będę wrakiem człowieka
Co za podejście do życia....tylko gratulować twojej koleżance tej nieświadomości i tego ze jeszcze nie poczuła tego, ze w życiu najważniejsza jest RODZINA
Napiszę Wam szczerze ze teraz z perspektywy czasu to żałuję ze szybciej nie zdecydowaliśmy się na założenie rodziny(ja mam 28 lat, mąż 31)
Stary 2013-10-26, 14:59   #809
demonyianioly
Rozeznanie

Mi jakoś posiadanie dziecka nie kojarzy się z pozostaniem wrakiem człowieka, wczoraj wieczorem obejrzałam trochę zdjęć i się podłamałam... Nie mniej jednak wrakiem nie mam zamiaru być.

Lolita dużo bym oddała nawet za weekendowy kontakt, bo tak to moja załoga liczy mnie i Mikusia, a powinien być trój-pak
Mam jedną koleżankę, fankę fitness i wyjazdów. Jest młodsza ode mnie (22 lata) i marzy o dzidziusiu.
Komentarze na temat mojego życia często wygłaszają kumple stali samotnicy lub znajome starsze, które mają dzieci. Nie mniej jednak widzę w tym opiniach dużo zgryzoty i ich własnych niepowodzeń. Częste pytania sms: i jak jesteś już poorana rozstępami jak pole traktorem? Pewnie wyglądasz jak balon, co za szkoda...
Stary 2013-10-26, 15:00   #810
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
tak, chodziło mi o ten jakiś otulaczek- dziwi mnie, że ma taki kapturek na główkę, ale chyba na po kąpieli to za ciepły

Nie wygląda jak ręczniczek,raczej takie kocykowate,do spania myślę coś między rożkiem a kocykiem.

Cytat:
Sms Od Em my :
To super,oby już było dobrze cały czas,żeby skurcze byly wyciszone.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości