|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Amberella
dla mnie sex drugs... przeszedł bardzo płynnie w ciążę, dużo imprezowaliśmy, byliśmy bardzo towarzyscy i rozrywkowi. Teraz mam tak samo jak Ty, tylko, że jestem sama , bez tż. Ludzie pijani i podpici doprowadzają mnie do szału, nigdy wcześniej tak nie miałam... A już żebym miała ich sama zaprosić i im dolewać zamiast pachnieć w ciepłym szlafroczku to już przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Komentarzy wysłuchuję już teraz, że mamuśka, pieluchy, że koniec życia itd.
|
#782 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chce mi się już takich imprez, a najbardziej przykre jest to, że najbardziej komentują to osoby, które nigdy u siebie imprez nie robią.. Też tak czuję , że grono znajomych nam się troszkę zweryfikuje i bardzo dobrze, bo jak mam mieć 30 znajomych tylko od imprez , to wole 6 czy 8, ale takich naprawdę sprawdzonych.. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#783 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To ja się wyłamię i powiem,że ten sam. Chociaż szczerze to liczyłam,że będzie większy... Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
I tak większość ludzi prędzej czy później czekają zupki,kupki i wyrzynające się ząbki. A bycie matką wcale nie musi tak bardzo ograniczać jakby się z pozoru wydawało. Poza tym ile można imprezować? Podstarzała bezdzietna 40-stka latająca z imprezy na imprezę,żyjąca "pełnią życia" wygląda już żałośnie. A kobieta która jest matką,ale oprócz tego nie zatraciła też siebie,może sobie pozwolić też na wyjście na imprezę,bo przecież wszystko jest dla ludzi,także dla matek. Tyle,że ci wieczni imprezowicze wracają do domu w którym co najwyżej może ich kac tam zastać,w tym pustym domu,a gdy ty wrócisz z imprezy będzie na ciebie czekał ktoś jeszcze
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
gosia261282
Masz 100 % racji. Ludzie w takim wieku wyglądają śmiesznie i groteskowo, udając nastolatków. Ja miałam plan poczekać jeszcze kilka lat, 3-4, nie mam magistra zrobionego, a nie wiem czy będzie mnie stać od przyszłego roku. Mikuś pewnie pochłonie morze pieniążków. Nie mniej jednak taki słodki śliczny dzidziuś <3 nie mogę się doczekać, aż go zobaczę, poznam się z nim, przytulę. Tak jak mówisz, posiadanie dziecka nie musi oznaczać siedzenia w domu non stop. Zawsze gdzieś można wyskoczyć, a życie jest bogatsze z tą małą istotą wśród nas
|
#785 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I jestem tym podekscytowana.Cytat:
Co do pogrubionego to święta racja Cytat:
.---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do imprez (wydaje mi się, że jestem w wątku najstarsza
) to ja już od kilku lat przestałam totalnie balować, bo najzwyczajniej mi się znudziło. Oczywiście łażę czasem na imprezy (w ciąży mniej, bo mi się nie chce), ale bardziej cenię sobie jakieś wyjątkowe wyjścia (koncerty, kino, teatr) Może jestem już nieco zblazowana, wiele w życiu imprezowałam, wiele widziałam i przeżyłam, i teraz cenię sobie spokój i własny rozwój. Mój TZ też już trochę narzeka, jak go koledzy wyciągają, bo wypije 2-3 drinki i na drugi dzień źle się czuje. Organizm nie ten sam co 20 lat temu .Moi znajomi w sumie chyba wszyscy mają dzieci, ja jestem jedną z ostatnich więc teraz będą grupowe spacerki i kinderbale ![]() Perfuzja, dasz radę tylko spokojnie Powolutku wszystko sobie poukładasz Cytat:
Z natury mam mały biust, a teraz troszkę mi urósł i jest idealny Co do rozstępów to ja na udach mam już jakieś stare, chyba z okresu dojrzewania ale nie pamiętam kiedy się zrobiły, więc spodziewam się tego, że mogą pojawić się nowe. Na razie nic się nie pojawiło, ale mi już bliżej do 40-stki więc jakoś akceptuję zmiany w swoim ciele. Będę je lubić nawet jeśli troszkę oklapnie
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz się przeprowadziliśmy i już w ogóle imprezy się niemal skończyły po kilku akcjach (długo gadać) i wyszło na to, że jeszcze przed ciążą trochę poluzowałam kontakty. plan był taki, żeby po przeprowadzce zrobić parapetówę dla wszystkich i chyba jeszcze to bym chciała (byle się udało przeprowadzić), ale potem średnio to widzę fakt, że do męża pewnie będę dalej przychodzili koledzy na mecze, ale przyznam się Wam, że z nimi mniejszy problem, nawet jeśli po meczu zostają na kilka głębszych lub płytszych, niż z moimi znajomymi (przede wszystkim jeśli chodzi o mentalność ale też organizację- byle dojście do lodówki nie było zagrodzone, to jest dobrze, a coś więcej poza chleb ze smalcem i czipsy nie jest mile widziane )no a jak pojawi się maleństwo, to już w ogóle będzie wszystko pod nie (ale fakt, że zakładam w takim momencie wyjście do innego pokoju a nie totalnie pusty dom ![]() ale fakt, że mi teraz trochę się samotnie zrobiło, ale nawet jak zapraszałam kogoś "na godzinkę" to się z tego posiadówa zrobiła i już odechciało mi się odwiedzin nie mówię, że wszystkich, ale jednak miałam kilka takich sytuacji i jednak już widzę, że dziecko mnie zmieniło, więc co będzie później?to się też trochę pożaliłam, ogólnie kiepski dziś mam humor (na szczęście mężowi przeszło i wspiera)
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
hello
jutro zaczynam 26tydzien ![]() dziewczyny jak to jest?Cytałam,ze 7miesiac jest od 27tygodnia a wg harczewskiego to jest „długość ciąży” od miesiączki 175 dni 25 tygodni 6 miesięcy, 1 tygodni czyli niby jestem od tygodnia w 7 miesiacu? Sama nie wiem gosia najlepszego :jupi :
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#791 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Od razu powinno nam być lepiej.Cytat:
Uciekam na ostatnie zajęcia w SR. Dziś będzie mało przyjemnie - o komplikacjach w czasie porodu, czyli o tym, czego panicznie się boję.
|
|||
|
|
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie mam ochoty na zapraszanie i zabawianie gości...a potem jeszcze sprzątanie po imprezie.....oooo nieeee Ciąża to czas dla mnie i maleństwa i zamierzam go spożytkować na relaksie....nic na siłę ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Mniam może być pyszny twój serniczek ![]() Ja właśnie wstawiłam do piekarnika "kruszon" i muszę skończyć roladę ze śmietaną i borówką ![]() Chłopaki dzielnie pracują przy remoncie, coś się im należy do kawki popołudniowej ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze będą Ci zazdrościć maleństwa, i szybko się sami zdecydują na pieluchy ![]() Współczuję braku Tż, mój mąż ciągle w trasie i mam go zazwyczaj tylko weekendami więc rozumiem Cię doskonale
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
nie przebiję Waszych zbiorów, ale wrzucę i co ja dostałam ostatnio (jak się chwaliłam).
przy okazji mam pytanko do doświadczonych mamuś, co dokładnie jest na dwóch pierwszych zdjęciach? to pierwsze to jakieś pieluchy wielorazowe, czy ich część? a to drugie to wiem, że do okrywania dziecka, ale jak to się nazywa? kolejność to dzieci, koszule do szpitala i zwykłe ubranka ciążowe
|
#794 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie powiedziane! Cytat:
|
|
#795 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z moimi mini cyckami to byłby wyczyn
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
|
#797 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na temat pieluch wielorazowych nie mam pojęcia,bo nie używałam. To białe to jakiś otulaczek,a to drugie kocyk.
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kocyk rozpoznałam (i skarpetki też , to są zdjęcia grupowe, żeby wiedzieć, co komu oddać ) )
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi to pierwsze zdjęcie przypomina gatki siateczkowe
|
|
#800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). położna nie wzięła kasy, a koleżanka opiekę miała taką, że do tej pory słyszę ochy i achy na jej temat ![]() Cytat:
ale ja tak się zastanawiam- ten różowy bobas to chyba nie szybko małe dzieci po porodzie kojarzą mi się prędzej z kolorem bordo Cytat:
w tym roku planuję sylwestra we dwoje - ostatni taki w zasadzie zobaczymy co nam z tego wyjdzie. znający życie i tak skończy się na czymś większym w ogóle wg listy na pierwszej stronie zaczynam dzisiaj 7 miesiąc/ 3 trymestr i wcale nie zaczyna się dobrze- plecy w nocy dokuczały, a jako że na kolację zjadłam płatki kukurydziane z mlekiem ( i to w zawrotnej ilości mieszczącej się w małym kubeczku ) to pół nocy męczyło mnie coś na kształ zgago-mdłości. do wc też biegałam częściej niż zwykle. oby to był jednorazowy wybryk mojego organizmu, bo na dłuższą metę będzie to bardzo męczące
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Sms Od Em my :
Na szczęście nadal jestem w dwupaku . Nie wiem kiedy wyjdę ale skurcze nie są już bolesne i regularne -leki je wyciszają .Chyba Dorotka uznała , że u mamy najlepiej . Przesyłam pozdrowienia Czyli wychodzi na To , że sytuacja opanowana Cieszę się bardzo , że z Em mą już lepiej U nas dziś pracowity dzień , piękna pogoda więc wypoczywam na dworze póki słoneczko jeszcze jest
Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-10-26 o 14:22 |
|
|
|
#802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
#803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Szwędanie się po klubach już nas nie bawi, a i też nie chce nam się zwyczajnie. A odkąd wiemy o ciąży to wolimy spędzać wieczory w domu, we dwoje Cytat:
.---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
. Ja też zaraz spadam na dwór - pokorzystam ze słoneczka i kiełbasy z ognicha .Ejani, całkiem ładną masz już kolekcję ![]() Miłego dnia! |
|||
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
One są tak dziwnie sprasowane, jak je rozłożysz i porozciągasz to ukażą ci się dwie cudowne nogawki
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-10-26 o 14:40 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie zapomnę jak 2 lata temu koleżance powiedziałam , że wychodzę za mąż a później chcę mieć dziecko . Koleżanka w moim wieku czyli obecnie 23 lata . Powiedziała mi wtedy , ze ona chcę się cieszyć pełnią życia imprezy wyjazdy I kiedy ja będę niańczyć "bachora" ( ) To ona wtedy będzie podróżować i się rozwijać zawodowo . Jak jej powiedziałam , ze mnie imprezy już nie kręcą bo wyrosłam z tego to mnie wyśmiała Ale ja od zawsze marzyłam szybko założyć rodzinie . Wielkich imprez nie lubię wole spotkanie ze znajomymi w jakimś lokalu na piwie i pizzy ( no teraz soczku ) niż jeździć na jakieś imprezy gdzie jest masa ludzi . W mojej pracy jest laska młodsza o rok ode mnie i ona żyje imprezami w protektorach zbiorowiskach ludzi gdzie teraz średnia wieku to 14-16 lat ! Chłopaka to nigdy w życiu nie słyszałam , żeby miała a zachowuję się jakby miała dokładnie te 15 lat ! Nawet na skargi chodziła do kierownika bo np. Kolega brzydko powiedział do koleżanki czujecie to ? Dziewczyna 22 lata Współpracować nie potrafi , widzi tylko czubek swojego nosa i sądzi , ze jest za☠☠☠ista Ja mam 23 lat , od ponad 5 lat jestem w szczęśliwym związku , za 3 miesiące na świat przyjdzie nasz syn i powiem Wam , ze nigdy nie zamieniłabym tego wszystkiego na coś innego . Ani nikomu nie zazdroszczę , że w wieku 23-27 lat sobie jeździ na imprezy . Moja koleżanka która mnie wyśmiała , ze chcę mieć dziecko i jak się dowiedziała , że jestem w ciąży napisała mi tylko , ze ona jedzie do PARYŻA bo może . No super niech se jedzie . Tylko za kilka lat gdy ona się ocknie i pomyśli , że może by chciała to dziecko to czasem może być za późno . Albo jak jej się uda to wtedy ja Będę sobie szaleć bo będę mieć już duże dzieci A nie w wieku 40 lat będę bawić się w przewijanie pieluch . Do tego powiedziała mi , że ja w ciąży i po będę zaniedbana i w ogóle na pewno będę wrakiem człowieka |
|
|
|
|
#807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tej nieświadomości i tego ze jeszcze nie poczuła tego, ze w życiu najważniejsza jest RODZINANapiszę Wam szczerze ze teraz z perspektywy czasu to żałuję ze szybciej nie zdecydowaliśmy się na założenie rodziny(ja mam 28 lat, mąż 31)
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Mi jakoś posiadanie dziecka nie kojarzy się z pozostaniem wrakiem człowieka, wczoraj wieczorem obejrzałam trochę zdjęć i się podłamałam... Nie mniej jednak wrakiem nie mam zamiaru być.
Lolita dużo bym oddała nawet za weekendowy kontakt, bo tak to moja załoga liczy mnie i Mikusia, a powinien być trój-pak Mam jedną koleżankę, fankę fitness i wyjazdów. Jest młodsza ode mnie (22 lata) i marzy o dzidziusiu. Komentarze na temat mojego życia często wygłaszają kumple stali samotnicy lub znajome starsze, które mają dzieci. Nie mniej jednak widzę w tym opiniach dużo zgryzoty i ich własnych niepowodzeń. Częste pytania sms: i jak jesteś już poorana rozstępami jak pole traktorem? Pewnie wyglądasz jak balon, co za szkoda...
|
#810 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wygląda jak ręczniczek,raczej takie kocykowate,do spania myślę coś między rożkiem a kocykiem. To super,oby już było dobrze cały czas,żeby skurcze byly wyciszone.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

. Nie daj się wmanewrować w żadną imprezę, na którą nie masz ochoty. Niech znajomi znajdą sobie inną "metę"
. Niech się przyzwyczajają, że Wasze życie się teraz zmieni i uszanują to. 

.

klask i:
ale nie pamiętam kiedy się zrobiły, więc spodziewam się tego, że mogą pojawić się nowe. Na razie nic się nie pojawiło, ale mi już bliżej do 40-stki więc jakoś akceptuję zmiany w swoim ciele. Będę je lubić nawet jeśli troszkę oklapnie 

nie mówię, że wszystkich, ale jednak miałam kilka takich sytuacji i jednak już widzę, że dziecko mnie zmieniło, więc co będzie później?

w tym roku planuję sylwestra we dwoje - ostatni taki w zasadzie
I kiedy ja będę niańczyć "bachora" (