|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Jak grałam na mszy to też się zawsze stresowałam
haha ale my zazwyczaj mieliśmy dwie albo trzy gitary na mszy, raz było tak, że byłam sama z gitarą to już wg stres na maksa![]() Od dziś wracam po przerwie do skrzypokrzywy i zaczynam kurację CP ![]() Ciekawe jak się sprawdzi. A od poniedziałku akcja kozieradka |
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro na głównej Mszy pewnie też i to nowe piosenki z akordami, które ciężko mi złapać grając z paskiem, a żeby usiąść - no cóż, chyba tylko na podłodze
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Edytah uda Ci się napewno zagrać
![]() A mnie od jakiś dwóch tygodni, drżą nogi, pośladki, ręce, a wczoraj obudziło mnie dziwne wiercenie w brzuchu, gdy go dotknęłam to cały drżał, mam dziwne porównanie, jak pralka przy wirowaniu. A od jakiś dwóch miesięcy tak dziwnie mi w brzuchu burczy, wierci, nie wiem jak to nazwać. Nie wiem co mi się dzieje. Miała może któraś z Was podobne objawy? zaraz TŻ do mnie przyjeżdża na motorze i jedziemy gdzieś się przejechać
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-26 o 14:36 |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dzisiaj (a właściwie już wczoraj zaczęłam) dla włosów zrobiłam: -Na noc Vatika na włosy spryskane sokiem z aloesu -dzisiaj rano umyłam szamponem nawilżającym z olejkiem arganowym -odzywka z minerałami z morza martwego Danielle Laroche -odżywka 3w1 w sprayu Scandic Line - serum silikonowe got2b na końce Byłam dziś u mojej fryzjerki podciąć 2cm i powiedziała mi, że widzi ogromną różnicę od ostatniego razu (2 miesiące temu) w dotyku włosy są dużo bardziej miękkie, milsze, gładsze i wyglądają zdrowiej ![]() Baaardzo miło mi się zrobiło aż chce się robić jeszcze więcej, żeby było jeszcze lepiej |
|
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43426177]Bardzo ładne
Dziekuję ![]() Cytat:
![]() Bez zmian.
|
|
#1417 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ale dziś był piękny dzień praktycznie cały dzień spędziłam z dzieckiem na dworze, śmiałam się, że mogło by tak być do Wigilii, w BN śnieg a potem znów najlepiej wiosna tak nie lubię zimy, a już najbardziej tego ubierania się, jeszcze ja to pikuś ale z dzieckiem jest masakra, więcej ubierania niż potem tego spaceru;/a włosowo to dziś byłam zmuszona związać włosy bo ten mój łobuz tak mi wyrywa włosy, że masakra;/ całymi garściami, łysa zostanę przez niego;/ chyba i ja się skuszę na tego Jantara, przydało by mi się coś wcierać w skalp... marteczka- no dziwne masz te objawy, ale to może być po prostu jakiś niedobór magnezu i stąd te drżenia... |
|
|
|
#1419 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak to jest z tym oczyszczaniem włosów? oczyszcza się tylko w pięlęgnacji w której stosujemy silikony, czy też przy naturalnych kosmetykach? ja staram się używać tego i tego, szampon mam bez silikonów i parabenów, ale dziś kupiłam w biedronce zestaw timoetei z różą z jerycha szampon + odżywka za 7,99 w biedronce
a w nich znajdują się silikony itp. i nie wiem czy jeśli zacznę je stosować to powinnam raz na jakiś czas oczyścić włosy np. szamponem barwa?
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja stawiam raczej na szampon bez silikonów. A odzywka moze mieć ich od groma. |
|
|
|
|
#1425 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
Zafarbowałam dzisiaj włosy Garnierem Color Naturals, odcień Jasny blond. Jestem zadowolona, wreszcie pozbyłam się mahoniu. Odrosty pokryte w dodatku kolor wygląda podobnie do mojego naturalnego. Z okazji mojej wielkiej radości wstawiam zdjęcie po zafarbowaniu
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43441524]Dobry wieczór
Zafarbowałam dzisiaj włosy Garnierem Color Naturals, odcień Jasny blond. Jestem zadowolona, wreszcie pozbyłam się mahoniu. Odrosty pokryte w dodatku kolor wygląda podobnie do mojego naturalnego. Z okazji mojej wielkiej radości wstawiam zdjęcie po zafarbowaniu [/QUOTE]Bardzo naturalnie to wyszło
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43441524]Dobry wieczór
Zafarbowałam dzisiaj włosy Garnierem Color Naturals, odcień Jasny blond. Jestem zadowolona, wreszcie pozbyłam się mahoniu. Odrosty pokryte w dodatku kolor wygląda podobnie do mojego naturalnego. Z okazji mojej wielkiej radości wstawiam zdjęcie po zafarbowaniu [/QUOTE]Super to wyszło
|
#1430 |
|
Konto usunięte
|
Muszę kupić ten korzeń rabarbaru ;/ Byłam w 4 zielarskich, 2 w moim miasteczku i 2 w kielcach i nie ma nigdzie ;/ Chcę rozjaśnić włosy o 2 tony właśnie rabarbarem i nałożyć hennę, wtedy może mój kolor będzie jako tako wyglądał.
Wczoraj zrobiłam mieszankę - 2 łyżki wody, łyżka odżywki granat i aloes, łyżka babydream fur mama olejku, troszkę spiruliny i hop na głowę pod folię na 2 godziny. Potem spłukałam, ale nie myłam i poszłam spać dzisiaj umyję włosy babydreamem, nałożę im mieszankę hegronu ze spiruliną
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny w niedzielny poranek
![]() Kurczę....nie mogę znaleźć w rossie tego olejku Babydream fur Mama (albo źle szukam) bo na półce są same Babydream mit Kamilie albo mit M....coś na M, a nie widzę tego fur Mama :-( czy u was w rossie jest on na innych półkach?
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj było:
- olej z awokado na noc - mycie alverdą - maska babci Agafii Chyba dzięki babci Agafii i sesie wypada mi połowa mniej włosów z tego, co jakiś miesiąc temu...
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj u mnie: Olejowanie - dwie łyżki oliwy, łyżeczka oleju arganowego, 200ml soku aloesowego na 4h, ostatnia godzina jeszcze z maską Elseve Total Repair 5; Mycie Facelle; Isana z olejem arganowym; Jedwab na końcówki; |
|
|
|
#1435 |
|
Konto usunięte
|
a ja od dzisiaj piję pokrzywę i robię sobie z niej płukanki
|
|
|
|
#1436 |
|
❤ bee happy ❤
|
Cześć dziewczynki
Mi znowu włosy wypadają ![]() Pewnie po tym farbowaniu i sama nie wiem czy znów zaopatrzyć się w WAXA czy może tą Babuszkę Agafię zakupić.. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Martii=* a którą Agafię masz? I jeszcze pytanko jakieś ziółka może polecacie żeby pić na włosy? Co jest najlepsze?
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2013-10-27 o 10:47 |
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wczoraj byliśmy na imprezie i wyprostowałam włosy (ostatnio całe wyprostowałam na wesele w maju) a i tak źle się z tym czułam choć miałam najniższą możliwą temperaturę i wcześniej "zabezpieczyłam" je jedwabiem GP. Przed włosomaniactwem mogłam nawet kilka razy dziennie prostować wtedy moje spalone już włosy i nic sobie z tego nie robiłam Widzę że wyprostowane włosy sięgają już do zapięcia od stanika
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Naolejowałam włosy oliwą z oliwek, jutro rano je umyję ![]() Cytat:
Poszukaj na półce z żelami pod prysznic lub balsamami
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla długości---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43449459]Dzień dobry Naolejowałam włosy oliwą z oliwek, jutro rano je umyję ![]() Poszukaj na półce z żelami pod prysznic lub balsamami [/QUOTE]ok spróbuję
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

haha ale my zazwyczaj mieliśmy dwie albo trzy gitary na mszy, raz było tak, że byłam sama z gitarą to już wg stres na maksa

jutro na głównej Mszy pewnie też i to nowe piosenki z akordami, które ciężko mi złapać grając z paskiem, a żeby usiąść - no cóż, chyba tylko na podłodze

A spłukuję ją po 5 minutach, a potem nakładam odrobinkę, naprawdę odrobinkę, rozcieram w dłoniach i wgniatam.