![]() |
#4951 | |||
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4952 | ||||
Zadomowienie
|
Bardzo dziekuje za mile przyjecie i wszystkie komplementy dla mojego synka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
My właśnie gadaliśmy z tż. I robimy tak: zbieramy kasę, a po nowym roku decydujemy ostatecznie - albo wynajmujemy mieszkanie, albo zaczynamy budowę. Bo teraz to jest takie zawieszenie, że nie wiadomo co robić.
Bokeh, Szaja ma rację. Jak na studiach spałam w Krk gdzieś u koleżanek, które mieszkają w mieszkaniach, to im zazdrościłam jednego: że zawsze mają ciepłą wodę na kąpanie (no, nie licząc jakichś awarii) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam lubię chodzić na spacery zawsze 2 godzinki nam zejdzie na zabawie w parku itp. Jeszcze teraz jak taka świetna pogoda. Tż nie wie co traci. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Co do ubierania to u nas ostatnio było po 22 stopnie i mały był w bodziaku z długim na to bluza, spodnie dresy i skarpetki. Czapka cienka była ale w słońcu mu sciagnelam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43436233]nie samo mleko
jest takie coś przy utajonym refluksie - treść z zołądka może cofać się tylko trochę, wcale nie do ulewania czy wymiotów, ale właśnie powodować wlewanie się do dróg oddechowych, tam zalega w pęcherzykach płucnych (o ile dobrze pamiętam, zaraz to sprawdzę) i powodować częste infekcje dróg oddechowych - dlatego POWINNO SIĘ (wielkimi, bo nasi lekarze....) zlecić badania w kierunku refluksu u dzieci bardzo często zapadających na różne schorzenia dróg oddechowych czy choćby tylko często na płuca czy oskrzela. I to nie mój wymysł, ja temat grzebałam przy Agatce, proszę: http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html na dole podaję nazwy artykułów, na podstawie których to pisałam i tam też są te informacje, do znalezienia w sieci ![]() ale to tyczy się nie tylko mleka, wszelkich w ogóle płynów po prostu u nas już ok, aczkowiek chyba jakoś ciężko nie było, żadnej agresji na małą nie było tylko napady histerii u Agatki. A z zabawkami - to po prostu argument jeden: sama chcesz się bawić Dorotki zabawkami to dajesz jej też swoje ![]() omg... w sumie żal dzieciaka, ojciec burak ![]() Miałam ci pisać, piękne imię wybraliście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Nawijko, za 300 tys to już spokojnie dom wybudujesz, z palcem w nosie![/QUOTE] tez tak tlumaczymy co do zabawek, ale roznie to bywa ;-) co do histerii to u nas tez sie zdarzaja, niestety. Ja tlumacze to jeszcze reakcja na przedszkole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() To było ponad miesiąc temu, czyli miała 8 miesięcy. Ważyłam ją też niedawno, po tej chorobie, i nadal było tyle samo :/ Cytat:
![]() Cytat:
Domcia je tak: ok. 7.00 - 1oo ml kaszki ok 8:30 kanapkę przed snem ok 10-11 100 ml mleka ok 13 pół dużego słoiczka obiadku ok 15 drugie pół ok 17 100-130 ml mleka albo kaszki ok 19:30 240 ml mleka i ogólnie w międzyczasie jakieś chrupki wpadają, owoce. no i w nocy ostatnio je 3 razy po ok 100 ml mleka Cześć nowa mamo - ślicznego masz synka ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-10-26 o 15:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
Halo
![]() Cały dzień sprzątanieeee Ola ma suche plamy na rękach, ogólnie ta sucha powierzchnia się rozprzestrzenia,macie pomysł co te może być?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- ![]() ![]() To lecę dokończyć sprzątanie a potem nadrobie i Wam pokaże te plamy ![]() Si ju lejter Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
niestety ale z tymi ubezpieczeniami nie jest tak kolorowo. czesto gesto nikogo nie obchodzi, ze Cie zwolnili, bo w umowie jest zapis, ze np, obowiazuje tylko wtedy gdy firma ogłosi upadłosc itp. dlatego trzeba dokł. czytac zanim sie zdecyduje na dodatkowe koszty czyt. ubezpieczenie.
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
u nas dopłaty 21 tys...
![]() nie pisałam Wam chyba, ale Hania miala mega odparzenie, kupiłam rózne rzeczy, smarowałam chyba wszystkim i nic... Poszlismy w koncu do lekarza ona przepisala masc za 8zl robiona w aptece... i co? dwa dni i nie ma prawie śladu!! ![]()
#4961 | |||
Zakorzenienie
|
śliczny jest!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
U mnie niestety chyba historia podobna do Fewciowej po odstawieniu UU w nocy bylo kilka dni poprawy, natomiast ostatnio co noc to gorzej a wczoraj to jz chyba apogeum bylo ![]() Ja nie wiem serio co z tym moim dzieckiem, z czego te problemy ze spanem wynikaja i kiedy sie skoncza ![]() ![]() Co do domow i mieszkan, to powiem Wam, ze ja zawsze o dyzym domu marzylam, z pieknym ogrodem, zrezygnowalismy jednak, bo jak by ńie bylo dom sie raz dwa nie wybuduje, trzeba by bylo gniesc sie jeszcze ze dwa lata. Datego kupilimy mieszkanie, dom budowalibysmy poza miastem bo tu ceny sa zaporowe i koniec koncow nie zaluje, ze jedna sie nie porywalismy na dom. Moze kedys nam sie zachce budowy, ale obecnie uwielbiam nasze "m". |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Szajka-trochę poczytałam to co pisałaś i powiedz mi teraz,jeśli dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy to utrzymuje się on cały czas? Przez cały ten czas dziecko cierpi na brak apetytu? Cały czas taka reakcja na płyny? Wnioskuje że tak-a jeśli tak to u nas by to odpadało. Oskar ma takie napady "zatykania". Czasem podczas zabawy słychać jak głośno przełyka śline i widać że ewidentnie go zatyka. Nie łapie miarowo oddechu wtedy i zaczyna się dusić,do momentu aż ten "korek" nie przejdzie. Potem jest już ok. Nie zdarza się to codziennie-podejrzewam że stwierdzony refluks nie ustępuje w ogóle.
I nie wiem o co chodzi u nas... Była jedna sytuacja kiedy Oskar miał zapalenie oskrzeli,ale wtedy to ewidentnie przyplątało się z choroby. A teraz... Tak po prostu zaczyna się dusić. Masz jakieś podejrzenia co to by mogło być? Nie mam pojęcia w jakim kierunku ewentualnie go badać.
#4965 | |||
Zakorzenienie
|
Ufff, zdążyłam przed końcem wątku.
![]() Podjęłam ważną decyzję. ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym, to siebie i małą obkupiłam dzisiaj na ciuchu za grosze. Jestem strasznie zadowolona. ![]() Śliczny. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Była akcja na wizażu, że można przetestować, ale ja się np nie zgłaszałam, bo były matujące, nie lubię takich. ![]() Cytat:
No i ja mam ten fotelik. Co chcesz wiedzieć? Pytaj. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wow ales zrobila duzo [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43437373]no, do emerytury to MUSICIE, bo z emerytury nie dacie rady ![]() tak ![]() obecnie przytulę, kładę na łóżku, daję smoka, przytulankę, nakrywam kołderką, kładę się obok i gram w coś na komórce :d a mała usypia. A różnie, dzisiaj po reh. zgrzana była, to mimo ciepła dużego miała grube legginsy, grube skarpetki, bodziak z krótkim, bluzkę, kurteczkę przejściową, chustkę pod szyjką, czapkę bawełnianą i opatulona kocem grubym (usnęła). A wczoraj wieczorem wyszłam w tuli, to bodziak z długim, bluza polarkowa ale nie jakaś grubaśna, chustka pod szyjkę, czapeczka bawełniana, legginsy, geterki i 2 pary skarpetek (jednak nóżki wiszące ziębną). Ostatnio w ogóle słońce i ciepło, to bez czapki na dziennym spacerze, i albo polar albo kurteczka przejściówka rozpięta. Raczej pod spodnie nic nie daję (albo pod legginsy), biorę ze sobą geterki i tyle, jak chłodno to je nakładam, ew. kocem nakryję nóżki zamiast getrów gdy mała chce spać. Ja różnie muszę brać, bo np; idziemy po Agu do przedszkola a tam na osiedlu, ono na górze jest, wieje masakrycznie, a schodzimy do nas w dół i przestaje wiać - od razu cieplej jest, różnica spokojnie czasem i 10 stopni odczuwalna. Ale wolę lżej ubrać i mieć getry ze sobą na przykład, bo nie ma problemu z ubieraniem/rozbieraniem. ------------------ Pierwsza reh dzisiaj, no i się dziewczyna odzwyczaiła i ryk ![]() ![]() ![]() A po południu, teściowa dzwoniła, gara na działce robimy ![]() ja tez nie zakladam nic po spodnie zabieram kocyk jakby zmarzla tylko na lapki musze cos teraz jej plaszczyk naciagam a musze jakies rekawiczki cienkie bo jak chlodniej to ma lapki lodowate ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- kurcze dziewczyny to co jam mam zrbic moja Niunka zasypia tylko przy cycu w dzien i w nocy a planuje niedlugo przestac kkarmic chcialabtm zeby tak jak Marsi Leos sama nie chciala juz cyca, wiem, ze przykro wtedy jest ale to tak jakby wola dziecka ze nie chce a nie poczucie, ze ja jej cos zabieram co potrzebuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy z mężem na spacerku. Było fajnie ciepło ale jak zaszło słońce to ziiiimnica się zrobiła. Jutro jedziemy do moich rodziców na obiad.
Widzę że nie ma ruchu dziś ![]()
#4969 |
Zakorzenienie
|
Iffonka, Pola zjada 3-4 butelki mm (licząc noc). Po nocy 30/90 ml, w dzień 150, a na noc zazwyczaj 180 ml.
Ja pierdzielę, myślałam, że jak przyjdę, to tu już nowy wątek będzie śmigał jak bolid F1, a tu proszę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama ostatnio wyhaczyła dla młodej zarąbiste gatki, różowe, ale taki ładny odcień ![]() ![]() Młoda zasnęła przy karmieniu, a chciałam ją jeszcze wykąpać. To wzięłam na kolana, żeby tak delikatnie obudzić, a ona oczka przetarła, wtuliła mi się w ramię i zasnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
black hmmmmmm
![]()
#4973 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43438644]Dziewczyny, w sam raz o naszych dzieciach ![]() http://stylowi. pl/13618437[/QUOTE] dobre ![]() Patrzcie na mojego niejadka! Szok ![]()
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
noooo
![]() Cytat:
![]() Ja piję teraz Lecha Shandy, coś obejrzę w tv i lecę spać, bo pewnie czeka mnie pobudka o 5 ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Chyba mu posmakowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejkuuuuuu jaki on słodki jest ![]() ![]() Hania na noc wypiła 150 ml mleka ![]()
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Moja 280
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
o ja pitole ma spust ![]() ![]()
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich.
Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla ![]() Mężuś na urlopie,cudownie! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Jakby miała to by chyba jeszcze trochę zjadła, ale już więcej w butlę nie wchodzi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- no dziewczyny dawajcie, piszcie, kończmy ten wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.