Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 15:24   #4951
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak
Ale dwoch doradcow, z ktorymi rozmawialismy odradzilo nam czekanie na ten program, bo wielce prawdopodobne, ze po nowym roku wlasnie z powodu tego programu wzrosna ceny.
Podobno tak bylo przy Rodzinie na swoim.
Poza tym doplata to maks 25tys, czyli przy podwyzce mieszkan mozemy wyjsc na 0 i niepotrzebnie bedziemy zwiazani warunkami programu.

Wahamy sie...

Nie wiem jaka macie sytuacje materialna, ale my liczylismy, ze lacznie z rata za kredyt bedziemy placic niewiele wiecej niz obecny koszt wynajmu...

Uff, padam.
Zrobilam obiad, wysprzatalam lazienke, kuchnie i pokoj - czyli cale nasze wielkie mieszkanie :P
Odkad Kubus zaczal pelzac to moge o wiele wiecej zrobic, bo lata za mna
Pewnie niedlugo sie to zmieni i bede musiala miec oczy dookola glowy, ale narazie korzystam z jego uprzejmosci
Hmm jak liczylam dofinansowanie w tym kalkulatorze na stronie o mdm to wychodzila nam doplata ponad 40 tysi.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no tak ale takie nie swoje cały czas....

no niby nie taką zła, ale tż nie dostanie na działalnośc kretydu a to on z nas dwojga zarabia wiecej. Pozatym boje się takiego uwiązania.... a co jak nie będziemy mieć jak zapłacić...
Cytat:
A dlaczego ma nie dostac?
Moja mama tez ma dzialalnosc (od niedawna) i chyba musi miec wystarczajace obroty przez 2 lata i wtedy nie ma problemu. Musielibyscie sie dowiedziec.
Poza tym Twoj zarobek tez sie liczy.
Mozna tez wziac kredyt z kims z rodziny np.

Tez sie boje, ze nie bedzie z czego placic, ale przeciez na wynajmie tez to moze nas spotkac.
po to sa ubezpieczenia kredytow, w razie utraty pracy np.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:31   #4952
velluto
Zadomowienie

Bardzo dziekuje za mile przyjecie i wszystkie komplementy dla mojego synka
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kubuś pełza co prawda musi mieć mobilizację w postaci mojego telefonu albo bączka ale pełza
gratulacje
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Witaj, Wojtuś śliczny!

Czyli Piotrek też nie chce dalej jeść. Wynika z tego, że sporo dzieci nie jest zainteresowanych jedzeniem w tym wieku

Ale piękny domeczek, i wiodoki MARZENIE!

Gdzieś już link dawałam, wkleję jeszcze raz Na prawdę warto, przepyszne było. Tylko trochę więcej mąki dałam bo się lepiło ciasto.
http://mojequlinaria.blogspot.com/20...-estonski.html

Kolejny niejadek

Jesiu co będzie po zmianie czasu

Debrah mam nadzieję że nasze dzieciaczki szybko załapią z jedzeniem, bo ja prawie płaczę jak karmić się staram Misia Dziś oddam pałeczkę mężowi a ja zniknę z kuchni. Może młody sobie myśli, że mam uu i jak nie zje to i tak mu dam, a jak mnie nie będzie to musi coś zjeść? No nie wiem.

Pospaliśmy do 7.30 A mnie tak łepetyna napitala że się chyba skończę. Właśnie Miś ma drzemkę, potem idziemy na spacerek. Muszę mu jakieś jesienne zdjęcia w parku porobić, niech ma pamiątkę póki pogoda za☠☠☠iaszcza! Miłego weekendu!
o zmianie czasu to ja wolę nie myslec
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mialam wczoraj świetlice z maluchami (0-3). ladna pogoda wiec poszlismy sobie na szalony spacer dookola szkoly no i gadka szmatka o doopie maryni...
a byla wsrod dzieciaczkow para rodzenstwa - brat z zerowki albo i mlodszy i siostra z 3 klasy. ten chlopaczek taki slodziak jak laleczka normalnie (z twarzy, taka ma delikatna urode)...
no i rozmowa zeszla na zabawe, zabawki itd. w pewnym momencie ta siostra do mnie - a wie Pani ze Bartek (ten brat) to lubi sie bawic lalkami i inymi dziewczynskimi rzeczami? a wczoraj jak sie ubral w moja sukienke to tata powiedzial ze wyglada jak.. CIOTA!

Myslalam ze tam umre!
luuuudzie co za ojciec...
Cytat:
Napisane przez lkasia Pokaż wiadomość
Mój Tż nigdy nie wychodzi sam na spacerki z Kubą. Trzy razy poszedł sam z nim do swoich rodziców którzy mieszkają 5 minut drogi od nas. Nie wiem o co chodzi ? Wstydzi się czy co ?
My jesteśmy trochę starsi od Was (sporo po 30). Właśnie minęła 8 rocznica naszego ślubu. Długo staraliśmy się o Kubusia. Tym bardziej nie rozumiem jego zachowania bo ja jestem bardzo dumna z naszego synka i chętnie się nim chwalę na prawo i lewo

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Też myślałam że tak będę ale on chyba się nie najada. Budzi się co 2-3 godziny i zwykle nad ranem muszę iść po mm bo nie mam już czym go nakarmić.
my tez sporo po 30, ja rocznik 79 a mąż 77, a Wy? z wozkiem smigamy az milo

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:33   #4953
hje
Zakorzenienie

My właśnie gadaliśmy z tż. I robimy tak: zbieramy kasę, a po nowym roku decydujemy ostatecznie - albo wynajmujemy mieszkanie, albo zaczynamy budowę. Bo teraz to jest takie zawieszenie, że nie wiadomo co robić.

Bokeh
, Szaja ma rację. Jak na studiach spałam w Krk gdzieś u koleżanek, które mieszkają w mieszkaniach, to im zazdrościłam jednego: że zawsze mają ciepłą wodę na kąpanie (no, nie licząc jakichś awarii) No i to co Szaja wymieniła.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:46   #4954
lkasia
Raczkowanie

GG do lkasia

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje za mile przyjecie i wszystkie komplementy dla mojego synka
gratulacje

o zmianie czasu to ja wolę nie myslec

luuuudzie co za ojciec...

my tez sporo po 30, ja rocznik 79 a mąż 77, a Wy? z wozkiem smigamy az milo
My 78/76
Ja tam lubię chodzić na spacery zawsze 2 godzinki nam zejdzie na zabawie w parku itp. Jeszcze teraz jak taka świetna pogoda. Tż nie wie co traci.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Co do ubierania to u nas ostatnio było po 22 stopnie i mały był w bodziaku z długim na to bluza, spodnie dresy i skarpetki. Czapka cienka była ale w słońcu mu sciagnelam.
lkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:46   #4955
velluto
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43436233]nie samo mleko
jest takie coś przy utajonym refluksie - treść z zołądka może cofać się tylko trochę, wcale nie do ulewania czy wymiotów, ale właśnie powodować wlewanie się do dróg oddechowych, tam zalega w pęcherzykach płucnych (o ile dobrze pamiętam, zaraz to sprawdzę) i powodować częste infekcje dróg oddechowych - dlatego POWINNO SIĘ (wielkimi, bo nasi lekarze....) zlecić badania w kierunku refluksu u dzieci bardzo często zapadających na różne schorzenia dróg oddechowych czy choćby tylko często na płuca czy oskrzela. I to nie mój wymysł, ja temat grzebałam przy Agatce, proszę:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html

na dole podaję nazwy artykułów, na podstawie których to pisałam i tam też są te informacje, do znalezienia w sieci

ale to tyczy się nie tylko mleka, wszelkich w ogóle płynów po prostu

u nas już ok, aczkowiek chyba jakoś ciężko nie było, żadnej agresji na małą nie było tylko napady histerii u Agatki. A z zabawkami - to po prostu argument jeden: sama chcesz się bawić Dorotki zabawkami to dajesz jej też swoje i o dziwo daje, chociaż truję jej że nie może malutkich rzeczy, tylko duże, lalkę, duplo, misia, klocki jakieś... i uczę, że jeśli już koniecznie musi się akurat pobawić tym co teraz Dorka, to ma jej w zamian dać inną zabawkę, a nie po prostu zabrać.

omg... w sumie żal dzieciaka, ojciec burak

oby do roku!

Miałam ci pisać, piękne imię wybraliście Tak samo Wojtuś mi się podoba jakbym miała synka to pewnie któreś z tych dwóch.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Nawijko, za 300 tys to już spokojnie dom wybudujesz, z palcem w nosie![/QUOTE]
tez tak tlumaczymy co do zabawek, ale roznie to bywa ;-) co do histerii to u nas tez sie zdarzaja, niestety. Ja tlumacze to jeszcze reakcja na przedszkole

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:48   #4956
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Aleeee mi się dziś chce spać Miałam się zdrzemnąć, ale musiałam włosy ufarbować, bo już świeciłam siwizną

Cytat:
Ile wtedy miala?
To było ponad miesiąc temu, czyli miała 8 miesięcy. Ważyłam ją też niedawno, po tej chorobie, i nadal było tyle samo :/

Cytat:
Oczywiscie TZ juz wymyslil rade - dajmy mu nie jedna, a dwie butle mm po 240ml :/

Kurde, kaszki je ok 210ml, na obiadek ok 240ml, deser 150g, na noc 210ml mm, w miedzyczasie pierdyliard razy uu, gdzie on to miesci?
Dziwi mnie tak niska waga Kubusia, bo jak dla mnie to naprawdę je spore ilości

Cytat:
spoko, u nas tez chudzina
rano kaszka na 150 wody/mleka
obiadek 200
deserek
owocki ze 150
II danie 200
cyc
kaszka na 150 na kolacje
w nocy cyc co chwila :/
i co prawda nie wiem ile wazy teraz bo jest niezwazalny ale jak jeszcze dalo sie go zwazyc to nie przekraczalismy 10 centyla

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

o matko!!!!
Też ładnie wcina.

Domcia je tak:

ok. 7.00 - 1oo ml kaszki
ok 8:30 kanapkę
przed snem ok 10-11 100 ml mleka
ok 13 pół dużego słoiczka obiadku
ok 15 drugie pół
ok 17 100-130 ml mleka albo kaszki
ok 19:30 240 ml mleka

i ogólnie w międzyczasie jakieś chrupki wpadają, owoce.

no i w nocy ostatnio je 3 razy po ok 100 ml mleka

Cytat:
Wojtuś
Cześć nowa mamo - ślicznego masz synka

Cytat:
Kubuś pełza co prawda musi mieć mobilizację w postaci mojego telefonu albo bączka ale pełza

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-10-26 o 15:50
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 15:58   #4957
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hmm jak liczylam dofinansowanie w tym kalkulatorze na stronie o mdm to wychodzila nam doplata ponad 40 tysi.

Ale dla kazdego wojewodztwa sa maksymalne limity: https://analizy.homebroker.pl/news/m...znie-1097.html

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 16:18   #4958
charlizz
Zadomowienie

Halo
Cały dzień sprzątanieeee

Ola ma suche plamy na rękach, ogólnie ta sucha powierzchnia się rozprzestrzenia,macie pomysł co te może być??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

nie mogę wrzucić zdjęcia

To lecę dokończyć sprzątanie a potem nadrobie i Wam pokaże te plamy
Si ju lejter

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 16:18   #4959
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

niestety ale z tymi ubezpieczeniami nie jest tak kolorowo. czesto gesto nikogo nie obchodzi, ze Cie zwolnili, bo w umowie jest zapis, ze np, obowiazuje tylko wtedy gdy firma ogłosi upadłosc itp. dlatego trzeba dokł. czytac zanim sie zdecyduje na dodatkowe koszty czyt. ubezpieczenie.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 16:27   #4960
bokeh
Zakorzenienie

u nas dopłaty 21 tys...

nie pisałam Wam chyba, ale Hania miala mega odparzenie, kupiłam rózne rzeczy, smarowałam chyba wszystkim i nic...
Poszlismy w koncu do lekarza ona przepisala masc za 8zl robiona w aptece... i co? dwa dni i nie ma prawie śladu!! szkoda ze trzeba isc do lekarza po takie cos a masci rynkowe to tylko o dupe roztrzaś
Stary 2013-10-26, 16:32   #4961
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Wojtuś
śliczny jest!

Cytat:
o ch...ju złoty

: D

Debrah wiesz co, ja miałam taki sam problem, co do wielkości porcji, mięso to takie kawałeczki ok. 2x2 cm, każde w osobnym woreczku, żeby się razem nie zmroziły, co do warzyw to po prostu mam w plasterki pokrojone, zamrożone razem, bo używam ich nie tylko dla Kubusia ale też jak gotuję zupę dla siebie, dynię mam podgotowaną i zblendowaną, kawałki - takie kulki nabierane małą łyżeczką.
Dzwoniłam do Ciebie w sprawię bączka, co prawda wybór był tym razem niewielki tzn jeden tylko grająco-świecący i ze trzy tylko świecące więc kupiłam ten grająco- świecący jak się Wam nie spodoba to najwyżej sama go wezmę a dla Was będę czaić
dla Amelci za jedzenie
ja jak mroziłam mięso, to najpierw ułożyłam kawałeczki obok siebie w tej szufladzie co jest w zamrażarkach na lód na przykład, a jak już mięso zamarznie, to przekładam do pojemniczka plastikowego i do właściwiej szuflady zamrażarki. Wtedy kawałki się nie sklejają,

Cytat:
: jupi:

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
SI-KAM!
Ja też
I kierowniczka mi powiedziała że MUSZĘ OD RAZU wybrać te stare urlopy. Nie można sobie tego wybrać kiedyś tam , kiedy się chce.
Widzisz, bo to jest tak, że jest pewna, że nie złożysz jej wniosku o urlop kiedy Ona by sobie tego nie życzyła. Straszne to jest
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 16:45   #4962
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Noooooooooo, tak to mozna zyc
Wlasnie wstalismy
Kubus zasnal po 21, pobudki o 5 i 7:30

Ide czytac

Cytat:
Tż przyszedł z siłowni i powiedział że zabierze Darie na spacer żebym mogła sobie na spokojnie poćwiczyć i odpocząć jak ja go kocham!!

Cytat:

postaram sie zostać, choć mam duże wątpliwości czy uda mi sie dotrzymać Wam kroku, takie mecie tempo z pisaniem

Nie jest tak źle, Natalia ciagle go całuje i przytula, aż Wojtuś momentami ma dość Mowi, ze kocha go nad życie ale tez powoli zaczynam sie etap, kiedy on bierze jej zabawki, a ona natychmiast mu zabiera i mówi" to nie jest dla małych brzdąców" A jak jest u Was?
jaka dorosła

Cytat:
mialam wczoraj świetlice z maluchami (0-3). ladna pogoda wiec poszlismy sobie na szalony spacer dookola szkoly no i gadka szmatka o doopie maryni...
a byla wsrod dzieciaczkow para rodzenstwa - brat z zerowki albo i mlodszy i siostra z 3 klasy. ten chlopaczek taki slodziak jak laleczka normalnie (z twarzy, taka ma delikatna urode)...
no i rozmowa zeszla na zabawe, zabawki itd. w pewnym momencie ta siostra do mnie - a wie Pani ze Bartek (ten brat) to lubi sie bawic lalkami i inymi dziewczynskimi rzeczami? a wczoraj jak sie ubral w moja sukienke to tata powiedzial ze wyglada jak.. CIOTA!

Myslalam ze tam umre!

Cytat:
no mnie też, ale chyba bardziej moje dawne zdjęcia ;(

Wiesz ja bardzo chcę, ale nie wiem brak mi samozaparcia żeby robić to codziennie. Może nie wiem, wrzucę na bloga zdjęcia z kiedyś zdjęcia z teraz i publicznie powiem co chcę osiągnąć.... ale nie wiem czy bym się odważyła zdjęcia z teraz pokazac
znowu problem z motywacją Bokeh, Kochana, uszka w górę! Będzie dobrze, tylko trzeba troszkę się zawziąć
Stary 2013-10-26, 16:55   #4963
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry

U mnie niestety chyba historia podobna do Fewciowej po odstawieniu UU w nocy bylo kilka dni poprawy, natomiast ostatnio co noc to gorzej a wczoraj to jz chyba apogeum bylo
Ja nie wiem serio co z tym moim dzieckiem, z czego te problemy ze spanem wynikaja i kiedy sie skoncza nie ovpczekuje rowniez, ze mi przespi cala nc, niech sie budzi, ale niech juz bedzie spokojnie, to chyba ne zbyt wiele?

Co do domow i mieszkan, to powiem Wam, ze ja zawsze o dyzym domu marzylam, z pieknym ogrodem, zrezygnowalismy jednak, bo jak by ńie bylo dom sie raz dwa nie wybuduje, trzeba by bylo gniesc sie jeszcze ze dwa lata. Datego kupilimy mieszkanie, dom budowalibysmy poza miastem bo tu ceny sa zaporowe i koniec koncow nie zaluje, ze jedna sie nie porywalismy na dom. Moze kedys nam sie zachce budowy, ale obecnie uwielbiam nasze "m".
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 16:55   #4964
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka-trochę poczytałam to co pisałaś i powiedz mi teraz,jeśli dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy to utrzymuje się on cały czas? Przez cały ten czas dziecko cierpi na brak apetytu? Cały czas taka reakcja na płyny? Wnioskuje że tak-a jeśli tak to u nas by to odpadało. Oskar ma takie napady "zatykania". Czasem podczas zabawy słychać jak głośno przełyka śline i widać że ewidentnie go zatyka. Nie łapie miarowo oddechu wtedy i zaczyna się dusić,do momentu aż ten "korek" nie przejdzie. Potem jest już ok. Nie zdarza się to codziennie-podejrzewam że stwierdzony refluks nie ustępuje w ogóle.
I nie wiem o co chodzi u nas... Była jedna sytuacja kiedy Oskar miał zapalenie oskrzeli,ale wtedy to ewidentnie przyplątało się z choroby. A teraz... Tak po prostu zaczyna się dusić. Masz jakieś podejrzenia co to by mogło być? Nie mam pojęcia w jakim kierunku ewentualnie go badać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:16   #4965
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ufff, zdążyłam przed końcem wątku.

Podjęłam ważną decyzję. Odstawiam tabletki. Ale nie w celu prokreacji , tylko nie chcę ich brać, bo działają na mnie destrukcyjnie, niezależnie od tego, jakie biorę... Od jednych przytyłam, na szczęście waga powolutku już spada, a od drugich zaczęłam mieć jakieś stany depresyjne, masakra. Od teraz nie biorę. Może do nich wrócę za jakieś 2 miesiące, jak organizm trochę odpocznie...

A tak poza tym, to siebie i małą obkupiłam dzisiaj na ciuchu za grosze. Jestem strasznie zadowolona. Chciałabym dostawać od kogoś ciuchy (od siostry nie dostaję, no ale.................), ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma - na szczęście mam swój jeden, ulubiony i bardzo tani ciuch, do którego chodzę od lat. Uwielbiam go.

Cytat:
Wojtuś
Śliczny.

Cytat:
A i zapomniałam napisac jeszcze jedenj ważnej rzeczy - moj synek codziennie wstaje o godz 5! w wakacje, kiedy wczesniej robiło sie widno, to nawet o 4 a więc dzien dobry
O matko. Jakby moja Oliwia tak wstawała, to bym chyba oszalała.

Cytat:
Umieram! Pierwszy raz robiłam Killera Chodakowskiej i mega mega mega ciężkie to. W połowie myślałam że padnę twarzą na dywan i nie wstanę. Ale Chodakowska mówiła "nie poddawaj się, dasz radę" no więc podniosłam tyłek i wytrwałam do końca chociaż nie wiem jakim cudem. Teraz siedzę, wypocę się do końca i lecę pod prysznic. Potem zrobię jeszcze ABS.
Kurde powiem Wam, że motywują mnie te metamorfozy Chodakowskiej na fb. Jak niektóre kobiety w parę tygodni, miesięcy dochodzą do tak pięknej figury Ja też chceeeeee
I ja bym chciała. Ale dzisiaj mam @, więc sobie odpuszczę, bo się czuję jak zeżarta i wypluta. Ostatnio też robiłam killera i był suuuuper.

Cytat:
O łał! A z jakiej to okazji dostałaś dwa podkłady??
Była akcja na wizażu, że można przetestować, ale ja się np nie zgłaszałam, bo były matujące, nie lubię takich.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytanka
Ile butli mleka wypijają wasze dzieci w ciągu dobry? Bartuś pije 4 x 150 ml czasami 3 ale to rzadkość.
Czy któraś z was ma fotelik CARETERO IBIZA 9-25kg ?
Oliwa je tak do 5 butelek po 150ml, ale nie zawsze zjada całą porcję, no i u nas jest jeszcze trochę problem z karmieniem.

No i ja mam ten fotelik. Co chcesz wiedzieć? Pytaj.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 17:26   #4966
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To było ponad miesiąc temu, czyli miała 8 miesięcy. Ważyłam ją też niedawno, po tej chorobie, i nadal było tyle samo :/

Domcia je tak:

ok. 7.00 - 1oo ml kaszki
ok 8:30 kanapkę
przed snem ok 10-11 100 ml mleka
ok 13 pół dużego słoiczka obiadku
ok 15 drugie pół
ok 17 100-130 ml mleka albo kaszki
ok 19:30 240 ml mleka

i ogólnie w międzyczasie jakieś chrupki wpadają, owoce.

no i w nocy ostatnio je 3 razy po ok 100 ml mleka
O, kurcze, w porownaniu z moim Kubełkiem to rzeczywiscie miniilosci

Stary 2013-10-26, 17:52   #4967
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
mój już w ogóle nie usypia przy sysusiu
ubieram różnie, ale np wczoraj dość ciepło było (nie wiem ile stopni, nie mam termometru), to ubrałam: bodziak z długim , bluza polarkowa, czapeczka raczej cienka, spodnie dresowe i skarpetki grubsze.
kurcze a moja tylko cycus

Cytat:
Ja też wolę z nim chodzić na spacerki i z chęcia od razu bym z nimi leciała ale postanowiłam poćwiczyć a po obiedzie i tak idziemy na jeszcze jeden spacerek RAZEM

Co do ubierania na dwór. Ja ubieram rajtuzki,skarpetki, spodnie, body z długim(jak jest cieplej to z krótkim) na to bluza/sweterek i kurtka(zależy jaka temp na dworze) i czapeczka.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Tż zaraz będzie spowrotem. Ja przez ten czas poćwiczyłam(40min), wykąpałam się, nadrobiłam forum
umyłam podłogi, pozmywałam, odkurzyłam, zrobiłam pranie a suche poskładałam i schowałam
Muszę jeszcze łazienkę umyć i obiad zrobić
ale tam ucielo moja wypowiedz bo ja napisaam, ze pewnie sie jeszcze nie przyzwyczailam ze z now ma meza codziennie

wow ales zrobila duzo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43437373]no, do emerytury to MUSICIE, bo z emerytury nie dacie rady

tak
obecnie przytulę, kładę na łóżku, daję smoka, przytulankę, nakrywam kołderką, kładę się obok i gram w coś na komórce :d a mała usypia.

A różnie, dzisiaj po reh. zgrzana była, to mimo ciepła dużego miała grube legginsy, grube skarpetki, bodziak z krótkim, bluzkę, kurteczkę przejściową, chustkę pod szyjką, czapkę bawełnianą i opatulona kocem grubym (usnęła).

A wczoraj wieczorem wyszłam w tuli, to bodziak z długim, bluza polarkowa ale nie jakaś grubaśna, chustka pod szyjkę, czapeczka bawełniana, legginsy, geterki i 2 pary skarpetek (jednak nóżki wiszące ziębną).

Ostatnio w ogóle słońce i ciepło, to bez czapki na dziennym spacerze, i albo polar albo kurteczka przejściówka rozpięta. Raczej pod spodnie nic nie daję (albo pod legginsy), biorę ze sobą geterki i tyle, jak chłodno to je nakładam, ew. kocem nakryję nóżki zamiast getrów gdy mała chce spać. Ja różnie muszę brać, bo np; idziemy po Agu do przedszkola a tam na osiedlu, ono na górze jest, wieje masakrycznie, a schodzimy do nas w dół i przestaje wiać - od razu cieplej jest, różnica spokojnie czasem i 10 stopni odczuwalna. Ale wolę lżej ubrać i mieć getry ze sobą na przykład, bo nie ma problemu z ubieraniem/rozbieraniem.

------------------
Pierwsza reh dzisiaj, no i się dziewczyna odzwyczaiła i ryk a to taka spora podwójna sala (można ją ścianą taką wysuwaną z sufitu oddzielić), i razem z nami ćwiczył drugi reh (którego też znamy) z chłopcem niepełnosprawnym takim 10latkiem, a tu młoda aferę robi tylko dlatego, że jak to? taka podłość, ruszać się każą a najlepsze, że wiele z tych pozycji to przecież zna, bo nieraz sama mi tak siedzi ze mną, i nic - a tu ryk. Ale obstawiam że może w czwartek znów ryk, ale w następną sobotę już nie, tak jak poprzednio.

A po południu, teściowa dzwoniła, gara na działce robimy [/QUOTE]

ja tez nie zakladam nic po spodnie

zabieram kocyk jakby zmarzla

tylko na lapki musze cos teraz jej plaszczyk naciagam a musze jakies rekawiczki cienkie bo jak chlodniej to ma lapki lodowate

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

kurcze dziewczyny to co jam mam zrbic

moja Niunka zasypia tylko przy cycu w dzien i w nocy

a planuje niedlugo przestac kkarmic

chcialabtm zeby tak jak Marsi Leos sama nie chciala juz cyca, wiem, ze przykro wtedy jest ale to tak jakby wola dziecka ze nie chce a nie poczucie, ze ja jej cos zabieram co potrzebuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:59   #4968
s i l v e r
Zakorzenienie

Byliśmy z mężem na spacerku. Było fajnie ciepło ale jak zaszło słońce to ziiiimnica się zrobiła. Jutro jedziemy do moich rodziców na obiad.
Widzę że nie ma ruchu dziś potem nadrobię.
Stary 2013-10-26, 18:36   #4969
hje
Zakorzenienie

Iffonka, Pola zjada 3-4 butelki mm (licząc noc). Po nocy 30/90 ml, w dzień 150, a na noc zazwyczaj 180 ml.

Ja pierdzielę, myślałam, że jak przyjdę, to tu już nowy wątek będzie śmigał jak bolid F1, a tu proszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 18:41   #4970
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny to co jam mam zrbic

moja Niunka zasypia tylko przy cycu w dzien i w nocy

a planuje niedlugo przestac kkarmic

chcialabtm zeby tak jak Marsi Leos sama nie chciala juz cyca, wiem, ze przykro wtedy jest ale to tak jakby wola dziecka ze nie chce a nie poczucie, ze ja jej cos zabieram co potrzebuje
U nas to samo, dlatego ja poki co ani mysle o odstawieniu...

Stary 2013-10-26, 18:41   #4971
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to siebie i małą obkupiłam dzisiaj na ciuchu za grosze. Jestem strasznie zadowolona. Chciałabym dostawać od kogoś ciuchy (od siostry nie dostaję, no ale.................), ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma - na szczęście mam swój jeden, ulubiony i bardzo tani ciuch, do którego chodzę od lat. Uwielbiam go.
I jakie te łowy?
Mama ostatnio wyhaczyła dla młodej zarąbiste gatki, różowe, ale taki ładny odcień , i wyszło za nie jakoś 80 gr, to babka jej za darmo dała

Młoda zasnęła przy karmieniu, a chciałam ją jeszcze wykąpać. To wzięłam na kolana, żeby tak delikatnie obudzić, a ona oczka przetarła, wtuliła mi się w ramię i zasnęła Spała może 5-7 minut, ukąpałam, przy wycieraniu trochę marudziła, że niby śpiąca, a teraz leży w łózeczku i sobie nogi ogląda
Stary 2013-10-26, 18:53   #4972
iffonka7
Zadomowienie

black hmmmmmm w sumie to chce wiedzieć tak ogólnie czy jesteście zadowoleni czy Oliwka jest zadowolona ?
Stary 2013-10-26, 19:03   #4973
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie "wyrazy współczucia" ale widzicie... To już trwa tak długo że po prostu dla mnie jest to normalne. Wiadomo że nie jest łatwo,bo dziecko potrzebuje opieki 24 na dobę-więc ciężko zrobić inne rzeczy. Nikt nie powiedział że się nie da... Bo da się ale akurat w moim wypadku to kosztem zdrowia i nerwów.
Jak też widzicie nie lubie użalać się nad sobą (bo pewnie wiele z was myślało do tej pory że tragedii nie ma-bo w sumie i nie ma ) i robić z siebie sierotki marysi. Po prostu mam po.je.ba.nych rodziców którzy wiecznie siedzą i narzekają. Nie tylko na mnie,na wszystkich. Robią z siebie biednych staruszków których każdy "dyma" i wykorzystuje na kasę (tak,brat za ściany-dla nich to każdy). Marudzą,narzekają-tak dzień dnia. Widzą tylko swoje dupy i "pakują pod siebie". Żeby im było dobrze.Ale nie pomyślcie że to jakaś patologia (bo pewnie tak to z boku wygląda),oni po prostu są zaślepieni sobą. Są fałszywi i obłudni-ja niestety nie odziedziczyłam ich charakterku i nie umiemy się przez to dogadać.
No cóż... Od przyszłego roku zaczynamy nowe życie. Moja rodzina-nasza trójka.
Zmieni się-mocno w to wierze.

Witaj nowa mamo

Bokeh-jak Hania?
I tego się trzymaj!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace piersia
czyw dzien dzieciaczki Wam usna bez cycusia??
Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
wracamy wczoraj z zakupów, a w skrzynce awizo, że do mnie, że paczka.... fajnie, dawno nic nie dostałam No to poszliśmy z Olą i tż na spacer na pocztę (droga zajmuje ok. 2h te iz powrotem) w połowie nastąpił bunt wózkowy i resztę drogi tatko niósł dziecko na rękach Na poczcie oczywiscie full ludzi, ale w koncu moja kolej, biorę kopertę i chcę wychodzic, ale tz absolutnie, że mam otworzyc i zobaczyc, co tam jest, bo nie po to tyle dreptał, żeby jeszcze czekać... otwieram patrze.... 2 podkłady rimmel z wizaż mina tz bezcenna
No, a ja mam 2 podkłady i nie wiem co z nimi zrobić, mowilam Wam ze sie nie maluję? Ale dam rade, potestuję .... Tylko czym to najlepiej nakładać? pędzlem, palcem? (jak to mówią dostało się sślepej kurze)
Dobra jesteś

Cytat:
no to i teraz nie pozostaje Ci nic innego jak ...testować

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Daria nagle z dnia na dzień zaczęła raczkować w expresowym tempie próbuje się wspinać wszędzie gdzie się da. Otwiera szafki... masakra! Sama tego chciałam
Masz coś chciała, teraz biegaj za nią

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

ja to nie ogarniam tego drugiego dania, nie wiem co ma byc tym drugim daniem... Julka ja zje normalny obiadek to cud nad Wisłą, a co mowa o drugim daniu... i cóż ja mam począć?

Chyba wieczorem machnę to http://smakuje.blox.pl/2012/11/Pomid...odrywania.html

kto dołącza
Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł.

Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43438644]Dziewczyny, w sam raz o naszych dzieciach usuncie spację:

http://stylowi. pl/13618437[/QUOTE]

dobre

Patrzcie na mojego niejadka! Szok
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 19:08   #4974
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
O, kurcze, w porownaniu z moim Kubełkiem to rzeczywiscie miniilosci
noooo i dlatego dziwi mnie, że Twój Kubuś tak małą ma wagę

Cytat:
Byliśmy z mężem na spacerku. Było fajnie ciepło ale jak zaszło słońce to ziiiimnica się zrobiła. Jutro jedziemy do moich rodziców na obiad.
Widzę że nie ma ruchu dziś potem nadrobię.
weekend w końcu, to i ruch słaby

Ja piję teraz Lecha Shandy, coś obejrzę w tv i lecę spać, bo pewnie czeka mnie pobudka o 5

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Chyba mu posmakowało

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-26, 19:12   #4975
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
I tego się trzymaj!

Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale.

Dobra jesteś

Masz coś chciała, teraz biegaj za nią

Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł.

Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam.

dobre

jejkuuuuuu jaki on słodki jest super że zajadał !

Hania na noc wypiła 150 ml mleka
Stary 2013-10-26, 19:21   #4976
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Hania na noc wypiła 150 ml mleka
moja 180- TUGEZA jak nic

laurko,

Stary 2013-10-26, 19:23   #4977
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
moja 180- TUGEZA jak nic

laurko,
Moja 280 A i tak pewnie za 3-4 godziny będzie głodna

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-26, 19:25   #4978
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja 280 A i tak pewnie za 3-4 godziny będzie głodna

o ja pitole ma spust moja będzie głodna między 00 a 1

Stary 2013-10-26, 19:30   #4979
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich.

Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla

Mężuś na urlopie,cudownie!

Stary 2013-10-26, 19:31   #4980
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
o ja pitole ma spust moja będzie głodna między 00 a 1
Jakby miała to by chyba jeszcze trochę zjadła, ale już więcej w butlę nie wchodzi ale to tylko na kolację tyle zjada - w dzień przeważnie tylko 100 jej wchodzi

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

no dziewczyny dawajcie, piszcie, kończmy ten wątek

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości