|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
, ja '79 , ale styczeń
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam jak zrobić fotki ale wanienkę dostałam taką: http://www.google.pl/imgres?start=15...26&tx=83&ty=77
ma bardzo fajny i stabilny stelaż z miejscem na ręcznik czy jakąś pieluszkę i płyn http://www.google.pl/imgres?start=25...5&tx=197&ty=28
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak rowniez wiek okrslilam z duuuuza niedokladnoscia, u każdego jest inny chciałam tylko zasygnalizować, ze BEDZIE GORZEJ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
hej
tak czytam o tych twardnieniach brzucha i sobie myślę, że nie wiem czy mi twardnieje.... Nie czuję żebym jakieś nagłe takie rzeczy miała, ale jak stoję to ogólnie mi się wydaje, że on miękki nie jest... ale jak mówię nic nie czuję, żeby on się momentalnie twardy bardziej robił... i też mnie nic nie boli... więc chyba jest ok... |
|
|
|
#935 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
licznik przeskakuje tu w dniu urodzin, a nie w Nowy Rok i w sumie to uczciwe, tak jak dzieci ze stycznia i grudnia trudno porównać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam różne obawy, miło, że nie jestem sama... trzymacie na duchu
|
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja też taka byłam. Moi rodzice zwariowali (szczególnie ojciec) dowiedziawszy się, że urodziła się córka. Później było różnie. Jako dziecko byłam strasznie za mamą, później tatuś to był mój idol he taki wyidealizowany a mama ta zła. Okres buntu w relacjach ja-mama był najgorszy. Bunt przeszedł i dopiero wtedy poczułyśmy co to znaczy ta więź matka-córka. Z ojcem to nie to samo. Na szczęście szybko zrozumiałam i doceniłam jak wiele dla mnie zrobiła, zawsze była przy mnie. Miałam z nią różne przejścia, ale jest dla mnie najważniejsza chociaż często mamy spięcia i bardzo się różnimy. magnusia super ta wanienka! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-27 o 10:55 |
|
|
|
|
#938 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po generalnym remoncie siedziałam w swojej kuchni i nie mogłam uwierzyć, że jest tak pięknie Do tej pory bardzo lubię swoje mieszkanie ![]() Cytat:
Jeszcze troszkę i będziesz już w domu.Cytat:
ale bez problemu wpisał wyniki badań robione w tej przychodni, ale odpłatnie. Nie wiem czy to wymysł NFZ, czy to ten gin ma swoje dziwne pomysły ![]() Cytat:
Cytat:
Pięknie napisane o rodzicielstwie A co do dorastania dzieci, to ja nie mam dużej praktyki, bo matką nie jestem (tylko macochą ), ale wiem, że wiek od 13 r.ż. jest dużo mniej przyjemny od okresu maleńkości. Mam nadzieję, że około 16-stki to się jakoś unormuje.
|
||||||
|
|
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do magnezu, to od rana mam skurcz łydek (to znaczy rano był mocniejszy, ale nie odpuścił do końca) a wizyta za półtora tygodnia:/ i tak biorę sporą dawkę (2*dziennie po 2 tabletki, gdzie w ulotce 1-2 max dziennie) i nie wiem, czy zwiększyć sobie, czy pisać do lekarki, czy może poczekać, aż się skończy ten antybiotyk, bo może on coś miesza...
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewna pani w maleńkim sklepie gdzieś na wsi, gdzie weszłam z Kajetanem po ręcznik, którego zapomniał na obóz, usłyszała naszą kolejną durną dyskusję, ja zrezygnowana mówię do niej: pocieszam się, ze niedługo to się skończy (Kajto miał wtedy jakieś właśnie 13 lat), a ona popatrzyła na mnie poblazliwie i powiedziała, ze jeszcze ładnych PARE LAT, NAJLEPIEJ, ZEBYM SIE DO 20 W CIERPLIWOSC UZBROILA ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
ale juz dzis napisałyscie
dzien dobry![]() ja wczoraj byłam w ekskluzywnej restauracji(1lvodki za 91funtów troche sie oderwałam (lejdis night) a moj tz w domu dzielnie sie opiekował maluchem i poszedł na 6 do pracy na 12godzin az do 19 bede sama z teściami ale jeszcze z 1-2 miesiace i bedziemy mogli isc na swoje obysmy zdazyli przed porodem![]() ja dzis zjadłam frytki i czekoladę ![]() ![]() ale co tamwczoraj bardzo mi twardniał brzuch -wziełam 2 no-spy. W czwartek muszę pogadać z położna i zobacze Julkę wreszcie na USG ciekawe ile waży co i jakjak brzuch mi twardnieje to no-spa lub ciepła kapiel biore i przechodzi.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli po 16 r.ż. wcale może się nie unormować :/
U nas na pewno będzie trudniej, bo tworzymy mało tradycyjną rodzinę, ale po cichu mam nadzieję, ze nie będzie tak najgorzej ![]() Cieszę się, że jest nas trochę więcej (lata 70te). Ja też z tych bardzo zbuntowanych byłam (trochę jestem nadal) i wiele rzeczy robiłam na opak, wiele błędów popełniłam, ale też uważam, że wyszło mi to w miarę na dobre. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
No nic lepsza prawda, nawet najgorsza ![]() Będę musiała być cierpliwa. Dobrze, że chociaż istnieje nadzieja, ze po 20-tce będzie lepiej
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam zupę na obiad- zgadnijcie jaką
jestem uzależniona!!!! ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- oglądam na tvn dokument z Martyną o kobietach i porodach w Sudanie. Jestem w szoku.... nie wyobrażam sobie jak można dopuścić do czegoś takiego, takich krajów jest więcej i nikt nie reaguje. Jak można dopuścić do tego aby ludzie nie mieli dostępu do lekarzy, leków i godnej opieki, umierają na zwykły katar podczas gdy inni zastanawiają się czy zrobić sobie koleją korektę nosa lub cycków się zbulwersowałam
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Także wiem, o czym pisze Gosia, czy CayenneOna, nie będę jednak nikogo straszyć, bo nie ma reguły jakie będą nasze nastolatki . Nie wolno jednak zapominać o jednym, że mimo tej ich całej nastoletniej wredoty, im też jest ciężko.I też się ciszę, że nas "70-tek" jest więcej. I to w pierwszej ciąży .
|
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Milka, u nas też nie jest normalnie :p (czytaj: tradycyjnie i to czasem pogłębia trudną sytuację, ale jest możliwe, serio..).. Roczniki 70 są mega zresztą tak samo jak 80 i 90 chodzi o człowieka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zyciu nie gotowałam dyni więc nie pomogę
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, bardzo ładna wanienka.
Cytat:
Podziwiam pracę pedagogów w gimnazjum ![]() A czego nauczasz lub czym się zajmujesz w gimnazjum? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Ja w wieku 16 lat to dopiero na dobre zaczęłam się buntować
|
||
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To nie intuicja... ja dobrze pamiętam siebie z tego okresu. I to że byłam wszędzie tam gdzie mnie być nie powinno i próbowałam wszystkiego czego próbować nie powinnam. Dzięki temu mam nadzieję,że gdy moje dzieci będą miały kłopoty będę potrafiła w porę dostrzec zagrożenie . Pamiętam np jak mój szwagier dzień w dzień chodził upalony,a moja teściowa nie miała pojęcia o tym...
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Uczę biologii, chemii i wychowania do życia w rodzinie
. Ja dziś nie gotuję. Idę na obiad do rodziców. Ma być rosół i gulasz wołowy. Iwantyou, co u Was? |
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Super, szacun
Fajne przedmioty.CO do WDżWR (nie wiem czy taki jest skrót ) to polecam PONTON (Grupa Edukatorów Seksualnych Ponton klik ). Fajna organizacja, jedna z prowadzących to moja koleżanka
|
|
|
|
#953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo, że zapalenie zioła automatycznie sprawi, że dziecku z miejsca wyrosną rogi, albo coś, co równie mocno rzuca się w oczy ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
. A skrót napisałaś profesjonalnie .
|
||
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), potem do garnka, dodaję bulion (albo kostkę rosołową i wodę) i 2-3 łyżeczki curry i jak już zmięknie to miksuję i ew.doprawiam solą i pieprzem.do tego grzanki z tymiankiem (a że teraz zabroniony to byle jakie inne) i żółty ser- uwielbiam!
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w niedzielne popołudnie. Pospałam, podjadłam i nadrabiam zaległości.
Sadlaczyca trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Do wtorku niewiele czasu i proszę mi się tam nie stresować!! ![]() Ja tam Ciebie doskonale rozumiem - pomidorową mogłabym jeść codziennie, byleby była z ryżem
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy, w niedzielę z rana bardzo mało osób w budowlanym
![]() Mamy wszystko co potrzeba ![]() Lenka chyba się ucieszyła bo całą drogę powrotną kopała ![]() U mnie dziś pieczone żeberka na obiadek
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43448010]
Ja tam Ciebie doskonale rozumiem - pomidorową mogłabym jeść codziennie, byleby była z ryżem [/QUOTE]ja wolę z makaronem- obowiązkowo kolanka lub świderki
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z makaronem najlepsza, chyba zrobię jutro albo we wtorek
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

ale z końca roku więc zawsze tłumaczę sobie że trzeba liczyć miesiącami a nie rocznikowo
, ja '79 , ale styczeń

no to już po spokoju ducha 

dziękuję za miłe słowa i wsparcie dziewczyny ;*
Jeszcze troszkę i będziesz już w domu.
ale bez problemu wpisał wyniki badań robione w tej przychodni, ale odpłatnie. Nie wiem czy to wymysł NFZ, czy to ten gin ma swoje dziwne pomysły
ale jeszcze z 1-2 miesiace i bedziemy mogli isc na swoje