Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 10:34   #931
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Laski ja '77 ale z końca roku więc zawsze tłumaczę sobie że trzeba liczyć miesiącami a nie rocznikowo
No cóż , ja '79 , ale styczeń
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:35   #932
magnusia
Zakorzenienie

nie mam jak zrobić fotki ale wanienkę dostałam taką: http://www.google.pl/imgres?start=15...26&tx=83&ty=77

ma bardzo fajny i stabilny stelaż z miejscem na ręcznik czy jakąś pieluszkę i płyn http://www.google.pl/imgres?start=25...5&tx=197&ty=28
Stary 2013-10-27, 10:39   #933
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj nie byłabym taką optymistką.
Dla wielu dzieciaków w tym wieku zaczyna się burzliwy okres,próbowanie różnych rzeczy: papierosów,alkoholu,narko tyków,seksu,nawiewanie z domu.
Ja tam przygotowuję się na najgorsze,chociaż po cichu mam nadzieję,że mnie to ominie...

A... no tobie wlaśnie o to chodziło. Bo ja przeczytałam po łebkach i tak to jest
Właśnie o tym mowilam, nie chciałam być taka bezpośrednia jak rowniez wiek okrslilam z duuuuza niedokladnoscia, u każdego jest inny chciałam tylko zasygnalizować, ze BEDZIE GORZEJ

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:43   #934
tajeczka
Zadomowienie

hej
tak czytam o tych twardnieniach brzucha i sobie myślę, że nie wiem czy mi twardnieje.... Nie czuję żebym jakieś nagłe takie rzeczy miała, ale jak stoję to ogólnie mi się wydaje, że on miękki nie jest... ale jak mówię nic nie czuję, żeby on się momentalnie twardy bardziej robił... i też mnie nic nie boli... więc chyba jest ok...
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:46   #935
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
dobrze napisane- masz rację. Zaufam Twojemu doświadczeniu tak sobie myślę, że to chyba każdą kobietę dopada- lęk przed nieznanym i to nieznane, którego nie da się odwrócić lub uniknąć, uciec przed tym.
Masz doświadczenie mając dorosłego syna (łałłłłłłłłłłł jestem pod wrażeniem, że takiego dużego chłopaka już masz).

Laski ja '77 ale z końca roku więc zawsze tłumaczę sobie że trzeba liczyć miesiącami a nie rocznikowo

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

no to już po spokoju ducha
ale Gosia- masz rację choć znam przypadki takie jak opisałaś i zupełnie odwrotne.
Mam nadzieję, że tak wychowam syna i wpoję mu takie wartości, że ominą mnie tego rodzaju atrakcje
Na pocieszke w sprawie wieku dodam, ze Niemcy absolutnie są nieprzekonywalni i LICZY SIE MIESIACAMI I JUZ!! Robiłam polowkowe 13.sierpnia, urodziny mam 31.08, pyta mnie lekarz o wiek, to mówię 37, sprawdził w kompie i mówi, ze kłamie, bo 36 licznik przeskakuje tu w dniu urodzin, a nie w Nowy Rok i w sumie to uczciwe, tak jak dzieci ze stycznia i grudnia trudno porównać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Oj nie byłabym taką optymistką.
Dla wielu dzieciaków w tym wieku zaczyna się burzliwy okres,próbowanie różnych rzeczy: papierosów,alkoholu,narko tyków,seksu,nawiewanie z domu.
Ja tam przygotowuję się na najgorsze,chociaż po cichu mam nadzieję,że mnie to ominie...

A... no tobie wlaśnie o to chodziło. Bo ja przeczytałam po łebkach i tak to jest
Gosia, no pochylilam czoło teraz przed intuicją, nie chciałam straszyć, bo nie musi być zle, ale bywa...i nie napisałam NIC drastycznego o fajkach, alko itp a ty jednak po jednym zdaniu wyczailas

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
dobrze napisane- masz rację. Zaufam Twojemu doświadczeniu tak sobie myślę, że to chyba każdą kobietę dopada- lęk przed nieznanym i to nieznane, którego nie da się odwrócić lub uniknąć, uciec przed tym.
Masz doświadczenie mając dorosłego syna (łałłłłłłłłłłł jestem pod wrażeniem, że takiego dużego chłopaka już masz).

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

no to już po spokoju ducha
ale Gosia- masz rację choć znam przypadki takie jak opisałaś i zupełnie odwrotne.
Mam nadzieję, że tak wychowam syna i wpoję mu takie wartości, że ominą mnie tego rodzaju atrakcje
Hahahahahhahahahha jeśli mogę tak wprost

Stary 2013-10-27, 10:50   #936
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Kacper uwziął się na mój system nerwowy.
Od wczoraj bardzo mało się rusza. Rzadko i bardzo delikatnie.
Staram się nie panikować. Mąż mi powiedział "no a co ty chcesz,sama też cały dzień nie biegasz"
mąż ma rację! brawa dla niego

też mam różne obawy, miło, że nie jestem sama... trzymacie na duchu
Stary 2013-10-27, 10:54   #937
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry. Magnusia, wszystko będzie dobrze. Dopóki nie skończą 14-15 lat. To piękna lekcja, trwa ładnych parę lat a później, kiedy wydaje Ci się, po tych paru latach, ze wszystko ogarnelas, Twoje dziecko postanawia się wyprowadzić i zostawia Cię sama. I tak jak teraz trudno Ci sobie wyobrazić jak to będzie z dzieckiem, tak później trudne do wyobrażenia będzie, ze Twoje dziecko nie wróci na noc dzis, ani jutro ani pojutrze, bo już tu nie mieszka, ze nie przyjdzie po szkole do domu, bo mieszka w innym mieście (daj boże nie państwie).. dzieci przychodzą do nas na określony czas, my uczymy ich czegoś, ale później one uczą nas... I trzeba się cieszyć, ze zostało nam to dane.. a te 18 minie miiiiiiigiem.... Moj syn kończy jutro 18 lat, a przecież dopiero niedawno widziałam te piękne kasztany na porodowce... I wiem, ze kiedy słyszę od innych, ze to świetny młody człowiek, to chyba jednak zrobiłam dobra robotę, choć na pewno popełniłam wiele błędów, o których zresztą teraz rozmawiamy z synem..i mogę sobie obiecywać, ze przy Joszku ich nie popelnie moze i nie, popelnie inne, tak to już jest...
No, ale się wygadalam przy porannej kawie

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Milka, ja 76 :screwy:

właśnie ostatnio tak obserwowałam i przyglądałam się na przystanku i autobusie nastolatkom płci żeńskiej. I stwierdziłam, że ich świat to dla mnie kosmos.
Ale ja też taka byłam.
Moi rodzice zwariowali (szczególnie ojciec) dowiedziawszy się, że urodziła się córka. Później było różnie. Jako dziecko byłam strasznie za mamą, później tatuś to był mój idol he taki wyidealizowany a mama ta zła.
Okres buntu w relacjach ja-mama był najgorszy.
Bunt przeszedł i dopiero wtedy poczułyśmy co to znaczy ta więź matka-córka. Z ojcem to nie to samo. Na szczęście szybko zrozumiałam i doceniłam jak wiele dla mnie zrobiła, zawsze była przy mnie. Miałam z nią różne przejścia, ale jest dla mnie najważniejsza chociaż często mamy spięcia i bardzo się różnimy.

magnusia super ta wanienka!

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-10-27 o 10:55
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:55   #938
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Co do kapieli to na SR kobieta mówiła zeby nie używać żadnych myjek bo to siedlisko bakterii jest.
U nas w SR pani mówiła tak samo

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ale za to ten wschód słońca w nowej kuchni Chyba robie się sentymentalna
To całkowicie naturalne Ja po generalnym remoncie siedziałam w swojej kuchni i nie mogłam uwierzyć, że jest tak pięknie
Do tej pory bardzo lubię swoje mieszkanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Brzuch mi twardnial wcześniej ale nie tak regularnie. Raczej cały i wysoko niż przy wzgorku. Czułam jak macica się zaciska wokół dziecka ;( ogólnie mi jest lepiej, dali drugą kroplówkę i zastrzyk, brzuch miękki. Pielęgniarka mnie zestresowala że wypuszcza mnie dopiero we wtorek ;/ nienawidzę szpitali ale jak trzeba to trzeba . Dzieć się rusza dziękuję za miłe słowa i wsparcie dziewczyny ;*
Trzymaj się Jeszcze troszkę i będziesz już w domu.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Żeby NFZ zwrócił pieniądze szpitalowi za pacjenta, muszą trzymać 3 czy 4 dni.

Mnie ostatnio trzymali standardowo 4 dni, mimo, że wszystko było w porządku.
O matko, to jakaś paranoja Mi jakiś czas temu gin z NFZ powiedział, że nie wpisze mi w kartę ciążową badań, których nie robiłam u niego (w tej przychodni) ale bez problemu wpisał wyniki badań robione w tej przychodni, ale odpłatnie. Nie wiem czy to wymysł NFZ, czy to ten gin ma swoje dziwne pomysły

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
No to się wygadałam....Wiem, pewnie czytacie to ze zdziwieniem, ale to taka dziwna sytuacja...Mój mąż pomiędzy operacjami, których miał już mnóstwo zawsze ma taki przypływ energii. Wiem, że czekają go następne, więc nie mam serca teraz odmawiać mu spaceru, wycieczki itd. trudno to zrozumieć i mnie, ale tak to juz między nami jest...a dochodzi do tego fakt, że ja jestem strasznie zażarta i nigdy sobie nie folguję....ale chyba w końcu trzeba będzie....
odpocznij sobie trochę, domyślam się, że żyjesz na wysokich obrotach, jesteś wspaniałą żoną Jednak też należy Ci się trochę wyciszenia, uspokojenia

Cytat:
Dzien Dobry. Magnusia, wszystko będzie dobrze. Dopóki nie skończą 14-15 lat. To piękna lekcja, trwa ładnych parę lat a później, kiedy wydaje Ci się, po tych paru latach, ze wszystko ogarnelas, Twoje dziecko postanawia się wyprowadzić i zostawia Cię sama. I tak jak teraz trudno Ci sobie wyobrazić jak to będzie z dzieckiem, tak później trudne do wyobrażenia będzie, ze Twoje dziecko nie wróci na noc dzis, ani jutro ani pojutrze, bo już tu nie mieszka, ze nie przyjdzie po szkole do domu, bo mieszka w innym mieście (daj boże nie państwie).. dzieci przychodzą do nas na określony czas, my uczymy ich czegoś, ale później one uczą nas... I trzeba się cieszyć, ze zostało nam to dane.. a te 18 minie miiiiiiigiem.... Moj syn kończy jutro 18 lat, a przecież dopiero niedawno widziałam te piękne kasztany na porodowce... I wiem, ze kiedy słyszę od innych, ze to świetny młody człowiek, to chyba jednak zrobiłam dobra robotę, choć na pewno popełniłam wiele błędów, o których zresztą teraz rozmawiamy z synem..i mogę sobie obiecywać, ze przy Joszku ich nie popelnie moze i nie, popelnie inne, tak to już jest...
No, ale się wygadalam przy porannej kawie

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Milka, ja 76 :screwy:

Pięknie napisane o rodzicielstwie

A co do dorastania dzieci, to ja nie mam dużej praktyki, bo matką nie jestem (tylko macochą ), ale wiem, że wiek od 13 r.ż. jest dużo mniej przyjemny od okresu maleńkości. Mam nadzieję, że około 16-stki to się jakoś unormuje.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:56   #939
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
jakiś czas temu kupiłam ten pierwszy zestaw (zielony), ogólnie jest ładny i mięciutki nawet po wypraniu ale bawełna cieniutka. Wiadomo, cena nie jest wygórowana jak na taki zestaw, a uważam że cieńsze rzeczy też się przydadzą, chociaż ja się totalnie nie znam...

Co do magnezu to nawet się nie liczyłam z tym, ze mogę go nie przyswajać. Ja już nie przyswajam żelaza... jutro ide do gina na 12 i w przeciwieństwie do lekarzy ze szpitala z nim można pogadać...
dzięki, mężowi też się ten bardziej podoba. i też myślę o zielonym, albo niebieskim... a że cieniutki, to chyba nie szkodzi, bo jakiś kombinezon i tak będzie musiał być na wyjście ze szpitala, najwyżej jeszcze go kocem przykryję

a co do magnezu, to od rana mam skurcz łydek (to znaczy rano był mocniejszy, ale nie odpuścił do końca) a wizyta za półtora tygodnia:/ i tak biorę sporą dawkę (2*dziennie po 2 tabletki, gdzie w ulotce 1-2 max dziennie) i nie wiem, czy zwiększyć sobie, czy pisać do lekarki, czy może poczekać, aż się skończy ten antybiotyk, bo może on coś miesza...
Stary 2013-10-27, 11:02   #940
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

U nas w SR pani mówiła tak samo

To całkowicie naturalne Ja po generalnym remoncie siedziałam w swojej kuchni i nie mogłam uwierzyć, że jest tak pięknie
Do tej pory bardzo lubię swoje mieszkanie

Trzymaj się Jeszcze troszkę i będziesz już w domu.

O matko, to jakaś paranoja Mi jakiś czas temu gin z NFZ powiedział, że nie wpisze mi w kartę ciążową badań, których nie robiłam u niego (w tej przychodni) ale bez problemu wpisał wyniki badań robione w tej przychodni, ale odpłatnie. Nie wiem czy to wymysł NFZ, czy to ten gin ma swoje dziwne pomysły

odpocznij sobie trochę, domyślam się, że żyjesz na wysokich obrotach, jesteś wspaniałą żoną Jednak też należy Ci się trochę wyciszenia, uspokojenia

Pięknie napisane o rodzicielstwie

A co do dorastania dzieci, to ja nie mam dużej praktyki, bo matką nie jestem (tylko macochą ), ale wiem, że wiek od 13 r.ż. jest dużo mniej przyjemny od okresu maleńkości. Mam nadzieję, że około 16-stki to się jakoś unormuje.
Już chciałam przestać się śmiać, ale nie mogę. Nie, nie unormuje się od 16, tego akurat jestem pewna pewna pani w maleńkim sklepie gdzieś na wsi, gdzie weszłam z Kajetanem po ręcznik, którego zapomniał na obóz, usłyszała naszą kolejną durną dyskusję, ja zrezygnowana mówię do niej: pocieszam się, ze niedługo to się skończy (Kajto miał wtedy jakieś właśnie 13 lat), a ona popatrzyła na mnie poblazliwie i powiedziała, ze jeszcze ładnych PARE LAT, NAJLEPIEJ, ZEBYM SIE DO 20 W CIERPLIWOSC UZBROILA

Stary 2013-10-27, 11:12   #941
lejdi_aga13
Rozeznanie

ale juz dzis napisałyscie dzien dobry

ja wczoraj byłam w ekskluzywnej restauracji(1lvodki za 91funtów) wypiłam wodę bo nie miałam ochoty na zaden soczek itp i do 24 posiedziałyśmytroche sie oderwałam (lejdis night) a moj tz w domu dzielnie sie opiekował maluchem i poszedł na 6 do pracy na 12godzin az do 19 bede sama z teściamiale jeszcze z 1-2 miesiace i bedziemy mogli isc na swoje obysmy zdazyli przed porodem

ja dzis zjadłam frytki i czekoladę ale co tam

wczoraj bardzo mi twardniał brzuch -wziełam 2 no-spy. W czwartek muszę pogadać z położna i zobacze Julkę wreszcie na USG bo juz nie widziałam jej prawie 2 miesiące ciekawe ile waży co i jak

jak brzuch mi twardnieje to no-spa lub ciepła kapiel biore i przechodzi.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:14   #942
milka-pilka
Zakorzenienie

Czyli po 16 r.ż. wcale może się nie unormować :/
U nas na pewno będzie trudniej, bo tworzymy mało tradycyjną rodzinę, ale po cichu mam nadzieję, ze nie będzie tak najgorzej

Cieszę się, że jest nas trochę więcej (lata 70te).

Ja też z tych bardzo zbuntowanych byłam (trochę jestem nadal) i wiele rzeczy robiłam na opak, wiele błędów popełniłam, ale też uważam, że wyszło mi to w miarę na dobre.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Już chciałam przestać się śmiać, ale nie mogę. Nie, nie unormuje się od 16, tego akurat jestem pewna pewna pani w maleńkim sklepie gdzieś na wsi, gdzie weszłam z Kajetanem po ręcznik, którego zapomniał na obóz, usłyszała naszą kolejną durną dyskusję, ja zrezygnowana mówię do niej: pocieszam się, ze niedługo to się skończy (Kajto miał wtedy jakieś właśnie 13 lat), a ona popatrzyła na mnie poblazliwie i powiedziała, ze jeszcze ładnych PARE LAT, NAJLEPIEJ, ZEBYM SIE DO 20 W CIERPLIWOSC UZBROILA

hahaha to mnie pocieszyłaś No nic lepsza prawda, nawet najgorsza
Będę musiała być cierpliwa. Dobrze, że chociaż istnieje nadzieja, ze po 20-tce będzie lepiej
Stary 2013-10-27, 11:20   #943
magnusia
Zakorzenienie

ugotowałam zupę na obiad- zgadnijcie jaką
jestem uzależniona!!!!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

oglądam na tvn dokument z Martyną o kobietach i porodach w Sudanie.
Jestem w szoku.... nie wyobrażam sobie jak można dopuścić do czegoś takiego, takich krajów jest więcej i nikt nie reaguje.
Jak można dopuścić do tego aby ludzie nie mieli dostępu do lekarzy, leków i godnej opieki, umierają na zwykły katar podczas gdy inni zastanawiają się czy zrobić sobie koleją korektę nosa lub cycków

się zbulwersowałam
Stary 2013-10-27, 11:22   #944
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

Ja też z tych bardzo zbuntowanych byłam (trochę jestem nadal) i wiele rzeczy robiłam na opak, wiele błędów popełniłam, ale też uważam, że wyszło mi to w miarę na dobre.
Mi w pewnym sensie też. Myślę, że wiele spraw dzięki temu lepiej rozumiem, a mniej spraw mnie gorszy i bulwersuje. Jest to pomocne zwłaszcza w pracy (gimnazjum), gdzie mam do czynienia z młodzieżą, lat 13-16 . Także wiem, o czym pisze Gosia, czy CayenneOna, nie będę jednak nikogo straszyć, bo nie ma reguły jakie będą nasze nastolatki . Nie wolno jednak zapominać o jednym, że mimo tej ich całej nastoletniej wredoty, im też jest ciężko.

I też się ciszę, że nas "70-tek" jest więcej. I to w pierwszej ciąży .
Stary 2013-10-27, 11:26   #945
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Czyli po 16 r.ż. wcale może się nie unormować :/
U nas na pewno będzie trudniej, bo tworzymy mało tradycyjną rodzinę, ale po cichu mam nadzieję, ze nie będzie tak najgorzej

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

hahaha to mnie pocieszyłaś No nic lepsza prawda, nawet najgorsza
Będę musiała być cierpliwa. Dobrze, że chociaż istnieje nadzieja, ze po 20-tce będzie lepiej
No to właśnie przypomnijcie sobie kochane, do kiedy mialyscie same te trudne zbuntowane fazy i odniescie je do swoich dzieci. Ja nie skończyłam w wieku 16 lat
Milka, u nas też nie jest normalnie :p (czytaj: tradycyjnie i to czasem pogłębia trudną sytuację, ale jest możliwe, serio..)..
Roczniki 70 są mega zresztą tak samo jak 80 i 90 chodzi o człowieka

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
jestem uzależniona!!!!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

oglądam na tvn dokument z Martyną o kobietach i porodach w Sudanie.
Jestem w szoku.... nie wyobrażam sobie jak można dopuścić do czegoś takiego, takich krajów jest więcej i nikt nie reaguje.
Jak można dopuścić do tego aby ludzie nie mieli dostępu do lekarzy, leków i godnej opieki, umierają na zwykły katar podczas gdy inni zastanawiają się czy zrobić sobie koleją korektę nosa lub cycków

się zbulwersowałam
Ja chcę dzis spróbować ugotować pierwszy raz dyniowa, ale skorupe jakoś uchronić, żebym mogła wstawić świeczki i postawić przed domem, ma któraś fajny przepis? Oraz jak to zrobić, żeby skorupy nie uszkodzić? I w ogóle jak się wycina to badziewie?

Stary 2013-10-27, 11:28   #946
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chcę dzis spróbować ugotować pierwszy raz dyniowa, ale skorupe jakoś uchronić, żebym mogła wstawić świeczki i postawić przed domem, ma któraś fajny przepis? Oraz jak to zrobić, żeby skorupy nie uszkodzić? I w ogóle jak się wycina to badziewie?

w zyciu nie gotowałam dyni więc nie pomogę
Stary 2013-10-27, 11:36   #947
milka-pilka
Zakorzenienie

Magnusia, bardzo ładna wanienka.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Mi w pewnym sensie też. Myślę, że wiele spraw dzięki temu lepiej rozumiem, a mniej spraw mnie gorszy i bulwersuje. Jest to pomocne zwłaszcza w pracy (gimnazjum), gdzie mam do czynienia z młodzieżą, lat 13-16 . Także wiem, o czym pisze Gosia, czy CayenneOna, nie będę jednak nikogo straszyć, bo nie ma reguły jakie będą nasze nastolatki . Nie wolno jednak zapominać o jednym, że mimo tej ich całej nastoletniej wredoty, im też jest ciężko.

I też się ciszę, że nas "70-tek" jest więcej. I to w pierwszej ciąży .
O dokładnie, trafnie to ujęłaś - mniej rzeczy dziwi i bulwersuje
Podziwiam pracę pedagogów w gimnazjum (mam sporo koleżanek nauczycielek). I masz rację, że ten okres dla młodzieży też jest strasznie trudny. Odnalezienie się w grupie rówieśniczej też nie zawsze jest łatwe, szczególnie jak w klasie istnieje szczególnie jasno błyszcząca gwiazda socjometryczna
A czego nauczasz lub czym się zajmujesz w gimnazjum?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
No to właśnie przypomnijcie sobie kochane, do kiedy mialyscie same te trudne zbuntowane fazy i odniescie je do swoich dzieci. Ja nie skończyłam w wieku 16 lat
Milka, u nas też nie jest normalnie :p (czytaj: tradycyjnie i to czasem pogłębia trudną sytuację, ale jest możliwe, serio..)..
Roczniki 70 są mega zresztą tak samo jak 80 i 90 chodzi o człowieka
Ja się trochę pocieszam tym, że jednak moja pasierbica ma lepszy kontakt ze swoimi rodzicami i ze mną, niż ja - czy moi rówieśnicy, mieli kiedyś ze swoją rodziną. Jednak trochę bardziej wchodzimy w te tematy i staramy się "rozumieć". Ale jak to wyjdzie w życiu to przekonamy się za 20 lat
Ja w wieku 16 lat to dopiero na dobre zaczęłam się buntować
Stary 2013-10-27, 11:37   #948
Le La
Zadomowienie

Cytat:
jestem uzależniona!!!! [COLOR="Silver"]
Hmmmmm nie mam pojecia strzelam -pomidorówka?
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:38   #949
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia, no pochylilam czoło teraz przed intuicją, nie chciałam straszyć, bo nie musi być zle, ale bywa...i nie napisałam NIC drastycznego o fajkach, alko itp a ty jednak po jednym zdaniu wyczailas

To nie intuicja... ja dobrze pamiętam siebie z tego okresu.
I to że byłam wszędzie tam gdzie mnie być nie powinno i próbowałam wszystkiego czego próbować nie powinnam.

Dzięki temu mam nadzieję,że gdy moje dzieci będą miały kłopoty będę potrafiła w porę dostrzec zagrożenie .
Pamiętam np jak mój szwagier dzień w dzień chodził upalony,a moja teściowa nie miała pojęcia o tym...
Stary 2013-10-27, 11:39   #950
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hmmmmm nie mam pojecia strzelam -pomidorówka?

oo a Ty wróżka jesteś
Stary 2013-10-27, 11:40   #951
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
A czego nauczasz lub czym się zajmujesz w gimnazjum?
Uczę biologii, chemii i wychowania do życia w rodzinie .

Ja dziś nie gotuję. Idę na obiad do rodziców. Ma być rosół i gulasz wołowy.

Iwantyou, co u Was?
Stary 2013-10-27, 11:44   #952
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Uczę biologii, chemii i wychowania do życia w rodzinie .
Super, szacun Fajne przedmioty.
CO do WDżWR (nie wiem czy taki jest skrót ) to polecam PONTON (Grupa Edukatorów Seksualnych Ponton klik ). Fajna organizacja, jedna z prowadzących to moja koleżanka
Stary 2013-10-27, 11:47   #953
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Pamiętam np jak mój szwagier dzień w dzień chodził upalony,a moja teściowa nie miała pojęcia o tym...
jak i wielu rodziców, którym się wydaje, że "moje dziecko" nigdy by tego nie zrobiło albo, że zapalenie zioła automatycznie sprawi, że dziecku z miejsca wyrosną rogi, albo coś, co równie mocno rzuca się w oczy

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Super, szacun Fajne przedmioty.
CO do WDżWR (nie wiem czy taki jest skrót ) to polecam PONTON (Grupa Edukatorów Seksualnych Ponton klik ). Fajna organizacja, jedna z prowadzących to moja koleżanka
Dzięki, już polecałaś, a ja sobie dodałam do zakładek . A skrót napisałaś profesjonalnie .
Stary 2013-10-27, 11:47   #954
ejani
Zadomowienie

Cytat:

ja zawsze kroję ze skórką (zależy od rodzaju dorzucam ją albo nie), więc nie pomogę, ale najlepsza mi wychodzi jak przesmażam na oliwie najpierw czosnek i cebulę, potem dynię, ziemniaki (jest bardziej aksamitna), marchewkę i cukinię (to niekoniecznie, ale w zeszłym roku obrodziły ), potem do garnka, dodaję bulion (albo kostkę rosołową i wodę) i 2-3 łyżeczki curry i jak już zmięknie to miksuję i ew.doprawiam solą i pieprzem.

do tego grzanki z tymiankiem (a że teraz zabroniony to byle jakie inne) i żółty ser- uwielbiam!
Stary 2013-10-27, 11:54   #955
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
właśnie oglądam dzień dobry tvn skrót "kobieta na krańcu świata" o porodach w Sudanie ...wywiad z Martyną... masakra
o 11 cały program. Polecam
90% rodzi w domu
10% ma szczęście w "szpitalu"
umieralność noworodków jest ogromna.
30 minut porodzie opuszczają szpital.
O rany...widzicie a my wiecznie niezadowolone
Stary 2013-10-27, 11:57   #956
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam się w niedzielne popołudnie. Pospałam, podjadłam i nadrabiam zaległości.

Sadlaczyca
trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Do wtorku niewiele czasu i proszę mi się tam nie stresować!!

Cytat:
jestem uzależniona!!!!
Ja tam Ciebie doskonale rozumiem - pomidorową mogłabym jeść codziennie, byleby była z ryżem
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:57   #957
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wróciliśmy, w niedzielę z rana bardzo mało osób w budowlanym
Mamy wszystko co potrzeba
Lenka chyba się ucieszyła bo całą drogę powrotną kopała
U mnie dziś pieczone żeberka na obiadek
Stary 2013-10-27, 11:59   #958
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43448010]
Ja tam Ciebie doskonale rozumiem - pomidorową mogłabym jeść codziennie, byleby była z ryżem [/QUOTE]

ja wolę z makaronem- obowiązkowo kolanka lub świderki
Stary 2013-10-27, 12:01   #959
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ja wolę z makaronem- obowiązkowo kolanka lub świderki
Ja też z makaronem najlepsza, chyba zrobię jutro albo we wtorek
Stary 2013-10-27, 12:02   #960
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, już polecałaś, a ja sobie dodałam do zakładek . A skrót napisałaś profesjonalnie .
O sorry, że się powtarzam zapomniałam

A ja czekam na obiad od TZta, ciekawe co dzisiaj wymyśli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości