My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 16:07   #3901
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
i dzięki temu od jutra będzie się robić szybciej ciemno
nie znoszę zimowego czasu!
Ja też nie... dziś ogólnie znów wrócił zły humor (końcówka poprzedniego tygodnia była tragiczna), ech...

Cytat:
Napisane przez _kosteczka_ Pokaż wiadomość
Napiszcie co myślicie Suknia szyta jak na mnie, wymaga drobnych poprawek. Zdjęcie bez rewelacji, ale lepszev to niż nic. Zdobienia słabo widać na zdjęciu...
Pięknie, widać, że dopasowana, pięknie podkreśla biust i talię

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko sie pochwalę, że zamówiliśmy wczoraj obrączki, za msc odbiór.
Gratuluję!

Co do Pana Tadeusza, do końca miesiąca chyba jest jakaś promocja, że co ileśtam litrów gratis - w kilku sklepach/hurtowniach na pewno obowiązuje, na oficjalnej stronie jest kontakt do przedstawiciela na dany region, warto zadzwonić i się zapytać.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
nie wiem jakie masz kolory przewodnie i jakie kwiaty chcesz w bukiecie, ale moja koleżanka miała margaretki (tak to się chyba nazywa, takie małe gerbery ), stały w takich małych wazonika i bardzo ładnie to wygląda, jak chcesz to moge Ci wysłać jutro zdjęcia tego stołu, bo mam na pewno na laptopie
Ja bym bardzo prosiła o fotkę!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
własnie edytowałam post wyżej. |Byłyby też kwiaty, wiadomo nie zastraszajaca ilosc ale 5-6 kompozycji w kielichach. wiec na tych stołach tez by coś było. chodzi mi o to, czy warto brac pokrowce plus dekoracje sufitu ?? zeby zniknal troche ten motyw takiej szlachty na tej sali.

a budzet mysle ze 1500-1600 zł... bysmy teraz mieli na dekoracje.

wrzosy piękne - ale ja nie na to zmysłu ani nic. ani czasu przed weselem aby sale dekorowac bo tzreba to robic w nocy w piatku na sobote. bo w piatek do wieczora jest tam jaka impreza
Wg mnie pokrowce to zbędny wydatek, masz dość ładne krzesła. Postawiłabym na dekorację sufitu i ew. dekorację świetlną
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:18   #3902
say-hello
Zakorzenienie

hej dziewczyny nie odzywałam się ostatnio, bo mam wielkie urwanie głowy związane z dyplomem... nie mam czasu na nic!

zaraz idziemy na kurs tańca trzymajcie kciuki, żeby instruktor nie powiedział mi, że jestem łamagą i nic się ze mną nie da zrobić
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:21   #3903
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko sie pochwalę, że zamówiliśmy wczoraj obrączki, za msc odbiór.

Fajnie tak btw to myślicie że zwykły złotnik będzie w stanie za żółte złoto wymienić tak kruszec, żeby zrobić nam model białe+różowe lub żółte+różowe? Wiecie coś na ten temat?

My na kurs tańca dopiero gdzieś tak luty/marzec

Tż-ta wkurzyła po całości dziś jego siostrzyczka i odgraża się, że jak tak dalej pójdzie, to jej na ślubie ani na przyjęciu widzieć nie chce (dobrze wiedzieć przynajmniej, że nie jestem w tym sama)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:25   #3904
wenedka
Zakorzenienie

Hej, Dziewczyny

My chyba zdecydowalismy sie na nauki w polskim kosciele u nas Nie trzeba sie zapistwac, a nauki sa jednodniowe i odbywaja sie 28 grudnia. Tz ms wtedy wolny dzien, wiec nie ma na co czekac.

misiu, mnie u Ciebie pasuje dekiracja kwiatowa. Moze sama moglabys cos wymysluc, kupic kwiaty na gieldzie?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:26   #3905
_kosteczka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja też nie... dziś ogólnie znów wrócił zły humor (końcówka poprzedniego tygodnia była tragiczna), ech...

Pięknie, widać, że dopasowana, pięknie podkreśla biust i talię

Gratuluję!

Co do Pana Tadeusza, do końca miesiąca chyba jest jakaś promocja, że co ileśtam litrów gratis - w kilku sklepach/hurtowniach na pewno obowiązuje, na oficjalnej stronie jest kontakt do przedstawiciela na dany region, warto zadzwonić i się zapytać.

Ja bym bardzo prosiła o fotkę!

Wg mnie pokrowce to zbędny wydatek, masz dość ładne krzesła. Postawiłabym na dekorację sufitu i ew. dekorację świetlną

dzięki

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie odzywałam się ostatnio, bo mam wielkie urwanie głowy związane z dyplomem... nie mam czasu na nic!

zaraz idziemy na kurs tańca trzymajcie kciuki, żeby instruktor nie powiedział mi, że jestem łamagą i nic się ze mną nie da zrobić
co będziecie tańczyć? Ja myślałam, że nas to ominie, ale chyba jednak też się wybierzemy
_kosteczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:42   #3906
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

co będziecie tańczyć? Ja myślałam, że nas to ominie, ale chyba jednak też się wybierzemy
na razie idziemy na taniec towarzyski. zobaczymy jak nam pójdzie i w razie potrzeby będziemy chodzili cały czas aż do ślubu. miesiąc przed ślubem weźmiemy jeszcze indywidualny kurs na pierwszy taniec
dla nas to też ma być forma wspólnie spędzonego czasu, takie niedzielne randki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:46   #3907
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny dawno mnie nie było
Nic nowego związanego ze ślubem nie działo się u mnie, aż do ostatniego czasu gdy upatrzyłam suknię wstawiam fotkę.
Napiszcie co myślicie Suknia szyta jak na mnie, wymaga drobnych poprawek. Zdjęcie bez rewelacji, ale lepszev to niż nic. Zdobienia słabo widać na zdjęciu...
Bardzo ładnie w niej wyglądasz górę zdecydowanie trzeba dopasować bo za wysoko jest.

Misia
pokrowce na krzesła bym sobie odpuściła bo są ładne. Jeśli chcesz się pozbyć szlacheckiego wyglądu to sufit trzeba udekorować.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Fajnie tak btw to myślicie że zwykły złotnik będzie w stanie za żółte złoto wymienić tak kruszec, żeby zrobić nam model białe+różowe lub żółte+różowe? Wiecie coś na ten temat?
Jak ja rozmawiałam ze złotnikiem to powiedział, że obrączki nam zrobi jakie tylko chcemy, bo to nasze złoto idzie w rozliczenie. Chyba że wy chcecie przetapiać swoje - to nie wiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 17:03   #3908
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

nie no, my też raczej w rozliczenie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-10-27, 17:05   #3909
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Tylko mi się dłuży...

A wina to chyba teraz mniej kupię niż wcześniej chciałam, bo pewnie mało kto będzie chciał pić wino jak będą drinki... Nie wiem, znowu jestem w kropce...

Wczoraj wypróbowałam to wino musujące (kupione w Niemczech) http://en.rotkaeppchen.de/#/sortiment/sekt/halbtrocken/

I powiem Wam, że już Michaelo czy jakoś tak z Biedronki jest lepsze
Michael rządzi, uwielbam
Cytat:
ana909 Była w pierwszym kartonie jaki otworzylismy i juz sie balam ze bedzie ich wiecej... na szczescie tylko jedna ale to i tak o jedną za duzo.
Moim znajomym kiedyś wódka zamarzła…
docik10 Jak to ja leżący kartonik mnie kusił, żeby coś z nim zrobić . No i wymyśliłam jak go zapakuje. Mam nadzieję, że teściowej się spodoba bo nawet nie pytałam czy mogę zapakować prezent od niej

A nie myślałaś, żeby pudełko zrobić w bardzo prosty sposób? Może ktoś z rodziny lub znajomych pracuje w jakimś biurze? Tam zazwyczaj kupuje się cały karton papieru. Ten kartonik można ładnie obkleić papierem i udekorować gotowymi ozdobami. Posiada wieczko które można podkleić taśmą dwustronną aby się trzymało pudełka

Kobieto jesteś wielka!!! Jak masz jeszcze jakieś inspiracje to biorę wszystko

Och jakie śliczności

woda z miodem i cytryną ale najpierw musi się tego nie przeskoczysz

a ja godzinkę później do pracy

już bo od sylwestra do wesela ani kropelki

pjona ja też za kołnierz nie wylewam, tęsknię za leśnym dzbankiem ponoć już nie produkują a co do urazy do wódki to ja miałam tak z bolsem a żubrówki nie tykam w żadnej postaci, zielonej od lat nie piłam, nawet raz próbowałam, czy może uraz mi przeszedł, ale nie, a co czystej uraz przyszedł po jednym z ostatnich wesel

absolwent musiał byc na każdej imprezie w liceum a co do de Luxa to ja lubię i mi nie szkodzi

u nas kupno choinki i jej ubieranie wiąże się z kilkudniową depresją w moim wykonaniu, nie znoszę tego robić a TŻ jak sam po choinkę pojedzie to zawsze jakiegoś drapaka przywozi

nie tylko Tobie mi zostało aż 10 miesięcy i 1 dzień
spoko spoko, wczoraj 3 razy i poszedł spać grzecznie jak aniołek
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
My chcemy kupić 3 lub 4 kartony wina 0,75l.
W kartonie jest 12 butelek, więc było by 36 lub 48 butelek na około 60-ciu gości Mam nadzieję że wystarczy... A jak zostanie to dobra nasza, ja nim nie pogardzę
kochane mam pytanie jeszcze do was. Te które mają już za sobą nauki, bądź są w trakcie. Powiedzcie proszę, czy do pierwszych nauk trzeba się jakoś przygotować? Nie wiem spowiedź itd?
nie trzeba. u nas to 6 tygodni trwa... już 4 za nami, jeszcze 2 i koniec
każde spotkanie po 1,5 h, 45 z innym księdzem, 45 z innym, nudy ale idzie przeżyć
Cytat:
Witaj wszelkie porady zawsze mile widziane
ja sądzę, że co do alkoholu to wszystko zależy od gości, u nas jest dużo młodych, liczymy 0,7 na głowę z poprawinami (wliczamy też w tą ilość dzieci, taki zapas ) wina chcemy kupić po kilka butelek białego i czerwonego, mamy 3 litry whisky i 2x 0,7 ginu i uważam, że to w zupełności powinno wystarczyć ewentualnie wystawimy coś z alko zamiast kwiatków

dostałam dietę w końcu, jest straszna, jak któraś ma ochotę to dzielę się na PW
Dietkę moge prosić na PW?
Co do alko:
my na 40 osób mamy kupione 47 butelek soplicy
12 win
i dokupimy jeszcze:
2 Johny Walker litrowe
Jagermeister
i 3 soplice smakowe ( orzechowa wiśniowa i malinowa)
i napewno z powodzeniem nam starczy
na samo wesele oczywiście, bez poprawin
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Alloffkowa, biedny Paweł Już sie lepiej czuje? Już któryś raz słyszę, że ktoś sie Krupnikiem zatruł...

Krooliczek, nie trzeba sie przygotowywać. Po prostu idzie sie na pierwsze spotkanie. Polecam nauki na Kościelnej. Powiedz mi - czy jak kupowaliscie wódkę w Selgrosie to pytaliscie o ta ofertę weselna?

Nam dziś odwołali wykład... Wczoraj jeden też, ale udało nam die ten drugi na wcześniejsza godzinę przesunąć. A dziś tylko jeden wykład mieliśmy mieć. Po prostu jaja sobie robią... Ludzie po 100-150km przyjeżdżaja a oni zamiast umieszczać informacje na stronie, że nie ma zajęć (tak zawsze było) to sobie jaja robią po prostu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no juz spoko. wczoraj 3 razy i poszedł spać jak aniołek, tylko ja czuwałam, co chwilę go szturchałam i mówiłam: ODDYCHAJ!
Dziś już tylko zwykły lekki kac
ale nigdy więcej krupnika
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jesteś szczupła, a ta sukienka robi Ci strasznie "dużą" górę. Dekoltu w ogóle nie widać, gorset to prawie że pod szyję. Moim zdaniem góra do poprawy i będzie dobrze
zgadzam się
Cytat:
Kosteczka mnie się ta suknia bardzo podoba a na Tobie leży pięknie

z dobrych informacji - znaleźliśmy jubilera, który zrobi nam obrączki sprawdzony. Koleżanka też u niego robi na luty, ma od niego pierścionek zaręczynowy i okazało się że koleżanka koleżanki u niego pracuje więc zaufany gościu

z gorszych ślubnych spraw... NADAL NIE WIEM CO Z DEKORACJA powiem Wam, że spędza mi to sen z powiek ostatnio ;p

przekonałam TŻ aby zwiększyć budżet na dekoracje i teraz mam do Was pytanie... warto pchać się w dekoracje sufitu i pokrowce na krzesła ?? Plus te rozjaśnianie światłami itp ?? EDIT : BYŁYBY TEŻ KOMPOZYCJE KWIATOWE - JAKIEŚ 5-6 BUKIETÓW W KIELICHACH.
jakie macie pomysły na ta sale.. bo ja już trace nadzieje, że coś wymyśle ;P
wrzucam zdjęcia jeszcze raz sali (znalazlam nowe )

dorzucam ten link do poprzednich postów z salą i dekoracjami, na które mialam pomysł (świetlne) jakby kto nie kojarzył :P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3709
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3710
plus link do firmy, którą mam na oku : http://www.uroczystedekoracje.pl/dekoracje-sal

dziękuje z góry za wszystkie komentarze i pomysły !! i za cierpliwość
ja bym nie dawała pokrowców na krzesła, ewentualnie jakieś dekoracje pod sufit

aaa i już na 100 % przesuwa nam się godzina ślubu na 15.30
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:13   #3910
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

a my dzisiaj rodzicom Tż potwierdziliśmy sierpniowy termin ślubu

Stary 2013-10-27, 17:34   #3911
no_doubt
Wtajemniczenie

Ale fajnie się czyta Wasze posty, jak się długo nie zaglądało z braku czasu. W pracy mam od czwartku niezły młynek i jaja i nie zapowiada się, by szybko się skończył Zajrzę tutaj to chociaż sobie humor poprawię

Wczoraj byliśmy z TŻ w Aparcie. spodobały nam się jedne obrączki. Mają 6,5 mm szerokości i tak się zastanawiam, czy to nie za dużo. Na pierwszy rzut oka wcale nie wydają się takie szerokie, ale nie wiem jak może być w praktyce... A jak jest u Was z szerokością obrączek? Słyszałam też, że najlepsze jest złoto "soczewkowe" nie wiem, czy dobrze zapamiętałam

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:36   #3912
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko mi się dłuży...

A wina to chyba teraz mniej kupię niż wcześniej chciałam, bo pewnie mało kto będzie chciał pić wino jak będą drinki... Nie wiem, znowu jestem w kropce...
Myślę, że jak będziesz miała barmana to wina mało co zejdzie. Goście nie powinni marudzić

Cytat:
Dokładnie. Ja obstawiam, że u nas zejdzie sporo wina, bo zwyczajnie sporo osób w przeciwieństwie do wódki będzie go pić.
Poza tym planujemy whisky bo część osób (w tym my) bardzo lubi.
Dużo whisky planujecie kupić? Wydaje mi się, że jeżli byśmy kupili whisky to część gości chciałaby pić tylko to, a byłby to większy wydatek.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:36   #3913
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

dla mnie za szerokie już, nie wiem jak to by na co dzień faktycznie wyglądało, ja z kolei o soczewkowych słyszałam, że są polecane osobom, którym puchną ręce (czyli coś dla mnie )

Stary 2013-10-27, 17:40   #3914
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ale fajnie się czyta Wasze posty, jak się długo nie zaglądało z braku czasu. W pracy mam od czwartku niezły młynek i jaja i nie zapowiada się, by szybko się skończył Zajrzę tutaj to chociaż sobie humor poprawię

Wczoraj byliśmy z TŻ w Aparcie. spodobały nam się jedne obrączki. Mają 6,5 mm szerokości i tak się zastanawiam, czy to nie za dużo. Na pierwszy rzut oka wcale nie wydają się takie szerokie, ale nie wiem jak może być w praktyce... A jak jest u Was z szerokością obrączek? Słyszałam też, że najlepsze jest złoto "soczewkowe" nie wiem, czy dobrze zapamiętałam
my będziemy mieć 6 mm albo 5,5
ale nie wiem właśnie jak to z tymi środkami...:P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-27, 18:12   #3915
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
My mamy oboje 6 mm i ja wcale nie uważam, że są jakieś mega szerokie

Ja mam taką obrączkę, jak ta dziewczyna na zdjęciu (z 3 diamentami)
pazurki.jpg

Tutaj nasze w realu:
obrączki.jpg

Wiadomo, ile osób tyle zdań. Mój brat i Jego narzeczona poszukują obrączek max 4mm, bo 6mm to dla nich za dużo. Każdy ma inny gust i musi się zdecydować sam, co mu się podoba

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-27 o 18:22
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 18:23   #3916
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
jakby kogoś interesowała Finlandia jest po 27zł a Stock 20zł w Sergrosie
Oooo super, dzięki za cynk.
My właśnie planujemy Stocka i zaczynamy polować. Dzisiaj byliśmy w Makro i 0,5L stocka jest po 23zł - sporo.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dużo whisky planujecie kupić? Wydaje mi się, że jeżli byśmy kupili whisky to część gości chciałaby pić tylko to, a byłby to większy wydatek.
Planujemy 3L w wielkiej butli na stojaku - będzie stać przy winach obok stołu słodkiego.
U nas whisky będzie pić pewnie ok. 10 osób - może ciut więcej, ale są to osoby które pewnie wódki też się napiją, więc nie będzie to ich jedyny trunek.

My właśnie dzisiaj mamy na tapecie dwa ślubne tematy:
Alko: byliśmy w makro i.. ceny bez szału. Będziemy dalej szukać. Koniecznie musimy się wbić do selgrosu, tylko.. nie mamy karty.
Postanowiliśmy jednak jakie będą ostateczne ilości:
- wódka: 45 x 05L
- wino: 20 x 1L
- whisky: 3L w dużej butelce na stojaku
- szampan: 5 x 0,7L - na powitanie
Dla przypomnienia mamy imprezę 8h, bez poprawin, na ok 55 osób.

Byliśmy też dzisiaj na polowaniu na obrączki i.. wybraliśmy wzór!
Albo ja jestem ślepa, albo go nie ma na stronie W.KRUK, ale.. znalazłam w necie, więc załączam. Moja również będzie bez kamienia o szerokości 4mm, a TŻa o szerokości 5mm.

Pytania jeszcze w związku z tym:
- czy ktoś się orientuje ile teraz kosztuje złoto w skupie?
- czy jakikolwiek jubiler sieciówka skupuje złoto?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-wkruk-obraczka-magica.jpg (33,3 KB, 35 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:27   #3917
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Wiadomo, ile osób tyle zdań. Mój brat i Jego narzeczona poszukują obrączek max 4mm, bo 6mm to dla nich za dużo. Każdy ma inny gust i musi się zdecydować sam, co mu się podoba

I jak to wygląda na palcach.
Mnie podobają się szersze obrączki, chciałam nawet taką jakby ciętą, więc wtedy szerszą, ale na moje palce zupełnie nie pasuje. Mam bardzo mało miejsca miedzy kostką, a końcem palca i 4mm to dla mnie max. Cały czas marzę, że uda mi się nosić razem z pierścionkiem, ale.. to pewnie wyjdzie w praniu czy będzie w ogóle wygodne.

Stary 2013-10-27, 18:28   #3918
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Albo ja jestem ślepa, albo go nie ma na stronie W.KRUK, ale.. znalazłam w necie, więc załączam. Moja również będzie bez kamienia o szerokości 4mm, a TŻa o szerokości 5mm.

Podobają mi się Co do ceny złota to nam złotnik powiedział 83 zł z tego co pamiętam. U nas 1 lokalny jubiler przyjmuje złoto w rozliczenie, ale nie wiem czy w tych dużych sieciówkach jest to praktykowane.
Na stronce znalazłam żółte http://wkruk.pl/product-pol-2319611-...KI-BORMIO.html

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-10-27 o 18:30
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:32   #3919
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

I jak to wygląda na palcach.
Mnie podobają się szersze obrączki, chciałam nawet taką jakby ciętą, więc wtedy szerszą, ale na moje palce zupełnie nie pasuje. Mam bardzo mało miejsca miedzy kostką, a końcem palca i 4mm to dla mnie max. Cały czas marzę, że uda mi się nosić razem z pierścionkiem, ale.. to pewnie wyjdzie w praniu czy będzie w ogóle wygodne.
W zupełności się zgadzam. Na każdym palcu każda obrączka wygląda inaczej, bo wszystko zależy od budowy palca. Ja z kolei nie będę nosiła pierścionka z obrączką, bo zdecydowałam się na kamienie, więc jakbym jeszcze dołożyła pierścionek z kamieniem to by było na bogato

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 18:44   #3920
enzunio
BAN stały

Moja lista zakupów (postanowiłam sama zrobić zakupy, bo wyjdzie mnie to taniej) dla barmana:

wódka weselna szt. 5
tequila siver 0,7 szt. 3
rum biały 0,7 szt. 5
wódka cranberry 0,5 szt. 2
gin 0,7 szt.2
jack daniels 0,7 szt.1
whisky balantines czy jakoś tak 1 l szt. 1
martini bianco 1 l szt. 1
malibu 0,7 szt. 2
passoa 0,7 szt.1
triple sec 0,7 szt.1
peach tree 0,7 1 szt

syrop kokosowy 1l szt.2
blue curacao 1l szt.1
syrop malinowy 0,5 szt.1
syr. truskawkowy 1l szt.1
grenadina 1l szt.1
syr. passion friut 1l szt.1

9 l soku pomarańczowego
6 l soku ananasowego
4 l żurawinowego
2 l soku porzeczkowego
4 l coca coli
3 l sprite
3 l toniku
6 l wody gaz
2 l soku z cytryny (WTF )

4 kg limonek
3 kg cytryn
3 kg pomarańczy
1 kg jabłek
4 szt karamboli
2 szt ananasa
1 melon
1 arbuz

1 kg cukru trzcinowego
0,5 kg mięty ciętej

Do tego 30 kg lodu, ale chyba poproszę go żeby sam się zajął tym, chyba, że moja sala udostępni kostkarkę, która nadąży...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:46   #3921
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Misia,a nie chcecie wrzosów na stoły? We wrześniu wyjdą tanio i ładnie, do tego jakaś minimalna dekoracja osłonki. Wrzosy możesz nawet sama kupić i przygotować.
Właśnie ja myślałam nad wrzosami - białe i fioletowe w wiklinowych koszykach, ale z kolei nie uda mi się do tego dobrać bukietu.

Cytat:
własnie edytowałam post wyżej. |Byłyby też kwiaty, wiadomo nie zastraszajaca ilosc ale 5-6 kompozycji w kielichach. wiec na tych stołach tez by coś było. chodzi mi o to, czy warto brac pokrowce plus dekoracje sufitu ?? zeby zniknal troche ten motyw takiej szlachty na tej sali.

a budzet mysle ze 1500-1600 zł... bysmy teraz mieli na dekoracje.

wrzosy piękne - ale ja nie na to zmysłu ani nic. ani czasu przed weselem aby sale dekorowac bo tzreba to robic w nocy w piatku na sobote. bo w piatek do wieczora jest tam jaka impreza
EE fajną masz tą salę, dużo dają te belki pod sufitem, ja w ogóle lubię akcenty drewniane Nie wiem czy budżet, który podałaś jest duży czy mały, kurde nie mam rozeznania w cenach jeśli chodzi o dekorację. Jeżeli salę masz dużą i chcesz zrobić efekt WOW to faktycznie światła się sprawdzą Moim zdaniem jednak nic nie zastąpi prawdziwych kwiatów

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
My na kurs tańca dopiero gdzieś tak luty/marzec
My też kurs tańca po nowym roku, na wiosnę. Nie będę tak wcześniej zaczynać bo i tak wszystko zapomnę haha i TŻ mnie zabije :P

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja się wtrącę My na około setkę gości planujemy ledwie 3 - 5 butelek i to już taki max max.

Cytat:

Śliczne obrączki, naprawdę bomba One sa z kruka, tak? A czemu nie chcesz kamyczka w obrączce- w tej wygląda i pasuje elegancko

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:49   #3922
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Śliczne obrączki, naprawdę bomba One sa z kruka, tak? A czemu nie chcesz kamyczka w obrączce- w tej wygląda i pasuje elegancko
Tak z kruka.
A co do kamyczka - chcę nosić obrączkę razem z pierścionkiem na jednym palcu, a dla mnie dwa kamyki to już tłok.

Mierzyłam dzisiaj właśnie taką z kamieniem i mimo, że w pierścionku mam niemalże identyczny i też osadzony (a nie w wystającej koronie) to mi to razem nie grało.

Myślę, że ostateczną decyzję podejmę przy zamawianiu, ale póki co jestem na nie.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-10-27 o 18:51
Stary 2013-10-27, 18:55   #3923
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja lista zakupów (postanowiłam sama zrobić zakupy, bo wyjdzie mnie to taniej) dla barmana:

wódka weselna szt. 5
tequila siver 0,7 szt. 3
rum biały 0,7 szt. 5
wódka cranberry 0,5 szt. 2
gin 0,7 szt.2
jack daniels 0,7 szt.1
whisky balantines czy jakoś tak 1 l szt. 1
martini bianco 1 l szt. 1
malibu 0,7 szt. 2
passoa 0,7 szt.1
triple sec 0,7 szt.1
peach tree 0,7 1 szt

syrop kokosowy 1l szt.2
blue curacao 1l szt.1
syrop malinowy 0,5 szt.1
syr. truskawkowy 1l szt.1
grenadina 1l szt.1
syr. passion friut 1l szt.1

9 l soku pomarańczowego
6 l soku ananasowego
4 l żurawinowego
2 l soku porzeczkowego
4 l coca coli
3 l sprite
3 l toniku
6 l wody gaz
2 l soku z cytryny (WTF )

4 kg limonek
3 kg cytryn
3 kg pomarańczy
1 kg jabłek
4 szt karamboli
2 szt ananasa
1 melon
1 arbuz

1 kg cukru trzcinowego
0,5 kg mięty ciętej

Do tego 30 kg lodu, ale chyba poproszę go żeby sam się zajął tym, chyba, że moja sala udostępni kostkarkę, która nadąży...
fiu, fiu, liczyłas ile na to wydasz??
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-27, 19:01   #3924
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
o jezu ale masakre meam z tz!! bylismy u znajomych na imirninach, we dwoje wypili troche ponad 1,5 butelki Krypnoka, i mi sie narzeczony zatrul.... jade do domu 40 na godzine a on czemu ja tak szybko jade!! przyjechalismy a ona do domu po scianie idzie.... a teraz siedzi i wymiotuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
uuu ! mam nadzieje ze wszystko dobrze sie rozwiązało.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

spokojnie, zawsze cos sie da zrobić

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-27, 19:01   #3925
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
My chcemy kupić 3 lub 4 kartony wina 0,75l.
W kartonie jest 12 butelek, więc było by 36 lub 48 butelek na około 60-ciu gości Mam nadzieję że wystarczy... A jak zostanie to dobra nasza, ja nim nie pogardzę

kochane mam pytanie jeszcze do was. Te które mają już za sobą nauki, bądź są w trakcie. Powiedzcie proszę, czy do pierwszych nauk trzeba się jakoś przygotować? Nie wiem spowiedź itd?
Nie trzeba specjalnie przygotowywać się na nauki. Po prostu udajesz się na spotkanie

Cytat:
Hej dziewczyny dawno mnie nie było
Nic nowego związanego ze ślubem nie działo się u mnie, aż do ostatniego czasu gdy upatrzyłam suknię wstawiam fotkę.
Napiszcie co myślicie Suknia szyta jak na mnie, wymaga drobnych poprawek. Zdjęcie bez rewelacji, ale lepsze to niż nic. Zdobienia słabo widać na zdjęciu...
Ramiączko mi nie pasuje Patrzyłaś jak wyglądałaby z dwoma zamiast jednego na szyję?

W weekend byliśmy na naukach przedmałżeńskich, które ostatecznie zainteresowały również Tż. Prowadzący je ojciec mówił bardzo ciekawie, czasami żartował i widać było, że trafia do osób będących na naukach. Puścił nam konferencję co oznacza bycie dobrą kobietą i dobrym mężczyzną - prowadzoną przez księdza - po prostu rewelacja. pokazane było na jakie zachowania należy zwracać uwagę w małżeństwie. Otwarcie mówił o seksie jako ważnym elemencie związku, o tym aby po ślubie nie zapominać o dbaniu o siebie, byciu atrakcyjnym dla siebie na wzajem. Oczywiście kwestie duchowe, wiary również zostały poruszone.

Prośba do dziewczyn wysyłających PW o dostęp do klubu PM2014 - piszcie datę od kiedy udzielacie się na wątku. Dzięki temu szybciej przekażę Waszą kandydaturę. Dziękuję za uwagę

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-10-27 o 20:09
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:04   #3926
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z kruka.
A co do kamyczka - chcę nosić obrączkę razem z pierścionkiem na jednym palcu, a dla mnie dwa kamyki to już tłok.

Mierzyłam dzisiaj właśnie taką z kamieniem i mimo, że w pierścionku mam niemalże identyczny i też osadzony (a nie w wystającej koronie) to mi to razem nie grało.

Myślę, że ostateczną decyzję podejmę przy zamawianiu, ale póki co jestem na nie.
Rozumiem ja też pierwotnie miałam plan, że będę nosić zaręczynowy z obrączką, ale tak mi się podobają obrączki z kamyczkiem, że chyba przeloze zareczynowy na serdeczny lewej reki :P

Też patrzyłam na stronie Kruka, ale nie ma tych obrączek, w każdym razie gratuluję wyboru

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:06   #3927
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

ooo my planujemy podobne tylko obie 4mm i z mieszanego złota, moja będzie bez kamyczka

http://wkruk.pl/product-pol-2319650-...-CHAMONIX.html

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:12   #3928
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne!
My też takie chcemy.

Zdradzisz ile kosztują?
piją!

Stary 2013-10-27, 19:20   #3929
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Piękne!
My też takie chcemy.

Zdradzisz ile kosztują?
Męska 800coś (ale nie więcej niż 850), damska była z kamieniem i kosztowała 1000coś (na pewno nie więcej niż 1100), jeśli się bierze bez kamienia, to tyle samo co męska.
Nie skupiłam się bardzo na cenach, bo jeszcze nie zamawialiśmy.

Koleżanka dała mi cynk, żebyśmy poszli jeszcze do A&A, bo tam raz, że podobno robią każdy model - można wskazać w innym katalogu i zrobią, a dwa, że płaci się podobno za wagę, a nie za parę jak wszędzie. U nas to się może nie sprawdzić, bo TŻ ma dużą obrączkę (26/27), ale ja malutką (9) więc się wyrówna. Chcemy tam jeszcze iść zobaczyć co mają no i sprzedać złoto bo mamy trochę.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-10-27 o 19:22
Stary 2013-10-27, 19:23   #3930
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Męska 800coś (ale nie więcej niż 850), damska była z kamieniem i kosztowała 1000coś (na pewno nie więcej niż 1100), jeśli się bierze bez kamienia, to tyle samo co męska.
Nie skupiłam się bardzo na cenach, bo jeszcze nie zamawialiśmy.

Koleżanka dała mi cynk, żebyśmy poszli jeszcze do A&A, bo tam raz, że podobno robią każdy model - można wskazać w innym katalogu i zrobią, a dwa, że płaci się podobno za wagę, a nie za parę jak wszędzie. U nas to się może nie sprawdzić, bo TŻ ma dużą obrączkę (26/27), ale ja malutką (9) więc się wyrówna. Chcemy tam jeszcze iść zobaczyć co mają no i sprzedać złoto bo mamy trochę.
Dzięki

A jaki to kamień? Bo ja chciałabym diamencik.
W każdym razie cieszy mnie, że w 3000zł się zmieścimy :3
piją!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości