|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do Pana Tadeusza, do końca miesiąca chyba jest jakaś promocja, że co ileśtam litrów gratis - w kilku sklepach/hurtowniach na pewno obowiązuje, na oficjalnej stronie jest kontakt do przedstawiciela na dany region, warto zadzwonić i się zapytać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() zaraz idziemy na kurs tańca ![]() ![]()
#3903 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Fajnie ![]() My na kurs tańca dopiero gdzieś tak luty/marzec ![]() Tż-ta wkurzyła po całości dziś jego siostrzyczka i odgraża się, że jak tak dalej pójdzie, to jej na ślubie ani na przyjęciu widzieć nie chce (dobrze wiedzieć przynajmniej, że nie jestem w tym sama)
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Hej, Dziewczyny
![]() My chyba zdecydowalismy sie na nauki w polskim kosciele u nas ![]() misiu, mnie u Ciebie pasuje dekiracja kwiatowa. Moze sama moglabys cos wymysluc, kupic kwiaty na gieldzie?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla nas to też ma być forma wspólnie spędzonego czasu, takie niedzielne randki ![]()
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misia pokrowce na krzesła bym sobie odpuściła bo są ładne. Jeśli chcesz się pozbyć szlacheckiego wyglądu to sufit trzeba udekorować. Jak ja rozmawiałam ze złotnikiem to powiedział, że obrączki nam zrobi jakie tylko chcemy, bo to nasze złoto idzie w rozliczenie. Chyba że wy chcecie przetapiać swoje - to nie wiem.
![]() |
#3908 |
Polka Ogarniaczka
|
nie no, my też raczej w rozliczenie
![]()
#3909 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() każde spotkanie po 1,5 h, 45 z innym księdzem, 45 z innym, nudy ale idzie przeżyć Cytat:
Co do alko: my na 40 osób mamy kupione 47 butelek soplicy 12 win i dokupimy jeszcze: 2 Johny Walker litrowe Jagermeister i 3 soplice smakowe ( orzechowa wiśniowa i malinowa) i napewno z powodzeniem nam starczy ![]() na samo wesele oczywiście, bez poprawin Cytat:
![]() ![]() Dziś już tylko zwykły lekki kac ![]() ale nigdy więcej krupnika Cytat:
![]() Cytat:
aaa i już na 100 % przesuwa nam się godzina ślubu na 15.30 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Polka Ogarniaczka
|
a my dzisiaj rodzicom Tż potwierdziliśmy sierpniowy termin ślubu
![]()
#3911 |
Wtajemniczenie
|
Ale fajnie się czyta Wasze posty, jak się długo nie zaglądało z braku czasu. W pracy mam od czwartku niezły młynek i jaja
![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy z TŻ w Aparcie. spodobały nam się jedne obrączki. Mają 6,5 mm szerokości i tak się zastanawiam, czy to nie za dużo. Na pierwszy rzut oka wcale nie wydają się takie szerokie, ale nie wiem jak może być w praktyce... A jak jest u Was z szerokością obrączek? Słyszałam też, że najlepsze jest złoto "soczewkowe" nie wiem, czy dobrze zapamiętałam ![]()
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo whisky planujecie kupić? Wydaje mi się, że jeżli byśmy kupili whisky to część gości chciałaby pić tylko to, a byłby to większy wydatek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Polka Ogarniaczka
|
dla mnie za szerokie już, nie wiem jak to by na co dzień faktycznie wyglądało, ja z kolei o soczewkowych słyszałam, że są polecane osobom, którym puchną ręce (czyli coś dla mnie
![]()
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wiem właśnie jak to z tymi środkami...:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką obrączkę, jak ta dziewczyna na zdjęciu (z 3 diamentami) pazurki.jpg Tutaj nasze w realu: obrączki.jpg Wiadomo, ile osób tyle zdań. Mój brat i Jego narzeczona poszukują obrączek max 4mm, bo 6mm to dla nich za dużo. Każdy ma inny gust i musi się zdecydować sam, co mu się podoba ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-27 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie planujemy Stocka i zaczynamy polować. Dzisiaj byliśmy w Makro i 0,5L stocka jest po 23zł - sporo. ![]() Cytat:
U nas whisky będzie pić pewnie ok. 10 osób - może ciut więcej, ale są to osoby które pewnie wódki też się napiją, więc nie będzie to ich jedyny trunek. My właśnie dzisiaj mamy na tapecie dwa ślubne tematy: ![]() Alko: byliśmy w makro i.. ceny bez szału. Będziemy dalej szukać. ![]() ![]() Postanowiliśmy jednak jakie będą ostateczne ilości: - wódka: 45 x 05L - wino: 20 x 1L - whisky: 3L w dużej butelce na stojaku - szampan: 5 x 0,7L - na powitanie Dla przypomnienia mamy imprezę 8h, bez poprawin, na ok 55 osób. Byliśmy też dzisiaj na polowaniu na obrączki i.. wybraliśmy wzór! ![]() ![]() Albo ja jestem ślepa, albo go nie ma na stronie W.KRUK, ale.. znalazłam w necie, więc załączam. Moja również będzie bez kamienia o szerokości 4mm, a TŻa o szerokości 5mm. ![]() Pytania jeszcze w związku z tym: - czy ktoś się orientuje ile teraz kosztuje złoto w skupie? - czy jakikolwiek jubiler sieciówka skupuje złoto?
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak to wygląda na palcach. ![]() Mnie podobają się szersze obrączki, chciałam nawet taką jakby ciętą, więc wtedy szerszą, ale na moje palce zupełnie nie pasuje. Mam bardzo mało miejsca miedzy kostką, a końcem palca i 4mm to dla mnie max. Cały czas marzę, że uda mi się nosić razem z pierścionkiem, ale.. to pewnie wyjdzie w praniu czy będzie w ogóle wygodne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na stronce znalazłam żółte http://wkruk.pl/product-pol-2319611-...KI-BORMIO.html
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-10-27 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
BAN stały
|
Moja lista zakupów (postanowiłam sama zrobić zakupy, bo wyjdzie mnie to taniej) dla barmana:
wódka weselna szt. 5 tequila siver 0,7 szt. 3 rum biały 0,7 szt. 5 wódka cranberry 0,5 szt. 2 gin 0,7 szt.2 jack daniels 0,7 szt.1 whisky balantines czy jakoś tak 1 l szt. 1 martini bianco 1 l szt. 1 malibu 0,7 szt. 2 passoa 0,7 szt.1 triple sec 0,7 szt.1 peach tree 0,7 1 szt syrop kokosowy 1l szt.2 blue curacao 1l szt.1 syrop malinowy 0,5 szt.1 syr. truskawkowy 1l szt.1 grenadina 1l szt.1 syr. passion friut 1l szt.1 9 l soku pomarańczowego 6 l soku ananasowego 4 l żurawinowego 2 l soku porzeczkowego 4 l coca coli 3 l sprite 3 l toniku 6 l wody gaz 2 l soku z cytryny (WTF ![]() 4 kg limonek 3 kg cytryn 3 kg pomarańczy 1 kg jabłek 4 szt karamboli 2 szt ananasa 1 melon 1 arbuz 1 kg cukru trzcinowego 0,5 kg mięty ciętej Do tego 30 kg lodu, ale chyba poproszę go żeby sam się zajął tym, chyba, że moja sala udostępni kostkarkę, która nadąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() My też kurs tańca po nowym roku, na wiosnę. Nie będę tak wcześniej zaczynać bo i tak wszystko zapomnę haha i TŻ mnie zabije :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kamyczka - chcę nosić obrączkę razem z pierścionkiem na jednym palcu, a dla mnie dwa kamyki to już tłok. ![]() Mierzyłam dzisiaj właśnie taką z kamieniem i mimo, że w pierścionku mam niemalże identyczny i też osadzony (a nie w wystającej koronie) to mi to razem nie grało. Myślę, że ostateczną decyzję podejmę przy zamawianiu, ale póki co jestem na nie. ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-27 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W weekend byliśmy na naukach przedmałżeńskich, które ostatecznie zainteresowały również Tż. Prowadzący je ojciec mówił bardzo ciekawie, czasami żartował i widać było, że trafia do osób będących na naukach. Puścił nam konferencję co oznacza bycie dobrą kobietą i dobrym mężczyzną - prowadzoną przez księdza - po prostu rewelacja. pokazane było na jakie zachowania należy zwracać uwagę w małżeństwie. Otwarcie mówił o seksie jako ważnym elemencie związku, o tym aby po ślubie nie zapominać o dbaniu o siebie, byciu atrakcyjnym dla siebie na wzajem. Oczywiście kwestie duchowe, wiary również zostały poruszone. Prośba do dziewczyn wysyłających PW o dostęp do klubu PM2014 - piszcie datę od kiedy udzielacie się na wątku. Dzięki temu szybciej przekażę Waszą kandydaturę. Dziękuję za uwagę ![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-10-27 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też patrzyłam na stronie Kruka, ale nie ma tych obrączek, w każdym razie gratuluję wyboru ![]()
![]() |
#3927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://wkruk.pl/product-pol-2319650-...-CHAMONIX.html
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też takie chcemy. Zdradzisz ile kosztują? ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Męska 800coś (ale nie więcej niż 850), damska była z kamieniem i kosztowała 1000coś (na pewno nie więcej niż 1100), jeśli się bierze bez kamienia, to tyle samo co męska.
Nie skupiłam się bardzo na cenach, bo jeszcze nie zamawialiśmy. Koleżanka dała mi cynk, żebyśmy poszli jeszcze do A&A, bo tam raz, że podobno robią każdy model - można wskazać w innym katalogu i zrobią, a dwa, że płaci się podobno za wagę, a nie za parę jak wszędzie. U nas to się może nie sprawdzić, bo TŻ ma dużą obrączkę (26/27), ale ja malutką (9) więc się wyrówna. ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-27 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki to kamień? Bo ja chciałabym diamencik. W każdym razie cieszy mnie, że w 3000zł się zmieścimy :3
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.