Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 19:50   #3871
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Oglądacie Must Be The Music?

Moi znajomi to roots rockets

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:52   #3872
NoBoTak
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
mój raczkujący synuś klaski:
http://pl.tinypic.com/m/fzaeip/3
Rany jak cudnie niby dzieciaczki z jednego wątku, tylko Ty z początku a ja z końca i jaka róźnica
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:57   #3873
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
muszę jutro wypróbować

ja daję źródlaną/mineralną z butelki

moja teściowa ze mną nie gada, tylko z moim mężem. ciekawi mnie jakimi my będziemy teściowymi i co nam odbije

w sprawie fb wysłałam ci pw, bo nie otwiera mi się ten link co później dałaś

Boże, ja już nie mam sił czytać, a oni biedni muszą się tam namęczyć. Adaś walcz

ja dawałam marchewkę ze słoiczka z ziemniakiem swoim. i za ząbka

my byliśmy dziś po raz pierwszy na basenie. I. szalał, także koniecznie musimy iść na jakieś zajęcia, jutro mam dzwonić i uzgadniać termin
oj tak, ja to będę ganiać te panny

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Tak sobię myslę, że mamy synów mają pod górkę w roli babci. Bo kobieta zawsze dopuści do dziecka swoją mamę, a teściowa, aby przebić się do wnuka/wnuczki ma na drodze synową. I czy u Was też tak jest że Wasze mamy są tymi "bliższymi" babciami? U nas moja mama widzi Nine codziennie, z racji bliskości zamieszkania, teściowa rzadziej, staramy się aby raz w tygodniu ale dla niej to pewnie mało. Pozwalam i zachęcam męża żeby jeżdził z Niną sam do teściów. Po pierwsze dlatego, żeby Nina uczyła się, że istnieje życie nawet wtedy gdy mamy przy niej nie ma. Po drugie aby teściowa bez dystansu i moich drobnych uwag mogła sie wnuczką zająć. I Nina wraca cala i zdrowa, oni są szczęśliwi a ja mam chwile dla siebie czy dla Was. I nikt się niczym nie irytuje
Agnes ale Ty tolerancyjna fajnie

Cytat:
ale cudnie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak wychodzilismy, to bylam tak szczesliwa, ze nawet nie wiedzialam, co sie wkolo mnie dzieje. tylko Florek sie liczyl ale teraz tancujemy sobie do bardziej pozytywnych piosenek
a czasem, jak mialam dosc, ale nie bylo jakiegos powaznego zagrozenia, to chodzilo mi po glowie:
niech ktos zatrzyma wreszcie swiat, ja wysiaaaadaam...

oby cynamonowa mogla tez niedlugo tak pozytywniej miec dosc i sobie to podspiewywac

Piękną pogodę mieliśmy, w marynarce gorąco mi było duużo spacerowaliśmy

Czy Wasze dzieci też leżą i cały czas "gadają"?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Oczywiście, że moja mama ma bliższe relacje z wnukiem niż teściowa, ale taka już chyba kolej rzeczy.
Ja tam wolę mieć teściową na oku przy opiece nad Leonem, z całym szacunkiem do niej bo nie jest zła kobieta tylko po prostu taka jakaś nierozgarnięta:/Bałabym się zostawić z nią dziecko
hehe ja też jakoś bałabym się,ze nie zareaguje w odpowiednim momencie ;/
Stary 2013-10-27, 19:59   #3874
deb
Zakorzenienie

Cloche - dziękuję za odp. co do mięska czytam te wytyczne ale mnie trochę przeraża wprowadzanie tego wszystkiego
dzisiaj byliśmy w Carrefourze z nadzieją, że pokupujemy słoiczki a tam tylko deserki, mięcho i to co już Hela jadła. Znalazła się na szczęście jarzynowa z Bobovity więc to zakupiłam i znowu nie mam na zaś słoika coś ciężko idzie nam to rozszerzanie.
Muszę zamówić przez neta w tesco i trudno.

A co do pokolenia rodziców - jakby się zastanowić to też mam wśród znajomych kilkoro z rodzeństwem gdzie jest koło 2 lat różnicy, kuzynostwo też.
Patrząc u nas ekonomicznie to powinnam się już starać potem nie wiadomo kiedy i jaką pracę znajdę

Pawie - ja gotuję wodę z butelki, nie wiem czy dobrze, teściowa tak robiła to ja też tak robię
Stary 2013-10-27, 20:01   #3875
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Diabli współczuje teściowej...ale nie martw się na pewno mała tak nie płakała jak Was nie było bo potem przy Was by się nie brała znowu za rozbieranie jejPowiem Ci że jak się zastanawiałam wczoraj to ja z nikim (oprócz męża) nie zostawiłabym teraz Helci nawet moja mama teraz ją widuje moim zdaniem za rzadko żebym się nie martwiła. Zresztą ona Helę też od razu bierze na ręce
hehe chyba masz racje

Cytat:
Diabli - Fajnego smoka ma Nelusia i smok też ma fajnego smoka

I jeszcze co do powiększania rodziny - trzymam kciuki Przyznam że ja też chciałabym szybko starać się o drugie, ale nie konsultowałam się jeszcze z lekarzem kiedy można po rozejściu spojenia.
Poza tym przeraża mnie trochę opieka nam malutki dzieciątkiem i Helcią która by zaczynała chodzić
Między moim mężem a jego bratem jest 11 miesięcy różnicy taka ciekawostka

niezle 11 miesięcy, a udało im się w jednym roku kalendarzowym?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:03   #3876
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My od dwóch dni bo gondola w praniu wrażenia pozytywne ale strasznie nisko jest młody!! U Was też??
A co nabroiliście?
Tak długo schnie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:03   #3877
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szkoda że teściowa Was nie rozumie ...ale miej też na uwadze że ona może nie mieć sił godzinami łazić z Małą co nie zmienia faktu że niefajnie się zachowuje ...

Nela ma super przyjaciela ... no i śliczna jak zawsze

hmm, ale ona jest w naprawdę niezlej formie. kurcze moja mama jest 6 lat starsza
Stary 2013-10-27, 20:03   #3878
deb
Zakorzenienie

Maluska88 - WOW, aż mój mąż podszedł zobaczyć Twojego malca zazdraszczamy
Stary 2013-10-27, 20:10   #3879
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli super foty. Smok to ta myjka z biedry? Swietna jest .
nie myjka zza oceanu. choć na razie nie zazyla jeszcze kapieli hehe.

Cytat:
Deb pokolenie naszych rodzicow to w ogole hardkorowe bylo. Miedzy mna a moim bratem jest 1,5roku roznicy i duzo moich znajomych ma rok starsze/mlodsze rodzenstwo. U nas raczej tak bie bedzie... Chcialabym 2 lata roznicy ale bardziej prawdopodobne sa 3...
.

tez się nad tym zastanawiałam. tutaj na osiedlu w okolicach rocznikowych (75) mojego rodzeństwa były same takie male roznice. później druga fala (85) i znow rok, dwa trzy i rodzeństwo...teraz wydaje mi się to nierealne hehe

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Xal - wychodz z domu, choćby na godzinke Paulinka z tata dadza rade. poza tym wypady z mezem tez mile widziane...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Piszecie o teściowych uśmiech pojawia się na mojej twarzy gdy widzę, że takie przejścia nie tylko u mnie Z każdej z Waszych opowieści znalazłabym fragment który pasuje do mojej teściowej. Na szczęście nie jest natarczywa ze swoimi radami. Najbardziej mnie wkurzały jej nie zapowiedziane wizyty. Przychodziła akurat w momencie gdy była u mnie koleżanka (i wcale nie czuła się skrępowana że przeszkadza, wręcz koleżanka zabrała się i poszła) bądź gdy jesteśmy na spacerze i wtedy dzwoni "gdzie jesteście bo czekam na Was pod domem" Za którymś razem gdy tak wpadła bez zapowiedzi poprostu jej nie otworzyłam drzwi, udając że nie ma nikogo:/ Wiem świnia jestem! W końcu podczas jakieś rozmowy powiedziałam jej, że gdy chce przyjść niech da mi wcześniej znać żeby nie było niezręcznej sytuacji, że nas nie ma w domu bądź mam innych gości to popatrzyła na mnie jak na kosmitę i zapytała "to ja mam się zapowiadać?" Od tego czasu jej u nas nie było hahah, a było to jakieś 2 miesiące temu:P
Teściowa jest bardzo chętna do zajmowania się Małym ale tylko słownie, bo gdy tylko zacznie marudzić jej na rękach od razu mi go oddaje bo "coś mu jest":/ Zresztą i tak bym jej dziecka nie zostawiła. Ostatnio brat TŻa który dopiero co się wprowadził do nowego domu poprosił ją żeby przyszła i zajęła się ich 4letnim synkiem bo oni musieli gdzieś jechać. Więc tak się nim zajęła, że ten potrafił zamknąć ją w trampolinie i uciec, a teściowa nie potrafiła się wydostać. Mały gdzieś się wywalił - całe nogi w strupach - no paradia hahaa A ja miałabym jej dziecko zostawić:P hahah
poplakalam się ze smiechu. mam nadzieje, ze Nela tez tak kiedyś będzie brykac

a wyżej zaznaczone...według mnie milo jest gdy ktoś zadzwoni i zapyta czy może przyjść. każdy ma swoje zycie, swoje plany. to takie jakies kulturalne
Stary 2013-10-27, 20:10   #3880
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Chwale.sięMamy.pierwszego.ząbkaDolna,lewa.jedynka

Cytat:

My o 7.40 i byłam ciężko oburzona, że Nina wywleka mnie z łózka przed 8. Tak się jeszcze nie zdarzyło, ale mąż zdążył mnie oświecić że była zmiana czasu i pora ruszyć dupsko
wyjdź !!!
matko ja nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż do 7.20 ... tzn jakiś ponad miesiąc temu to było.

może jutro choć do 7 pośpimy bo Młody padł na pół h przed 19 i teraz próbujemy go zmotywować do spania

Cytat:
aaaa nie wierzę, pożyczyłaś dziecko od sąsiadów

naprawdę szok, Przemek jeszcze siadać nawet nie próbuje

Cytat:
dzisiaj byliśmy w Carrefourze z nadzieją, że pokupujemy słoiczki a tam tylko deserki, mięcho i to co już Hela jadła. Znalazła się na szczęście jarzynowa z Bobovity więc to zakupiłam i znowu nie mam na zaś słoika coś ciężko idzie nam to rozszerzanie.
Muszę zamówić przez neta w tesco i trudno.
na Zadolu otworzyli Simply Market, nawet niezły wybór słoiczków mają, byliśmy dziś

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-27 o 20:14
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:15   #3881
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
nie dam rady nadrobić
U mnie kryzys na całej linii, zwłaszcza małżeński, ale nie będę tu o tym pisać (może na fb). Mam już wszystkiego dość;/
Karola w dzień ok, ale nocki straszne.
dacie rade. czy to kolejny kryzys z winy łizażu? bo może się chlopcy umowili? hehe

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
cukinia, fasolka, kukurydza, seler (groszek w sumie też ) od 6 m-ca życia
burak od 7 m-ca życia
i ja większą porcję dawałam już mając marchew + ziemniak, a całkiem wykluczyłam mleko mając marchew+ziemniak+pietrusz ka+brokuł
cukinia w sloikah hippa i babydream jest już po 4 miesiącu

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A przetestowaliśmy ten patent na Adim, działa 2 gazetki z auchanu rozerwane dziecko śmieje się pół h
:d musze jutro sprobowac

Magiusa - ciasto pyszlo PRZEPYSZNE!!! już prawie nie ma...zatem jeszcze bardziej zacisnę poślady, by Ci je prędko wyslac

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
diabli ja się na temat teściowej nie będę wypowiadać. I nie wydaje mi się że przesadzasz, przecież Ty w żaden sposób kontaktu nie utrudniasz..
oj tak...tylko sobie utrudniam zycie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 20:19   #3882
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie myjka zza oceanu. choć na razie nie zazyla jeszcze kapieli hehe.

tez się nad tym zastanawiałam. tutaj na osiedlu w okolicach rocznikowych (75) mojego rodzeństwa były same takie male roznice. później druga fala (85) i znow rok, dwa trzy i rodzeństwo...teraz wydaje mi się to nierealne hehe

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Xal - wychodz z domu, choćby na godzinke Paulinka z tata dadza rade. poza tym wypady z mezem tez mile widziane...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

poplakalam się ze smiechu. mam nadzieje, ze Nela tez tak kiedyś będzie brykac

a wyżej zaznaczone...według mnie milo jest gdy ktoś zadzwoni i zapyta czy może przyjść. każdy ma swoje zycie, swoje plany. to takie jakies kulturalne
No o to chodzi! Przecież ja jej nie bronie dostępu do wnuka, tylko mam swoje życie które niekoniecznie jest jej podporządkowane. Pozatym nie lubię zmiany planów na ostatnia chwile.
Stary 2013-10-27, 20:23   #3883
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
super, że już wyszedł, no to z górki

Cytat:
Fantastycznie, już nie mogę sie tego u nas doczekać, ale Daro aż 2 mies, młodszy.
A powiedz ile przed zaczął sam siadać?

Cytat:

Magiusa - ciasto pyszlo PRZEPYSZNE!!! już prawie nie ma...zatem jeszcze bardziej zacisnę poślady, by Ci je prędko wyslac
O, już się nie mogę doczekać Już 2 ciasta zrobiłam w tym tygodniu i chętnie zrobię kolejne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:35   #3884
diabli
Zakorzenienie

biedny Adaś zaciskam kciuki jeszcze mocniej...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
diabli, NoBoTak- ja też na teściową reaguję ogólnym pobudzeniem Nie jest złą kobietą, ale mnie wkurza. Już wspominałam, że potrafi się obrazić za to, że mój 28 letni Mąż nie pójdzie do Kościoła! Poza tym wkurza mnie jak coś gada (nawet coś co mnie guzik obchodzi, jakieś nieistotne dla mnie pierdoły) i ciągle "nie, Magda?", "tak, Magda?" Kuźwa! Co mnie obchodzi to co zrobiła jakaś tam Jej siostra, którą widuje raz na dłuuugi czas? Albo po co mi mówi, że ktoś tam coś tam na mieście (powiedziała nazwisko, ja mówię, że nie znam, a ta ciągnie historie)... A już najbardziej mnie wkurza jak się miesza w nasze sprawy. Mamy z Mężem zasadę, że nie mieszamy rodziców w nasze kłótnie. No i się staramy tego trzymać. A ta ciągle się miesza. A bo powinnam nie pozwolić K grać, a bo coś tam, a bo coś tam. A my przecież między sobą potrafimy się dogadać i nie potrzebujemy publiczności. A... I ja też swojego czasu (końcówka ciąży i zaraz po porodzie) byłam wredną torbą, bo celowo nie odbierałam od nich telefonów i zdarzyło mi się ich nie wpuścić... Bo wizyty na kawę o 8 rano mnie osłabiają. Albo takie jak akurat drzemaliśmy z Kubą (ja jeszcze nie w pełni sił, a Kuba marudny). Teraz nie znoszę ich wizyt w niedzielę o 19- a bo chcieli odwiedzić Kubę. Spoko, ale tydzień ma 7 dni, a doba 24 godziny- nie koniecznie cieszę się z wizyty w niedzielę o 19. Chociaż ostatnio byli w piątek, akurat jak Mąż był na treningu. Czego też nie znoszę. Nie znoszę siedzieć z Nimi sama i gadać o dupie maryni żeby cicho nie było... Bo jak już mówiłam osłabiają mnie tematy co kto, po co, na co, którym mam przytakiwać...
A co do zajmowania się Małym przez teściów, to po kilku akcjach i zachowaniach teściowej (pisałam Wam) to najchętniej bym Jej do Kuby nie dopuszczała, ale staram się przemóc żeby non stop nie obciążać moich rodziców (a jednak im ufam najbardziej!) i żeby teście załapali jakiś kontakt z Małym, bo nie wykluczam, że za jakiś czas możemy częściej potrzebować 'opiekunki' do Małego .
rozumiem i tez tak mam co to za frajda siedzieć i wysluchiwac po raz milionowy te sama historie, albo non stop sluchac o kolejnych objawach zlego samopoczucia. chyba jeszcze nigdy nie uslyszalam nic takiego optymistycznego - zero tryskania energia...wieczne smęcenie. to zupełnie nie moje klimaty.

i temat chrzcin. tesciowa wypytywala moja mame co z chrzcinami, bo temat ucichl i jak to takie duże dziecko chrzcić... powiedziałam tzowi, a on wariat zadzwonil i mowi "slyszalem, ze chcesz nam chrzciny zasponsorować. nie? a to nie robimy. no normalnie, nie będziemy jej chrzcić." dalszego ciągu nie opisuje, bo już sikalam ze smiechu, a nie chciałabym nikogo urazic.
mamo jak diabelsko bylam dumna z tego mojego faceta i nie chodzi o sam fakt chrzcin, ale ze choć trochę jej dogryzł i zrobil na przekor - tak jak ja lubie a niech się teraz zamartwia... okropna jestem

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
szprotka, toć moja siostrą bliźniaczką Twojej musi być
ja pierwszy dzień jak wróciłam ze szpitala po porodzie, to teściowa dzwoni do Tż że przyjedzie do mnie rano i zostanie do wieczora, ja w ryk i z godzinę wyłam aż Tż zadzwonił i jej powiedział,zeby nei przyjeżdżała ostatnio tez dzwoni....tż na noc na służbie, ja sama z Małym, Młody marudzi, a tu telefon, patrzę teściowa, i nie odebrałam , 20:40 była ;/ Na drugi dzień tż dzwoni zapytać co chciała, a ona mówi,ze pod ogrodzeniem u mnie była na wizytę się szykowała jeszcze , no szoks, ale u mnie płot klinkierowy i domofon, domofon głs wyłaćzony i sobie postała
chyba tez sprobuje tej metody...ale teraz już nie będzie można zwalic na hormony :P

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Spotkanie u teściów zaliczone - mam spokój na jakiś czas Chyba mnie teściowa przestanie lubieć bo zaczęła nadawać do mnie na swoją drugą synową i zapytałam się czy na mnie do innych też tak nadaje No ale nie wytrzymałam... Jak tak można - nie rozumiem:/
A jak Was znaleźć na tym facebooku?
masakra dobrze jej powiedzialas! co ona na to?

Cytat:

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
czyli dzisiejsza noc będzie kryzysowa dla Adasia .... walcz Malutki brak słów po prostu, jak małe dzieci mogą doświadczać takich rzeczy?

my byliśmy na spacerze... spacer trwał 20 min bo jak wyszliśmy to zaczęły mnie swędzieć dłonie, mąż się na początku śmiał ze mnie ale potem byliśmy w sklepie to już przestał bo miałam całe czerwone i popuchnięte palce wzięliśmy wodę, calcium - na szczęście mieli, wypiłam 2-3 tabletki i w domu odrobinę zaczęło puszczać, nie swędzi już, jedna ręka normalna, drugiej jeszcze lekko palce opuchnięte. i dobrze bo już chcieliśmy jechać na pogotowie na jakiś zastrzyk bo zaczęło iść coraz bardziej w stronę ramion.
i co najlepsze - to chyba po kaszce Przemka obiad jedliśmy wcześniej, nic nie było, a tuż przed samym wyjściem P. zjadł trochę kaszki, ja ją dojadłam, i chwilę później na dworze zaczęło swędzieć - ale co dziwne jedliśmy ją oboje wcześniej i nic nie było
ale się zalatwilas! tylko gdyby to było z kaszki to spuchlabys cala...albo szyja, przełyk, jezyk a rece? może nowe mydlo, proszek, plyn do naczyń...dziwne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyjaciolka-farmaceutka dzis mi podpowiedziala ze przy rozszerzaniu diety Maluchom warto probiotyk podaqac. Jej sie sprawdzil trilax bo w przeciwienstwie do biogai czy dicoflor ma az4szczepy bakterii. Ja sie w sumie czuje przekonana.
najpierw podawalam biogaie, następnie przerwa i dicoflor, a teraz może ten trilax? chciałam kupic biogaie, ale zawsze to jakas odmiana

Cytat:
P.s.upieklam to ciasto czekoladowe z cukinia. Proste jest i smakowalo i nam i gosciom.
szykuj się na następne

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Zaczęłam od wczoraj podawać owoce, takie w sumie fafloły robię bo mieszkam kaszkę bezmleczną z odrobiną mojego mleka odmrożonego i dodaje owocow. Nina je jak szalona, dzisiaj zajadała się jagodą, w ogóle Nina lubi jeśc jak jej mamusia
Od jutra włączamy mięsko.
Dziewczeta na "N" chyba sa takie zarloczne, bo ja czasem nie nadazam podawac wieczny glod po mamie, spust po tacie hehehe.

Cytat:
Dziecko jak ryczy u babci to musi być na bank kolka, albo jest posrana, albo głodna, bo babcia nigdy nie jest powodem tego płaczu
na bank...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my byliśmy dziś po raz pierwszy na basenie. I. szalał, także koniecznie musimy iść na jakieś zajęcia, jutro mam dzwonić i uzgadniać termin
poszliście sobie sami? kusi mnie już taki zwykly wypad, wiemy jak malej sprawić frajde i nie zrobić krzywdy hehe. trochę obawiam się chlorowanej wody...i jednak niższej temp.
my dzisiaj tez po basenie, cudnie było mala nurkuje już bez polewania buzi. sama wstrzymuje oddech. dzisiaj znow miała male muchy w nosie i bez klockow szalec nie chciała az instruktor mowil "Nelcia spoko, tatuś z mamusia kupia ci takie klocki"
Stary 2013-10-27, 20:39   #3885
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a teściowa, aby przebić się do wnuka/wnuczki ma na drodze synową.
cos w tym jest. u nas to potwornie gruby mur hehe

Cytat:
I czy u Was też tak jest że Wasze mamy są tymi "bliższymi" babciami?

Cytat:
Pozwalam i zachęcam męża żeby jeżdził z Niną sam do teściów. Po pierwsze dlatego, żeby Nina uczyła się, że istnieje życie nawet wtedy gdy mamy przy niej nie ma. Po drugie aby teściowa bez dystansu i moich drobnych uwag mogła sie wnuczką zająć.
brrr brzmi strasznie tzn. tatusia z mloda puscilabym, ale samej już chyba nie. chciałabym kiedyś napisac to co Ty! bez dystansu...taaaa

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
on wygląda na taaaakiego wielkiego ale jest 5 tyg. starszy od Neli, wiec może dlatego.
Stary 2013-10-27, 20:43   #3886
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jednak rodzenie dzieci.na.jesien-zime ma swoje plusy. O chocby taki, ze cala zime spokojnie w gondoli spedza. Drugi.to.taki, ze wszystkie letnie pysznosci mozna w ciazy jesc bez ograniczen, a w zimie niewiele kusi moze kolejne bedziemy.planowac na zime

Ach, zapomnialam Wam napisac, ze mamy w rodzinie kolejne dzieciatko! TZa bratowa urodzila wczoraj coreczke w 33tc malutka.ma sie dobrze choc przynajmniej miesiac spedzi w inkubatorze ;( wazy 1,9kg kruszynka... Ma na imie Emily i jest piata wnuczka TZa rodzicow. W nas ich jedyna nadzieja na wnuka, po pozostale 2 rodzinli nie.chca wiecej dzieci W ogole z tym porodwm to.byla mega szybka akcja. o 12 mama zaczela miec skurcze (byla na. spacerze z siostra), a o 14 mala juz byla na swiecie.
Zimą kuszą soczyste pomarańcze ja kolejne chcę wiosenne również, spacerki przez caaaaaałe lato a z większym już w domu można coś porobić, jem przy Bartku wszystko, więc dla mnie jedyny plus to gondola zimą

dla Bratowej

Cytat:
nam szymek dzisiaj spiewal: zakochana para, siedzi na kominie i caluje swinie. świnia była chora poszła do doktora, doktor był pijany przykeił się do ściany. sciana była mokra przylepil się do okna. okno było duże, wyleciał na podworze. na podwórzu były koty wykopały mu galoty dalej nie pamiętamale kwiczał przy tym jak szalony przedszkolne hity
na podwórzu były dzieci, wrzuciły go do śmieci
Cytat:
o której miałyście dziś pobudkę?
Przemek obudził się radosny i szczęśliwy o 4.30. popatrzyliśmy jak na wariata, dostał świeżego pampka, mleko i położyliśmy. po godzinie gadania zasnął na godzinę ciężkie będą najbliższe poranki
9:00

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
banka-usmiałam się czytając o twoim 7 letnim D. i jego brzydkim słownictwie bo ja na przykład klnę jak szewc - i często i gęsto zdarza mi się to przy młodej - a ona nie używa w ogóle brzydkich słów
Zupełnie nie wiem od czego to zależy
to jest nadzieja dla nas
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A przetestowaliśmy ten patent na Adim, działa 2 gazetki z auchanu rozerwane dziecko śmieje się pół h
czyli działa

Cytat:
Tak sobię myslę, że mamy synów mają pod górkę w roli babci. Bo kobieta zawsze dopuści do dziecka swoją mamę, a teściowa, aby przebić się do wnuka/wnuczki ma na drodze synową. I czy u Was też tak jest że Wasze mamy są tymi "bliższymi" babciami? U nas moja mama widzi Nine codziennie, z racji bliskości zamieszkania, teściowa rzadziej, staramy się aby raz w tygodniu ale dla niej to pewnie mało. Pozwalam i zachęcam męża żeby jeżdził z Niną sam do teściów. Po pierwsze dlatego, żeby Nina uczyła się, że istnieje życie nawet wtedy gdy mamy przy niej nie ma. Po drugie aby teściowa bez dystansu i moich drobnych uwag mogła sie wnuczką zająć. I Nina wraca cala i zdrowa, oni są szczęśliwi a ja mam chwile dla siebie czy dla Was. I nikt się niczym nie irytuje
U nas moja mama ma większy kontakt z Bartkiem bo przychodzi a teściowa nie. A szczerze mówiąc ja bym wolała, żeby nie przychodziła. Strasznie mnie irytuje
Teściowa była u nas raz, jak Bartek był maleńki, później ze 3 razy był tam M. z nim, teraz już nie bo oni palą jak smoki i nie wietrzą
Cytat:
mój raczkujący synuś
wzruszyłam się

Banka podziwiam, że nie roześmialiście się
Diabli super Nela i przyjaciel smok

Przeczytałam o Cynamonku i ryczę

===
Nam dzień minął fajnie, wylegiwaliśmy się w trójkę do 10:00, później obiad u moich, mecz, Bartek zamiast kibicować spał Dowiedziałam się przy okazji, że mam się nie bać i mogę podać Bartkowi żur no i czekoladę też, niech szamie

Ze smutniejszych wieści żona trenera mojego M. urodziła maluszka, ważył 800g około, jakoś przełom 6/7 miesiąca spadł z wagi, wazy około 700g, oddycha samodzielnie no ale będzie ciężko
pamiętam, jak jeszcze kilka tygodni temu byłam z Bartusiem w chuście u nich w klubie i rozmawiałam z nim, mówił mi, że pewnie maleństwo urodzi się wcześniej bo mają problemy z ciążą ale nie sądziłam, że aż tak

===
Jutro przyjeżdża chrzestna Bartka, zrobiłam ciacho - polecam:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...zepis-na-3-bit , jest pyszne! Swoją drogą - niezła kopia Moich Wypieków

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:47   #3887
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Moje dziecię nic sobie nie zrobiło ze zmiany czasu i wstało tak jak dotychczas o 6 rano- z tym, że po nowemu o 5 Po jedzeniu spać nie chciało, fikało do 7, padło na godzinkę i tyle Teraz co prawda pospał sobie chyba z 1,5h, najadł się i leży wesolutki na macie.
u nas też zmiana czasu nic nie dała, dlatego dziś młodego chcieliśmy później położyć ale zasną wymęczony o 20 czyli pewnie o 5 pobudka

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

super

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Dziś byliśmy u dziadków i młody dał popis siadania siadał na kolanach u każdego, dziadkowie mieli chyba więcej radochy niż Adi

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:48   #3888
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Pawie - ja gotuję wodę z butelki, nie wiem czy dobrze, teściowa tak robiła to ja też tak robię
to ja pewnie na przekor podawalabym kranowe, tak by zatroszczyć się o odpowiednio wysokie ciśnienie
Stary 2013-10-27, 20:49   #3889
modro
Rozeznanie

Cytat:
brzmi pysznie )

daj znać co upatrzyłaś
Duuużo głównie dla mojej starszej córki, ubranka i zabawki. Dla maluchów nic mnie nie porwało, poza jedną matą, a wypatrywałam nosideł. Z ergobaby były tylko plecaczki. Muszę tam pojechac bez małża i dzieci to poszaleję

Cytat:
Marchewka, dobrze, ze to piszesz bo sie sama zaczelam.nakrecac, ze musimy juz spacerowke.na juz kupowac bo ryki na spacerach coraz czestsze a tu moze byc i tak, ze spacerowka niewiele pomoze...

jednak rodzenie dzieci.na.jesien-zime ma swoje plusy. O chocby taki, ze cala zime spokojnie w gondoli spedza. Drugi.to.taki, ze wszystkie letnie pysznosci mozna w ciazy jesc bez ograniczen, a w zimie niewiele kusi moze kolejne bedziemy.planowac na zime

Ach, zapomnialam Wam napisac, ze mamy w rodzinie kolejne dzieciatko! TZa bratowa urodzila wczoraj coreczke w 33tc malutka.ma sie dobrze choc przynajmniej miesiac spedzi w inkubatorze ;( wazy 1,9kg kruszynka... Ma na imie Emily i jest piata wnuczka TZa rodzicow. W nas ich jedyna nadzieja na wnuka, po pozostale 2 rodzinli nie.chca wiecej dzieci W ogole z tym porodwm to.byla mega szybka akcja. o 12 mama zaczela miec skurcze (byla na. spacerze z siostra), a o 14 mala juz byla na swiecie.
Super, że malutka zdrowa. Kruszynka

Cytat:
Dziewczyny pomocy. Nie wiem co sie dzieje. Daro dotychczas owszwmw dzien mial malo drzemek a w nocy kilka pobudek na jedzenie ale od 2-3 dnima tez problemy z nocnym snem.w sumie jyz kolo 3w nocy sie zaczyna. Mocno sie rzuca i przebudza.udaje mi sie go przetrzymac do 5-6 dzieki polozeniu na boczku i z nami ale nie dluzej. Niepokoja mnie te problemy ze snem. Ktoras tak miala? To jakis etap?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My tak mamy. Dziś pobudka o 5. Wiercenie zaczyna się też o nieprzyzwoitych godzinach. Im bliżej świtu tym mocniej się kręci. Mam nadzieję, że to minie. Nie niepokoi mnie to, tylko męczy.

Cytat:
o której miałyście dziś pobudkę?
Przemek obudził się radosny i szczęśliwy o 4.30. popatrzyliśmy jak na wariata, dostał świeżego pampka, mleko i położyliśmy. po godzinie gadania zasnął na godzinę ciężkie będą najbliższe poranki
o 5. Pierwsza drzemka dziś była od 7:30 do 10:30, co normalnie się nie zdarza, więc jakoś nadrobiliśmy wczesne wstawanie. Ale o 17 juz była dętka.

Cytat:
Szczerze po raz pierwszy sie rozplakalam. Dotychczas nie bylo rozowo alejakos ciagle mialam nadzieje. Teraz naprawde zaczelam sie bac.
Cały czas o nich myślę, tak bardzo bym chciała, żeby Adaś wyzdrowiał, nie pamiętał, normalnie żył, żeby nic go nie bolało, żeby mu po prostu dali wszyscy spokój i mógł do woli tulić się do cynamonowej. Dzięki m.in. cynamonowej, cloche przestałam narzekać na moje dzieci, nie wkurzają już mnie tak bardzo jak marudzą, wyją, nie chcą spać, jeść, słuchac się itp. Najważniejsze, że są zdrowe, przy mnie.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 20:50   #3890
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:54   #3891
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No o to chodzi! Przecież ja jej nie bronie dostępu do wnuka, tylko mam swoje życie które niekoniecznie jest jej podporządkowane. Pozatym nie lubię zmiany planów na ostatnia chwile.
dokładnie...u nas niby wcześniej dzwonila i pytala czy może przyjść. ostatnio powiedziałam, ze dopiero kolo 14:30, bo wcześniej miałam trochę planow plus malej spacer i drzemka...a tak wpadlaby i mogłabym spokojnie dokonczyc obiad, a ona pozajmowalaby się mala. przyszla, ale ewidentnie jej to nie pasowalo, bo tel, czy mogę przyjść, był o 11. następnym razem przyszla już niezapowiedzianie nas nie było w domu, Nela z moja mama - a ciag dalszy opisywałam wczoraj. wrrrr. mam nadzieje, ze już takiego numeru nie wywinie, bo będę musiala tzta zaangazowac żeby jej wyjasnil, ze bez zapowiedzi lepiej żeby nie wpadala
Stary 2013-10-27, 20:58   #3892
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci też leżą i cały czas "gadają"?
budzi się i gada, śmieje się i czasem po prostu bawi się i zaczyna gadać, uwielbiam to
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co nabroiliście?
Tak długo schnie?
Nic, po prostu mamy jasny wózek i już nadawał się do czyszczenia
Nie schnie długo ale wczoraj mi się nie chciało i dopiero dziś namoczyłam, jutro jeszcze spacerówka a we wtorek gondola znów

Cytat:
i temat chrzcin. tesciowa wypytywala moja mame co z chrzcinami, bo temat ucichl i jak to takie duże dziecko chrzcić... powiedziałam tzowi, a on wariat zadzwonil i mowi "slyszalem, ze chcesz nam chrzciny zasponsorować. nie? a to nie robimy. no normalnie, nie będziemy jej chrzcić." dalszego ciągu nie opisuje, bo już sikalam ze smiechu, a nie chciałabym nikogo urazic.
mamo jak diabelsko bylam dumna z tego mojego faceta i nie chodzi o sam fakt chrzcin, ale ze choć trochę jej dogryzł i zrobil na przekor - tak jak ja lubie a niech się teraz zamartwia... okropna jestem

poszliście sobie sami? kusi mnie już taki zwykly wypad, wiemy jak malej sprawić frajde i nie zrobić krzywdy hehe. trochę obawiam się chlorowanej wody...i jednak niższej temp.
my dzisiaj tez po basenie, cudnie było mala nurkuje już bez polewania buzi. sama wstrzymuje oddech. dzisiaj znow miała male muchy w nosie i bez klockow szalec nie chciała az instruktor mowil "Nelcia spoko, tatuś z mamusia kupia ci takie klocki"
mów dalej! zaciekawiłaś mnie!!

po tylu zajęciach się jeszcze obawiasz? ja myślę, że jestem już bardzo pewna z Bartkiem w wodzie a chlor nie przeszkadza, u nas jedna szkoła ma w chlorowanej wodzie zajęcia a i woda w małym basenie cieplejsza też tylko sama nie wiem, 1x w tyg chyba mu wystarcza

jak nurkuje bez polewania? skąd wie, że będzie nurkować i że musi zamknąć buzię, pooowiedz

Stary 2013-10-27, 21:02   #3893
deb
Zakorzenienie

Cytat:
niezle 11 miesięcy, a udało im się w jednym roku kalendarzowym?
hehe nie udało się

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Piszecie o zapowiadaniu wizyt - ja uważam że kiedyś to może i można było wpadać bez zapowiedzi ale teraz są takie czasy że po prostu nie wypada no żart...ale ja też tego nie znoszę! oczywiście moi teściowie tak właśnie lubią wpadać... na szczęście mieszkają kawałek stąd i ciągle gubią do nas drogę więc jak jadą to i tak dzwonią bo nie umieją trafić

Vil - dziękuję za info gdzie mogę znaleźć jakiegoś słoja dla córci
Stary 2013-10-27, 21:07   #3894
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Diabli plis wrzuc calosc rozmowy Tz z tesciowa bo zapowiada sie ciekawe. Nie badz taka i daj sie posmiac juz uwielbiam Twojego chlopa he he
Stary 2013-10-27, 21:07   #3895
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
na podwórzu były dzieci, wrzuciły go do śmieci
chodzicie razem do przedszkola?!

Cytat:
Teściowa była u nas raz, jak Bartek był maleńki, później ze 3 razy był tam M. z nim, teraz już nie bo oni palą jak smoki i nie wietrzą
wzruszyłam się
ooo u mojej to tez jest powod, który mnie bardzo zniechęca...

Cytat:
Diabli super Nela i przyjaciel smok
pink smoczyca

Cytat:
Nam dzień minął fajnie, wylegiwaliśmy się w trójkę do 10:00, później obiad u moich, mecz, Bartek zamiast kibicować spał Dowiedziałam się przy okazji, że mam się nie bać i mogę podać Bartkowi żur no i czekoladę też, niech szamie
taa zurek z kielbasa, jajkiem, boczusiem...bez obaw a czekolada na deser. koniecznie z orzechami w calosci. niech chłopak trenuje dziasla

Cytat:
Ze smutniejszych wieści żona trenera mojego M. urodziła maluszka, ważył 800g około, jakoś przełom 6/7 miesiąca spadł z wagi, wazy około 700g, oddycha samodzielnie no ale będzie ciężko
pamiętam, jak jeszcze kilka tygodni temu byłam z Bartusiem w chuście u nich w klubie i rozmawiałam z nim, mówił mi, że pewnie maleństwo urodzi się wcześniej bo mają problemy z ciążą ale nie sądziłam, że aż tak
malenstwo. ale technika tak poszla do przodu, ze i takie maluszki wychodzą bez szwanku z inkubatora.
Stary 2013-10-27, 21:07   #3896
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Marchewka, dobrze, ze to piszesz bo sie sama zaczelam.nakrecac, ze musimy juz spacerowke.na juz kupowac bo ryki na spacerach coraz czestsze a tu moze byc i tak, ze spacerowka niewiele pomoze...

Zdrówka dla tej małej kruszynki

Cytat:
Nelusia i jej zielony przyjaciel nie mogłam się zdecydować, które fotki wrzucić...wszystkie sa fajne, ale przedostatnia mnie rozbroila

i komentarza tez sobie nie odpuszczę!@

1) poznajcie Zielonego, to nie on mnie podrapal
2) lubimy razem fikac - (uwielbiam jak tak podrzuca dupka hehe)
3) mówisz, ze zaby skacza? eee lepiej zrob samolot
4) mama nie patrzy, wiec możemy pobrykać
5) i kto ma większe gały, no kto?!
6) tatuś wymyslil nową zabawę, parodiowanie córki
7) sweet focia we dwoje
8) odrobina powagi (jaaaa uwieeeeelbiam jaaaaaaa )
9) no zrob dziube jak jak!

Ona jest po prostu boooskkkaaaa

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hee to czekam hii
Ta moj D. Stwierdzil ze to co M. Je to ochydaaa heee wiec nie dziwie sie Szymkowi

A aa zapomnialam przed mc pojechalam z D. To kiosku po karty zlowie ninja i po tym naszym czasie wspolnie spedzonym wrocilismy do domu , d. Zaaferowany kartami otwiera i co chwila przybiega krzyczac " o jaaa ale super karta", " o jacie nie mam takiej" za ktoryms razem wpada i krzyczy " o ja pier...ole " i w tym momencie zatyka usta i mowi przepraszam zapomnialem sie my z tz na siebie , tz juz nie moze ze smiechu ja tez ledwo z mina powazna wytrzymalam i pytam sie Dawidku skad ty znasz takie slowo a on ze nie wie na to ja jak to nie wiesz w domu takich slow sie nie uzywa na to on ze wie i wymsknelo mu sie bo ta karta taka najlepsza byla i chcial wyrazic swoje szczescie :banghead:

no masakra D. Po rozmowie i postawieniu do pionu wyszedl a my niestety w smiech hee i tz mowi pewnie chcial powiedziec o ja pier...ole jaka zaj...sta karta hee to rak dziwnie brzmi z ust 7 latka tym bardziej ze do tej pory przynosil slowa typu debil, psychol, cip..ka inpytal sie co to znaczy , co to jest ....ehhhh te dzieci

Wiem

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
sorki ale i brawo za zachowanie powagi

Cytat:
no ladnie. i jak tu zachować powage?
nam szymek dzisiaj spiewal: zakochana para, siedzi na kominie i caluje swinie. świnia była chora poszła do doktora, doktor był pijany przykeił się do ściany. sciana była mokra przylepil się do okna. okno było duże, wyleciał na podworze. na podwórzu były koty wykopały mu galoty dalej nie pamiętam ale kwiczał przy tym jak szalony przedszkolne hity
Hahahah mój 5 latek też to śpiewa:P

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj doszłam do ciekawego wniosku tak w temacie teściowych, że dobrze, że mam córkę to nie będę mieć synowej

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

W temacie krzesełek, czy któraś z was ma krzesełko z tkaniny a nie ceratki? Bo takie mi się bardziej widzą ale nie wiem jak to praktycznie wychodzi.

Taaaaa , za to ja będę miała aż 3 synowe ARMAGEDON

Cytat:
Spotkanie u teściów zaliczone - mam spokój na jakiś czas Chyba mnie teściowa przestanie lubieć bo zaczęła nadawać do mnie na swoją drugą synową i zapytałam się czy na mnie do innych też tak nadaje No ale nie wytrzymałam... Jak tak można - nie rozumiem:/

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Wiadomość od cynamonowej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43448276
Jeju popłakałam się... Naprawdę co wpis Cynamonka to zaczynam coraz bardziej bać się o Adasia To nie wygląda za dobrze...

Boże daj im siłę, pozwól żyć temu dziecku

Cytat:
O jaaaaaaaaaaaaa ile On ma???

Witam..

Kilka dni mnie na forum nie było.. Nadrobiłam tak mniej więcej ... przyznaję się bez bicia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:16   #3897
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
biedny Adaś zaciskam kciuki jeszcze mocniej...

rozumiem i tez tak mam co to za frajda siedzieć i wysluchiwac po raz milionowy te sama historie, albo non stop sluchac o kolejnych objawach zlego samopoczucia. chyba jeszcze nigdy nie uslyszalam nic takiego optymistycznego - zero tryskania energia...wieczne smęcenie. to zupełnie nie moje klimaty.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

chyba tez sprobuje tej metody...ale teraz już nie będzie można zwalic na hormony :P

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

masakra dobrze jej powiedzialas! co ona na to?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

ale się zalatwilas! tylko gdyby to było z kaszki to spuchlabys cala...albo szyja, przełyk, jezyk a rece? może nowe mydlo, proszek, plyn do naczyń...dziwne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

najpierw podawalam biogaie, następnie przerwa i dicoflor, a teraz może ten trilax? chciałam kupic biogaie, ale zawsze to jakas odmiana

szykuj się na następne

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Dziewczeta na "N" chyba sa takie zarloczne, bo ja czasem nie nadazam podawac wieczny glod po mamie, spust po tacie hehehe.

na bank...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Nie skomentowała, chyba dopiero wtedy do niej dotarło co za głupoty opowiada. Moze da jej to coś do myślenia :-\

Cytat:
to ja pewnie na przekor podawalabym kranowe, tak by zatroszczyć się o odpowiednio wysokie ciśnienie
Haha zgadzam sie:-P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 21:17   #3898
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie udało się
miałam takich kolegow - jeden ze stycznia, drugi z grudnia nauczyciele zawsze pytali czy sa bliźniakami jedna klasa...dziwne to było hehe. tez 11 mies. roznicy.

Cytat:
Piszecie o zapowiadaniu wizyt - ja uważam że kiedyś to może i można było wpadać bez zapowiedzi ale teraz są takie czasy że po prostu nie wypada no żart...ale ja też tego nie znoszę! oczywiście moi teściowie tak właśnie lubią wpadać... na szczęście mieszkają kawałek stąd i ciągle gubią do nas drogę więc jak jadą to i tak dzwonią bo nie umieją trafić
Stary 2013-10-27, 21:19   #3899
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chodzicie razem do przedszkola?!

taa zurek z kielbasa, jajkiem, boczusiem...bez obaw a czekolada na deser. koniecznie z orzechami w calosci. niech chłopak trenuje dziasla

malenstwo. ale technika tak poszla do przodu, ze i takie maluszki wychodzą bez szwanku z inkubatora.
hehe, być może

no przecież

ja jestem dobrej myśli

Stary 2013-10-27, 21:23   #3900
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hee to czekam hii
Ta moj D. Stwierdzil ze to co M. Je to ochydaaa heee wiec nie dziwie sie Szymkowi

A aa zapomnialam przed mc pojechalam z D. To kiosku po karty zlowie ninja i po tym naszym czasie wspolnie spedzonym wrocilismy do domu , d. Zaaferowany kartami otwiera i co chwila przybiega krzyczac " o jaaa ale super karta", " o jacie nie mam takiej" za ktoryms razem wpada i krzyczy " o ja pier...ole " i w tym momencie zatyka usta i mowi przepraszam zapomnialem sie my z tz na siebie , tz juz nie moze ze smiechu ja tez ledwo z mina powazna wytrzymalam i pytam sie Dawidku skad ty znasz takie slowo a on ze nie wie na to ja jak to nie wiesz w domu takich slow sie nie uzywa na to on ze wie i wymsknelo mu sie bo ta karta taka najlepsza byla i chcial wyrazic swoje szczescie :banghead:

no masakra D. Po rozmowie i postawieniu do pionu wyszedl a my niestety w smiech hee i tz mowi pewnie chcial powiedziec o ja pier...ole jaka zaj...sta karta hee to rak dziwnie brzmi z ust 7 latka tym bardziej ze do tej pory przynosil slowa typu debil, psychol, cip..ka inpytal sie co to znaczy , co to jest ....ehhhh te dzieci

Wiem

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Kochanego masz tego synka i za zachowanie powagi

Cytat:

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Wiadomość od cynamonowej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43448276
super jej powiedziałaś. Tobie pewnie też tak tyłek obrabia. Taki już z niej typ człowieka moim zdaniem.

Cytat:
Niedawno w ciąży chodziłaś a teraz jak już smyk pomyka po pokojach

-----
Hejka laseczki. Nie mam jakoś czasu na wizaż. Nadrabiam ale nie cytuje bo nie mam weny do odpisywania. Ciągle chodzę zmęczona. Julcia jest coraz grzeczniejsza. Widocznie te ząbki po wyrżnięciu już tak nie dokuczają jej. Z dnia na dzień wychodzą coraz więcej. Niedawno wiedziałam, że wyszły bo łyżeczką postukałam a teraz jak się śmieję to z daleka widać takie dwa małe cuda Kocham to moje moje szczęście nad życie.

Diabli Nelka jest cudowna i śliczniusia. Trzymam kciuki za zafasolkowanie.

Ciągle myślę i trzymam kciuki za Adasia Cynamonka. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Moim zdaniem to wystrzelać tych wszystkich lekarzy partaczy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości