|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Ale że już jak mała miała tydzień to tak miałaś rozbudzoną laktację? To ile ty teraz ściągasz jak juz na początku tak dużo potrafiłaś?
Kurde muszę kupić inny lejek bo mój obecny wciąga mi za dużo brodawki. Ale nie wiem jak to zrobić bo medela niby ma jakieś wzorniki, ale to chyba bym musiała iść gdzieś do apteki ? Szkoda że nie mają szablonu do wydrukowania... ktoś się zna na tym może? Albo wie jak sprawdzić jaki mam rozmiar aktualnie bo nie widzę nigdzie aby było napisane... I dodatkowo mam problem. Przez to, że mały je z jednej piersi trzyma główkę tylko w jedną stronę. Jak dajemy mu odciągnięte to staramy się odwracać na drugą, ale niewiele to daje i ma w lewo jak zamurowaną. I co ja mam robić z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
bo spotkałam się z kilkoma opiniami, że jest to niezbyt zdrowe, bo często dzieci za bardzo się odginaja do tyłu w takiej pozycji, co następnie powoduje problemy z napięciem mięśniowym. i w sumie sprawdziło sie to (niestety) u Marysi, przez co do 1 roku byliśmy pod opieką rehabilitanta i neurologa.
jeśli już w pionie to z rączkami przerzuconymi za bark ![]() o tu jest pokazane jak nie nosić, jak nie podnosić: http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wystarczy sam smoczek i kolysanie a w ciagu dnia i w nocy nie ma problemu bo odkladam do kolyski i dobranoc z tych wszystkich rzeczy to nie problem.jest nauczyc tylko trzeba wiedziec jak oduczyc ja sie nie zgadzam na spanie w lozku, poki co mamy rytual ze po karmieniu ok 6 rano jeszcze.obydwoje dosypiamy razem w lozku, ale takto cala noc spi w kolysce wiem ze robie to dla wlasnej wygody bo nie chce potem walczyc z dzieckiem, chce zeby lozko bylo przestrzenia moja i meza pies pomimo ze.spi na kanapie tez nie ma wstepu do lozka moj teren! my kapiemy codziennie od paru dni dopiero do tej pory mlody kapany byl co.drugi dzien Cytat:
u tz w rodzinie wszystkie kobiety chudly po 3 miesiacu karmienia i to.drastycznie np pol roku 20kg ![]() ale u mnie w rodzinie wszyrskie tyly wiec reguly nie ma Cytat:
ja pierwsze.odciaganie.to 20ml potem.ok 80ml z jednej.piersi czasem z dwoch odciagne 150 ale.od paru dni z dwoch odciagam 80 ale.mlody i tak.je tylko moje mleko i starcza wiec nie wiem.jak to.dziala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
karm spod pachy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#664 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stanęło na 72 kg i czuję, że tyję. A mam dwójkę, spacery i kp ![]() Cytat:
![]() Jak 10.11 nie będzie, to będę na pewno dzwonić. A co to pue.zus?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz nie ściągam, bo młoda na noc butle z mm dostaje, więc nie wiem ile ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
Już mam dzisiaj dość! W nocy nie bardzo spałam bo mała sie budziła 2 razy po godzinie, później o 7.30 i teraz dopiero usnęła. Co sobie trochę przysnęła i chciałam ją odłożyć to zaczynała płakać i jedyna dobra pozycja to była u mnie na rękach i nic innego nie pomagało. śniadanie jadłam 1.5 godz. Nawet do łazienki ją musiałam w foteliku ze sobą zabierać.
![]() Niewiem o co jej chodziło, kolki raczej nie miała, była najedzona i z suchą pieluchą. Tż poszedł na rozmowę o nową pracę, ciekawe co mu zaproponują... Jak wróci to mam zamiar do mojego gin na kontrolę się wybrać, mam nadzieję że moje dziecko da mi szansę się ogarną trochę teraz i obiad zrobić. A właśnie, piszecie że dostałyście decyzje odnośnie macierzyńskiego i becikowego. Ja nie dostałam ani 1 jeszcze. Macierzyński już miałam wypłacany także ok, a becikowego dalej nie ma a do 10 składałam dokumenty. Mam nadzieję że w tym tygodniu będzie kasa bo czekam na nią z niecierpliwością... Powinnam do 31.10 dostać już kase na konto tak??
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2013-10-28 o 12:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
z racji tego, że urodziłam w sierpniu, czasami podczytuje wątek mam lipiec-sierpień
i strasznie smutna historia się tam rozgrywa, małego Adasia ![]() któraś z Was może też je podczytuje? dziewczyny zrobiły super akcję kciukową, dołączają się powoli mamy z innych wątków. może też byśmy coś zrobiły? w sumie tylko tyle możemy zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wyrazy wspolczucia apropo rad T. Najgorsze jest to ze mieszka pod nami wiec musze tego czesto wysluchiwac
![]() Ostatnio ciagle gada o tym ze sasiadom sie coreczka urodzila i beda razem chodzic pod reke do szkoly. Taaa... Jasne... Dokladnie wie o tym ze mamy dzialke i chcemy sie budowac a chyba ludzi sie ze zrezygnujemy... Te jej komentarze zostawiam bez echa bo nie ma sensu robic sobie wroga z tesciowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-10-28 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOOCHANA OZŁOCE CIE ZA TA INFORMACJE ![]() własnie sie zalogowałam i dzis maja mi przesłać kase ![]() ![]() od rauz stresu mniej ![]()
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rety,moja się tak odgina jak ją trzymam do odbijania...głowę odgina do tyłu i chce na wszystko patrzeć...to odbijać z rczkami przewieszonymi przez ramię? masakra... a jeszcze jak ją podnoszę z łóżeczka to często odchyla głowę do tyłu i robi taki łuk...szkoda, że pokazali tylko nieprawidłowe noszenia,a nie pokazali prawidłowego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-10-28 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiło mnie to, bo Mikołaj Kaśki większy a je mniej ![]() my mamy teraz omegamded baby witamina D + DHA |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
moj tez sie odgina... kurcze... i te z bym chciala.zobaczyc prawidlowe podnoszenie bo widze ze jeden chwyt niestety kilka razy uskutecznilam...
![]() tassia fakt! dzieki! nie wiem czemu nie wpadlam na to spod pachy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natalko, masz coś o prawidłowym noszeniu? Dziewczyny BARDZO PROSZĘ o odpowiedź: ma któraś nianię elektroniczną BabyOno? Jesteście zadowolone?
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,no to zaczął się u nas po miesiącu czas kolek. Jeszcze wczoraj mała darła sie tylko wieczorem,a dzisiaj to juz od rana jest niespokojna.
Do tego mała ciągl ulewa mlekiem i często wymiotuje. Musze chyba zmienić mleko,chociaż boję się jak cholera... ![]() Słyszałam,że mleko Hipp organic jest lżejsze.. nie wiem czy to samo mleko jest w Pl,ale tutaj w Uk własnie takie widziałam. Teraz pytanie.. czy stopniowo ją przestwić na nowe,czy może od razu jej podać? A myślałam,ze po miesiącu czasu nic się nie rozwinie ![]()
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to bylo kilka dni temu, jak jest teraz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
wlasnie - prawidlowo jak sie nosi - bo wychodzi na to ze wlasciwie kazde moje podnoszenie czy noszenie jest zle. tyle ze ja nie preferuje jednego i najczesciej wisi mi jednak na obreczy barkowej z przerzuconymi rekoma... artur mial napiecie, kinia juz nie a nic nie zmienialam
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |||||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() byłam u dentystki i niestety idę znowu za 10 dni bo czeka mnie leczenie kanałowe ![]() ![]() ![]() z dobrych info po dentyście zostawiliśmy Mikiego teściowej i poszliśmy na zakupy- ja mam nowy sweterek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 30 jakoś na początku na początku tyle? wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj pierwszy raz zjadł 150ml na raz ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-28 o 12:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
BAN stały
|
Kurcze, mój zjada 140-180 ml mm 5-6 razy dziennie.Nie wiem czy to nie za dużo, ale po mniejszej ilości jest dalej głodny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#683 | ||||
Zakorzenienie
|
też widziałam
![]() w tesco też jest za tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale już na komuniach często nei ma w ogóle alko ![]() Cytat:
![]() też to podaję ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina, pierwszy raz po porodzie. No i wszystko ładnie się tam w środku zagoiło, pozamykało ![]() ![]() ![]() Dobrze, bo teściowa mnie zarejestrowała i nie musiałam długo siedzieć w kolejce ![]() No i mogę ćwiczyć ![]() A wczoraj byliśmy w sączu w galerii. Nie wiedziałam ale na facebooku można było zdobyć kupon na -40% w hausie. I jestem zła bo takowego nie miałam i nic sobie nie kupiłam ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Jak nosić pokazuje np zawitkowski w swoim poradniku, wystarczy wpisać.w. Google zawitkowski poradnik i bedzie pdf + filmiki z yt też warto obejrzeć.
Co do Adasia to napisze później bo pisze z tel |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
Ale jaja dziewczyny. .. Nina usnela w pół godziny w swoim łóżeczku
![]() ![]() ![]() Robię sobie ryż z jabłkiem i cynamonem i wanilia i jogurtem ![]() Czy kogoś tez bolą kolana? Ja mam jakąś masakrę. .. niby wyczytalam że to się zdarza po ciąży ale dalej nie wiem co z tym zrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dal rade chlopak ![]() ![]() Natala wlasnie poczytalam o Adasiu, serce peka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyszło na to że ja też źle trzymam Zuzie. niewiem jak mam to robić dobrze ![]() ![]()
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za ten ryz to cie normalnie udusze ![]() ![]() kolana mnie bola, ale po cwiczeniach z chodakowska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Witam się w wątku w nowym dziale
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.