Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 16:44   #1201
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć ponownie
zabieram się za nadrabianie...
kupiłam dzisiaj kojec motherhood w komisie za 50zł, bo już nie daję rady w nocy i po nocy.
odwiedziłam też lumpka na chwilkę i oto łowy łącznie za 6 zł
Fajne łowy (i łapki białej koteczki )
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:50   #1202
gosia261282
Gang Iren

Nalatalam sie i faktycznie na moj bolacy zad i biodra pomoglo.
Za to teraz brzuch mi ciagle twardnieje i czuje sie niezbyt. Cos za cos.
W przychodni (chodzi o te badania krwi) zapisali mnie na ... za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
jeeej i ja mam dać radę zająć się taką maleńką kuleczką?
Dasz,dasz

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Mi czasem pomaga położenie się na płasko na podłodze z nogami zgiętymi w kolanach i poleżenie tak chwilę, ewentualnie w celu zmniejszenia napięcia w kręgosłupie można spróbować po przyciągać kolana do klatki, żeby zmniejszyć nacisk na nerw.

Tak nie bardzo mam jak,bo jak tylko probuje sie polozyc to biegnie Eryk z okrzykiem "ahaha " co ma oznaczac konia i probuje po mnie skakac.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Czy Wy czujecie po 10 ruchów na godz? Moja czasami pół dnia się nie rusza
W zadnej ciazy tak nie mialam,ze czulam co godzine 10 ruchow.
U mnie tez potrafi byc cisza przez kilka godzin. No moze jest wtedy jakis delikatny ruch,ktorego nie wyczuje,bo jestem czyms zajeta. Przeciez dziecko to nie robot,ze jest zaprogramowane,ze tyle i tyle ruchow bedzie. I kiedys dzieci tez spia,przeciez.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
em ma napisała , że wykryli u niej mało wód płodowych więc jej wyjście ze szpitala oddala się w czasie
Oj biedna,sie nalezy w tym szpitalu.
Ale dobrze,ze ma opieke zapewniona!
Pozdrow ja!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
To jeszcze mała fotka...oto ja i Maja w 26 tc

Slicznie!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie proszę o informację na temat wietrzenia rany....bo moja wyobraźnia działa i się przeraziłam...może jaką kotarę sobie kupie albo woalkę
Jak rodzilam Wiki to kazali wietrzyc krocze w taki sposob wlasnie jak co niektore dziewczyny sobie wyobrazaly Ale wtedy chyba jeszcze nie bylo siateczkowych gaci... przynajmniej na mojej sali nikt nie mial.

A z Erykiem to nic mi nie kazali,bylam w swoich gaciach w szpitalu,tzn mialam bawelniane z przeznaczeniem do wyrzucenia i nikt nic wietrzyc nie kazal.
Stary 2013-10-28, 16:51   #1203
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O rany jak mi się dzisiaj nudzi.....na hbo właśnie leci ta polska komedia"Podejrzani...zako chani" i oglądam z nudów

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-10-28 o 16:56
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:57   #1204
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Brzuszek piękny! A to, że się nie stawił oznacza dla Ciebie jakieś dodatkowe problemy? Czy przez to wręcz łatwiej będzie o unieważnienie, że jest nieodpowiedzialny?
Będą go próbowali wezwać jeszcze raz na dodatkowy termin, a jeśli się nie stawi ,no to biegła psycholog napisze opinię na podstawie tego co jest czyli jego zeznań sprzed roku podczas rozmowy z księdzem. Nie będzie miało to wpływu na zatrzymanie procesu. A czy to ułatwi, jeśli się nie stawi? - nie mam pojęcia.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:00   #1205
vacuity
Rozeznanie

Ha, w końcu mam internet z kabla, który śmiga jak trzeba w końcu będę mogła obejrzeć sobie jakiś serial... I nie stresować się, że mi wetnie cytowane posty

Cytat:
Wózek taki http://www.camarelo.pl/w4.html Kolor CA-13 albo CA-20
Z fotelikiem Maxi-Cosi cena 2 tys.
Ślicznie wyglądacie i fajna sukienka Swego czasu też oglądałam te wózki, nawet te same kolory mi się spodobały Ale doczytałam na jakimś forum, że oni podają na stronce wagę stelaża bez kółek, a sam w sobie ten wózek jest ciężki i dość nieporęczny. Ale skoro piszesz, że taki fajny, to może też poszukam go do obejrzenia na żywo. Zawsze lepiej samemu sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
hahaha nie wiem, jak ale wyobraziłam sobie to dosłownie identycznie. Rozwalona jak krowa do doju
Dokładnie... ja też już to widziałam oczyma wyobraźni

bella7 - kciuki zaciśnięte!
pilotka86 fajne ciuszki
Gosia to niczego się nie dowiedziałaś? Nie wiadomo co jest nie tak?
Stary 2013-10-28, 17:02   #1206
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za sprawę i pozytywne rozpatrzenie.
A co do wózka wpinalas i wypinalas sama wszystkie elementy? Mnie się podoba wersja 3 w 1 1420 zł tylko te kolorowe felgi mnie wkurzaja. Jaki kolor wybraliscie ?
1% kobiet ma problem z wodami, buziaki dla Em my.
Tak, wpinaliśmy gondolę, spacerówkę, fotelik, składaliśmy stelarz. Bardzo łatwo się to robi - jest na dwa przyciski klik-klik. Raczej zdecydujemy się na stonowany kolor coś z szarością CA-20 (taki był na ekspozycji w sklepie i wyglądał naprawdę fajnie, te takie ala kropeczki są srebrne...na stronie internetowej tego nie widać).

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2013-10-28, 17:04   #1207
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ponownie
zabieram się za nadrabianie...
kupiłam dzisiaj kojec motherhood w komisie za 50zł, bo już nie daję rady w nocy i po nocy.
odwiedziłam też lumpka na chwilkę i oto łowy łącznie za 6 zł
o kurczę za 6 zł wszystko- super cena
ooo widzę kocie łapki!!!!

bella-

kurczę coś mnie dziś gania do toalety.... nie wiem czy to przez to co zjadłam wczoraj i dziś czy to jakieś świństwo mnie bierze....
Czuję się OK tylko już trzeci raz siedzę na tronie....
Stary 2013-10-28, 17:09   #1208
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Gosia to niczego się nie dowiedziałaś? Nie wiadomo co jest nie tak?

No wlasnie nie
Stary 2013-10-28, 17:09   #1209
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Ślicznie wyglądacie i fajna sukienka Swego czasu też oglądałam te wózki, nawet te same kolory mi się spodobały Ale doczytałam na jakimś forum, że oni podają na stronce wagę stelaża bez kółek, a sam w sobie ten wózek jest ciężki i dość nieporęczny. Ale skoro piszesz, że taki fajny, to może też poszukam go do obejrzenia na żywo. Zawsze lepiej samemu sprawdzić
Wiadomo, że każdemu podoba się co innego.
Pani w sklepie powiedziała, że jest to w zasadzie najlżejszy z wózków jakie posiadają, mimo tego, że gondola jest w porównaniu np. do x-landera ogromna, za to jest bardzo leciutka. Mi waga w zasadzie nie robi aż takiej różnicy, mam windę, więc nie będę go musiała nosić, do samochodu będzie pakował mąż, bo ja nie mam prawa jazdy. Najlepiej właśnie iść, obejrzeć na żywo, pojeździć po sklepie. Fajne były też jeszcze wózki Jedo, również je zachwalali.

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2013-10-28, 17:11   #1210
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie

dziwne- najpierw każą przyjść a potem taki termin. Jakby cos było pilnego to by powiedzieli- na pewno wszystko OK i to tylko jakas pierdóła
Stary 2013-10-28, 17:13   #1211
pilotka86
Rozeznanie

perfuzja super, że macie już wózek! odpadł Wam jeden problem
gosiajejku jaka kruszynka ubranka jakie ładne!
AgatkaL w sądzie!
natalii brawa dla męża!!ja swojego nie mogę zmobilizować do uprzątnięcia komórki i wstawienia regałów a ja już nie dam rady

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
3 szybkie pytanka w tym jedno być może dziwne

1. Leci Wam już siarka z piersi? Który tydzień?
Ja 27 i jak narazie nic a nic...

2. Czy macie w planach pobranie komórek macierzystych z krwi pępowinowej?

3. Pytanie z serii - dziwnych - jak zachowują się Wasze maluchym gdy siedzicie na toalecie Bo moja mała dziwnie cichnie wtedy i nie figluje jakby specjalnie dawała mi się skupić....
1. nie 30
2. nie, dla mnie to ściema i bezczelne wyciąganie z ludzi kasy (prywatne). Widziałam 2 różne prezentacje o komórkach i miałam odruch wymiotny słysząc tych "przedstawicieli"
3. u mnie różnie, ogólnie to czasami boję się, że wyleci . Ale w wc najczęsciej jestem zajęcia czytaniem książki, gazet (mam cały stos )

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00
W ogóle załamałam się ostatnio kasą . W listopadzie wychodzą nam oby 2 samochody i musimy zapłacić ponad 700zł z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie
Do tego zamawiamy małemu już wózek , łóżeczko i komodę + te grubsze zakupy . A i mąż ma jeszcze sobie opony wymienić . A ja jeszcze kilka rzeczy do wyprawki muszę kupić całe wypłaty nam pójdą i nic nie odłożymy . Masakra jakie to wszystko jest drogie . Jedyny plus , że kupuję to już dla nas na zaś jak pojawi się drugie dziecko to będziemy mieć wszystko
u mnie to samo. Słabo mi jak o tym myślę ile wydatków na koniec roku się zwali, do tego jestem wkurzona i zestresowana na maksa
Wkurzona na męża, bo wiedziałam że tak będzie on ciągle tylko mówił "nie panikuj"
Bardzo zazdroszczę Lolicie zorganizowania i rozplanowania.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
O! Kolejna ciekawa rzecz z SR - położne odradzają pojedyncze sale poporodowe U nas w szpitalu nawet zrezygnowano z takich (wcześniej była możliwość za opłatą). Chodzi o to, że kobiety które pierwsze doby po porodzie spędzają same są o wiele bardziej narażone na wystąpienie depresji poporodowej. Te pierwsze dni są trudne, jest dużo nowości i nieprzewidzianych rzeczy, przebywając wtedy z innymi kobietami, które przechodzą to samo łatwiej jest zaakceptować zmiany. Mówił nam nawet o tym lekarz oprowadzający po porodówce. Na początku ta teoria wydała mi się mocno naciągana, ale im więcej o tym myślę tym bardziej mnie to przekonuje.
Moim zdaniem to indywidualna sprawa. Pisałam już kiedyś o tym, że osobiście wolę leżeć z innymi kobietami, nawet o zupełnie odmiennych poglądach itp, bo szpital to takie miejsce, gdzie nawet upierdliwa sąsiadka jest lepsza niż samotność
Oczywiście gdybym była po jakiejś tragedii to wolę chwilkę samotności.
Moim zdaniem takie pojedyncze pokoje są fajne, jeżeli ma kto z kobietą siedzieć cały czas np mama, koleżanka, mąż również na noc. U mnie w szpitalu taki apartamencik kosztuje 500zł/noc.

Cytat:
Ja to naprawdę strasznie boję się tego pobytu w szpitalu
to masz tak jak moja znajoma wręcz panicznie bała się szpitala, nigdy nie leżała i była przerażona samotnymi nocami oraz tej "niemocy", zależności od położnych i lekarzy.
A w szpitalu były parawany między pacjentkami i mogły czuć się swobodnie. Był jeszcze osobny pokój do karmienia

Cytat:
Napisane przez vacuity
Co do depresji poporodowej, to mój lekarz wspominał o badaniach, z których wynika, że kobiety, które w okresie ciąży mają różne wątpliwości, obawy itp (ja właśnie do nich należę, dlatego zaczęłam z nim ten temat) psychicznie lepiej przechodzą przez okres poporodowy - bo przerobiły już wiele aspektów i bardziej trzeźwo patrzą na sytuację. Natomiast te, które od początku widzą wszystko w różowych kolorach może czekać rozczarowanie rzeczywistością, a wtedy łatwiej o załamanie. Więc dobrze jest teraz przepracować swoje obawy, a nie zamiatać je pod dywan, bo potem realny obraz sytuacji może być trudny do ogarnięcia.
to jest szansa, że depresja poporodowa mnie ominie, bo nie widzę prawie nic w różowych kolorach a o obawach mówię wprost. Apropo depresji... mam znajomą, która miała depresję w ciąży, chciała nawet skończyć ze sobą (!), miała naprawdę hardcorową sytację... męczyła się długo aż a końcu poszła do psychiatry i dał jej bezpieczne leki. Dopiero wtedy odżyła. Właściwie to ona jest pierwszą osobą, która szczerze opowiedziała mi o tych wszystkich ciemnych stronach ciąży, porodu, tego co jest później.

Muminek super tygrysek i pacynka!
lidkaa o kurczę jaka kruszynka! a jak rączki złożył, jak mały boss

Cytat:
Dostałam smsa od em my :
Na szczęście skurcze na ktg już nie wychodzą .
Ale nie wychodze do domu .
Nie podoba im się moje spojenie łonowe -coś za bardzo się rozchodzi .
Nie wiem czy coś na to poradzą ale chcą to obserwować .
Boli w każdej pozycji ale najważniejsze , że z Dorotką w porządku . Pozdrawiam !
SUPER!!!!!

Negrid gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Poluję na podgrzewacz do butelek ....chciałabym kupić go w końcu bo ciągle o nim myślę i nie daje mi spokoju tylko nie wiem które są najmniej awaryjne...myślę nad tommee tippee ale nie mielismy go w ofercie w salonie i ciężko mi się zdecydować
Kiedy szukałam jeszcze podgrzewacza, dobre opinie miał Campol Babies, bo podobno:
-szybko podgrzewa
-utrzymuje stałą temperaturę
- jest szeroki, pasuje do wszytskich butlek (to podobno jest bardzo ważne)
-później pasuje do słoiczków
Miałam go kupować, ale dostałam innej firmy , który zachwalała znajoma, dla niej największą zaletą była wtyczka do zapalniczki auta, bo ona dużo podróżowała.

Nianię elektryczną dostałam przedwczoraj i mam jeszcze jedną dostać ale i tak kupiłabym. Mam kilka poziomów w domu i niania jest dla mnie niezbędna, w sumie to nawet na jednym poziomie jest spoko gdy dziecko śpi w osobnym pokoiku.. NAwet zastanawiam się żeby dokupić taką z kamerką.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-10-28 o 17:39
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:16   #1212
lidkaa82
Zadomowienie

Wietrzenie "na rozwaloną krowę" jak najbardziej wskazane ale do uskuteczniania w domu bez publicznosci, kiedy podkład mozna sobie pod tyłek włożyć i niczym się nie przejmować Osobiscie nie robiłam tego nawet przy mężu, chociaż niewiele co nas przy sobie krępuje. Może ze dwa razy mi sie zdarzyło jak byłam sama, młody spał a ja miałam chwile na odpoczynek.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:21   #1213
lejdi_aga13
Rozeznanie

emma trzymam kciuki aby bylo OKI i zebys wyszła szybko do domku

AgatkaLja mam jeszcze raz taki brzuch a tez jestemw 26tygodniu

boli mnie cos brzuch jak na okres.... i dol pleców...ehhh byle do czwartku do usg
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:26   #1214
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

u mnie to samo. Słabo mi jak o tym myślę ile wydatków na koniec roku się zwali, do tego jestem wkurzona i zestresowana na maksa
Wkurzona na męża, bo wiedziałam że tak będzie on ciągle tylko mówił "nie panikuj"
Bardzo zazdroszczę Lolicie zorganizowania i rozplanowania.
Bo zaraz popadnę w samouwielbienie
Stary 2013-10-28, 17:28   #1215
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Wietrzenie "na rozwaloną krowę" jak najbardziej wskazane ale do uskuteczniania w domu bez publicznosci, kiedy podkład mozna sobie pod tyłek włożyć i niczym się nie przejmować Osobiscie nie robiłam tego nawet przy mężu, chociaż niewiele co nas przy sobie krępuje. Może ze dwa razy mi sie zdarzyło jak byłam sama, młody spał a ja miałam chwile na odpoczynek.

To może w szpitalu zakomunikować, "mogą państwo wyjść zamierza wietrzyć pochwę :brzyda l:"
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:33   #1216
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
To może w szpitalu zakomunikować, "mogą państwo wyjść zamierza wietrzyć pochwę :brzyda l:"
Jak będziesz sie chciała pozbyc gości z pokoju to już wiesz co mówić Przypuszczam że skutek bedzie natychmiastowy
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:36   #1217
katarzyniak
Rozeznanie

AgatkaL, powiem Ci szczerze ze dzieki Tobie zdecydowalam sie juz w 99% na wózek. We wczesniejszych postach wlasnie pokazywalas ten wózek, a ja jak zobaczylam go pierwszy raz na stronie internetowej to zrobilam wielkie oczy- głównie ze wzgledu na cene, bo wózek wygladal perfekcyjnie, super opis a cena w sam raz jak na moje finansowe plany . I tak jaram sie tym wozkiem juz chyba z 3 tygodnie a dzis jak napisalas ze widzialas go na zywo (ja jeszcze nie) i jest w rzeczywistosci taki super to juz wiem co kupić .
A powiedz mi co ogolnie mowili o nim sprzedawcy? Jaki ma material...w sensie bedzie sie brudzil czy nie? No i przyznam sie ze rowniez podobaja mi sie identyczne kolory- ten czarno-ecri-czerwony jest taki oryginalny, a szary zwów wyglada tak profesjonalnie ,jak zobacze na zywo to na pewno bedzie ktorys z tych kolorow

Ehh, biedna Emma, mam nadzieje ze ma tam dobrą opiekę i szybko wyjdzie ze szpitala...

A co do finansow- ja narazie mam kupione tylko okazyjnie drobiazgi na ktore wydalam ok 200zł (kocyk,body,2spodenki,10p ieluch tetrowych,kombinezon)...
Ogólnie sporzadzilam liste wyprawkowa i kazdy element ma swoja potencjalna cene, a kiedy robie jakis zakup to z boku obok wpisuje cene danej rzeczy - mysle ze to bardzo pomaga, w ten sposob widze ile wydalam wiecej niz powinnam albo mniej i w ten sposob moge kupic cos dodatkowego. Pieniadze odkladam w szufladzie co miesiac tak zeby bez stresu wlasnie bylo w grudniu, bo wydatki mimo wszystko spore... Ale co tam i tak sie ciesze
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-28 o 17:44
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:37   #1218
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

uuuuu padłam
Stary 2013-10-28, 17:48   #1219
pilotka86
Rozeznanie

AgatkaL super fota!
milka-pilka gratuluję udanej wizyty!!
a łapki mojej białej ciekawskiej przylepki, która zawsze wtrynia się przyd obiektyw

lolita masz powody do samouwielbienia
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:53   #1220
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
AgatkaL, powiem Ci szczerze ze dzieki Tobie zdecydowalam sie juz w 99% na wózek. We wczesniejszych postach wlasnie pokazywalas ten wózek, a ja jak zobaczylam go pierwszy raz na stronie internetowej to zrobilam wielkie oczy- głównie ze wzgledu na cene, bo wózek wygladal perfekcyjnie, super opis a cena w sam raz jak na moje finansowe plany . I tak jaram sie tym wozkiem juz chyba z 3 tygodnie a dzis jak napisalas ze widzialas go na zywo (ja jeszcze nie) i jest w rzeczywistosci taki super to juz wiem co kupić .
A powiedz mi co ogolnie mowili o nim sprzedawcy? Jaki ma material...w sensie bedzie sie brudzil czy nie? No i przyznam sie ze rowniez podobaja mi sie identyczne kolory- ten czarno-ecri-czerwony jest taki oryginalny, a szary zwów wyglada tak profesjonalnie ,jak zobacze na zywo to na pewno bedzie ktorys z tych kolorow
Fajnie, że też się Tobie podoba ten sprzęt
Co do materiałów, to pani mówiła tylko, że wszystkie elementy da się uprać. Zwróciłam uwagę na to, że materiał na gondoli jest na suwaczek i można zdjąć do prania zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną część. W budce ma jeszcze taką siateczkę-wentylację, którą można odsłonić (na suwaczek). Zarówno gondolę jak i spacerówkę można montować i przodem i tyłem. Pompowane duże koła. Fakt, że mniejsze wózeczki wyglądają zgrabniej, ale jak mam wozić małą w gondoli tylko przez 3-4 m-ce, a w spacerówce też nie za długo, bo się nie będzie mieścić, no to wolę bardziej okazałe gabaryty.

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2013-10-28, 18:02   #1221
Le La
Zadomowienie

AgatkaL brzuszek super, bardzo ladnie wygladasz. A co do wozka, to byl jeden z moich faworytow, tylko, ze ja go jeszcze na zywo nie widzialam. Musze znalezc sklep gdzie maja te wozki i obejrzec go na zywo

Dziewczyny, co do wietrzenia krocza, to mialam taka sama wizje, ze lezysz rozkraczona, ze wszystkim na wierzchu ehhh ta wyobraznia....

Mąż wlasnie okna pomyl, ja tylko docieralam na sucho,zeby nie bylo smug a i tak sie zmeczylam jak pieron....
Teraz czekam jak mi sie firanki wypiora i zagonie Go jeszcze do zawieszana
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:03   #1222
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Mocne kciuki za wizytę
Mnie bolą żebra :/ Brzuch za bardzo mi już ciąży.
Mnie też zaczął niedawno ciążyć. Ani schylić się po coś leżącego na ławie, ani nawet usiąść ze zgarbionymi plecami się nie da. Nie mówiąc już o akrobacjach przy ubieraniu skarpetek.

Cytat:
Odebrałam część rzeczy z DOZu, takie do torby porodowej. Nie są zbyt atrakcyjne
Nie no, nie podobają Ci się siateczkowe gacie, podpaski jak pieluchy i koszule z dziurami na mleczarnie?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nalatalam sie i faktycznie na moj bolacy zad i biodra pomoglo.
Za to teraz brzuch mi ciagle twardnieje i czuje sie niezbyt. Cos za cos.
W przychodni (chodzi o te badania krwi) zapisali mnie na ... za 2 tygodnie
Ech, najpierw robią alarm, a potem nic nie wiadomo. Ale to pewnie jakaś błahostka.

Ech ci faceci. Mam termin na Nowy Rok, a kolega męża pyta, czy lecimy do Polski na Święta. Tja, chyba razem z położną.
Stary 2013-10-28, 18:07   #1223
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Bella za wizytę daj znać po

Ja mam dom parterowy ale zastanawiam się nad nianią . Ale to raczej w późniejszym czasie jeśli oczywiście dojdę do wniosku , że jest mi potrzebna .
Laktator planuję w styczniu kupić chyba jednak elektryczny . A jeśli trafię wcześniej do szpitala i urodzę to najwyżej mąż kupi i już .
Niania elektroniczna bardzo przydaje się jeśli ma sie dom piętrowy i ogród,
ja żałowałam, że nie mam i nie mogę wyjśc do ogrodu jak synek śpi. Teraz chyba zakupię, ale ceny tych z kamerka są wysokie.

Cytat:
Fajnie, że też się Tobie podoba ten sprzęt
Co do materiałów, to pani mówiła tylko, że wszystkie elementy da się uprać. Zwróciłam uwagę na to, że materiał na gondoli jest na suwaczek i można zdjąć do prania zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną część. W budce ma jeszcze taką siateczkę-wentylację, którą można odsłonić (na suwaczek). Zarówno gondolę jak i spacerówkę można montować i przodem i tyłem. Pompowane duże koła. Fakt, że mniejsze wózeczki wyglądają zgrabniej, ale jak mam wozić małą w gondoli tylko przez 3-4 m-ce, a w spacerówce też nie za długo, bo się nie będzie mieścić, no to wolę bardziej okazałe gabaryty.
Mi też się podoba bardziej szary
Ja jestem w 26 tygodniu i brzuch mam dwa razy wiekszy od twojego. Zazdroszcze

Jeśli chodzi o wietrzenie to ja w szpitalu nie dałabym rady chodzić czy leżec bez majtek i podpachy, wszystko byłoby we krwi. Leżenie okrakiem kojarzę tylko z porannego obchodu, nic przyjemnego jak lekarz zagląda ci pod koszulę.
Ostatnio naoglądałam się porodów na YT, teraz mam wielkiego stracha.

Edytowane przez jin
Czas edycji: 2013-10-28 o 18:15
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:15   #1224
forester
Zadomowienie

Cytat:
myślę że to będzie skuteczne...

Bella kciuki są Twoje!

od tygodnia zabieram się za zakupy wyprawkowe dla mnie i dalej się zabrać nie mogę. Jakoś tak ciągle to wszystko dla mnie nierealne jest więc mam jakieś leniwe tempo.

I głupie pytanie: Czy Wasze dzieci też czasami w ramach ruchów mają takie jakby ruchy drgawkowe? bynajmniej Wy tak to odczuwacie jakby to była taka krótka drgawka...
bo moje jakoś z tak od tygodnia co jakiś czas tak zadrży i nie wiem co o tym myśleć
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:16   #1225
The light
Zadomowienie

gorzej jak po zakomunikowaniu "zamierzam wietrzyc pochwe" obecni powiedza (cytujze z jakiegos forum wlasnie po zwroceniu uwagi):
-"się pani nie krępuje"
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:22   #1226
selena85
Wtajemniczenie

Agnieszka Frączek
"Jeśli bocian nie przyleci, czyli skąd się biorą dzieci"

Kiedyś, kiedyś...chyba w maju?
na ulicy...? lub w tramwaju...?
moją mamę spotkał tata.
Los obojgu figla spłatał
bo choć inne mieli plany,
czuli, że są...zakochani!

"Nie do wiary", myślał tata,
"Ja i miłość?!" Koniec świata!".

"Och, och, och..." szeptała mama,
chyba kocham tego pana...".

Tak zaczęło się to wszystko.
Wkrótce było weselisko,
pokój z kuchnią (na początku),
sto usmiechów w każdym kątku,
w dzień tysiące chwil uroczych,
gwiazdy spadające w nocy
(potem piasek w oczach z rana)
i...czekanie na bociana.

Ale bocian - sami wiecie -
woli włóczyć się po świecie,
szukać żan na całym globie,
zamiast dzieci dźwigać w dziobie.

Zresztą może ja się mylę?
Wszędzie jest niemowląt tyle...
Może to nie boćka wina?
Może inna jest przyczyna...?

Tak czy owak, mama z tatą,
choć od lat czekali na to,
choć szukali w krąg pomocy,
choć robili, co w ich mocy,
żeby zostać rodzicami,
ciągle byli sami. Sami!

Innym mamom, w wielkich brzuszkach,
słodko biły już serduszka
synków małych jak landrynki
i córeczek jak malinki.

A u mojej mamy - cisza...
Tylko tata czasem słyszał,
jak po domu nocą drepce
i cichutko (do mnie...?) szepcze:
- tak bym cię przytulić chciała,
okruszynko moja mała...

Wreszcie tata rzekł: - kochanie...
Jest też inne rozwiązanie.
Nie mogliśmy sprawić sami,
by maluszek był tu z nami,
ale go kochamy przecież!
Może on jest już na świecie?
Tak jak w bajkach - hen, daleko,
za górami i za rzeką...?
Trzeba tylko go odnaleźć.

Nie wahali się więc wcale!
Spakowali ciepłe ciuszki,
stertę pieluch, trzy poduszki,
odrzutowy samolocik
(prezent od szalonej cioci),
lalkę, mleko, bukiet bratków,
kaftaników sto (od dziadków),
kocyk w kratkę, kocyk z kotkiem,
tuzin smoczków i grzechotkę,
boćka z pluszu, czapkę w kwiatki,
niespodziankę od sąsiadki,
szampon, mydła, tran, mazidła
i...pognali jak na skrzydłach!

Przyjechali w samą porę,
bo różowy, smieszny stworek
(cztery kilo i pięć deka)
już się nie mógł ich doczekać.

Kiedy mnie przywieźli z dala,
tata mało nie oszalał,
dziadek po chusteczki latał
i tłumaczył, że ma katar,
wujek szeptał: "Moja klucho!",
babcia całowała w ucho,
piesek mi przynosił piłkę,
a mamusia, przez pomyłkę,
kaszką częstowała gości
i wciąż śmiała się z radości.

A co dalej?

Dalej było już zwyczajnie
- raz ciekawie, raz banalnie -

przytulanki i swawole,
rower, wrotki i przedszkole,
bajki, rosół, śnieg i narty,
bałwankowy nochal z marchwi,
czasem mina nadąsana,
bo znów stłukły się kolana,
czasem żarty i chichotki,
figle z tatą, z mamą plotki...

Nic w tym nie ma niezwykłego!
Moźe tylko prócz jednego -
kiedy widzę gdzieś bociany,
to przytulam się do mamy...
I z uśmiechem myślę o tym,
że choć przez bocianie psoty
nigdy mnie nie miała w brzuszku,
wciąż nosiła mnie w serduszku.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:30   #1227
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ech ci faceci. Mam termin na Nowy Rok, a kolega męża pyta, czy lecimy do Polski na Święta. Tja, chyba razem z położną.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
I głupie pytanie: Czy Wasze dzieci też czasami w ramach ruchów mają takie jakby ruchy drgawkowe? bynajmniej Wy tak to odczuwacie jakby to była taka krótka drgawka...
bo moje jakoś z tak od tygodnia co jakiś czas tak zadrży i nie wiem co o tym myśleć

Też się zdarza.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Agnieszka Frączek
"Jeśli bocian nie przyleci, czyli skąd się biorą dzieci"

Ale mnie to rozczuliło
Stary 2013-10-28, 18:30   #1228
kefii
Wtajemniczenie

Dziewczyny 18 stron za 3 dni. Strasznie syzbko lecicie
Połobkach poczytałam i widze ze Emma dalej w szpitalu- trzymjacie sie

Co do wyprawek to dostałam 3 reklamówy ubranek dla małego więc wstrzymuje sie z kupowaniem bo naprawde jest tego sporo.
Widziałam rozmowę nad niania elektroniczną i sama mocno nad nia sie zastanawiam bo mam dom jak by to napisac 3 pietrowy. Czasami bede musiała schodzić na parter lub do taty na pietro więc chyba nania mi sie przyda. Zasatanawiałm sie jeszcze nad niania z kamerką bo jak bede na samym dole to nic dolece na górę to chwilke zajmie a tak to zobacze co mały robi i czu musze ekspersowo lecieć czy spokojnie wyjsć na górę. Poz atym nie bede sie zastanawiac jak bede słyszeć szmery czy mały spi czy nie a moze sie tylko obracał.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:32   #1229
ejani
Zadomowienie

Witam się ponownie, wreszcie zaległam przy komputerku, ale wreszcie mogę powiedzieć, że antybiotyk działa (a w sumie, że na lepsze, bo dotąd mnie zmulał ) dużo jakoś nie zrobiłam i po 15 minutach chodzenia/stania musiałam po pół h odpoczywać, ale muszę powiedzieć, że wreszcie się czuję zaopiekowana (mąż robił jedzonko, podawał, co trzeba i często mówił "to idź odpocznij" jak mu mówiłam, że muszę usiąść czy coś a nawet zdarzyło mu się i bez mojego narzekania, i jeszcze nie dał się tknąć do zmywania)

ja jeszcze wieczorem może zrobię pizzę (z ciasta mrożonego, ale własnego), ale to jeszcze zobaczymy

--

odnośnie dyskusji o ruchach, to poza może godziną/dwoma (ale tylko wczoraj pod rząd), to u mnie się mały rusza tak z 10*godzinę, czasem jeszcze częściej i szczerze mówiąc chyba jeszcze tylko dlatego nie zwariowałam.

co do wietrzenia krocza to miałam podobne przemyślenia co większość pierworódek, dziękuję że zostało to wyjaśnione

ogólnie jestem też z tych kręgosłupowych, ale po kilkuminutowych ćwiczeniach ze SR i kupnie piłki trochę ostatnio odpuściło (na piłce sobie siadam do jakiegoś jedzenia albo komputera i też bez jakiejś spinki z tymi ćwiczeniami- ona działa nawet jak się nic nie robi )

fajne Wasze zakupki dziś

cały czas trzymam kciuki, kto potrzebuje, niech korzysta za Emmę to i modły idą i małą Dorotkę

Iwatyou, a jak u Ciebie?

Cytat:
To jeszcze mała fotka...oto ja i Maja w 26 tc
ale zgrabnie wyglądacie, chyba niewiele przytyłaś, nie?;>

Cytat:
Odebrałam część rzeczy z DOZu, takie do torby porodowej. Nie są zbyt atrakcyjne
? czy tylko ja nie wiem, o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
na pocieszenie zrobiłam sobie budyń czekoladowy
też będę jadła- mam obiecany u męża dziś)
Stary 2013-10-28, 18:33   #1230
sweet_vintage
Rozeznanie

Forester, mój synek ma tez tak czasem.

Jeśli chodzi o wózek to zamówiłam już Jedo fyn memo w kolorze szarym skusiło mnie lekkie prowadzenie, pompowane koła, spacerówka montowana przodem i tyłem, duża gondola(mąż jest wysoki) no i wygląd jak tylko przyjdzie to sie nim pochwale. Fotelik mamy do niego maxi cosi, ale nie wiem jaki model bo to prezent.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości