My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 16:18   #4051
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
co do wódki to u nas na pewno 100 butelek średnio po 20zł daje 2 tysiące... a 280 butelek to bardzo dużo. ja nie liczyłabym na pewno aż litra na osobę bo z doświadczenia wiem że na poprawinach już jest mniej picia, są krótsze, jak jest piwo też to ono schodzi bardziej itd...
Właśnie będzie piwo z beczki. Wstępnie ustalilśmy 200 butelek. A jak zabraknie na poprawiny to sie dokupi w niedziele.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a jak Wam ida przygotowania przedslubne - urodowe?
dopiero jak to przeczytałam doszło do mnie, że trzeba coś robić!! Ale co? Za co się wziąć 9 miesięcy przed?Cały czas pocieszają mnie słowa babeczki z salonu, że wszystkie panny młode chudną przed weselem. No oprócz tych co zaciążą

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Za dwa tygodnie są u mnie targi ślubne.
Wczoraj też były ale dużo mniejsze i Tż dał mi do wyboru jedne więc wybrałam następne.
W sobotę weszłam do jednego salonu i przymierzyłam trzy suknie- więcej modeli pani mi nie zaproponowała. W jednym czułam się dobrze ale to nie to. Wiem tez już, że na pewno nie chcę sukni satynowej.
No i na moją zgubę dała mi do przymiarki buty z LaBoda- jakie one wygodniutkie
Byłaś w Angeli na ul. POW? Śliczne mieli tam suknie jakiś czas temu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam
dziękuje wszystkim za rady dotyczace dekoracji

byłam dziś na usg - mam kamienie, całe mnóstwo. Jeden spory bo 8 mm, skierowanie do poradni i na dalsze leczenie. boje sie
Trzym się wiem co to znaczy

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
chodakowska?
w temacie ślubnym: kiedy planujecie zapraszanie gości?
w maju, po remoncie.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jak ktoś będzie słyszał o promocji na Pana Tadeusza to dajcie znać
Podczepiam się!

Cytat:
my potrzebujemy ok 250 butelek, więc im taniej tym lepiej
dokładnie. grosz do grosza...

Cały czas niewiadoma z fotografem, a ja chce już wiedzieć na czym stoimy!!! Chciałabym już kupić zaproszenia ale cały czas czekamy na wzór od naszej "projektantki".

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:23   #4052
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
my potrzebujemy ok 250 butelek, więc im taniej tym lepiej

Najtaniej jest chyba jednak przez stronę Pana Tadeusza to załatwic,bo tam jest opcja ze do kazdych 20 butelek jedna gratis.
Ewentualnie proponuje połazić po okolicznych, niewielkich sklepach tam też można sie ugadać z właścicielem- my właśnie w ten sposób kupilismy tanio wódke

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
A nie stosowalam, kupowalam najrozniejsze plastry ale sztyftu nigdy, dzieki za rade kupie sobie, jak nie pomoze to trudno, majatek nie kosztuje :p
EE ja kupiłam na ostatnie wesele koleżanki ale mi nie pomogło. Nogi i tak miałam obtarte. A niestety mam taki problem jak Ty, wszystkie buty mnie obcierają łacznie z japonkami,
No ale mam nadzieje, ze Tobie pomoże.

Co do wychodzenia z kościoła ja poproszę rodziców i rodzeństwo zeby pokierowali gości żeby to oni pierwsi wyszli. U Nas jest raczej tradycja że młodzi wychodzą piersi ale mi sie to nie podoba. Jakos dziwnie tak my wychodzimy a tu pusto, nikt Nas nie wita.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:29   #4053
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ile mają km do przejechania? U nas tak samo rodzina TŻ przyjezdna około 400km, ale nie będzie ich jakoś bardzo dużo więc pewnie wezmą busa.
300, 400 i 500, ale właśnie chyba nie bierzemy busa. Tak tylko mi się śniło . Teściowie chcą opłacić noclegi. A z tym już też wyszły jaja, bo ktoś już 5 pokoi zaklepał zanim się ogarnęli A pokoi mało, oj mało
W dodatku ja już zaklepałam dla mojej mamy, babć i dziadków 3 pokoje. Apartament dla nas jest gratis. Dla nich zostało 20... A osób z jego rodziny ma być koło 60... Nie wiem tylko co zrobić z 20. naszych znajomych...

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-28 o 16:30
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:37   #4054
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o pacz pani faktycznie, 8 miechów
A dieta moja własna odstawiłam piwo, pieczywo, słodycze, sery, fast foody, jednym słowem wszystko, czym normalnie się żywię Wcinam warzywa, rybki, serki wiejskie, ciemny ryż, makaron i takie tam plus liczę kalorie niestety, bo ze mną się nie da inaczej, jak nie będę liczyć, to będę schodzić poniżej 1000... Gotowe diety nie dla mnie, bo nie jem mnóstwa produktów ;] A tak to sobie robię, co lubię i daję duuże porcje
Szacun

Cytat:
byłam dziś na usg - mam kamienie, całe mnóstwo. Jeden spory bo 8 mm, skierowanie do poradni i na dalsze leczenie. boje sie
Powodzenia w leczeniu, na pewno szybka reakcja pomoże i niedługo to już będzie tylko złe wspomnienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Co do przygotowań okołourodowych, muszę się ogarnąć Do mojej sukni na pewno chcę schudnąć jakieś 5kg od wagi z dnia kupna (moja wymarzona waga 57kg), a wtedy ważyłam ok. 62kg... a dzisiaj już 65kg :/ Jedzeniowo u mnie strasznie, czasu i motywacji do treningów brak... ech Dawniej np. prowadziłam dzienniczek jedzeniowy i to mi pomagało się mobilizować, a teraz nie mam nawet mobilizacji notować...
dasz radę! tylko trzeba się zebrać - początek jest najgorszy, potem już wejdziesz w rytm.
ja jak wypacam siódme poty na siłowni to sobie myślę: "ślub ślub ślub suknia suknia suknia, tż tż tż" :P:P to działa ;D

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
300, 400 i 500, ale właśnie chyba nie bierzemy busa. Tak tylko mi się śniło . Teściowie chcą opłacić noclegi. A z tym już też wyszły jaja, bo ktoś już 5 pokoi zaklepał zanim się ogarnęli A pokoi mało, oj mało
W dodatku ja już zaklepałam dla mojej mamy, babć i dziadków 3 pokoje. Apartament dla nas jest gratis. Dla nich zostało 20... A osób z jego rodziny ma być koło 60... Nie wiem tylko co zrobić z 20. naszych znajomych...
U nas też trzeba będzie dla nich wszystkich opłacić noclegi ;/ na razie nie chce mi się liczyć ile to będzie ;/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:43   #4055
aneczka25057
Rozeznanie

Hej
nadrobiłam.
Też chętnie dowiem się o promocjach na Pana Tadeusza
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:45   #4056
aneczka25057
Rozeznanie

A, no i ponawiam prośbę:
Mogłaby któraś z Was pomóc mi w "odgadnięciu" jakie to są kwiaty? Chodzi mi o te różowe....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (34,0 KB, 34 załadowań)
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-10-28, 17:10   #4057
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Hej
nadrobiłam.
Też chętnie dowiem się o promocjach na Pana Tadeusza
Ja również. Przez stronę Pana Tadzia dostaliśmy kontakt do hurtowni w naszym mieście i cena za butelkę 20,80 zł. A miałam nadzieje, że uda się gdzieś znaleźć poniżej 20 zł. Potrzebujemy 200 butelek. Chyba się zdecydujemy na tę cenę. Do grudnia chcemy się uporać z wódką, winami i alkoholem do barku samoobsługowego.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-28 o 17:41
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:19   #4058
aneczka25057
Rozeznanie

magdalenka my będziemy potrzebować ok. 260 - 280 butelek także też zależałoby mi żeby jak najtaniej kupić. No ale właśnie 20,80 zł to jak na razie najniższa cena jaką słyszałam.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-10-28, 17:38   #4059
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o pacz pani faktycznie, 8 miechów
A dieta moja własna odstawiłam piwo, pieczywo, słodycze, sery, fast foody, jednym słowem wszystko, czym normalnie się żywię Wcinam warzywa, rybki, serki wiejskie, ciemny ryż, makaron i takie tam plus liczę kalorie niestety, bo ze mną się nie da inaczej, jak nie będę liczyć, to będę schodzić poniżej 1000... Gotowe diety nie dla mnie, bo nie jem mnóstwa produktów ;] A tak to sobie robię, co lubię i daję duuże porcje
gratulacje ! ja jem właściwie to samo
ale też mam zamiar szybko się przestawić bo masakra

Cytat:
Witam
dziękuje wszystkim za rady dotyczace dekoracji

trzymaj się !!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Siostro chipsy, pizza i piwo, moja zguba do tego kebaby i pieczone ziemniaczki
Dlatego od wczoraj biegamy z tż :P
same siostry tu oo tak ziemniaczki i domowe frytki
my z TŻ też biegaliśmy, ale przestałam bo czytałam, że od biegania maleje biust haha

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
a ja tak zapytam z innej beczki co dziewczyny myślicie o FONTANNIE CZEKOLADOWEJ na ślubie ? bo chcemy z moim Tż'tem takie coś sobie sprawić na ślubie ale jeszcze tak ostatecznej decyzji nie podjęliśmy
myśleliśmy o fontannie, ale zrezygnowaliśmy
podpisuje się pod argumentami Świat_katarzyny

Dziewczyny, jutro idę zamówić suknię
jak podpiszę umowę to cyknę fotki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:42   #4060
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Nas to już ogólnie wkurza stan, który wkradł się do naszej chałupy obiadki, maratony filmowe, desery itp. A dupy rosną :P Więc tak czy siak czas coś ze sobą zrobić, a ślub to dodatkowa motywacja
U nas to samo !
Ja jeszcze tak uwielbiam piec słodkości Tutaj ciacho, tam buła, potem chipsy i winko, a dupsko rośnie, choć u mnie to chyba brzuchol i biodra

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Suuuper! Nie mogę sie doczekać
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:51   #4061
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja również. Przez stronę Pana Tadzia dostaliśmy kontakt do hurtowni w naszym mieście i cena za butelkę 20,80 zł. A miałam nadzieje, że uda się gdzieś znaleźć poniżej 20 zł. Potrzebujemy 200 butelek. Chyba się zdecydujemy na tę cenę. Do grudnia chcemy się uporać z wódką, winami i alkoholem do barku samoobsługowego.
w Kaliszu w sobote powiedzieli nam cene niecałych 19 zł za butelkę ale nie wiem czy wam sie opłaca jechać 100 km...?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:55   #4062
enzunio
BAN stały

Cytat:
U nas też trzeba będzie dla nich wszystkich opłacić noclegi ;/ na razie nie chce mi się liczyć ile to będzie ;/
Jakby to ode mnie zależało to bym nie płaciła, nikt nigdy nie opłacił mi niczego, a byłam w ciągu dwóch lat na 7 weselach A teściowie jak chcą to mogą i za busa i za noclegi i nawet za stroje gości płacić, już i tak wszystko jest po ich myśli mimo, że nie płacą, więc jak chcą się wykazać to niech rzucą groszem, bo nic ich podejścia i myślenia, że ta impreza to jest dla nich wyprawiana, nie zmieni...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:56   #4063
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
dasz radę! tylko trzeba się zebrać - początek jest najgorszy, potem już wejdziesz w rytm.
ja jak wypacam siódme poty na siłowni to sobie myślę: "ślub ślub ślub suknia suknia suknia, tż tż tż" :P:P to działa ;D
Ech, no niestety na razie u mnie nie działa Chyba mam nastawienie, że te ostatnie 5kg jest najtrudniej zrzucić i na razie nie mam siły się tak męczyć... :P No i mam problem, bo ćwiczenia w domu mi się okrutnie przejadły, a siłownia zajmuje jednak znacznie więcej czasu i ech... wymówka za wymówką...

Cytat:
Super, będziemy czekać!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:58   #4064
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
ja wiem, taki mam budzet na nie. 300 zl wiec mam nadzieje ze uda mi sie je kupic w takiej cenie
wlasnie w salonie gdzie kupuje suknie, maja te buty i mi Pani proponowala stad moje pytanie czy warto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

warto, warto ja je jak najbardziej polecam
ja mam taki wygodny obcas bo cos okolo 7cm wiec mysle ze przetancze w nich caly dzien i cala noc hehe

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:00   #4065
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
warto, warto ja je jak najbardziej polecam
ja mam taki wygodny obcas bo cos okolo 7cm wiec mysle ze przetancze w nich caly dzien i cala noc hehe
Kolejna dziewczyna z mojego miasta

Gdzie robisz wesele?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:04   #4066
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
w Kaliszu w sobote powiedzieli nam cene niecałych 19 zł za butelkę ale nie wiem czy wam sie opłaca jechać 100 km...?
Do Kalisza mamy 50 km, przy 200 butelkach to ponad 300 zł różnicy, ale znowu u nas za każde 20 butelek, mamy jedną gratis, a tam pewnie już bez tego gratisu? Suma sumarum pewnie na jedno wyjdzie

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:05   #4067
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zamawiam taneczne, zdecydowanie lepiej będzie im zaufać
A z jakiej firmy?

Cytat:
W załączniku jeden z nich - menu weselne, co sądzicie o takiej formie?
Mimo że nie jestem zwolenniczką menu na weselu a tej wersji bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
w temacie BUTY TANECZNE

Ja jako tancerka też polecam , bo to są buty w których spokojnie wytrzymasz kilkanaście godzin tańczenia, nie zmęczysz stopy, są od wewnątrz wyłożone taką miękką wyściółką, nie ma mowy o obtarciach czy odciskach. Faktycznie trzeba porozmawiać z wykonawcą o wzmacnianej podeszwie bo ta oryginalna jest cieniutka w wykonana z samej skórki (żeby nie niszczyć parkietu) Ja dziewczyną z Wrocławia polecam firmę Kozdra : tańczyłam w ich butach, zostawiłam sobie nawet jedną parę do chodzenia na imprezy Jedyny minus jest cena butów tanecznych - 200-300zł , ale mamy gwarancje dobrego wykonania i wygodny. Wrzucam te milsze dla oka

Załącznik 5460014
Muszę koniecznie zajrzeć na ich stronę

Cytat:
miałam dziś ślubny koszmar poszłam mierzyć suknie ślubną z mamą i przymierzalnia była w jakimś holu, na półpiętrze, bez żadnych zasłon, gdzie chodzili kelnerzy(?) i akurat stałam w stringach jak jeden przechodził i skomentował "a co tu teraz zrobili przymierzalnię?"
moja suknia ślubna była z materiału, z którego mamy poszwę na pościel (białą w różowe i fioletowe kwiaty ) i była duużo za duża, a mama jak mnie zobaczyła to stwiedziła, że "no to chyba jednak nie ta "

co myślicie o tym wazonie?? kiedyś je widziałam w tk maxx i chciałam kupić na salę, a teraz są przecenione i tym bardziej o nich myślę
Niezły sen
Co do wazonu ja nie lubię takich wysokich na weselach bo nie widać zza nich sąsiadów

Cytat:
Idź do LM, oni mają buty taneczne to sobie przymierzysz

Siostro chipsy, pizza i piwo, moja zguba do tego kebaby i pieczone ziemniaczki
Dlatego od wczoraj biegamy z tż :P
Nawet nie zwróciłam uwagi że mają tam taneczne, a oglądałam u nich buty Ale przejdę się koniecznie. Może przy okazji cynkę w końcu foto w mojej sukience
U mnie takie same grzeszki i nie mogę zmobilizować się do diety a miała być od września No a teraz dochodzi w piekarniku zapiekanka

Cytat:
a ja tak zapytam z innej beczki co dziewczyny myślicie o FONTANNIE CZEKOLADOWEJ na ślubie ? bo chcemy z moim Tż'tem takie coś sobie sprawić na ślubie ale jeszcze tak ostatecznej decyzji nie podjęliśmy
Myślałam o tym bo byłam na weselu gdzie była super. Ale jednak się boję rzeczy o których pisała swiat_katarzyny. No i TZ jest przeciwny.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:10   #4068
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
My nie chcemy. Byliśmy w wakacje na weselu, na którym fontanna w ogóle się nie sprawdziła. Praktycznie nikt do niej nie podchodził. Ja byłam raz bo nigdy nie próbowałam Wg mnie jak jest wódka czy inny alkohol to ludzie nie rzucają się na czekoladę bo to się może różnie skończyć

Cytat:
Co do przygotowań okołourodowych, muszę się ogarnąć Do mojej sukni na pewno chcę schudnąć jakieś 5kg od wagi z dnia kupna (moja wymarzona waga 57kg), a wtedy ważyłam ok. 62kg... a dzisiaj już 65kg :/ Jedzeniowo u mnie strasznie, czasu i motywacji do treningów brak... ech Dawniej np. prowadziłam dzienniczek jedzeniowy i to mi pomagało się mobilizować, a teraz nie mam nawet mobilizacji notować...
Mamy tyle samo czasu na schudnięcie ja bym chciała 5-7 kg. Najgorsze u mnie jest piwo i białe pieczywo które znowu nauczyłam się jeść Ale dziś zrobiłam krok na przód i zapisałam się do fitness clubu, mam karnet na miesiąc więc będę chodzić Jutro zajęcia Myślę że jak już zacznę ćwiczyć to zbastuję z jedzeniem bo będzie mi szkoda wysiłku

Cytat:
Koniecznie!
Stary 2013-10-28, 18:11   #4069
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Kolejna dziewczyna z mojego miasta

Gdzie robisz wesele?

oo a dokładnie skąd jesteś ? ;>

ja robie u mojego czyli w Jarząbkowicach (wioska niedaleko Cieszyna :P) maja tam fajną sale i w ogole jakos tak zdecydowalismy ze tam bedzie okej ( bedzie blisko na noc poslubna bo mój mieszka obok tej sali hehehe) :P

szczerze ci powiem że tak u nas w okolicy nie znaleźlismy żadnej restauracji która by nam w 100% odpowiadała.
a ty gdzie weselicho robisz i kiedy ?

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:20   #4070
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jakby to ode mnie zależało to bym nie płaciła, nikt nigdy nie opłacił mi niczego, a byłam w ciągu dwóch lat na 7 weselach A teściowie jak chcą to mogą i za busa i za noclegi i nawet za stroje gości płacić, już i tak wszystko jest po ich myśli mimo, że nie płacą, więc jak chcą się wykazać to niech rzucą groszem, bo nic ich podejścia i myślenia, że ta impreza to jest dla nich wyprawiana, nie zmieni...
Coś Ty, ja myślała, że to standard jak goście dojeżdżają to noclegi trzeba opłacić. Na pewno nie będę płacić im za transport - w tym temacie TŻ niech się z rodzicami dogaduje, bo oni też na razie jedynie to salę przyjechali obejrzeć i jakoś zero zaangażowania.

Cytat:
Ech, no niestety na razie u mnie nie działa Chyba mam nastawienie, że te ostatnie 5kg jest najtrudniej zrzucić i na razie nie mam siły się tak męczyć... :P No i mam problem, bo ćwiczenia w domu mi się okrutnie przejadły, a siłownia zajmuje jednak znacznie więcej czasu i ech... wymówka za wymówką...
!
ale podobno tak jest, że na końcu jest najtrudniej. Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz - część nadwagi to faktycznie tłuszcz, ale spora część to po prostu woda. Dlatego musisz duuuuużo pić.

Poza tym widzę, że jesteś z Krakowa, możemy się wspólnie mobilizować do Platinium ;D

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy?
Akces2 w Mogilanach, ale wybiorę się tam osobiście złożyć zamówienie dla mnie to zbyt poważny zakup jak przez Internet.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-28, 18:25   #4071
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
1) kupa kasy a atrakcja na max 2 godziny (potem już nikt sie nią nie interesuje - z własnego doświadczenia i z opowiadań znajomych)
2) fontanna i dzieci to zło - na własne oczy widziałam chlapanie sie czekoladą, rzucanie owocami - nie dziekuje!
3) podłoga była cała w czekoladzie o 3 rano, nie wspominając o obrusach... syf po prostu (opisuje wesele gdzie było bardzo dużo dzieci)
4) menadzerka naszej sali tez odradza z takich samych powodów
5) atrakcja lekko niemodna już
Popieram! Byłam ostatnio na weselu z fontanną, wszystko się zgadza- dzieci rzucają się owocami, wsadzają do niejpalce (co odrzuca większość gości z oczywistych powodów), obrus jest brudny, wygląda nieestetycznie. Na weselu, na którym byłam zmieniano podkładki pod fontannę, ale i tak po godzinie/dwóch wszystko było utytłane czekoladą. Jeżeli na weselu są dzieci to tym bardziej należy tę sprawę przemyśleć, chyba że chcemy zjadać płynną czekoladę ze śliną dzieciaków.
Nie wiem czy fontanna jest niemodna, na pewno jest jakąś atrakcją, ale nawet dorośli ubrudzą wszystko naokoło.

Cytat:
A, no i ponawiam prośbę:
Mogłaby któraś z Was pomóc mi w "odgadnięciu" jakie to są kwiaty? Chodzi mi o te różowe....
Zabierz fotkę do florysty albo do kwiaciarni, na pewno będą w stanie odpowiedź na to pytanie.

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2013-10-28 o 18:33
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:45   #4072
alloffkowa
Zakorzenienie

Hej zaraz będę nadrabiać, tylko wkleję Wam ten cyrk:
http://www.youtube.com/watch?v=ik4IiQ808BA

to ślub kościelny w kościele katolickim
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:50   #4073
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Hej zaraz będę nadrabiać, tylko wkleję Wam ten cyrk:
http://www.youtube.com/watch?v=ik4IiQ808BA

to ślub kościelny w kościele katolickim
WTF

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-28, 18:52   #4074
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
co myślicie o tym wazonie?? kiedyś je widziałam w tk maxx i chciałam kupić na salę, a teraz są przecenione i tym bardziej o nich myślę

lecę nadrabiać
wygląda fajnie tylko trudno mi ocenić jak jest duży...

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Popieram! Byłam ostatnio na weselu z fontanną, wszystko się zgadza- dzieci rzucają się owocami, wsadzają do niejpalce (co odrzuca większość gości z oczywistych powodów), obrus jest brudny, wygląda nieestetycznie. Na weselu, na którym byłam zmieniano podkładki pod fontannę, ale i tak po godzinie/dwóch wszystko było utytłane czekoladą. Jeżeli na weselu są dzieci to tym bardziej należy tę sprawę przemyśleć, chyba że chcemy zjadać płynną czekoladę ze śliną dzieciaków.
Nie wiem czy fontanna jest niemodna, na pewno jest jakąś atrakcją, ale nawet dorośli ubrudzą wszystko naokoło.

Zabierz fotkę do florysty albo do kwiaciarni, na pewno będą w stanie odpowiedź na to pytanie.
Oj tak - fontannom czekoladowym mówię nie

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:03   #4075
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ojj no mój ślub będzie za 2 miesiące i 27 dni ale jedna z nas będzie miała nawet wcześniej bo 11go
ja już tylko czekam aż u 2013 się skończą śluby, to już będzie masakra i nasz rok się zacznie
Wydaje mi się że jak już się zaczną u nas pierwsze relację będzie tak miło tu, cieplej na serduchu dla tych dziewczyn wciąż czekających
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o protokół to można go spisać w parafii narzeczonego, narzeczonej lub w parafii, w której sie slubuje. My chyba właśnie będziemy spisywać w tym kościele, w którym będziemy ślubowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my też

Cytat:
Cześć Dziewczyny

witam się po weekendzie

miałam dziś ślubny koszmar poszłam mierzyć suknie ślubną z mamą i przymierzalnia była w jakimś holu, na półpiętrze, bez żadnych zasłon, gdzie chodzili kelnerzy(?) i akurat stałam w stringach jak jeden przechodził i skomentował "a co tu teraz zrobili przymierzalnię?"
moja suknia ślubna była z materiału, z którego mamy poszwę na pościel (białą w różowe i fioletowe kwiaty ) i była duużo za duża, a mama jak mnie zobaczyła to stwiedziła, że "no to chyba jednak nie ta "

lecę nadrabiać
bardzo ładny często takie widac na ślubach. Jaka cena jesli moge wiedzieć?
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny które same robią zaproszenia jaka gramatura najlepsza?
my mamy 246 chyba?
Cytat:
Dziewczyny wróciłam po weekendzie
zawsze nadrabiam ale dziś nie dam rady wiec odpisze tylko na to co mi sie w oczy rzuciło

nigdy w zyciu!
1) kupa kasy a atrakcja na max 2 godziny (potem już nikt sie nią nie interesuje - z własnego doświadczenia i z opowiadań znajomych)
2) fontanna i dzieci to zło - na własne oczy widziałam chlapanie sie czekoladą, rzucanie owocami - nie dziekuje!
3) podłoga była cała w czekoladzie o 3 rano, nie wspominając o obrusach... syf po prostu (opisuje wesele gdzie było bardzo dużo dzieci)
4) menadzerka naszej sali tez odradza z takich samych powodów
5) atrakcja lekko niemodna już

Pamietacie mojego szalonego barmana ?
otóż nie udalo nam sie go poskromić... wychodzi z tej listy 20 drinków, i nie da sie jej skrocic, bo takie maja standardy kupimy po prostu kilka butelek mniej niektorych trunków, najwyzej jakiegos drinka zabraknie o 3 w nocy...
masakra, ostatnio Enunio wstawiała listę i wyceniła ją wstępnie na 1500 zł....
Cytat:
A, no i ponawiam prośbę:
eustoma??
najpiej to Myha Ci powie, ale tak mi się wydaje
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-28, 19:07   #4076
madzixx88
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny też się nie mogę doczekać, kiedy suknia będzie moja

co do wazonu to on jest dość wysoki, wydaje mi się, że byłby ponad zasięgiem wzroku i by nie przeszkadzał gościom wklejam jeszcze jedną fotkę.
tam są zwroty w ciągu 14 dni to można pojechać z nim na salę i obczaić, najwyżej oddać jest ich 6 szt.
TŻ powiedział, że jak chcę to bierzemy..ale z 2 strony spodobały mi się kule z kwiatów Alloffkowej....życie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-1304.jpg (104,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-10-28, 19:10   #4077
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
A, no i ponawiam prośbę:
eustoma
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:10   #4078
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
ja już tylko czekam aż u 2013 się skończą śluby, to już będzie masakra i nasz rok się zacznie
Wydaje mi się że jak już się zaczną u nas pierwsze relację będzie tak miło tu, cieplej na serduchu dla tych dziewczyn wciąż czekających

bardzo ładny często takie widac na ślubach. Jaka cena jesli moge wiedzieć?
jeszcze listopad, grudzień i nasz rok

kosztuje 33 zł przeceniony z 49,99
Stary 2013-10-28, 19:13   #4079
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze listopad, grudzień i nasz rok

kosztuje 33 zł przeceniony z 49,99
ja licze tylko listopad 16 listopada ostatni slub w 13 :P

a cena atrakcyjna
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-28, 19:18   #4080
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
ja licze tylko listopad 16 listopada ostatni slub w 13 :P

a cena atrakcyjna
no właśnie, atrakcyjna na maxa i kusiii

a propos listopada to dziś jak byłam w salonie to dziewczyna szukała sukni na 30 listopada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości