|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety co za chory kraj,wykłócać się trzeba o badania dla dziecka ![]() Ale najważniejsze że się udało ![]() Cytat:
http://kotlet.tv/ciasto-3bit Naprawdę wyszedł pyszny.A i ja nie dodawałam żelatyny do śmietany Smacznego ![]() Już niedługo i Ty popuścisz wodze fantazji w kwestii bunga łunga ![]() Ja czekam do środy a potem się nie oszczędzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 24 Kasiula Pięknie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Tak ja mam rozwarcie na 2 cm i szyjke zgladzona a co dalej to nie wiem ![]() Basiula a gdzie mialas wbity wenflon? Panicznie sie go boje :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ![]() ![]() No masakra oglądałam dzisiaj w wiadomościach jakie wichury ![]() Te zdjęcia szokują ![]() Co do osłonki to tej takiej plastikowej na dydek nie mam żeby się nie zabrudził.Myślałam że wszystkie mają w standardzie. Nie brudzi Ci się jakimiś kłaczkami ? ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() W sumie trzeba dopajać dziecko wodą????Chyba mleko zaspokaja wszystkie potrzeby ,pragnienie też ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() Kyte Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Z rozpędu kupiłam w Rossmanie już dawno i obecnie razem z tż popijamy czasem żeby się nie zmarnowała.A skład ma maskaryczny. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
nie doś ze jestem głodna to jeszcze mam ochote na tŻTA.......... a tu jeszcze min 3 tygodnie
![]() Lineczka- chyba dają w dłoń. Przynajmniej ta dziewczyna miała wywoływany poród przed cc ( brak postępu) i miała w dłoni welflon :P
#1835 |
Rozeznanie
|
Miki mi czop odszedł z sob na niedz i di rej pory cisza.mamy podobny termin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powróciłaś ![]() Śliczna niunia,włoski i karnacja ![]() A widzisz Ty jesteś dwa do przodu,ja dzisiaj nic nie zrobiłam oprócz prasowanka i obijanka ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | |||
Zakorzenienie
|
W Ikei są fajne-2 sztuki za 49,99
np http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20221557/ Cytat:
![]() Oby się Kamilowi poprawiło ![]() Fajnie tak powspominać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale może nie będzie tak źle.Jakoś przetrwamy ![]() Mówisz i masz-na specjalne życzenie ![]() ![]() To jest normalnie bajer ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
No to na wizycie się okazało, że wg USG na chwilę obecną to nie jest 33+6tc tylko 35+3tc, a więc już 9 miesiąc
![]() ![]() Rybko możesz dopisać: 14.11. g. 15:45 wizyta z USG i KTG 33t6d- 2800g (wg USG 35t3d) |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co dzieje się z tętnem?Wyjaśniła to jakoś?Może warto żebyś jednak była pod opieką w szpitalu.... Termin na koniec listopada? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama byłabym skołowana.Ale może po prostu zaakceptuj sytuację,zostań w szpitalu i urodź śliczną Nelkę ![]() Będzie dobrze,mega ![]() Doczytałam że zostajesz jednak. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak się zdarza.Koleżankę w szpitalu tak zbadali że później krwawiła ![]() Mi zaczał czop odchodzić w czwartek wieczorem ( jednak bez krwi ,najpierw śluz zbity bezbarwny, w kolejnych dniach podbarwiony na brązowo) A teraz nic się nie dzieje i już nic nie wpyływa.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Gratulacje dla Kruszynki Helenki!!!!
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na te wody to zalecił coś?Ja miałam nakaz picia dużej ilości wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
już ostatnio ten inny lekarz mi kazał pić co najmniej 2 l wody dziennie, co od tego czasu staram się robić, czasem wypijam nawet i więcej, kosztem częstszego biegania do toalety, ale czego się nie robi dla dziecka. Ale jak widać w moim przypadku chyba to nie bardzo pomaga w tym, żeby ilość wód pozostała na odpowiednim poziomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy na swiecie Helenkę ![]() Cytat:
Co do kładzenia .. Mi w szpitalu pokazywali jak dziecko na bokach ukladac, bo noworodki tak lepiej spia I faktycznie tak bylo. Jak przyszla polozna to powiedziala ze mam kłaść ja tylko na plecach bo tak jest dla niej bezpiecznie I wygodniej. Balam sie ze jakby jej sie ulało to na plecach sie zakrztusi , ale ta mi wytlumaczyla ze dziecko ma taki odruch, ze glowke na bok przechyla ![]() Pilnuj tylko zeby nie lezala ciagle na jednej stronie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Anoula - ale wizyta ![]() Ale mala goni. Najwazniejsze ze ma ładna wagę ![]() Ide nynu. Mam nadzieje ze pobudka koło 3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1849 |
Wtajemniczenie
|
Taszanta ogromne gratulacje dla ciebie i małej!!!
Lineczja trzymam za was kciuki, będzie co na być. I nie zawracaj sobie głowy wenflonem bo to jest akurat najmniejsza ☠☠☠☠☠☠☠a. Spokojnej nocy ci życzę. Nemosku dziękuję za foty, też mi się śmieje geba na myśl o ledach w podnóżki, hehe, ale wymyślili bajer ![]() Anoula tak to zwykle jest ze dzieciak rośnie w swoim tempo i nadrabia di terminu om. Jakie ci się te skurcze pisały? Miki koncoweczka się zbliża to i czop odchodz, ale to dobrze przeciez, taka kolej rzeczy.
#1850 |
Zakorzenienie
|
Juz od początku ciąży doktor mówił, że będziemy się powoli zbliżać do terminu z OM, bo dzieciaczki zwykle nadrabiają i faktycznie na każdej kolejnej wizycie termin z USG był bliższy. Ale nie sądziłam, że to nasze miesięczne opóźnienie może się praktycznie zrównać z OM. Skurcze w większości około 60, ale zdarzały się i takie w czasie zapisu na 80-90, ale to takie pojedyncze skoki były, póki co nieregularne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Jest godzina 5 a my mamy pierwsza pobudkę na karmienie Od 23 z groszem.
Nie wiem czy sie cieszyc zeby nie zapeszyc ;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Lineczka- ![]() ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-29 o 05:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
Witam się w 37/39 tygodniu i dniu, w którym odstawiam leki
![]() ![]() Brzuch mam tak twardy, że gwoździe mogę nim przybijać. Wybaczcie te moje ciągłe narzekania, ale ja serio z bólu w tej ciąży zwariuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
anoula-
![]() ![]() TRELE- tyle razy chcialam Cie zapytac....... ZAPALILAS TEGO PAPIEROSA PO PORODZIE ? ![]() JA WCZORAJ ZAPESZYLAM i nocka srednia.. od 1 do 4 nie spalismyi teraz tez nie spimy ;P powiedz mi, ile mala Ci wypija ml na jedno karmienie.. wiesz ? ![]() wiecie ze moje problemy biegaczkowe po ciazy nie odeszły?/ bez sensu....... nasturcja ![]() ![]() ![]() Lineczka- ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- CO do kapieli, to mniejwiecej mamy czas jak Trele ![]() jesli chodzi o kładzenie to ja musze na boki chocby dlategoze mniej ulewa.. poza tym sam to on mitylko na jeden bok sie glowka kieruje..za to bardzo czest klade go na brzuszku, tylko sie troche boje bo tak dosc wysoko zadziera głowe.. ale na brzuszku jak poleży to i kupka zaraz jest i w ogóle jakoś tak chyba lepiej mu w brzuszku sie dzieje. ![]() Dostałyscie tez te wypisy co dziecko powinno umieć w danym miesiacu życia? w sumie w ksiażeczce widze ze tez to jest?bo tak patrze i np. siostrzenica mojeg tżta ma 10miesiecy skończone a ona dopiero siada, a tam pisze ze ma stać już z pomocą.. a zaś w 2 miesiacu że ma 'mówić' a,e a mój mówi mimo że ma 3 tygodnie.. i zastanawiam sie czy oni to dobrze tam napisali ;p
#1854 |
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana!
Ja juz wymyta, spakowana i czekam na kogos kto mnie zabierze na porodowke ![]() Odszedl mi czop, wielki jak pol dloni i byl brunatny wiec nie wiem czy to po badaniu jeszcze bo mialam wczoraj dwa bolesne badania bo mi lekarz szyjke podraznil czy to dlaczego... Dzieki za kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
ooo jakodpadl to nie powinnno to trwac długo
![]() czytam na edziecko co tam sie dzieje u mojego maluszka teraz i napisali ze teraz powinnam wychodzic z nim ok 2 godzin..... a ja chodze po 3,4 godziny ![]()
#1856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() ja dzisiaj wyspana, mimo, że musiałam wstać do córy w nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Od niedzieli schudlam 1 kg a od czwartku 3,5...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-29 o 06:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny zaciśnięte kciuki za dzisiejsze porody.
Lineczka dasz radę!!!! Dodaję Ci otuchy myślami. WITAM HELENKĘ I SKŁADAM GRATULACJE MAMIE!!!! ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- A ja wczoraj wieczorem po raz pierwszy poczułam co to znaczy jak dziecko wwierca się w kanał rodny, czułam to tak mocno i dotkliwie, że byłam pewna, że się zaczyna. Czop nadal siedzi i wyleźć nie chce. Skurczy jak takich nie ma. Czasami wchodzi ból w kość ogonową ale taki nieprzyjemny, że chodzić nie idzie. I tyle. A do porodu zostało 4-6 dni. Jakaś masakra!!!! Przez to wszystko kilka razy już sprawdzałam torbę czy aby wszystko na pewno mam. I dzisiaj dla pewności jeszcze raz sprawdzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
Taszanta gratulacje! Ja wczoraj mialam dosc zajety dzionek. Moj luby biegl w dublinskim maratonie wiec spedzilismy caly dzien poza domem. Wymarzlismy sie co niemiara, wiec wieczorkiem, w trojke siedzielismy na kanapie pod kocem pijac herbatke z lipy i ogladajac bajeczki, a niebawem po tym jaz Zuzka poszla spac, my odpadlismy na jakas godzinke na kanapie. Po przebudzeniu sie obejrzelismy film i poszlismy spac na gore. Za chwilke sie zbieram do szpitala na wizyte. Mam nadzieje, ze ustala mi dzis termin cc. Buzii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.