|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Jaśko zasnął więc już Wam piszę co u nas ![]() W sobotę z bezsilności się popłakałam, przyszedł Damian ukląkl przy mnie i Jaśku i mówi "syneczku nasz może pójdziesz troszkę do taty?" więc ja ze spokojem odpowiedziałam "ooo syneczku nasz ? Miło że zauważyłeś że to nasze dziecko bo póki co zachowujesz się tak jakby ono było tylko moje" wytłumaczyłam mu na spokojnie o co mi chodzi i czego od niego oczekuję. Na koniec dodałam że śpi w pokoju obok tej nocy a w niedzielę jak przyjadą rodzice pakuje nasze rzeczy i jedziemy do nich skoro nie mam w nim oparcia i pomocy. Widziałam przerażenie w jego oczach. Oddałam mu dziecko i powiedziałam że ma się nim zająć, ja wychodzę z pokoju, nic mnie nie interesuje, mam chwilkę dla siebie a jak Jasiek będzie płakał to ma nie panikować i mnie nie wołać. Siedział z nim dobre 2 godziny, ja w tym czasie ogarnęłam pokój gościnny i korytarz po remoncie, poprasowałam, zjadłam, poleżałam w wannie i się zrelaksowałam. Później do Damiana przyszli koledzy, chcieli zobaczyć małego więc go podrzuciłam TŻtowi i poszłam czytać książkę w ciszy i spokoju. Siedział z nim do czasu aż Jasiek zgłodniał. W niedzielę cały dzień się do mnie przymilał, wieczorem z rodzicami ustaliłam że nie jadę z nimi do domu ale w poniedziałek przyjadę. Tak też zrobiłam, rano spakowałam nasze rzeczy, zadzwoniłam po brata i pojechaliśmy. Wróciliśmy do domu przed 23. Damian dzwonił w ciągu dnia do nas około 10 razy. O godzinie 18 zadzwonił że jedzie po nas . Od soboty chodzi jak w zegarku, nawet nie protestuje już teraz kiedy karzę mu przebrać Jaśkowi pampersa. Póki co ma jeszcze trudności z tym i "delikatnie" mu pomagam ale niech się WYKAŻE JAKO OJCIEC ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
. Tylko jedna wada tych pampersów to to że mają nieprzyjemny zapach
|
||
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
Kociak wolałabym, żeby poczekało do jutra Ale powiem Ci, ze brzuch mam tak twardy od rana, że masakra.Nie mogę chodzić, jest taki "sztywny". W sumie czop w kawałkach to mi już długo odchodzi. Może i nawet cały odszedł... Byle do utra wytrzymać ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Domi fajnie, że Damian się zebrał w sobie. Tylko mu nie pobłażaj, żeby znowu nie zaczął zachowywać się niedojrzale
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam wczoraj w południe łóżeczko turystyczne, było koło 13 i włąśnie mąż wniósł paczke z łóżeczkiem
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja miałam Ci odpisać i zapomniałam
Ja widziałam paklanki w takich sklepach jak carrefour, inter marche, patrzyłam w kauflandzie bo wydawało mi się że w tak dużym sklepie powinny być ale nie było Też zamierzam w takie coś zainwestować tylko jakoś mi nie po drodze do jakiego kolwiek większego sklepu póki co
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
przybłam zobaczyć co u Lineczki!
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle opowiedziałam o całej sytuacji mamie w sobotę przez telefon i uprzedziłam że jak coś to wprowadzam się do nich, w niedziele rano zadzwoniła żeby zapytać czy rozmawiałam z Damianem i jak się sprawy mają, rozmawiałam z nią i usłyszałam w tle tatę "Tereska nic się nie martw, Dominika to twarda kobieta i jak trzeba będzie to i w morde mu da, ona sobie nie da w kasze dmuchać" Choć nie powiedział w sumie nic takiego sprawił że znów uwierzyłam w to że mam siłę żeby postawić TŻta do pionu i żeby w razie czego postawić się teściowej bo za bardzo wchodzi z buciorami w nasze życie |
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz co do pampersów Niunia Tobie również po porodzie wypróbujemy też inne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lineczkoooo trzymam kciuki moooooooooooocno!!!!!!
Cytat:
Cytat:
dobrze, dobrze, ciche dla tż za nawrócenie, oby tak dalej! ![]() Dziewczyny u nas to chyba będzie dziś ale nie narkęcam się za bardzo czuje jakieś tam skurcze co jakiś czas, nawet nie mierzyłam czy regularnie ale wydaje mi sie ze co jakieś 10 minut nie są mocne, ale czuje że to wyraźnie te które przy natalce były ide troche poogarniać i zrobić obiadeek, potem prysznic i na 15 do gina będe pisała do nemoska czy zostajemy i rodzimy czy jak sie sytuacja ma
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówił mi też, że oddział się boryka teraz z kilkoma sprawami w sądzie "po poprzedniej ekipie".
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
A to każdy papmpers coś takiego ma ? chodzi mi o oryginalne pampki
|
|
|
|
|
#1932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
aaby piękna córeczka
ktosiula ginek powiedziała, że prawdopodobnie nie wytrzymam do poniedziałku, bo niby wyraźnie pisały się skurcze na KTG. Jeszcze czop zaczął odchodzić. No zobaczymy ![]() Lilith890502 w którym szpitalu planujesz rodzić? Podejrzewam, że i tak odesłaliby mnie do domu, ewentualnie bezsensu trzymali. Niby czop może odchodzić nawet na kilka tyg przed porodem. Skurcze były ale nieregularne, więc póki co zostanę jeszcze w domu. Najpierw było trochę krwi, ale to może być efekt badania, a później już ewidentnie czop (wyglądem przypominał ten z googli )Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze tylko dopakuję kilka kosmetyków i mogę ruszać ![]() Cytat:
![]() Pewnie Tylko chyba już przytulanek nie wolno, bo może dojść do jakiejś infekcji, tak czytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43474073]Cześć dziewczyny. Na wstępie gratuluję narodzin Helenki Ja wczoraj wyszłam ze szpitala... W sobotę przed północą mąż zawiózł mnie tam bo lało się ze mnie... woda, jak nic woda. Nie jestem z tych panikujących, ale 1 poród zaczął się od wycieku wód więc zwróciłam teraz na to uwagę. Dla pewności wzięłam słoiczek i złapałam to co ciurkało ze mnie co chwilę. Złapałam pół słoiczka wody- bezbarwnej i bezzapachowej cieczy, rzadkiej. Co byście pomyślały? W szpitalu pani dr sprawdziła papierkiem i powiedziała, że to nie wody (papierek był ciemnozielony, a ja byłam zielona w tej kwestii...). Ale położyli mnie na trakcie porodowym. Zrobili ktg, na którym wyszły lekkie skurcze, a małemu podczas skurczu spada tętno. Ale nic na to nie powiedzieli. Przeleżałam całą niedzielę, miałam robione jeszcze 2 razy ktg, na 1 z nich miałam regularne skurcze 80% co 3, 4 minuty, tętno dziecka tez wtedy spadało dość znacznie, ale nic na to nie powiedzieli. W nocy z niedzieli na poniedziałek bardzo bolał mnie brzuch- rano poinformowałam lekarza, ale nic na to nie powiedział... O 8 w poniedziałek wpadła pani ordynator i krzyknęła, że do domu idę bo nic się nie potwierdziło. Szybkie badanie, machanie mi przed nosem papierkiem lakmusowym i wypis. Diagnoza? To nie wody, ale tez nie dowiedziałam się właściwie co to jest. Czułam się potraktowana jak głupek co panikuje i przyszedł do szpitala, no nie wiem... z siuśkami! Kurde, wyłam całą drogę do domu... Najlepsze jest to, że dziewczyna leżąca ze mną miała identyczny termin jak ja, zero skurczy, nic jej nie jest, ale jest pacjentką pani ordynaty i została aż do porodu. Mnie szybko się pozbyła bo potrzebowała wolnej sali- na trakt trafiła jakaś jej starsza pacjentka na jakiś zabieg... Szeptały tylko i patrzyły zniecierpliwione na mnie bo musiałam czekać na męża w sali... Pani dr zapytała nawet czy już jadę do domu... Norrmalnie poczułam się jak intruz... Boli mnie brzuch, cały czas czuję skurcze o różnym nasileniu, czop odchodzi w coraz większych ilościach, do tego dziabnęła mnie tym papierkiem w środku i boli jeszcze dziś. Smutno mi, odechciało mi się tamtego szpitala, nie wiem co robić... Przełożyłam swoją wizytę z wczoraj na 4.11- moje urodziny... ciekawe czy dotrwam... Z weselszych rzeczy to Michaś waży 3100g, przybrał ostatnio z 30dag, urósł o kilka mm.[/QUOTE] Ehh współczuję przeżyć Przyjeżdżaj do mnie, będziemy razem rodzić ![]() Torba już gotowa, mąż użyczył mi swojej z siłowni ![]() Mąż się wczoraj wystraszył tej akcji z krwią W sumie w pierwszej chwili i ja spanikowałam, zajrzałam i zrobiłam wielkie oczy Mówi do mnie "Kotek, źle się czuję, muszę się położyć"
|
|||||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam te białe pampki i nie widziałąm tego paseczka
jestem śleeeeeepa
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie i Lenkę Cytat:
Pampers premium care - to te na których ten paseczek jest
|
||
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plotki, ploteczki też się u niego nasłuchałam wczoraj jak stwierdziłam, że "mam nadzieję, że nie przegapimy akcji porodowej" to opowiedział o lekarce, która też tam przyjmuje, która jak poczuła, że to już się zbliża, zbadała się sama, stwierdziła, że rozwarcie jeszcze za małe, żeby jechać rodzić, więc przyjęła jeszcze 3 pacjentki i na spokojnie wtedy zajęła się swoim porodem. Morał z tego był taki, że nawet jak akcja się zacznie, czy tam odejdą wody to nie musimy od razu lecieć do szpitala tylko mamy jeszcze trochę czasu a porodu i tak nie powinniśmy przegapić
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to bez nas rodzić tż się ze mnie nabijał że w czasie porodu esy wysyłałam dziewczynom i jak tylko mnie zeszyli i byliśmy na sali te 2 godziny to musiał on do dziewczyn pisać a ja mu dyktowałam co dziewczyny do dziś się z tego śmieją
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-29 o 11:47 |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż jak słuchał tych jego tekstów w stylu "tak rodzisz, a nie rodzisz. Ciekawe" albo " jakbym Cię przestraszył, to byś mi tu uodziła." tudzież do męża podczas ktg "Ty to chyba piłkarz jesteś, bo syn strasznie kopie. Jakby Wam w nocy kiedyś łapkę wystawił na zewnątrz, to przybijcie piątkę". - mało tam nie zszedł na zawał. Był blady jak trup normalnie
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to że tak "namiętnie" do Was pisałam kroplówka spływała mi wolniej niż powinna bo ruszałam rękami |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 9 miesiącu
Taszanta GRATULUJĘ maleńkiego skarba!!!! Dziewczyny dziś rodzące trzymajcie się. Będzie dobrze!!!!! Dziś mnie coś tam na dole piecze, kuje itd. Brzuszek też trochę pobolewa. Zgag męczy niemiłosiernie. Chyba palę się od środka ![]() Spadam się szykować bo jutro idziemy na urodziny, a nie mamy jeszcze prezentu i trzeba coś kupić.
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Taszanta gratulacje!!! Witamy Helenkę na świecie
![]() weronisiek88 niestety wydaję mi się, że gdybyś była pacjentką tej ordynator, to zostałabyś zupełnie inaczej potraktowana i pewnie nie wypuściliby Cię ze szpitala w dwupaku. Czyli co to było według niej jak nie wody? Dziwne podejście. Obserwuj się dokładnie i nie denerwuj, bo tak to niestety w wielu szpitalach wygląda... kyte ale miałaś przygody w tym lesie Ja też skonsultowałabym się z innym ginekologiem. Nie zaszkodzi w każdym razie. paulinaizabela fajnie, że się odezwałaś. za awans łóżeczkowy i za kupale jak stara Tydzień to już da się wytrzymać i będziecie w domku. zwariowane-serduszko na siłę bierz Tż-ta, a nie tam po schodach będziesz łazić ![]() Dzidziu super wieści ! Nareszcie będziecie w komplecie. Kabriela Domi bardzo dobrze zrobiłaś. Mam nadzieję, że podziała na dłużej ![]() Cytat:
Dodaję ją sobie do obserwowanych. Zbiorę jeszcze parę i będę konsultować. Wczoraj któraś pisała i ja również o tym doczytałam, że dobrze kupić używaną. Znalazłam u mnie w mieście używaną za 139 zł, tylko kolor mi się nie podoba ![]() Cytat:
![]() 4.11 podoba mi się data, ale co ma być to będzie. Ogólnie blisko już ![]() 37 tydzień, to i tak już dobrze. Mój brzuch to migruje sobie od jakiś 2 tygodni. Raz jest nisko, że aż mnie pipka boli, a raz wysoko tak, że ciężko mi oddychać Cytat:
![]() No nic razem może wybierzemy jakieś dobre i nie takie drogie. Ja wczoraj naoglądałam się Galileo o jakimś gościu z Maroka, co skóry wyprawia i sprzedaje na targu i w nocy śnił mi się ten targ, tylko zamiast skór były tam chusty, a ja latałam i wybierałam te chusty dla siebie i dla Was Cytat:
Ja wczoraj przez jakąś godzinę miałam skurcze, ale położyłam się i przeszły. Strach już był w oczach, bo pierwszy raz miałam parę skurczy pod rząd.Dobrze liczę, że zaczęłyśmy dzisiaj 38 tydzień, na który tak czekam?? Co prawda gin zawsze liczy mi tydzień do tyłu, więc jeszcze zamierzam zaczekać z przytulankami i herbatką, ale i tak już jakoś tak bezpieczniej się czuję. Cytat:
Będzie się działo dzisiaj. Fajnie, bo mąż w pracy do późna, więc będę miała czas, żeby tu zaglądać ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co tam u Colorady? Lineczka jak tam? Cały czas trzymam kciuki. |
||||||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka jestem w szoku z jakim spokojem podchodzisz do wszystkiego, kobieto przecież Ty dzisiaj prawdopodobnie urodzisz, ja bym chyba narobiła pod siebie ze strachu już z milion razy i wyobgryzała bym wszystkie paznokcie aż do krwi
![]() Ciekawe jak tam Lineczka Może już tuli Nelkę
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe rzeczy... trochę to przerażające jest. On będzie tam robił rewolucje, ale nie da się wszystko momentalnie zrobić. Hehe mój mąż właśnie lubi jego żarty, bo sam taki jest
|
||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję że dziś będziemy miały na forum troje maluszków
Cora już urodziła teraz jeszcze Lineczka i Acelinka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

oby się jakieś skurczybyki pisały na KTG 

.

ciche dla tż za nawrócenie, oby tak dalej! 

Przyjeżdżaj do mnie, będziemy razem rodzić
Mówi do mnie "Kotek, źle się czuję, muszę się położyć"
dziewczyny do dziś się z tego śmieją